אני לא בטוחה שאני הדוגמא הכי טובה לזה.. כי אני לא תמיד מצליחה לשמור, ואני משוגעת(!!) על מתוק..! (ביחוד שוקולד וגלידות😋)
אז באמת הקושי גדול..
אבל הסוד הוא באיזון ובלמצוא מה מתאים ונכון לך.
אני אחת שכל החיים סבלתי מתסביכי "השמנה" למרות שאם תשאלי אנשים יגידו לך שאני בכלל לא שמנה... כמו שאומרים "הכל בראש"...
אז ניסיתי מלא דיאטות, וכמעט כל פעם כשהפסקתי העלתי הכל...
אני מרגישה עכשיו שמה שעוזר לי- זה מתחיל בראש.
לא לעשות דיאטה בגלל שאני שמנה, ולעקוב כל יום כמה הורדתי במשקל וכמה בהיקף וכו(זה רק מכניס יותר ללחץ! וגם אם כן בודקים, לא יותר מפעם בשבוע, גם פחות מזה, אין טעם וזה רק יכול להחליש) אלא, מה שלי עוזר זה לחשוב על הבריאות!
פשוט לא בריא לאכול כ"כ הרבה סוכר, וכמויות גדולות של אוכל. היום אנשים חולים ומתים ממחלות כתוצאה מזה!! מהשמנת יתר וסוכר בדם...
סכרת, לחץ דם גבוה, התקפי לב, סרטן... ל" ע!!
בעלי סטודנט ויוצא לו ללמוד הרבה על הנושא, והוא כל פעם מחזק אותי בזה, ובעצמו משתדל להפחית בסוכר (והוא רזה!)
שווה לך לקרוא מאמרים ומחקרים בנושא שיחזקו את המודעות.
אני מרגישה שמאז שאני חושבת יותר על הבריאות ופחות על ההשמנה אני באופן טבעי משתדלת לאכול יותר נכון,ובלי הלחץ.. (שוב לא תמיד מצליחה, אבל הרבה יותר..)
והתחושה שיש לך כשאת אוכלת בריא עושה לך טוב ומפחיתה את תחושת הכבדות.
ובמקביל-להעלות דימוי גוף חיובי!!
מי אמר שמי שרזה היא יפה??
יופי לא נמדד בזה אלא בתווי פנים וכו..
תחשבי על בנות סביבך שלא מאוד רזות, ויפות!
ולעומתם יש רזות ו... מכוערות...
וגם היופי לא מה שהכי חשוב, אלא החן, השמחה שאת משדרת (שמשפיעה גם על החוץ) וכו.
תמצאי מה את אוהבת בגוף שלך ותחזקי את עצמך, תטפחי אותו.
כן תלכי לקנות בגדים שמחמיאים לך ואת מרגישה איתם טוב. (גם אם זה מידה גדולה יותר, עזבי שטויות, למי איכפת?? חוץ ממך.. חוץ מזה, את בהריון ב"ה! אל תשכחי...

)
תבקשי מאנשים סביבך לחזק אותך (בעלך, אמא, חברות) ולהחמיא לך(גם אם זה אולי מלאכותי..)
קיצר, כל זה בתחום הפסיכולוגי יותר, אבל מרגישה שזה לא פחות חשוב (אם לא יותר) ממה את אוכלת.
מעבר לזה נתנו לך פה הרבה עצות. תראי מה מתאים לך ותאמצי אותם.
דיאטנית (אני גם הלכתי פעם, אפשר גם כל שבוע פגישה וזה עוזר לך לשמור, היא בונה תפריט שמותאם לך ולהרגלים שלך), ארוחות קטנות כל שעתיים שלוש, פעילות גופנית (גם תראי שזה יעשה לך הרגשה טובה!) .. ועוד.
תנסי לאכול רק כשאת רעבה, אבל לא גוועת ברעב.
חברה שלי פעם אמרה לי: תהפכי כל נשנוש לארוחה. בא לך ביגלה? שימי לך בצלחת ושבי על זה.
(גם חשוב כשאת אוכלת, לא לעשות משהו במקביל. תתרכזי באוכל, זה נותן תחושה יותר של שובע).
לאכול לאט (רק אחרי כ 20 ד' של עיכול מתחילים להרגיש שובע, לא צריך להיות מפוצצים/מלאים בסוף הארוחה). לשלב כמה שיותר ירקות..
עדיף לא לאכול סמוך לשינה.. (גם בדר"כ כשעייפים אוכלים יותר.. תלכי לישון או שתעשי לך קפה וזהו). או לנשנש ירקות חתוכים..
תגבילי לעצמך את המתוק לזמנים מסוימים (שאת יכולה לעמוד בהם). אם זה פעמיים בשבוע, או פעם ביום. ואז כשאת באה לאכול תחשבי פעמיים: שווה לי "לבזבז" את זה על העוגה הזאת? אולי עדיף לי "לשמור" את המתוק למיץ שארצה אח"כ, וכד'..
(לי זה עוזר..)
ומותר לאכול לפעמים כשקשה/עצוב. גם אז תבחרי את מה שהכי טעים ותאכלי לאט, תהני מכל רגע. (ככה עשיתי יום אחד כשחזרתי מהעבודה והייתי ממש בדיכאון... השקעתי והלכתי לקנות גלידה, ונהנתי מכל ביס! אם כבר אוכלים, אז אוכלים! 😁)
והכי חשוב, גם אם נפלת, ואכלת מעבר למה שרצית, תמיד תמיד אפשר להתחיל מחדש, רגע אחד אחרי.
הסכנה ביצר הרע זה שכשנופלים זורקים הכל... ואז הנפילה הקטנה הפכה למידרון חלק....
אז בסדר, אכלת עכשיו 5 פרוסות עוגה ולא שלטת בעצמך. אל תאכלי בגלל זה עוד 5..תחליטי שמרגע זה את חוזרת לשמור.
וזאת באמת התמודדות לא פשוטה, כמו שאמרתי לך אני גם בסרט הזה...
בעז"ה כל הרגל קטן נוסף, כל פעם שהתמודדת והתגברת-זה מעולה! ותחזקי את עצמך על זה!
את יכולה לשתף משהו (אני את בעלי משתפת, גם בהצלחות וגם בנפילות, והוא מאוד מחזק אותי).
אם יש לך עוד שאלות - בשמחה!
חיבוק גדול ובהצלחה רבה!!
את לא לבד😘