אני קוראת סמויה הרבה שנים.
הפורום הזה, גם בלי להיות שותפה פעילה בו נתן לי הרבה מאוד כוחות. בסופו של דבר הצרות של כולנו היו די זהות. אז יצאתי מכאן עם המון תובנות ועצות שכאילו נכתבו במיוחד בשבילי.
את החצי שלי פגשתי לפני כ-3 שנים. נשואה באושר. אמיתי. את המסע שלי סיימתי אחרי שנים ארוכות, ארוכות של רווקות מאוחרת.
התלבטתי רבות אם לבוא ולכתוב את אשר על ליבי בנושאי ההכרויות, כי היום (לא, אני לא איזה גאון שממציא את הגלגל... אני יודעת את זה) אני מרגישה שיש לי כח לבוא ולשתף בכמה עניינים. זה מין הסתם יהיה ארוך, אתם מוזמנים לפרוש עכשיו

דבר ראשון שאני רוצה לרשום עליו הוא אתרי ההיכרויות:
הייתי מחלוצי האתרים. (דוסידייט, יש פה עוד מישהו מהתקופה ההיא?) הייתי בכל אתר אפשרי , כבר הכרתי את התמונות של כולם וזיהיתי דפוסי כתיבה. אפשר לומר שחייתי באתרים האלה. שדכנט, 2B1 ועד שליש גן עדן...
לצערי, הייתי שם לא מבחירה אלא כיוון שלא היתה לי דרך אחרת להכיר.
המסקנה שלי מכמעט 12 שנה באתרים האלה? בזבוז זמן.
למה?
כי זו אשליה. אשליה שלמישהו באמת אכפת מה רשמת, אשליה שבכרטיס הבא תמצא מישהו טוב יותר, אז למה להתאמץ?
והדבר הנורא מכולם: האתרים האלה גורמים לאנשים להיות לא אנושיים. אסביר:
אם מגיע אליך חבר ואומר לך "יש לי בחורה נפלאה להכיר לך" מה הסיכוי שאחרי הדייט הראשון לא תצלצל אליה חזרה, גם אם לא מתאים?
הסיכוי אפסי. למה? כי אתה מרגיש מחויבות כלשהיא כלפי החבר (הוא בא והמליץ עליך, עשה מאמץ, הוא צריך להסתכל מתישהוא בפנים של הבחורה, לא נעים..)
מה קורה בפועל באתרים? אף אחד לא שם קצוץ. אין שום גורם מתווך, יש את כל האופציות שבעולם לצאת זבל של בנאדם. ומה אכפת לך בעצם? אתה לא תראה אותה יותר, וגם אין לכם מכרים משותפים! נפלא!!
דבר נוסף שלא מרבים לדבר עליו הוא כמות המתחזים באתרים- אני נפלתי בנשוי. שלושה חודשים בזבזתי עליו. את עצם היותו נשוי גיליתי בדיעבד אחרי כחצי שנה. אתם זקוקים לזהירות מוגברת באתרים- וראבק למי יש כח? גם ככה משקיעים כל כך הרבה אנרגיה בלהכיר בכלל...
אז מה כן אם לא אתרים?
האמת? לא יודעת.
אם יש לכם אפשרות של היכרות אישית של מישהו - לכו על זה. תנו צ'אנס. לכו תדעו.
דבר שני שאני רוצה לרשום עליו הוא : רשימת המכולת.
שחררו את עצמכם מהרשימה. היא היתה רלוונטית עבורכם בגיל 20. הגיע הזמן לשכלל אותה...
שוב, אני לא איזה גאון, ובתכלס לא הבנאדם הכי מוצלח, אבל יצא לי לחשוב המון על כל העניין הזה.
גם אני יצאתי מהאולפנא עם הרשימה של מה חשוב- במבחן התוצאה: אף סעיף לא עבר.
את האיש היקר שלי הכרתי מהיכרות של שכנה. כשיצאתי לדייט כל מה שידעתי עליו זה שמו הפרטי. שום פרט מידע מעבר. גם הוא ידע רק את שמי. זה פשוט היה טוב.
אבל אם מישהו היה בא ומספר לי הכל ושואל אם אני מעוניינת- הייתי עונה שלא. חד משמעית. הוא לא עבר באף סעיף.
התפשרתי ? ממש ממש ממש לא.
השתכללתי- תוך כדי שלבי ההיכרות החלטתי על איזה דברים חשובים לי לבחון. כל השאר, היה תפאורה.
והוא לקח אותם ביג טיים.
מבן אדם שהייתי פוסלת על הסף בלי אפילו להכיר לאהבת חיי האמיתית. חלום אמיתי.
אז מה *באמת* חשוב לכם בבני הזוג העתידיים שלכם?
הישיבה בה הוא למד?
המראה?
המוצא?
העיר בא הוא גר?
זה באמת חשוב?
מה אני מצאתי כחשוב וכאבן בוחן? טוב הלב, הנאמנות, היכולת לחזק.
תעריכו את עצמכם, אתם עוברים תקופה לא קלה. אני יודעת- הייתי שם.
אנשים לא יבינו אתכם ויגידו שאתם בררנים- אל תכחישו, זכותכם לקבל את הטוב ביותר עבורכם.
מהקריאה שלי פה בפורום אני אומרת לכם שמדובר בחבורת אנשים איכותיים אחד אחד. אז תפתחו את העיניים גם כלפיהם. לפעמים המטבע באמת נמצא בדיוק מתחת לפנס...
ודבר אחרון וחשוב- אתם כולה רווקים
לא חס וחלילה חולים או משהו. הכל טוב! תהנו מהרווקות וממה שהיא מאפשרת לכם. אין לכם מה לקנא בנשואים, גם הם עוברים דברים. כל דבר מגיע בזמן שלו.שיהיה בהצלחה לכולם. מתנצלת מראש אם זה יעצבן מישהו. (אין לי שום כוונה כזו) סליחה על האורך (זה היה יותר גרוע אז קיצרתי..)"
אני גם קיצרתי