משפחות רבות מאוד היום נמצאות בקושי כלכלי. הסתכלתי על המשלוחים שהצעת, מדובר במשלוחים שמחירם נע באזור ה -50 ש"ח + רוב האנשים שאני מכירה לא יכולים לעמוד בזה. כך שלעניות דעתי זה פשוט לא מוסרי לשלוח משלוחים כאלו, משום שזה יוצר סטנדרט שרוב האנשים לא מסוגלים לעמוד בו, אבל הם יכנסו לחובות כדי לעמוד בו, או פשוט ירגישו מושפלים מכך שהם לא יכולים לעשות זאת. זה פשוט לא הוגן.
להשקיע באמת במשלוח מנות זה לחשוב באמת על המקבל, ולהבין שלרוב האנשים לא נעים לקבל משלוח מנות מפואר יותר ממה שהם יכולים לתת. זה גורם להרגיש עניים, וכמי שמקבלים נדבות, כוך במקום לגרום לשמחת פורים, גורמים בדיוק להפך.
אימא שלי גם נסחפה פעם בדברים האלו. היתה שנה אחת שהיא הכינה למשלוחי מנות צלחות זכוכית מקושטות. אבל אחרי זה אימא שלי תפסה לאיפה הדברים האלו הולכים, ותפסה שזה פשוט לא הגיוני. מאז מתוך אידיאל היא מכינה את משלוחי המנות פשוטים. אבל גם במשלוחי מנות פשוטים אפשר להראות השקעה ומחשבה, בכך שתוכלת המשלוח מתאימה למי שמקבל אותו. כמו שכתבת בעצמך - שהטבעונית מקבלת משלוח מנות על טהרת הפירות והירקות, ומשפחה עם המון ילדים קטנים מקבלת משלוח דווקא של ממתקים, וכאלו שאפשר לחלק בכיף. אבל אם מצבי הכלכלי היה כזה שמאפשר לי רק לשלוח חומוס בשקית וכמה עוגיות מסכנות, הייתי ממש נעלבת מתגובה שכזאת.
אז אני לא יודעת, אולי בחוגי החברה שלך כולם כאלו עשירים, ומתאים לשלוח משלוחים כאלו, אבל אני יכולה לחשוב על בקושי 3-4 משפחות שאני מכירה שיכולות לעמוד בכיף במשלוחים גדולים כ"כ, 2 מהן בכלל לא מהארץ.
אז תחשבו על זה קצת