קשר עם בת מגיל 16?
האם לדעתכם זה בעייתי?
קשר עם בת מגיל 16?
האם לדעתכם זה בעייתי?
שזה בעיה בשבילה יותר היא ממש קטנה היא לא ראתה עוד כלום מהחיים שלה... ובן כמה אתה?
בן 16. אין לי חברה או משהו.
אני חושב שבגיל שלי בנים/בנות לא טיפשים
ואנחנו יודעים טוב ורע וקצת מבינים משו מהחיים
מהגיל הזה אפשר להתחיל קשר ואז מה להתחתן בגיל 18?
למה היא קטנה מידי?
אנחנו באותו גיל!
גם אני לא. אבל בכל זאת אני יכול לספר לך עליו כמה דברים.
הקב"ה יצר אותך באופן כזה שאתה תרצה להיות בקשר עם אישה, ושהקשר הזה יהיה אחד הדברים החזקים והעוצמתיים ביותר שיש בך. לכן הקב"ה תיכנת אותך בהתאם. כשאתה תהיה בקשר עם מישהי זה יוסיף לך שמחה וסיפוק, ואתה גם תימשך להתקרב אליה עוד יותר. אם יש סיכון שאתה תעבור על גבולות קיצוניים- אני לא יודע, ובאופן כללי אני נוטה לשפוט אנשים באופן חיובי, אז בא נאמר שלא. אבל אתה צריך להבין לתוך מה אתה נכנס.
הנפש שלנו בנויה עם הרבה מערכות אוטומטיות שהשליטה שלנו עליהן היא חלקית. אנחנו יכולים לנווט אותם, אבל הם יכולות לרצות, לכון, לצעוק, להתלונן, לבכות, להתבאס ועוד. אתה רוצה לשלוט בהם? אז למה לעורר אותם סתם?
וסתם ככה לגבי עצם הרעיון של חברה, בשביל מה? הקב"ה ברא בנות בעולם כדי שיהיה לנו עם מי לבלות כשמשעמם לנו? ממש לא. בחורות הם לא משחק, והם לא נועדו לספק את היצרים שלנו.
אם אנחנו רוצים לממש את החיבור בין איש לאשה כפי שה' תכנן אותו-זה מצוין, אבל אם לא-אז זה פשוט להנות ממישהי שהיא לא שלך. (גם אם זה רק להנות מהיופי שלה או משהו כזה. ועל יוסף כמדומני אומר המדרש שבזכות זה שהוא לא נתן לעיניו להסתכל במישהי שאינה שלו- הוא זכה שלא תשלוט בו עין רעה.)
ולגבי הלכה, מבחינה הלכתית בצורה הכי בסיסית (כלומר בצורה היבישה, ועל פי הפרשנות המקילה) אין בעיה לדבר עם בת, רק שיש בעיה לצחוק עם בת, או להקל ראש איתה, או להסתכל ביופי שלה בשביל להנות. אז על הדברים האלה חשוב שתקפיד בכל מקרה.
אם כי ההלכה מדריכה גם להתרחק מן הערוה באופן כללי.
בצורה קצת קיצונית.
אז אני אכתוב שוב בצורה מוסדרת יותר, ובסדר הפוך.
דבר ראשון, מבחינת הלכה, אני לא משנה מה שכתבתי, תפתח שו"ע אבן העזר סימן כ"א-אסור לצחוק עם אחת מן העריות (כלומר מי שחלים עליה איסורי ערוה ביחס אליך) או להקל ראש עימה, או להסתכל בה כדי להנות מיופיה. זה מופיע גם ברמב"ם בהל' אישות סימן כ"א. אם לא בשביל זה אתה מחפש חברה, ואתה גם חושב שתוכל לשלוט בזה-אז אולי לא הייתי ממליץ, אבל גם אין בזה איסור.
דבר שני, הקב"ה לא ברא דברים בעולם כדי שנהנה בהם בדרך של הפקרות, דרך שבסופה מביאה את האדם והחֶבְרָה לאבד את כל מה שיש להם, מהעושר הרוחני, עד השמחת חיים והמידות, ועד המציאות הגשמית. זה לא קורה באופן קיצוני בבת אחת, אבל זה המעשים הקטנים שיוצרים את המכלול, שמתבטא בעיקר בתופעות שוליים, ולעתים נדירות מאד מתפרץ בצורה בוטה יותר. כלל הדבר-זו לא הדרך שהקב"ה מתוה לנו. הקב"ה רוצה שכל אחד מאיתנו ישמח עם בן הזוג שלו, ותו לא.
ודבר שלישי, אתה צריך להבין שמבחוץ חברה זה נשמע נחמד, אבל בתכל'ס, מאד בקלות זה משהו שעלול להפוך את הנפש שלך לנשלטת ותלויה בדברים חיצוניים, דבר שאתה לא רוצה. אז למה להיכנס לסיכונים מיותרים, למכאובי נפש, ורגשות אחרים.
גם לאכול שוקולד זה כיף בהתחלה. וחוץ מהסעיף הראשון שכתבתי כאן, הדברים האחרים נכונים גם לגביו, אם כי בצורה פחות קיצונית, כי הוא באמת כח הרבה פחות חזק.
נניח שאתה נשוי.
היית מסכים שאשתך תהיה בקשר עם מישהו אחר?
זה נכון שכעת אתה עוד לא נשוי, אבל עוד תהיה. הסיבה שמותר לך להיות בקשר עם בת זה כדי לבדוק אפשרות של התאמה להתחתן. כשאתה מתפח קשר סתמי כיום עם מישהי, אתה פוגע בקשר שלך עם אשתך לעתיד.
אם לא- תשקול שוב.
חברה תקשיבו,אתם מוציאים אותי פה די "חילוני" אוקי?
רק שתדעו שאני ממש לא מסורתי או משו בסגנון.
להיפך אפילו לא פיספסתי מהבר מצווה תפילה והרוב היו במניין!
עכשיו לענייננו-התיעצתי עם הרב שלי לפני אוקי חברה?
רק שאלתי בסה"כ את דעתכם-אני לא אשנה אותה.
בכל מקרה אם מישהי רוצה לדבר איתי בפרטי-מוזמנת![]()
תודה לכולם!
לא מחייב לשום צד.
והמישהו הזה היה בן 16 אז זה יכול להיות ממש קולע אני ינסה לחפש... ומיניסיון קשר בחיים לא ניגמר בדיבורים! חוץ מיזה מה עם ו"אל תרבה שיחה עם האשה"???
לדעתי, קשר בגיל כזה זה חמוד והכל..אתה יודע לדבר, אם אתה נגיד צריך עצות וכאלה אתה יכול לשאול אותה.. אני באופן אישי לא חושבת שזה רע..השאלה היא מה אתה חושב..
נפש חיה.אתה הרי לא באמת מתכוון להתחתן בגיל 16...
אביה יפרחאחרונהסבבה לגמריי:-**
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים