בעל עם צרכים מיוחדים......או שלא.....אנונימי (פותח)

ערב טוב.

שתי גרסאות לשאלתי: (אני פשוט די מבולבלת)

א) בעלי משועמם מארוחת הערב הרגילה (לחם,ירקות גבינות ביצה וכדו') יש לכם רעיונות לדברים אחרים? מה אוכלים אצלכם לארוחת ערב?

האם אתן מבשלות/מכינות דברים מיוחדים?

חשוב לציין שהצורך העיקרי של בעלי הוא היחס והאכפתיות שמתבטאים דרך האוכל-המהווה בשעת חזרתו הביתה "צורך קיומי". 

ב) בעלי - השב מהעבודה - מרגיש מעט זנוח בגלל שאני עסוקה ראשי ורובי בבת הקטנה הפעלתנית והמתישה שלנו. הוא הביע בפני את הצורך שלו ביחס ואכפתיות - בין היתר - בזה שאני אציע להכין לו/לחמם אוכל לארוחת ערב.

איך אני יכולה לעשות את זה, כשאני לא מצליחה לאכול בעצמי בצורה מסודרת וכל שכן שאין לי כח להכין לו.

בעלי הוא אדם שאינו טרחן  ולא אפנדי (שיח סעודי) הדורש חדשות לבקרים שאשחט עבורו כבש...אני מציינת זאת כדי שלא תתרשמו ממנו בצורה מוטעית.

אציין כי בעלי אוכל בעבודתו ארוחת צהריים מסודרת .

מצד אחד אין לי ראש ואין לי כח לכל הצרכים שלו...מצד שני אני מבינה אותם.

מישהי מזדהה? אשמח אם תשתפו אותי...

הדרך לליבו של הגבר...אופה.
בעלי שאל אותי פעם אם אמא שלי אמרה לי שהדרך לליבו של הגבר עוברת דרך קיבתו... אז לא, היא לא אמרה לי, אבל אני אוהבת לבשל אז זה עובד יופי. ובנימה שמרנית להחריד- אני רואה את זה כתפקידי להכין לו ארוחת ערב. 

גם את צריכה לאכול ארוחת ערב, גם אם יש לך תינוקת. זאת קודם כל החלטה ואחר כך מודעות ותכנון.

אפשר להכין פיצה בלי הרבה גבינה צהובה, פסטה, לזניה, מרק, פירה, תפו''א אפוים בתנור (שלמים בקליפה רחוצה), טוסט, מלאווח, פריטטה, פשטידה, פלאפל, אורז וירקות קפואים מוקפצים וכדומה. רוב הנ''ל לא דורשים יותר מ-15 דקות הכנה במתכון פשוט, וחלק אפשר להכין מראש או למחצה מראש. לדוגמה, להכין מראש רוטב לפסטה, להכין מרק יום קודם. אפשר להכין פשטידה פשוטה שלא דורשת בישול מראש ועם מעט ירקות. מקסימום, כשהוא בא, לבקש שישגיח על הקטנה אם לא הספקת להכין הכל, וכך תוכלי לסיים ארוחת ערב.
פעם כתבתי תגובה מאוד מפורטת בקשר לתכנון מראש. 
פעם בחודש או בשבוע, תשבי כמה דקות ותתכנני את ארוחות הערב. אם יהיה כתוב לך, אז לא תחשבי בשבע על הכנת מרק שדורש בישול של שעה וחצי, ולא תתקעי פתאום בלי רכיבים וכו'.
תעשי רשימה של דברים אהובים ומהירים להכנה ותבחרי מהם. זה גם יקל.

אם תפני זמן בשביל עצמך ובשבילו ובשביל שניכם, תגלי שיש לך יותר כוחות ואת פחות מותשת מטיפול בתינוקת. את חיבת את זה לעצמך ולמשפחתך.
סליחה, אבל התינוקת תגדל עוד מעט ולא תצטרך טיפול כה אנטנסיבי, אבל בעלך תמיד יצטרך אותך. שווה להשקיע בו ובצרכיו.

לא הבנתי מה הקשר לכך שהוא אוכל בעבודה. 

לאופהאנונימי (פותח)

הקשר הוא שיש לו ארוחה אחת מבושלת ביום,כמו שצריך,בצהריים. האם את חושבת שיש צורך לאכול שתי ארוחות מבושלות ביום?

אני באתי מבית שבצהריים אוכלים ארוחה חמה בשרית ובערב לחם, גבינות, ביצה,ירקות וכד'. ולא שום דבר מבושל.

אני דואגת שלארוחת הצהריים תהיה תמיד במקרר מנה עיקרית+תוספת כלשהיא.כל יום.אבל זה בשרי,ובעלי רוצה לאכול חלבי בערב. האם לדעתך יש צורך לדאוג לתבשילים חלביים מדי ערב?

אני עדיין לא רואה קשר...אופה.
לא בהכרח צריך להכין 2 ארוחות עיקריות ביום וגם לא צריך לעמול קשות כל ערב, אבל אני מבינה את הצורך שלו ביחס. נשמע לי שכתבת שהוא אוכל ארוחה מסודרת בעבודה כי את חושבת שהוא 'מסודר' מבחינת הארוחות ולכן לא נורא אם אין ממש ארוחת ערב. 
אם הוא רוצה  רק חלבי- סבבה! להכין ארוחה חלבית קלה זה לא קשה. לפחות תחממי לו את האוכל ותגישי. זה יעזור גם לך לאכול בצורה מסודרת ולזכור שאת לא רק 'אמא' אלא גם רעיה ואשה. צריך למצוא איזשהו פסק זמן במהלך היום לחידוש כוחות. 
אם ביום ראשון את מכינה מרק מהיר, ביום שלישי תוכלו לסיימו. ליד- צנימים או קרוטונים גדולים אפויים משאריות חלה.
ביום שני פסטה או פתיתים עם סלט. 
ביום רביעי מלאווח עם ביצה.
ביום חמישי לחם עם חביתה וסלט. 
פחות מרבע שעה ביום לשלום בית ולהרגשה הטובה שלו...

אשרייך שהוא אומר שהוא רוצה ממך יחס ואת גם יודעת איך לתקן את המצב. וכמובן, אשריו שאת מוכנה לכך

אני ממש מזדהה...אנונימי (פותח)

לגבי העניין שאין כוח להכין ואני גם בקושי משקיעה בארוחות של עצמי....

אצלנו זה קצת שונה, בעלי בכלל לא מבקש שאכין לו ארוחת ערב אבל אני מרגישה ייסורי מצפון.. הרי אני בטוחה שאם הייתי מכינה הוא היה שמח.

מדי פעם כשיש לי מוזה אני מכינה משהו אבל לרוב אנחנו סתם מכינים משהו ביחד או שהוא לוקח לעצמו...כי בדר"כ בערב אני לא כ"כ רעבה.

אולי אחרי שהילדה נרדמת, תשבו במטבח תדברו ואת בינתיים תכיני משהו,לא צריך להשתגע, אפשר להכין דברים פשוטים וטעימים מאוד. למשל: שקשוקה מושקעת, טוסטים מיוחדים סלטים שונים(לאו דווקא ירקות: ביצים,טונה,אבוקדו) פסטות ועוד.

ככה אתם מרוויחים גם שיחה וגם ארוחה נחמדה שלא דורשת מאמץ רב.

לפעמים הייתי רוצהיוקטנה
שבעלי ישים לב למה שאני מבשלת.
לא משנה אם עבדתי עשר דקות או שעתיים. כשאשאל אותו: "איך היה האוכל?" הוא תמיד יענה: "טעים" (בנימה של: "זה אוכל - מה יש לדבר עליו כל כך הרבה?!") D-:
חחח...אנונימי (פותח)
 יוקטנה, הצחקת אותי... תודה על התגובות בינתיים. אשמח לשמוע עוד. גם את יהודית..
ואני מרגישה שאני מבשלת ומבשלת ובכל זאת אף פעם איןנחשונית

מספיק אוכל מבושל חם בבית. זה משגע אותי. איך זה כבר נגמר?! רק עכשיו היה סיר מלא! ואנחנו בסה"כ עם שני ילדים קטנים שלא אוכלים הרבה, זה בעיקר בעלי שיורד על האוכל ישר מתוך הסיר...     

בעיה נוספת שלי היא שאני טובה מאוד בבישול תוספות מכל הסוגים: ירקות, פחמימות, מרקים, סלטים וכו'. אבל מנה עיקרית? חלבונים? עוף בשר דגים? הצילו! אני פשוט לא מצליחה ללמוד להכין את כל הדברים האלה כמו שצריך! תמיד יוצא לי יבש, חמוץ, שרוף, מלוח, רטוב, נוזלי, או סתם לא ממש טעים. וזה דווקא עם עוף בשר דגים, שהם מוצרים יקרים.    

ואז יש אצלי תופעה של ביצה ותרנגולת: אני לא מצליחה בזה, אני בפעם הבאה אני כבר נמנעת מלהכין את זה. ואז אני עוד פחות מתאמנת בלהכין את זה. אז בפעם הבאה שאני שוב חייבת להכין את זה, זה שוב לא יוצא טוב, כי לא התאמנתי מספיק.    

ודבר נוסף: ביום שישי קצר של חורף אני מסוגלת להכין 4-5 סירים ותבניות לשבת של אוכל טעים, בתנאי שזה תוספות כאמור. אבל מנה אחת עיקרית יקח לי להכין כל יום חמישי מהבוקר עד הערב ועדיין לא יצא טוב! יוצא שזה או להכין את המנה העיקרית הלא כ"כ מוצלחת ושום דבר אחר בנוסף, או את כל התוספות הטעימות אבל בלי מנה עיקרית...  אני מעדיפה את תוספות הטעימות, אבל בעלי מעדיף כמובן את הבשר, הבשר...  

וד"א: לדעתו, כל מה שבשרי (ומבושל בבית) - טעים. כל מה שאני אבשל בשרי, טעים לו. אבל לא לי!    

עכשיו, ילדי לומד במעון אמונה והתפריט שם צמחוני, וכיון שאני לא מבשלת מספיק חלבונים, בשורה התחתונה יוצא שאנחנו והילדים לא אוכלים מספיק חלבונים, וזה לא טוב!  בקיצור באסה.  

מבינה לגמרי...veredd

אני ממש מבינה אותך. אני לומדת כל השבוע, ואז מטפלת בבן הגם מאוד פעלתני שלנו, ובערב ממש ממש קשה להקים את עצמך ולבשל.

ועכשיו- אני לא מושלמת, ואני לא שופטת, אבל...

יש להודות שכן יש לנו זמן לפעמים לעשות דברים אחרים, ואילו דברים הרבה יותר חשובים- אנחנו מזניחים. ולהכין ארוחת ערב זה חשוב מאוד. וזה לא חייב להיות קשה! בכלל לא!

פשטידות זה דבר קל מאוד- פשטידת בצל, טונה, אטריות, גבינה- ממש לא לוקח יותר מ-20 דקות הכנה- וגם בזה אני מגזימה!

אפשר להכין לביבות ולטרוף מהמחבת- זה אפילו רומנטי... לאכול ככה ביחד מעל המחבת...

אגב עוף בתנור עם תפו"א ממש קל להכין! יש לי מתכון מהיר ממש, וקל ממש, אם אתן רוצות אני יפרסם... וקציצות אפויות בקלי קלות!

וברצינות, תקחי לעצמך 20 דקות כל לילה- לא יותר, ואל תכיני דברים מדי קשים, ולא מדי שטותיים, ואז גם הילדים יכולים להינות מהם ויוצא שהרווחת גם ארוחת ערב וגם ארוחת צהריים לילד יום אחרי!

נחשונית אני ממש מזדההאנונימי (פותח)
גם אני הכי פחות מסתדרת עם מנות עיקריות,בשר ודגים... לא יודעת למה. זה באמת באסה. חוץ משניצלים שיוצאים לי טעימים, אני לא באמת אוהבת אף מנה עיקרית שאני עושה. וכן,גם התזונה שלי לקויה לצערי הרב...אני לוקחת כל יום ויטמינים,אבל אני בטוחה שזה לא תחליף מספיק לדבר האמיתי...
אולי תבקשי מאמא/חברה שתראה לךאופה.
איך היא מכינה בשר או שתראי לה איך את מכינה ואם יש צורך- שתתקן?
או שתקחי ספר מתכונים אמין ותפני מספיק זמן כדי לבצע את ההוראות ולמדוד כמויות בצורה מדויקת. הספרים של רות סירקיס מאוד ברורים, עם מצרכים נפוצים, והאוכל יוצא טעים. 'מהמטבח באהבה' מלא במתכונים מעניינים וקלאסיים. אפילו תכיני ביום חמישי בערב, רק את המנה העיקרית, כדי שיהיה לך זמן וסבלנות לזה.

אני לא יודעת איפה את גרה, אבל במעון יש תפריט, וגם אם לא מגישים שם דגים, מגישים סויה, קטניות ומוצרי חלב. 
הילד אמור לקבל מספיק חלבון בארוחה שיספיק לאותה ארוחה. תבקשי לראות את התפריט ותשאלי את המבשלת אם את צריכה להוסיף בבית חלבונים, מה וכמה. המבשלת אמורה להיות מעודכנת בהמלצות של משרד הבריאות והיא גם מונחית איך להכין את התפריט.

סתם רעיוןאנונימי (פותח)

את בטוח יכולה! תאמיני בעצמך!

אולי תנסי פשוט להכין תתוספות כמו שאת רגילה, ותערבבי בתוכם עוף או בשר- נגיד תפוא בתנור, פשוט תתקעי בניהם כמה ירכיים בלי להתייחס אליהם באופן מיוחד.. או- אורז, אז תוסיפי חתיכות קטנות של בשר, ואל תשני כלום מאיך שאת רגילה לבשל! זה אמור לצאת טעים מאוד!

חמודות כולכן! תודה. אפיתי הערב דג סול ויצא טעים!  נחשונית
יש בזה משהואנונימי (פותח)

מתי הוא בא מהעבודה?

את בבית ולא עובדת?אם כן, אז בכלל צריך לתכנן את היום כך שתספיקי..

מתי הבת הולכת לישון?

אלו שאלות שאם התשובה עליהן משאירה זמן כלשהוא פנוי בין לבין אז תדעי תמיד שבזמן זה את מכינה אוכל.תכל'ס [או שלא] יש הרבה דברים פשוטים ומספקים לארוחת ערב שלא לוקח הרבה זמן להכינם. בעיקר אם צהריים הארוחה המסודרת.

אותי לימדו [הכנה לחתונה ובכלל] שכדאי כמה שאפשר לפנות את ארוחת הערב לזמן של בני הזוג לעצמם. ככה בסוף היום יושבים ,רצוי בנחת, ומדברים ומבלים קצת..בעיקר אם במהלך היום לא נפגשים. זה בונה ומחזק את הקשר.כך שמעבר לעניין האוכל נטו אפשר להרוויח עוד דברים מארוחה מבושלת.

גם אם מכינים כמות מספקת אפשר להכין לשני ערבים ארוחה כך שלא כל יום צריך לבשל.ואני מדברת על בישול של דברים פשוטים-פסטות למיניהם,מרק [פשוט],עם תוספות של חביתה/טוסט/ תפו"א מבושל ועוד וסלט או ירקות חתוכים.וכו' אני בטוחה שבסופו של דבר את תרגישי מזה טוב ותצאי עם תחושת סיפוק מעצם הכנת האוכל ומהרגשתו של בעלך.

ייתכן והצהבקשה לארוחת ערב זה בעצם בקשה ליחס וישיבה משותפת בזמן זה?

קיצור זה אפשרי גם אם זה קשה ומעייף לפעמים.שבע"ה תראי שכר בפעולתך.

בזכות נשים צדקניות נגאלו ישראל!בעל תשובה
איזה כיף לראות את כולכן מתאמצות בשביל שלום בית!! אשריכן!
חצאית יקרהיהודית פוגל
בעלך פשוט מחפש ביטוי חיצוני לאהבה שלך אותו. קשה לו להשלים שעקב הולדת בתכם הקטנה הוא ירד למקום השני אצלך. הוא מאוד רוצה להשאר במקום הראשון!  נסי ונסו ביחד למצוא זמן וביטוי לזוגיות שלכם כדי שהיא לא תיעלם באמהות שלך. בהחלט היתי משקיעה בלהגיש לו ארוחת ערב מפנקת לפחות פעם-פעמיים בשבוע גם את תרגישי טוב עם זה. לגבי גיוון השמיים הם הגבול, פשטידות למיניהן ממרחים שונים כל ספר בישול יתן לך רעיונות. עכשיו שיהיה לך ברור זאת לא חובה לעשות זאת ממש כל יום, אבל מידי פעם זה נחמד ויעשה שינוי גדול. כמובן אם תעשי זאת כל יום זה יהיה מושלם! בהצלחה.
וואו...תודה רבה לכולןאנונימי (פותח)

על התגובות.זה ממש מחמם את הלב!

אני חושבת שזה באמת עזר לי להבין יותר את הצורך שלו,ובהחלט נתתן לי גם רעיונות

הזדהות ורעיונותכלנית1

הלוואי ובעלי היה מקבל אוכל מבושל בעבודה. אני נאלצת לשלוח לו יום יום אוכל מבושל בקופסאות ולפעמים פשוט נמאס לי. עליך לשמוח שאת לפחות פטורה מהכנת ארוחה עיקרית.

חוץ מזה, גם אני, כמוך, לא אוכלת סדיר ומוסיפה ויטמינים לאיזון. זה ממש לא טוב.

מה דעתך להכין בצק לפיצה, או פיצה על פיתה. אם את מכינה את הבצק לבד, את יכולה להקפיא אותו אפילו מצופה ברסק עגבניות/קטשופ וג. צהובה ורק לאפות מעט לאחר שהפשרת.

את יכולה להכין חביתיות ולמלא אותן בגבינה מתוקה (סוכר וניל). תכיני מנה כפולה ובערב רק תחממי. זאת ארוחה טובה גם לך.

זקשוקה: תוכלי לרסק עגבניות בזמנך הפנוי ולהוסיף מעט שמן ומלח ולשמור לערב, או להקפיא במנות ובערב לטגן מעט בצל, להוסיף את העגבניות ולאחר בישול קצר, לצקת ביצה.

לחצאית היקרה!אני ירושלמית

עכשיו חורף וזו עונת המרקים. את יכולה להשיג שתי ציפרים במכה אחת, להכין מרקים פרווה לארוחת צהרים לך ולבתך הקטנה, ובערב רק לחמם לבעלך. מרקים יכולים להיות במגוון עצום של טעמים ויכולים להיות משביעים מאד כשמוסיפים להם קטניות חומוס/עדשים/שעועית ודגנים- גריסים/שיבולת שועל/אורז/חיטה  או קניידלך/ כופתאות ביצים וכו'.

כל הכבוד על הרצון! בהצלחה!

הערה על חלבונים שמטרידים...אנונימי (פותח)

נראה לי שלא צריך להכנס ללחץ מהקטע שאין מספיק חלבונים באוכל. כעיקרון הבנתי שאין צורך בהמון חלבונים בתפריט. אני מצטרפת לאני ירושלמית בהערה על המרקים כי כל הצמחונים יודעים שאם אוכלים פחמימה יחד עם קטניה זה מצטרף ביחד ומרכיב חלבון מלא.  לכן למשל מרק עם אפונה וגריסים זה מעולה!

לחצאית - עוד רעיונות:אודי-האחרונה
שקשוקה
סלטים נחמדים ולא מושקעים- עגבניות שרי וחסה, כרוב, כרוב וגזר, אבוקדו
טוסטים
רטבים שאפשר להכין לבד - לדוג': אלף האיים (מיונז+קטשופ+חומץ+פפריקה, פלפל שחור)
וכו...
העקר שיוגש יפה - שולחן ערוך עם מפיות, טוסט כמו במסעדות עם חסה בצד וכו...
זה ממש נחמד...
אני זוכרת שאמא שלי היתה צוחקת איך שאני משקיעה שהאוכל יראה טוב (כשהייתי רווקה)
זה פשוט עושה חשק לאכול...
בהצלחה!
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך