ועידת CITES העולמית החליטה בינואר האחרון לאסור על שיווק חופשי של עץ הרוזווד, ולכן כל הגיטרות שנעשות ממנו יצטרכו תעודה מיוחדת.
כמובן שמחירן יעלה. באסה... זה העץ הכי טוב לגיטרות שקיים בעולם.
ועידת CITES העולמית החליטה בינואר האחרון לאסור על שיווק חופשי של עץ הרוזווד, ולכן כל הגיטרות שנעשות ממנו יצטרכו תעודה מיוחדת.
כמובן שמחירן יעלה. באסה... זה העץ הכי טוב לגיטרות שקיים בעולם.
ובמהגוני הטונים מאוד 'אטומים'.
ברוזווד, לעומת זאת, כל הטונים מאוזנים, הבס עמוק והטרבל צלול וחי.
הגיטרה שהבאת פשוטה מאוד, והיא לא עשויה ממייפל. גוף הגיטרה בנוי מעץ 'מאנקי פוד'.
מסכימה איתך שלכל אחד יש את גוון הטון שהוא אוהב, אך אם תבררי היטב תמיד תמצאי כי הרוזוודים הכי יקרים ומקובלים בגיטרות הכי טובות בעולם (כמו גרינפילד, באמבורג, אביאן, באשקין ועוד)
שמעי לדוגמה את גיטרת הרוזווד הברזילאי החלומית הזו:
1. חיפוש קצר באיביי מעלה שהגיטרה (חדשה) שווה 2000 ש"ח, שזה מאווווד פשוט ביחס לגיטרה אקוסטית איכותית.
2. מייפל ומהגוני הם אכן סוגי עץ לגיטימיים, לא טענתי אחרת, פשוט הרוזווד עולה עליהן בכמה רמות.
3. ברור שיש גיטרות חמש ספרות עם מייפל ומהגוני. תבדקי כמה עולה גרסה שלהן עם מייפל. הגיטרה שלי לדוגמה, עולה 11,000 עם מייפל / מהגוני ו-13,000 עם רוזווד הודי.
מזכירה שהאייבנז (שבכללי מייצרים אקוסטיות יחסית גרועות) שצירפת - לא עשויה ממייפל.
פנינה רובין1. Ibanez מייצרות באס וחשמליות נהדרות. האקוסטיות שלהם פשוט פח, ולכן רוב הגרסאות שלהם מוגבלות.
2. בוודאי שסוג העץ הוא לא הכל, ברור שגיטרה ממייפל בשווי 20,000 תעלה באיכותה על גיטרה בשווי 1,000 ש"ח מרוזווד. אבל, סוג העץ הוא אכן משמעותי מאוד, ואין ספק שרוזווד הוא היקר והאיכותי ביותר מבין כולם (גם ברוזווד יש סוגים - ברזילאי, הודי, מדגסקרי וכו').
3. הידיעה על הרוזווד נידונה לראשונה בוועדת CITES ב-2010, אך רק בשני לינואר האחרון נחתמה ורק בימים האחרונים מתחילים להרגיש את התנאים החדשים בעולם.
ממליצה לקרוא מעט באנגלית באתר הרשמי של החברה.
שאנחנו סתם מטרידים את כולם בשרשור הזה... [אולי נמשיך בפרטי] ובכל זאת מ2010 עבר זמן... עוד כשקניתי את הסטראט שלי שהיא מרוזווד דיברו על זה ומאז עברו כמה שנים...
קורא אנגלית...
ודובר אנגלית... ![]()
בכל אופן גם כסא מרוזווד יעלה יותר זה לא קשור לגיטרות...
2. תראי שהמס בהזמנת גיטרה הוא בכלל לא קשור לסוג העץ [בארץ] הגיטרה עצמה עולה קצת יותר בגלל ההגבלה על הרוזווד שהיא לא חדשה כאמור, אבל המס בארץ [תחזיקי חזק] הוא על גיטרה חשמלית עד 1000 $ זה 18 % וזה עולה עד אפילו 32% !!!!
אז אם הזמנת גיטרה ביותר מ10,000 ש"ח לבד אז המס יהיה יותר מ-2000 ש"ח!!!
הגיטרה עצמה לא שווה 12000 או 13000 זה פשוט המס החזירי... ומפה עוברים כבר לפורומים של כלכלה וכאלה...![]()
נשמע אחלה פורום פשוט צריך שהוא יפעל...
עכשיו אני רואה שפעיל...
אהלןלמי יש אקורדים להורדה?
אני גם הייתי מנגן בטאב פור יו מתי שהשתמשתי באקורדים מהאינטרנט.
אבל עכשיו עדיף להיכנס לכאן.
אתר נגינה נותן אקורדים חינמיים עם גרסאות קלות.
האם יש כלי ai חדש לאקורדים?
שפשוט אשפר להשמיע לו שיר או ניגון והוא יתן לנו תווים או אקורדים?
אחרי שנים בלי הגיטרה יהיה נחמד אם מישהו יפתח משהו כזה 
רן זוארי
מחפש בנרות אקורדים לשיר "מנגד" של משפחת ואך
אשמח אם למישהו יש או יכול לכתוב לי אותם (לא ברמה מאוד גבוהה)
תקנה גיטרה זולה לטיול. 150 200 שח ואתה יכול לקחת אותה לטיול.
עוד אפשרות: תקנה גיטרה קטנה או יוקוללי
יאללה מה עושים???
פשוט עוברים לF קטן בשביל לנגן ככה מול קהל וכו'.
וכשיש זמן מתאמנים על F וגשר בכללי.
חשוב: שעושים גשר צריך להקפיד
להשאיר צמוד את המרפק לגוף,
לא לעשות גשר שהיד שעושה את האקורדים באלכסון
לשים לב שהאגודל נמצא חזק בצד האחורי של הגיטרה
האצבע של הבארה לא עוברת מידי את הגשר של הגיטרה
ופשוט לוודא שמנגנים את האקורדים נכון, ולמעוך חזק בהתחלה את המיתרים, עד שמתרגלים.
וכן האמת פשוט צריך להתאמן על זה, זה לא יבוא ברגע...