למה אנחנו שונאים לימודיםיובל הנגן

הרי הלימודים זה הדבר בכי חשוב שאנו יכולים לעשות בשביל העתיד שלנו.

הרי גם בשביל זה ההורים שלנו עובדים...

אולי כי זה כבר נמאס מתישהוא ?א"י לעמ'י
בנאדם שעושה ככ הרבה בחיים וזה אותו דבר .. במקרה הזה, לקום בבוקר ללכת לכיתה וללמוד.. זה נמאס מתישהוא בחיים .
ילד שעולה לכיתה א' אתה רואה איך הוא מתרגש ומכין שיעורי בית ועושה כי זה משו חדש בשבילו. והוא שמח וטוב לו. אבל ילד שמגיע כבר לכיתה י, יא.. זה קשה.
גם התוכן של הלימודים לא פשוט, וגם זה כבר נמאס .. יש המון חומר וצריך פשוט לשבת וללמוד.
נכון זה בשביל העתיד שלנו .. אבל גם ששונאים בכלזאת עושים!
בהצלחה(:
אממ.. זה נמאס הרבה לפני י' יא..א"י השלמהה

אני אישית לא תמיד שונאת לימודים יש כמה מקצועות אבל..

יש גם קצת שאני אוהבת.. אבל קצתחצי חיוך

אני פשוט לא אוהבת!!! את המורות לא תמיד הן נחמדות מתייחסות יפה

ואז זה גורם לי לשנוא את המקצוע שהם מלמדות..!!!!!!!!!

וגם נגיד ואתה לא טוב במשו לא הולך לך.. אתה גם מתחיל לאבד את זה ולשנוא אתזה..

זאת אני כל אחד משו אחר..

ככה החייםקורץ ב"הצלחה לנוו

גם אם אתה אוהב לאכול שוקולד ותעשה את זה 12 שנים זה ימאסלא נשברים!
ודבר שני
מערכת החינוך היא כזו שאתה פחות לומד בה
יותר גומר תזמן שלך
ומשנן ועוד שקה שוכח
נראה לי שהקטע של השוקולד לא נכון לגבייובל הנגן

אני אוכל כבר כמעט 14 שנים ולא נמאסמתיישב בנשמה

לימודים זה ללא הפסקה בשונה משוקולדלא נשברים!
יש כאלה שאצלם זה כן ככה..דרשתי קרבתך!!!!
אעמ אעמ
כי זה משעמם!מכורה לכתיבה!!!

למי יש כוח ורצון לשבת שעות על גבי שעות ופשוט ללמוד?!

ואחר כך עוד לשבת בבית וללמוד עוד!!!!!!!

זה מ-ש-ע-מ-ם!

נקודה.

לא נכון!מתיישב בנשמה

זה שמשרד החינוך ורוב המורים הופכים את החומר לשיעמום וסבל כי הם שונאים אותנו, לא אומר שהחומר משעמם!

זה אומר שהם שונאים אותנו!

עובדה שכשאני לומד לבד זה מעניין!

כי לרוב בני האדם יש בעיה הגיונותציפור לחשה לי

עם אנשים בעלי סמכות עליהם, כשזה בצורה ככ חזקה, במיוחד כשיש להם דרישות רבות ולפעמים גבוהות...

וזה עובדה שאם יש לך קשר טוב עם המורה, שהוא בעצם זה שאחראי עליך יש סיכוי גדול שתהנה ותאהב את השיעורים שלו ותעריך יותר את ההשקעה שלו!!

וחוץ מזה- תלמידים ביסודי ובתיכון לא לומדים מתוך בחירה.... לעומת זאת למשל באוניברסיטה או בעבודה למרות שיש לאנשים סמכות ואחריות עליך, אתה ניגש לשם מתוך בחירה (חלקית...) ובוחר בנושא שמעניים אותך, שתשקיע בו ושתצליח בו!

גם כשאני לומד לבד זה מענייןיובל הנגן

אז כנראה שאתה לא מורה טוב...מתיישב בנשמה

אנחנו לא שונאים לימודים.פוסעת

רוב האנשים אוהבים לדעת דברים חדשים ולפתח את הידע שלהם.

הבעיה היא המערכת. שמושיבים אותך על כיסא אלף שעות ביום שמונה ימים בשבוע ומלמדים אותך, לא תמיד בצורה מעניינת, ובשביל הספק חומר.

השנה הייתי באולפנא חקלאית, שלוש שעות לימודים ביום- לי אישית היה פחות טוב כי הרגיש קייטנה, אבל היו בנות שזה היה להן נפלא של ממש!! לעשות משו מעבר- אנחנו נוער!!!! לשבת כל היום וללמוד- זה משעמם!

לכן לומדים 'לשמה'יובל הנגן

של הבגרות?פוסעת

נכון, אם מערכת החינוך הייתה משנה רפורמה, אנשים היו אוהבים יותר ללמוד.

בוודאות.

נכוןיובל הנגן

אבל לימודים היום צריכים להעשות (לדעתי), שכל אחד יבחר מקצוע בערך בסוף כיתה ח' ויתמקצע דווקא בו.

עד סוף ח' אתה רוכש ידע בחיים כדי לבחור במה להתמקצע.

השיטה הזו עוזרת כדי שלא תלמד דברים 'סתם'.

מסכימה חלקית.פוסעת

צריך גם ללמוד עוד דברים לעומק, לא לדעת דבר אחד ובשאר להיות בול עץ.

לא מסכימה עם הנתוןבלון הליום
שכתבת שבסוף כיתה ח' תלמידים יחליטו מקצוע עתידי.
עם כל הכבוד, תלמידים בכיתה ח' הם עוד קטנים ולא מספיק בוגרים, וכמובן-יעברו עוד הרבה שינויים(באופי בעיקר), כך שלא ניתן לתת להם להחליט על עתידם.

אם יש מבוגרים שעושים הסבה באמצע/סוף התואר, כי זה לא מה שמתאים להם, קל וחומר-תלמידים.
שנאה ללימודים ובי''ס מגיעהמתן תורה
כי זה פשוט חונק והכי כיף שיש חופש...
רק שבגילאים יותר גדולים אפשר יותר למצוא עניין במה שלומדים ואז זה סבבה
אנחנו לא שונאים לימודיםניגונא

הם פשוט לוקחים יותר מידי זמן בחיים אז אנחנו לא אוהבים אותם

כי זה מתסכל שמלמדים אותך תכלס לבגרות.בוערת לא"י!!!
וגם כי יש נושאים שלא כולם מתעניינים בהם.
המחנכת שלי יצאה לחופשת לידה, ובחודש וחצי האחרונים היתה לי מורה מחליפה, שלימדה מקצועות קודש. נהנתי בטירוף ללמוד איתה, כי לא הרגשנו שזה רק לבגרות, אלא לשמה ממש ולחיים. כי היא לא מכריחה אותנו לסכם, ומי שרוצה תסכם ומי שלא לא, ויש זמן לברר, לשאול שאלות, להדיין על דברים שנוגעים אלינו או שיש בהם משהו לא מובן. ככה זה כיף ומשמעותי ללמוד.
אבל כשמלמדים אותך את החומר תכלס לבגרות, ואין זמן לדיונים, בירורים ושאלות, וסתם מלמדים את החומר תכלס ככה כמו שהוא כי צריך לגמור הכל עד הבגרות, זה מתסכל, אתה לא באמת מרגיש שזה איכשהו נוגע אליך לחיים.
וגם שמושיבים אותנו מ-8 עד 6 על כיסא מול לוח וצריך לסכם ולסכם ולסכם, זה משעמם, מרדים, ומעצבן.
מזל שלפחות יש מגמות שאני בוחרת משהו שאני רוצה ללמוד גם אם זה משעמם אני כל הזמן אומרת לעצמי שזה יותר טוב ממתמטיקה...
אני לא חושבת שמה שאומרים שכל מה שלומדים זה לחיים, כי אם אני לא הולכת ללמוד הוראת מתמטיקה, פיזיקה או כימיה, למה לי ללמוד מתמטיקה?! וכנ"ל ביולוגיה, ספרות, הסטוריה (כמובן לא של עם ישראל, זה חשוב ממש!!). צריך כמובן השכלה כללית, אבל לא מעמיקה כל כך לדעתי...
אני חושבת שצריך להגביר שיעורים במקצועות קודש ושיעורי חינוך, כי הם באמת יעזרו לי בחיים. וכל השאר לא.
אני לא שונא לימודים...נגרינסקי

אני שונא איך שמלמדים...

|מצנזר בנחמדות|פוסעת

נראלי שהבנתי מה רצית לכתוב נגרינסקי

אוי... רחמי שמיים!

לא תמיד שונאים ...-ה' הוא המלך-
זה תלוי במה לומדים ,איך ומי מלמד
אבל רוב המקצועות לא באמת מענינים אותי
קשה לי לשבת שעות ולהקשיב אז אני פחות מתחברת אליהם
כי כיבו לנו את הסקרנות. הפכו אנשים למוצרים בפס ייצור*בננית*
לפי דעתי:מקליד...

אנחנו שונאים לימודים מכמה סיבות:

הסיבה העיקרית, לצערנו הלימוד היום הוא כוללני, כלומר, כולם חייבים ללמוד בדיוק כמו כולם, אסור שיהיו חריגים וכדו', ויוצא - שאנשים לא לומדים את מה שבאמת מתאים להם אלא מה שמכריחים אותם ללמוד, וכשמכריחים מישהו ללמוד משהו לא מתאים לו - סביר שהוא ישנא את הלימודים...

(ראה הרחבה גדולה בעניין הלימודים ובתי הספר בספרו של הרב דוד אביחיל - "היערן", ספר מומלץ בחום!)

עוד סיבה הגיונית - אנחנו לא מבינים את הערך ואת הלימודים, וזה או כי המורה לא טוב, ולא מעביר את החומר בצורה טובה, או כי אנו פשוט לא מספיק מבינים את החשיבות בחומר הזה, ולכן זה לא מעניין אותנו, וכתוצאה מזה אנחנו שונאים ללמוד. (לדוגמא, רק אחרי שגמרתי את רוב הבגרויות, ועכשיו כשאני בא להשלים את השאר - פתאום אני מבין את החשיבות שלהם...)

לא כולם שונאין לימודים!רוקדת בגשם

כי אנחנו שונאים שאנחנו חייבים לעשות דברים. שמכריחים אותנו.לב סדוק

וכי כנראה שלא לומדים בשיטה שאנחנו אוהבים. שאנחנו מתחברים אליה.

כי לימדו אותנו לשנוא לימודים!-דבורה-

כמו שכתבתם כבר, ילדים בכיתה א' נהנים להגיע לבית ספר. אבל כבר בכיתות הנמוכות ילדים יספרו לכם שהם לא אוהבים מתמטיקה ואנגלית. למה? יכול להיות שלכל הילדים יש שנאה מובנית למקצועות מסוימים? ולמורים שמלמדים אותם?

אישית, נראה לי שלא. הסיבה היא פשוט שילד שיגיד שהוא אוהב את הבית ספר/ את המורה לאנגלית יחשב לחנון ויגידו לו שהוא מוזר. למה?? כי ככה למדנו.

וכן, זה לגמרי בשליטתנו. כי הרבה מזה זה לחץ חברתי. אם נפסיק לספר לאחים הקטנים שלנו שבית ספר זה משעמם, בגרויות זה סיוט ומתמטיקה זה קשה, אולי יום אחד יגדל פה דור של ילדים שאין להם בעיה לומר שהם נהנים מדברים מסוימים, בלי שיכתיבו להם את זה.

לדעתי את ממש טועה..מכורה לכתיבה!!!

כי לי אישית אין שום בעיה לומר שאני אוהבת את המורה הזה והזה.

ואני מודה, יש לי כמה מורים שהם באמת ממש אחלה.

ואני לא מתביישת לומר זאת.

וגם חברות שלי לא.

לא יודעת מה איתכםאתהלך

אבל אני הגעתי למסקנה שלימודים זה ממש חשוב!!

נכון שבאמת החיים האמיתיים הם החופש, כי אז אין לכם מסגרת ואתה שולט בעצמך, ומציב לעצמך גבולות, אבל זה לא סותר שהלימודים הם לא חשובים. ולא צריך לשנוא אותם.

כי בכך הכל הם נותנים לנו הכל. את הכל. אם לא היה לנו לימודים פשוט לא היינו יודעים איך לעשות דברים ממש בסיסים. אולי זה נשמע מוקצן, אבל זה האמת בתכל'ס.

כי משעמם לשבת כל יום כל היום על כסא ולהקשיב לאנשיםghgh

מדברים...אפאטי

כי זה מצמצם את המחשבה וחסר משמעות בשבילנואין כמו ה'

אפשר ללכת לישיבה קטנה וכך אוהבים ללמודאין כמו ה'

לימודים דורשים השקעה, מי באמת רוצה להתאמץ ולהשקיע?דת"י

אנחנו עצלנים מטבענו. 

כי לא תמיד זה אמיתי!!נער גבעות מצוי

כמו שמרן הראי"ה אומר, החינוך לוקה בהחצנה, יותר מדי. צריך לפתח עצמיות, אישיות.

לימודים זה שנאאאה זה מאתגר וזה דורש לפנות זמן מזמנך האישיTehila_B
כי שיטות ההוראה בבי"ס הוציאו לנו את זהשוגיאחרונה

אדם מטבעו הוא סקרן, רוב האנשים אוהבים ללמוד דברים חדשים בתחומים שמעניינים אותם, אבל בבית הספר לומדים גם הרבה דברים שלא מתחומי העניין שלי או שאם הם כבר היו מתחומי העניין שלי אז לא עוררו סקרנות ורצון ללמוד אלא רק איך לעבור את המבחן בציון טוב.

כשמחייבים אותך ללמוד אתה לא רוצה כתינוק הבורח מבי"ס.

לעומת זאת, הלימודים באקדמיה וכדו' הם מבחירה ולכן שם אין הפרעות וכו'

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך