בס"ד עוצמה פנימית.
תסתכל פנימה.
"וַיִּשְׁמַע... וַיִּפֹּל עַל פָּנָיו" שואל בעל ה'שרידי אש', מדוע משה רבנו נפל על פניו? וכי זו פעם ראשונה שבאים אליו בטענות?! וביותר שהנפילה על פניו מראה כביכול שאין לי מה לומר.
אלא מסביר בעל ה'שרידי אש', אם קרח היה בא עם טענתו האמתית שהוא רוצה גדולה, משה רבנו היה עונה לו, שכן בקשת הגדולה היא דבר טבעי. אך קרח השתמש בטענת הציבור, ובכך איבד בעצם את עצמו, אז החליט משה רבנו ובכך לא היה למי לענות, ולכן לא ענה לא משה כי קרח איבד את עצמו בבקשתו. הדבר צריך ללמוד אותנו להתקדם מתוך בקשת גדולה עצמית, כי כאשר דרוכים על אחרים מאבדים את הכל. מותר לבקש גדולה, זה טבעי וטוב, אך צריך לדעת לבקש אותה מבפנים, תסתכלו לתוך הנפש ולכוחות שבכם תחפשו את העוצמה הפנימית.
~~~הרחבות~~~
כיצד כולם קדושים.
כנודע מפרשים שאכן אמרת קרח "כל העדה כולם קדושים" יש בה אמת, וכך גם משה רבנו ביקש אך לפני מעט זמן, "...וּמִי יִתֵּן כָּל עַם ה' נְבִיאִים כִּי יִתֵּן ה' אֶת רוּחוֹ עֲלֵיהֶם" גם משה רבנו רצה כל עם ה' נביאים, ובע"ה במהרה בימינו יתקיים "...מָלְאָה הָאָרֶץ דֵּעָה אֶת ה' כַּמַּיִם לַיָּם מְכַסִּים:" אך קרח טעה בדרך להשיג את זה, כפי שאמרנו קרח ניסה להתקדם ולקפוץ למעלה על ידי אחרים, אך הדרך שבה באמת תתקיים הנבואה היא על ידי אהבת חינם ועליה משותפת.
אם אדייק בפסוק, הדעה תמלא את הארץ "כמים לים מכסים" מים זורמים למקום הנמוך להשלים ולהגביה אותו, דעת ה' והקדושה היא כאשר המים מכסים ליצירת הים, כאשר כל אחד זורם לתת מדעת ה' שה' חנן אותו נוצר ים גדול, נוצרת דעת ה' בכל העם.
"כל מי שגילה לו הקב"ה דבר ואינו כותבה ויכול לכתוב, הרי גוזל מי שגילה לו"{ חסידים סימן תקל'}
הקב"ה מגלה לנו סודות נפלאים בחיינו, הוא נותן בנו עוצמות תפקידנו להשתמש בהם ולעלות מעלה, כל אחד בכלים שה' נתן לו, ובע"ה נזכה לגאולה השלמה באהבת חינם!!
ראש חודש תמוז
לסיום ניסתי לחשוב על הדברים בקשר לראש חודש, וראיתי שהפסוק המצטרף בכוונת של ראש חדש תמוז הוא "..זה איננו שווה לי.." פסוק הזה הוא בדיוק מה שדיברנו, כאשר אדם בא מקנא או פוגע באחרים, התוצאה של זה היא כפי שהמן אומר "כל זה איננו שווה לי", לא נותר כלום, הוא מאבד את ערכו. שנזכה להגיע למצב בו נוכל להגיד שזה שווה לי, ולהתאמץ ולהתעלות.
שנזכה להעריך את מה שה' נתן לנו, להתעלות ולהעלות אחרים, מתוך אהבה ואמונה מלאה בה' וביטחון שמה שה' נתן לנו הוא בדיוק מה שאנו צריכים. כדי להתקדם.
שבת שלום ומבורך מאיתו יתברך!! וחודש טוב ומבורך!!

פרשת קרח וראש חודש תמוז