נגיד שאת מתחתנת עם מישהו, וכמובן באופן טבעי את מכירה אותו באופן די טוב, אבל לעולם לא תכירי אותו בצורה מושלמת לפני החופה. אבל את מניחה שאת מכירה אותו מספיק טוב, ומאמינה שהבחינות החשובות לך קיימות אצלו.
והנה את מגיעה לחיי הנישואין, ומגלה שמשהו מסוים לא כמו שציפית. נגיד שהוא מתגלה לך כעצלן יותר ממה שחשבת. אחד שמתקשה להרים את עצמו ולעשות כל מיני דברים... כלומר, בדייטים אי אפשר באמת היה לבדו את זה לעומק, כי בסה"כ בפגישות אף אחד לא עצלן, אבל בחיי הנישואין את מגלה שזה ככה, ותופסת את הראש איך פיפסת את זה לפני כן, אז מה עכשיו, מתגרשים בגלל זה? מה עושים? (ואל תתני לי את התשובה המעצבת של "בגלל זה צריך לבדוק טוב טוב לפני שמחליטים להתחתן", כי זה שטויות)
בצורה שבה אני רואה את זה יש לך שלוש אפשרויות -
1. לא להשלים עם זה ולנסות לשנות את הבחור - בהצלחה עם זה...
2. לא להשלים עם זה, ולהתגרש
3. להשלים עם זה, וללמוד לחיות עם זה, ואולי פה ושם למצוא טקטיקות יעילות להתמודדות. (לא לשנות אותו, אלא ללמוד איך בכל זאת להסתדר איתו למרות זאת)
אז מה? לצפות שבן הזוג לא יהיה עצלן זו ציפיה מוגזמת? ממש לא, אבל זה לא משנה. בסופו של דבר ציפיות מאחרים הם דבר שיכול להגיע עד גבול מסוים, ומעבר לגבול הזה אי אפשר לצפות וגם אי אפשר לבדוק יותר מדי, וחיים עם מה שיש.
נראה לי שיהיה טוב יותר לאנשים אם יצליחו להתאים את עצמם למצב, במקום להתאים את המצב אליהם