יש לי משהו אחד חשוב לומר, אני מבקש שתקראי לפחות עד הגלים.
הצניעות לא אמורה לקחת מאיתנו אנרגיות ולבזבז אותם על מאבקי צניעות במקום על שאר מידות הנפש.
ולא רק זה, אלא שהאמת היא הפוכה. הצניעות נועדה להגן על האנרגיות שלנו מלהתפזר בחלומות על המין השני (במקרה הטוב, במקרה הרע- מלצאת באופן מושחת ולנהל את החיים שלנו ושל הסובבים אותנו סביב המשיכות הגופניות שלנו.)
את אולי לא מודעת לעד כמה הצניעות פועלת את הפעולה הזו, אבל היא עושה את זה מתחת לפני השטח בצורה שקטה ומעולה. ואני משער שאת גם לא מודעת לכמה בעיות מוסריות ונפשיות יש בעולם המופקר שמחוץ לבועה שלנו.
~~~~~~~~
רק כדי שהדברים לא יראו מוזרים, כי המציאות נראית לך אחרת, אז אני אסביר למה הם נראים לך אחרת.
יש באדם מידות, שיטות חשיבה, הנהגות, רגשות רבים שמשמשים בתפקידים שונים.
יש מהם כאלו שבונות לאדם מסגרת. מסגרת מיועדת למקד את האדם, ליצור לו חוקים וכללים שיהפכו אותו לאדם בן תרבות, שיודע לשלוט בעצמו ולכוון את עצמו. על ידי זה יש לאדם תשתית כזו שהוא יכול להפוך לאדם עדין יותר, נאמן יותר, חושב יותר, אוהב יותר.
הצניעות היא אחד האמצעים ליצור את אותה המסגרת שהופכת את האדם לבן תרבות.
בעולם ישנם אנשים שחיים בהפקרות, וכנגדם יש אנשים שמנסים להילחם בהפקרות וליצור מסגרות. הרבה פעמים האנשים שנלחמים על המסגרת, ממקדים באמת הרבה מהמאמץ שלהם במסגרת יציבה (ובד"כ הם גם יעשו אותה די קשוחה, אולי מידי) ושוכחים את העיקר-ליצוק תוכן לתוך המסגרת. ללמד את האנשים להיות נעימים, אציליים, וכו'. אז הם שומרים על המתוה הכללי של החיים שיהיה נורמלי, אבל לא מיטיבים לרומם אותו למעלה מזה.
אבל באמת צריך לפעול בשני המישורים. גם ליצור מסגרת, למנוע מהאדם להפוך לבעל חיים משוכלל (הן במובני התאוות, הן במובני האלימות, הן במובני המחויבות שלו לאלוקים). ועל גבי זה להפוך אותו לאדם חברותי, נעים וכו'.