ילד עכשיו או גירושיןשיש19

שלום.

השאלה שעומדת על הפרק היא מה שכתבתי בכותרת: ילד עכשיו או גירושין?

מילא אם היה לנו זוגיות טובה, אבל זמן רב שאין לנו זוגיות בכלל, למעט הדברים הטכניים, ובכלל אשתי לא מתייחסת אלי כאל שותף, והיא לא מסכימה ללכת לטיפול זוגי בטענה שהיא לא צריכה טיפול זוגי.

מילא אם לא היה לנו ילדים, אבל יש לנו יותר משני ילדים.

אני ממש לא רוצה לפרק את המשפחה, אבל מנגד אני לא רואה את עצמי ממשיך בקשר הזוגי הזה איך שהוא, קל וחומר מביא לתוכו עוד ילד. אני גם לא חושב שילד צריך לבוא באיומי גירושין, או באיומים אחרים.

מישהו היה פעם במצב דומה?

למישהו יש עצות?

בלי להיות במצב דומה..משוטט
אני לא מבין בכלל איך אפשר לשאול ילד או גירושין?
אם אתה רק חושב על גירושין תחכה עם הילד הבא עד שהמצב ישתפר (לפעמים גם גירושין זה שיפור)..
לא הבנתי את השאלה+mp8
אם רוצים גירושין- למה ילד?
ואם אתם במצב שרוצים ילד יחד- למה גירושין??
אני לא רוצה גירושיןשיש19
התנאי של אשתי לפעול ברמה הזוגיות, כלומר לייצר זוגיות חדשה ממה שלא קיים, הוא ילד עכשיו. מבחינתה זה או ילד עכשיו או גירושין
זה נשמע כמו דמי רצינותאלגריטי

כביכול, אם אתה רציני אז תוכיח את זה במוכנות שלך לעוד ילד. 

לי זה נשמע הזוי ביותר. אין שום ערובה שעוד הריון ועוד לידה ועוד ילד חדש בבית יולידו מוטיבציה לזוגיות טובה יותר. יש יותר סיכוי להיפך. 

ונניח שאתה לא מסכים והיא מוכנה להתגרש. אז ברור שאחרי הגט היא לא תמצא אבא חילופי יש מאין. אז מה התועלת בתנאי הזה?

צר לי אבל התנאי הזה לא רציני בעליל. אם היא באמת רוצה אותך היא יכולה לחכות עוד קצת בשביל ההריון הבא יבוא מאהבה. כי ככה צריך. אם היא תתעקש על הריון עכשיו אולי זה הטריגר שלה לפוצץ הכל.

מה תעשו אם אחרי הילד החדש לא ילך?גרוש טרי
קודם תבססו אתודה הזוגיות שלכם תבנו אותה ותכינו אותה לילד הבא...

להביא ילד זה לא פתרון למצב שהזוגיות לא טובה. זה אולי מכפר על כך...

תשקלו את הדברים טוב טוב זה הרבה אחריות והשלכות לעתיד
בהצלחה!
אם יהיה עוד ילדשירקי
איך זה אמור לסדר את המצב? נראלי הפוך הריון זה מצב של מצבי רוח כאלה אז אולי זה רק יעיק.... אולי כדאי לנסות להתייעץ עם מישהו( כאילו רק אתה כי היא גם ככה לא רוצה) מדריך חתנים או יועץ נישואין שיגיד לך איך לפעול במצב כזה.... ומה אתה מהצד שלך יכול לעשות אולי זה יזיז משהו....
פשוט תספר לו הכל! ממש הכל יש את מחלקת שלום בית בהידברות 073-2221310 , ויש גם ארגונים אחרים .. חשוב להתייעץ כמובן בלי שהיא תדע אם יש מקליט שיחות אז אחר כך למחוק את השיחה וכאלה שלא יגרום ליותר בעיות
המון בהצלחה!
ממליצה לדבר על זה עם רב חן טוהר

אם תרצה מספר אז בפרטי...

כן, ודאי שיש לפחות עצה אחת.מי האיש? הח"ח!

אתה צריך לדבר עם עורך דין (או טוען רבני) ומייד. לא כדי להגיע בהכרח לפתיחת תיק גירושין, אלא כדי לקבל עצה אמיתית ממי שמכירים את החומר ואת כל ההשלכות של כל אפשרות. ולגבי השאלה הכספית (כי לא עולה על הדמיון שתוציא כסף על כך בלי ליידע את בת זוגך) - שיחה מהסוג הזה אמורה לא לעלות כסף ואם עורך דין (או טוען רבני) מבקשים ממך כסף על פגישה או זמן שיחה אלו, אל תלך אליהם. הם אמורים לעזור, לא רק לבקש כסף, והכסף ייעשה ויינתן רק בהתאם להמשך של כל פעולה.

לא רציתי לצייןשיש19
אבל היא כבר פתחה תיק. זה התנאי שלה לסגור את התיק
שאלהסיה
מה אכפת לך שתלדו עוד ילד?
זה יעשה הרבה יותר גרוע מהיום? או שאין יותר גרוע?
או שסתם בגלל שהיא כל כך רוצה משהןא אתה לא מסכים...כאילו סוג של עונש שהיחסים לא משהןא
ממש לא סוג של עונששיש19
אני לא רוצה בעיקר כי לא מביאים ילד במצב כזה ולתוכו,
אבל אם זה כל כל קריטי לה . כל כך בנפשהסיה
אז למה לא תאפשר זאת?
זה נראה שזה לא סתם משהןא קטן.זה ממש אצלה ענין של חיים ומוות.
אם אתה מתנגד זה אומר שאתה מקריב את שאר הילדים הם יפסידו מכך .
נראה לי שאם לא יהיה יותר גרוע אז הייתי הולכת על זה.
לאישה ענין הילודה זה מאוד מאוד חשוב אולי לא תצליח להבין את זה. אני גם בעצמי לא יכולה להסביר.
אולי תלך למישהןא שיסביר לך.
להגיד לאישה שאתה לא מוכן לעוד ילדים זה ממש אכזרי לדעתי. יש לה אפשרות ללדת ויש מישהוא שמןנע את זה ממנה. .אני אומרת אכזרי כי אם היתה קצת רוצה או הרבה ולא היה נולד לא קרה כלום.
פה זה נראה שעןד ילד זה ענין של כמעט מוות וחיים. למה זה כל כל קריטי אצלה?? אתה גם צריך לברר את זה למרות שהיחסים לא משהןא.
נשים אוהבות ורוצות ללדת אבל כשזה מגיע לרמה כל כך קיצונית אני ממש מרחמת עליה
זה לקחת אותה ולהשפיל אותה עד עפר. להגיד לה את לא שווה את לא ראויה בדבר שהוא הכי נשי
היא מוכנה לסבול הריון ולידה שזה לא קל ובמקום שהבעל שלה יתמוך בה , יפנק אותה, היא מוצאת את עצמה משתטחת עד עפר בתחנונים .
כל מה שהיא פתחה תיק זה סוג של נורה אדומה של מצוקה שתבין את הרצון שלה. בטוחה שהיא אמרה וביקשה והתחננה לעוד ילד וסרבת.
אני גם בטוחה שאין בכוונתה להתגרש. ברור שלא. היא פשוט משתוקקת לילד. כשתהיה אישה תבין
סליחה אבל ממש לא מסכימהמקרוני בשמנת
א. לא משנה כמה היא רוצה ילד הבעל הוא לא מכונה וילד צריך לבוא באהבה לא כי *אפשר*

ב. אם היא כל כך רוצה ילדים שתפעל לתיקון הזוגיות שלה. כגרושה הסיכויים שלה לילדים נוספים יהיו נמוכים בהרבה! אז מה הרווח פה?

ג. מצטערת אבל במצב כזה להביא ילד זה הדבר הכי אנוכי שאפשר! את משתמשת בו כקלףמיקוח עוד לפני שהוא בבטן שלך??? הלו, אשה! זה ילד! זה יצור אנושי ומגיע לו קיום מתוך אהבה ושמחה ולא בתור כלי במלחמת הזוגיות שלך.

ד. בטח שלבעל זה משנה. אם הם יתגרשו אחרי העוד ילד הזה- זה הרבה יותר מזונות לשלם. מה יצא לו מזה? גם ככה עד גיל 6 הילד לו יהיה אצלו. זה כאילו לבקש ממנו ללדת חובות.
תגובה ממש במקום וממש יפההדוכס מירוסלב

לאור ניסיון העברשיש19
שבו אמרה כמה פעמים אם רק...הכל יהיה בסדר, והכל לא היה בסדר, אני לא חושב שעוד ילד יפתור את הבעיה.
ברור שלא.בתאל1

ילד לא מביאים מתוך מריבה. וזה אסור. אני לא זוכרת איך קוראים לילדים האלה שבאים מתוך מריבה... יגידו הלמדנים.. 

הספר מאחורי אבל אין לי כח לחפש בו...

יש הרבה במה שאמרת,ד.

[בלי להתייחס לראשית הדברים, שמשמע כאילו "יביאו ילד" לגירושין עוד רגע..]

באמת אפשר, בצדק, להסתכל על זה בתור משהו קורע לב. שאשה הולכת לרבנות, פותחת תיק, ואומרת - אם יהיה ילד, אני מבטלת את זה... "הבה לי בנים ואם אין מתה אנוכי"...

מה אומרים חז"ל על מה שענה לה יעקב, "כך עונין את המעוקות"?...

אפשר להבין לגמרי את האיש שאינו רוצה ילד למצב של "כמעט גירושין". 

אפשר להבין את האשה שאם לא ילד, למה לה נישואין...

השאלה, מה גורם למה. קשה מאד לדעת מכאן.

האם האשה חוששת ש"סוחבים אותה" ואין בעיה אמיתית ביחס ביניהם, או שאולי מוכנה לסבול בין איש לאשתו לא מי יודע מה והעיקר שתגדל ילדים.

ולאידך, האיש צודק שאינו רוצה להיות רק ה"ספק" של רצונה, אלא גם שתהיה לו בבית אשה אוהבת.

חייבים חייבים, להסכים על התחלה קצרה של שיפור ביחס, עם הבטחה שאם זה הולך בכיוון - אז בשמחה..

נראה שזו הדרך היחידה. ה' יעזור.

אהבתי עמוק ופשוט חן טוהר

רחל אמרה את זה כשלא היו לה ילדים בכלל. ..rivki
כאן יש כבר כמה ילדים שגדלים באווירה לא משהו. לא ברור מה אשתו חושבת עליהם, ה ם לא חשובים?
זה נכון,ד.

אבל הרי לא הבאתי את זה כדימוי גמור,

אלא להמחיש את ההרגשה האפשרית.

גם אשה שיש לה כמה ילדים, לפעמים מאד רוצה עוד. גם איש.

ואם היא מרגישה שהמצב עלול לתקוע אותה עם המספר הנוכחי וזהו, זה יכול להיות תיסכול עצום. 

ומי אומר מה היא חושבת עליהם? אולי היא חושבת שהיא מגדלת אותם היטב? אולי אינה מודעת מספיק למשמעות של הקרנת היחס - או חוסר היחס - בין ההורים, עליהם.

על כן, השאלה אינה אם היא "צודקת" לגבי המשמעות של כרגע עוד ילדים.

אלא השאלה היא הבנת ההרגשות החזקים והמוצדקים של שניהם, כל אחד בפני עצמו.

אם מבינים את זה, אפשר לנסות למצוא פיתרון.

אהבתי. תגובה חיובית ואנושיתכותבת המחקר
עם הבנה לצער של שני הצדדים.

סיה את צודקת!!!רפואה שלמה
לפותח - אם תשמע לעצות ההפוכות אין בית.
ואם לסיה,- יש בית וחמש נפשות מאושרות.
הייתה לי כזו חברה
היום עשור אחרי המשבר יש זוג אוהב ו3 ילדים בלי עין הרע מוצלחים מדהימים,
ולי חלק טוב בעולם הבא כי אני גישרתי
או חמש ויותר נפשות אומללות!קוראי שמו
בית, הוא לא מקום שמתנהל באייומים ומניפולציות! את מכירה מקרה אחד ואני מכיר מכרים רבים, בהם הילדים לא סולחים להורים שלהם, על זה שגדלו בבית הרוס. לא פעם מנסים להשכיח את הקשיים, ע"י ילדים (מסכנים שגדלים בבית שנראה קיים כלפי חוץ, אבל מבפנים הוא הרוס).
אם שייך לגשר באמת, כלומר לא לאלץ את הבעל לעוד ילד, אלא להכנס לטיפול משמעותי, שיעבוד על הקונפליקטים, שישנה דפוסי התנהגות וממילא יהיה בית בריא - ודאי טוב מאוד ומתוך בית שיש בו אמון ואהבה, יוכלו להופיע עוד נשמות רבות מאושרות.
אבל אם האשה לא מוכנה להתאמץ (כמו שמוצג כאן) לעבוד על הזוגיות, ממש לא ראוי, להוליד ילדים שיהיו אומללים.
לאשה נמאס לחיות עם אריה דורסרפואה שלמה
היא מרגישה כלי למילוי תאוותיו
לכן הופיע הצירוף של תביעה לילד עם תביעה לגירושין. צירוף שמופיע רק כשאין מה להפסיד.

קראתי בשרשור אחר את הודעה שלך בנוגע מיון שערי צדק.
מדאיג.

איפה ראית את מה שאת מתארת?קוראי שמו
שם דובר על בעל שלא מתחשב באשתו. כאן (לפי הפרטים הידועים, כל תוספת אחרת היא השלמת פרטים שאולי נכונים, אבל על סמך מה את טוענת אותם???) מדובר בהכנסת עוד נפש למערכת מסובכת.
מה פירוש אריה דורסשיש19
ושאלתי כלי למילוי תאוות?
אין בינינו שום דבר מזה זמן מה, בהחלטה שלה.
אני מרגיש כלי למילוי התאווה והתשוקה שלה לילד, מעין רק מישהו שצריך להשלים את חלקו בשביל ילד, ולא חלק ממשהו זוגי.

אני אוסיף, כי לפני הפיצוץ טכניים הגירושין, הסכמנו שנינו על פרק זמן של מספר חודשים מעניין הילד, ולהתקרב לשיפור הזוגיות, כולל טיפול, אולם לאחר שכל הנושא סוכם, היא החליטה שלא בא לה לעמוד בסיכום.
אני לא אתאר את הסיטואציה שאמרה את זה, די שאגיד שהיה בסיטואציה מאוד זוגית
זה מאד משמעותי הפרט הזהפאז
כתבתי קודם ומשום מה ההודעה שלי לא כאן.
הצורת התנהלות של אשתך די מתמיהה.
אתה לא טוב עבורה כבעל אבל היא דורשת להביא איתך ילד?
או שבמקרה גרוע יותר זה אמצעי סחיטה...
כך או אחרת נשמע שהסיפור מורכב יותר
ובעיקר שהשאלה היא לא שאלת הילד או לא למרות שטכנית
זה מה שעל הפרק כיום,
אלה שאלת יחסינו האם בכלל ואם כן לאן.
אתה מתאר קשיים, היא מציבה אולטימטומים...
נשמע שהשלב הבא הוא לא גירושין ולא ילד כי אם יעוץ זוגי.
ואם היא לא רוצה לבוא- לך לבד.
או שהיא תצטרף או שלא.
בכ"מ לך תהיה הסתכלות מעמיקה ומקצועית יותר על המצב
שתאפשר קבלת החלטה מושכלת.

אני חושבת שאם תגיד בבית דין שאתה רוצה שלום בית ויעוץ בכל מקרה ישלחו אתכם לשם...

תתחיל מלשאול את עצמך את השאלות
האם אני רוצה להמשיך לחיות איתה?
(ואם לא היו לנו ילדים? ואם לא החלטנו להתחתן עדיין?)
איך הגענו למצב היום?
מן הסתם ההתדרדרות בשלבים.
נסה לחשוב מה הם היו
מה הפריע לך
מה הפריע לה

ולך ליועץ זוגי לעשות סדר במחשבות...

בהצחחה רבה בהחלטות בע"ה
אחי תחפף מהמערכת הזו היא כברהלוי מא
מתחילה את מערכת הגירושין שלכם עכשיו אל תהסס
נשמע שאשתך לא יודעת מה זו תקשורתשוקולד פרה.

היא פועלת באולטימטומים, שזה דבר שמשתמשים בו רק כשמגיעים לקצה.

אני מרשה לעצמי להאמין שצורת התקשורת הזאת מופיעה בעוד כמה אספקטים בחיים שלכם. התחשבנויות וניסיונות סחיטה כדי להשיג את רצונה. זו לא תקשורת, זה ממש ההפך הגמור שלה. זה גורם לך להרגיש מנוצל, נתון ללחצים, מתוסכל ובלי יכולת להגיד מילה. למה זה טוב?

אם היא מציבה בפניך כזה אולטימטום נשמע שהיא לא מודעת בכלל\מתכחשת לגמרי למצב שלכם. נשמע שהיא גם לא קרובה להבין מה המקום של הזוגיות במשפחה, איך מבטאים רצון לקרבה, לקשר, מה זה אומר התחשבות הדדית והקשבה לאחר.

האם היא אחת שניתן לעבוד איתה?

דבר נוסף- מה מחזיק אותך בתוך הקשר הזה? למה אתה רוצה בזוגיות הזאת? האם אתה עדיין אוהב אותה?

אלו שאלות שכדאי שישאלו. ברור שאתה לא רומה להיות אב גרוש שבקושי רואה את הילדים ורדוף ע"י אישה לעוד הרבה שנים-

אבל אתה רוצה בה עכשיו? מה אתה מרגיש ביחס אליה? הלכתם לטיפול זוגי? 

במילה אחת- מניפולציהתקווה_לעתיד

היא עושה לך מניפולציה 

וזה משהו שאף פעם לא תורם ואין לו שום היבט חיובי במערכת יחסים מכבדת.

אין ספק שלהביא ילד על מצע כזה זו טעות מרה. 

כדאי לשקול טוב האם יש  עתיד, אי אפשר להטיל עליך תנאי (הריון נוסף) לשיפור היחסים. אבסורד.

תגובהשיש19
היינו בטיפול זוגי לפני כמה זמן. היה יותר "הוא/היא עשה/תה לי" מאשר טיפול
ולאן הגעתם משם?פאז
נסו מטפל נוסף.
וגם חובה להתבגר.
תנסו להבין כל אחד פנימה מה קשה לו במה הוא לא בסדר
וממליצה ממש על הספר לבסוף מוצאים אהבה של הנדריקס
לא הגענו לכלום משםשיש19
אני ממש מבין אותה ברצון לילד, ואמרתי לה, אבל גם אמרתי לה שכעת זה לא אפשר י, ואחרי טיפול זוגי מוצלח זה יהיה אפשרי
השאלה הרבה יותר מהותית מילד או גירושיןפאז
ואפשר לקרוא לה יחסינו לאן
אתה מספר על קשיים
אשתך בוחרת באולטימטומים במקום לתקשר ולהחליט החלטות מיותרות
משהו פה לא עובד טוב, וכדאי לבדוק זאת לפני שמחליטים החלטה לכל כיוון שהוא
בין אם הבאת ילד לבית עם זוגיות לא יציבה
ובין אם גירושין כשיש ילדים ולא נוסה טיפול משמעותי.

מה כן?
בעיני טיפול זוגי.
לך לבד אם היא לא מסכימה ותשמע חוות דעת מקצועית על המצב.
וגם איך להתייחס לאולטימטום
ומה *אתה* יכול לשנות כדי שהזוגיות שלכם תהיה טובה יותר.

בהצלחה רבה!!
אני דוקא קצת יכולה להבין אותהסיה
אני לא יודעת נתונים עליה
אבל אולי היא כבר מתקרבת לגיל ארבעים והיא לא רוצה להישאר עם מעט ילדים
אולי הילדים כבר גדולים וקל לה מבחינת הילדים אז היא עושה שיקול שיש לה כוחות לעוד תינוק
אולי היא מבינה שבשנים הקרובות לא תיפרדו ואז כשתיפרדו היא כבר לא תוכל ללדת .
אז היא עושה שיקול של כרגע החלטנו להישאר יחד אז למה שלא אלד? נכון שהמצב לא אידיאלי אבל בתכלס כן אתם נשארים יחד אז אם נשארים מעט ילדים לא מתאים לה. אם נשארים אז הולכים על כל הקופה
אולי היא חושבת שזה יחבר וסתם כך אין באמת לדעת לפעמים זה עושה גרוע ולפעמים זה עושה טוב
אני רק רוצה לחדד עוד משהואסיה
נגיד שתלכו ליעוץ וזה יקח זמן ואחרי זה תחליטו טוב אנחנו מסתדרים בא נביא עוד ילדים... ואז כבר יהיה מאוחר מבחינת הגיל ( שוב לא יודעת מה הגיל שלה)
ואז מה ישאר? אתם תחיו טוב אבל עם מעט ילדים בתפיסה שלה ויתכן שלעולם לא תוכל באמת להשלים עם כך ובעצם אתה תהיה האשם לכך שאין עוד ילדים.
נראה לי שאם הכוונות שלכם כרגע לא להתגרש והרצון הוא כן להישאר אז אפשר להחליט שהולכים ליעוץ ונותנים רק פגישה שתים לראות אם יש מה להתקדם ואם יש מה להתקדם אז ממשיכים ביעוץ תוך כדי ללדת עוד ילדים כדי שלא תרגיש שבעצם רק היא נותנת מעצמה שתחיו טוב ואתה לא מסכים לעוד ילדים
מה שכן. שגם לא תמיד ברגע שרוצים ילדים כבר הכל מסתדר והם נולדים וגם הקב״ה שותף.
ללדת ילדים כשרע בגלל לחץ של זמן?!?מקרוני בשמנת
זאת הגישה שלך?
אני באמת ממש לא מבינה את זה.
קודם כל עם טיפולים אפשר גם בגילאים מאוחרים ללדת. ואם היא כבר הגיעה לחמישים אז בסדר, תיהני מהחיים, תאמצי, תקחי באומנה. לא יודעת. מה כל כך נורא בלשמוח במה שיש לה???

אז מהעדיף- לסבול, שהילדים הקיימים יסבלו,והילד החדש יסבול- העיקר להספיק מהר מהר ללדת?? מה טוב בזה?
באמתסיה
בואי נדבר עוד עשר שנים . תקראי מה שכתבת ותחשבי שוב את כותבת בתור זוג צעיר אישה בת עשרים וקצת. ואני קרובה לארבעים אז אני מגיבה שונה
לא מכניסים את עצמך לסכנה של ללדת מטיפולים או בגיל מבוגר שהסבירות שהילד יצא בריא לא משהוא.
דתים גם לא יעשו מסתבר הפלה. אז לגדל ילד לא בסדר ודאי לא ישפר יחסים.
תאמצי
תקחי באומנה
באמת את לא מדברת על אישה שאין לה ילדים.
היא רוצה ילד ממנה.
השאלה עד כמה הסבל שלהם נורא. יש הרבה זוגות שלא מסתדרים וממשיכים ללדת.
לא יודעת מה השיקולים שלה שכל כך קריטים לה.
כשהיתי צעירה גם חשבתי בתמימות כל הילדים באים מאהבה.
אז רק שתדעי שמלא ילדים נולדים ממש לא מאהבה אלא מטעות. שאמא שכחה גלולה או שהסתמכה על הנקה.
ותסתכלי בפורום הריון ולידה כמה נשים בוכות , נכנסות לדכאון ורוצות להפיל כי הילד בא פתאום. לא רצו בכלל.
אם תסתכלי גם בפורום הריון ולידה תראי שיש תופעה כזאת שנשים רוצות ילדים, מתחננות והבעל לא מסכים ולא רוצה
נכון שיש תופעה שזה לא מאהבהמקרוני בשמנת
אבל לא להפוך בדיעבד לאידיאל!
על השאר אגיב אחר כך.
אם היא מבוגרת-+mp8
היא ודאי אמורה לדעת שלתוך נישואין גרועים ותוך הצבת אולטימטומים- לא מביאים ילדים.

כשמתקרבים לגיל בינה- צריכים להפעיל גם קצת את השכל, לא רק את הרגש.

נו אז בתור אמאסיה
יש לך הסבר למה היא רוצה להביא עוד נשמה לחיי אומללות?
היא יודעת מה זה ילדים הרי כי כבר יש לה.
אז מה יכול להוביל לכזאת התאבדות מצידה בשביל עוד ילד?
אין לי הסברים לכל דבר שאנשים עושים+mp8
מבינה מאוד את השתוקקות לעוד ילד- גם אם יש עוד הרבה בבית, מבינה מאוד את התחושה שהשעון הביולוגי מתקתק הוזמן הולך ואוזל,
ועם זאת- זו לא הצורה ולא הדרך.
בצורה כזו לא מאלצים בעל להביא עוד ילדים.
לא הגיל ולא שום דבר אחר מצדיקים התנהגות כזו. נקודה.
ושבעל מאלץ אישה זה בסדר?סיה
את יודעת כמה חברות יש לי שהן מתמוטטןת . אין להן כח. הן קורסות ובכל אופן הבעל אומר שהרב הסכים רק לשנה למנוע. ואסור למנוע יותר. זה גם סוג של אילוץ של הבעל. אומר למה באנו לעולם מה המטרה . ילדים זה חשוב להביא עוד נשמות וכו.
והן מקוות בסתר ליבן שאולי יהיה נס ולא יכנסו להריון.

אני לא אומרת שלפתוח תיק ברבנות בשביל ילד זה באמת צעד חריג.
פשוט זה נראה לי שאני היחידה כאן פחות או יותר שחושבת מרחמים עליה. אולי בגלל שאני ממש ילדתי לא מזמן..: אז השכל לא עובד.
מה הקשר???+mp8
אם יש בעולם גברים לא בסדר- זה מתיר לנשים לעשות ככל העולה על רוחן?
כי אני רואה שכשבעל מאוד חשוב לו עוד ילדסיה
רוב נשים ילדו ולא יגידו בשום פנים וצורה לא
יש הבדל גדול, בין ללדתקוראי שמו
ילד, כשרוצים, אבל מתלבטים על הכחות. לבין ללדת ילד, לבית מתפרק.
אולי רוב הנשים שראית?בתאל1

אני לא נתקלתי ב"ה בנשים שקורסות ורוצות הפסקה ומנגד מישהו מכריח אותם

אני בפירוש רואה רק הפוך... שהרבה נשים שאין להן כח נפשי ופיזי מונעות לזמן ארוך יותר משנה.

והן לא חשודות ככאלה שלא ישאלו רב...

באמת עצוב שיש נשים כאלה שעושות נגד הכוחות שלהן... אולי כדאי שישאלו רבנים אחרים...

שתלך בעצמה לרב שמקובל עליהם!קוראי שמו
ותציג את המקום שלה. אם הרב יתיר - מצויין (אגב, אני מכיר רבנים שלא עונים על השאלה הזו בלי לשמוע את האשה.)

ואם לא, זה לא שהבעל מאלץ, זו ההלכה!
לפי פוסקים מסויימים אפשר שנתיים מהלידהבתאל1

לא לשאול רב ולמנוע..

בעבר היו מניקים עד גיל שנתיים או שלוש ולא נכנסו להריון בנתיים...

פורום הוא לא במה לפסיקת הלכה!קוראי שמו
ואני יודע שיש דעות שונות ובכלל לא בזה עסקתי.
רק הערתי על הטענה ש'הבעל מאלץ את האשה, כי הרב התיר...'. ועליה הסברתי, שאם הבעיה היא שלרב חסרים נתונים, היות שהבעל לא הציג טוב את הדברים - שהאשה תציג לו בעצמה. ואם בכ"ז הרב שמקובל עליהם (וזה לא משנה מה דעת רבנים אחרים, בדיוק כמו בכל שאלה אחרת!) נשאר באיסור, אז זה לא ש'הבעל מאלץ'!
אין הלכה שתאלץ אשה להפגערפואה שלמה
וואו התגובות שלך לא קשורות! איפה ראית שהוא אילץ אותה?הדוכס מירוסלב

ואם שמעת על סיפורים, אין לזה שום קשר לעניין כאן!

Sheesh, איזה יציאות יש לאנשים!!

זה באמת לא ברור למה היא רוצה את זה..בתאל1

אין לנו דרך לדעת כי היא לא כותבת כאן..

מה שבטוח שבאמת לא מביאים ילד למצב לא תקין. 

דווקא לי יש. אם היא פתחה תיק נראה שזה עצה של עורך דין לסחוטהדוכס מירוסלב

עוד דמי מזונות וחזקת גיל הרך.

והתגובות שלך קצת מוזרות... איך את נותנת יד לסחטנות שכזאת? מה בעלה הוא לא בן אנוש?? 

למקרה שזה לא הובן, התאוריה שהבאתי הזויה בדיוק כמו התאוריות של מי שהגבתי לה... ר"ל - סרקזם.

אני יכולה להגיד לך שבתור אמאפאז
הרצון לילד הוא רצון חזק מאד.
קרה גם לי

ועדיין, גם כשרוצים מאד משהו לגיטימי
צריך להפעיל איזשהו שיקול דעת או מחשבה

גם ילד שרוצה משחק מאד מאד שווה
אם ידרוש לשחק בו באמצע הלילה וישכב על הרצפה וידפוק עליה ויצרח
זה לא יהפוך את זה שאופן הבקשה שלו והזמן הלא מתאים שלה יעשו את זה נכונים.

אישה בוגרת שמתנהלת כך זה בעיני מצער מאד
ומראה על חוסר בשלות מסויים.
כן, רצון לילד הוא חזק ויכול להיות שהיא ממש מרגישה צורך גדול
ועדיין יש דרכים להתנהל, בטח ובטח להתנהל בזוגיות,
וזה בעיני ממש לא לגיטימי
לפיד.

הגיל שציין על עצמו,

סביר שהיא די בהיסטריה. כאילו, או שכעת תזכה או שמא לעולם לא... שאף אחד לא יעמוד בנסיון כזה.

[יש גם חשבון, שקודם כל שיהיו, אח"כ כבר אשתדל מאד.. מעבר לחשבון ש"לתוך ניושאין גרועים".. ממש לא פשוט]

יש מצב שאתה דורש יעוץ כדי להרוויח זמןרפואה שלמה
שלא יהיה נוסף כי פשוט אתה לא רוצה ילדים?
ההודעה שלך לא אמינה בעיני
אשה שפותחת תיק גירושין בדרך כלל לא אוהבת את בן הזוג כדי לשכפל אותו פעם נוספת
נראה כצעד של יאוש מצידה
תמיד נוח לזרוק על בן הזוג שרוצה ילדים שהזוגיות איתו לא מושלמת ולמנוע.
התכוונת להגיב לפותח השרשור?ד.

אז את צריכה ללחוץ על "תגובה" בהודעת הפתיחה..

אבל כיוון שכבר קראתי את הודעתך, התגובה שלך נראית לי לא במקומה.

יש כאן אדם שמעיד על עצמו שכותב מתוך מצוקה. הרי אם היה רוצה להתגרש, יכל לומר שאין בעיה.. אם היה רוצה להיענות לרצונה, גם כן. 

אלא מה, את משערת שאולי הוא פשוט לא רוצה..

למה לשער כך, בלי להכיר?

[ויותר מזה - נניח שבאמת לא היה רוצה, אז הוא כבר "פושע"? " נוח לזרוק על בן הזוג"?..  גם אם סתם היה אומר שרוצה למנוע, יש לגיטימיות לדון בכך אחרי כמה ילדים. כדאי להיזהר ממסקנות חריפות, כלפי מי שכלל לא מכירים. משני הצדדים]

עצוב לראותכותבת המחקר
שרוב הפורום בעד פירוק בית בישראל
ולא תומך בשיקומו ולידת ילד יהודי נוסף
רבות דנו כאן במצוקת האשה
איך תבנה איתו זוגיות אוהבת, והוא מונע ממנה.

סיה הסבירה יפה את העניין, וכל הכבוד לה שכתבה בפירוט ובכנות
אני מבחן את המצוקהשיש19
אבל לא ככה מבקשים דברים. גם שלי היה דברים חשובים והיא לא הסכימה, לא איימתי בפירוק הזוגיות, למרות שזה 'תקע' אותי בחיים. יש צורה של דיבור בין בני זוג. ולא, מה שאני מסרב זה לא בגלל מה שעשתה לי.

איך אני אמור להביא ילד במציאות כזאת ולתוכה? כל הבית הרוס! איך אני אדע שלא עובדים עלי, שרק משתמשים בי להשיג יעד, ויתגרשו ממני לאחר מכן? איך מביאים ילד בחוסר אמון שנוצר מהמון פעולות חד צדדיות מצידה בשנים האחרונות?
החשש מובןכותבת המחקר
עושים הסכם גירושין עכשיו. כסף לפי שני ילדים וחותמים ושמים במגירה.
משלימים.
מביאים עוד ילד.
והיה אם עבדו עליך, כלכלית לא הפסדת.
עורך דין טוב ינסח ככה שיהיה תקף גם עבור שלושה והיא לא תוכל לרמות אותך. את הפינה הכלכלית ניתן לסגור עכשיו.
אשה שמחה בונה , אשה במצוקה הורסת.
מה פירוש לא תוכל לרמות?שיש19
אם יש עוד ילד, והיא מתגרשת ישר אחר כך, זאת הרמייה. עוד ילד משנה את המצב מהותית במקרה של גירושין
כוונתי הייתה להסכם ממוןכותבת המחקר
הסכם ממון יכול לקחת בחשבון מציאות א מציאות ב ובהתאם להערך. יש טווח מזונות עבור ילד. לך עם אשתך יחד לעו"ד שיבדוק איך להגן עליך מרמיה. ואז תהיה שקט, ששלום הבית לא מדומה.
יתכן שדי במגשר
זה לא רק עניין כלכלי, מה על נפש הילד השלישי?יעל מהדרום
לק"י

אם מתגרשים, אז אין מה לעשות כשיש כבר ילדים קיימים.
אבל להביא עוד ילד, ואז אולי יהיו גירושין בכל זאת, לא חבל שעוד ילד יעבור את זה?!
למה גירושין?כותבת המחקר
הוא כותב שלא רוצה לפרק את הבית.
היא פועלת מלחץ
הויכוח הוא כן או לא ילד שלישי,
למה לא לכוון לפיוס, בניה, משפחה מאושרת עם שלושה ילדים?
את באמת חושבת שכל סכסוך מסתיים בגירושין?

מי ערב לכל המתחסדות שהסטטיסטיקה לא תשיג אותן?

מביאים ילדים בתקווה, ברצון כן ואמיתי לבנות ולהיות מאושרים ולא מחשבים חשבונות שמים.
נראה מהודעתו שמחפש דווקא שלום ובניה, ולא לשלם את מחיר "עצות בחינם". רק רוצה להיות בטוח שלא מרמים אותו וזו זכותו להיות שקט בנקודה זו. יועץ או מגשר או אפילו עו"ד הגון וירא שמים יכול להביא מזור
כי אם הבית במצב רעועיעל מהדרום
לק"י

והאשה "מאיימת" בגירושים, אין לדעת לאן זה יתגלגל.

מלבד זאת, שגם את התייחסת לזה שאולי "עובדים" עליו, ואחרי הילד- האשה תחליט שהיא כן רוצה להתגרש.

ונתעלם מהנקודה, שגם בלי חרב גירושין מעל הראש, כל עוד המצב בבית הוא לא מצב של "שלום בית", לא פייר כלפי הילד להביא אותו למציאות כזאת.
האשה כבר השלימה נפשית עם הגירושיןכותבת המחקר
והגישה תביעה. אולי לא רוצה להיות כלי בלבד ...
זה הוא שלא רוצה לפרק את הבית.
עצתך תביא אותה ואותו למקום ששניהם לא רוצים בו.
המחיר שעתיד לשלם כבד מאד
להלחם מול אשה כואבת ונוקמת זה לא מקום טוב
עדיף גם לילדים שלום בית ותקווה טובה לעתיד
מאשר מלחמה.

אני מבינה שאת בטוחה בצדקתך (כמו רובינו לפחות)יעל מהדרום
לק"י

ואני עדיין לא מסכימה איתך.

הדיעות בפורום יותר מציפות נקודות מכל הכיוונים, שיעזרו למתייעץ להחליט או להעלות אותן בפני יועץ מקצועי.

וברור שעדיף לילדים בית עם שלום.
אבל אף לא מבטיח שהולדת ילד נוסף תביא את זה.
(זה לא כמו להשקיע בחפץ דומם או צומח שאולי יעזור, מדובר פה ביחד עם חיות ונשמה).
לעומת זאת יש ביטחוןרפואה שלמה
שמניעת ילד שלישי תפרק את הבית.

כנראה היא מרגישה "החפצה" ושלא מתחשבים ברגשות שלה.
גם הוא מרגיש "מוחפץ" וחושש שתזרוק אותו אחר כך...

אז יש להם תחושה אחת משותפת... שיתחילו את הגישור בזה...
זה אולי נכון לוגית..אבל לא בטוח שהכון להתנהל ככה נפשיתיעל מהדרום
לק"י

במקרה כזה, הייתי מחפשת דרכים אחרות לשכנע אותה שזאת לא הדרך.
ובאופן כללי, הדיון פה עוסק בנפשות ולא במשוואות מתמטיותיעל מהדרום
לק"י

אין דרך אחת.
יש הרבה, וצריך לבחור מה שיהיה הכי טוב.
לכן חשוב שיהיה מגוון של דיעות.
להתחיל גישור בהבאת ילדים?הדוכס מירוסלב

הבית כרגע מפורק!קוראי שמו
בית שמתנהל באייומים, הוא לא בית. נקודה.
אם אפשר להתחיל גישור - מצויין. שיתחילו גישור ובעז"ה יהיו עוד הרבה ילדים. להתחיל את הגישור, בילד שיוולד לבית מפורק, גם אם המסגרת הרשמית קיימת, זה סתם התעללות בילד.
הדיון תיאורטירפואה שלמה
בלבד.
הוא עשוי להיות תמרור אזהרה לזוגות שמתנהלים לא נכון בנושא הזה בשלב מוקדם יותר...
כאן אין בכלל שאלה כי הפותח לא מסוגל נפשית להענות לאף אחת מהדרישות הסותרות. הוא רק יכול לקוות שימצא המטפל שיסביר לו את התנהגות אשתו וכשיהיה מסוגל לראות את מצוקתה אולי יצליח להגיע איתה להבנה. יתכן פסק זמן מדרישותיו גם יעזור בשלב ראשון
הכסף הוא הכי שולי בעניין!קוראי שמו
ממילא העצה שלך כמעט לא משמעותית.
אא"כ התכוונת במילה "משלימים" לזה שנכנסים לטיפול זוגי משמעותי. ורק אחרי שרואים שעולים על המסלול, לא בהכרח שהכל פתור אבל יש מוכנות לעבודה נפשית משותפת, אז שייך להמשיך להרחיב את המשפחה.
לולי עבודה נפשית משמעותית, כולל מוכנות לשינוי דפוסי התנהגות, אין הצדקה להכניס עוד נפש, לבית שבו ההורים עוסקים בלהאשים אחד את השני.
אף אחד לא דיבר על פירוק בית+mp8
דיברו על זה של בית בסכנת פירוק- לא מביאים עוד ילדים עם אקדח צמוד לרקה.

לידת ילד יהודי נוסף זה דבר גדול ונפלא- לא בסיטואציה כזו.
האשה הגישה כבר תביעהכותבת המחקר
מה ההתממות הזו
טענת שהפורום בעד פירוק הבית+mp8
או שאני לא יודעת לקרוא??

הפורום לא צד בעניין. אנשים חייו את דעתם שזו לא סיטואציה נורמלית והגיונית לעוד ילד.
התכוונת חיוו אבל זה מוביל לגירושיןכותבת המחקר
המצוקהשל שני הצדדים מובנת.
האשה כמהה לילד
האיש אומר הבית בוער זה עלול להיות קלף מיקוח
בושה לפורום שבמקום לנסות לתת מענה לשתי המצוקות גם יחד - ויש מענה!
הכיוון הכללי הוא דחיפה לפירוק בית יהודי
לא תפקידנו לתת מענה למצוקות+mp8
שמענו פה צד אחד והוא נשמע רע מאוד.
רב האנשים פה הביעו את דעתם שילד אינו מענה למצוקה, זו מצוקה נוספת במצב הנוכחי.
ילד שנולד למשפחה מפורקת שההורים עתידים להתקוטט מעל ראשו כל החיים ולהאשים זה את זה- הוא עוד נדבך באומללות הקיימת.

תפקידך לקחת אחריות על מה שאת כותבתכותבת המחקר
אומרים לך ש*בית יהודי בוער*
אל תוסיפי שמן למדורה
לא אישי נגדך, חלילה, הכוונה לפורום.
מי שיש לו עצה טובה להשכין שלום שיתן
ומי שאין לו ,שלא ילבה אש.
שבת שלום

הלוגיקה שעוד לידה תשפר הזוגיות ממש לא ברורהאלגריטי

מי שחווה הורות עם טלטלות ביחסים יכול להבין בקלות עד כמה התנאי של האישה כאן הוא לא הגיוני. הרי ידוע שאצל בני אדם צריך פניות נפשית ופיזית, בשביל להשקיע בזוגיות ואילו היא מתנה את הזוגיות בהפניה שלכל המשאבים הקיימים לטובת הולדה שבעצמה צריכה בסיס זוגי יציב.  

תארי לעצמך שאת רוצה לצאת להליכה עם חברה שלך אחרי הרבה זמן שלא הלכתן ביחד. היא מוכנה בשמחה ואפילו מבקשת ממך שתשרייני את השעה ביומן, אבל... לפני זה היא חייבת לעשות אימון תריאתלון שמתחיל בצליחה של הכינרת מטבריה לעין גב משם ברכיבה  לקצרין ואחרי זה ריצה עד לחרמון. היא חייבת האימון הזה. מקסימום אם היא תתעכב, אז תוכלי להצטרף אליה לקטע של הריצה. מה היית עונה לחברה הזו?

הגזמתי והקצנתי אבל זאת הפואנטה. שיש19 מבין את זה בחוש שלו כמו שכל בר דעת מבין. אני לא תומך בגירושים לכתחילה, אבל אם אשתו לא מקבלת את ההיגיון הפשוט הזה זה סימן שהיא לא רצינית לגביו.

הוא לא ביקש להשכין שלום. הוא שאל שאלהבתאל1

וענו לו תשובה על השאלה ששאל.

מסכימה מאוד עם הגישה שלךהחיים תותים=)
סליחה, הפורום דוחף לדרך אחרתקוראי שמו
קודם עבודה זוגית ומתוכה בעז"ה היא גם תקבל את המענה שלה. אם היא לא מוכנה לעבודה הזו, לא ראוי להביא עוד ילד לבית מפורק!
עבודה זוגית חייבת להיות של שני הצדדיםכותבת המחקר
ולפי מה שרשם היה כישלון משותף שהביא לבעיה הנוכחית. אם הוא אינו מעונין בילדים ואשתו מעוניינת במשפחה ברוכה, הוא היה צריך להיות הגון מההתחלה.
הוא אינן מעוניין בעוד ילדים במצב הנוכחי (רצוי לדייק)יעל מהדרום
נכון. לא לילד במצב הנוכחישיש19
לא אמרתי לא באופן גורף ולתמיד
ולא יבוא עוד ילד לבית מפורקכותבת המחקר
במצב שהוא נמצא והיא נמצאת זה לא יכול לקרות
בית בישראל צריך להיות בית ולא בית סוהראלגריטי

האופציה של שיקום היא תמיד עדיפה ורצויה, אבל בתנאי שזה אפשרי. וכן, לא כל זוגיות נועדה להצליח גם אם שני בני הזוג הם אנשים צדיקים וטובים. יש מצבים של פערים מהותיים וחוסר התאמה מובהק שההתעלמות מהם הופכת את החיים למאסר ממושך. 

בית נאמן בישראל עומד על בחירה חופשית ולא על כניעה וכפייה עצמית. 

לא משנה מה, אם הוא לא רוצה, הוא לא חייב. זוגיות זה יחדהדוכס מירוסלב

לא כפיה.

תמיד בשרשורים של המשברים צצות כל התגובות הכי נוראיות שיכולות להיות פה...

למה לי למשוך זמן?שיש19
גם ליל א טוב במצב הנוכחי,. אני רוצה לשקם את הזוגיות לפני ילד, כי לא מביאים ילד למצב ובמצב כזה
ברור מה אתה רוצהרפואה שלמה
השאלה מה יצא מזה
ומי ישלם את המחיר
זה נראה שאשתך מאד נפגעה לפני שנקטה בצעד הזה
לא פשוט לנהל מערכה כזו
מבינה אותך מאוד, יכול להיות שאישתך מרגישההחיים תותים=)
שאתה לא רוצה עוד ילד כי בעצמך אתה מעוניין בגירושין?
ולא מהסיבה השניה, שאתה בעצם מעוניין בשיקום הזוגיות לפני הבאת ילד.

(אולי הבינה זאת מהטון בו הדברים נאמרו וכד'.)

דיברתם פעם על הנושא בנחת? יש אפשרות לדבר איתה כך?
ממשיכה להגיב על הודעתךמקרוני בשמנת
אולי אני צעירה מאוד אבל זה לא סותר את האפשרות שסדר העדיפויות שלי נכון.
אני חושבת שלהביא ילד כשרע לך בתור אולטימטום רק בגלל הלחץ של הגיל והפחד מהצורך בטיפולים (אגב לא נאמר כאן שזו הסיבה בגללה אשתו של הפותח מעוניינת, זאת רק השערה שלך)- זה דבר אנוכי מאין כמותו.
להיות אמא זה לא דבר שעושות בשביל לסמן וי דמיוני! זה לא הישג ולא תחרות ולא צריך להספיק "כמה שיותר לפני שנהיה מבוגרות". כל אחת תהיה אמא באופן שנכון לבריאות שלה ולמצבה, ולא משנה כמה ילדים יש לך- משנה איזו מין אמא את.

ואמא שרוצה תינוק בתור איום נגד גירושין לא נשמעת כמו מישהי שטובת הילד בעיניה. להביא *בכוונה תחילה* ילד לתוך זוגיות שקורסת וגוססת לתוך עצמה במצב בו ברור לה שהאבא לא מעוניין בילד הזה זו לא טובת הילד.

ונכון יש מצבים בהם האמא רוצה ילד ואין ויש מצבים הפוכים. אז מה? העולם הזה מורכב וכלהחלטה ובחירה שלנו כאנשים מבוגרים צריכה להיות מתוך שיקול דעת ושכלול כל העובדות מסביב, לא מתוך נואשות ואימפולסיביות. זה מה שהופך אותנו לאנשים בוגרים. בין אם זה כייף או לא.

ותאמיני לי שאני יודעת מה זה לרצות מאוד ילד כשאי אפשר.
אין לך פרספקטיבה כי את צעירהצדק משמים נשקף
סדר העדיפויות שלך נכון כשהבית מנהל נכון.
כשנוצרת בעיה שמפרקת בית והזוג לא צעיר, לא בטוח שיש לך יכולת להבין את המצב וליעץ.
את סה"כ נותנת חיזוק לפותח להתגרש וזה כשלעצמו לא רצוי באינטרנט.
ברור כששני בני הזוג יראי שמיים וצעירים אז התשובה נראית פשוטה. למרבה הצער אני מסופק אם זה המקרה כאן.
האמירות שלך עלולות לדחוף לעוד נשמה אומללהנשואים פלוס
אם המצב כזה חמור שהיא פותחת תיק ברבנות. סביר להניח שהריון רק יחמיר את המצב.. סורי אחריות כבדה יותר זה להכניס נשמה לבית הרוס
ואם זה הכי נכון לעשות?בתאל1

היא לא אמרה את זה אגב (שצריך להתגרש...את זה אתה פירשת לבד). היא רק אמרה שלהביא ילד למציאות כזאת זה נוראי ואנוכי.

זה ממש התעללות בילד לדעתי... 

אז שישתף פעולה עם אמא מתעללת?

טוב הכל בקיצוניות בלי להכיר באמת את הצדדים. רק מההודעות פה.

אבל אי אפשר לפסול דעות באינטרנט כי הן באינטרנט וכי הפותח ביקש עצה.

ידוע לכל שהפורום לא מחליף ייעוץ מקצועי.

אני לא מסכימה איתךאודי-ה
ואני גם קרובה לארבעים.
זה לא שייך...ד.

לא בונים מראש על "טיפולים" ואין ערובה להצלחה. ולא במקרה הגיל הצעיר יותר הוא גם הפורה יותר. יש גילאים שמתאימים יותר לגידול ילדים.

ולא מאמצם או לוקחים באומנה במקום ללדת.. זה כשאין  ברירה, או כסתם רוצים לעשות חסד מלבד מה שיש. זה לא תחליף ללידת ילדים. לא מדובר על "סחורה". ילדים משלה.

וזה גם לא שייך ל"לשמוח במה שיש לה". מי שרוצה עוד ילדים, זה רצון חזק, גדול ואמיתי מאד.

כמובן, לא טוב שיהיה מצב של סבל. זה ענין אחר. ולכן באמת ראוי בנידון זה שיזדרזו להתחיל לטפל בעצמם, ויראו אם יש תזוזה טובה בכיוון קבוע, שמאפשרת להמשיך בבנין הבית ראוי. 

אבל לא לנצל את הלחץ של האשה, כדי להראות כאילו לא כ"כ איכפת. צריך מאמץ משני הצדדים לשיפור ההתנהלות והיחס, וגם להתייעץ אם צריך.

לך ליעוץ זוגי!מתנחל!!!!

עדיף שתלכו שניכם, אם היא לא מוכנה - לך לבד! הרבה פעמים אחד יכול לשנות מערכת יחסים זוגית (איך לנהל שיחה, איך להתייחס להצבת תנאים כאלה וכ"ו...) מאוד עוזר!! שמעתי על הרבה זוגות שהצליחו לחזור למערכת יחסים טובה אחרי מצבים דומים בזכות יעוץ זוגי!

לא נראה לי שלהסכים לתאים כאלה במצב כזה זה הפיתרון.....

אם אתה רוצה מספר טלאפון אז באישי..

בהצלחה!!!!!

הלכתי לבדשיש19
וגם ביני לבין עצמי החלטתי להתייחס אליה יפה ובאהבה. לצערי, אני לא רואה שזה משפיע עליה (וזאת לא הכוונה העיקרית)
לוקח קצת זמן והתמדה לשינוי. אל יאושבתאל1

פעם הייתי מייעץ לך לא להתגרשאליפ

אבל ראיתי לא מעט מקרים שגרושין עשו טוב לכולם בסופו של דבר

גם לבני הזוג וגם לילידים

לא צריך להיחפז לזה כמובן. האם הבית מצליח להתנהל בצורה סבירה? מה היא טוענת שהבעיה? כיצד לדעתה ילד נוסף יפתור זאת? לילדים היא מתנהגת כאמא נורמטיבית?

כל הדברים הללו אמורים להשפיע על ההחלטה

וכל הכבוד על המאמץ, אם הלכתם לייעוץ וגם הלכת לבד זה בהחלט מעיד על הנכונות שלך להשתדל.

גירושין זה נורא! והילדים הכי סובלים מזה!!החיים תותים=)
תעשה מה שאפשר כדי לשקם את הזוגיות שלכם (אם לא בשבילכם, בשביל הילדים שלכם!) .
שבו, תדברו ואם יש צורך - יעוץ מקצועי.

ה' יברך אתכם..!
הילדים סובלים עוד יותר מגירושים אמוציונליים!קוראי שמו
כמובן שגירושין זה דבר נוראי לילדים. אבל אם יש בית אחד,, שהוא 'שדה קרב', זה עוד יותר גרוע.
לכן, אם יש מוכנות, לעבודה משותפת, ע"מ לעלות על דרך המלך ולדאוג שבבית ישררו (אפשר גם שיכאב בדרך) אהבה ואחוה ושלום ורעות - ודאי ראוי וחשוב לעשות כל מאמץ.
אבל, אם המצב כמו שמתואר כאן, ואם אין שום מוכנות לעבודה, כפי שתואר כאן, לא בטוח שהשארות במסגרת, היא טובת הילדים.
לא טוב לתת כאלו עצות באינטרנטכותבת המחקר
לא טוב לתת אף עצה באינטרנט...קוראי שמו
כולנו הרי יודעים רק את מה שסופר ומן הסתם הסיפור הרבה יותר רחב. ובכל זאת גם את נותנת פה עצות.
כן, אני רואה שליחות, בגלל מקרים רבים שפגשתי, בלהוריד אנשים מהקונספציה, שהכי גרוע לילדים זה גירושין. גרושין זה גרוע, גרוע מאוד, שאף אחד לא יטען שאמרתי אחרת. אבל, לחיות בבית שהוא שדה קרב, שההורים עסוקים במריבות, או אפילו התנצחויות, בלתי פוסקות, זה גרוע יותר.
לכן, אני חד משמעי. הפתרון הטוב והנכון, הוא עבודה משותפת על הזוגיות. אבל, כל עוד שהיא לא קיימת, פשוט וברור שלא ראוי להכניס לבית הזה ילד נוסף.
אני מכיר יותר ממקרה אחד, של ילדים (כבר מזמן לא ילדים) שלא סולחים להורים, על זה שהם 'לא התגרשו בגלל הילדים'.
עדיין צריך מאוד להיזהר מעצות ספציפיותהחיים תותים=)
עבר עריכה על ידי החיים תותים=) בתאריך כ"ב בתמוז תשע"ז 18:21
ציטוט: "אבל אם המצב כמו שמתואר כאן"...

איננו יודעים לפרטי פרטים מה המצב המתואר כאן. ואיננו מוסמכים לייעץ לזוג.

גם בתורה יש אפשרות לגירושין אך במקרים קיצוניים בלבד בהם אין אפשרות לתיקון.

עד לשם יש לעשות את כל ההשתדלות לתיקון הבית!

בימינו הסטטיסטיקות מתארות אחוזים גבוהים מאוד של גירושין, אין ספק כי הרבה מהזוגות המתגרשים היו יכולים למנוע זאת.

(ועדיין אני אומרת שיש מקרי קיצון בהם אין ברירה. אך אסור להחפז לנהוג כך, ויש לעשות הכל לפני כן.. זאת כוונתי.)
לא עודדתי גירושין, הגבתי לדברייךקוראי שמו
ברור שיש הרבה מקרי גירושין (כמעט כולם) שיכלו להמנע עם עבודה נכונה, בשום מקום, לא בשרשור הזה ולא בשירשורים אחרים לא המלצתי להתגרש.
אני כן עומד על זה, שדיבורים על לא להתגרש בשביל הילדים בשום אופן, גורמים יותר נזק, לילדים וגם להורים.
עדיף לעבוד על הזוגיות, אבל גירושין אמוציונליים גרועים מגירושין ממש.
תותים צודקת בכל מילהרפואה שלמהאחרונה
איזה גירושים אמוציונליים? יש תביעה בבית משפט. אלו גירושין "לא אמוציונליים"
ראשית,ד.

לא להיבהל כלל.

לא פועלים מתוך איומים.

אתה יכול לומר לאשתך, שהיית מאד שמח בהגדלת המשפחה, אבל ילד צריך לבוא אל סביבה נורמלית, שיש בה יחס טוב בין הורים, אע"פ שבוודאי הערך שלו הוא עצמי.

אשר על כן, תשמח שתטפלו קצת בנושא של היחס ביניכם, ביצירה מחודשת של אוירה טובה ואמון, ואז ילד נוסף יוכל להצטרף גם למהלך, כגורם שמחזק את הקשר ביניכם, מלבד השמחה בעצם הענין.

יש להניח, כלימוד זכות עליה - שהרי זה נשמע ממש מבחיל "איום, שכזה - שהיא חוששת שהזמן עובר, ה"שעון" מתקתק, והיא רוצה שיהיו לה יותר ילדים, בלי קשר ליחס עם הבעל. אפשר להבין.

תגיד לה, הרי גם לפי ההלכה רואים שיש חשיבות ליחס בין ההורים בנושא זה. חז"ל אומרים ש"ילדי שנואה" זה מתשע מידות רעות (אע"פ שלהלכה זה תלוי ביחס באותו זמן, ולא "כללית").

ואולי תציע: את חושבת שאינך צריכה ייעוץ. אני חושב שזה יוכל לעזור לנו. בד"כ זה הפוך שאשה רוצה והאיש לא מוכן. אז בואי נלך פעם אחת, ברצון טוב ופתיחות, לא "בקיצור" - ואת תסבירי מדוע לדעתך את כלל לא צריכה את זה. אם מי שייעץ יסכים איתך, אני מוכן להמשיך את הייעוץ לזמן מה בפני עצמי ולראות אם יועיל..

מביני עניין אומריםבתאל1

שלא להביא ילד אם הזוגיות לא טובה ובמיוחד כזאת שעומדת בסימן שאלה...

אני לא בטוחה אבל נראה לי שגם הלכתית זה לא מותר...

אני רק אברך אותך שיהיו לכם את כל הכוחות לקום מהמצב הזהע מ
שלב שלב, בנחת, לזוגיות בריאה ומאושרת, ותמשיכו לבנות בניין עדי עד.
אני מאמין שזה אפשרי, תשקיעו בזה הרבה כוחות! זה יותר חשוב מכל דבר אחר שמשקיעים בו כוחות, אז בהתאם

בהצלחה רבה!
אחד לאחד מה שעברתיהלוי מא
אל תיכנס למיטה אם לא בא לך להרוס לעצמך את החיים אם בא לך גש לפרטי
הוא לא נכנססיה
למיטה אם לא בא לו.
אלא מסתבר שהיא נכנסת למיטה ולא בא לה ! לא יודעת מה המצב ביניהם אם יש יחסים.
אבל מה שברור שהיא נכנסת בתחושת החמצה כל פעם שזה יכל להוביל לילד וזה לא.
ואם היא היתה עושה דברים בכח אז יש לה עוד מלא דרכים . לדעתי זה שמאימת בגרושין זה גרוע אבל מראה שהיא אמתית איתו.
אם היתה יותר מנפולטיבית ורוצה ילד יכלה לעשות את זה בדרך הרבה יותר אלגנטית ושקטה. פשוט היתה כביכול שוכחת גלולות מניעה או מוציאה התקן או אין לי מושג איך מונעת. וגם אם תלכו לרופא אחרי זה תמיד יש את אלו שנכנסות להריון על אף אמצעי מניעה.
אני עובדת עם חילוניות ויש אחת בעבןדה שפשוט עשתה ככה עם חבר שלה שבכלל לא נשואה לו והוא סמך עליה. לדעתי זה יותר זועה , זה ממש גניבת דעת.
פה להפך, היא לא רוצה לעשות משהןא מאחורי הגב ולדאוג לעצמה .היא כן רוצה שזה יבןא בשותפות
את לא אמיתית ילד מביאים מאהבההלוי מא

נשמה ישראלית מורידים בקדושה בטהרה ובשמחה לא מתוך ברוך זוגי ואיומי גט

מה הסטטוס שלך?

הכותב היה בזוגיות איומה תוך איומים זהים מצד גרושתו.

תודה לאל שגמלני כל טוב

אתה מבין בעצמך שזה לא מציאותי, נכון?רפואה שלמה
הבעיה הזוגית נוצרה מכפייה של הפותח לזוגיות מסויימת והיא לא מעוניינת להמשיך ככה.
היא לא יכולה להכריח אותו... היא יכולה רק לגרום לו לבדוק את ההתנהלות שלו. וזה מה שקורה כעת.
לא נראה שיש פה כפיה מצידויעל מהדרום
לק"י

וגם אם לך נראה ככה, אף אחד פה לא יודע מה התמונה השלמה, ומה בדיוק בדיוק כל אחד מבני הזוג כופה או לא כופה.
התגובות שלך ממש מוזרות. כאילו שיש לך איזה אינטרס בזה חחהדוכס מירוסלב

שותפות זאת לא כפיה ולא איומים, שותפות זה רצון. הוא לא רוצה להביא ילד לבית הרוס.

ואין שום היגיון בעולם להביא ילד במצב כזה.

איזה אינטרס . באמתסיה
אלוקים נגלה לי בחלום ואמר שיש נשמה קדושה של המשיח שאמור לרדת לעולם והם מפספסים.

חחחחחחחחחחחחחחחחחח הדוכס מירוסלב

גם רעיון

תגובה אמיתית, ישרה ואמיצה!כותבת המחקר
סיה, כל הכבוד לך!
נהנית מהתגובות הכנות, המושקעות והמנומקות שלך.
יפה שאת משקיעה זמן ומחשבה להביא שלום בית.
חח כפיה זה אחלה שלום הדוכס מירוסלב

תודהסיה
איומים זה שותפות?מקרוני בשמנת
שתיקח תרומת זרע אם כל כך דחוף לה.
כגרושה הסיכוי שלה לילד יירד פלאים, מבטיחה.
פה יש לה סיכוי לשקם את הזוגיות ואז, בתהליך,להביא יחד ילד לבית עם חזון משותף ולפחות רצון הדדי לקשר טוב. משהו. מינימום.
כבר עשתה באחד הילדים את הנ"לשיש19
כלומר, מה היה כתבה, להביא ילד עם "לשכוח" גלולה.
משם הזוגיות שלנו התחילה להתדרדר, כשהיא עושה עוד ועוד דברים ומקבלת החלטו. באופן חד צדדי ולבד
כלומר בעצם הסכמת רק לילד אחדשרלוק

מכיר זוג שהיה במצבכם.

הגבר חשב שהאשה תעשה שיקול שממילא היא מאחרת את הרכבת ועדיף להשאר עם מה שיש.

והאשה הרגישה מה שתיארה כאן המגיבה "סיה"

התגרשו.

האשה, הקב"ה היה בצד שלה, הוא הפסיד את הדירה, הילדים כועסים עליו שמקום להביא אח נתן גט לאמא, משלם מזונות אחרי שהוצל"פ עקלו אותו מכל צד. והיא אחרה את הרכבת... שיתפה את בורא עולם בצערה...

התוצאה:

הוא הכיר אשה צעירה... חתיכה... עשירה

החדשה קנתה את "בית חלומותיו" בכספה ורשמה אותו על שמה, כמובן עם הסכם ממון...

לפני שהבין מי ומה הייתה לו בת, ועוד אחת, הזוגיות הדרדרה לגמרי, ואז  נולד עוד תינוק,  הוא התפרק:

חיי המשפחה שלו זוועה (החדשה לא מתמודדת עם כלום..), איבד את העבודה שלו, לא יכול להתגרש - אין לו כסף לדיור. השניה גם מעוניינת להשאיר אצלו את הילדים... אין לה סבלנות לאף אחד.

בקיצור תחשוב טוב כי יש מנהיג לבירה. 

יש בדברייךסיה
יתכן שהוא התחתן ובכלל לא בנוי לילדים.
אחרי ילד אחד הבין שבכלל לא בא לו עוד ילדים. רוצה חיי כיף של רווק בלי דאגות
ואז עשתה לו את התרגיל עם שכחת הכדורים.
ועכשיו מנסה בצורת גט.
אם גבר חושב שהןא לא רוצה הרבה ילדים הוא חייב לידע קודם לפני חתונה זה גם לגבי אישה .
לרצות רק ילד אחד ,זה ממש חריג!! זה סוג של נכות!! צריך ליידע את זה קודם לפני החתונה בזמן היכרות.
וגם אם ראה אחרי ילד שזה קשה . מה לעשות לגדל ילדים זה קשה אבל קושי שווה. אפשר לא להסכים אם רוצים שלוש ילדים או חמש.
אבל בציבור דתי אני חושבת שלפחות שלושה ילדים זה נורמה שצריך לדעת כשמתחתנים שהולכים לקראת האתגר . לא מדברת על מקרים קיצונים שנופלים בפח עם בעל או אישה ואז מתגרשים.
אבל אם יש ירידןת ועליות בזוגיות, דברים בתחום הסטנדרט
שניתן להתגבר עליהם אז למה להישאר עם מעט
ילדים
לא רוצה לציין מספר ילדיםשיש19
כתבתי שיש יותר משני ילדים.
כבר כתבתי מספיק פרטים, ואני רוצה למנוע זיהוי
יש גם את העניין מה יהיה הלאהסיה
האם כל הרצון זה רק עוד ילד אחד וזהו?
או שהיא רוצה עוד כמה?
אם היא באמת רוצה עוד כמה אז הפער הולך וגדל וזה כבר סיפור יותר רציני שבאמת קשה לגשר.
אם כל הענין באמת זה אחד בלבד. ..יכול להיות שיש לכם מין אחד ולכן חשוב לה.. באמת חסרים פרטים שאתה לא יכול לחשוף
אם הסיפור על הגלולות נכוןצדק משמים נשקף
אז בעיית הזוגיות התחילה מרגע שהכרחת אותה למנוע הריון נגד רצונה.
מה הכוונה הכרחת..למנוע הריון?נשואים פלוס
הריון הוא צעד משותף! והוא צריך להגיע מרצון של שתי בני הזוג. מאיפה מגיע לכם הרעיון שאישה מגיע לה הכל ויותר לה הכל והיא תמיד המסכנה???
לי ענית שילד שלישי ישנה את התמונהכותבת המחקר
מוזר.
כתבתי ילד נוסף, עד כמה שאני זוכר.שיש19
נכון. לא ציינת מספרכותבת המחקר
ה' ישלח לכם אמון זה בזה, ושלווה.

לא נראה לי שרוצה ממך ילד כדי להעלות מזונות.
כששונאים מישהו נעלם הרצון להביא לעולם בדמותו. היא לא שונאת אותך.
שימצא לכם שליח טוב להשכנת שלום.
הניסוח שלך יוצא דופןצדק משמים נשקף
מה רצית להגיד? שיצאת ידי החובה ההלכתית?
נראה שמיררת לאשתך את החיים בנושא הילדים.
מלכתחילה לא נכון היה להגיע למצב שצריכה לעשות את הטריק עם הגלולה. אם בכלל הפרשנות שלך נכונה.
מבין שאתה כועס ומרגיש פגוע ויותר רוצה להעניש מאשר להביא ילד עם אשתך,
אבל נראה לי שאתה מעניש הכי קשה את עצמך.
אולי העו"ד שלך מרח אותך בהבטחות כדי לקבל את כספך.
מצב הגברים התגרשים לא יותר טוב משלך. אולי בטיפול יצליחו לשחרר אותך מהכעס. זה תמיד טוב להשתחרר מכעסים.
אני רוצה ילדים, אבלשיש19
לפני כן אני רוצה זוגיות.
אני לא רואה לא בעצמי ולא באשתי גורם שמטרתו אך ורק להביא ילדים. אני חושב שבזוגיות קודמת לילדים.
לגבי הגלולה, זו לא פרשנות, אלא מה שאשתי אמרה לי לאחר שזה קרה.
אין פה שום רצון להעניש, ועל עניין הגלולה מחלתי מכבר, אבל אני רוצה זוגיות נורמלית, שאת הקשיים לא פותרים באיומים, אלא בהידברות
אני מכירה זוגות שהתגרשו, ומצבם לא קרוב לסיפור הבלהות שלךיעל מהדרום
לק"י

סיפור כזה לא אמור להוות סיבה אם להתגרש או לא.

וחוץ מזה, שנשמע שלפותח השרשור יש עוד כמה קשיים לא פתורים, חוץ משאלת הילד הנוסף.
כל אחד ומה שהקב"ה מודד לו...כותבת המחקר
כולל החכמים שמוסיפים זרדים למדורה.
מבין שאת צעירה וחסרת ניסיוןצדק משמים נשקף
אבל למה את כל כך תומכת בפירוק בית אם הוא מתלבט.
קורא את השרשור, הגבת פעמים רבות שיתגרש. למה בעצם? הוא כותב שלא רוצה לפרק. תני לו למצוא עזרה לבנות. המליצו לו לעשות שאלת רב. לפי כובד ההתלבטות וחומרתה יש להגיב בשיקול דעת.
לא מדובר בתורנות שטיפת כיור בשרי במוצ"ש
אני ממש לא תומכת בפירוק ביתיעל מהדרום
לק"י

אבל גם לא תומכת בהבאת ילדים נוספים לעולם במצב רעוע כזה.

כל הפעמים שדיברתי על גירושים, היו בהקשר לזה, שזה עלול להגיע בלי קשר לילד נוסף.
בשום מקום לא כתבתי המלצה להתגרש.

תקראו טוב מה שכותבים, לפני שאתם מתחילים להתנגד ולהתייחס אלי כצעירה וחסרת ניסיון!
(יש פה עוד כמה אנשים, מבוגרים ממני ונשואים יותר שנים ממני, ודעתי כדעתם).
אתה מנבא לו? או שאתה כותב על מקרה שהיית עד לו?הדוכס מירוסלב

כי לא מביאים ככה ראיות לבן אדם.

הנבואה ניתנה לשוטים...צדק משמים נשקף
אבל אני מניח שכאדם מאמין אתה מכיר את 13 העיקרים
הנבואה לא ניטלה מהחכמים וניתנה גם לתינוקות הדוכס מירוסלב

בכל מקרה, לא צריך להביא מקרה אחד ולהפחיד את הבחור... אני בכלל נגד לשאול שאלות כאלה קריטיות בפורמטים מהסוג הזה

אתם צריכים להתרכך! ללמוד לתקשר!עובד
אין כזה דבר ללדת ילד בערמה!
קשר לא יכול להיות בלי אמון!
ילד מגיע כי יש רצון משותף ללדת
אותו- אם לא , הוא מסכן!
קח בחשבון שמצוות פריה ורביה היא לא מחוייבתהלוי מא
אז שתתפוס בלמפה
אתה צודק לגמרי.שוקולד פרה.

לחיות בכאב זוגי - זה כואב וזה נורא.

להתגרש - זה יותר כואב ויותר נורא , בשבילך וגם בשביל ילדיך. 

אז כמה דברים- 

נשמע שאתה מנסה להתנהל מתוך כינות ותקשורת.  וכך נכון וראוי.  בלי איומים ודרישות.
אם אין יעוץ זוגי באופק - תנסה לחשוב בעצמך מה הנקודות המרכזיות שגורמות לחיכוך ומתח ביניכם, ומה *אתה* יכול לעשות כדי שיהיה לכם יותר טוב.    [ אולי אולי היא מסרבת לטיפול זוגי כי היא מרגישה שאתה רוצה ש*היא* תשתנה . ואולי כי היא אטומה לקשייך...]

להביא ילד לעולם בתוך זוגיות כ"כ קשה , כשיש איומי גירושין ברקע- נראה רעיון לא טוב בכלל. 

גם להתגרש - רעיון לא טוב בכלל. בפרט שיש ילדים. [ואני משער שהיא מבוגרת ולכן חשוב לה ילד נוסף עכשיו...]

ובעיקר- זה די אגואיסטי לחשוב על הבאת ילד במצב כזה , כדי שלאמא יהיו מספיק ילדים, בלי לראות את טובת הילד שיוולד לתוך משפחה שבורה.]

לעצמך הייתי מציע לחשוב שוב , להתבונן פנימה- האם אתה רוצה את הזוגיות הזו? יש בך אהבה כלפי האשה הזו שהיא אישתך ואם ילדיך? 

וגם היייתי מציע למצוא כמה שיותר תעסוקות מחוץ לבית, להעסיק את עצמך בדברים שלא יוצרים חיכוך זוגי.

ומבחינה משפטית- 

אם בכל זאת תתעורר בך האהבה או התקווה ותחליטו להביא ילד משותף נוסף

תחשוב טוב טוב מראש על המשמעות שלו בתוך הליך גירושין. 

למשל, הייתי מציע לך לקבוע כבר מעכשיו את סך המזונות או אפילו להחתים אותה שלא תתבע מזונות על ילד זה והיא נושאת ואחראית לכלכלתו. 

יש היום גם איזה שהם הסכמים על אי הגשת תלונות במשטרה במהלך גירושין. או השלשת סכום כסף על צווי הגנה וצווי הרחקה. 

גירושין עלולים להיות הליך מכוער ורע כשאתה , כגבר, מנושל מאשתך מילדיך מכספך ומהבית והסביבה שחיית בה. מנסיון.   יש לך עכשיו הזדמנות להציב תנאים לשאלה איך יראו הגירושין [אם ח"ו יהיו] 

תחשוב טוב ותתייעץ.

אני גבר. לא שוקולד פרה אלא שוקלד לבן...

נראה שאשתך רוצה לקבל יותר כספי מזונותshir20

ילד נוסף זה עוד כסף למזונות. היא כנראה חושבת שמצבה הכלכלי ישתפר לאחר הגירושים הם יהיו לה 3 ילדים והיא תקבל יותר מזונות (וגם הטבות נוספות הניתנות לאם חד הורית לשלושה ילדים).

אם זה התנאי שלה אז אל תסכים ואולי תוביל אתה את מהלך הגירושים באופן שיגרום לה לבקש שלום בית

ניסיתי להמנע, אבל אני חייב להביע את דעתי.הדוכס מירוסלב

כל הדיונים מהסוג הזה בפורומים הם גרועים ולדעתי סופם להוביל לכישלון.

במקרים כאלה חשובים - כדאי ללכת לרב גדול, אחד מגדולי ישראל הפוסקים המפורסמים, ולהתייעץ איתו.

מסכים איתך מאדצדק משמים נשקף
אף אחד לא פוסק לפי מה שאומרים בפורוםשיש19
פשוט מחפש עוד זווית שלא עלו עד כה.
וכן, הלכנו לרב מוכר שאמר לה לוותר ושעוד כחצי שנה, תוך טיפול זוגי, יהיה עוד ילד. היא לא התרצתה מזה
אולי תלך לאחד מגדולי הדור הממש מפורסמים?הדוכס מירוסלב

למעמד יש השפעה גדולה במצבים כאלה.

מה גם שיש את הצד של הברכה והתפילה של פוסק מגדולי הדור...

לא קשה להגיע אל אחד מהם

מגיבה לךהחיים תותים=)
קראתי את רוב השרשור ובעיקר את דבריך, ונשמע שאתה הולך בגישה בריאה, חיובית ואופטימית!
נשמע שאתה באמת שואף לשיקום היחסים ביניכם, שואף לזוגיות טובה ולבית טוב ויציב עבור ילדיכם, ועבור עצמיכם.

נשמע גם שאתה עושה הרבה השתדלות למען זה, ללכת לרב, לטיפול, לשפר את היחס שלך כלפיה... וזה מדהים ומוערך מאוד בעיני!

כמו כן נשמע שישנה בעיה קשה של חוסר אמון בקשר ביניכם. (ואולי זו לא הבעיה היחידה..)

צריך לבחון טוב האם זו בעיה שניתנת לטיפול, לעבודה, ועד כמה היא עמוקה. (בעיני רק אדם מקצועי יכול לעזור בזה).
גם השאלה היא כמה נכונות לשת"פ יש מצד אישתך, וודאי שאיומים זאת לא הדרך.

אין פה מספיק פרטים שלכם, וגם אף אחד כאן לא מוסמך לייעץ לך מה לעשות (וגם כדאי שתזהר מאוד לא ליפול שולל אחר עצות שונות שניתנות פה, כולל העצה שלי.. אלא תקשיב לעצמך)

אתה כותב שכבר ניסיתם טיפול והיא פחות זורמת איתך. נשמע שאתם די בפלונטר.

אם כבר ניסיתם לדבר בינכם ואתה מרגיש שזה עדיין תקוע, חשוב להמשיך ולהתייעץ, עם אדם מומחה בעל גישה בריאה בנושא. מספיק שגם רק אתה תשאל ותתייעץ,(לפחות בתור התחלה)
אני מכירה אישה מדהימה, בעלת גישה כזאת, שיכולה בעז"ה לנסות לעזור (אשמח בפרטי לפרט, לי היא מאוד עזרה כמה פעמים)

תתייעץ ואל תרפה עד שתקבל את התשובה שתספק אותך ותתישב על ליבך.
זה ממש דיני נפשות...

בכל מקרה, כל החלטה שתעשה ותהיה לך טובה, ותהיה שלם איתה, בעז"ה תהיה טובה גם לילדיך.

הרבה ברכה והצלחה, המון תפילות
ובעז"ה סיעתא דישמיא גדולה.
מקרה מצער.hap19

שלום לך.

אני לא יודע מה עליך לעשות, וגם לא יכול לתת לך שום עצה לאיזה כיוון לפנות.

אני רק רוצה להפנות את תשומת ליבך לאפשרות כואבת מסוימת. אולי היא נכונה ואולי לא.

אך כדאי שתכיר אפשרות זאת ותחשוב בעצמך האם היא נכונה:

הגעת למצב גרוע ביותר.

אשתך סחטה אותך במשך כל השנים. אשתך לא אוהבת אותך כלל.

כל מה שאשתך רוצה זה ילדים, כמה שיותר ילדים, וכסף ממך, כלומר מזונות.

ואשתך ממשיכה לסחוט אותך גם היום.

כמו שנאמר בקהלת: "ומוצא אני מר ממות את האשה אשר היא מצודים וחרמים לבה אסורים ידיה..."

אשתך סחטה "בטעות", "בתום לב" עוד ילד ועוד ילד, בלי ששמת לב.

היא נראית נחמדה, היא טוענת שהיא רוצה רק בטובתך, ובטובת המשפחה.

היא גורמת לך לחשוב שרק אם אתה תשקיע יותר, עוד קצת, הכל יחזור למקומו בשלום. המשפחה תשוב למסלול תקין.

בפועל היא פרסה את המלכודת שלה כבר לפני שנים רבות.

ואתה נפלת.

אם זה נכון. שוב: אם זה נכון, יש לך שתי אפשרויות:

האחת, לפרק את החבילה עכשיו, לשלם מזונות ולקוות לטוב.

השנייה, להוליד עוד ילד, אשתך תפרק את החבילה מאוחר יותר, לשלם מזונות על עוד ילד (ואולי יותר ויותר) ולקוות לטוב.

ואולי אני לחינם מלחיץ אותך יותר מדי וכל מה שכתבתי הינו קשקוש מוחלט, ואשתך נמצאת באמת עם כמה בעיות קטנות שייפתרו בעזרת השם.

מה שאני כן יכול להמליץ לך - אתה נמצא במצב מסוכן, וחשוב שתכיר בכך.

כלומר, יש פוטנציאל של סכנה גדולה.

אל תסמוך לגמרי על אף אחד! תהיה עם ראש פתוח, תחשוב היטב על צעדיך.

תתייעץ עם כמה שיותר אנשים.

תכין תוכנית פעולה.

תתקין מצלמות נסתרות ומכשירי הקלטה, על פי התייעצות עם עורך דין.

שלא תופתע יום ארור אחד "עד אשר לא יבואו ימי רעה והגיעו שנים אשר תאמר אין לי בהם חפץ".

מקווה בכל לב לטובתך, לטובת משפחתך, ולטובת הילדים!

מי ייתן וכל הסיפור ייגמר בשלום על הצד הטוב יותר!

הוא כבר הופתעכותבת המחקר
היא הקדימה אותו והגישה תביעה
יש לזה משמעות מי מגיש ולאן...
בהנחה שהיא בגיל גבולי
לא שווה להתגרש כדי למנוע ילד

הלוגיקה הזאת מוזרההדוכס מירוסלב

היא זאת שרוצה להתגרש, והיא זאת שרוצה ילד.

הוא לא רוצה להתגרש, ככה שהוא לא רוצה למנוע ילד. הוא בסה"כ רוצה שהיא תתנהג כמו בן אדם מוסרי.

התנהגותו מוסרית בעיניך? באמת?שרלוק

בעיני זה סוג של רמיה להתחתן,

ואז להעמיד את האשה מול הגילוי שרוצה רק שני ילדים.

מספר ילדים שרוצים זה נושא שיחה בסיסי לפני שמתחתנים. 

אולי תפתח על זה שרשור בפורום השני?

הוא כתב שיש יותר מ2פאז
ומי אמר לך שדיברו על זה לפני החתונה והיה אחרת?
בנוסף, אם אישה מועלת באמון של בן זוגו ושוכחת באמת בכוונה גלולה
כלומר מביאה איתו ילד לעולם שלא ברצונו
(וכולנו יודעים ש3 שותפים לאדם. ועל אביו לפרנס אותו ולטפל בו יחד עם אמו
וגם לדאוג לאישה ולשאר הילדים בזמן ההריון ואחרי הלידה שזה בערך שנה...)

שלא תבין לא נכון-
אני בעד ילדים ובעד משפחות ברוכות *ושמחות*.
ילדים שמובאים לעולם בצורה כזאת
ח"ו יגדלו להיות נשמות אבודות
יש ביהדות חשיבות גדוחה למקום ולקשר בין בני הזוג שממנו מגיעות לעולם נשמות.

כמובן שכל נושא הילדים פה מעט סתום.
לא ברור לנו על מה הם דיברו לפני החתונה ועל מה אחרי
ולמה הוא רצה למנוע ואשתו הביאה ילד בניגוד לרצונו.

אבל זה התדרדר מפה לכיוונים נוספים וגרועים יותק

הנשמות האבודות הגיעו לפה...רפואה שלמה
נושא הילדים לא "סתום" במקרה.
"החושד בכשרים......"יעל מהדרום
לק"י

עדיף לא לשפוט בלי לדעת.
טוב שהגעת סופסוף למסקנהכותבת המחקר
כי היית שיפוטית מאד בתגובות שלך.
אשמח לראות איפה הייתי שיפוטית וכלפי מייעל מהדרום
לק"י

בדר"כ אני בכלל לא כזאת, ועברתי שוב על התגובות שלי, ולא מצאתי שיפוטיות.

ונראה לי שאחסוך מעצמי את המשך הדיוח העקר הזה...
ודוד המלך?כותבת המחקר
מה לגבי דוד המלך?פאז
מאיפה הסקת את זה?אודי-ה
זה לא מה שהוא אמר.
איפה ראית שהוא אמר *שמלכתחילה* הוא רצה רק 2 ילדים?
ולא כל זוג מסכם כמה ילדים יהיו לו...
היא פתחה תיק לגירושין. שתטפל קודם ביחסים בינה לבין בעלה ואחר כך תבקש מנו להביא עוד ילדים. זה לא מצב נורמלי.
והחיוב לפרו ורבו הוא בכלל לא עליה, אלא עליו. אז מבחינה הלכתית הוא לא גורם לה לבטל שום מצווה.
אז חבל מאדכותבת המחקר
שלא חשבו על זה לפני הנישואין, כי להכניס בן זוג למצב של תסכול מתמשך(אשתו) או פחד מתמשך (שלו) זה מתכון להרס.
סביר להניח שהם ימצאו את עצמם בטיפול זוגי ויצטרכו להתעמת עם הפער בציפיות כששלושה ילדים מסכנים לפחות סובלים מאד.
אי אפשר לתכנן את החיים.
אבל לברר ציפיות לפני הנישואין בודאי שצריך.
הרבה יותר חשוב מכל השאלות שרצות בפורום המקביל.
מי שחושב שניתן עשרים שנה מראש לתכנן ציפיותנשואים פלוס
כנראה בן עשרים או פחות.
החיים דינמיים ולא ניתן לחיות אותם על פי תכנון מלפני עשרים שנה.
מי אמר שיש פער בציפיות?אודי-ה
יש פה אנשים (חוץ ממך יש פה עוד כמה) שמספרים את סיפור חייו של הפותח בלי להכיר אותו בכלל.
להביא ילד כשיש בעיות שעלולות להביא לגירושין זה לא כדאי. ואין פה שום עניין של פער בציפיות. אם הוא הולך להתגרש ממנה (ח"ו) אין שום סיבה שיביא איתה עוד ילד. ולא משנה כמה היא תהיה מאוכזבת מזה.
גם אם לא יביא לגירושיןעובד
להביא ילד בתקופה של משבר,
זה צעד שבקלות יכול להחריף
את המשבר...
הורמונים, חולשות, דיכאון,
צורך נפשי בתמיכה ואהבה
פיזית ונפשית, חוסר תפקוד
אלה דברים שמחריפים משבר
ומאריכים אותו-
ילד זה קודם כל הריון ואח"כ לידה
הנקה, התאוששות מהלידה ועוד ועוד-
ילד לא צונח מהשמים...
נכוןאודי-ה
בדיוק...יעל מהדרום
לק"י

גם ככה הריון הרבה פעמים מלווה בקשיים, גם בלי רקע קשה בזוגיות.
אז כשגם ככה קשה- אין לדעת אם ההריון לא יחמיר את המצב.
יש לדעת...עובד
יחמיר בוודאות...
בלי כלים ועבודה זוגית ואישית
אפשר בהחלט להעריך מה יקרה...
למי לא שווה?נשואים פלוס
לזה שיצטרך אחר כך לשאת בתוצאות?
מי את בכלל שתדברי נגדו על כך שהוא לא מעוניין בעוד ילד.. סורי. התגובות שלך לאורך השירשור הזויות לחלוטין!
זכותו של בן זוג להחליט על חייו בדיוק כמו שזכותה להחליט על חייה. ולך?! אין זכות לדבר נגדו בצורה כל כך מגעילה, להסיק מסקנות על התנהלותו, ולהצדיק אישה שמעולם לא שמעת את דעתה
יצרת בעיה שרק אתה יכול לפתורשרלוק

באותו מעשה אינטימי אתה דורש מאשתך פעם אחר פעם לוותר על כמיהתה,

כלומר היא צריכה לספק אותך אבל לא אתה אותה.

משוואה עקומה, לא מבין מה ההתנגדות הנחרצת לספק גם אותה.

איך אתה רוצה שתתיחס אליך כשותף? אתה היית שותף לה?

אני מבין את המשפט "יש לנו יותר משני ילדים" = אני רציתי רק שני ילדים. 

במשפחה דתית, עמדתך נראית לי לא הוגנת כלפי האשה. 

לא העלת שום טענה  פרט לעניין הגלולה. כנראה אינך מבין את הצרכים הנפשיים והרגשיים של אשתך.

רצית עצה?

זו דעתי: אשתך לא צעירה. לא יהיו עוד ילדים. יהיה אולי עוד ילד אחד.

יש גמרא בעניין שלך...

וכאדם דתי זו השקפתי.

מקווה שאתה לא מחפש צידוק ותמיכה  ל"מודל חדש יותר".

מתנצל מראש אם הסיפור שונה, ואינך רוצה לשתף.

דעתימציצה

לדעתי, ברור שעוד ילד לא יפתור את הבעיה.

מצד אחד - מבינה מאוד את ההשתוקקות שלה לעוד ילד,

מצד שני - ברגע שהיא תיכנס להריון תהיה לה גם יותר "לגיטימציה" למצבי רוח וכו' שלא בטוח שיתרמו למצב (הן כי היא תוכל "להרשות לעצמה" יותר, והן כי אתה, לפי איך שזה נשמע, לא יהיה לך כח להיות הבעל התומך וכו' במצב הזוגיות הנוכחי וכאשר ההריון הזה נכפה עליך באיומים...)

מה כן הפתרון? בשביל זה כנראה צריך יועץ יותר מקצועי ממני...

אם אני בתור אישה מנסה בדמיון איכשהו להיכנס לסיטואציה הזאת - אולי שיחה נוסח "תקשיבי, אני מאוד מאוד אוהב אותך, ומרגיש שאני רוצה קשר הרבה יותר חזק וקרוב איתך, כזה שנהנה מכל יום שאנחנו ביחד, האולטימטום הזה של עוד ילד לא עושה לי טוב ואני מרגיש (עם אישה מדברים ברגשות...;)) שלא טוב לנו להביא ילד נוסף במצב הנוכחי של הזוגיות, בואי נעשה מאמץ של [שבועיים/חודש/תחליט כמה זמן הגיוני לדעתך אבל שלא יראה לה מידי רחוק] להתקרב ולהיות הכי הכי אחד בשביל השני, ואז שבעז"ה נצליח אני מבטיח לך מצידי גם 20 ילדים (לפעמים אישה צריכה לשמוע את ההגזמות האלה)"

זאת העיצה שלי...

וכמובן, להוסיף את עניין הייעוץ הזוגי לבקשהמציצה

ואולי כדאי לספר ליועץ מראש בטלפון את כל מה שאתה חושב/מרגיש, שהייעוץ באמת לא יהיה "הוא עשה לי... היא עשתה לי...", את ה"היא עשתה לי" תספר לו בטלפון, ובפגישה שישאר רק הצד שלה (היא נורא תופתע בטח שאתה לא מגיב בהאשמה חזרה...) וייעוץ של היועץ שמכיר כבר את הצד שלך (סתם רעיון שעלה לי עכשיו, לא ניסיתי את זה אף פעם ולכן לא בטוחה ביעילות...)

אולי יעזור לךהשקט שבא אח"כ
אתה מרגיש, שאשתך מצמידה לך אקדח לרקה, ויש לה אי הבנה בסיסית לגבי מהות הנישואים, חשיבות הקשר הזוגי, שיתוף וגם הגינות כלפיך...
אך שמתי לב שאתה זה שלא רוצה לפרק.
כמו כן אתה שולל ילד כעת, אולם "אחרי טיפול מוצלח" זה יתכן. אתה תגדיר כמובן מהו טיפול מוצלח...
למעשה אינך מתחייב לכלום רק מנסה להחזיר את המצב לקדמותו - להפטר מחרב הגירושין המתנופפת, ולחזור לחיי זוגיות נורמלים. ואז- אולי כן. אולי לא.
בשלב כלשהו תצטרך להתחבר גם לרגשות של אשתך, אם אתה מעוניין בזוגיות כלשהיא איתה.
אחרי כל מה שקראת פה, והועלו כאן נקודות שאולי לא היה נעים לך לקרוא, תוכל לחשוב בכנות בינך לבין עצמך מה אתה תרמת למצב שאליו נקלעת.
אשה בדרך כלל מרחמת על הילדים. מה בהתנהגות שלך הביא לכזו מצוקה חריפה שהיא לא מוכנה לחיי אישות למרות שהיא כה חפצה בעוד תינוק, וגם מוכנה לפרק בית על ראשם של ילדים שהיא אוהבת.
ואם תצליח לערוך את הברור בכנות עם עצמך, אולי משם יפתח לך הפתח לשיחה עם אשתך. זה בעצם מה שנשאר לך- לנסות ליצור איזשהו חיבור רגשי. תמצא קודם במה פגעת בה ובקש ממנה סליחה. תנמיך להבות. אין מצב זוגי שרק צד אחד אחראי עליו, כמו התמונה שציירת.
וזכור, שגם אם אנשים מסוימים בפורום מגבים אותך מקיר לקיר, אתה הוא זה שמשלם את המחיר. יש להערכתי הרבה סיבות בגללן אינך רוצה לפרק. תתחיל למנות...
ה' ישכין שכינתו בינכם.
יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעתאחרונה
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

למה השרשור הכלכלי שלי נמחק?חוזר
דיברת בצורה לא מכובדת, פנית לנשים בפרטיפשוט אני..

למרות שהן לא היו מעוניינות בכך.

זה סיבה למחוק שרשור?שלג דאשתקד
מה?!?!חוזראחרונה
ערב נשים - המלצותתתטליולה

מחפשת המלצה לסדנה לערב נשים בקהילה❤️

לא סדנה יקרה! לא קשירת מטפחות.

תודה!!

אני אוהבת סדנאות יצירה קלותיעל מהדרום
לק"י

מניחה שיש במגוון מחירים, ואולי אפשר להכין ערכות ולהכין בלי הדרכה.

הכיף מבחינתי בזה שאפשר לפטפט תוך כדי.

מה זה יקרה?לאחדשה

כמה אתן מוכנות להשקיע פר משתתפת?
ואם לא דחוף לכן מפעילה מבחוץ אפשר סדנת DIY פשוטה יש מלא אופציות

איזה איזור בארץ?סוף טובאחרונה

עיצוב שוקולד לפרלינים

ציור בקפה

יש לי המלצות..

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזראחרונה
מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

אילת;)ברגוע
אם את אוהבת את הקטעמשה

לכי לאיזו גבעה  או מקום דומה. מעניין אותך?

התכוונת שאין לך דרכון?פשוט אני..אחרונה

אם אין לך דרכון, אז את יכולה לטוס מקסימום לאילת

או לעשות דרכון זמני בנתב"ג, אבל הוא עולה המון ובתוקף רק לחצי שנה.

אם יש לך דרכון, אז אפשר לטוס להמון מדינות גם בלי ויזה:

למדינות האיחוד האירופי ושנגן - פשוט עולים על טיסה עם דרכון ישראלי.

כנ"ל לאיחוד האמירויות.

לבריטניה וארצות הברית - צריך להוציא אישור ESTA מהאינטרנט, תהליך של כמה דקות ועוד יום-יומיים לקבלת תשובה. עדיף לעשות אותו ולקבל תשובה חיובית *לפני* רכישת הכרטיסים כדי למנוע עוגמת נפש.

מעשה שהיהיהלום אובלי

ישבנו בנחת שבת בצהריים על הנדנדה, דיברנו על הא ועל דה.

הגענו לנקודה שאמרתי לו בהקשר למשהו כללי שדיברנו על כך שלגברים יש נטיה לפזול לדשא של השכן. והעלתי סיטואציה שהיתה במסעדה, ישב מולי ממרחק גבר חרדי שישב מול אישתו ולא הפסיק להסתכל עלי, בזמן שבעלי עם כיפה גדולה, פיאות וזקן התרגש מהמלצרית.

אמרתי בנחת שזו מציאות קצת עצובה, שבמקום לחיות עם מה שיש להם ולהעריך את זה ולהשקיע בזה, כל אחד מסתכל על האחרת.

בהתחלה הוא הכחיש ואמר שהוא לא התרגש ממנה למרות שלי זה היה ברור וגם לא תקפתי אותו על זה וגם לא פגע בי כי היא היתה עם טיץ צמוד.

והוא אמר "זה בכלל לא בגלל הטיץ, אמרתי לעצמי 'וואו איזה שפתיים יפות יש לה'"

בהתחלה השתתקתי מרוב הלם...

אולי בהתחלה ניסיתי להבליג. אני לא יודעת איך זה קרה, והוא חזר שוב ושוב על המשפט הזה. חמש פעמים שמעתי אותו אומר על בחורה אחרת "וואו איזה שפתיים יפות יש לה". 5 פעמים!

לפרוטוקול, לא שזה משנה אבל שפתיים זה צד חזק שלי, מחמיאים לי עליהן המון, והוא מעולם לא החמיא לי עליהן ככה...

ופתאום אני שומעת אותו מחמיא באוזניי ככה למישהי אחרת ועוד על שפתיים.

בתור מתבוננים מהצד, איך אתם רואים את זה?

ואיך אתן הייתן מגיבות?

שיחה מיותרת, לדעתי שניכם טעיתם שדשתם בזהרקלתשוהנ

אני חושבת שלמרות שאמרת את זה בנחת, התפיסה שלך את הגברים עצובה.

אני לא חושבת שהם פוזלים לדשא של השכן. אני חושבת שהם יותר מתרשמים בקלות ממראה עיניים, אבל לפזול לדשא של השכן זה עניין של הלב ולא של מבט.

לא רואה לאן שיחה כזאת מקדמת. מילא אם היה תיאורטי, אבל הבאת דוגמא שבפועל משפילה את בעלך, וזה גם קצת מכה מתחת לחגורה, בשיחה אגבית להגיד לו שהוא התרגש מהמלצרית...זה משפיל.

את מתארת הרבה נחת וזרימה בתחילת השיחה, אבל לפי התגובה שלך בסוף את יכולה להבין שזה לא באמת קליל בעינייך - ובצדק.

את אומרת שלא נפגעת אבל זה רק כי בראש שלך נתת הסבר, אבל הנה ההסבר לא היה נכון וכן נפגעת.

וברור לגמרי למה. זה מעליב.

מיותר לגמרי מצד בעלך להגיד את זה

מיותר לגמרי מצידך לדחוק אותו לשם

וזה בדיוק הסיבה שהשיחה הזאת פשוט היה מיותרת מראש...

איך הייתי מגיבה?

כנראה בצורה תינוקית נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.

גם אני חושבת שחבל לדבר על זה. בטח ככה.מרגול

כלומר, כן, ברור שגם אנשים נשואים יכולים להתרשם מאנשים אחרים בני המין השני.

וגם אני לא חושבת שזו בעיה להעלות את זה כטענה כללית מול האיש.

אני חושבת שזו בעיה להביא את זה לחיים המציאותיים האישיים שלכם.

מילא היית אומרת על אנג'לינה ג'ולי שברור שהיא יפה, או שאפילו היית אומרת על בראד פיט.

אבל זה לא במציאות.

להביא למציאות, בטח כשאת נותנת את הדוגמה השלילית *עליו* (ולא עלייך), זה לבשל לעצמך את הדייסה.

קודם כל העיקרון של להגיד על הצד השני. דמייני שהשיחה הייתה בנושא אחר - קנאה, כעס משהו כזה. את מבינה שזה מאוד שונה אם תתני דוגמה על *עצמך* שהרגשת בה קנאה/כעס, מאשר שתתני עליו?

ולנושא שלכם ספציפית… איך זה יכול לעשות טוב לזוגיות שלכם? או של כל אחד? אם מדברים על זה פרקטית. על ההיא מהמסעדה. ההוא שהסתכל והמלצרית שכך וכך.

זה קצת כמו שתדברו לפרטי פרטים איך הרגשתם כלפי איזה אקס/ית מהעבר. נכון, כנראה היו שם תחושות של אהבה ומשיכה כלשהן, אבל למה לפרט??? איך זה מועיל?

היה, נגמר, מתרכזים בזוגיות שלכם, במחויבות ובייחוד שלכם אחד לשניה. זהו. 

אני תמיד נהנית לקרוא אותךנגמרו לי השמות

כמה חוכמה תבונה ורגישות יש בך! ❤

ורק לגבי הסיפא -

זו ממש לא צורה תינוקית אלא הכי אנושית שיש,

ואישה ששומעת כך מבעלה ומרגישה פגיעה הכי מוצדקת בבלעדיות, במחמאות, במבט, בכיוונון הלב, שרוצה וצריכה להרגיש היחידה עבורו מגיבה מתוך מנגנון הגנה הכי אנושי שיש בדיוק כמו שהיטבת לתאר - או כעס (FIGHT) או עזיבת השיחה (FLIGHT) או שותקת (FREEZ).

שאלו מנגנוני ההגנה שלנו עד ה120 ולא רק בינקות, וטוב מאוד שהם שם כדי להגן עלינו ולאותת לנו שמשהו כאן באמת פגע בנו והיווה איום עלינו, ע"י איום על מימוש הצרכים שלנו במקרה הזה.

ותיווך נכון ונתינת מקום נכונה לעצמינו לכל המתחולל בנו גם ודווקא אז, ואח"כ תיקשור נכון של זה לבן/בת הזוג יכולים גם להביא לצמיחה גדולה, לריפוי, לבניית קומה נוספת.

כשחשבתי שהוא התרגש בגלל הטיץיהלום אובלי

לא נפגעתי כי חשבתי שזה מראה עיניים, אבל שהוא דיבר על השפתיים הרגשתי שזה כבר עניין של הלב, ולא האמנתי שהוא ממשיך לחזור על זה...

גם כשהוא התרגש מהמלצרית במסעדה זה פגע בכבודי כי היא הרגישה את זה, אבל הבלגתי עד אותו רגע שהעלתי את זה בשיחה בשבת

טעות קשה שלוזיויק
יש את ההתמודדות וזה לגיטימי, לגברים ונשים, אבל הוא עשה מעשה פוגע וחסר רגישות לדעתי, כולל באמירה
אתה יכול לפרט?יהלום אובלי
למה זה מרגיש כאילו למישהו יש הרבה זמן פנוינעמי28

ופותח שרשורים הזויים.

ולא תקין בעליל כמובן.

אין סיכוי שהוא דיבר ככה על שפתיים מבלי שהוא חשב לנשק אותן.

ולהגיד שוב ושוב זאת אפילו לא מחשבה חולפת, ממש לקח את זה איתו.

חוסר טאקט מתמשך, אולי הוא חטף שבץ או משהו.

כתבת בכותרת משהו שחשוב לשים לב אליו בכללינגמרו לי השמות

לא מדברת ספציפית על השרשור הזה,

אבל בהחלט באופן כללי:

את צודקת לגמרי שעלולים להיות פעמים (ואף פעמים רבות לצערינו) שיפתחו שירשורים לא אמיתיים.

כלומר שכל הנכתב בהם לא אמיתי, או חלק אמיתי וחלק לא.

או שהפותחת מזדהה כאישה, אך "היא" בעצם גבר.

או שהפותח מזדהה כגבר, אך "הוא" בעצם אישה.

או שמשנים את הפרטים בצורה שקשה לקלוע לסיטואציה האמיתית ולהתאים את המענה,

או שיש באמת מקרים אפילו של מטרידים או אנשים/נשים עם כוונות לא טובות כלל שמנצלים את הבמה ואז פונים באישי להמשך ולעשות עוד רע חלילה,

או "סתם" משועממים,

או נערים/ות,

או טרולים,

או מעוניינים להביא נושאים פרובוקטיבים או עם פן "גופני" / "מיני" / "מוצנע" וכן הלאה

וחשוב ממש להיזהר.

גם לבחור למי להגיב אפילו בבמה פתוחה

ובטח שבאישי

ותמיד אם לא מתאים או מרגיש מוזר אפשר לדווח, ובעיקר לשמור על עצמינו, כל אחד על עצמו או עצמה.

אז כאן ספציפית יכול להיות שהכל אמת לאמיתה? ודאי.

יכול להיות שלא? יכול.

איך נדע? לא יודעת אם אפשר לדעת בוודאות כמעט אף פעם, אבל כל אחד ומה שהוא/היא מרגישים.

וחשוב גם לעקוב ו"להיות עם היד על הדופק" אם משהו נראה חשוד.

וגם כשכתבתי את זה אישית אני באמביוולנטיות,

כי מאוד יכול להיות שהכל אותנטי ואז זה עלול לפגוע בפותחת, ומתנצלת מראש אם כך, לא זו הכוונה.

אך העיקרון באופן כללי חשוב מאוד בפני עצמו ולכן היה חשוב לי בכל זאת לכתוב ולחזק את הנקודה הזו עבור כולנו.

אני שמחה שאת לא מאמינה לייהלום אובלי
זה רק מחזק לי כמה זה לא תקין...
אני לא יודע מה מריח יותר מרחוק, הגרביים שלידי שרוט
אחרי שבוע שדאות או השרשור הזה.
הערותהעני ממעש

אינך אחראית על ולא תתורו שלו, לא באופן רוחני שתילחצי שיגיע לגיהנום , ולא ב'לחץ' להיות 'מלכת היופי' עבורו

הוא פתוח איתך וזה יפה .

הקטע שהוא המחיש לך ככה - אולי יש לו פער כלשהו נוירולוגי וכו

אינך חייבת לקחת ללב

תחשבי שבעלך יתלונן, שבגלל שקנה לך שמלה חדשה, ולמרות זאת התעכבת על כל חלון ראווה אחרי זה, סימן שאינך אוהבת אותו

ייתכן שהרעיון הכללי נכון אבל הדוגמא שהבאת לאקופצת רגע

ממש קשורה לנושא.

אני לא שמלהיהלום אובלי
ואני לא אחת מאלף
תגובההעני ממעש

נראה שלא הבנת את כוונתי

שוב - התפעל ממשהו מסויים בחוסר טאקט

אבל משמע ששם נעצר

לגבי שיתוף עם חברותייך זה לכאורה בעייתי

כלומר, פגעו בי - למרות זאת אני יכול לפגוע בחזרה רק לפי התו'ל- הדין . ולא להשתולל יותר מדי. עם כל הכאב והכבוד .

ושוב ממליץ לבדוק אם קיים אצלו פער כלשהו נוירולוגי תקשורתי וכו

לא אמרתי ששיתפתי את חברותיייהלום אובלי

וגם אם כן, לא באתי לתת כאן דין וחשבון, נכנסתי כדי לקבל תמונה ותגובות שיפוטיות לא מעליבות אותי אבל פחות משרתות את המטרה שלשמה שיתפתי באנונימיות סיטואציה רגישה.

וזו לא סתם התפעלות בחוסר טאקט, יש פה חוסר כבוד ורגישות ופגיעה באינטימיות. זה לא נעצר שם, זה מלווה אותנו הרבה זמן...

אוהעני ממעש

אז כאן יש נקודה שניתן לפתוח

חוסר כבוד וכו שציינת

מתי התחיל , מדוע, האם ואיך ניתן לטפל

עוד משהו -

אנשים כאן כותבים על מנת לנסות לסייע

אז גם אם תגובה אינה מה שהפותח ציפה לקבל - לא צריך לקחת קשה

ולפעמים משהו לא בעניין עלול במבט שני לשפוך אור

נראה לי ש נגמרו לי השמות לא הגיבה כאן

מסתמא יהיה לה מה לאמר

הוא שיתף אותך.אדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ו 12:15

ברור שזה אסור לו הלכתית להסתכל עליה ובטח שלא להתמוגג מיופיה.

והוא נכשל

אבל אפשר בקטע הזוגי להסביר, שהוא מעביר את ההתפעלות אלייך.

וגם לשיתוף איתך.

זה לא כל כך נורא מבחינה זוגית. לדעתי.

אולי סוג של רמז שהוא היה רוצה שתעשי עיצוב שפתיים כלשהו.

באמת אמירה מיותרת יחסית.

מבחינה הלכתית ומוסרית, ברור שההסתכלות והמשך ההתפעלות אסורה.

הוא לא רמז לי שום דבריהלום אובלי

ולא רוצה עיצוב שפתיים, יש לי שפתיים עבות ויפות וכל מי ששמע שזה מה שאמר, אמר שמוזר שהוא אמר את זה דווקא לי...

נשמע שהיתה שיחה בעייתיתגפן36

אבל הגלגל ממשיך להתגלגל...

למה עוד אנשים בסביתך יודעים עליו שאמר כך? 

איזה גלגל ממשיך להתגלגל?יהלום אובלי
מסכימה. משהו לא נראה לי תקין בשרשור הזהלומדת כעת
העודף שיח ושיתוף על המראה של הפותחת, וקושי זוגי שמיוצג בשמחה ולבביות...
סליחה שאני עונה על תגובות שמכריחות אותי להגיביהלום אובלי

שהבעיה היא לא השפתיים שלי אלא האמירה שלו

וכאילו לרמוז לאישה לעשות עיצוב שפתיים זה חכם והגיוני, יש פה תגובות מפתיעות...

הן שאלו את מי עוד שיתפתSeven

כי באמת לא סביר לשתף באמירה כזו של בעלך את הסובבים אותך

לגופו של עניין האמירה לא רלוונטית

לחשוב שגברים פוזלים לדשא של השכן זה לא חשיבה בריאה ונכונה לקשר זוגי ואם בעלך פועל ככה שיעשה עבודה עם עצמו..

גם גבר שהוא לא דוס ולא עם זקן וכיפה גדולה יכול להיות נאמן..המראה זה חארטה אז שיפסיק להתמקד במראה ויתחיל לעשות עבודה פנימית

אני לא הבטחתי לענות לכל שאלה שנשאלת פהיהלום אובלי

וזה מקובל עלי שחושבים שאני טרול משועמם, זה לא לוחץ עלי לחשוף פרטים שאני מעוניינת לשמור לעצמי...

אבל אם יש פה נשים וגברים שאמירה כזאת עוברת על ידם בשתיקה, וחושבים שאישה ממשיכה להרגיש נאהבת ונחשקת אחרי דיבור כזה אז כדאי שיזכרו שהחיים והמוות ביד הלשון.

ואם למישהו נראה מוזר ששיתפתי והתייעצתי עם סובבים שלי לגבי אמירה כזאת, כנראה לא מבין כמה זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיות.

בידיוק זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיותSeven

אבל זו הנקןדה זה שיח אינטימי של בני זוג

לא מתאים לשתף אותו עם אף אחד

פרט לבעלי מקצוע במידת הצורך...

מצטערת אם אני רק מחממת אותךסיה

אבל אם מציע לך לצאת איתו בהמשך תתחמקי. אל תגידי למה.

אם כבר דיברתם על הנושא שהוא פלרטטן ומסתכל על נשים אחרות והוא יודע שזה כואב לך.

כואב לך זה אומר שזה אמור גם לכאוב לו

אם אשתו עצובה בגלל שהוא מסתכל על נשים אחרות אז הוא פוגע בעצמו

מה הענין שלך לצאת למסעדה איתו ולחזור כאובה

עד שהוא לא יבין שאין פלרטוטים ואין מבטים בצורה כזאת שמכאיבים לך אין סיבה לצאת איתו

לא קראתי תגובות אחרותbinbin
אני חושבת שיש נושאים שלא אדבר עם בעלי עליהם זה אחד מהם. למה לי לתת לבעלי לחשוב ולדבר איתי על יופי של מישהי לידנו? (זה לא שאני חושבת שהוא לא יחשוב לבד אבל יש הבדל בין לחשוב לבין לשים את זה בנינו ולדון על כאלה)

אגב אני מסכימה עם הפסקה הראשונה שכתבת, גברים צריכים להעריך ולזכור מה יש להם בבית!

סליחה אבל זה שיח גרועדרור אל

דרך הטבע שיש משיכות כל הזמן. כל עוד לא ממשים אותן חס וחלילה, אין מה לדבר על זה.

זה רק ייצור פגיעה, העלבה ומתח. שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה.

אם פתחת בטיפשות את הנושא, קבלי את משיכותיו בכנות. כשמבשלים חמין מקולקל - אין מה להתפלא אם יוצא מזה קלקול קיבה.

ולגופו של ענייןדרור אל

יש ציפייה ליצור משיכה, ולכן היעלבות כששומעים על משיכה לאחרות. וזה גם נוגע בדימוי עצמי.

אי אפשר לעצור את המשיכות לאחרות, זה דרכו של עולם. אפשר להעצים את המשיכה אליך. באופן חיובי, לא באופן שלילי.

כלומר: טוב ורצוי לדבר על - כמה אני יפה בעיניך, נכון שאתה אוהב את השפתיים שלי, מה הכי יפה בי שאתה הכי אוהב ונמשך. כאלה שאלות, שיעשו רק טוב.

עכשיו שכבר נאמרה האמירה שלו - מציע לך לא למסגר אותה ולעשות ממנה עניין. זו תחושה רגעית של משיכה מקומית. זה לא אומר שהוא לא נמשך אליך ולא שאת פגומה.

הוא נמשך אליה, היא לא פגומהסיה

אבל הוא לא חכם מספיק . אם היה חכם לא היה בוער לו לבהות באישה אחרת כשהוא נמצא ליד אשתו

עד שהם אירגנו יציאה ויצאו הוא יכל להתאמץ בשעתים של היציאה לא להסתכל על אישה אחרת.

מה יצא לו? התאמצו ליציאה ובמקום להתקרב אחד לשני יצא הפוך. וכל זה למה? כי לא יכל להתאפק ביציאה הזאת לא להסתכל על אישה אחרת ולא לכבד את האישה שלו.

לצאת זה טירחה זה ביביסיטר זה ארגון הילדים.

יצא שכרו בהפסדו

נשמע שאתה מאוד חכם, אקבל את עצותיךיהלום אובלי

המלומדות, הנבונות והלא טיפשות בכלל, מזל שאתה כאן להציל אותי מהבעירות שלי.

אפשר לנעול את השרשור אני רואה שהוא מיצה את עצמו...

קראתי חלק מהתגובותלאחדשהאחרונה

והאמת בכלל לא מעניין אותי אישית אם זו הטרלה או לא..
לגופו של עניין, קודם כל חיבוק אחותי, קשוח ממש.
אני אישית נגיד, קנאית בהגזמה, בורכתי בבעל שלא מסתכל על אף אחת (
לפעמים זה גם מוזגם) ובטח שלא מדבר איתי על זה.
כמו שאמרו לך פה,
העלית את הנושא מולו, צריך לדעת שהתגובה מהצד השני תהיה כלשהי ואולי לא תמיד נעימה.
כמה דברים
1. למה הוא המשיך לחזור על זה כל כך הרבה, אמרת לו שזה לא נעים לך? מה דחוף היה לו לציין את זה?
2 הוא הבין בכלל כמה זה פוגע בך והתנצל?
3. לא ראיתי התייחסות כלשהי לזה אבל, חשבת מה זה גרם לו להרגיש כשציינת שבעל של מישהי אחרת בהה בך? אולי זה הכניס אותו למגננה למקום של פעולה הפוכה? נקודה למחשבה..

נשמע שיושב כאן משהו קצת עמוק יותר..
פתחת את הנושא לא מיד כשזה קרה אלא אח"כ, משמע הלכת עם זה תקופה עד שבחרת לדבר על זה באותה השבת.
במיוחד אם את אומרת שזה הולך בינכם,
כדאי לעשות פה עבודה.
קודם כל מול עצמך,
אח"כ אולי גם איתו
שוב חיבוק ענק...

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

חחחחחחחחחחלאחדשה
בעלי מתעלם ממניא1111

היי, אשמח לעצת הפורום

בעלי אחת לכמה ימים כועס, נפגע ממשהו או סתם לא במצב רוח ולאחר מכן מתעלם ממני למשך כמה שעות/ימים.

זה כולל יציאה מהאוטו הביתה בלי לחכות לי, מבט אטום, הסתגרות במחשב או ללכת לישון מבלי לתקשר.

זה בדרך כלל מסתיים אחרי שאני כבר ממש פגועה, ואפילו בוכה. גם מזה הוא בהתחלה מתעלם ואחר כך חוזר כאילו לא קרה כלום.

אני מבינה שיש לאנשים לפעמים צורך במרחב אבל זה חוזר על עצמו כל יומיים. אני מרגישה שאי אפשר לצפות אותו ושכל דבר קטן יכול לגרום לניתוק רגשי. אני ממש סובלת מהאירוע הזה. אשמח לעצות

תמיד זה היה ככה? או שזו תופעה חדשה יחסית?*אשתו של בעלי*

אולי עובר עליו משו...מצוברח ממשו...

ניסית לדבר איתו על זה?

כמה זמן נשואים?זמירות
לא תקין.לביטה

התעלמות זו אלימות לכל דבר.

טיפול זוגי אולי יעזור. 

מצטרף להתנגדותצדיק יסוד עלום

זו התנהגות חריגה ואכזרית כלפייך. לפעמים אין כוחות ואז קצת יורד החשק לדבר, אבל אם זה דפוס אי אפשר לתרץ כנפילה. את אשתו, הוא חייב להתאמץ עלייך. הוא מרגיל אותך בהענשה על התנהגויות שלא כפי רוחו, והעונש הוא נטישה.

אם זה באמת כמו שתיארת זה מאוד מאוד לא תקין. טיפול זוגי דחוף, אין משפיל מההתנהגות הזו.

ממליץ לא לתקוף חזרה אלא לפעול חכם. מן הסתם הוא גם בחור טוב ולכן אתם ביחד. אבל זו התנהגות אולטרה בעייתית, תיזהרי מאוד לא להיות מכילה כלפי דבר כזה

אם הוא היה פהמשה

הייתי שולח אותו לתחקור של כמה דברים לנסות להבין איך הנפש שלו פועלת ולמה הוא מתגונן ככה. אבל הוא לא.

איך את מרגישה? מה עובר לך בגוף כשהוא עושה לך את זה ?

אולי הוא לא יודע להגיד את הרגשות שלוbinbin
צריך ללמוד איך מדברים ומשתפים תנסי ליזום שיחה על זה שאת מוכנה לעזור לו לדבר לשתף ולפתוח את הלב... זה שלב חשוב בזוגיות שצריך לעבור אותו ושניכם צריכים להיות מוכנים להתקדם לשם
נשמע כמו התעללות רגשיתזיויק
השיח והקשר חשובים גם במצב של מריבה. דברתם על זה בזמן רגוע?
תעשי גוגל על טיפולי שתיקהruthi
זה לא תקין, זאת לא נורה אדומה אלא פרוז'קטור. 
גם אני מתעלם מאישתי.די שרוט
חוקרים גילו שהאוזן הגברית בנויה בצורה אבולוציונית מיוחדת. היא מסוגלת לשמוע רחש של פתיחת בקבוק בירה ממרחק של 3 חדרים, אבל מסננת אוטומטית תדרים שמכילים את המילים "זרוק את הזבל" או "אנחנו צריכים לדבר". זה לא רוע, זה פשוט הישרדות. אל תיקחי אישית.
לא יפה ללעוג לכאב אמיתי שמעלים כאןזיויק
מסכימה גםדיאט ספרייט
חוסר טאקט עד כדי חוצפה של ממש 
בסדר בסדר סליחה. ניסיתי להקליל את האוירהדי שרוט
כמה זמן נשואיםהעני ממעש
נשמע לא טוב, אבל...שלג דאשתקד

חלק מהחברה' כאן לקחו את זה קיצוני קצת, לטעמי. זו לא בהכרח אלימות, זה לא דורש טיפול דחוף, זה גם ממש אבל ממש לא מה שנקרא "טיפול שתיקה".

בסך הכל, מדובר לכאורה באדם טוב שעובר עליו משהו והוא מגיב לזה בצורה מסוימת. חבל באמת שהוא ככה מתנהג, וגם חבל שעובר עליו משהו, אבל זה קורה במשפחות הכי טובות. בשביל להבין כמה זה לא מבהיל, תדמיינו שהשטלה הזו הייתה נשאלת על ידי גבר, ביחס לאשתו. ברור שהתשובות היו שונות לגמרי, וזה משום שלנשים יש יותר לגיטימציה להביע רגשות, להעיר, לעמוד על דעתן וגם להתנהג בצורה כזו. אצלן זה נורמלי שיש תנודות במצב הרוח. מותר להבין שיש גם גברים כאלה. אף אחד לא מת מזה, וכנראה גם אף אחת לא תמות מזה.

לדעתי, תחכי קצת שזה יפשיר ותדברו, ותנסי בכנות להבין מה שורש העניין. דווקא ככל שתאפשרי לו לדבר בפתיחות, יש יותר סיכוי שהוא ילמד לדבר ולהעיר אם גרמת לו עוגמת נפש (אכתוב כאן משהו שיפחיד חלק מהחברות/ים, אבל יש מציאות כזו! יש שיח אלים מאוד כיום כלפי גברים, שגורם להרבה גברים עדינים לחוש שאסור להם להעיר ולדבר על מה שמפריע להם, ואז זה יוצא בצורות כאלה. אז אם באמת רוצים לפתור את הבעיה, צריך לגרום לו כן להעיר ולדבר ואולי זה יעזור).

כמובן שיש עוד הרבה אפשרויות. יכול להיות שזה מזג האוויר (פתאום נזכרתי בשיר היפה "מת אב ומת אלול" של ר' שמואל הנגיד, שמתאר את החוויה הזו בצורה מליצית ויפה), יכול להיות שזו איזו חוויה נפשית או אישית וגם יכול להיות שמישהי מדליקה אותו בחוץ ואז כשהוא חוזר אלייך הוא נכבה (לא תמיד זה סוף העולם, אבל אדרבה, ככל שתנהגו בחכמה ותפתרו את העניין בקלות, הוא יישאר אצלך ויבין כמה זה טוב).

סליחה, טעיתי!!שלג דאשתקד

בזכות אחד מחברי הפורום שהאיר את תשומת ליבי, אני רואה שלא מדובר באירוע חד פעמי שקרה לאחרונה, אלא באירוע שקורה מפעם לפעם.

אם זה אכן כך, זה שונה מהיחס המאוד סלחני שהצגתי. אם זה קורה רק בתקופה האחרונה, תנסי באמת להבין, אולי עכשיו ממש יש לו תקופה קשה (נניח, ואתן דוגמה מאירוע שהיה אצל קרובי משפחה שלי: זוג שגם ככה קצת דבוקים להורי האישה וכולם שם "לא מתים" על בעלה, מחליטים לעבור לגור אצלהם לתקופה ממשוכת, והגבר גם ככה מרגיש לא בנוח ועוד זוכה מדי פעם להערות קטנטנות מכיוונים שונים - את יכולה חהבין שזה מצב לא טוב מבחינתו, ובנוסף הוא מקבל עוד משקולת של 2 ק"ג כל יום-יומיים).

אבל כן, חד משמעית שזה לא מצב בריא וזה לא אמור לחזור על עצמו כל פעם שכועסים.

אין לי עצות, אבל כן חשוב לי להגיד שזה ממשדיאט ספרייט

ממש ממש לא תקין

להישאר ככה זה לא יכול להיות

זה קורה סביב נושא/תחום קבוע?רקלתשוהנ
האם בעעלך עם אישיות רגישת יצרשוקו.
מה שנקרא SHP
באמת לא נעיםתהילה 3>

נשמע שכדאי לשוחח על המצב הזה בזמן נינוח ביניכם.

לשתף כמה זה פוגע בך, וכמה זה מכאיב לך, ולבקש שגם אם הוא פגוע ונסער יתנהל אחרת.

מוסיפה שיש אנשים ש"מענישים" בהתנהגות כזאת, ויש אנשים שהתגובה שלהם כשהם נסערים או כאובים היא התנתקות והסתגרות עד שהם נרגעים וחוזרים.

אם זה נעשה באופן מעניש, כדאי לפנות לעזרה חיצונית. אם זה חלק מדפוס התנהלות מסתגר בזמן קושי, אפשר להתחיל גם בשיח ביניכם.

כך או אחרת חשוב לשוחח על התחושות שלך מול זה. אפשר ורצוי, בכללית לדבר על התגובות והאוטומטים שלכם בזמני פגיעות. הרבה פעמים אצל זוגות אלה תגובות שמפעילות זו את זו.

לדוגמא צד שפגוע וצועק, ומלחיץ את הצד השני שרגיש להרמת קול, שמסתגר ומתרחק בגלל זה ואז הצד הראשון מרגיש נטוש, ויותר נפגע וכועס, וחוזר חלילה.

הרבה פעמים אופן התגובות הללו לפגיעות מוסיפות פגיעה נוספת, גם אם הצד השני צועק כי הוא פגוע, והצד המתרחק מתרחק כי הוא נסער, ושניהם לא מתכוונים לפגוע אחד בשני, אבל תכלס זה מה שקורה.

מודעות לאוטומטים האלה יכולה לסייע לשניכם (ולכל זוג) להתנהל יותר נכון בעיתות משבר.

איש שילמד שהוא כרגע פגוע וזקוק להסתגר שיגיד לפני כן, קשה לי לדבר עכשיו ואני צריך זמן לעצמי לעבד מה שהיה. הצד שהדחף שלו הוא להוציא את מה שמכעיס אותו, שילמד להגיד אני ממש ממש נפגעתי ממך ואני רוצה שנדבר על זה, מתי תהיי פנויה לשמוע אותי? וכן הלאה.

מטבע הפורמט, בני זוג עשויים לדרוך זה על הפצעים אחד של השני. זה לא באג אלא פיצ'ר, שבעבודה נכונה מאפשר לכל אחד להכיר לעומק את הפצעים והדפוסים שלו ושל בן הזוג, ולהתרפא בהתנהלות נכונה.

רק מעודדת שאפשר לצאת מיזה.אונמר

נשמע פה מהתגובות שאת במצב מזעזע והלך לך על הנישואים.

לא מקלילה, ובאמת זה קשה ברמות. זה השפלה נוראית וכאב מאד גדול לאישה.

רק אומרת שאני גם הייתי חווה את זה מבעלי, וב"ה אנחנו אחרי זה. אין דבר כזה היום.

הינו בטיפול טוב ב"ה. ובאמת שבאנו שתינו כדי לטפל ולא לשמוע ולהמשיך הלאה.

אבל לגמרי לגמרי אנחנו אחרי והסיכוי היום שיקרה דבר כזה הוא אפסי.

הוא פשוט הבין בעלי עד כמה זה לא רלוונטי ולא יכול להיות חלק מהחיים שלנו, ולמד להתמודד.

אש רק מעודדת אותך שאפשר לצאת מיזה. טיפול כמובן יועיל פי מאה מכל שיחה שלכם. אם יש לך סיכוי לשכנע אותו אז הכי טוב.

אם את רוצה המלצה למי שאנחנו הלכנו אפשרי באישי.

ולא אומרת לך טיפול עכשיו 40 שנה. הינו בטיפול ממוקד, כמה חודשים ואנחנו מעל זה.

בעז"ה שיהיה כה גם לכם.

חיבוק על הבדידות... לא קל בכלל.

חשוב לי להוסיף לפותחתדיאט ספרייט

למקרה שהדברים שאני כתבתי לא היו ברורים.

אני מסכימה מאוד עם הכתוב פה.

אני לפחות, המסר שהתכוונתי להעביר הוא שככה זה לא יכול להימשך וחייב עזרה חיצונית.

ממש לא התכוונתי שיש מקום להפסקת הנישואים.

ובכללי אני בעד הפסקה במקרים קיצוניים בלבד. 

👍.אונמראחרונה

מבינה לגמרי גם את הבהלה.

באמת זה ממש לא נעים.

אבל ב"ה אפשר לצאת מיזה. מטפלים ויוצאים והחיים אחרי הם כל כך אחרים.

החיים בצל החשש של 'אולי עכשיו משהו לא יתאים לו ויגזר עלי שקט של יומיים' זה זוועה.

אחרי שעובר החשש נפתחים עולמות. בעז"ה.

אולי יעניין אותך