צריכה עצהרימון א"י
איך הייתם מגיבים, אם הבת שלכם בת 18, היתה מודיעה לכם שהיא יוצאת עם בחור בן 28, שפגשה במסגרת התנדבות כולשהי, (הבחור ביקש ממישהי להציע לה אותו ),והוא מאוד מוצא חן בעניה, בררנו עליו והוא בעל מידות טובות וירא שמים, אבל הפרש הגילאים נראה לי מוגזם, הייתם מתערבים ומנסים לשכנע אותה לעזוב, אומרים את דעתכם?, לא מתערבים?, אשמח לעצות, ורעיונות כיצד לנהוג...
תלוי מאוד בה ובואופטימיתת
יש בנות שבגיל 18 מאוד בוגרות לגילן כמו בגיל 25 ויש בנים שעוד לר התבגרו ובגיל 28 הם כמו בני 25, מצב כזה הם ממש באותו הגיל
אז השאלה ספציפית לגבי הבגרות שלה והילדותיות שלו. אם הוא ירא שמיים ובעל מידות טובות בכלל הייתי שמחה זה משהו שלא מצוי בשפע. הייתי בודקת טוב אבל שתוך.מספר פגישות כבר יהיה ברור לאן הקשר הזה הולך ושמישהו לא ימשוך את השני מאיזושהי סיבה.
אגב, חשוב מאוד מאוד לשמור איתה על ערוץ תקשורת פתוח, שתספר לך כמה שיותר איך היא מרגישה ומה היא חושבת עליו כי גם אם היא מאוד בוגרת עוד אין לה כל.כך ניסיון חיים (רוב הסיכויים) ותוכלי לייעץ לה ממקום מנוסה.

בהצלחה!
תודה רבהרימון א"י
עזרת לי מאוד.
אשמח לשמוע עוד דעות.
קשה לי לענותבונים מגדל
מכירה מישהי שהתחתנה עם מישהו בהפרש דומה. זה היה נשמע לי מוזר בזמנו. כיום נשואים לא מעט שנים עם כמה ילדים וב"ה נראה שזה לא משנה משהו כיום.

אבל אצלה זה היה בגיל טיפה יותר גדול. אחרי שירות לאומי,שחוותה קצת עולם ולא ישר 'מהחממה'.
והיא אמרה לי בזמנו במפורש שהיא יודעת שהוא עשה... והיה,וחווה, וכן, היא לא תחווה כמוהו. וזה בסדר מבחינתה.
אם יש את הבגרות להבין את זה. שהוא אחר. ותמיד יהיה פער אבל זה בסדר. אז זה יותר מתקבל על דעתי.

וזאת הנקודה שמפריעה לי. היא רק בת 18. צעירה. כבר חוותה בחיים? איזה ניסיון יש לה?
ואפילו נאמר קצת בבוטות, מה הוא מוצא בה? היא מצטיירת לי כמאוד תמימה בראש. זה לא מסוכן?
אולי היא לא. אולי הוא מדהים. אבל בגלל שזה כזה פער ונראה מוזר הייתי פוקחת עוד עיניים.

ואיך לדבר איתה זה בכלל עולם שלם שקשה לי לייעץ בו מחוסר ניסיוני.
רק לכבד אותה מאוד. כי זאת בסופו של דבר החלטה שלה. גם אם קשה לחשוב על זה ככה.
כהורה קשה לי לנתק, ואין לי ילדים בגיל הזה בכלל.
כמדוייטת היה לי חשוב לבקש מאמא שלי לתת לי מרחב ומרחק. כי יותר מדי קרוב זה קצת חונק. כי אני צריכה לחשוב בעצמי לפני שאני מספרת על זה למישהו.

איפה היא בסיפור? איך זה התקבל מצידה? היא מבינה שפער כזה יכול להיות לרועץ בהמשך? מה יכולות להיות המשמעויות שלו? והאופי שלו משחק פה תפקיד מאוד משמעותי. וגם שלה. בחיי היום יום. שלא לצבור תסכולים. התמונה של החיים שלהם והערבים שלהם ומה חשוב לכל אחד שיהיה שם.

ועם כל זאת זה נפלא להיפגש עם בחור טוב.

כתבתי מבולבל. מיני מחשבות.
אמיתי, תגובה ראשונית הייתה שלילה. אם זאת הייתה הבת שלי. פה ניסיתי לחשוב עם שכל. ועדיין.
ההפרש ביני לבין בעלי הוא קרוב ל6 שניםאמאשוני
בהתחלה זה פחות היה מורגש, שנינו היינו סטודנטים (אני לתואר ראשון והוא לשני)
הייתה שפה משותפת, רמת בגרות די דומה, קיצר לא הרגשנו הבדל משמעותי,
דווקא עם השנים ההבדל יותר מורגש,
אני עוד צעירה מרגישה שהחיים לפני, רוצה לנצל יותר את הזמן עכשיו לכיף והנאה (התחושה שלי היא שהתחלתי מוקדם את פיתוח הקריירה והקמת משפחה, לכן עכשיו זה הזמן יותר להשקיע נניח בבילויים, חו"ל, מסלולים מיוחדים, דברים שיהיה פיזית קשה יותר לעשות בעוד 5 שנים וגם לרווח בין הילדים כי לאן יש למהר, מעדיפה לעשות את זה בנחת ולא תוך ויתור על עצמי)
ובעלי במקום אחר בחיים, הוא נמצא בשלב שבו היה רוצה "להספיק" ילדים לפני שיהיה מבוגר, והוא את ההשקעה בעצמו עשה עוד לפני שהתחתנו...

אז הפרש הגילאים בהחלט משפיע גם בהמשך וזה לא משהו שמישהו אחר יכול לראות.

בלי להכיר את הבת שלך ורמת הבגרות והמודעות שלה לחיים, אני די בטוחה שהיא לא יכולה לדעת מה יהיו השאיפות שלה בעוד 7-10 שנים ובאיזה מקום היא תהיה.

זה לא אומר לפסול על הסף, אלו נקודות למחשבה.
אמאשוני, שש שנים וכזה פער ביניכם? אני מופתעתירושלמית טרייה

דווקא אצל גבר הגיל עוד פחות משמעותי.

למה הוא צריך "להספיק" ילדים לפני גיל מסוים? הוא מתכנן להפוך לפדלאה מקרטעת?

אולי כדאי לעודד אותו לעשות כושר ולהרגיש צעיר.

אצל נשים לא תעזור ההרגשה הצעירה והמראה הצעיר, יש שעון ביולוגי שאי אפשר לעצור.

אצל גברים, זה לגמרי תלוי בו!

לרווח בין הילדים יכול להיות נחמד מאד גם לו.

לא יודעת למה אני כותבת לך את זה, אני פשוט כל כך לא מבינה למה הוא מאלץ את עצמו להרגיש זקן!

איזה חמודה שכתבת!אמאשוני
תודה רבה על התגובה,
האמת שהוא לא סתם מרגיש הוא באמת פדלאה מקרטעת, חחח סתם
אבל באמת גם אצל גברים, בחור בין 35 לא רץ ומקפץ כמו בחור בן 20.
לעשות כושר זה טוב, אבל התועלת מוגבלת, מה לעשות כולנו מתבגרים...
גם אני כבר לא צעירה ורעננה כמו פעם,
עוד לפני גיל 30 אבל אין ספק שעם פחות כוחות כמו בהריון הראשון בשנות ה20 המוקדמות,
ובדיוק בגלל זה נוצר הפער, כי גם לעצמי וגם לילדים אני לא נהיית צעירה, לא הייתי רוצה לבזבז את כל השנים היפות רק על טיטולים, הנקות וכבדות של הריון.
אם הוא בחור טוב אז לא להתערבl666

תבחנו אותו בלי קשר לגיל. 

לא הבנתי איך אפשר לשכנע לעזוב רק על סמך גיל?

אולי מפריע לכם שהיא רק בת 18 וכבר במערכת יחסים רצינית והייתה ציפייה שהיא תתחתן יותר מאוחר, נגיד בגיל 22 ? אולי זה מה שמפריע?

אם הוא בחור טוב ומוצא חן בעיניה חבל להפסיד אותו. בהצלחה

לא בריא- חזל אמרוהעני ממעש
אבל זו אמירה חברתית הנכונה לתקופות מסוימות ולא פסיקת הלכהיום מאיר
בין יצחק אבינו לרבקה אמנו היה פער גדול בשנים ונראה שלא חסר דוגמאות...
מדברים איתהפאז
מדברים בשיח פתוח על ההשלכות, על ההבדלים, על המהות והמשמעות של קשר זוגי ונישואים.
מעודדים אותה למצוא רבנית או מחנכת שקולה שיכולים להוות כתובת בעניינים שפחות בא לה לספר לנו.
ומזכירים לעצמנו שהיא גדולה.
יכולה כבר להתחתן ולהיות אמא בעצמה...
מתפללים שתמצא את הזיווג הכי נכון וטוב לה בקלות ומקווים לטוב
זה הפרש גילאים גדול תנסו להסביר לה בצורה נעימה ויפהאני84
את הענין.
קרובת משפחתי בת 25 התחתנה עם משהו בן 36. גרוש +. הם נשואים כבר כמה שנים. היא מאושרת הוא מכבד אותה מאוד ומעריך אותה מאוד. והוא אדם ממש טוב. תחשבי שהיא עכשיו בשיא תקופת הילודה שלה והוא בן 40 עם ילדים בגילאי 15.
היא נראת צעירה והוא נראה לגילו...
ישכאלה שאחרכ זה מפריע להם.... צריך להעלות לה את כל התמונה שהיא תשקול..
מכירה פערים של 6-7 שנים כשהנערה היתה בת 19.44444
בגילאים האלה במילא יש פער של 4 שנים בערך בין בנים לבנות אז 6-7 זה סביר.
אם היא היתה בת 24 לדוגמא וכל הדברים מסביב בסדר ותואמים לא הייתי מתערבת. אבל בגיל 18 הפער נשמע לי גדול מידי.
אגב יש השלכות בגיל מבוגר. למשל מישהי בת 70 שהיא עוד סבתא שעוזרת בגידול נכדים, הולכת לחוגים ונוסעת לטיולים לעומת מישהו בן 80 שהזכרון כבר מספיק לתפקד ונהפך לסיעודי כמה שנים אחר כך ( שאשתו עוד הולכת מידי פעם לגן שעועים עם הנכדים).
זה נכון גם לגילאים צעירים יותר. אישה בת 30 באמצע לידת ילדים לבעל בן 40 שכבר בראש אחר.....
ובלי קשר 18 נשמע לי הצעיר. לדעתי צריך מינימום שנה מחוץ לבית.44444
למשל שרות לאומי.
18 נשמע צעיר פני עצמושריקה

יש פה שאלה עד כמה היא מוכנה לנישואין.

בנוסף, גם אם היא מאד בוגרת-

עומד מולה בחור שלכאורה כבר יצא עם כמה וכמה.. 

וגם אם היא רוצה להתחתן- היא לא תבין את המקום שלו כרווק מתבגר שמת להתחתן (לא בטוח, אבל כך אמור להיות)...

אבל הנקודה היותר חשובה בעיני-

זה האם נוצר פה קשר של ניצול. של פערי מעמדות גדולים מדי שגורמים לו לשליטה חזקה מדי מולה.

כי זה פער גדול שיכול לאפשר את זה.

אולי להסב את תשומת ליבה לנקודות האלה בעדינות,

להגיד לה שאתם רק רוצים שהיא תהיה מודעת אליהם,

אתם רוצים להיות בטוחים שטוב לה איתו ושהם בסדר בקשר.

לברר זה חשוב- כי אתם ההורים, ואם לא אתם לא בטוח שיהיה מישהו אחד שיעשה את זה.

ובעדינות- גם כדי שהיא בכלל תקשיב... וגם בגלל שאולי הכל בסדר איתו, ואם הם ימשיכו זה יביא רק טוב

בהצלחה!

מעדכנת...רימון א"י
בעקרון היא בסוף השנת שרות( קטנה בשנתון, בת 18 וחצי).
בקיצור, הבת שלי גם כן הרגישה מבולבלת. והגיל קצת הלחיץ אותה, שלחתי אותה למשהי מקצועית שמתעסקת בתחום הזה ודווקא היא שכנעה אותה להמשיך והגיעה איתה למסקנה שלגיל אין משמעות במקרה שלה, כי היא מאוד בוגרת, ובקשר בינהם לא מורגש פער כולשהו... הקשר נראה כרגע רציני מאוד...
תודה רבה לכולכן על העצות, הכל לטובה ובעז"ה שיזכו רק לטוב ושמחה...
איזה פיתרון מקסיםאופטימיתת
כל הכבוד לך על ההכלה וההתמודדות. שתראי רק נחת
איזה כיף לשמועשריקה

שיהיה להם בהצלחה,

ואם הוא שלה- שיהיה לשניהם הכי ברור...

טוב ששלחת אותה למישהי חיצונית שתגיד לה את זהנוגהאדר22אחרונה

לפעמים הדברים לא נשמעים כשזה מגיע מההורים

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך