בקשר לקשר...אנונימי (פותח)

אשמח לשמוע את דעתכם בקשר להתלבטות..

אני נפגשת עם בחור כבר 6 פגישות, שנינו לא צעירים אבל מאידך גם לא מאוד מבוגרים.

ההרגשה שלי היא שהקשר די תקוע ומבחינתי לא מתקדם (והאמת שאני גם לא נהנית בפגישות...) ואילו עבורו הקשר טוב מאוד.

האם כדאי להמשיך מתוך ידיעה שכלית בלבד כי יש לנו רצון להקים בית שהוא פחות או יותר זהה? בתקווה כמובן שהדברים ישתפרו תוך כדי תנועה.

תודה מראש

חייבים רגשדודי25
הרגש לא יבוא סתם כך. לפעמים הוא בכלל לא בא.

זה תלוי כמה זמן אתם כבר נפגשים, אם זה חודש ומעלה זו כבר תקופה שהייתי מצפה שיתחיל להיבנות איזשהו רגש, ואם הוא לא מגיע זה אומר דרשני. אם לא עבר הרבה זמן, אז בעצם אתם יוצאים בקצב מהיר, ואולי לוקח זמן לעכל ולתת לדברים לשקוע.
אבל אם את לא נהנית בפגישות, אז הכיוון המשותף בחיים לא ממש יעזור לך לחיות איתו.

מניסיון אישי מר, הייתי כמה פעמים בצד של הבחור שלך...  אני נהניתי ורציתי, אבל לצערי הבנות לא. אין מה לעשות, לפעמים זה פשוט לא מצליח וצריך לקבל את זה. הלב הנשי מופלא ממני, ועד היום לא הצלחתי להבין מה גורם לו להרגיש ומה גורם לו להתאכזב, אבל למדתי בוודאות שאי אפשר להכריח שם אהבה. ואם זה לא מגיע, זה לא מגיע וחבל לנסות להכריח את זה סתם.
גם אני חושבת שחייבים רגש..אשתו-של-בעלי

השאלה מה זה רגש.

אנשים נוטים לחשוב שזה לבבות בעיינים וזיקוקים באויר.

אני זוכרת שלי זה הפריע ש"אין לי רגש", ואז תיארתי לאחותי שבדרך לפגישה אני כוססת ציפורניים ועצבנית ואז כשאני רואה אותו עומד ומחכה לי אני כזה נושמת לרווחה ופתאום נגולה אבן מהלב ועולה כזה חיוך על הפנים.

אחותי אמרה לי, נשמה, זה רגש.

אני לא חושבת שחייבים רגשעמית-טליה
אבל כן חייבים להנות ביחד להרגיש שכיף לך עם הבחור
לא כזה ביג דיל בעיני אם את לא מאוהבת בו ומשתוקקת להיות איתו כל רגע
זה משהו שדווקא כן בא

אבל אם לא כיף לך איתו עכשיו זה לא ישתנה כי זה עיניין של חיבור ואו שיש את זה או שאין..

ואני חושבת שאת יכולה להקים את הבית שאת רוצה עם לפחות שליש מהחבר'ה הדתיים,רוצה להתחתן עם כולם?
אני מסכימה עם דודי צריך רגשסתיו ירושלמי
זה סתם בזבוז זמן לצאת עם מישהו שאחרי תקופה (מינימום חודש מקסימום חודשיים שגם זה הרבה לפעמים לדעתי) אין לך רגש אליו. חבל על הכוחות גם אם יש לכם אותם השקפות ודעות.
להקים את הבית שהיא רוצה עם שליש מהבחורים????חיפושית אדומה
למה את חושבת?
מאיפה את יודעת בת כמה היא - ואם רוב החברה כמו שהיא רוצה לא כבר התחתנו?
חוץ מזה - תתפלאי, אבל למרות שזה נראה ככה כלפי חוץ, לא כל הבחורים רוצים אותו בית. בית זה לא רק עניין של אידיאלים אלא גם של אישיות ואופי...
ועדייןעמית-טליה
היא יכולה להתאים לשליש מהבחורים
כמו שכל בחורים יכולה להתאים.

חיזוק לדבריי קבלי מהרב יהושוע שפירא שאומר שאדם יכול להתחתן עם כמעט כל אחד\אחת ומי שעבר מעל 5 נקרא בררן.
ואותו דבר אומר הרב אליקים לבנון..

על עצמי אני אומרת חוץ מאחד כל מי שיצאתי איתם היה מתאים לי
ברור שיש אחד יותר ואחד פחות אבל בכלליות עם כולם יכולתי להצליח.

לא משנה בת כמה היא כרגע,בפועל היא יכלה להקים בית משותף עם עשרות בחורים.
מבחינת אידיאלים אופי וכו'..
הבעיה שזה לא הדבר היחיד שנצרך לבית..
איך שאת נוגעת בנושא כאוב ומכעיסחיפושית אדומה
תקשיבי יקירתי,
לפי מה שאמרו לי מקורבים מאוד לרב יהושוע, הוא אומר את זה בעיקר כדי להלחיץ ולגרום לאנשים להתחתן מהר.
הוא מקצין בכוונה.
ויש לי הרגשה שגם הרב לבנון דיבר על סוג מאוד מסויים של דתיים..
אני אישית - נפגשתי עם מלא שבכלל לא היו קשורים. לא כולן מקבלות מלא הצעות של בחורי ישיבה טובים שהולכים בדיוק בתלם...
ועכשיו אני אגיד משפט מגעיל - את קטנה מדי כדי להבין על מה אני מדברת. בכלל, תנסי לתפוס קצת ענווה כשאת רוצה להביא דעה כזאת שיפוטית על אנשים. כי לא שופטים אדם עד שמגיעים למקומו!
וזה שמלא חברה התאימו לך - זה רק בגלל שאת זו את. ויש הרבה בנות שהן לא כמוך - יש להן דעות שונות, אופי שונה, רצונות שונים. אז להן לא מתאימים שליש מהבנים הדתיים. להן מתאים כנראה רק אחד, והקב"ה החליט שהן יצטרכו לעבור הרבה יסורים עד שהוא יגיע אליהן...
ואגב - גם הרבנים שלנו התחתנו מוקדם. כמעט כולם. אולי בגלל זה קשה להם להבין אותנו כל כך....

מילים כדורבנות.....אור77

חיפושית... כ"כ מבינה אותך...

ה' ישלח לכל אחד מאיתנו את המיועד/ת בקלות, בנחת ובשמחה!

ונזכה לבנות בית כשר ונאמן בישראל, בית של תורה וקדושה!!

התעסקת קצת בשידוכים נכון?עמית-טליה

לא נפגשת עם עודף בררנות?
אז כששמעתי את השיחה של הרב יהושוע אמרתי שזה הזוי לחלוטין
אבל כשהתחלתי לשדך!!גיליתי כמה אמת יש בדבר.

סינונים על עדות,על זקן,על משפחה,על כיוון בחיים.
פשוט הייתי בשוק..
וכשניסו לשדך לי מישהי אמרה לי הוא אשכנזי זה מפריע לך?
הייתי בשוק על עצם השאלה בכלל..

אני לא יכולה להגיד שכולם בררנים ואני ממש לא רוצה לומר זאת
אבל אני כן מסכימה עם האמירה שהרבה בנים יכולים להתאים לבחורה אחת.
בסופו של דבר הקב"ה מכוון שזה יהיה רק אחד אבל מבחינת השקפה ודעות וכיוון בית כן זה יכול להיות הרבה.

למעשה אם תלכי לכל ישיבת הסדר תגידי את השאיפות של רוב הבנות הדוסיות
לפחות חצי מהבנים ירימו יד שכזה בית בדיוק הם רוצים.

ושוב אני פסלתי את הגישה הזאת כי אמרתי לה שהיא יכולה להתחתן עם לפחות שליש מהבנים הדתיים ולא משנה באיזה חלק של ציבור היא.
אבל לא זה המדד היחיד כדי להתחתן עם אדם.

חוצמזה שכשהרב אומר שאפשר להתחתן ולצאת עם פחות מ5 בנים
זה כשעושים בירורים טובים לפני כן שהכיוון,ההשקפה והרמה הדתית הם זהים.
אם לא הייתי עושה את הבירורים האלה,הייתי יוצאת עם 20 כבר..

וחיפושית תמיד יש יוצא מן הכלל
יש "מבוגרות מאוחרות" שהן אינן בוררות אלא פשוט צריכות לעבור משהו
הרוב שאני נפגשתי (ואעפ"י גילי הצעיר נפגשתי עם לא מעט) ראיתי בררנות..

ובאמת שאני אומרת את זה מכאב..אז חבל בכלל להתעצבן כי זה לא אישית.

כמו כאלה שהן מטר ושייבה ומחפשות אולסיפריקשלש
|שורק|^2

וקשלש לא בררן סתם פשוט לא הגיעה עד עכשיו הגברת הנכונה
שיכלה ויכולה להכליל את המורכבות שיש בו ..
זה נכוןעמית-טליה
בעיניין הזה אין לי ספק שאני בררנית
אבל השוני הוא שאני מודעת לבררנות הזאת ויודעת לסמן אותה כחיסרון גדול שלי
ושאני כמה פעמים ניסיתי עם נמוכים..

אבל בעדיפות אני אבקש עלם גבוה.

חוצמזה שזה לא בררנות רק דאגה של אמא לילדים שלה
מענייןחיפושית אדומה
דווקא בבררנות מהסוג שאת מדברת עליו אני בקושי נתקלת, ואם כן אז זה דברים מובנים - בחורה שלא מסוגלת שהאיש שלה יהיה נמוך, או בחורה שלא מסוגלת עם שמן, זה דווקא דברים שאני מוכנה לקבל ובעיני זה לא בררנות - זה עניין של טעם אישי.
אני כן נפגשת בבעיה למצוא מישהו שמתאים לאופי, לכיוון בחיים, לאישיות, לרמת החוכמה וכו' - ועל דברים כאלה אי אפשר להגיד שמדובר בבררנות, כי אלה דברים שבנפשו של אדם...

אולי באמת הטעות היא שיוצאים עם כל הצעה ולא מבברים לפני כן את כל מה שצריך - אבל נראה לי שהסיבות שזה קורה הן:
א. כשאין הרבה הצעות, יוצאים עם מה שיש במחשבה ש"אולי..."
ב. כי כל הזמן אומרים לנו שאנחנו בררניות, אז אנחנו מעדיפות לא לשאול הרבה שאלות כדי לא לקבל הערה פוגעת של "את יודעת שאם תבררי ככה הרבה תשארי רווקה עוד הרבה זמן..."

אז מה הביצה ומה התרנגולת?
ואל תשכחי שבאמת לא לכולנו יש הצעות טובות בגיל המתאים. ועוד משהו - בשיעור ב' יכול להיות שלכל הבנים יש את אותן שאיפות בישיבה. אך בשיעור ד דברים כבר נראים אחרת... כל אחד כבר מתכנן עתיד אחר, או שמתאים לו עתיד אחר. גם אם זה בניואנסים - אלה הבדלים שיכולים להפריע להתאמה לבת זוג זאת או אחרת.

בכל מקרה - אני עדיין גורסת שאל תדון אדם עד שתגיע למקומו. וככה ממש אני מגיעה אל המשודכים שלי - ואני פוגשת הרבה כאלה תודה לאל. ובמקום להתלונן על בררנות אני מנסה לחפש להם משהו שמתאים למה שהם מחפשים.
שנזכה להיות שליחים נאמנים ולא לגרום צער לאף רווק או רווקה!
שניה בואי נפריד..עמית-טליה
את עירבת יותר מידי פן אישי ואני לא רוצה שזה מה שיהיה בדיון כאן.
כי הדיבור הוא לא עלייך וגם לא עליי.

ובאשר לדברייך
אמרת שאם יוצאים עם כל אחד אז את לא נקראית בררנית?
בררנות בעיני זה לא רק שיצאת איתו כדי להגיד לעצמך כל הכבוד חיפושית נפתחת לעולם אבל פסלת אותו בגלל משהו לא עקרוני כמו עדה,זקן או אפילו בגלל שהמנת משכל שלו לא בשמיים.(לא התכוונתי לטיפש אלא ללא חכם ברמות..פשוט רגיל)
גם זה,זה בררנות.
אם מלכתחילה את פוסלת בחור שאומרים שהוא לא מתכוון להיות אברך ואת רוצה רק אברך בעיני זו לא בררנות.כי שאיפות משותפות זה משהו חובה בקשר זוגי.
בשונה מהרבה דברים שאפשר לוותר עליהם.

אני לא יצאתי עם בחורים מתחת לשיעור ה'
ושוב היו שינויים בשאיפות אבל לא מהותיים ולא רחוקים מהבית שאני רוצה להקים.

התלונה על הבררנות דווקא כן צריכה לצאת
למרות שלא אמרתי זאת לאף אחד שדיברתי איתו ופגשתי אצלו את זה
אבל גם הרבנים כיום קוראים בקול גדול נגד זה,לא סתם יש לנו רווקות מאוחרת שממש הולכת ומתרבה..

ועם כל זה ברור לי שהרבה בנות ובנים לא כאלה ובאמת הם עוברים את כל זה כדי להגיע למקום יותר גבוה.
וודאי שאין עיניין לשפוט.

דווקא אני ממש לא מגיבה מהצד האישיחיפושית אדומה
אני פשוט מנסה להעביר כאן תחושות שאני שומעת מלא מעט חברות שלי...
ואם אין עניין לשפוט - למה זאת הרוח שנשבה מהדברים שלך? אולי אם היית מתנסחת אחרת לא הייתי ככה קופצת.
לצאת נגד בררנות - השאלה איך, ובאיזו נימה עושים את זה.
חוץ מזה, שאם תעייני בשנית תראי על מה טענתי שזה לא בררנות... 
לא פגשתי עדיין אנשים שפוסלים על עדה, וגם לא על זקן. על מנ משכל יש מה לדון - כי תלוי איפה עומדת הבחורה - צריכה להיות איזו התאמה בין בני הזוג בקטע הזה.
וכמובן - שהכל תלוי במי הבנאדם, מה הרקע ממנו הוא בא, איזה קשרים כבר היו לו, מה הוא/היא ניסוי להתגבר עליו בעבר ולא הצליחו וכו' וכו'.
כשאומרים "עד שתגיע למקומו" - מתכוונים, לפי הרב אריה לוין, למקומו ממש. עם כל ההיסטוריה שלו, הסביבה שלו, המשפחה שלו, תכונות האופי שלו, המידות שלו...
אז ככהעמית-טליה

הרוח שנשבה מהדברים שלי-היא הדרך שאת בחרת לקבלה.
אני בכלל באתי להוכיח שהיא יכולה להתחתן עם שליש מהאוכלוסיה
ולא שאנשים הם בררנים.
אני גם אמרתי לה שהיא צריכה לפסול למרות שבאידיאה הם רוצים להקים אותו בית אבל זה לא מספיק כדי להתחתן.

את התמקדת בעיניין הבררנות אני התמקדתי בעיניין אחר לגמרי
ולכן קפצת.
ובכלל לא יצאתי נגד בררנות.כמו שאמרת בגיל שלי אין לי זכות
לכן גם כשפגשתי את זה לא הוכחתי על זה.

אני פגשתי לפחות 5 אנשים שפסלו או התלבטו רבות על עדה
גם כאלה בני 30 ומעלה.
על זקן מישהי הציעה לי מישהו שהיא יצאה איתו ופסלה על זקן ושאלה אם זה מפריע לי.

לא שמעתי את הפירוש של הרב אריה לוין אבל אם זה כך אז אדם לעולם לא יכול להגיע למקומו כי לאף אדם אין אותה מציאות,אותו עבר,אותו אופי.
ואם כך אז למה רשום "עד ש.." הרי זה בגדר לעולם לא?
טוב זאת חפירה מיותרת.

דעתי האישיתקשלש

שאם לא נהנים בפגישות לא מתחתנים סתם כי בא להו וזה חשוב

צריך גם הנאה בקשר לראות שהקשר טוב וכד'

בקיצור

תחשבי עם עצמך למה את לא מרגישה טוב עם הקשר

מה מפריע לך וכד'

וחוצמזה זה תלוי גם כמה זמן יוצאים כמו שאמר ידיד המלומד לעיל ^^^

אני מסכים עם הדיעות שפהאור-עציון
באמת צריך להרגיש חיבור ולהנות ביחד אם לא מרגישים את זה אחרי חודש\ חודש וחצי אז זה  כבר לא יבוא ועדיף לשבור את הקשר מוקדם מאשר מאוחר כי יהיה הרבה יותר קשה.
בהצלחה!
האם הוא יודע איך את מרגישה?נוכחת
זאת השאלה הכי גדולה..
כנראה שהנושא עלה לדיון אם את יודעת שהוא חושב שהקשר טוב..
אם הוא לא יודע, כדאי שהוא ידע.. כמובן בטאקט, צריך לראות איך תשפרו את זה.
האם יש התאמה כללית? הרי פגישה 6 זה כבר אומר שכנראה יש כיוון כלשהו
מה שצריך זה עבודה על הקשר, תמיד צריך לעבוד על הקשר
אז אם הכול מתאים ורק עניין הרגש תקוע, אז אני חושבת שכדאי לנסות עוד קצת ולבנות את זה יחד..
לא מזמן חתכתי קשר כזה אחרי כ-12 פגישותמשה
היה לגמרי לא פשוט (בגלל שהיו דברים אחרים וכן היה רגש לא קטן בקשר, אבל הקשר נתקע), אבל בדיעבד נראה לי שההחלטה הייתה נכונה.

אם הקשר נתקע ואת לא נהנית, נראה שבאמת הגיע הזמן לחתוך.
אללה איסטור 12 פגישות ????קשלש
כבר היו אמורים להתחתן בערך..גלוק17
כן אצל החרדים כבר להיות סבא וסבתא ...קשלש
מצטער..אבל אין לכם מושג בדיוק מה הולך אצל החרדים..ארנאו

האוירה כאן בפורום היא שאצל החרדים..רואים שזה מתאים מבחינה '' עסקית'' יש כסף החתן יודע תורה..יופי..מעולה ''שידוך''...

אז חבר'ה מצטער לומר לכם זאת שטות..ממש שטות..אני מגיב בקשר למה שטען קשלש..[כן אני יודע שזה בהומור..אבל ככה אני מבין שזה הראש הכללי של הסרוג כלפי השחור..ובכלל מכל מיני דברים שנכתבו לאחרונה]..

ה''דייטים'' אצל החרדים שנקראים בעצם פגישות אמנם הם ב-ה-ת-ח-ל-ה בבתי מלון או באיזה טיילת אך הם מתקדמים לאט לאט לפגישות יותר פתוחות באיזה הופעה של אומן וכל מיני כאלה..[אני לא מדבר על החסידים אלא על המון העם הפשוט].. הקשר מבוסס בהחלט על אהבה וכמובן על התאמה וזה ממש לא ''עסקי'' אמנם יש מאפיין בשידוכים בעיקר אצל הצד האשכנזי שמווסת את התלמידי חכמים יותר לבנות אנשי עסקים וכד'ו.. אני אישית לא רואה בזה פסול כי הבסיס של הדבר הזה הוא שהבחור יוכל לשבת ןללמוד תורה ללא הפרעה..

אין לי הרבה ראש להאריך אבל הרעיון הוא..אל לכם לומר דברים שאתם רק יודעים במעומעם על ציבור מסוים..משום שזה בדיוק כמו לומר שמשלשת מצוות יהרג ואל יעבר הדתיים הורידו את גילוי עריות והכניסו את קדושת הארץ..[מה שממש לא נכון אבל..נראה אולי מהצד..]..

אזז..זהירות וכל טוב..שיהיה שבוע מעולה לכולנו..

וספציפית..ארנאו
לגבי מה שאמר קשלש..גם בכמות הפגישות זה לא ככה..
איזה שטויות!ruthi
|אמרה החרדית|
גזר לא יודע איזה חרדים אתה מכירקשלש
אבל חברי החרדים בני גילי (וגם אני גדלתי ממש כפסע ביני לבין החרדיות)
זה ממש לא כמו שאתה מתאר
בפגישה ראשונה אסור להוריד את המגבעת
פגישה שניה כבר מותר
ויוצאים ממש מעט ממש מעט יחסית לד"ל
מסתלבטים ואומרים פגישה 5 זה חתונה ה שבאמת זה קצת בשבילהבדיחה
אבל יש דברים בגו הבדיחות לא צומחות יש מאין ..

אם כבר חרדים---הילה =]

אז בתדודה שלי מתחתנת מחר!!!

חרדיה!והיא באמת אחרי 7 פגישות(!)..הזוי לגמרי..

זה רק נראה/נשמע הזוי...אור77
וכן.. אפילו אני לא מאמינה שאני אומרת את זה!!!!!אור77
זה באמת לא נכוןעמית-טליה
נדמה לי שאחרי 8 פגישות הם לא יכולים להמשיך להפגש אם לא סגרו וורט
אחותי עשתה וורט עם גיסי למרות שהיא לא היתה סגורה עליו רק כדי שתוכל לבדוק עוד..

הופעה של אומן?מה הם יעשו שמה?ידברו בטלפון הוא מהגברים היא מהנשים?

ובכלל הוורט שלהם זה ממש סגירת עסקים
הרב בא רושם ההורים חותמים..ר"ל..
בעצםעמית-טליה
זה בעיקר תלוי בהנהגה של הישיבה של הבעל...
איזה שטויות כולם מדברים פה..אשתו-של-בעלי
למה אתם מרשים לעצמכם להפריח אמירות בלי בסיס??
למה שטויות?עמית-טליהאחרונה
ככה זה בישיבה של גיסי
לענ"דמשה4

אם אחד מהצדדים מאוד מעוניין בקשר,ויש בסיס משותף טוב, רצוי להתייעץ עם מישהו שמבין\גורם מקצועי, לפני שחותכים קשר.

(במיוחד כשלא ממש צעירים)

אם את לא נהניתאנונימי (פותח)

מהשהות איתו ביחד זה בעיה אבל אם סתם לא נהנית כי משעמם או אין על מה לדבר תנסו לקדם ענינים ביחד

בנושאים משותפים שיש לשניכים ענין בהם ואולי תתחילי ליהנות במיוחד בגלל העובדה שהוא מאוד נהנה לפי מה שאני מבין

שיהיה בהצלחה.

ציפיה לפגישהנעמונונונה
תנסי לעשות הפסקה כלשהי ברצף הפגישות, תבדקי: את מחכה לפגוש אותו שוב? מחכה לספר לו? וכו וכו, זה יכול לספר לך על מצב הרגש שאולי כן קיים.
^^^ נכון מאודקשלש
זה מאד תלוי בך.עב"מ
אני מכירה זוג שהתחתן בלי שכל אחד מהם היה מאוהב בשני.
ההבדל הוא שהם התחתנו בגיל 20 וגם אני לא יודעת מה הסיפור שלו אבל לה היה אינטרס די ברור להתחתן איתו (לא כסף או משהו, היא פשוט רצתה לעלות לארץ ומסיבות שונות היא לא יכלה לעלות באותה שנה אא"כ היא תתחתן עם מישהו כמוהו).
הזוגיות יציבה כבר קרוב ל-20 שנה.

מאידך, שניהם גדלו במציאות קצת שונה מהנורמה היום.
אני למשל יודעת שאני לא אוכל להתחתן עם מישהו שאני לא חשה צורך לראות אותו, להקשיב לו, לשתף אותו, וכו', גם אם השאיפות שלו הכי דומות לשלי בעולם.
וזה לא רק איזו שריטה שלי.
מישהי נשואה אמרה לי פעם שאמנם אפשר להקים זוגיות שאין בבסיסה רגש (בבסיסה > כשהיא מתחילה) אבל היא לא מאמינה בזוגיות כזו.
יופי.

בכל מקרה, זה מאד אינדיבידואלי.
האם הדבר אפשרי? -כן.
האם הדבר נכון? -תלוי. תבחני את עצמך בנושא הזה, עד כמה את בנויה לזוגיות שהרגש בבסיסה חלש, אם בכלל קיים. יש דרכים לבחון את זה, אני צריכה לחשוב לפני שאני אומרת איך, אז אם את רוצה את יכולה למסר"ש לי ונחשוב ביחד

שיהיה המונים של בהצלחה,
ואל תדאגי... בעתו ובזמנו, בעז"ה...
אני הייתי במצב כזה - וחתכתי.פלפלתי

לא אומר שזה היה פשוט.. היה צורך להכים את הקרקע של הבחור לפני ה"לא" האחרון... כי הוא קצת הרבה חי בסרטים..

אבל כשסיימתי -  חזרה אלי השמחה המוכרת.

זה פשוט הדבר הכי נכון בעולם.

לדעתי.

בהצלחה!

זה בעצם הכלי העיקרימשה
אם אחרי הניתוק יש שמחה - זה כנראה הצעד המתאים.
אפשר להצרף לשמחה?!ענת=)
בשבח לד' יתברך!

מתוך ניסיון אישי ולא קטן מזה של אינקוגניטה(ונראה לי גם של פלפלת ומשה)
אם את מסיימת קשר מתוך שלמות פנימית אמיתית אז תגיעי גם לשמחה בזה
|זה מה שאני עשיתי.|
אך לדעתי כדאי להגיע לשלמות הזו שלסיים זה הדבר שיועיל, צריך קודם לנסות את האפשרויות האחרות.
ולדבר על זה ביחד.
גם אם אין לך רגש כלפיו.

שהיה ב"הצלחה רבה.
*להצטרףענת=)
באמת בשאלה..פז

אין לי כ"כ תשובה ברורה בזמן זה מצטערת..

בקשר לקשר...בעל תשובה
רגש:
לדעתי צריך 2 תנאים לפחות
1. את סובלת אותו, הוא לא דוחה אותך.
2. את יכולה להעריך אותו.
במקרה ותנאים אלו מתקיימים, העדר רגש בלבד, לא היה מפריע.
מתוך ניסיון רבחיפושית אדומה
אני ממש מסכימה עם משה4.
ואני גם רוצה להוסיף שהרבה פעמים הרגש וההנאה (ואגב, הם חופפים למרות דברים שאנשים אמרו פה - אם יש רגש נהנים, ואם אין אז לא נהנים...) לא מגיעים כי פשוט יש דברים שצד השני שמפריעים לנו ואנחנו לא מעיזים להודות בהם, או שלפעמים אנחנו לא ממש מצליחים להגדיר אותם ולכן ממשיכים לתת צצ'אנס.
אז לדעתי, ואיש מקצוע, או סם מישהו שמבין בקטעים האלה, יכול ממש לעזור לך להתפקס מה בדיוק מפריע לך בוא, ואחרי שתעשי את הבירור הזה - יהיה לך יותר קל להחליט האם לחתוך, כי זה משהו שאת לא מסוגלת להתגבר עליו, או שזה משהו מינורי, ואת מסוגלת להתגבר עליו. ההבדל הוא שברגע שתהיה מודעת למה מפריע לך ותעבדי על זה עם עצמך ואיתו (במקרה שיש לו מה לעשות בנידון...) אז לרגש יהיה הרבה יותר קל להופיע.

ואם גם אז זה לא ילך - אז זה פשוט לא זה....
מתוך ניסיון רבחיפושית אדומה
אני ממש מסכימה עם משה4.
ואני גם רוצה להוסיף שהרבה פעמים הרגש וההנאה (ואגב, הם חופפים למרות דברים שאנשים אמרו פה - אם יש רגש נהנים, ואם אין אז לא נהנים...) לא מגיעים כי פשוט יש דברים שצד השני שמפריעים לנו ואנחנו לא מעיזים להודות בהם, או שלפעמים אנחנו לא ממש מצליחים להגדיר אותם ולכן ממשיכים לתת צצ'אנס.
אז לדעתי, ואיש מקצוע, או סם מישהו שמבין בקטעים האלה, יכול ממש לעזור לך להתפקס מה בדיוק מפריע לך בוא, ואחרי שתעשי את הבירור הזה - יהיה לך יותר קל להחליט האם לחתוך, כי זה משהו שאת לא מסוגלת להתגבר עליו, או שזה משהו מינורי, ואת מסוגלת להתגבר עליו. ההבדל הוא שברגע שתהיה מודעת למה מפריע לך ותעבדי על זה עם עצמך ואיתו (במקרה שיש לו מה לעשות בנידון...) אז לרגש יהיה הרבה יותר קל להופיע.

ואם גם אז זה לא ילך - אז זה פשוט לא זה....
לאינקוגניטה היקרהיהודית פוגל
ברור שרגש הוא דבר חשוב ביותר, הרי קשה אפילו לקנות זוג נעליים אם אני לא אוהבת אותו ולא התחברתי אליו! יחד עם זה בקשר צריך לברר האם ישנם מעצורים, כלומר, אולי את לא נותנת לעצמך להתחבר, אולי הוא יכול לעשות משהוא כדי שתתחברי, הייתי מציעה לבדוק היטב - אולי אפילו בעזרת איש מקצוע - אם באמת אין לקשר סיכוי, או שצריך לחפש ולעבוד על חסימות ומעצורים למיניהם. בהצלחה.
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך