שלום בננות
נמצאת כרגע לקראת סיום השנה הראשונה שלי.. ב"ה שנה מדהימה ומאתגרת, שבנתה ופיתחה אותי בטירוף. ממש ממש נהנתי!
אז ככה, בעיקרון היה ברור לי כבר מתחילת שנה שאני עושה שנתיים שירות, אלא שהמניע שלי היה בגלל ההטבות והזכויות וכ'ו
בסביבות חודש טבת כבר התחלתי לחפש, כבר קצת התחיל לרדת לי החשק והרגשתי שאני לא יכולה למצוא מקום יותר טוב מאיפה שאני עכשיו. הלכתי לשתי סיירות שלא אהבתי. אחר כך הגעתי למועדונית רווחה שממש ממש אהבתי והרגשתי בה טוב! ילדים מקסימים, הצוות גם אחלה ב"ה. לקח לי זמן להחליט ובגלל שלא החזרתי תשובה נכנסתי לרשימת המתנה ורק אחרי איזה חודשיים אחרי הסיירת קיבלתי תשובה סופית שהמקום פנוי לי, ממש משמיים!
רק ש.. פתאום לא התחשק לי. סגרתי שם כי כבר עבר לי בראש "אין ברירה, לא נעים.. וזה סך הכל מקום טוב..." רק שבמקום לשמוח אחרי שסגרתי התחלתי אפילו לבכות קצת ולא הבנתי מה אני רוצה מעצמי
אני יודעת ששנה הבאה חשוב לי ממש לעשות פסיכומטרי, במועד דצמבר, וממש חשוב לי בלי נדר עוד שנתיים כבר להתחיל ללמוד.. רק שאני לא רואה איפה הפסיכומטרי משתלב (התקן משעוץ 9-17) ואני רוצה גם קצת לעבוד ולהרוויח כסף, ואולי אפילו לעשות דברים נוספים. גם קצת מפריע לי שזה תקן בודד בלי עוד בנות שירות, במיוחד שאני עושה תקן בית
אז עלתה לי בראש אופציה של שנה של פסיכומטרי, עבוד ולשלב גם מדרשה, משהו יותר נינוח. רק שבעורף נושף לי הרבה העניין של המענקים והפיקדון של שנתיים וגם היתרון של המלגות לימודים אחרי שנתיים שירות.. אני מרגישה שזו סיבה לא הכי מוסרית ללכת לעוד שנה בגלל זה.
אז קצת נקתקעתי ולא יודעת מה לעשות.. לעשות עוד שנה? לוותר על עוד שנה?
התלבטות... אשמח לעזרהSuni
עשי מה שטוב לךבמחשבה
דעתי - שמספיקה שנה אחת בהחלט.
פסיכומטרי, עבודה וכו' זה חשוב מאד (אגב, למה שנה של פסיכומטרי?.. מנסיון, אם את לומדת בצורה ממוקדת, גם חודש וחצי מספיק. אין טעם 'לגרור' את זה על פני שנה שלימה)
כן כמובןSuni
הכוונה בשנה של פסיכומטרי זה כאיל והפסיכומטרי, עבודה ועוד דברים 
השאלה גם איך להתכונן לשנה כזאת? איך אני יכולה למלא אותה לגמרי שאני לא אשתעמם ואאבד טעם?
אההבמחשבה
אולי קורס או חוג שמעניין אותך?שיעורי תורה?
אולי להתנדב מידי שבוע בבית חולים/ בית אבות וכד'?
בעיקרון, אם את עובדת עד מאוחר וגם לומדת לפסיכומטרי אז יומך יהיה מלא..
תודה רבה!Suni
את עשית שנה\שנתיים?
אני בת 17במחשבה
וקצת..
עכשיו סיימתי תיכון...
אבל יש לי נסיון בפסיכומטרי ולימודים- אם יש לך שאלות נוספות, תשאלי בשמחה.
דעתי בנדון[-]
סליחה, קפץ...[-]
א. שירות לאומי נועד קודם כל בשבילך. לגדל ולהעצים אותך. השאלה שצריכה להוביל אותך בעיניי, זה איפה אני אתקדם הכי הרבה? איפה אבנה את האישיות שלי בצורה הכי טובה שיכולה להיות?
ב. אפשר לעבור לתקן פחות תובעני.
ג. אפשר לתרום לחברה גם לא דרך שירות לאומי.
ד. זה נכון שיש מענקים אחרי שנתיים שירות, אבל תעשי חישוב שאם את עובדת משרה מלאה במשך 12 חודשים, האם תרוויחי את הסכום הזה (+ אולי ניסיון גם לתחום שבו את מעוניינת להתמקצע)?
ה. אפשרי לעשות פסיכומטרי תוך כדי שירות. תלוי בתקן.
ו. איך לתכנן שנה? הייתי יושבת מול לוח שנה, ואומרת, אלול - במדרשה, חגים, וחודש של לשבת בבית להירגע, פסיכומטרי וחיפוש עבודה וכן הלאה - לעבוד מול לוח שנה, ולראות מה הולך. אולי במקום מדרשה שיעורים קבועים.
ז. בעיניי הבדידות גם חשובה. לא דומה תקן שיש בו חברות לתקן שבו את לבד. מבחינות רבות.
מקווה שעזרתי...
תודה רבה!Suni
נתת נקודות טובות למחשבה 
מנסיונך (אם את עושה\עשית שירות) כמה שנים עשית? עשית פסיכומטרי ביחד עם השירות או אחרי השירות?
[שולחת מסר אישי][-]אחרונה
שירות עם נוער בסיכון/הדרכה בפנימיה/משפחתוניםמשתמשת💋
אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?
ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.
דרושות בנות שירות אחראיות למעונות ויצו לגיל הרךwizo1
מחפשת שירות משמעותי ומספק?
רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך
בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא
● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון
● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי
● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת
0522333957
אהלן! מישהו עוד כאן?ה' אור לי.
בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר 
קושי בשירות האם לעזוב?אנונימית 888
היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!
לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)
הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?
אשמח לרעיונות לפעילות פתיחה לכל האולפנה ביחדמירי כהן
הי
אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..
סגרת\מחפשת שירות בחיפה? מדרשת 'באורך' מחכה לך!חגהבגה
שנה הבאהמבשרת :)
מה אומרות, לחפש מקום אחר? מאיפה להתחיל?
או להישאר עוד שנה במקום שלי?
אשמח שתענו