מה ההבדל?שמחה!
נכון שזה לא טוב חבר בגיל צעיר? בגלל שאנחנו רוצים לשמור את עצמנו לאחרי החתונה, שהבעל שלנו יהיה הראשון שנאהב..? אבל תכלס, רוב האנשים לא מתחתנים עם הבן אדם הראשון שהם יוצאים איתו, ויכולים להיות להם קשרים עם אנשים שהם באמת יאהבו אותם וזה ייגמר בגלל הצד השני או בגלל סיבות אחרות, אבל אז הבעל שלהם כבר לא יהיה הראשון בכל מקרה, ואז מה ההבדל?

אם יש נער ונערה בני 16 שבאמת אוהבים אחד את השני ומבחינתם הם רוצים להתחתן אז למה שהם לא יהיו חברים? (בואו נצא שנייה מתוך נקודת הנחה שהם שומרים נגיעה במשך כל התקופה של החברות) אז מה האפשרויות? או שהם באמת יתחתנו ואז זה מקסים והם היו שמחים גם בשנים של התיכון והיה להם טוב ביחד או שהם ייפרדו, ואז למה זה שונה מפרידה כואבת כשיוצאים לצורך חתונה? אולי זה אפילו פחות משמעותי בגלל שעד שהם יתחתנו יעבור זמן.

עכשיו, אם תגידו שזה בעייתי מבחינת ההלכה הרי גם אם הם לא יהיו רשמית חברים הם עדיין יחשבו אחד על השנייה, יתגעגעו אחד לשנייה, אז למה שלא פשוט יהיו חברים? למה לא לחנך שבעיקרון אין עניין לחבר בגיל צעיר אבל להבין את המורכבות, להבין שכמעט תמיד כשיש קשרים בין בנים לבנות זה מגיע למצבים כאלה, למה לא לחנך את הנוער שלנו לאיך לבנות קשר טוב? על החשיבות של גבולות בקשר של מה מותר מה אסור, להבין שאהבה זה רגש טוב וחשוב ולא לנסות לאסור את זה כי זה רק יוצר בעיות? (יכול להיות שיש עניין לחנך את הילדים מלכתחילה בחברה נפרדת ככה שהסיכויים שזה יקרה להם יהיו נמוכים אבל בואו נצא שנייה מנקודת הסתכלות על נוער דתי החברה מעורבת)
יש עוד סיבהאין כמו ה'

הסיבה השלישית זה שעם חבר אי אפשר לבנות את עצמנו בצורה הנכונה

לא מסכימה עם הטיעוןשמחה!
חבר יכול לעזור לבנות את האישיות מהרבה מאוד בחינות
אבל את בונה כמו שהוא רוצה שזה לא בהכרח מה שמתאים לך..ירא שמים!

היה לנו שיחה על זהאוהבים את צה"ל

וזה הורס את האישיות... את כאילו לא יכולה להכיר את עצמך בלעדיו ואז יש תכונות שאת לא מפתחת בך

זה העניין,לך דומיה תהילה

שאתם נבנים יחד, כמו צמח-מטפס על גדר. ובגלל שאף אחד מכם לא עומד בפני עצמו, הנפילה שאחרי הפרידה קשה הרבה יותר. נוצרת תלות לא בריאה (וממילא קשר כזה ברבות הזמן דוחק את אחד הצדדים עד לפרידה).

מאחל לך לא ללמוד את זה מניסיון.

מסכימה מאוד.בארץ אהבתי..

לא זוכרת מאיפה שמעתי אבל נכון תמיד נותנים תירוצים כאלה ואחרים של "הוא מצמיח אותי"

"הוא עוזר לי בבניית האישיות" וכו' וכו' 

אז זה יוצר תלות רגשית ועמוקה המון פעמים, ויוצא שלא את זאת שבנית בעשר אצבעותייך את אישיותך ועולמך הפנימי, וכשתבואי אפילו לפני בעלך לעתיד בעז"ה עם אישיות שבחור אחר בנה חלקית איתך,  זה יהיה לא בריא ומבחינתך גם לא כדאי...

לפני הכל זה אסור הלכתית!!ירא שמים!

ואם הם יפרדו לאט לאט ירד הגעגוע.. אני חושב שהקשר יוצר יותר בעיות.. אם אפשר לחנך שלא יהיה קשר זה עדיף במצב שזה לא יעבוד צריך לחנך איך לעשות את זה נכון אבל זה רק בדיעבד..  

ושורש הבעיה זה מה שכתבת בסוגריים באמת הגיע הזמן להפריד את החברה!!!! 

למה זה אסור הלכתית?שמחה!
אם זה לצורך חתונה אז זה לצורך חתונה.. איזה בעיות הקשר יוצר? ובעצם אתה מסכים איתי שבמצב של היום יש עניין לחנך לבניית קשר בצורה נכונה?
התרחקות.. הסתכלות.. הרהור.. יחוד..ירא שמים!

נגיעה זה לא האיסור היחיד..   אם זה לצורך חתונה אפשר וצריך לעשות את זה בצורה טהורה וכשרה (דבר שכמעט בלתי אפשרי בגיל הזה..) ובלי להימרח יותר מדי.. להכיר בגיל 16 ואז להימרח עד שיהיה אפשר להתחתן זה לא לצורך חתונה!! ועובדה שאין אף רב שמתיר את זה..

לא!! צריך לתקן את המצב של היום!! אני אישית לא בחברה מעורבת!! זה אפשרי והגיע הזמן לעבוד על זה!! אני מסכים שאם מישהו לא יכול לעמוד בזה "כשם שמצווה לומר דבר הנשמע מצווה שלא לומר דבר שאינו נשמע".. אז צריך לעזור לו לעשות את זה נכון..

אני גם בחברה נפרדת..שמחה!
מסכימה שזה אפשרי, הגיוני שיותר אידיאלי להיות בחברה כזאת (למרות שאני לא יודעת עד כמה זה טוב לא להיות בכלל בקשר עם המין השני עד שנפגשים לצורכי חתונה כי בעיניי יכולות להיווצר בעיות) ולגבי כל האיסורים שכתבת, על ייחוד אפשר לא לעבור גם כשיש חבר והרהור? התרחקות? הסתכלות? כל אחד שנמצא בחברה מעורבת עובר על זה כל הזמן😬 אז נכון שזה לא תירוץ, אבל חברה זה לא מה שיחטיא אותו
ברור שהוא יעבור יותר עברות אם יהיה לו חברהירא שמים!

לא מחייבשמחה!
זה כבר להתכחש לעובדותירא שמים!

אלא אם הוא ממש בן אדם חזק שמצליח לשלוט בעצמו.. אבל נדיר לדעתי

זה כבר דיון אחרשמחה!
אז בעצם, אתה מסכים איתי שאין באמת הבדל בין קשר בגיל יותר צעיר מאשר קשר שממש לצורך חתונה מבחינת מה שזה עושה לאדם חוץ מבעיה נטו הלכתית?
אם היה מותר הלכתית יכול להיות שהיה לי חברהירא שמים!

אבל אני מבין קצת את ההגיון למה אסור..

👍👍שמחה!
גם אני מבינה קצת את ההיגיון איך אתה מבין אותו?
לא חושבת שיש בזה בעיהאוהבים את צה"ל

אם לא עושים דברים שלא שייכים ביחד

אענה לך בקצרהבמחשבה

כשיוצאים לצורך חתונה זה נעשה אחרי גיל ההתבגרות

כשיוצאים בתיכון, בגיל צעיר, אז הכוחות מופנים לכיוון החבר/ה במקום שיופנו לבניית האישות וכו'

בגיל ההתבגרות זה הזמן לבנות את עצמך מכל הבחינות

אחרי תיכון, זה משהו אחר- את בנויה יותר, יודעת מה את רוצה מעצמך..

כי באמת יש הבדל כל כך משמעותי בין גיל 16 לגיל 18?שמחה!
למה יוצאים נגד חבר בגיל 16 אבל כלפי אנשים שמתחילים לצאת בגיל 18 אין התנגדות?
יש הבדלבמחשבה

אבל גם גיל 18 זה מאד מוקדם לצאת..

תלוי למי,ותלוי מה ה׳ קובע.הכל מאת ה'
(כמובן שיש גם השתדלות)
יש בנות בגיל הזה שסיימו שנה שעברה תיכון,
והן כבר נשואות.

אני לא רואה בזה בעייה כל עוד יש את המוכנות שלה לבנות בית,והמוכנות שלה זה רק היא עצמה יודעת,ואמא קרובה ומישהי קרובה אלייה.והכי חשוב היא עצמה.

זה גורף להגיד שבגיל 18 זה מאוד מוקדם.
תלוי למי.אני לא בעד לעצור בן אדם את הצורך שלו בנישואין.וזה צורך של כל אחד,לבנות בית.זו אחת המטרות הכי חשובות בחיים שלנו.

לפעמים אני שומעת שאנשים אומרים שזה מאוד מוקדם להתחתן.נכון שצריך בשלות נפשית ועוד ועוד..
אבל אם מישהי מרגישה שהיא מוכנה אז למה לעצור בעדה?

יש בנות שיגידו שהן בכלל לא חושבות על חתונה באופק.ויש בנות שחושבות על זה ורוצות להתחתן.ורוצות בית משפחה ילדים וכל מה שמשפחה מביאה.
גם בגיל 18 צריך לראות מה מטרת הלצאת.הכל מאת ה'
דווקא בגיל הזה בגיל 18,שכעיקרון אפשר לצאת ולהתחתן.גם מבחינה חוקית.
צריך לבדוק אם יוצאים כי כבר ״מותר״.
או כי אנחנו באמת רוצים להתחתן,ולהקים בית..

זה שהגיע גיל 18 לא בטוח שזה המטרות של הקשר. כל עוד זה לא קשר שהוא קרוב לחתונה,אז זה בעייתי.ושוחק מאוד,בנות בגיל 18,שיוצאת הן בנות שמתחתנות בקרוב או בשנה הקרובה,לרוב מי שאני מכירה שהתחתנה בגיל הזה.
אני מסכימה עם זה שצריך להבין שרגש זה דבר טוב וטבעישנזכה לשמוח
ושאין עניין לומר שזה לא טוב.
אך יחד עם זאת, צריך לדעת לאן לנתב את ה״רגש״ הזה, למקום טוב וחיובי שיודעים להתמודד איתו בצורה טובה(:

נכון, גיל 16, זה שלב משמעותי, הרגשות מתעוררים, קיימים, מורגשים, ובנוסף השלב המשמעותי הזה הוא שלב של בניית האישיות, לגבש זהות ועמדה.
האם את חושבת שנערה בת 16 שעדיין לא בנתה את עצמה, תוכל להכניס מישהו לחייה בלי שכל הכוחות והתשומת לב תהיה מופנית כלפיו במקום כלפיה? בשלב שהיא הכי צריכה לבנות את עצמה, להעריך, לדעת מה היא, מי היא.

בשלות רגשית ובשלות נפשית זה אחד השיקולים החשובים ביותר ליצירת קשר, במטרה לנישואין בע״ה, האם לדעתך יש לנערה בת 16 את התשובה הברורה והנכונה ביותר להקים משפחה בלי שהיא יודעת ומכירה את עצמה? אמנם היא יכולה להיות מאוד בוגרת לגילה, אבל נישואין זה לא ׳פיקניק׳, זה דבר שמצריך הרבה כוחות, דברים שלאט לאט במהלך החיים לומדים ובונים אותנו ואת האישיות.
למה להיכנס לניסיון כ״כ קשה, אדם לא יכול לומר שהוא ׳חסין׳ מכל זה, הרי חכמינו אמרו ״אין אפרוטרופוס לעריות״
ברגע שחבר וחברה מדברים יותר, משתפים יותר, מן הסתם שיתעוררו רגשות והבושה כבר תעלם, היא תהיה פחות מורגשת ואפשר להגיע ח״ו למצב שלא רוצים להגיע.

ועכשיו אני שואלת אותך בכנות, אם נער ונערה יוצאים לכאורה מגיל 16 יחד בלי שעדיין בנו את עצמם וכו׳, והם טוענים שזה למטרת נישואין, אז מה יקרה כשהם יפרדו? זה יהיה יותר כואב נכון? כי הם נקשרו, ולמרוח קשר שלכל הפחות והכי מוקדם יתחתנו בגיל 19, למה להכניס את עצמם לניסיון כל כך קשה ולא פשוט, ואם בהנחה שהם אומרים שזה למטרת נישואין והם רוצים לשמור נגיעה, האם לדעתך אפשר להחזיק מעמד כל כך הרבה זמן? קשר שיש בו שמירת נגיעה, זה קשה שלא נמשך שלוש שנים, ושוב ״אין אפרוטרופוס לעריות״.

נ.ב-שנזכה לשמוח
@הכל מאת ה׳ , מה את חושבת?
אשמח לשמוע את דעתך ❤️
שכתבת מהמם וואו!הכל מאת ה'
כתבת הסבר מפורט ויפה,ומסכימה איתך ^^^ ❤️
וזה ממש נכון,שאפשר גם לראות את זה מאחרים,שאנחנו פוגשות בחיים.
וגם שאחרים מלמדים אותנו שזה נסיון קשה,בגיל הזה,וכמו שכתבת שלשמור אותו בזמן המתאים.וגם חברות,שאומרות שזה קשה להכנס לקשר בגיל זה,כי יש הרבה דברים שבגלל שהקשר נמשך ארוך,אז הנסיון יותר גובר..

אשרייך(:
(:שמחה!
קודם כל, כן. אני חושבת שברור שגם בגיל 16 בונים את האישיות אבל זה מתחיל הרבה לפני, יש בנות שמספיק בוגרות בשביל להכניס לחיים שלהן עוד אדם ושעדיין יהיה להן זמן ומקום לעצמן, אני חושבת שחבר יכול לעזור לפתח את האישיות ולא בהכרח שזה יהיה לא טוב.

נכון, עם הטענה שקשה לשמור נגיעה כל כך הרבה זמן אני מסכימה ב100% אבל, אפשר להתמקד בנושא הזה, אפשר לדבר על זה, להסביר. אני חושבת שאפשר ואפילו חובה להבין את המורכבות שקיימת, להבין שיש פה 2 אנשים שבאמת אוהבים אחד את השני, ולא, הם לא רוצים עכשיו לנתק את הקשר בגלל שיכולות להיות עם זה בעיות הלכתיות, ולגבי הפרידה -אם היא תקרה- זה בדיוק השאלה שעליה פתחתי את השרשור, מה ההבדל בין פרידה של חברים בגיל 17 לבין פרידה בין זוג שיוצא לצורך חתונה? ההיגיון אומר שאפילו הפרידה היותר קשה היא השנייה, כי זה קשר יותר משמעותי והיה אמור לצאת ממנו הרבה מעבר, לא?
לדעתידרור על דף מחיק
אני חושב שאתם נתפסים יותר מידי למה שמקובל לומר ... נכון יש גם טעם בקושי בבניין האישיות , אבל אני חושב שזה יותר מזה , זה עניין של מבט על חיי הקדושה , על המשמעות שלנו בעולם הזה.
זה שכול העולם עושה את זה , זה לא אומר שזה טבעי ואנחנו נמנעים ממשהו.
בגיל הזה אנחנו בוחרים עד כמה מאמינים אנחנו במציעות ה' , עד כמה זה שונה מהמוסכמות הגלובלית שיש כיום, ובשביל זה אני , אנחנו, מוותרים על יחסים שמוסכמים בעולם כי אנחנו רואים את היחסים האלה אחרת.
כשאני בונה הסתכלות רוחנית(גם 16) , אני יכול לאהוב , אני יכול לרצות להתחתן ולבנות בית נאמן, אבל ההסתכלות הזו בנויה גם מהסתכלות "מערבית" כך שתמיד הראיה שלי תהיה קצת מטושטשת.
כפי שאמרתי זה לא קשור רק בבגרות כי יש אנשים שמתבגרים גם בגיל מעוד צעיר.
מכווה שהיתי ברור
👍שמחה!
שבת שלום
ההבדל הואהלב והמעין.

שבקשר לפני חתונה אתה בא בראש הזה, לבדוק אם הוא הבן אדם שאיתו אני יוכל לחיות, וכשאתה בראש של זה ובודק את כל הדברים לפי זה, הפרידה היא פחות מורכבת, זאת פרידה שהתבשלה בכל שלב של הקשר.

לעומת זאת בגיל 16 ממש לא ניגשים לקשר בראש כזה, זה ראש של יש פה בן אדם שאני כנראה אוהבת אותו (ורוב הפעמים בגיל הזה זה לא באמת) ובאלי להיות איתו, וכיף לי. ואז נסחפים עם כל הרגשות, לא בודקים מספיק, לא בוחנים מספיק, וכשהפרידה באה היא הרבה יותר פתאומית, כואבת ומסורבלת.

^^ כל כך מסכימה עם זהניגונא
באלי לענות לך אבל יותר מאוחר.א"י לעמ'י
בניין הנפשאנו_נימי (G+)

בגילאים האלו הנפש עודנה מתפתח ומשתנה ללא הרף.ללא הרף! 

נכון,זה קשה להפרד אחרי שקשר נוצר. אבל כמה שזה טוב וחשוב[גם מבחינה אישית]...זה לא יתואר.

נכון שיש הרהורים וגעגועים(דבר בעייתי שגובל באיסור)-קוראים לזה יצר הרע וצריך מחובתנו כיהודים להתגבר עליו!

בכללי,לאחר כמה שנים של "הפרדה",קשר שיחודש יהיה עמוק יותר,רציני יותר,חזק יותר,רוחני יותר. או שהקשר יתנתק,כיוון שהדרכים הובילו את האיש/ה לפי טבעם ונוצר אדם שרוב הפעמים שונה למי שהיה פעם.

לסיכום-הפרידה מוכרחת מדין הלכתי,נפשי,רוחני ומעשי.

אני חושבת-~אורטל~

זוג שהם חברים מגיל 16 הם נבנים ביחד וגדלים ביחד בגיל הכי משמעותי מבחינת בניית האישיות,

בגיל שבו מבררים את האישיות את הדרך שאתה רוצה לחיות בה וכ'ו..

אז בעצם הוא בונה את האישיות שלו והדרך שלו לפי חברתו

והיא בונה את האישיות שלה ואת הדרך שבה היא תרצה לחיות לפי חבר שלה..

ואז אם בסופו של דבר אם הם יפרדו ולא יתחתנו (מה שהגיוני מאוד שיקרה.. בכל זאת גיל 16..)

אז זה יהיה הרבה יותר קשה מאשר זוג שמכירים בגיל שבו הם כבר בנויים וסגורים על עצמם.

זה כמעט בלתי אפשרי להיות חברים ולשמור נגיעהעטרה10

אם יש נער ונערה בני 16 וזה לצורך חתונה, אז מתי הם כבר יתחנו? מינימום גיל 18.

אז זה שנתיים חברות לפחות, וזה ממש ממש קשה לשמור נגיעה כשחברים.

שנה זה כבר סבבה, כי זה זמן קצר..

זה מה שאני חושבת

קשה? נכוןשמחה!
בלתי אפשרי? לא מסכימה, קצת זלזול ביכולות של בני האדם להגיד את זה
כתבתי כמעט (!!!)עטרה10

ההבדל הוא גדול.לך דומיה תהילה

את מוזמנת לקרוא בפורום לנ"ו שפרידות ממש לא כיף, וזה שבחיים יש קשיים לא אומר שצריך לסדר לנו כאלה. אם הייתה אפשרות לעקוף את התהליך הזה, היינו עושים אותו, אבל אין ברירה.

בגיל 16, לעומת זאת, יש לכם המון ברירות, ותתפלאו, גם המון כוחות נפש לעמוד בהן. זה שמבחינתם הם רוצים להתחתן לא אומר כלום. מגיל 16 עד שבאמת אפשר להתחתן לוקח המון זמן, ובזמן הזה אתם יכולים להשתנות מהקצה אל הקצה. חוץ מזה שלמשוך קשר זה הדבר הכי גרוע בעולם (גם כאן את מוזמנת ללמוד מהניסיון של חברי פורום לנ"ו). כל מה שאני אומר זו לא תיאוריה, בפועל - זה מה שקורה. מיעוט מה"זוגות" בתיכון מתחתנים, ומיעוט קטן יותר ממליץ על מהלך כזה. את שנות הנעורים תמלאי בבניין הנפשי שלך, וממילא תבואי לחיי הנישואין מוכנה יותר.

לא הייתה לי חברה כשהייתי נער, בדיעבד חברים (שהיו להם) מתחרטים ומודים שהרווחתי.

לדבר שיחות נפש בהשתפכות הנשמה (כנהוג...) זה גם אסור הלכתית.

כמה שאתם דוסים, אין אפוטרופוס לעריות, אל תשחקו ברגשות וביצרים!

בברכת בעתו ובזמנו,

בהצלחה. חיוך

(מצטער שזה נשמע עצבני ותוקפני, זה לא. פשוט אין לי הרבה זמן לנסח עכשיו).

אדם נבנה בגיל הזהתפוז סיני
כשיש מישהי על הראש זה מפריע ואי אפשר לבנות אישיות גדולה. זה חבל.

אין סיבה שאדם לא יוותר על קשר לשלוש, ארבע שנים בשביל קשר הרבה הרבה יותר בריא וטוב לחמישים שנה.
ומה אם כל החילונים?דרור על דף מחיק
זה שהיתה להם חברה בתיכון אומר שזה הרס להם את בניין האישיות?!
שהם תלותיים?!
ותראה איפה ערכי המשפחה בעולם החילוני...לך דומיה תהילה

קשרים אחרי קשרים שוחקים את הרגשות הבריאים ובסוף גם את המוסריות.

זה לא הורס אישיותתפוז סיני
זה מונע בנין. כן. וגם להם זה מפריע...
ובגלל זה החילונים התרבותיים וכדו' הרבה פעמים לא מפתחים קשרים בגיל הזה כי הם מבינים שזה לא חיובי.
אנחנו נבנים בגיל הזה. ואני יכול לומר בהחלטיות מחוויות אישיות ומדוגמאות רבות- זה פשוט מפריע לבנין האישיות. מפריע מאוד! ואם הם סגרו חתונה כבר בגיל כזה, כנראה שהם גם סגרו את ההתפתחות האישית וחבל.
שיחכו 5 שנים עם הקשר הזה, כל אחד ילך לאן שאישיותו מוליכה אותו ללא שיקולים חיצוניים. ולאחר שכבר בנויים בנין מלא ינסו לחדש הקשר ואם יצליח, הם זכו לקשר ברמה כל כך יותר גבוהה ועכשיו זה לחמישים שישים שנה, ולא להנות בשנים הראשונות של החיים ואז לחיות עם רגשות חרטה.
לפי ההלכה, קשר למטרות נישואין צריך להיות תכליתי.לב סדוק

קצר ולעניין.

קשר מגיל 16 הוא לא קצר ותכליתי.

אני ינסה לענות (לא קראתי את כל התגובות אז סליחה אם אני חוזרתבוערתאחרונה

על דברים...

א.  יש עוד דברים חוץ משמירת נגיעה- שגם אותה קשה לשמור בזמן הזה. יש חשש של מחשבות אסורות וכו'..

ב. אם זה באמת החצי השני שלך- אז הקב:"ה יזמן לך אותה בעיתו ובזמנו כשתהיה מוכן לזה... (אח שלי פגש מישי בשישית, הם לא היו כ"כ בקשר- והיום הקב"ה זימן להם להיפגש וב"ה הם התחתנו...)

ג. קשה להתרכז בעצמך כשיש לך מערכת יחסיםם עם מישהי... ובכדי שתוכלו להקים בית נאמן בישראל- צריך שכל אחד יעבוד על עצמו יתקדם, יפתח וישלים את החצי שלו. ובכך תהיו שלמים....

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Giniאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך