משהו שכתבתי...זויתן

נושא חשוב...

20170621013700.docx

שנזכה לשמור את עינינו!

ישר כח. שנזכהאניייי
נושא חשוב... צריך חיזוק...קופקליפטוס

איזה צדיק!!!הכל זה לטובה

אבל- בתור חברה של בנות שנפגעות מזה (ואל תשאלו אותי מה יש להיפגע מזה.. כי אני גם לא מבינהאפאטי) אז יותר חשוב זה ואהבת לרעך כמוך ולא לעשות חילול ה' ואם אתה מדבר עם מישי שלא הכי שומרת תורה ומצוות והיא נעלבת מזה אז זה לא שווה את זה! וברור שאתם צדיקים ואף אחד לא יודע אם איזה נסיונות אתם מתמודדים..

ובכלל- איזה כיף לאשתך לעתיד בעז"ה!חיוך גדול אבל אני חושבת שצריך קצת רגישות על האחר...

צר לי... אבל:זויתן

ברור שצריך להשתדל לעשות את זה בעדינות כמה שיותר, כמה שפחות יעלבו... (אני משתדל...)

אבל לפעמים אין ברירה, ולעיתים יותר חשוב לשמור על עיניים וראש נקיים...

לכן, חשוב לעשות את זה בעדינות, אבל זה דבר הכרחי.

אני מעדיף שאולי יווצר מצב, ולצערי מישהי תיפגע מעט (דרך אגב, אם היא תבין מה הטעם, אני מתאר לעצמי שהיא תבין...) מאשר שאני יפגע מזה... (אולי משפט קצת צורם באוזן, אבל הכרחי.)

ואהבת לרעך כמוך חשוב יותר מכל דבר!!תפוזי

ויש המון בנות שנפגעות מזה!

יש בזה גם כאילו משהו "מתנשא" למרות שזה לא הכוונה.. זה כאילו אתה אומר אני לא מסתקל עליה היא לא לרמה שלי 

לדעתי פשוט צריך לעבור מהר ולא ממש להיסתקל אבל האלא שמסתירים עם היד את העניים זה כבר ממש יפה כי בכל זאת הבנות הם גם יהודיות והם גם בנאדם

וואי ממש מסכימה. אבל..א"י לעמ'י
אם זאת דרכו, אז זאת דרכו.
הוא לא יעשה חילול ה' בגלל מישי שנפגעת.. היא אמורה להבין.
מחילה, אבל ההבנה והפירוש - מוטעים.זויתן

זה ממש לא בא ממקום "מתנשא", לכן אמרתי שמי שמבינה את זה ככה - כדאי להסביר לה, זה בא בדיוק ממקום הפוך מזה, זה בא ממקום של הערכה.

ובדיוק בגלל שהם בני אדם, ועוד יותר, בגלל שהם יהודיות (כידוע האדם הוא נזר הבריאה, והיהודי הוא יותר גבוה משאר הבנ"א. עי' פתיחת הכוזרי ובעוד הרבה ספרים...) - לא מתאים שאסתכל עליה. 

ודרך אגב, אני אכן לא מסתכל בגלל שהיא לא לרמה שלי, היא מתאימה לרמה של מישהו אחר.

לי בע"ה תהיה אחת ויחידה שמתאימה לרמה שלי. כל השאר זה רמות אחרות (לטוב ולמוטב.) לאנשים אחרים.

עכשיו ראיתי את התגובה... כתבתי משהו על זה...דנה .ה.

כתבתי תגובה לפני שראיתי את זה... יפה על התשובה. ריצית...

וסתם שתדע שבאמת מרגישים אם בנאדם עושה את זה ממקום מתנשא או ממקום מעריך וקדוש... אז כשאתה מדבר עם משהי ושומר עיניים, תחשוב כל הזמן למה אתה עושה את זה ואני יכולה להבטיח לך שהיא תבין את זה ולהפך...

שטויות.חותם-צורי
הם פוגעות בנו. בצורה שהםמתלבשות.
אהבת לרעך כמוך לא הכי חשוב.
אין עניין שיפגעו אבל אם לא בא לו להסתכל זכותו לייבש ולהעליב.
היו לי המון וויכוחים עם בנות שנפגעו מזהניגונא
המסקנה הסופית היא
לבת כיף שבן מסתכל עליה. בגלל זה מעצבן אותה שבנים שומרים ענים ולא מסתכלים עליה.

לא חושבת שבן צריך להתחשב בבת מסיבה כזאת
לגבי המשנה ביד- חבר שלי אמר שהרב שלו אמר שעדיףמתיישב בנשמה

להרכין את הראש כדי שלא ייפגעו, ולא לכסות בספר.

לא מסכיםיובל הנגן

צריך לכנך אותם ולהראות להם שזה חמור מאוד

זה רק יעשה להם אנטימתיישב בנשמה

יכול להיותיובל הנגן
ויכול להיות שלא
לא מדובר לכסות את העיניים בספר... אלא להרכין את הראש.זויתן

לצערי גם על זה לא חסר אנשים שיתעצבנו..הכל זה לטובה

אז נתעצבן בחזרה, ולא בשקט!!!יובל הנגן

בעייתם.ניגונא
כל אחד מחליט על עצמו.
אני יכולה להתעצבן על מישהו שאוכל לידי באוטובוס אבל זאת בעייתי בדיוק.
לכל אחד יש זכות להתנהג כמו שהוא רוצה בגדר הנורמל ושמירת עינים היא מאוד בנורמל ואפילו מאוד מובנת
אין עניין לעצבן, ושמירת העיניים זה צורך בסיסי.זויתן

אין לאף אחד עניין לעצבן או להתעצבן בכוונה... 

שמירת העיניים זה דבר בסיסי למי שרוצה לגדול בצורה נכונה וטהורה, ולא מלא בכל מיני מחשבות וכדו'...

לכן, זה הכרחי, ובסיסי, וצריך להשתדל לעשות את זה בדרך טובה..

רוב האנשים לא מתעצבנים על זה שאדם הולך עם העיניים כלפי מטה, ומי שמתעצבן מזה - או שסתם יש לו אנטי נגד דתיים, או שהוא פשוט לא הבין מה העניין, ומוזמנים להסביר לו בנחת...

כל מילה בסלע .א"י לעמ'י
אבל למה שהוא יעשה חילול ה' בגלל מישיי שתתעצבן?א"י לעמ'י
קצת היגיון..
כי ככה הוא חונךיובל הנגן

את מה ?א"י לעמ'י
אשריךניגונא
אשרייך.הכל מאת ה'
ול- @הכל זה לטובה

אני גם לא מבינה את הסיבה שבנות נפגעות מיזה,
יכול להיות שאולי הן חושבות שמזלזלים בהם חס וחלילה.ז״א אולי הן חושבת;למה הוא לא מסתכל עליי מה אני לא בן אדם ? אז זהו יכול להיות שזו הסיבה אז לדעתי כניראה המחשבה הזו מחוסר ידיעה של התמודדות כלשהיא. (שאנחנו לא צריכות להכנס עלייה) ונראלי זה נושא רגיש לדבר עליו.

אבל אם זה גורם לו ללא טוב,אז למה זה מעליב? את תעשי את כל המאמצים שמישהו אחר לא יפגע נכון? וגם לנו יש אחראיות.לכל אחד יש אחראיות על עצמו ועל עם ישראל.
ומשהו חשוב:
וכל בת יודעת בתוך תוכה שאם בן מסתכל עלייה זה יותר מעליב מאשר בן שלא יסתכל עליה תוך דיבור.
זה מבחינתי הדבר הכי פוגע שבן מסתכל.
וזה פשוט לא נעים,לא כייף בכלל.אם אני יודעת שבן צריך משהו בשביל לדבר איתי והוא מסתכל על הריצפה,אז זה הכי מכבד אותי שיש.וזה הכי הופך אותי לבן אדם.בן אדם עם אישיות.
וזה יותר מכבד אותנו. מכבד אותנו לדעת,
שאני לא בן אדם שמסתכלים על החיצוניות שלו.
כי לא בשביל זה נבראנו ואנחנו לא חיצוניות של אף אחד.וגם זה לא פוגע בכבוד של האישה.זה מכבד אותה מרומם אותה ונותן לה להרגיש חשובה.ונותן לה הגנה,מעיינים של גברים שהוא לא בעלה.

אני מקווה שכתבתי בסדר.שלא פגעתי בשום צד בהתמודדות שלו.
יישר כוח, לחיזוק הדברים:קופקליפטוס

לפי דעתי עצם זה שבן לא מסתכל על בנות מראה ההפך הגמור מהזילזול!

יותר מכך, להיפך, זה בא לומר שמכיוון שאני מכבד - אני לא מסתכל!

לכן 'זויתן' כתב שזה חשוב בכל מצב, גם אם זה אנשים שמבינים את העניין (רוב הדתיות) וגם אם לא (הרחוקות יותר) - מכיוון שאנו מכבדים. (נ.ב. להוציא ממה שהתקשורת וכדו' מנסה להציג את הדתיים כשונאי נשים ו "הדרת נשים" [אנחנו תומכים בהדרת מלשון הדר, מלשון שמירה על הכבוד.] [נ.ב.ד לפי דעתי - הדתיים הכי שומרים על כבוד הנשים]. אבל זה כבר נושא אחר..)

אשרייכם וזה ממש ראוי להערכה! הכל מאת ה'
לא הבנתי מה האמירה הזו?הכל מאת ה'
אשריך! (:א"י לעמ'י
אמן. אמן. בע"ה!!
שאלה- כתבת אתזה כי אתה מקפיד על שמירת עיניים?
ואני לא חושבת שאנשים נפגעים מכך..
כן נכון, זה מעצבן אבל נראלי שמבינים.. לא?
אני ממש מבינה את האלה ששומרים .
היה לי מקרה שהלכתי לקחת ממישו משו והוא שומר עיניים. ולא ידעתי אתזה לפני כן, ואז הוא קרא לי בשם שלי באתי ולקחתי ממנו.
וכן, מצד אחד זה ממש עיצבן.. פגע לא.. כי מצד שני, אני ממש מבינה את העיניין. .
כתבתי את זה כי:זויתן

כתבתי את זה כי אני רוצה להתחזק זה.

ב"ה אני משתדל, זה חשוב לי, אבל רוצה יותר... ב"ה לפעמים זה קשה.. (לדברים חשובים וטובים יש מניעות. כידוע, ככל שהדבר יותר גדול כך יש יותר מניעות. להוכחות - החיים...)

ואי אשריך.א"י לעמ'י
מנסה לדמיין תקושי. כן, זה נורא קשה.
אבל מה תעשה לצורך חתונה בע'ה?
ב"ה זכינו ויש רבנים טובים שמדריכים את עם ישראל...זויתן

אשרייך..!!בלון הליום
ממש צדיק. אבל..דנה .ה.

אתה ממש צדיק וכל הכבוד ל. אבל סתם שתדע שזה פוגע שמדברים איתי ומסתכלים על הרצפה, כאילו אני צנועה, ואם אתה לא חושב שזה נכון לדבר עם בנות אז אל תדבר איתי אבל אל תסתכל על הרצפה בזמן שאתה מדבר איתי. לא נעים...

אבל בכל אופן כל הכבוד שתה מוכן ללכת לפי העקרונות שלך..

תגובה:זויתן

אני באמת חושב שסתם ללא שום צורך - אני באמת לא אמור לדבר עם בנות...

אבל כשאצטרך לדבר עם מישהי, אשתדל לעשות את זה בצורה מכובדת ועניינית, וכאמור, אשתדל שלא להסתכל עליה ואתאמץ לעשות זאת בצורה מכובדת ומבלי לפגוע בה...

דרך אגב, שמירת העיניים זה לא קשור אם העומדת מולי צנועה או לא... (אולי מבחינת רמת חומרה וכדו'...)

הלוואי... נפילה קשה שלי שאני לא מצליחה...דנה .ה.

כולם צריכים בזה התחזקות.זויתן

אשריךעזיהו

עוד דרך טובה שבה אני מצליח לשמור על העיניים במקומם,זה כשאני נזכר בחברה שלי וחושב כמה היא תכעס אם היא תדע,ושכמו שאני לא רוצה שיסתכלו עליה...כך גם לא מתכוון להסתכל על אחרות(שאולי יש להן חבר או משהו,וגם אם אין להן עדיין).

מישהי פעם כתבה על זה פה מכתב יפה בעניין, מצורף...זויתן

"הי אתה.
רק שתדע שאני לא מפסיקה לחשוב עליך. אני רוצה אותך כל כך.
כל כך רוצה שכבר נהיה ביחד. שכבר נהיה בקשר.
לפעמים אני תוהה לעצמי אם אתה תהיה או שזה חלום. חלום שהלוואי שיתגשם.
לפעמים אני מפחדת שאולי בכלל תחליט שאתה לא רוצה אותי. תחליט שאתה לא מוכן.
אבל אני רוצה כל כך שהחלום שלי יתגשם.
לפעמים אני תוהה אם זה באמת מציאות.
אם באמת אתה נמצא כאן. אם באמת גם אתה מתמודד.
וכולם מנסים ומרגיעים ואומרים שאין מה לדאוג ושאתה תגיע.
ואני? -אני אולי קצת נרגעת אבל בתוך תוכי מתקשה כל כך.
אתה באמת תרצה אותי? אתה באמת תאמין בי? אתה באמת תאהב אותי??
לפעמים אני חולמת עליך. על התכונות שיהיו לך. על ההכלה שתהיה לשנינו.
ולפעמים אני מדמיינת אותך מקשיב. רק מקשיב. בלי לשפוט. בלי להפריע לי באמצע.
ואז אני נרגעת, כי יש לי מקום משלי. מקום משל עצמי. מקום שאף אחד לא יוכל לקחת לי.
ולפעמים אני מדמיינת את שנינו מדברים. ויש הכלה והקשבה וכנות.
ואנחנו מאמינים אחד לשני ובשני.
ואנחנו בונים ביחד משהו. משהו שאולי פיזית לא רואים, אבל יחד אתה ואני עושים הכל כדי שהוא יצא כמו שאנחנו רוצים וחולמים.
לפעמים אני תוהה לעצמי אם החלום הזה יכול להיות מציאות. אם החלום הזה יכול להתגשם.
אם אני אמצא אותך. ואתה אותי. ונרגיש שמצאנו. שזה אנחנו שהיינו פעם שלמים, ועכשיו רוצים כל כך להתחבר שוב.
לפעמים אני תוהה, אם באמת יכול להיות שזה יקרה. אם באמת הנשמות שלנו ימצאו אחת את השנייה. אם לא נתבלבל בטעות בגלל דברים חיצוניים. דברים שפשוט מסתירים לנו את האמת.
לפעמים אני גם תוהה אם אתה מצליח. אם גם לך קשה לפעמים ואם גם אתה מתגבר ועושה הכל בשבילי. הכל. אפילו שאתה לא יודע מי אני.
וכאן אני חייבת לך וידוי קטן. קטן או גדול, ארוך או קצר.
תדע לך. קשה לי. ההתמודדות הזאת קשה לי מאוד. ולפעמים אני נופלת. לפעמים אני מחזיקה את עצמי בשיניים ומצליחה. ולפעמים אני לא. לפעמים אני מוותרת לעצמי. לפעמים אני מתייאשת.
גם לך זה קורה??
לפעמים אני אומרת לעצמי שדי כבר. לא עשיתי כלום. אני רק בנאדם. מותר לי לטעות.
אבל אני לא רוצה שזה מה שיקרה לי. אני לא רוצה שהיצר ישתלט עלי.
אני מנסה בכל זאת. לפעמים מה שמחזיק אותי זה לשמח את עצמי (ועוד כמה אנשים טובים שעוזרים בדרך) בתקופה נקיה. בתקופה שהתגברתי. נכון. אני לא מצליחה הרבה. אבל אני יודעת שיש לי מטרה. תקופה נקיה שקבעתי לעצמי.
תגיד, גם לך זה קורה?? שאתה לא רוצה ליפול ומוצא את עצמך שוב במקום הזה בפעם האלף? גם אתה מתייאש לפעמים??
אולי גם אתה תקבע לעצמך מטרה מסויימת, משהו שיעזור לך להעסיק את עצמך ותנסה שוב לא ליפול?
אתה יודע מה, אני אשתדל. בלי נדר. אני אעשה בשבילך, בשבילנו , את המאמצים.
זה קשה לי. ואני בטוחה שגם לך יש רגעים קשים ומייאשים.
אבל הלוואי שנצליח לזכור גם אז, בשביל מה בכלל אנחנו משתדלים ומנסים ומתגברים.
אני לא בקשר עם אף אחד. אני רוצה להיות בקשר רק איתך.
אני רוצה להרגיש רגשות כלפיך. רק כלפיך. לא לאף אחד אחר.
אני רוצה שיהיה לנו בית של תורה. בית שיקום על בניין האמונה והערכים החזקים והנצחיים.
אני משתדלת לשמור את עצמי אליך.
ורק מבקשת בקשה אחת - אתה מסכים גם אתה, להתגבר, להתאמץ ולעשות הכל בשבילי, ובשבילך????"

דרך אגב, מישהו יודע מי הכותבת?

וואו!!! זה חזק.דנה .ה.

רוצה להוסיף:

כשאתם חושבים אם ראוי לעשות משהו מסוים שקשור בקשר בין בנים לבנות, תחשבו אם הייתם רוצים שבת/בן זוגכם לעתיד היה עושה זאת...

זה באמת מחזק.זויתן

דרך אגב, המכתב הנ"ל נמצא אצלי בארנק יומיום... חיזוק מדהים.

יאללה אני גם...דנה .ה.

ורק רציתי להגיד לכל אלא שמעלים פה חיזוקים- זה ממש מעודד ועזר. אז חברה תמשיכו!!!!

ממש כישרון מאת ה' יתברךעזיהו
עבר עריכה על ידי עזיהו בתאריך כ"ז בסיון תשע"ז 21:33

כתיבה נהדרת.

תודה על הפרסום.

צריך לכתוב תשובה מצד הבחור בחזרה,זה מאד יפה,לדעתי

בס''ד

''היי גם לך,לפני שאענה על השאלות שלך אני חייב לציין שההתרגשות שלי כשאני מתחיל לחשוב עלייך גוברת והלב שלי מתחיל לפעום בקצב מואץ.אני כותב לך מכתבים ומשאיר עליהם סימנים-דמעות כאות הזדהות עם הכאב שלך,כשאוכל להקריא לך לאחר שנתחתן.לילות שלמים שבהם אני מתנשף מכיוון שחשבתי עלייך,חושב עליי ועלייך עומדים תחת החופה,ושורף את הספקות שיש לי לגבייך באמצעות האש שבוערת בלבי.לפעמים,נורא קשה לי,אני מחכה כל יום ויום שתגיעי.אבל עדיין לא הגעת.היו ימים שהחלטתי לוותר על האהבה הזאת.אמרתי לעצמי שלעולם לא אזכור אותך יותר אבל הדבר בער בלבי.

''ואמרתי לא אזכרנו ולא אדבר עוד בשמו והיה בלבי כאש בערת עצר בעצמתי ונלאיתי כלכל ולא אוכל''(ירמיהו כ).

ועתה,אני רוצה לענות לשאלות שלך.

אני ארצה אותך,ואני אאמין בך ואני אוהב אותך.הסיבה לכך היא שה' יתברך זימן בינינו והפך אותנו להיות יחדו.אני אוהב אותך.התת מודע שלי מסרב להאמין שתהיי מישהי אחרת שתחיה איתי,מלבד את...והבת שלנו?(בעזרת השם עד גיל מסוים,חחחח).את גורמת לי לחייך,את גורמת לי לאהוב את העולם,את גורמת לי לשלום.הדבר שיש בינינו הוא אהבת אמת שלא ניתן לקחת.האדם שלא חווה את מערכת היחסים שהאדם חווה,הוא לא מבין שזה מעבר למה שזה נראה,הוא לא מבין את הרגשות שעומדים מאחרי זה,הוא לא מבין שזה שונה.

אני מודה לה' יתברך שנתן לבני האדם לחוות את האהבה.

היצר הרע לרוב מנסה למשוך אותי לעתים רחוקות לעשות מעשים שאני יודע שאסור לי לעשות אותם,והוא מכוון אותי לעשות כך.אני מסרב.אני נקלע לקרב בין היצר הרע שלי לבין עצמי,שאסור לי לוותר.להמשיך לצעוד קדימה למרות כל הכאב.''כמה חזק אתה חוטף ואתה ממשיך להתקדם הלאה''.(סטאלון).אני נזכר בך,אהובה שלי,ברגעים הכי קשים שלי במלחמה נגד היצר הרע.אני נזכר בזה שאסור לי לאכזב אותך,אסור לי ליפול בזה!אני מבין את הכאב והצער שלך,אני יודע שזה קשה.

אני נפלתי ביצר הרע,שוב ושוב ושוב.וכל פעם אחרי שנפלתי בו,דמעות ירדו לי מהעיניים,כאב לי.יצאתי עם בחורה שהשפילה אותי וגרמה לי לרדוף אחריך,היא גרמה לי להתאהב בה ואז עזבה אותי,זה קורה גם בסרטים,הבחור נשאר מאוהב בה והבחורה מתחתנת.נגעתי בה,לא שמרנו נגיעה,נפלתי בזה.היא גויה.מכרתי את הזהות היהדות שלי בשביל לספק את היצר הרע שלי.התחבקתי איתה,התנשקתי איתה,ועשיתי איתה דברים מעבר.אני עשיתי תשובה.ואת,סולחת לי...?אני כבר לא מרשה לעצמי ליפול,ולעולם אסור לי לוותר.ברוך השם ובעזרת השם.אני מתגעגע אלייך,יש לי חברה כרגע,אולי בעצם אני מתכתב אתך?זאת את?את אוהבת אותי?אולי לשלוח לך הודעה על מנת לדעת בוודאות?ואת...אוהבת אותי?מכירה בכאב ובגדולה שלי?אני כן.אני מכיר בכאב שלך,בגדולה שלך.לאהבה בינינו אין תנאים,מבחינתי.ומבחינתך...?''

וואו.כתבתי איזשהוא דו שיח בין בני זוג אבל לא יודעת אם צנועהכל מאת ה'
לכתוב.זאת אומרת המילים צנועות אבל עדיין.
צריך לחשוב האם:קופקליפטוס

צריך לחשוב האם זה עלול לעורר מחשבות לא רצויות או שזה יעלה כיסופים חיוביים וכדו'....

אמהכל מאת ה'
טוב כתבתי.אם ארגיש שזה לא טוב-פעם הבאה לא אכתוב.
אם אתם חושבים שזה לא הכי צנוע לכתוב את זה אז תגידו ואם אתם רוצים לתקן או משהו..אז בכייף.
אבל זה לא ווואו מדהים ומרגש.(נראלי)

כתבתי לפני כמה זמן.
אישה:תדע שאני כל יום חושבת עלייך.
בעל:גם אני קשה לי קשה לי ההתמודדות הזאת ואני פשוט לבד מחכה לך.
אישה:זה הדדי וזה יקרה אני מחכה כמה שרק אפשר אבל זה יקרה אנחנו מבטיחים אחד לשני
בעל:נכון
אישה:שתדע שזה כלכך מצער אותי שאתה מתעכב שאתה לא בא שאני לא יכולה לראות אותך.
שזו אהבה בלי לראות אהבה בלי לפגוש אהבה בלי להסתכל אהבה בלי לשמוע.
שזה געגוע שנשאר בלב.שהוא לא יכול לבוא.שאני לא יכולה לממש את זה לבד.געגוע שגורם לי להיות בצער..אבל לפעמים גם גורם לי לשמוח.לשמוח בכל הטוב שיש.ולפעמים שזה מצער אותי אז תדע שאני עושה דברים שטובים לי.אני עם אנשים שעושים לי טוב.ואז הגעגוע נשאר תמיד כל הזמן.אבל הוא קצת מעלים לי את זה שזה געגוע שעוד לא יתממש ואף פעם לא היה.
בעל:אני מצטער סליחה שאני מתעכב .אני לא רוצה להתעכב.אבל זה בשביל שתינו.ואת יודעת את זה.כל הזמן אני אומר שאני לא אבוא עכשיו כי זה לא יהיה לי טוב מוקדם מידי, לנו.ה' יודע נסתרות ה' יגיד לי מתי כבר אבוא אליי.ואהיה איתך.ויואהב אותך.ואהיה שם בשבילך.אני כל יום חושב עלייך ואיתך בתפילה אני מתפלל בשבילנו.שנצליח.
אישה: אבל אני מחכה והרצון שלי כבר לפגוש אותך רק גובר.. כל פעם אני אגיד שקשה לי ושכל יום זה קשה הרבה יותר.
שאני עושה כלכך הרבה דברים בשביל שתינו.ולפעמים אני רק רוצה שתדע שזה קשה לי.שכן תעודד גם אם לפעמים זה לא בא בפועל.
בעל:קשה לי כלכך ולפעמים אני גם לא יודע איך לעודד למרות שאני מנסה.תדעי שאני צריך שגם אותי תעודדי.שגם אני רוצה שזה כבר יבוא.ושזה יתממש וכל סוף יום אני אומר לעצמי שהתגברתי.התגברתי למרות הכל.ואני מבטיח שיהיה לנו טוב.שפע של טוב.שפע של ברכה ושמחה וילדים.ושמחה אמיתית.רק בבקשה תזכרי את המשפט הזה כל יום ותשנני אותו שכל יום שאני מתעכב זה עוד יום של התגברות כדי שנהיה ביחד.
יפה מאוד! מקליד...

הייתי רוצה שתקראי(:הכל מאת ה'
אווף לא יודעת הכל מאת ה'
לא יודעת אם הייתי צריכה לכתוב את זה.

אולי זה דברים ששומרים עליו ולא כותבים ומפרסמים?

אני לא יודעת אם זה בסדר או לא.

אולי אני אבקש לערוך את זה?
כתבתי גם משהו לבעלי די מזכיר את הסגנון של הקודמים.אני העבד

בס"ד

זה מחזק את הבנים פה באמת?

אם כן, אני יכתוב פה.

אם לא, אני שומרת את זה רק לבעלי

(לא שיש לי מושג מי הוא, אבל בכ"ז...)

תקשיביהכל מאת ה'
אני כתבתי את זה לפורום,בכללי.

אבל את יכולה לכתוב גם

אני גם חשבתי עלזה,שתכלס מכתבים שכותבים לבעל,נשארים במקום מוסתר.
כי זה יותר צניעות.וזוגיות וכו' לא צריך להפיץ לכל העולם.זה כייף לראות זוגיות ודברים טובים שקורה לאנשים.פשוט יש דברים ששומרים עליהם.

אבל שאלתי כמה בנות,והן אמרו שזה בסדר גמור לכתוב את זה כאן..

אז למרות שההודעה שכתבתי למעלה,שלא ידעתי אם זה בסדר או לא.. אז אני כבר כתבתי את זה,אם זה כן בסדר אז יופי ב"ה.ואם זה לא בסדר-אז סליחה.. אני בן אדם.. ומותר לי לטעות או לתקן או שאני לא אדע אם זה מאה אחוז בסדר
אני לא חושבת שהבעל שלנו יכעס שכתבנו אתזה,אם זה עוזר לאנשים אחרים
וכל מכתב פה עוזר לאנשים אחרים.וכן היו פה כמה מכתבים שאנשים כתבו בפורום,שחיזקו אותי מאוד.וגם יש מכתבים שגרמו לי לדמעות ממש כל פעם שאני קוראת.ולפעמים שאני שומרת דברים כאלו,אז זה במגירה,ולפעמים אני מפחדת להוציא לקרוא.וזה אומר שמכתב זה לא סתם.זה משהו מעבר.זה דבר מדהים.שכל אדם איש או אישה.כותבים דברים שהם מרגישים.וכל דבר וזה מהמם.בקיצור,יש דברים רגישיים בזה..ואני חושבת שקוראים מכתבים כאלו פשוט לקחת אותם לחיים שלך,ולהגיד לעצמך,מה השאיפות שלך במשפחה איך את/ה רוצה שזה יהיה וזהו שנזכה לדברים טובים! ורק טוב בע"ה
זה עוזר רק לבנות, או גם לבנים?אני העבד

גם וגם לשניהם.הכל מאת ה'
זאתהכל מאת ה'
"מחפשת כינוי" זה הפצלש שלה.
שאלתי אותה מה הניק שלה הרגיל והיא אמרה שכרגע היא לא אומרת.
אבל רואים שבדרך כלל פצלש שלא פעיל גם הניק האמיתי לא כלכך פעיל.(יכול להיות לא יודעת..)

היא לא כתבה משהו רע אז למה צריך פצלש?
אבל אם אתם מרגישים בנח ככה יותר אז מה שטוב לכם.

ו- @מחפשת כינוי כתבת מהמם ומחזק!!ואת מדהימה
צדיק.. אבל לדעתי קצת מוגזם..לא נשברים!
יש לי שכן שהוא אדם באמת ממש ממש צדיק וגם הוא שומר עיניים והוא לא בוהה רק ברצפה ולכן זה לא פוגע
שהוא מדבר עם בנות הוא מפנה פנים עליהן ואישונים למקום אחר..
כמו פוזל כזה..
זה הרבה יותר נעים ופחות פוגע
אמאאאא... איזה צדיקים וחמודים יש בנוג"ה ובעמ"יהכל זה לטובה

הלוואי שנזכה להקים בית נאמן וקדוש בישראל בקרוב!!בלח 

איזה צדיקק,אשרייך!!כי בא אורך

כהמשך לכ ההודעות שהיו פה.. רק רציתי להגיד שכשאני מדברת איתכם (בנים) אני מצפה שתסתכלו עלי ולא תנסו לפזול לכל מיני מקומות כי זה לא נעים. פשוט תסתכלו ישירות לעיניים וככה זה יראה סבבה.

וגם,כשאני עוברת ברחוב אל תסיטו מבט או תלכו עם העיניים ברצפה ישר כשאני מגיעה כי אני מבינה למה אתם עושים את זה.

פשוט תשתדלו לא להגזים ולפגוע.

תגובה.זויתן

כאמור:

צריך בזה הרבה רגישות ולשים לב שלא לפגוע...

אבל גם לצד השני, שמירת העיניים זה דבר חשוב מאוד...

כל אחד צריך לחשוב איך הוא עושה את האיזון שלו בעניין. מבלי לפגוע בעצמו ולא לפגוע באחרים.

נ.ב. נקודה למחשבה -  אם את מצפה שבן שמדבר איתך יסתכל לך לתוך העיניים אולי זה קצת בעיה,

כדאי לנסות לחשוב ולהבין את הצד השני... לא נראה לי שצריך לפרט ולהסביר... זה לא כ"כ פשוט לרוב הבנים.

נ.ב.ד מחילה מכבודך, אבל יש דברים יותר חשובים מאשר ש"זה יראה סבבה"...

נ.ב.ד.א. כתבת ש"אני מבינה למה אתם עושים את זה", אם את מבינה למה עושים את זה אז עוד יותר לא אמור לך להיות סיבה להיפגע, כאמור שמירת העיניים זה כדי לשמור על הכבוד של שני הצדדים.

עי' כל ההודעות למעלה...

בע"ה ובעזרתנו...

אממכי בא אורך

א. התכוונתי שבמקום שכשהוא מדבר איתי שלא יסתכל עליי בכלל (נניח שיסתכל על הרצפה) שינסה למצוא את מה שהכי נוח לו..מבחינתי כשאתה מסתכל בעיניים אתה לא רואה שומדבר חוץ מהן..לאדעת

ב. ש"יראה סבבה" התכוונתי שפשוט יהיה נוח ולא מביך לשני הצדדים..שוב,מבחינתי להסתכל בעיניים זה הדבר היחיד שאפשר לעשות גם כדי לא לפגוע ומצד שני לא לפגום בשמירת העיניים..כל אחד שימצא את מה שמתאים לו. 

ג. אני מבינה שאתם מורידים את העיניים בגללי,לי זה פשוט די לא נעים כי אני מרגישה אולי יש איזשהו פגם בי.

שלא תבין אותי לא נכון,אני בעד שמירת העיניים ואני חושבת שזו הדרך הכי נכונה.

אני מצטערת אם לא הבנת אותי נכוןחיוך

יישר כוח:זויתן

אשריכם ישראל, אבל:

א. נראה לי קצת סתרת את עצמך:

"...כשאתה מסתכל בעיניים אתה לא רואה שומדבר חוץ מהן" "אני בעד שמירת העיניים", שמירת העיניים זה אומר לא להסתכל, ולהסתכל בעיניים זה אומר כן להסתכל... 

ב. אני מסכים שצריך להשתדל כמה שיותר שזה לא יהיה מביך, ושזה יהיה נעים לשתי הצדדים, אבל אם אין ברירה...

ג. הפניני הלכה כותב לעניין "שירת נשים" לענייני צניעות דבר חשוב, ולפי דעתי הוא נוגע לעניין הזה של התחושה שהרבה כאן כתבו עליה, התחושה של - "לי זה פשוט די לא נעים כי אני מרגישה אולי יש איזשהו פגם בי:"

"צריך לדעת שכל ההלכות העוסקות בפרטי הדינים של צניעות האשה, אינן נובעות מתוך זלזול בערכה של האשה, או מתוך התנכרות לאהבה הטבעית ששוררת בין איש לאשה, ההיפך הוא הנכון, דווקא מתוך ההערכה המיוחדת שיש להלכה כלפי האהבה שעליה מושתת העולם כולו, ודווקא מתוך ההכרה בכוחה הגדול, דווקא מתוך כך מתחזק הרצון לשמר את האהבה ולהעמיק אותה בתוך המשפחה, כדי להעצים את הקשר בין בני הזוג, וכדי להוות תשתית להמשך הדור הבא. ולכן קבעה ההלכה סייגים רבים לכל אותם הסממנים המבטאים את הצדדים הפנימיים של האישיות, כדי שהאהבה תוכל להופיע במלוא עוצמתה במקום הנכון, בין האיש לאשתו, ולא תסחוף אותנו אל מחוץ למעגל החיים הישר והמתוקן..."

כל העניין בעשיית כל הסייגים (כגון שמירת העיניים וכדו') זה - "כדי שהאהבה תוכל להופיע במלוא עוצמתה במקום הנכון, בין האיש לאשתו, ולא תסחוף אותנו אל מחוץ למעגל החיים הישר והמתוקן..." (וכמובן גם כדי למנוע מחשבות לא רצויות וכו'...)

תודה רבה שהארת את עינייכי בא אורך

ב"ה... בשמחה!זויתןאחרונה

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך