זו לא עזרה רגשית או משהו כזה פשוט...כתבתי פעולה [זה גם סוג של מאמר אבל...תראו כשתפתחו את הקובץ]
אשמח מאוד מאוד(!!) לחוות דעת,רעיונות לשיפור ודעות חולקות.
להלן הקובץ: שלמות ומושלמות
זו לא עזרה רגשית או משהו כזה פשוט...כתבתי פעולה [זה גם סוג של מאמר אבל...תראו כשתפתחו את הקובץ]
אשמח מאוד מאוד(!!) לחוות דעת,רעיונות לשיפור ודעות חולקות.
להלן הקובץ: שלמות ומושלמות
מתארחת בעולםהחכם הוא הולך דרך האמצע,החסיד נוטה לאחד מהקצוות. המקורות מובאים לפניך בקובץ ומצוטטים באופן מדוייק.
(ואני גם לא ממש מתכוון ללמוד אותו,גם לא "רק בשביל להבין את דבריו ולראותם" שכן גם זה דורש ידיעה מעמיקה וקריאה של כל דבריו והבנתם.)
אתה חשבת עליו?
סליחה אם אני הורס לך את הפעולה אבל אני לא בטוח שהוא נכון.
שלם ומושלם זה מאותו שורש (ש.ל.מ.) רק ששלם זה מבניין "פעל" ומושלם מבניין "הופעל". מושלם זה משהו שעושים/עשו אותו שלם...
א. אלו דברים שנובעים מחקירה עמוקה שלי וחברותא.
ב. הדברים מדוייקים מדברי הרמח"ל ורבותנו גם ע"י עוד מקורות.
ג. אולי השורש הוא אותו שורש-זה לא נוגד את זה שדרך ההטיה לא משנה את המשמעות,יש הרבה שורשים שהטיה בצורה זו או אחרת משנה את משמעותן.
ד. זה שזה אותו שורש לא נוגד את הרעיון אלא אולי אפי' מחזק אותו. מושלם הוא בהווה שלם הוא בכול זמן(כיוון שזה תואר)ואפשר להמשיך את זה בצורה רעיונית עוד המון. למרות שזה לא מדוייק(כמו כן הטענה שלך,בלי שום כוונה להעליב או לפגוע) לגמרי.
בכול מקרה זה לא הורס ולא בדיוק מדוייק. כשאחשוב על דוג' לטענה ג. אכתוב ואציין אותם.
1. מישהו מושלם זה מישהו שעובד, שמתקדם. הוא לא הגיע לתכלית אלא משתלם...
שלם זה סוף, בלי אפשרות להתעלות- זה בעצם הרעיון של ע"ז...
2. מאיפה ברמח"ל דייקת את זה?
1. מושלם זה מצב סטטי. משתלם מלשון שלם!
שלם הוא דבר במצב מסויים שניתן להתעלות עליו ולפאר אותו-דבר מושלם הוא בקץ התכלית!
2. מסילת ישירם ודרך ה'-הכול מובא בקובץ.בקשתי לקרוא ואז להציג דעה חולקת...
1. זה פועל סביל. (אתמול העבודה הושלמה, היום היא מושלמת).
כיום משתמשים בזה בתור תואר, ואולי זה אפילו נכון מבחינה לשונית. אבל זה בנוסף לזה שזה פועל. (עשיתי השנה בגרות בלשון...)
2. הסתכלתי שוב ברמח"ל שהבאת. הוא לא מזכיר בכלל "מושלמות" אלא רק "שלימות", לא הצלחתי להבין איך דייקת את זה. (זה שהוא לא משתמש ב"מושלמות" נראלי בגלל שזה בבניין הופעל שהוא סביל, מסובך ופחות משומש מאשר בניין פעל שהוא פעיל, קליל ורגיל... (יצא לי חרוז)
כי אני מוטש ולא נראה לי שיש לי עוד מה להוכיח ולהסביר. אתה תופס את הדברים אחרת לגמרי ממני ומסתכל מהצד מתוך חור המנעול.
אני מרגיש שזה וויכוח ודיון עקר ולכן אני מפסיק.
בתקווה להבנה,אנו.
לילט!
ותשאל אנשים מה היה יותר נכון ומדוייק.
נכון, אולי לא נגיע להכרעה אבל זה יהיה מעניין לראות מה אנשים יכריעו.
נסה לעשות זאת באופן אןבייקטיבי.
נראית פעולה איכותית ומושקעת, סחטיין עליך.
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים