שלום לכולם! רציתי להעלות נושא שרבים נתקלים בופשוט יהודייי
והייתי רוצה לדעת מה אנשים חושבים.
המשפחה שלי מתכננת לטוס לחו"ל ואני לא רוצה(עוד לא אמרתי להורים כדי לא להרוס את ההתלהבות).
אני לא רוצה כי:א.לא רוצה לצאת מהארץ סתם.
ב.אין לי מה לחפש בחו"ל...
עכשיו אם תשאלו אותי תכלס? אני יודע שאם אני יטוס אני *מאוד* יהנה אני פשוט חושב שזה לא הדבר הנכון לעשות.
איך לספר להורים שאני לא רוצה לטוס?
כדאי/לא כדאי לטוס? (אשמח גם לעוד מקורות הלכתיים שלא לטוס)
אשריכם ישראל!!
תראה...יחידי
אם זה ממש קריטי לך לא לטוס אז אל תטוס אבל אם אתה רוצה לטוס יש לזה הרבה סימוכין הלכתיים.
הרב פיינשטיין התיר באגרות משה על דעת שתחזור וגם מו"ר הרב ליכטנשטיין זצ"ל התיר. אם אמצא את זה אשלח בל"נ http://www.daat.ac.il/daat/israel/maamarim/yetsia-2.htm
ברורפשוט יהודייי
ברור שיש על מי לסמוך כדי לצאת אבל כמו שכתבתי אני לא רוצה, זה אוויר שונה. אוויר של גוים וטומאה ולא של קדושה ואני מרגיש שזה ממש פוגם
האמתבמחשבה
עבר עריכה על ידי במחשבה בתאריך י"ב בתמוז תשע"ז 16:33

שאני הייתי טסה

אבל שאל רב אם אתה חושב שזה אסור

כתבתי, לא בפן ההלכתי אלא בפן שאני לא רוצהפשוט יהודייי
אם זה יצער את ההורים שלך אולי עדיף שתטוסדוש2

ניראלי בהלכה כיבוד הורים קודם לא?

כיבוד הורים לא קודם לאיסור.מתיישב בנשמה

לרוב הדעות בעייתי מאודבעיצוב
יש מתירים.

ברור שמבחינת אהבת ה' והארץ הנכון לעשות זה להשאר בארץ ואם את יכולה תעשי את זה, אך אם משום מה צורכים יציאה לחול מסיבה מסוימת סומכים על המתירים.

בכל מקרה, חו"ל מטמא את הנפש גם אם לא מרגישים זאת. והנכון ביותר זה להשאר בארץ מתוך אהבה.
לא הכי מדוייק שהרוב לא מתירים אני חושביחידי
גם הרב וואזנר זצ"ל התיר טיול לצורך ראיית פלאי הטבע של הקב"ה.
גם מחלק הסוגיות בגמרא משמע שזה אפשרי. יש כמה סתירות בין גמרות בנושא
אתה מביא דעות יחיד.בעיצוב
וגם אם הרב וואזנר מתיר זה נשאר ברוב הדעות אוסרות
מתוך הרב חיים נבון:יחידי

אמנם, פירושם ברמב"ם אינו פשוט. לכאורה הרמב"ם מתיר יציאה לחו"ל רק לצורך מצוות מסוימות. אך ישנם פוסקים אחרים אשר היקלו יותר מהרמב"ם. כך פסק השו"ע בנוגע לגילוח בחול המועד:
"ואלו מגלחין במועד: ...וכן הבא ממדינת הים בחול המועד, או שבא בערב הרגל ולא היה שהות ביום לגלח, והוא שלא יצא מארץ ישראל לחוצה לארץ לטייל"(שו"ע או"ח תקל"א, ד).
כך כתב המגן אברהם שם:
"אבל יצא להרוויח, או לראות פני חברו, שרי, דמקרי מצווה" (מג"א שם).
מדברי המג"א משמע שדבריו אינם מתייחסים רק לעצם היתר הגילוח בחוה"מ, אלא להיתר לצאת מארץ ישראל; והוא מתיר לצאת כדי לראות פני חברו, כיוון שגם זוהי מצווה. המג"א לכאורה יסביר שהתוספות, שצמצמו את ההיתר רק למצוות חשובות מסוימות, התייחסו דווקא לאיסור על כוהן לצאת לארץ העמים. אך ישראל פשוט, מותר לו לצאת גם לצרכים פחות חיוניים.

הרב זלמן נחמיה גולדברג טען שכשם שמקילים לצאת לחו"ל לצורך הרווחת נכסים, כך יש להתיר לצאת לחו"ל לצורך הרווחת הגוף והרווחת הנפש, היינו - לצורך נופש.8

הרב אהרן ליכטנשטיין אף הוא מיקל בעניין זה, מתוך הרחבה של המושג "סחורה": הרא"ל טוען, שלא מסתבר שיהיה אסור לאדם לצאת לראות דבר שאין בארץ, נופים או תרבות, ואילו לצאת כדי לעסוק בסחורה יהיה מותר, אף כשמדובר באדם העשיר כקורח. לכן הוא נוטה לומר שכל טיול המְקדם את האדם מבחינה ערכית, רוחנית ותרבותית - מותר.9

המהרי"ט היקל ביותר בנושא זה. נקודת המוצא שלו הייתה הגמרא בקידושין לא:, שם הסתפק רב אסי האם מותר לו לצאת לחו"ל לקראת אמו הבאה אליו לארץ ישראל. כך כתב המהרי"ט:
"תימה, דמה איסור לצאת לקראת אמו, אפילו לקראת אחרים כיוון שאינו יוצא להשתקע. דאע"ג דאמרינן בשלהי כתובות: 'אסור לצאת מארץ ישראל אפילו לבבל', זהו לדור, אבל לסחורה או לעסק שיש לו שם פשיטא דמותר... ופשיטא שיהא מותר לצאת לכבוד אמא, שהוקש כבודה לכבוד המקום...וי"ל דרב אסי כהן הוה... ולא מצי למיפק לחוץ לארץ, דגזרו טומאה על ארץ העמים" (מהרי"ט, קידושין לא.
אם כן, המהרי"ט טוען שמותר לצאת לכל עניין כשכוונתו לחזור; ומדבריו בכתובות קיא משמע שבמקרה שנושא אישה וכו' מתיר אף לדור בחו"ל דרך קבע. לפי המהרי"ט הקריטריון הרלוונטי בעניין זה הוא האם בכוונתו לחזור או להשתקע בחו"ל. וכבר ראינו שהיו שהבינו כך גם בדברי הרמב"ם.
פניני הלכהבעיצוב
שאלה מרכזית בהלכות ישוב הארץ היא, מהו הגדר המדויק של המצווה. האם עיקרה הוא שמקום המגורים הקבוע יהיה בארץ, אבל אין חובה על יהודי להיות בארץ בכל שעה ושעה. או שעיקר המצווה הוא שאדם יחיה תמיד בארץ, ובכל רגע ורגע ישנה מצווה שישהה בארץ. בהגדרה ההלכתית הזו תלויה השאלה האם מותר לצאת מהארץ לשם טיול קצר בחוץ לארץ.

על פי התלמוד במסכת עבודה זרה (יג, א) פסק הרמב"ם (הל' מלכים ה, ט), שאסור לצאת מארץ ישראל לחוצה לארץ לעולם. אולם לצורך שלושה דברים התירו לצאת, בשביל לימוד תורה, נישואין ומסחר. וכל זה בתנאי שיסיים את ענייניו בחוץ לארץ ויחזור לארץ, אבל לשכון בחוץ לארץ בקביעות אסור. ואם ישנו רעב כבד בארץ, מותר לצאת לחוץ לארץ לזמן ארוך. ואפילו במצב של רעב כבד, מידת חסידות להישאר בארץ. וכן נהגו רבים מגדולי ישראל, וכפי שציווה ה' ליצחק אבינו ע"ה בעת שהיה רעב: "שְׁכֹן בָּאָרֶץ" (בראשית כו, ב).

אם כן יוצא שישנן שתי דרגות במצוות הישיבה בארץ. האחת היא הישיבה הקבועה, דהיינו קביעת מקום המגורים, ולגביה רק כאשר ישנו רעב קשה בארץ, עד שבלתי אפשרי להתקיים בה, רק אז מותר לו לאדם לקבוע את ביתו בחוץ לארץ, אולם ללא כן, מצווה עליו לקבוע את ביתו בארץ ישראל. וכיום ברוך ה', אין רעב כבד בארץ, ולכן אסור לרדת מהארץ לשם השתקעות.

והדרגה השניה היא השהייה בארץ, שאין לבטלה בחינם. אולם מותר לצאת לחוץ לארץ לזמן מוגבל לצורך מסחר ופרנסה. וכן מי שלא הצליח למצוא אשה בארץ, מותר לו לצאת לחוץ לארץ כדי למצוא בת זוג ולעלות אח"כ לארץ. וכן מי שרוצה ללמוד דווקא אצל רב מסוים בחוץ לארץ, מותר לו לצאת וללמוד אצלו, ובתנאי שיתכנן אח"כ לחזור. אמנם בתקופה האחרונה רובם הגדול של תלמידי החכמים גרים בארץ, ולכן אין כמעט סיבה לצאת לחוץ לארץ כדי ללמוד שם תורה. אולם מצוי מאוד שמבקשים מרבנים ומחנכים מהארץ לצאת לחוץ לארץ כדי ללמד שם תורה ולחנך לעלייה לארץ, וזה מותר ומצווה. וגם לצורך רפואה מותר לצאת מהארץ. וכן מותר לצאת לתקופה קצרה לצורך כיבוד הורים.

אבל לצאת לטיול לחוץ לארץ, לדעת רבים אסור, שכן למדנו שרק לצורך גדול, כלימוד תורה, פרנסה ונישואין, התירו, ולא לצורך טיול (כך משמע ממשפט כהן קמז, וכ"כ ביחו"ד ה, נז).

אמנם נראה שאפשר ללמד זכות על היוצאים לטיול לחו"ל, שאם היציאה לזמן קצר, כגון שהיא למשך זמן של פחות מחודש, והיוצא קונה לעצמו 'כרטיס-חזור', הרי שיציאה זו שונה בתכלית מהיציאה שעליה דובר בתלמוד וברמב"ם. באותם הימים היוצא לחוץ לארץ היה יוצא לזמן ארוך, שכן הדרך עצמה ארכה חודשים, וממילא מי שכבר יצא לחוץ לארץ היה יוצא לשהייה ממושכת, ואף היה חשש מסוים שמא בסוף לא יחזור לארץ.

וכן הסיבות שלמענן התירו חכמים לצאת מהארץ, דורשות יציאה לזמן ממושך של שנה ואף יותר. שכן היוצא לשאת אשה היה צריך למצוא כלה, להתקשר עמה ולהתחתן. וכן היוצא ללמוד תורה, היה צריך לשבת לפני רבו חודשים רבים, ובדרך כלל כמה שנים.

ואפשר לומר לפי זה, שכל הדיון בתלמוד היה על יציאה ממושכת, שבה האדם קבע את מקומו לזמן משמעותי בחוץ לארץ. ואף היה חשש שמא ישתקע שם ולא יחזור לארץ. אבל על יציאה לזמן קצר ביותר לא דיברו ואין בה איסור. כי אין חובה להיות בכל רגע ורגע בארץ ישראל. ולכן יציאה לטיול קצר של פחות מחודש, כאשר קונים מראש את כרטיס החזרה - אינה אסורה. ובמיוחד כאשר מתווספת לטיול איזה מגמה של מצווה, כגון להיפגש עם יהודים בגולה ולקשרם ליהדות ולארץ, או כדי להחכים בראיית אנשים ומראות שונים.

ומכל מקום אף אם נאמר שאין איסור לצאת מהארץ לזמן קצר, בוודאי מעלה גדולה להישאר תמיד בארץ, שכל רגע ורגע שיהודי נמצא בארץ ישראל יש בידו מצווה של ישיבה בארץ. ועיקר מעלת המצוות כשמקיימים אותן בארץ, נמצא שהיוצא מהארץ מאבד במשך זמן שהייתו בחוץ לארץ חלק משמעותי ממעלת המצוות ושכרן, ועל כן טוב להיות תמיד בארץ.
כיבוד הוריםיחידי
גם מה ש@דוש2 כתב...
זה דאורייתא וזה במחלוקת בקיצור הייתי נוסע.
כל האדמו"רים גם נוסעים בחודשים הקרובים לחו"ל לנפוש
אז מה?פשוט יהודייי
זה שהאדמו"רים טסים מתיר לי לטוס? וגם אם נגיד שכן, כמו שכתבתי אני *לא ממש* רוצה לטוס
*אתה יכול😌פשוט יהודייי
מסכים. אשמח אם יש לך רעיונות איך לשכנע אותםפשוט יהודייי
מאוד תלוי בסוג היחסים בינך לבין הוריךדובל'ה

פוגע בהם? לא פוגע?

כמה חשוב להם המשפחתיות שבטיול הזה? 

קורים לזה 'משקל החסידות'. בצד אחד עומד הרצון להדר במחלוקת לגבי יציאה מהארץ לזמן קצוב, השאלה מה עומד בצד השני: כיבוד הורים? כמה זה מפריע להם?

מבחינה הלכתית זו מחלוקת.

העתדבק:

בין המחמירים שלא לצאת לטיול לחו"ל, יחו"ד ה, נז; עשה לך רב ח"ח מט; וכך משמע מדברי מרן הרב במשפט כהן קמז; וכן משמע מהרב גורן "במשנת המדינה" ע' 31 בשאלה על אילת. וכן מובא בספר "ארץ צלצל כנפים" בשם הרב ליאור, והרב זלמן נחמיה גולדברג. ולכך נוטה הרב אריאל באהלה של תורה ב, ט.

בין המקלים: הרב ישראלי בארץ חמדה ספר א' א, י, שהקל לצאת על מנת לחזור לכל צורך אפילו של רשות. ושלא לצורך כלל - אסור. וכ"כ בשבט הלוי ה, קעג. וכ"כ הרב שלמה דייכובסקי בתחומין כ'. 

בטח שתלך!!sound of silenc

קודם כל, תודה על מה שיש. הבעיה שלך זה צרות של עשירים.

ברור שתלך! אני כל החיים שלי חולם על זה ועוד לא עלה בידי. 

לפי איך שניסחת את ההודעה הבנתי שעדיין לא יצאת, אז צא. כי אתה לא יודע איך שם.

זה גם כיבוד הורים וגם אתה תהנה. (לפי הפן ההלכתי אם אתם יוצאים לפחות מחודש ימים יש הרבה שמקילים. מפני שפחות מחודש אין זו דרך קבע, ולדעתם כל האיסור זה לצאת לתמיד ופחות מחודש זה בסדר. נ.ב האוסרים, אוסרים רק משום החשש שתשאר שם לתמיד. היום אין כבר את החשש ולכן יש הרבה שמקילים ויש על מה לסמוך.)

מקווה ששיכנתי.

נ.ב

אם אתה לא טס בסוף, תן לי את הכרטיס. אני אטוס בלי שום בעיה....קורץ)

חחחחח אח יקרפשוט יהודייי
ב"ה (לצערי) כבר יצאתי כמה פעמים, תסמוך עלי אין מה לחפש שם, הכל אומות זרות וגוים, ממש טומאה...
אהבתי את התשובה יחסית!פשוט יהודייי
בגדול אני חושב שהמשפחתיות בטיול הזה כן חשובה להם.
למרות זאת אני חושב שהם כן יעריכו את זה שאני לא רוצה לצאת. באמת חושב איך בדיוק לדבר איתם ולראות כמה זה מפריע להם!
הייתי מציע לך שלא לדבר עם ההורים, לפני שאתה מתייעץ עםבוערת

רב שיוכל לעזור לך אך לשלב בין כיבוד הורים ומשפחה לבין האיסור של יציאה מהארץ...

התייעצתי עם רב.פשוט יהודייי
בעיקרון לחברים אחרים שלי שבאו לשאול נטו אם לטוס או לא הוא אמר שאם חשוב למשפחה אז שיטוסו.
אני ידעתי שזאת הגישה אז שאלתי והוספתי שאני עצמי לא ממש רוצה... אז הוא אמר לי להגיע אליהם עם מקורות שאני יודע שיהיו אכפת להם ולנסות לדבר איתם+לנסות לשכנע קצת תוך כדי. הוא אמר לי לעדכן מה הם חושבים ואז הוא ינסה לעזור.
תודה!
כתבת בעצמך שאתה לא רוצה.אני העבד

בס"ד

אם אתה יודע שאתה לא רוצה

(מבינה גם מאד למה)

אז פשוט אל תסע!!!

סתם מטמטם את הנפש.

תבדוק,

תגיד להם,

ואם ממש הם ימררו בבכי,

אז תתייעץ עם הרב שלך או מישהו כזה.

לדעתי זה לא יגיע למצב הזה.

והערצתי נתונה לך-

ממש יישר כוח ענק!!!

אנסה בעז"הפשוט יהודייי
אברר ואסביר. תודה!!פשוט יהודייי
עוד משהופשוט יהודייי
בגדול אני די פעיל בנושא ארץ ישראל ככה שגם יש לי יחסית חיבור לארץ *וגם* בגדול לקחתי את מרותו של הגר"ד ליאור בנושא ארץ ישראל והוא מאוד מחמיר בנושא היציאה מהארץ... (ואני שמח בזה ב"ה 😁)
מממ .. עונה .א"י לעמ'י
כן. לעזוב את הארץ זה ככ קשה.
אני לדוג טסה לפולין ואתה לא מבין איזה קשה לי זה לעזוב את הארץ. ברמות שאין דברים כאלה.
בעקרון המשפחה שלי גם מתכננת דבר כזה, אני חושבת שכן הייתי הולכת. עם כל הקושי.
רבנים אומרים, שאם אתה הולך כבר לחול לצורך הנאה, אז לפחות תעשה שם משו שיזכה תרבים. . אשריך. בהצלחה.
בן כמה אתה?פיצוחית

מבינה מאוד את דעתך(הייתי בחול...) 

אבל לדעתי ההורים יודעים מה טוב וסמוך עליהםחיוך גדול

כל כך קשה להיות נגד הזרם.הוא לא יודע

ואשריך. שאתהלא מתכהה.

יצחק אבינו עולה תמימה. נאמר עליו לא בגלל העקדה.

אלה בגלל שלא פגם ויצא.

מי שחייב חייב.

תשתף את ההורים שלך.

ממקום אוהב.

ממקום מכבד.

ממקום שברור להם שצו המצפון זה דבר חשוב ואתה מבקש מהם עזרה.

לא לבגוד בעצמך.

תגיד להם שיהיה קשה לך בלעדיהם . ומאווווד היית רוצה לטייל איתם.

(אם זה אמת. ואני מקווה שכך)

אבל אתה תלך נגד כל מה ששאתה חושב ומרגיש שנכון.

תעביר להם את תחושת בין הפטיש לסדן.

ותבקש מהם לייצר אחרי הטיול לחול או לפני טיול כאן בארץ איתם.

או יומיים מטורפים רק עם אבא .או משהו.

זה לא קל. אבל כל החיים מלאים בדילמות כאלה.

רוצים שתך לישיבה כזו ואתה לישיבה כזו.

בחורה מבית כזה בחורה מבית אחר.

עבודה כזו עבודה כזו.

אז חשוב שתעשה משאתה מאמין.

אבל מתוך המווווון אהבה כבוד ושיתוף.

ולפעמים יהיה יותר קל ממה שחושבים.

לפעמים.

בהצלחה.

רק אתה מכיר את עצמךיאירוש
ואת ההורים שלך. רק אתה בתוך הסיטואציה
תחשוב מה יקרה אם תגיד להם שאתה לא רוצה לטוס, רק אתה יודע איך הם יגיבו
תקשיב-עטרה10

זה קרה לדודה שלי, שסבתא שלי (אמא שלה) רצתה לנסוע איתה לחו"ל ודודה שלי לא רצתה לצאת מהארץ אבל יש את מצוות כיבוד הורים אז היא לא ידעה מה לעשות,

אז היא שאלה את הרבנית שלה והיא אמרה שהיא כן תיסע..

אם זה עוזר לך..

יכול לתת עצהפיצוחית
מה ש @עטרה10זה לא בא בתור פסיקת הלכה או משו @פשוט יהודייי היא הראתה לך דוגמא.. אתה יכול לשאול את הרב שלך.. זה לא בגלל שלאותה אחת אמרו לנסוע זה גם לך...(כמו גל נושא הלכתי)

/זו רק דעתי/ אם שגיתי תקנו...🙂🤔
ברור שזו לא פסיקת הלכהעטרה10אחרונה

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך