אוקיי אז ככה, יש לי שאלה---
למה הקב"ה צריך אותנו...?למה ברא אותנו...ואם כבר ברא, למה לא ברא אותנו טובים?הוא הרי מושלם ומושלמים לא צ'כים משהו,מישהו שיעזור להם...
אני ממש אבל ממש אשמח לקבל תשובות!!!
אוקיי אז ככה, יש לי שאלה---
למה הקב"ה צריך אותנו...?למה ברא אותנו...ואם כבר ברא, למה לא ברא אותנו טובים?הוא הרי מושלם ומושלמים לא צ'כים משהו,מישהו שיעזור להם...
אני ממש אבל ממש אשמח לקבל תשובות!!!
אני ממליצה על הקדמת הרמב"ם למשנה.
זה יענה לך על ממש ביסודיות על שאלותיך...
בס"ד
התשובה פשוטה:
לעולם לא תמצאי תשובה.
סליחה אם אני מאכזבת, אבל הרי אין באמת סיכוי שנבין למה הקב"ה ברא אותנו, זה נשגב מבינתנו. אפשר להעלות השערות, אך לא יותר מזה.
הייתי מציעה לך משהו יותר מציאותי - במקום לשאול למה, לשאול בשביל מה אני כאן. איך אני אמורה לעבור את החיים האלה הכי טוב שאפשר.
בהצלחה!
ב"ה אין לי ת'בעיות האלה של מה אני עושה פה וכו' וכו'.... פשוט יש לי חברה שיש לה מלא מלא שאלות והיא מתה לדעת לא להאמין,אלא להבין ולדעת... אז רק חיפשתי תשובה בשבילה.
בכ"מ תודה ענקית!!!
יומנעים
טוב אני חושבת שאני יכולה לענות ל'למה אנחנו נמצאים פה' אנחנו נמצאים פה כדי להיות חלק ממעשה בראשית, כדי לקדש את שם הקב''ה בעולם. לכולם יש תפקידים קטנים, אבל התפקיד הכללי הוא לקדש את שמו "נקדש את שמך בעולם".
השאלה של למה הוא לא ברא אותנו מושלמים, אפשר לשחק עם זה. הוא לא ברא אותנו מושלמים כדי שנוכל לעבוד על עצמנו ולתקן אותנו וע''י כך לתקן את העולם. אוקי הקטע הראשון מתקבל על הדעת (שכדי שנוכל לעבוד על עצמנו) אבל אפשר לשאול על החלק השני עוד שאלה, אז אם אנחנו כאן כדי לתקן את העולם למה הוא פשוט לא ברא את העולם מושלם? שאלה טובה, שלצערי אין עליה תשובה...
בהצלחה! ותותחים של הפורום, תגיבו!
כל התותחים נמצאים שמה...
ובהצלחה לחברה שלך...
לא היה לנו מה לעשות פה...
ואז מה הקטע לעולם??
שאלת אמונה חזקה..
עוד שאלה:
למה בעצם ה' ברא עולם?? בשביל מה??מה זה נותן לו??
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים