ילד עכשיו או גירושיןשיש19

שלום.

השאלה שעומדת על הפרק היא מה שכתבתי בכותרת: ילד עכשיו או גירושין?

מילא אם היה לנו זוגיות טובה, אבל זמן רב שאין לנו זוגיות בכלל, למעט הדברים הטכניים, ובכלל אשתי לא מתייחסת אלי כאל שותף, והיא לא מסכימה ללכת לטיפול זוגי בטענה שהיא לא צריכה טיפול זוגי.

מילא אם לא היה לנו ילדים, אבל יש לנו יותר משני ילדים.

אני ממש לא רוצה לפרק את המשפחה, אבל מנגד אני לא רואה את עצמי ממשיך בקשר הזוגי הזה איך שהוא, קל וחומר מביא לתוכו עוד ילד. אני גם לא חושב שילד צריך לבוא באיומי גירושין, או באיומים אחרים.

מישהו היה פעם במצב דומה?

למישהו יש עצות?

בלי להיות במצב דומה..משוטט
אני לא מבין בכלל איך אפשר לשאול ילד או גירושין?
אם אתה רק חושב על גירושין תחכה עם הילד הבא עד שהמצב ישתפר (לפעמים גם גירושין זה שיפור)..
לא הבנתי את השאלה+mp8
אם רוצים גירושין- למה ילד?
ואם אתם במצב שרוצים ילד יחד- למה גירושין??
אני לא רוצה גירושיןשיש19
התנאי של אשתי לפעול ברמה הזוגיות, כלומר לייצר זוגיות חדשה ממה שלא קיים, הוא ילד עכשיו. מבחינתה זה או ילד עכשיו או גירושין
זה נשמע כמו דמי רצינותאלגריטי

כביכול, אם אתה רציני אז תוכיח את זה במוכנות שלך לעוד ילד. 

לי זה נשמע הזוי ביותר. אין שום ערובה שעוד הריון ועוד לידה ועוד ילד חדש בבית יולידו מוטיבציה לזוגיות טובה יותר. יש יותר סיכוי להיפך. 

ונניח שאתה לא מסכים והיא מוכנה להתגרש. אז ברור שאחרי הגט היא לא תמצא אבא חילופי יש מאין. אז מה התועלת בתנאי הזה?

צר לי אבל התנאי הזה לא רציני בעליל. אם היא באמת רוצה אותך היא יכולה לחכות עוד קצת בשביל ההריון הבא יבוא מאהבה. כי ככה צריך. אם היא תתעקש על הריון עכשיו אולי זה הטריגר שלה לפוצץ הכל.

מה תעשו אם אחרי הילד החדש לא ילך?גרוש טרי
קודם תבססו אתודה הזוגיות שלכם תבנו אותה ותכינו אותה לילד הבא...

להביא ילד זה לא פתרון למצב שהזוגיות לא טובה. זה אולי מכפר על כך...

תשקלו את הדברים טוב טוב זה הרבה אחריות והשלכות לעתיד
בהצלחה!
אם יהיה עוד ילדשירקי
איך זה אמור לסדר את המצב? נראלי הפוך הריון זה מצב של מצבי רוח כאלה אז אולי זה רק יעיק.... אולי כדאי לנסות להתייעץ עם מישהו( כאילו רק אתה כי היא גם ככה לא רוצה) מדריך חתנים או יועץ נישואין שיגיד לך איך לפעול במצב כזה.... ומה אתה מהצד שלך יכול לעשות אולי זה יזיז משהו....
פשוט תספר לו הכל! ממש הכל יש את מחלקת שלום בית בהידברות 073-2221310 , ויש גם ארגונים אחרים .. חשוב להתייעץ כמובן בלי שהיא תדע אם יש מקליט שיחות אז אחר כך למחוק את השיחה וכאלה שלא יגרום ליותר בעיות
המון בהצלחה!
ממליצה לדבר על זה עם רב חן טוהר

אם תרצה מספר אז בפרטי...

כן, ודאי שיש לפחות עצה אחת.מי האיש? הח"ח!

אתה צריך לדבר עם עורך דין (או טוען רבני) ומייד. לא כדי להגיע בהכרח לפתיחת תיק גירושין, אלא כדי לקבל עצה אמיתית ממי שמכירים את החומר ואת כל ההשלכות של כל אפשרות. ולגבי השאלה הכספית (כי לא עולה על הדמיון שתוציא כסף על כך בלי ליידע את בת זוגך) - שיחה מהסוג הזה אמורה לא לעלות כסף ואם עורך דין (או טוען רבני) מבקשים ממך כסף על פגישה או זמן שיחה אלו, אל תלך אליהם. הם אמורים לעזור, לא רק לבקש כסף, והכסף ייעשה ויינתן רק בהתאם להמשך של כל פעולה.

לא רציתי לצייןשיש19
אבל היא כבר פתחה תיק. זה התנאי שלה לסגור את התיק
שאלהסיה
מה אכפת לך שתלדו עוד ילד?
זה יעשה הרבה יותר גרוע מהיום? או שאין יותר גרוע?
או שסתם בגלל שהיא כל כך רוצה משהןא אתה לא מסכים...כאילו סוג של עונש שהיחסים לא משהןא
ממש לא סוג של עונששיש19
אני לא רוצה בעיקר כי לא מביאים ילד במצב כזה ולתוכו,
אבל אם זה כל כל קריטי לה . כל כך בנפשהסיה
אז למה לא תאפשר זאת?
זה נראה שזה לא סתם משהןא קטן.זה ממש אצלה ענין של חיים ומוות.
אם אתה מתנגד זה אומר שאתה מקריב את שאר הילדים הם יפסידו מכך .
נראה לי שאם לא יהיה יותר גרוע אז הייתי הולכת על זה.
לאישה ענין הילודה זה מאוד מאוד חשוב אולי לא תצליח להבין את זה. אני גם בעצמי לא יכולה להסביר.
אולי תלך למישהןא שיסביר לך.
להגיד לאישה שאתה לא מוכן לעוד ילדים זה ממש אכזרי לדעתי. יש לה אפשרות ללדת ויש מישהוא שמןנע את זה ממנה. .אני אומרת אכזרי כי אם היתה קצת רוצה או הרבה ולא היה נולד לא קרה כלום.
פה זה נראה שעןד ילד זה ענין של כמעט מוות וחיים. למה זה כל כל קריטי אצלה?? אתה גם צריך לברר את זה למרות שהיחסים לא משהןא.
נשים אוהבות ורוצות ללדת אבל כשזה מגיע לרמה כל כך קיצונית אני ממש מרחמת עליה
זה לקחת אותה ולהשפיל אותה עד עפר. להגיד לה את לא שווה את לא ראויה בדבר שהוא הכי נשי
היא מוכנה לסבול הריון ולידה שזה לא קל ובמקום שהבעל שלה יתמוך בה , יפנק אותה, היא מוצאת את עצמה משתטחת עד עפר בתחנונים .
כל מה שהיא פתחה תיק זה סוג של נורה אדומה של מצוקה שתבין את הרצון שלה. בטוחה שהיא אמרה וביקשה והתחננה לעוד ילד וסרבת.
אני גם בטוחה שאין בכוונתה להתגרש. ברור שלא. היא פשוט משתוקקת לילד. כשתהיה אישה תבין
סליחה אבל ממש לא מסכימהמקרוני בשמנת
א. לא משנה כמה היא רוצה ילד הבעל הוא לא מכונה וילד צריך לבוא באהבה לא כי *אפשר*

ב. אם היא כל כך רוצה ילדים שתפעל לתיקון הזוגיות שלה. כגרושה הסיכויים שלה לילדים נוספים יהיו נמוכים בהרבה! אז מה הרווח פה?

ג. מצטערת אבל במצב כזה להביא ילד זה הדבר הכי אנוכי שאפשר! את משתמשת בו כקלףמיקוח עוד לפני שהוא בבטן שלך??? הלו, אשה! זה ילד! זה יצור אנושי ומגיע לו קיום מתוך אהבה ושמחה ולא בתור כלי במלחמת הזוגיות שלך.

ד. בטח שלבעל זה משנה. אם הם יתגרשו אחרי העוד ילד הזה- זה הרבה יותר מזונות לשלם. מה יצא לו מזה? גם ככה עד גיל 6 הילד לו יהיה אצלו. זה כאילו לבקש ממנו ללדת חובות.
תגובה ממש במקום וממש יפההדוכס מירוסלב

לאור ניסיון העברשיש19
שבו אמרה כמה פעמים אם רק...הכל יהיה בסדר, והכל לא היה בסדר, אני לא חושב שעוד ילד יפתור את הבעיה.
ברור שלא.בתאל1

ילד לא מביאים מתוך מריבה. וזה אסור. אני לא זוכרת איך קוראים לילדים האלה שבאים מתוך מריבה... יגידו הלמדנים.. 

הספר מאחורי אבל אין לי כח לחפש בו...

יש הרבה במה שאמרת,ד.

[בלי להתייחס לראשית הדברים, שמשמע כאילו "יביאו ילד" לגירושין עוד רגע..]

באמת אפשר, בצדק, להסתכל על זה בתור משהו קורע לב. שאשה הולכת לרבנות, פותחת תיק, ואומרת - אם יהיה ילד, אני מבטלת את זה... "הבה לי בנים ואם אין מתה אנוכי"...

מה אומרים חז"ל על מה שענה לה יעקב, "כך עונין את המעוקות"?...

אפשר להבין לגמרי את האיש שאינו רוצה ילד למצב של "כמעט גירושין". 

אפשר להבין את האשה שאם לא ילד, למה לה נישואין...

השאלה, מה גורם למה. קשה מאד לדעת מכאן.

האם האשה חוששת ש"סוחבים אותה" ואין בעיה אמיתית ביחס ביניהם, או שאולי מוכנה לסבול בין איש לאשתו לא מי יודע מה והעיקר שתגדל ילדים.

ולאידך, האיש צודק שאינו רוצה להיות רק ה"ספק" של רצונה, אלא גם שתהיה לו בבית אשה אוהבת.

חייבים חייבים, להסכים על התחלה קצרה של שיפור ביחס, עם הבטחה שאם זה הולך בכיוון - אז בשמחה..

נראה שזו הדרך היחידה. ה' יעזור.

אהבתי עמוק ופשוט חן טוהר

רחל אמרה את זה כשלא היו לה ילדים בכלל. ..rivki
כאן יש כבר כמה ילדים שגדלים באווירה לא משהו. לא ברור מה אשתו חושבת עליהם, ה ם לא חשובים?
זה נכון,ד.

אבל הרי לא הבאתי את זה כדימוי גמור,

אלא להמחיש את ההרגשה האפשרית.

גם אשה שיש לה כמה ילדים, לפעמים מאד רוצה עוד. גם איש.

ואם היא מרגישה שהמצב עלול לתקוע אותה עם המספר הנוכחי וזהו, זה יכול להיות תיסכול עצום. 

ומי אומר מה היא חושבת עליהם? אולי היא חושבת שהיא מגדלת אותם היטב? אולי אינה מודעת מספיק למשמעות של הקרנת היחס - או חוסר היחס - בין ההורים, עליהם.

על כן, השאלה אינה אם היא "צודקת" לגבי המשמעות של כרגע עוד ילדים.

אלא השאלה היא הבנת ההרגשות החזקים והמוצדקים של שניהם, כל אחד בפני עצמו.

אם מבינים את זה, אפשר לנסות למצוא פיתרון.

אהבתי. תגובה חיובית ואנושיתכותבת המחקר
עם הבנה לצער של שני הצדדים.

סיה את צודקת!!!רפואה שלמה
לפותח - אם תשמע לעצות ההפוכות אין בית.
ואם לסיה,- יש בית וחמש נפשות מאושרות.
הייתה לי כזו חברה
היום עשור אחרי המשבר יש זוג אוהב ו3 ילדים בלי עין הרע מוצלחים מדהימים,
ולי חלק טוב בעולם הבא כי אני גישרתי
או חמש ויותר נפשות אומללות!קוראי שמו
בית, הוא לא מקום שמתנהל באייומים ומניפולציות! את מכירה מקרה אחד ואני מכיר מכרים רבים, בהם הילדים לא סולחים להורים שלהם, על זה שגדלו בבית הרוס. לא פעם מנסים להשכיח את הקשיים, ע"י ילדים (מסכנים שגדלים בבית שנראה קיים כלפי חוץ, אבל מבפנים הוא הרוס).
אם שייך לגשר באמת, כלומר לא לאלץ את הבעל לעוד ילד, אלא להכנס לטיפול משמעותי, שיעבוד על הקונפליקטים, שישנה דפוסי התנהגות וממילא יהיה בית בריא - ודאי טוב מאוד ומתוך בית שיש בו אמון ואהבה, יוכלו להופיע עוד נשמות רבות מאושרות.
אבל אם האשה לא מוכנה להתאמץ (כמו שמוצג כאן) לעבוד על הזוגיות, ממש לא ראוי, להוליד ילדים שיהיו אומללים.
לאשה נמאס לחיות עם אריה דורסרפואה שלמה
היא מרגישה כלי למילוי תאוותיו
לכן הופיע הצירוף של תביעה לילד עם תביעה לגירושין. צירוף שמופיע רק כשאין מה להפסיד.

קראתי בשרשור אחר את הודעה שלך בנוגע מיון שערי צדק.
מדאיג.

איפה ראית את מה שאת מתארת?קוראי שמו
שם דובר על בעל שלא מתחשב באשתו. כאן (לפי הפרטים הידועים, כל תוספת אחרת היא השלמת פרטים שאולי נכונים, אבל על סמך מה את טוענת אותם???) מדובר בהכנסת עוד נפש למערכת מסובכת.
מה פירוש אריה דורסשיש19
ושאלתי כלי למילוי תאוות?
אין בינינו שום דבר מזה זמן מה, בהחלטה שלה.
אני מרגיש כלי למילוי התאווה והתשוקה שלה לילד, מעין רק מישהו שצריך להשלים את חלקו בשביל ילד, ולא חלק ממשהו זוגי.

אני אוסיף, כי לפני הפיצוץ טכניים הגירושין, הסכמנו שנינו על פרק זמן של מספר חודשים מעניין הילד, ולהתקרב לשיפור הזוגיות, כולל טיפול, אולם לאחר שכל הנושא סוכם, היא החליטה שלא בא לה לעמוד בסיכום.
אני לא אתאר את הסיטואציה שאמרה את זה, די שאגיד שהיה בסיטואציה מאוד זוגית
זה מאד משמעותי הפרט הזהפאז
כתבתי קודם ומשום מה ההודעה שלי לא כאן.
הצורת התנהלות של אשתך די מתמיהה.
אתה לא טוב עבורה כבעל אבל היא דורשת להביא איתך ילד?
או שבמקרה גרוע יותר זה אמצעי סחיטה...
כך או אחרת נשמע שהסיפור מורכב יותר
ובעיקר שהשאלה היא לא שאלת הילד או לא למרות שטכנית
זה מה שעל הפרק כיום,
אלה שאלת יחסינו האם בכלל ואם כן לאן.
אתה מתאר קשיים, היא מציבה אולטימטומים...
נשמע שהשלב הבא הוא לא גירושין ולא ילד כי אם יעוץ זוגי.
ואם היא לא רוצה לבוא- לך לבד.
או שהיא תצטרף או שלא.
בכ"מ לך תהיה הסתכלות מעמיקה ומקצועית יותר על המצב
שתאפשר קבלת החלטה מושכלת.

אני חושבת שאם תגיד בבית דין שאתה רוצה שלום בית ויעוץ בכל מקרה ישלחו אתכם לשם...

תתחיל מלשאול את עצמך את השאלות
האם אני רוצה להמשיך לחיות איתה?
(ואם לא היו לנו ילדים? ואם לא החלטנו להתחתן עדיין?)
איך הגענו למצב היום?
מן הסתם ההתדרדרות בשלבים.
נסה לחשוב מה הם היו
מה הפריע לך
מה הפריע לה

ולך ליועץ זוגי לעשות סדר במחשבות...

בהצחחה רבה בהחלטות בע"ה
אחי תחפף מהמערכת הזו היא כברהלוי מא
מתחילה את מערכת הגירושין שלכם עכשיו אל תהסס
נשמע שאשתך לא יודעת מה זו תקשורתשוקולד פרה.

היא פועלת באולטימטומים, שזה דבר שמשתמשים בו רק כשמגיעים לקצה.

אני מרשה לעצמי להאמין שצורת התקשורת הזאת מופיעה בעוד כמה אספקטים בחיים שלכם. התחשבנויות וניסיונות סחיטה כדי להשיג את רצונה. זו לא תקשורת, זה ממש ההפך הגמור שלה. זה גורם לך להרגיש מנוצל, נתון ללחצים, מתוסכל ובלי יכולת להגיד מילה. למה זה טוב?

אם היא מציבה בפניך כזה אולטימטום נשמע שהיא לא מודעת בכלל\מתכחשת לגמרי למצב שלכם. נשמע שהיא גם לא קרובה להבין מה המקום של הזוגיות במשפחה, איך מבטאים רצון לקרבה, לקשר, מה זה אומר התחשבות הדדית והקשבה לאחר.

האם היא אחת שניתן לעבוד איתה?

דבר נוסף- מה מחזיק אותך בתוך הקשר הזה? למה אתה רוצה בזוגיות הזאת? האם אתה עדיין אוהב אותה?

אלו שאלות שכדאי שישאלו. ברור שאתה לא רומה להיות אב גרוש שבקושי רואה את הילדים ורדוף ע"י אישה לעוד הרבה שנים-

אבל אתה רוצה בה עכשיו? מה אתה מרגיש ביחס אליה? הלכתם לטיפול זוגי? 

במילה אחת- מניפולציהתקווה_לעתיד

היא עושה לך מניפולציה 

וזה משהו שאף פעם לא תורם ואין לו שום היבט חיובי במערכת יחסים מכבדת.

אין ספק שלהביא ילד על מצע כזה זו טעות מרה. 

כדאי לשקול טוב האם יש  עתיד, אי אפשר להטיל עליך תנאי (הריון נוסף) לשיפור היחסים. אבסורד.

תגובהשיש19
היינו בטיפול זוגי לפני כמה זמן. היה יותר "הוא/היא עשה/תה לי" מאשר טיפול
ולאן הגעתם משם?פאז
נסו מטפל נוסף.
וגם חובה להתבגר.
תנסו להבין כל אחד פנימה מה קשה לו במה הוא לא בסדר
וממליצה ממש על הספר לבסוף מוצאים אהבה של הנדריקס
לא הגענו לכלום משםשיש19
אני ממש מבין אותה ברצון לילד, ואמרתי לה, אבל גם אמרתי לה שכעת זה לא אפשר י, ואחרי טיפול זוגי מוצלח זה יהיה אפשרי
השאלה הרבה יותר מהותית מילד או גירושיןפאז
ואפשר לקרוא לה יחסינו לאן
אתה מספר על קשיים
אשתך בוחרת באולטימטומים במקום לתקשר ולהחליט החלטות מיותרות
משהו פה לא עובד טוב, וכדאי לבדוק זאת לפני שמחליטים החלטה לכל כיוון שהוא
בין אם הבאת ילד לבית עם זוגיות לא יציבה
ובין אם גירושין כשיש ילדים ולא נוסה טיפול משמעותי.

מה כן?
בעיני טיפול זוגי.
לך לבד אם היא לא מסכימה ותשמע חוות דעת מקצועית על המצב.
וגם איך להתייחס לאולטימטום
ומה *אתה* יכול לשנות כדי שהזוגיות שלכם תהיה טובה יותר.

בהצלחה רבה!!
אני דוקא קצת יכולה להבין אותהסיה
אני לא יודעת נתונים עליה
אבל אולי היא כבר מתקרבת לגיל ארבעים והיא לא רוצה להישאר עם מעט ילדים
אולי הילדים כבר גדולים וקל לה מבחינת הילדים אז היא עושה שיקול שיש לה כוחות לעוד תינוק
אולי היא מבינה שבשנים הקרובות לא תיפרדו ואז כשתיפרדו היא כבר לא תוכל ללדת .
אז היא עושה שיקול של כרגע החלטנו להישאר יחד אז למה שלא אלד? נכון שהמצב לא אידיאלי אבל בתכלס כן אתם נשארים יחד אז אם נשארים מעט ילדים לא מתאים לה. אם נשארים אז הולכים על כל הקופה
אולי היא חושבת שזה יחבר וסתם כך אין באמת לדעת לפעמים זה עושה גרוע ולפעמים זה עושה טוב
אני רק רוצה לחדד עוד משהואסיה
נגיד שתלכו ליעוץ וזה יקח זמן ואחרי זה תחליטו טוב אנחנו מסתדרים בא נביא עוד ילדים... ואז כבר יהיה מאוחר מבחינת הגיל ( שוב לא יודעת מה הגיל שלה)
ואז מה ישאר? אתם תחיו טוב אבל עם מעט ילדים בתפיסה שלה ויתכן שלעולם לא תוכל באמת להשלים עם כך ובעצם אתה תהיה האשם לכך שאין עוד ילדים.
נראה לי שאם הכוונות שלכם כרגע לא להתגרש והרצון הוא כן להישאר אז אפשר להחליט שהולכים ליעוץ ונותנים רק פגישה שתים לראות אם יש מה להתקדם ואם יש מה להתקדם אז ממשיכים ביעוץ תוך כדי ללדת עוד ילדים כדי שלא תרגיש שבעצם רק היא נותנת מעצמה שתחיו טוב ואתה לא מסכים לעוד ילדים
מה שכן. שגם לא תמיד ברגע שרוצים ילדים כבר הכל מסתדר והם נולדים וגם הקב״ה שותף.
ללדת ילדים כשרע בגלל לחץ של זמן?!?מקרוני בשמנת
זאת הגישה שלך?
אני באמת ממש לא מבינה את זה.
קודם כל עם טיפולים אפשר גם בגילאים מאוחרים ללדת. ואם היא כבר הגיעה לחמישים אז בסדר, תיהני מהחיים, תאמצי, תקחי באומנה. לא יודעת. מה כל כך נורא בלשמוח במה שיש לה???

אז מהעדיף- לסבול, שהילדים הקיימים יסבלו,והילד החדש יסבול- העיקר להספיק מהר מהר ללדת?? מה טוב בזה?
באמתסיה
בואי נדבר עוד עשר שנים . תקראי מה שכתבת ותחשבי שוב את כותבת בתור זוג צעיר אישה בת עשרים וקצת. ואני קרובה לארבעים אז אני מגיבה שונה
לא מכניסים את עצמך לסכנה של ללדת מטיפולים או בגיל מבוגר שהסבירות שהילד יצא בריא לא משהוא.
דתים גם לא יעשו מסתבר הפלה. אז לגדל ילד לא בסדר ודאי לא ישפר יחסים.
תאמצי
תקחי באומנה
באמת את לא מדברת על אישה שאין לה ילדים.
היא רוצה ילד ממנה.
השאלה עד כמה הסבל שלהם נורא. יש הרבה זוגות שלא מסתדרים וממשיכים ללדת.
לא יודעת מה השיקולים שלה שכל כך קריטים לה.
כשהיתי צעירה גם חשבתי בתמימות כל הילדים באים מאהבה.
אז רק שתדעי שמלא ילדים נולדים ממש לא מאהבה אלא מטעות. שאמא שכחה גלולה או שהסתמכה על הנקה.
ותסתכלי בפורום הריון ולידה כמה נשים בוכות , נכנסות לדכאון ורוצות להפיל כי הילד בא פתאום. לא רצו בכלל.
אם תסתכלי גם בפורום הריון ולידה תראי שיש תופעה כזאת שנשים רוצות ילדים, מתחננות והבעל לא מסכים ולא רוצה
נכון שיש תופעה שזה לא מאהבהמקרוני בשמנת
אבל לא להפוך בדיעבד לאידיאל!
על השאר אגיב אחר כך.
אם היא מבוגרת-+mp8
היא ודאי אמורה לדעת שלתוך נישואין גרועים ותוך הצבת אולטימטומים- לא מביאים ילדים.

כשמתקרבים לגיל בינה- צריכים להפעיל גם קצת את השכל, לא רק את הרגש.

נו אז בתור אמאסיה
יש לך הסבר למה היא רוצה להביא עוד נשמה לחיי אומללות?
היא יודעת מה זה ילדים הרי כי כבר יש לה.
אז מה יכול להוביל לכזאת התאבדות מצידה בשביל עוד ילד?
אין לי הסברים לכל דבר שאנשים עושים+mp8
מבינה מאוד את השתוקקות לעוד ילד- גם אם יש עוד הרבה בבית, מבינה מאוד את התחושה שהשעון הביולוגי מתקתק הוזמן הולך ואוזל,
ועם זאת- זו לא הצורה ולא הדרך.
בצורה כזו לא מאלצים בעל להביא עוד ילדים.
לא הגיל ולא שום דבר אחר מצדיקים התנהגות כזו. נקודה.
ושבעל מאלץ אישה זה בסדר?סיה
את יודעת כמה חברות יש לי שהן מתמוטטןת . אין להן כח. הן קורסות ובכל אופן הבעל אומר שהרב הסכים רק לשנה למנוע. ואסור למנוע יותר. זה גם סוג של אילוץ של הבעל. אומר למה באנו לעולם מה המטרה . ילדים זה חשוב להביא עוד נשמות וכו.
והן מקוות בסתר ליבן שאולי יהיה נס ולא יכנסו להריון.

אני לא אומרת שלפתוח תיק ברבנות בשביל ילד זה באמת צעד חריג.
פשוט זה נראה לי שאני היחידה כאן פחות או יותר שחושבת מרחמים עליה. אולי בגלל שאני ממש ילדתי לא מזמן..: אז השכל לא עובד.
מה הקשר???+mp8
אם יש בעולם גברים לא בסדר- זה מתיר לנשים לעשות ככל העולה על רוחן?
כי אני רואה שכשבעל מאוד חשוב לו עוד ילדסיה
רוב נשים ילדו ולא יגידו בשום פנים וצורה לא
יש הבדל גדול, בין ללדתקוראי שמו
ילד, כשרוצים, אבל מתלבטים על הכחות. לבין ללדת ילד, לבית מתפרק.
אולי רוב הנשים שראית?בתאל1

אני לא נתקלתי ב"ה בנשים שקורסות ורוצות הפסקה ומנגד מישהו מכריח אותם

אני בפירוש רואה רק הפוך... שהרבה נשים שאין להן כח נפשי ופיזי מונעות לזמן ארוך יותר משנה.

והן לא חשודות ככאלה שלא ישאלו רב...

באמת עצוב שיש נשים כאלה שעושות נגד הכוחות שלהן... אולי כדאי שישאלו רבנים אחרים...

שתלך בעצמה לרב שמקובל עליהם!קוראי שמו
ותציג את המקום שלה. אם הרב יתיר - מצויין (אגב, אני מכיר רבנים שלא עונים על השאלה הזו בלי לשמוע את האשה.)

ואם לא, זה לא שהבעל מאלץ, זו ההלכה!
לפי פוסקים מסויימים אפשר שנתיים מהלידהבתאל1

לא לשאול רב ולמנוע..

בעבר היו מניקים עד גיל שנתיים או שלוש ולא נכנסו להריון בנתיים...

פורום הוא לא במה לפסיקת הלכה!קוראי שמו
ואני יודע שיש דעות שונות ובכלל לא בזה עסקתי.
רק הערתי על הטענה ש'הבעל מאלץ את האשה, כי הרב התיר...'. ועליה הסברתי, שאם הבעיה היא שלרב חסרים נתונים, היות שהבעל לא הציג טוב את הדברים - שהאשה תציג לו בעצמה. ואם בכ"ז הרב שמקובל עליהם (וזה לא משנה מה דעת רבנים אחרים, בדיוק כמו בכל שאלה אחרת!) נשאר באיסור, אז זה לא ש'הבעל מאלץ'!
אין הלכה שתאלץ אשה להפגערפואה שלמה
וואו התגובות שלך לא קשורות! איפה ראית שהוא אילץ אותה?הדוכס מירוסלב

ואם שמעת על סיפורים, אין לזה שום קשר לעניין כאן!

Sheesh, איזה יציאות יש לאנשים!!

זה באמת לא ברור למה היא רוצה את זה..בתאל1

אין לנו דרך לדעת כי היא לא כותבת כאן..

מה שבטוח שבאמת לא מביאים ילד למצב לא תקין. 

דווקא לי יש. אם היא פתחה תיק נראה שזה עצה של עורך דין לסחוטהדוכס מירוסלב

עוד דמי מזונות וחזקת גיל הרך.

והתגובות שלך קצת מוזרות... איך את נותנת יד לסחטנות שכזאת? מה בעלה הוא לא בן אנוש?? 

למקרה שזה לא הובן, התאוריה שהבאתי הזויה בדיוק כמו התאוריות של מי שהגבתי לה... ר"ל - סרקזם.

אני יכולה להגיד לך שבתור אמאפאז
הרצון לילד הוא רצון חזק מאד.
קרה גם לי

ועדיין, גם כשרוצים מאד משהו לגיטימי
צריך להפעיל איזשהו שיקול דעת או מחשבה

גם ילד שרוצה משחק מאד מאד שווה
אם ידרוש לשחק בו באמצע הלילה וישכב על הרצפה וידפוק עליה ויצרח
זה לא יהפוך את זה שאופן הבקשה שלו והזמן הלא מתאים שלה יעשו את זה נכונים.

אישה בוגרת שמתנהלת כך זה בעיני מצער מאד
ומראה על חוסר בשלות מסויים.
כן, רצון לילד הוא חזק ויכול להיות שהיא ממש מרגישה צורך גדול
ועדיין יש דרכים להתנהל, בטח ובטח להתנהל בזוגיות,
וזה בעיני ממש לא לגיטימי
לפיד.

הגיל שציין על עצמו,

סביר שהיא די בהיסטריה. כאילו, או שכעת תזכה או שמא לעולם לא... שאף אחד לא יעמוד בנסיון כזה.

[יש גם חשבון, שקודם כל שיהיו, אח"כ כבר אשתדל מאד.. מעבר לחשבון ש"לתוך ניושאין גרועים".. ממש לא פשוט]

יש מצב שאתה דורש יעוץ כדי להרוויח זמןרפואה שלמה
שלא יהיה נוסף כי פשוט אתה לא רוצה ילדים?
ההודעה שלך לא אמינה בעיני
אשה שפותחת תיק גירושין בדרך כלל לא אוהבת את בן הזוג כדי לשכפל אותו פעם נוספת
נראה כצעד של יאוש מצידה
תמיד נוח לזרוק על בן הזוג שרוצה ילדים שהזוגיות איתו לא מושלמת ולמנוע.
התכוונת להגיב לפותח השרשור?ד.

אז את צריכה ללחוץ על "תגובה" בהודעת הפתיחה..

אבל כיוון שכבר קראתי את הודעתך, התגובה שלך נראית לי לא במקומה.

יש כאן אדם שמעיד על עצמו שכותב מתוך מצוקה. הרי אם היה רוצה להתגרש, יכל לומר שאין בעיה.. אם היה רוצה להיענות לרצונה, גם כן. 

אלא מה, את משערת שאולי הוא פשוט לא רוצה..

למה לשער כך, בלי להכיר?

[ויותר מזה - נניח שבאמת לא היה רוצה, אז הוא כבר "פושע"? " נוח לזרוק על בן הזוג"?..  גם אם סתם היה אומר שרוצה למנוע, יש לגיטימיות לדון בכך אחרי כמה ילדים. כדאי להיזהר ממסקנות חריפות, כלפי מי שכלל לא מכירים. משני הצדדים]

עצוב לראותכותבת המחקר
שרוב הפורום בעד פירוק בית בישראל
ולא תומך בשיקומו ולידת ילד יהודי נוסף
רבות דנו כאן במצוקת האשה
איך תבנה איתו זוגיות אוהבת, והוא מונע ממנה.

סיה הסבירה יפה את העניין, וכל הכבוד לה שכתבה בפירוט ובכנות
אני מבחן את המצוקהשיש19
אבל לא ככה מבקשים דברים. גם שלי היה דברים חשובים והיא לא הסכימה, לא איימתי בפירוק הזוגיות, למרות שזה 'תקע' אותי בחיים. יש צורה של דיבור בין בני זוג. ולא, מה שאני מסרב זה לא בגלל מה שעשתה לי.

איך אני אמור להביא ילד במציאות כזאת ולתוכה? כל הבית הרוס! איך אני אדע שלא עובדים עלי, שרק משתמשים בי להשיג יעד, ויתגרשו ממני לאחר מכן? איך מביאים ילד בחוסר אמון שנוצר מהמון פעולות חד צדדיות מצידה בשנים האחרונות?
החשש מובןכותבת המחקר
עושים הסכם גירושין עכשיו. כסף לפי שני ילדים וחותמים ושמים במגירה.
משלימים.
מביאים עוד ילד.
והיה אם עבדו עליך, כלכלית לא הפסדת.
עורך דין טוב ינסח ככה שיהיה תקף גם עבור שלושה והיא לא תוכל לרמות אותך. את הפינה הכלכלית ניתן לסגור עכשיו.
אשה שמחה בונה , אשה במצוקה הורסת.
מה פירוש לא תוכל לרמות?שיש19
אם יש עוד ילד, והיא מתגרשת ישר אחר כך, זאת הרמייה. עוד ילד משנה את המצב מהותית במקרה של גירושין
כוונתי הייתה להסכם ממוןכותבת המחקר
הסכם ממון יכול לקחת בחשבון מציאות א מציאות ב ובהתאם להערך. יש טווח מזונות עבור ילד. לך עם אשתך יחד לעו"ד שיבדוק איך להגן עליך מרמיה. ואז תהיה שקט, ששלום הבית לא מדומה.
יתכן שדי במגשר
זה לא רק עניין כלכלי, מה על נפש הילד השלישי?יעל מהדרום
לק"י

אם מתגרשים, אז אין מה לעשות כשיש כבר ילדים קיימים.
אבל להביא עוד ילד, ואז אולי יהיו גירושין בכל זאת, לא חבל שעוד ילד יעבור את זה?!
למה גירושין?כותבת המחקר
הוא כותב שלא רוצה לפרק את הבית.
היא פועלת מלחץ
הויכוח הוא כן או לא ילד שלישי,
למה לא לכוון לפיוס, בניה, משפחה מאושרת עם שלושה ילדים?
את באמת חושבת שכל סכסוך מסתיים בגירושין?

מי ערב לכל המתחסדות שהסטטיסטיקה לא תשיג אותן?

מביאים ילדים בתקווה, ברצון כן ואמיתי לבנות ולהיות מאושרים ולא מחשבים חשבונות שמים.
נראה מהודעתו שמחפש דווקא שלום ובניה, ולא לשלם את מחיר "עצות בחינם". רק רוצה להיות בטוח שלא מרמים אותו וזו זכותו להיות שקט בנקודה זו. יועץ או מגשר או אפילו עו"ד הגון וירא שמים יכול להביא מזור
כי אם הבית במצב רעועיעל מהדרום
לק"י

והאשה "מאיימת" בגירושים, אין לדעת לאן זה יתגלגל.

מלבד זאת, שגם את התייחסת לזה שאולי "עובדים" עליו, ואחרי הילד- האשה תחליט שהיא כן רוצה להתגרש.

ונתעלם מהנקודה, שגם בלי חרב גירושין מעל הראש, כל עוד המצב בבית הוא לא מצב של "שלום בית", לא פייר כלפי הילד להביא אותו למציאות כזאת.
האשה כבר השלימה נפשית עם הגירושיןכותבת המחקר
והגישה תביעה. אולי לא רוצה להיות כלי בלבד ...
זה הוא שלא רוצה לפרק את הבית.
עצתך תביא אותה ואותו למקום ששניהם לא רוצים בו.
המחיר שעתיד לשלם כבד מאד
להלחם מול אשה כואבת ונוקמת זה לא מקום טוב
עדיף גם לילדים שלום בית ותקווה טובה לעתיד
מאשר מלחמה.

אני מבינה שאת בטוחה בצדקתך (כמו רובינו לפחות)יעל מהדרום
לק"י

ואני עדיין לא מסכימה איתך.

הדיעות בפורום יותר מציפות נקודות מכל הכיוונים, שיעזרו למתייעץ להחליט או להעלות אותן בפני יועץ מקצועי.

וברור שעדיף לילדים בית עם שלום.
אבל אף לא מבטיח שהולדת ילד נוסף תביא את זה.
(זה לא כמו להשקיע בחפץ דומם או צומח שאולי יעזור, מדובר פה ביחד עם חיות ונשמה).
לעומת זאת יש ביטחוןרפואה שלמה
שמניעת ילד שלישי תפרק את הבית.

כנראה היא מרגישה "החפצה" ושלא מתחשבים ברגשות שלה.
גם הוא מרגיש "מוחפץ" וחושש שתזרוק אותו אחר כך...

אז יש להם תחושה אחת משותפת... שיתחילו את הגישור בזה...
זה אולי נכון לוגית..אבל לא בטוח שהכון להתנהל ככה נפשיתיעל מהדרום
לק"י

במקרה כזה, הייתי מחפשת דרכים אחרות לשכנע אותה שזאת לא הדרך.
ובאופן כללי, הדיון פה עוסק בנפשות ולא במשוואות מתמטיותיעל מהדרום
לק"י

אין דרך אחת.
יש הרבה, וצריך לבחור מה שיהיה הכי טוב.
לכן חשוב שיהיה מגוון של דיעות.
להתחיל גישור בהבאת ילדים?הדוכס מירוסלב

הבית כרגע מפורק!קוראי שמו
בית שמתנהל באייומים, הוא לא בית. נקודה.
אם אפשר להתחיל גישור - מצויין. שיתחילו גישור ובעז"ה יהיו עוד הרבה ילדים. להתחיל את הגישור, בילד שיוולד לבית מפורק, גם אם המסגרת הרשמית קיימת, זה סתם התעללות בילד.
הדיון תיאורטירפואה שלמה
בלבד.
הוא עשוי להיות תמרור אזהרה לזוגות שמתנהלים לא נכון בנושא הזה בשלב מוקדם יותר...
כאן אין בכלל שאלה כי הפותח לא מסוגל נפשית להענות לאף אחת מהדרישות הסותרות. הוא רק יכול לקוות שימצא המטפל שיסביר לו את התנהגות אשתו וכשיהיה מסוגל לראות את מצוקתה אולי יצליח להגיע איתה להבנה. יתכן פסק זמן מדרישותיו גם יעזור בשלב ראשון
הכסף הוא הכי שולי בעניין!קוראי שמו
ממילא העצה שלך כמעט לא משמעותית.
אא"כ התכוונת במילה "משלימים" לזה שנכנסים לטיפול זוגי משמעותי. ורק אחרי שרואים שעולים על המסלול, לא בהכרח שהכל פתור אבל יש מוכנות לעבודה נפשית משותפת, אז שייך להמשיך להרחיב את המשפחה.
לולי עבודה נפשית משמעותית, כולל מוכנות לשינוי דפוסי התנהגות, אין הצדקה להכניס עוד נפש, לבית שבו ההורים עוסקים בלהאשים אחד את השני.
אף אחד לא דיבר על פירוק בית+mp8
דיברו על זה של בית בסכנת פירוק- לא מביאים עוד ילדים עם אקדח צמוד לרקה.

לידת ילד יהודי נוסף זה דבר גדול ונפלא- לא בסיטואציה כזו.
האשה הגישה כבר תביעהכותבת המחקר
מה ההתממות הזו
טענת שהפורום בעד פירוק הבית+mp8
או שאני לא יודעת לקרוא??

הפורום לא צד בעניין. אנשים חייו את דעתם שזו לא סיטואציה נורמלית והגיונית לעוד ילד.
התכוונת חיוו אבל זה מוביל לגירושיןכותבת המחקר
המצוקהשל שני הצדדים מובנת.
האשה כמהה לילד
האיש אומר הבית בוער זה עלול להיות קלף מיקוח
בושה לפורום שבמקום לנסות לתת מענה לשתי המצוקות גם יחד - ויש מענה!
הכיוון הכללי הוא דחיפה לפירוק בית יהודי
לא תפקידנו לתת מענה למצוקות+mp8
שמענו פה צד אחד והוא נשמע רע מאוד.
רב האנשים פה הביעו את דעתם שילד אינו מענה למצוקה, זו מצוקה נוספת במצב הנוכחי.
ילד שנולד למשפחה מפורקת שההורים עתידים להתקוטט מעל ראשו כל החיים ולהאשים זה את זה- הוא עוד נדבך באומללות הקיימת.

תפקידך לקחת אחריות על מה שאת כותבתכותבת המחקר
אומרים לך ש*בית יהודי בוער*
אל תוסיפי שמן למדורה
לא אישי נגדך, חלילה, הכוונה לפורום.
מי שיש לו עצה טובה להשכין שלום שיתן
ומי שאין לו ,שלא ילבה אש.
שבת שלום

הלוגיקה שעוד לידה תשפר הזוגיות ממש לא ברורהאלגריטי

מי שחווה הורות עם טלטלות ביחסים יכול להבין בקלות עד כמה התנאי של האישה כאן הוא לא הגיוני. הרי ידוע שאצל בני אדם צריך פניות נפשית ופיזית, בשביל להשקיע בזוגיות ואילו היא מתנה את הזוגיות בהפניה שלכל המשאבים הקיימים לטובת הולדה שבעצמה צריכה בסיס זוגי יציב.  

תארי לעצמך שאת רוצה לצאת להליכה עם חברה שלך אחרי הרבה זמן שלא הלכתן ביחד. היא מוכנה בשמחה ואפילו מבקשת ממך שתשרייני את השעה ביומן, אבל... לפני זה היא חייבת לעשות אימון תריאתלון שמתחיל בצליחה של הכינרת מטבריה לעין גב משם ברכיבה  לקצרין ואחרי זה ריצה עד לחרמון. היא חייבת האימון הזה. מקסימום אם היא תתעכב, אז תוכלי להצטרף אליה לקטע של הריצה. מה היית עונה לחברה הזו?

הגזמתי והקצנתי אבל זאת הפואנטה. שיש19 מבין את זה בחוש שלו כמו שכל בר דעת מבין. אני לא תומך בגירושים לכתחילה, אבל אם אשתו לא מקבלת את ההיגיון הפשוט הזה זה סימן שהיא לא רצינית לגביו.

הוא לא ביקש להשכין שלום. הוא שאל שאלהבתאל1

וענו לו תשובה על השאלה ששאל.

מסכימה מאוד עם הגישה שלךהחיים תותים=)
סליחה, הפורום דוחף לדרך אחרתקוראי שמו
קודם עבודה זוגית ומתוכה בעז"ה היא גם תקבל את המענה שלה. אם היא לא מוכנה לעבודה הזו, לא ראוי להביא עוד ילד לבית מפורק!
עבודה זוגית חייבת להיות של שני הצדדיםכותבת המחקר
ולפי מה שרשם היה כישלון משותף שהביא לבעיה הנוכחית. אם הוא אינו מעונין בילדים ואשתו מעוניינת במשפחה ברוכה, הוא היה צריך להיות הגון מההתחלה.
הוא אינן מעוניין בעוד ילדים במצב הנוכחי (רצוי לדייק)יעל מהדרום
נכון. לא לילד במצב הנוכחישיש19
לא אמרתי לא באופן גורף ולתמיד
ולא יבוא עוד ילד לבית מפורקכותבת המחקר
במצב שהוא נמצא והיא נמצאת זה לא יכול לקרות
בית בישראל צריך להיות בית ולא בית סוהראלגריטי

האופציה של שיקום היא תמיד עדיפה ורצויה, אבל בתנאי שזה אפשרי. וכן, לא כל זוגיות נועדה להצליח גם אם שני בני הזוג הם אנשים צדיקים וטובים. יש מצבים של פערים מהותיים וחוסר התאמה מובהק שההתעלמות מהם הופכת את החיים למאסר ממושך. 

בית נאמן בישראל עומד על בחירה חופשית ולא על כניעה וכפייה עצמית. 

לא משנה מה, אם הוא לא רוצה, הוא לא חייב. זוגיות זה יחדהדוכס מירוסלב

לא כפיה.

תמיד בשרשורים של המשברים צצות כל התגובות הכי נוראיות שיכולות להיות פה...

למה לי למשוך זמן?שיש19
גם ליל א טוב במצב הנוכחי,. אני רוצה לשקם את הזוגיות לפני ילד, כי לא מביאים ילד למצב ובמצב כזה
ברור מה אתה רוצהרפואה שלמה
השאלה מה יצא מזה
ומי ישלם את המחיר
זה נראה שאשתך מאד נפגעה לפני שנקטה בצעד הזה
לא פשוט לנהל מערכה כזו
מבינה אותך מאוד, יכול להיות שאישתך מרגישההחיים תותים=)
שאתה לא רוצה עוד ילד כי בעצמך אתה מעוניין בגירושין?
ולא מהסיבה השניה, שאתה בעצם מעוניין בשיקום הזוגיות לפני הבאת ילד.

(אולי הבינה זאת מהטון בו הדברים נאמרו וכד'.)

דיברתם פעם על הנושא בנחת? יש אפשרות לדבר איתה כך?
ממשיכה להגיב על הודעתךמקרוני בשמנת
אולי אני צעירה מאוד אבל זה לא סותר את האפשרות שסדר העדיפויות שלי נכון.
אני חושבת שלהביא ילד כשרע לך בתור אולטימטום רק בגלל הלחץ של הגיל והפחד מהצורך בטיפולים (אגב לא נאמר כאן שזו הסיבה בגללה אשתו של הפותח מעוניינת, זאת רק השערה שלך)- זה דבר אנוכי מאין כמותו.
להיות אמא זה לא דבר שעושות בשביל לסמן וי דמיוני! זה לא הישג ולא תחרות ולא צריך להספיק "כמה שיותר לפני שנהיה מבוגרות". כל אחת תהיה אמא באופן שנכון לבריאות שלה ולמצבה, ולא משנה כמה ילדים יש לך- משנה איזו מין אמא את.

ואמא שרוצה תינוק בתור איום נגד גירושין לא נשמעת כמו מישהי שטובת הילד בעיניה. להביא *בכוונה תחילה* ילד לתוך זוגיות שקורסת וגוססת לתוך עצמה במצב בו ברור לה שהאבא לא מעוניין בילד הזה זו לא טובת הילד.

ונכון יש מצבים בהם האמא רוצה ילד ואין ויש מצבים הפוכים. אז מה? העולם הזה מורכב וכלהחלטה ובחירה שלנו כאנשים מבוגרים צריכה להיות מתוך שיקול דעת ושכלול כל העובדות מסביב, לא מתוך נואשות ואימפולסיביות. זה מה שהופך אותנו לאנשים בוגרים. בין אם זה כייף או לא.

ותאמיני לי שאני יודעת מה זה לרצות מאוד ילד כשאי אפשר.
אין לך פרספקטיבה כי את צעירהצדק משמים נשקף
סדר העדיפויות שלך נכון כשהבית מנהל נכון.
כשנוצרת בעיה שמפרקת בית והזוג לא צעיר, לא בטוח שיש לך יכולת להבין את המצב וליעץ.
את סה"כ נותנת חיזוק לפותח להתגרש וזה כשלעצמו לא רצוי באינטרנט.
ברור כששני בני הזוג יראי שמיים וצעירים אז התשובה נראית פשוטה. למרבה הצער אני מסופק אם זה המקרה כאן.
האמירות שלך עלולות לדחוף לעוד נשמה אומללהנשואים פלוס
אם המצב כזה חמור שהיא פותחת תיק ברבנות. סביר להניח שהריון רק יחמיר את המצב.. סורי אחריות כבדה יותר זה להכניס נשמה לבית הרוס
ואם זה הכי נכון לעשות?בתאל1

היא לא אמרה את זה אגב (שצריך להתגרש...את זה אתה פירשת לבד). היא רק אמרה שלהביא ילד למציאות כזאת זה נוראי ואנוכי.

זה ממש התעללות בילד לדעתי... 

אז שישתף פעולה עם אמא מתעללת?

טוב הכל בקיצוניות בלי להכיר באמת את הצדדים. רק מההודעות פה.

אבל אי אפשר לפסול דעות באינטרנט כי הן באינטרנט וכי הפותח ביקש עצה.

ידוע לכל שהפורום לא מחליף ייעוץ מקצועי.

אני לא מסכימה איתךאודי-ה
ואני גם קרובה לארבעים.
זה לא שייך...ד.

לא בונים מראש על "טיפולים" ואין ערובה להצלחה. ולא במקרה הגיל הצעיר יותר הוא גם הפורה יותר. יש גילאים שמתאימים יותר לגידול ילדים.

ולא מאמצם או לוקחים באומנה במקום ללדת.. זה כשאין  ברירה, או כסתם רוצים לעשות חסד מלבד מה שיש. זה לא תחליף ללידת ילדים. לא מדובר על "סחורה". ילדים משלה.

וזה גם לא שייך ל"לשמוח במה שיש לה". מי שרוצה עוד ילדים, זה רצון חזק, גדול ואמיתי מאד.

כמובן, לא טוב שיהיה מצב של סבל. זה ענין אחר. ולכן באמת ראוי בנידון זה שיזדרזו להתחיל לטפל בעצמם, ויראו אם יש תזוזה טובה בכיוון קבוע, שמאפשרת להמשיך בבנין הבית ראוי. 

אבל לא לנצל את הלחץ של האשה, כדי להראות כאילו לא כ"כ איכפת. צריך מאמץ משני הצדדים לשיפור ההתנהלות והיחס, וגם להתייעץ אם צריך.

לך ליעוץ זוגי!מתנחל!!!!

עדיף שתלכו שניכם, אם היא לא מוכנה - לך לבד! הרבה פעמים אחד יכול לשנות מערכת יחסים זוגית (איך לנהל שיחה, איך להתייחס להצבת תנאים כאלה וכ"ו...) מאוד עוזר!! שמעתי על הרבה זוגות שהצליחו לחזור למערכת יחסים טובה אחרי מצבים דומים בזכות יעוץ זוגי!

לא נראה לי שלהסכים לתאים כאלה במצב כזה זה הפיתרון.....

אם אתה רוצה מספר טלאפון אז באישי..

בהצלחה!!!!!

הלכתי לבדשיש19
וגם ביני לבין עצמי החלטתי להתייחס אליה יפה ובאהבה. לצערי, אני לא רואה שזה משפיע עליה (וזאת לא הכוונה העיקרית)
לוקח קצת זמן והתמדה לשינוי. אל יאושבתאל1

פעם הייתי מייעץ לך לא להתגרשאליפ

אבל ראיתי לא מעט מקרים שגרושין עשו טוב לכולם בסופו של דבר

גם לבני הזוג וגם לילידים

לא צריך להיחפז לזה כמובן. האם הבית מצליח להתנהל בצורה סבירה? מה היא טוענת שהבעיה? כיצד לדעתה ילד נוסף יפתור זאת? לילדים היא מתנהגת כאמא נורמטיבית?

כל הדברים הללו אמורים להשפיע על ההחלטה

וכל הכבוד על המאמץ, אם הלכתם לייעוץ וגם הלכת לבד זה בהחלט מעיד על הנכונות שלך להשתדל.

גירושין זה נורא! והילדים הכי סובלים מזה!!החיים תותים=)
תעשה מה שאפשר כדי לשקם את הזוגיות שלכם (אם לא בשבילכם, בשביל הילדים שלכם!) .
שבו, תדברו ואם יש צורך - יעוץ מקצועי.

ה' יברך אתכם..!
הילדים סובלים עוד יותר מגירושים אמוציונליים!קוראי שמו
כמובן שגירושין זה דבר נוראי לילדים. אבל אם יש בית אחד,, שהוא 'שדה קרב', זה עוד יותר גרוע.
לכן, אם יש מוכנות, לעבודה משותפת, ע"מ לעלות על דרך המלך ולדאוג שבבית ישררו (אפשר גם שיכאב בדרך) אהבה ואחוה ושלום ורעות - ודאי ראוי וחשוב לעשות כל מאמץ.
אבל, אם המצב כמו שמתואר כאן, ואם אין שום מוכנות לעבודה, כפי שתואר כאן, לא בטוח שהשארות במסגרת, היא טובת הילדים.
לא טוב לתת כאלו עצות באינטרנטכותבת המחקר
לא טוב לתת אף עצה באינטרנט...קוראי שמו
כולנו הרי יודעים רק את מה שסופר ומן הסתם הסיפור הרבה יותר רחב. ובכל זאת גם את נותנת פה עצות.
כן, אני רואה שליחות, בגלל מקרים רבים שפגשתי, בלהוריד אנשים מהקונספציה, שהכי גרוע לילדים זה גירושין. גרושין זה גרוע, גרוע מאוד, שאף אחד לא יטען שאמרתי אחרת. אבל, לחיות בבית שהוא שדה קרב, שההורים עסוקים במריבות, או אפילו התנצחויות, בלתי פוסקות, זה גרוע יותר.
לכן, אני חד משמעי. הפתרון הטוב והנכון, הוא עבודה משותפת על הזוגיות. אבל, כל עוד שהיא לא קיימת, פשוט וברור שלא ראוי להכניס לבית הזה ילד נוסף.
אני מכיר יותר ממקרה אחד, של ילדים (כבר מזמן לא ילדים) שלא סולחים להורים, על זה שהם 'לא התגרשו בגלל הילדים'.
עדיין צריך מאוד להיזהר מעצות ספציפיותהחיים תותים=)
עבר עריכה על ידי החיים תותים=) בתאריך כ"ב בתמוז תשע"ז 18:21
ציטוט: "אבל אם המצב כמו שמתואר כאן"...

איננו יודעים לפרטי פרטים מה המצב המתואר כאן. ואיננו מוסמכים לייעץ לזוג.

גם בתורה יש אפשרות לגירושין אך במקרים קיצוניים בלבד בהם אין אפשרות לתיקון.

עד לשם יש לעשות את כל ההשתדלות לתיקון הבית!

בימינו הסטטיסטיקות מתארות אחוזים גבוהים מאוד של גירושין, אין ספק כי הרבה מהזוגות המתגרשים היו יכולים למנוע זאת.

(ועדיין אני אומרת שיש מקרי קיצון בהם אין ברירה. אך אסור להחפז לנהוג כך, ויש לעשות הכל לפני כן.. זאת כוונתי.)
לא עודדתי גירושין, הגבתי לדברייךקוראי שמו
ברור שיש הרבה מקרי גירושין (כמעט כולם) שיכלו להמנע עם עבודה נכונה, בשום מקום, לא בשרשור הזה ולא בשירשורים אחרים לא המלצתי להתגרש.
אני כן עומד על זה, שדיבורים על לא להתגרש בשביל הילדים בשום אופן, גורמים יותר נזק, לילדים וגם להורים.
עדיף לעבוד על הזוגיות, אבל גירושין אמוציונליים גרועים מגירושין ממש.
תותים צודקת בכל מילהרפואה שלמהאחרונה
איזה גירושים אמוציונליים? יש תביעה בבית משפט. אלו גירושין "לא אמוציונליים"
ראשית,ד.

לא להיבהל כלל.

לא פועלים מתוך איומים.

אתה יכול לומר לאשתך, שהיית מאד שמח בהגדלת המשפחה, אבל ילד צריך לבוא אל סביבה נורמלית, שיש בה יחס טוב בין הורים, אע"פ שבוודאי הערך שלו הוא עצמי.

אשר על כן, תשמח שתטפלו קצת בנושא של היחס ביניכם, ביצירה מחודשת של אוירה טובה ואמון, ואז ילד נוסף יוכל להצטרף גם למהלך, כגורם שמחזק את הקשר ביניכם, מלבד השמחה בעצם הענין.

יש להניח, כלימוד זכות עליה - שהרי זה נשמע ממש מבחיל "איום, שכזה - שהיא חוששת שהזמן עובר, ה"שעון" מתקתק, והיא רוצה שיהיו לה יותר ילדים, בלי קשר ליחס עם הבעל. אפשר להבין.

תגיד לה, הרי גם לפי ההלכה רואים שיש חשיבות ליחס בין ההורים בנושא זה. חז"ל אומרים ש"ילדי שנואה" זה מתשע מידות רעות (אע"פ שלהלכה זה תלוי ביחס באותו זמן, ולא "כללית").

ואולי תציע: את חושבת שאינך צריכה ייעוץ. אני חושב שזה יוכל לעזור לנו. בד"כ זה הפוך שאשה רוצה והאיש לא מוכן. אז בואי נלך פעם אחת, ברצון טוב ופתיחות, לא "בקיצור" - ואת תסבירי מדוע לדעתך את כלל לא צריכה את זה. אם מי שייעץ יסכים איתך, אני מוכן להמשיך את הייעוץ לזמן מה בפני עצמי ולראות אם יועיל..

מביני עניין אומריםבתאל1

שלא להביא ילד אם הזוגיות לא טובה ובמיוחד כזאת שעומדת בסימן שאלה...

אני לא בטוחה אבל נראה לי שגם הלכתית זה לא מותר...

אני רק אברך אותך שיהיו לכם את כל הכוחות לקום מהמצב הזהע מ
שלב שלב, בנחת, לזוגיות בריאה ומאושרת, ותמשיכו לבנות בניין עדי עד.
אני מאמין שזה אפשרי, תשקיעו בזה הרבה כוחות! זה יותר חשוב מכל דבר אחר שמשקיעים בו כוחות, אז בהתאם

בהצלחה רבה!
אחד לאחד מה שעברתיהלוי מא
אל תיכנס למיטה אם לא בא לך להרוס לעצמך את החיים אם בא לך גש לפרטי
הוא לא נכנססיה
למיטה אם לא בא לו.
אלא מסתבר שהיא נכנסת למיטה ולא בא לה ! לא יודעת מה המצב ביניהם אם יש יחסים.
אבל מה שברור שהיא נכנסת בתחושת החמצה כל פעם שזה יכל להוביל לילד וזה לא.
ואם היא היתה עושה דברים בכח אז יש לה עוד מלא דרכים . לדעתי זה שמאימת בגרושין זה גרוע אבל מראה שהיא אמתית איתו.
אם היתה יותר מנפולטיבית ורוצה ילד יכלה לעשות את זה בדרך הרבה יותר אלגנטית ושקטה. פשוט היתה כביכול שוכחת גלולות מניעה או מוציאה התקן או אין לי מושג איך מונעת. וגם אם תלכו לרופא אחרי זה תמיד יש את אלו שנכנסות להריון על אף אמצעי מניעה.
אני עובדת עם חילוניות ויש אחת בעבןדה שפשוט עשתה ככה עם חבר שלה שבכלל לא נשואה לו והוא סמך עליה. לדעתי זה יותר זועה , זה ממש גניבת דעת.
פה להפך, היא לא רוצה לעשות משהןא מאחורי הגב ולדאוג לעצמה .היא כן רוצה שזה יבןא בשותפות
את לא אמיתית ילד מביאים מאהבההלוי מא

נשמה ישראלית מורידים בקדושה בטהרה ובשמחה לא מתוך ברוך זוגי ואיומי גט

מה הסטטוס שלך?

הכותב היה בזוגיות איומה תוך איומים זהים מצד גרושתו.

תודה לאל שגמלני כל טוב

אתה מבין בעצמך שזה לא מציאותי, נכון?רפואה שלמה
הבעיה הזוגית נוצרה מכפייה של הפותח לזוגיות מסויימת והיא לא מעוניינת להמשיך ככה.
היא לא יכולה להכריח אותו... היא יכולה רק לגרום לו לבדוק את ההתנהלות שלו. וזה מה שקורה כעת.
לא נראה שיש פה כפיה מצידויעל מהדרום
לק"י

וגם אם לך נראה ככה, אף אחד פה לא יודע מה התמונה השלמה, ומה בדיוק בדיוק כל אחד מבני הזוג כופה או לא כופה.
התגובות שלך ממש מוזרות. כאילו שיש לך איזה אינטרס בזה חחהדוכס מירוסלב

שותפות זאת לא כפיה ולא איומים, שותפות זה רצון. הוא לא רוצה להביא ילד לבית הרוס.

ואין שום היגיון בעולם להביא ילד במצב כזה.

איזה אינטרס . באמתסיה
אלוקים נגלה לי בחלום ואמר שיש נשמה קדושה של המשיח שאמור לרדת לעולם והם מפספסים.

חחחחחחחחחחחחחחחחחח הדוכס מירוסלב

גם רעיון

תגובה אמיתית, ישרה ואמיצה!כותבת המחקר
סיה, כל הכבוד לך!
נהנית מהתגובות הכנות, המושקעות והמנומקות שלך.
יפה שאת משקיעה זמן ומחשבה להביא שלום בית.
חח כפיה זה אחלה שלום הדוכס מירוסלב

תודהסיה
איומים זה שותפות?מקרוני בשמנת
שתיקח תרומת זרע אם כל כך דחוף לה.
כגרושה הסיכוי שלה לילד יירד פלאים, מבטיחה.
פה יש לה סיכוי לשקם את הזוגיות ואז, בתהליך,להביא יחד ילד לבית עם חזון משותף ולפחות רצון הדדי לקשר טוב. משהו. מינימום.
כבר עשתה באחד הילדים את הנ"לשיש19
כלומר, מה היה כתבה, להביא ילד עם "לשכוח" גלולה.
משם הזוגיות שלנו התחילה להתדרדר, כשהיא עושה עוד ועוד דברים ומקבלת החלטו. באופן חד צדדי ולבד
כלומר בעצם הסכמת רק לילד אחדשרלוק

מכיר זוג שהיה במצבכם.

הגבר חשב שהאשה תעשה שיקול שממילא היא מאחרת את הרכבת ועדיף להשאר עם מה שיש.

והאשה הרגישה מה שתיארה כאן המגיבה "סיה"

התגרשו.

האשה, הקב"ה היה בצד שלה, הוא הפסיד את הדירה, הילדים כועסים עליו שמקום להביא אח נתן גט לאמא, משלם מזונות אחרי שהוצל"פ עקלו אותו מכל צד. והיא אחרה את הרכבת... שיתפה את בורא עולם בצערה...

התוצאה:

הוא הכיר אשה צעירה... חתיכה... עשירה

החדשה קנתה את "בית חלומותיו" בכספה ורשמה אותו על שמה, כמובן עם הסכם ממון...

לפני שהבין מי ומה הייתה לו בת, ועוד אחת, הזוגיות הדרדרה לגמרי, ואז  נולד עוד תינוק,  הוא התפרק:

חיי המשפחה שלו זוועה (החדשה לא מתמודדת עם כלום..), איבד את העבודה שלו, לא יכול להתגרש - אין לו כסף לדיור. השניה גם מעוניינת להשאיר אצלו את הילדים... אין לה סבלנות לאף אחד.

בקיצור תחשוב טוב כי יש מנהיג לבירה. 

יש בדברייךסיה
יתכן שהוא התחתן ובכלל לא בנוי לילדים.
אחרי ילד אחד הבין שבכלל לא בא לו עוד ילדים. רוצה חיי כיף של רווק בלי דאגות
ואז עשתה לו את התרגיל עם שכחת הכדורים.
ועכשיו מנסה בצורת גט.
אם גבר חושב שהןא לא רוצה הרבה ילדים הוא חייב לידע קודם לפני חתונה זה גם לגבי אישה .
לרצות רק ילד אחד ,זה ממש חריג!! זה סוג של נכות!! צריך ליידע את זה קודם לפני החתונה בזמן היכרות.
וגם אם ראה אחרי ילד שזה קשה . מה לעשות לגדל ילדים זה קשה אבל קושי שווה. אפשר לא להסכים אם רוצים שלוש ילדים או חמש.
אבל בציבור דתי אני חושבת שלפחות שלושה ילדים זה נורמה שצריך לדעת כשמתחתנים שהולכים לקראת האתגר . לא מדברת על מקרים קיצונים שנופלים בפח עם בעל או אישה ואז מתגרשים.
אבל אם יש ירידןת ועליות בזוגיות, דברים בתחום הסטנדרט
שניתן להתגבר עליהם אז למה להישאר עם מעט
ילדים
לא רוצה לציין מספר ילדיםשיש19
כתבתי שיש יותר משני ילדים.
כבר כתבתי מספיק פרטים, ואני רוצה למנוע זיהוי
יש גם את העניין מה יהיה הלאהסיה
האם כל הרצון זה רק עוד ילד אחד וזהו?
או שהיא רוצה עוד כמה?
אם היא באמת רוצה עוד כמה אז הפער הולך וגדל וזה כבר סיפור יותר רציני שבאמת קשה לגשר.
אם כל הענין באמת זה אחד בלבד. ..יכול להיות שיש לכם מין אחד ולכן חשוב לה.. באמת חסרים פרטים שאתה לא יכול לחשוף
אם הסיפור על הגלולות נכוןצדק משמים נשקף
אז בעיית הזוגיות התחילה מרגע שהכרחת אותה למנוע הריון נגד רצונה.
מה הכוונה הכרחת..למנוע הריון?נשואים פלוס
הריון הוא צעד משותף! והוא צריך להגיע מרצון של שתי בני הזוג. מאיפה מגיע לכם הרעיון שאישה מגיע לה הכל ויותר לה הכל והיא תמיד המסכנה???
לי ענית שילד שלישי ישנה את התמונהכותבת המחקר
מוזר.
כתבתי ילד נוסף, עד כמה שאני זוכר.שיש19
נכון. לא ציינת מספרכותבת המחקר
ה' ישלח לכם אמון זה בזה, ושלווה.

לא נראה לי שרוצה ממך ילד כדי להעלות מזונות.
כששונאים מישהו נעלם הרצון להביא לעולם בדמותו. היא לא שונאת אותך.
שימצא לכם שליח טוב להשכנת שלום.
הניסוח שלך יוצא דופןצדק משמים נשקף
מה רצית להגיד? שיצאת ידי החובה ההלכתית?
נראה שמיררת לאשתך את החיים בנושא הילדים.
מלכתחילה לא נכון היה להגיע למצב שצריכה לעשות את הטריק עם הגלולה. אם בכלל הפרשנות שלך נכונה.
מבין שאתה כועס ומרגיש פגוע ויותר רוצה להעניש מאשר להביא ילד עם אשתך,
אבל נראה לי שאתה מעניש הכי קשה את עצמך.
אולי העו"ד שלך מרח אותך בהבטחות כדי לקבל את כספך.
מצב הגברים התגרשים לא יותר טוב משלך. אולי בטיפול יצליחו לשחרר אותך מהכעס. זה תמיד טוב להשתחרר מכעסים.
אני רוצה ילדים, אבלשיש19
לפני כן אני רוצה זוגיות.
אני לא רואה לא בעצמי ולא באשתי גורם שמטרתו אך ורק להביא ילדים. אני חושב שבזוגיות קודמת לילדים.
לגבי הגלולה, זו לא פרשנות, אלא מה שאשתי אמרה לי לאחר שזה קרה.
אין פה שום רצון להעניש, ועל עניין הגלולה מחלתי מכבר, אבל אני רוצה זוגיות נורמלית, שאת הקשיים לא פותרים באיומים, אלא בהידברות
אני מכירה זוגות שהתגרשו, ומצבם לא קרוב לסיפור הבלהות שלךיעל מהדרום
לק"י

סיפור כזה לא אמור להוות סיבה אם להתגרש או לא.

וחוץ מזה, שנשמע שלפותח השרשור יש עוד כמה קשיים לא פתורים, חוץ משאלת הילד הנוסף.
כל אחד ומה שהקב"ה מודד לו...כותבת המחקר
כולל החכמים שמוסיפים זרדים למדורה.
מבין שאת צעירה וחסרת ניסיוןצדק משמים נשקף
אבל למה את כל כך תומכת בפירוק בית אם הוא מתלבט.
קורא את השרשור, הגבת פעמים רבות שיתגרש. למה בעצם? הוא כותב שלא רוצה לפרק. תני לו למצוא עזרה לבנות. המליצו לו לעשות שאלת רב. לפי כובד ההתלבטות וחומרתה יש להגיב בשיקול דעת.
לא מדובר בתורנות שטיפת כיור בשרי במוצ"ש
אני ממש לא תומכת בפירוק ביתיעל מהדרום
לק"י

אבל גם לא תומכת בהבאת ילדים נוספים לעולם במצב רעוע כזה.

כל הפעמים שדיברתי על גירושים, היו בהקשר לזה, שזה עלול להגיע בלי קשר לילד נוסף.
בשום מקום לא כתבתי המלצה להתגרש.

תקראו טוב מה שכותבים, לפני שאתם מתחילים להתנגד ולהתייחס אלי כצעירה וחסרת ניסיון!
(יש פה עוד כמה אנשים, מבוגרים ממני ונשואים יותר שנים ממני, ודעתי כדעתם).
אתה מנבא לו? או שאתה כותב על מקרה שהיית עד לו?הדוכס מירוסלב

כי לא מביאים ככה ראיות לבן אדם.

הנבואה ניתנה לשוטים...צדק משמים נשקף
אבל אני מניח שכאדם מאמין אתה מכיר את 13 העיקרים
הנבואה לא ניטלה מהחכמים וניתנה גם לתינוקות הדוכס מירוסלב

בכל מקרה, לא צריך להביא מקרה אחד ולהפחיד את הבחור... אני בכלל נגד לשאול שאלות כאלה קריטיות בפורמטים מהסוג הזה

אתם צריכים להתרכך! ללמוד לתקשר!עובד
אין כזה דבר ללדת ילד בערמה!
קשר לא יכול להיות בלי אמון!
ילד מגיע כי יש רצון משותף ללדת
אותו- אם לא , הוא מסכן!
קח בחשבון שמצוות פריה ורביה היא לא מחוייבתהלוי מא
אז שתתפוס בלמפה
אתה צודק לגמרי.שוקולד פרה.

לחיות בכאב זוגי - זה כואב וזה נורא.

להתגרש - זה יותר כואב ויותר נורא , בשבילך וגם בשביל ילדיך. 

אז כמה דברים- 

נשמע שאתה מנסה להתנהל מתוך כינות ותקשורת.  וכך נכון וראוי.  בלי איומים ודרישות.
אם אין יעוץ זוגי באופק - תנסה לחשוב בעצמך מה הנקודות המרכזיות שגורמות לחיכוך ומתח ביניכם, ומה *אתה* יכול לעשות כדי שיהיה לכם יותר טוב.    [ אולי אולי היא מסרבת לטיפול זוגי כי היא מרגישה שאתה רוצה ש*היא* תשתנה . ואולי כי היא אטומה לקשייך...]

להביא ילד לעולם בתוך זוגיות כ"כ קשה , כשיש איומי גירושין ברקע- נראה רעיון לא טוב בכלל. 

גם להתגרש - רעיון לא טוב בכלל. בפרט שיש ילדים. [ואני משער שהיא מבוגרת ולכן חשוב לה ילד נוסף עכשיו...]

ובעיקר- זה די אגואיסטי לחשוב על הבאת ילד במצב כזה , כדי שלאמא יהיו מספיק ילדים, בלי לראות את טובת הילד שיוולד לתוך משפחה שבורה.]

לעצמך הייתי מציע לחשוב שוב , להתבונן פנימה- האם אתה רוצה את הזוגיות הזו? יש בך אהבה כלפי האשה הזו שהיא אישתך ואם ילדיך? 

וגם היייתי מציע למצוא כמה שיותר תעסוקות מחוץ לבית, להעסיק את עצמך בדברים שלא יוצרים חיכוך זוגי.

ומבחינה משפטית- 

אם בכל זאת תתעורר בך האהבה או התקווה ותחליטו להביא ילד משותף נוסף

תחשוב טוב טוב מראש על המשמעות שלו בתוך הליך גירושין. 

למשל, הייתי מציע לך לקבוע כבר מעכשיו את סך המזונות או אפילו להחתים אותה שלא תתבע מזונות על ילד זה והיא נושאת ואחראית לכלכלתו. 

יש היום גם איזה שהם הסכמים על אי הגשת תלונות במשטרה במהלך גירושין. או השלשת סכום כסף על צווי הגנה וצווי הרחקה. 

גירושין עלולים להיות הליך מכוער ורע כשאתה , כגבר, מנושל מאשתך מילדיך מכספך ומהבית והסביבה שחיית בה. מנסיון.   יש לך עכשיו הזדמנות להציב תנאים לשאלה איך יראו הגירושין [אם ח"ו יהיו] 

תחשוב טוב ותתייעץ.

אני גבר. לא שוקולד פרה אלא שוקלד לבן...

נראה שאשתך רוצה לקבל יותר כספי מזונותshir20

ילד נוסף זה עוד כסף למזונות. היא כנראה חושבת שמצבה הכלכלי ישתפר לאחר הגירושים הם יהיו לה 3 ילדים והיא תקבל יותר מזונות (וגם הטבות נוספות הניתנות לאם חד הורית לשלושה ילדים).

אם זה התנאי שלה אז אל תסכים ואולי תוביל אתה את מהלך הגירושים באופן שיגרום לה לבקש שלום בית

ניסיתי להמנע, אבל אני חייב להביע את דעתי.הדוכס מירוסלב

כל הדיונים מהסוג הזה בפורומים הם גרועים ולדעתי סופם להוביל לכישלון.

במקרים כאלה חשובים - כדאי ללכת לרב גדול, אחד מגדולי ישראל הפוסקים המפורסמים, ולהתייעץ איתו.

מסכים איתך מאדצדק משמים נשקף
אף אחד לא פוסק לפי מה שאומרים בפורוםשיש19
פשוט מחפש עוד זווית שלא עלו עד כה.
וכן, הלכנו לרב מוכר שאמר לה לוותר ושעוד כחצי שנה, תוך טיפול זוגי, יהיה עוד ילד. היא לא התרצתה מזה
אולי תלך לאחד מגדולי הדור הממש מפורסמים?הדוכס מירוסלב

למעמד יש השפעה גדולה במצבים כאלה.

מה גם שיש את הצד של הברכה והתפילה של פוסק מגדולי הדור...

לא קשה להגיע אל אחד מהם

מגיבה לךהחיים תותים=)
קראתי את רוב השרשור ובעיקר את דבריך, ונשמע שאתה הולך בגישה בריאה, חיובית ואופטימית!
נשמע שאתה באמת שואף לשיקום היחסים ביניכם, שואף לזוגיות טובה ולבית טוב ויציב עבור ילדיכם, ועבור עצמיכם.

נשמע גם שאתה עושה הרבה השתדלות למען זה, ללכת לרב, לטיפול, לשפר את היחס שלך כלפיה... וזה מדהים ומוערך מאוד בעיני!

כמו כן נשמע שישנה בעיה קשה של חוסר אמון בקשר ביניכם. (ואולי זו לא הבעיה היחידה..)

צריך לבחון טוב האם זו בעיה שניתנת לטיפול, לעבודה, ועד כמה היא עמוקה. (בעיני רק אדם מקצועי יכול לעזור בזה).
גם השאלה היא כמה נכונות לשת"פ יש מצד אישתך, וודאי שאיומים זאת לא הדרך.

אין פה מספיק פרטים שלכם, וגם אף אחד כאן לא מוסמך לייעץ לך מה לעשות (וגם כדאי שתזהר מאוד לא ליפול שולל אחר עצות שונות שניתנות פה, כולל העצה שלי.. אלא תקשיב לעצמך)

אתה כותב שכבר ניסיתם טיפול והיא פחות זורמת איתך. נשמע שאתם די בפלונטר.

אם כבר ניסיתם לדבר בינכם ואתה מרגיש שזה עדיין תקוע, חשוב להמשיך ולהתייעץ, עם אדם מומחה בעל גישה בריאה בנושא. מספיק שגם רק אתה תשאל ותתייעץ,(לפחות בתור התחלה)
אני מכירה אישה מדהימה, בעלת גישה כזאת, שיכולה בעז"ה לנסות לעזור (אשמח בפרטי לפרט, לי היא מאוד עזרה כמה פעמים)

תתייעץ ואל תרפה עד שתקבל את התשובה שתספק אותך ותתישב על ליבך.
זה ממש דיני נפשות...

בכל מקרה, כל החלטה שתעשה ותהיה לך טובה, ותהיה שלם איתה, בעז"ה תהיה טובה גם לילדיך.

הרבה ברכה והצלחה, המון תפילות
ובעז"ה סיעתא דישמיא גדולה.
מקרה מצער.hap19

שלום לך.

אני לא יודע מה עליך לעשות, וגם לא יכול לתת לך שום עצה לאיזה כיוון לפנות.

אני רק רוצה להפנות את תשומת ליבך לאפשרות כואבת מסוימת. אולי היא נכונה ואולי לא.

אך כדאי שתכיר אפשרות זאת ותחשוב בעצמך האם היא נכונה:

הגעת למצב גרוע ביותר.

אשתך סחטה אותך במשך כל השנים. אשתך לא אוהבת אותך כלל.

כל מה שאשתך רוצה זה ילדים, כמה שיותר ילדים, וכסף ממך, כלומר מזונות.

ואשתך ממשיכה לסחוט אותך גם היום.

כמו שנאמר בקהלת: "ומוצא אני מר ממות את האשה אשר היא מצודים וחרמים לבה אסורים ידיה..."

אשתך סחטה "בטעות", "בתום לב" עוד ילד ועוד ילד, בלי ששמת לב.

היא נראית נחמדה, היא טוענת שהיא רוצה רק בטובתך, ובטובת המשפחה.

היא גורמת לך לחשוב שרק אם אתה תשקיע יותר, עוד קצת, הכל יחזור למקומו בשלום. המשפחה תשוב למסלול תקין.

בפועל היא פרסה את המלכודת שלה כבר לפני שנים רבות.

ואתה נפלת.

אם זה נכון. שוב: אם זה נכון, יש לך שתי אפשרויות:

האחת, לפרק את החבילה עכשיו, לשלם מזונות ולקוות לטוב.

השנייה, להוליד עוד ילד, אשתך תפרק את החבילה מאוחר יותר, לשלם מזונות על עוד ילד (ואולי יותר ויותר) ולקוות לטוב.

ואולי אני לחינם מלחיץ אותך יותר מדי וכל מה שכתבתי הינו קשקוש מוחלט, ואשתך נמצאת באמת עם כמה בעיות קטנות שייפתרו בעזרת השם.

מה שאני כן יכול להמליץ לך - אתה נמצא במצב מסוכן, וחשוב שתכיר בכך.

כלומר, יש פוטנציאל של סכנה גדולה.

אל תסמוך לגמרי על אף אחד! תהיה עם ראש פתוח, תחשוב היטב על צעדיך.

תתייעץ עם כמה שיותר אנשים.

תכין תוכנית פעולה.

תתקין מצלמות נסתרות ומכשירי הקלטה, על פי התייעצות עם עורך דין.

שלא תופתע יום ארור אחד "עד אשר לא יבואו ימי רעה והגיעו שנים אשר תאמר אין לי בהם חפץ".

מקווה בכל לב לטובתך, לטובת משפחתך, ולטובת הילדים!

מי ייתן וכל הסיפור ייגמר בשלום על הצד הטוב יותר!

הוא כבר הופתעכותבת המחקר
היא הקדימה אותו והגישה תביעה
יש לזה משמעות מי מגיש ולאן...
בהנחה שהיא בגיל גבולי
לא שווה להתגרש כדי למנוע ילד

הלוגיקה הזאת מוזרההדוכס מירוסלב

היא זאת שרוצה להתגרש, והיא זאת שרוצה ילד.

הוא לא רוצה להתגרש, ככה שהוא לא רוצה למנוע ילד. הוא בסה"כ רוצה שהיא תתנהג כמו בן אדם מוסרי.

התנהגותו מוסרית בעיניך? באמת?שרלוק

בעיני זה סוג של רמיה להתחתן,

ואז להעמיד את האשה מול הגילוי שרוצה רק שני ילדים.

מספר ילדים שרוצים זה נושא שיחה בסיסי לפני שמתחתנים. 

אולי תפתח על זה שרשור בפורום השני?

הוא כתב שיש יותר מ2פאז
ומי אמר לך שדיברו על זה לפני החתונה והיה אחרת?
בנוסף, אם אישה מועלת באמון של בן זוגו ושוכחת באמת בכוונה גלולה
כלומר מביאה איתו ילד לעולם שלא ברצונו
(וכולנו יודעים ש3 שותפים לאדם. ועל אביו לפרנס אותו ולטפל בו יחד עם אמו
וגם לדאוג לאישה ולשאר הילדים בזמן ההריון ואחרי הלידה שזה בערך שנה...)

שלא תבין לא נכון-
אני בעד ילדים ובעד משפחות ברוכות *ושמחות*.
ילדים שמובאים לעולם בצורה כזאת
ח"ו יגדלו להיות נשמות אבודות
יש ביהדות חשיבות גדוחה למקום ולקשר בין בני הזוג שממנו מגיעות לעולם נשמות.

כמובן שכל נושא הילדים פה מעט סתום.
לא ברור לנו על מה הם דיברו לפני החתונה ועל מה אחרי
ולמה הוא רצה למנוע ואשתו הביאה ילד בניגוד לרצונו.

אבל זה התדרדר מפה לכיוונים נוספים וגרועים יותק

הנשמות האבודות הגיעו לפה...רפואה שלמה
נושא הילדים לא "סתום" במקרה.
"החושד בכשרים......"יעל מהדרום
לק"י

עדיף לא לשפוט בלי לדעת.
טוב שהגעת סופסוף למסקנהכותבת המחקר
כי היית שיפוטית מאד בתגובות שלך.
אשמח לראות איפה הייתי שיפוטית וכלפי מייעל מהדרום
לק"י

בדר"כ אני בכלל לא כזאת, ועברתי שוב על התגובות שלי, ולא מצאתי שיפוטיות.

ונראה לי שאחסוך מעצמי את המשך הדיוח העקר הזה...
ודוד המלך?כותבת המחקר
מה לגבי דוד המלך?פאז
מאיפה הסקת את זה?אודי-ה
זה לא מה שהוא אמר.
איפה ראית שהוא אמר *שמלכתחילה* הוא רצה רק 2 ילדים?
ולא כל זוג מסכם כמה ילדים יהיו לו...
היא פתחה תיק לגירושין. שתטפל קודם ביחסים בינה לבין בעלה ואחר כך תבקש מנו להביא עוד ילדים. זה לא מצב נורמלי.
והחיוב לפרו ורבו הוא בכלל לא עליה, אלא עליו. אז מבחינה הלכתית הוא לא גורם לה לבטל שום מצווה.
אז חבל מאדכותבת המחקר
שלא חשבו על זה לפני הנישואין, כי להכניס בן זוג למצב של תסכול מתמשך(אשתו) או פחד מתמשך (שלו) זה מתכון להרס.
סביר להניח שהם ימצאו את עצמם בטיפול זוגי ויצטרכו להתעמת עם הפער בציפיות כששלושה ילדים מסכנים לפחות סובלים מאד.
אי אפשר לתכנן את החיים.
אבל לברר ציפיות לפני הנישואין בודאי שצריך.
הרבה יותר חשוב מכל השאלות שרצות בפורום המקביל.
מי שחושב שניתן עשרים שנה מראש לתכנן ציפיותנשואים פלוס
כנראה בן עשרים או פחות.
החיים דינמיים ולא ניתן לחיות אותם על פי תכנון מלפני עשרים שנה.
מי אמר שיש פער בציפיות?אודי-ה
יש פה אנשים (חוץ ממך יש פה עוד כמה) שמספרים את סיפור חייו של הפותח בלי להכיר אותו בכלל.
להביא ילד כשיש בעיות שעלולות להביא לגירושין זה לא כדאי. ואין פה שום עניין של פער בציפיות. אם הוא הולך להתגרש ממנה (ח"ו) אין שום סיבה שיביא איתה עוד ילד. ולא משנה כמה היא תהיה מאוכזבת מזה.
גם אם לא יביא לגירושיןעובד
להביא ילד בתקופה של משבר,
זה צעד שבקלות יכול להחריף
את המשבר...
הורמונים, חולשות, דיכאון,
צורך נפשי בתמיכה ואהבה
פיזית ונפשית, חוסר תפקוד
אלה דברים שמחריפים משבר
ומאריכים אותו-
ילד זה קודם כל הריון ואח"כ לידה
הנקה, התאוששות מהלידה ועוד ועוד-
ילד לא צונח מהשמים...
נכוןאודי-ה
בדיוק...יעל מהדרום
לק"י

גם ככה הריון הרבה פעמים מלווה בקשיים, גם בלי רקע קשה בזוגיות.
אז כשגם ככה קשה- אין לדעת אם ההריון לא יחמיר את המצב.
יש לדעת...עובד
יחמיר בוודאות...
בלי כלים ועבודה זוגית ואישית
אפשר בהחלט להעריך מה יקרה...
למי לא שווה?נשואים פלוס
לזה שיצטרך אחר כך לשאת בתוצאות?
מי את בכלל שתדברי נגדו על כך שהוא לא מעוניין בעוד ילד.. סורי. התגובות שלך לאורך השירשור הזויות לחלוטין!
זכותו של בן זוג להחליט על חייו בדיוק כמו שזכותה להחליט על חייה. ולך?! אין זכות לדבר נגדו בצורה כל כך מגעילה, להסיק מסקנות על התנהלותו, ולהצדיק אישה שמעולם לא שמעת את דעתה
יצרת בעיה שרק אתה יכול לפתורשרלוק

באותו מעשה אינטימי אתה דורש מאשתך פעם אחר פעם לוותר על כמיהתה,

כלומר היא צריכה לספק אותך אבל לא אתה אותה.

משוואה עקומה, לא מבין מה ההתנגדות הנחרצת לספק גם אותה.

איך אתה רוצה שתתיחס אליך כשותף? אתה היית שותף לה?

אני מבין את המשפט "יש לנו יותר משני ילדים" = אני רציתי רק שני ילדים. 

במשפחה דתית, עמדתך נראית לי לא הוגנת כלפי האשה. 

לא העלת שום טענה  פרט לעניין הגלולה. כנראה אינך מבין את הצרכים הנפשיים והרגשיים של אשתך.

רצית עצה?

זו דעתי: אשתך לא צעירה. לא יהיו עוד ילדים. יהיה אולי עוד ילד אחד.

יש גמרא בעניין שלך...

וכאדם דתי זו השקפתי.

מקווה שאתה לא מחפש צידוק ותמיכה  ל"מודל חדש יותר".

מתנצל מראש אם הסיפור שונה, ואינך רוצה לשתף.

דעתימציצה

לדעתי, ברור שעוד ילד לא יפתור את הבעיה.

מצד אחד - מבינה מאוד את ההשתוקקות שלה לעוד ילד,

מצד שני - ברגע שהיא תיכנס להריון תהיה לה גם יותר "לגיטימציה" למצבי רוח וכו' שלא בטוח שיתרמו למצב (הן כי היא תוכל "להרשות לעצמה" יותר, והן כי אתה, לפי איך שזה נשמע, לא יהיה לך כח להיות הבעל התומך וכו' במצב הזוגיות הנוכחי וכאשר ההריון הזה נכפה עליך באיומים...)

מה כן הפתרון? בשביל זה כנראה צריך יועץ יותר מקצועי ממני...

אם אני בתור אישה מנסה בדמיון איכשהו להיכנס לסיטואציה הזאת - אולי שיחה נוסח "תקשיבי, אני מאוד מאוד אוהב אותך, ומרגיש שאני רוצה קשר הרבה יותר חזק וקרוב איתך, כזה שנהנה מכל יום שאנחנו ביחד, האולטימטום הזה של עוד ילד לא עושה לי טוב ואני מרגיש (עם אישה מדברים ברגשות...;)) שלא טוב לנו להביא ילד נוסף במצב הנוכחי של הזוגיות, בואי נעשה מאמץ של [שבועיים/חודש/תחליט כמה זמן הגיוני לדעתך אבל שלא יראה לה מידי רחוק] להתקרב ולהיות הכי הכי אחד בשביל השני, ואז שבעז"ה נצליח אני מבטיח לך מצידי גם 20 ילדים (לפעמים אישה צריכה לשמוע את ההגזמות האלה)"

זאת העיצה שלי...

וכמובן, להוסיף את עניין הייעוץ הזוגי לבקשהמציצה

ואולי כדאי לספר ליועץ מראש בטלפון את כל מה שאתה חושב/מרגיש, שהייעוץ באמת לא יהיה "הוא עשה לי... היא עשתה לי...", את ה"היא עשתה לי" תספר לו בטלפון, ובפגישה שישאר רק הצד שלה (היא נורא תופתע בטח שאתה לא מגיב בהאשמה חזרה...) וייעוץ של היועץ שמכיר כבר את הצד שלך (סתם רעיון שעלה לי עכשיו, לא ניסיתי את זה אף פעם ולכן לא בטוחה ביעילות...)

אולי יעזור לךהשקט שבא אח"כ
אתה מרגיש, שאשתך מצמידה לך אקדח לרקה, ויש לה אי הבנה בסיסית לגבי מהות הנישואים, חשיבות הקשר הזוגי, שיתוף וגם הגינות כלפיך...
אך שמתי לב שאתה זה שלא רוצה לפרק.
כמו כן אתה שולל ילד כעת, אולם "אחרי טיפול מוצלח" זה יתכן. אתה תגדיר כמובן מהו טיפול מוצלח...
למעשה אינך מתחייב לכלום רק מנסה להחזיר את המצב לקדמותו - להפטר מחרב הגירושין המתנופפת, ולחזור לחיי זוגיות נורמלים. ואז- אולי כן. אולי לא.
בשלב כלשהו תצטרך להתחבר גם לרגשות של אשתך, אם אתה מעוניין בזוגיות כלשהיא איתה.
אחרי כל מה שקראת פה, והועלו כאן נקודות שאולי לא היה נעים לך לקרוא, תוכל לחשוב בכנות בינך לבין עצמך מה אתה תרמת למצב שאליו נקלעת.
אשה בדרך כלל מרחמת על הילדים. מה בהתנהגות שלך הביא לכזו מצוקה חריפה שהיא לא מוכנה לחיי אישות למרות שהיא כה חפצה בעוד תינוק, וגם מוכנה לפרק בית על ראשם של ילדים שהיא אוהבת.
ואם תצליח לערוך את הברור בכנות עם עצמך, אולי משם יפתח לך הפתח לשיחה עם אשתך. זה בעצם מה שנשאר לך- לנסות ליצור איזשהו חיבור רגשי. תמצא קודם במה פגעת בה ובקש ממנה סליחה. תנמיך להבות. אין מצב זוגי שרק צד אחד אחראי עליו, כמו התמונה שציירת.
וזכור, שגם אם אנשים מסוימים בפורום מגבים אותך מקיר לקיר, אתה הוא זה שמשלם את המחיר. יש להערכתי הרבה סיבות בגללן אינך רוצה לפרק. תתחיל למנות...
ה' ישכין שכינתו בינכם.
האם חייבים להגיד את כל ההגדה? (מוזכרים ילדים)חרות

מה החובה להגיד?

תמיד אני מוצאת את עצמי מתזזת בין הילדים לאורחים ובין לבין מנסה להשלים את כל הטקסט של ההגדה.

אני תוהה מה חובה להגיד ומה רשות... אשמח למקור אם יש לכן.. 

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גבריםהסטורי

כולל מצוות סיפור יציאת מצרים.

אמנם כמינימום שבמינימום, למי שלא מצליח הכל (או חייל וכד' שיש לו דקות ספורות), יוצאים ידי חובת סיפור יציאת מצרים בהזכרת יציאת מצרים שבקידוש (וכמובן - לשתות כוס ראשונה) ולהגיד מ"רבן גמליאל היה אומר וכו' לפיכך וכו'" עם הברכה שחותמת את המגיד וכוס שניה.

(מקור: משנ"ב סימן תע"ג ס"ק ס"ד).

נוהגים להשתדל מאוד לשמוע גם את עשרת המכות (משנ"ב שם) ולכאורה כדאי מאוד גם את הפסקה של "עבדים היינו" שבהתחלה, שבה מופיע סיפור השיעבוד והיציאה בקיצור. (ע"פ דבריו בסימן תע"ב ס"ק נ')

מעבר לזה - כמובן כל המרבה, הרי זה משובח, אבל אם את מפסידה קטעים מכל הדרשה הארוכה של "ארמי עובד אבי וכו'" - לא צריך להילחץ להשלים.

חייבים להגיד "פסח מצה ומרור"אריק מהדרום
בתאבון
גם כשהשאר אומרים ואת שומעת זה תופסחוזרת
אומרים פסח ומצה ומרור
רבן גמליאל אומר פסח מצה ומרור חובהחתול זמני

עשרת המכות מאוד חשוב

כל השאר פחות מהותי

מניח שאת מדברת על מגיד והללנפשי תערוג

מגיד לוקח כ10 דקות בקריאה מהירה ורצופה

הלל כ3-4 דקות

לא רואה לחץ להשלים כלום.

תכווני בקידוש. תגידי "פסח מצה ומרור" את עשרת המכות.

ותכוונתי "ולהגדת לבנך". תספרי להם שאת מתזזת אחרים כי זה פסח.

או שלשם שינוי אל תתזזי.

ואז הם ישאלו מה קרה שאת ככה נינוחה?

אז תספרי להם שעבדים היינו ועכשיו את בת חורין 🤣

פסח שמח 

פירוט של מה שחייבים:גבר יהודי

מתוך שולחן ערוך "הרב", תעג סעיף מג:

ועיקר נוסח ההגדה שתקנו חכמים חובה על הכל הוא מתחילת עבדים היינו עד הרי זה משובח ואחר כך מתחלה עובדי עבודה זרה היו אבותינו כו' עד סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי ואח"כ פסח שהיו אוכלין כו' מצה זו כו' מרור זה כו' בכל דור ודור כו' ואותנו הוציא משם כו' לפיכך כו' עד ברוך אתה ה' גאל ישראל ושאר כל נוסח ההגדה הוא מנהג שנהגו כל ישראל מדורות הראשונים:

נ.ב. מה שהוא כותב "סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי" - הכוונה היא עד עשרת המכות (ולא חייבים להוסיף את דברי רבי יוסי הגלילי וחבריו)

ומי שמוכרח לקצר יותרגבר יהודי
יכול למצוא הנחיות בפסקי ההלכה של הרבנות הצבאית
ממה שזכור לי מהמשנה ברורהשלג דאשתקד

צריך לומר, או לפחות להקשיב, מ"רבן גמליאל אומר, כל שלא אמר..." עד הברכה שלאחר ההגדה.

אם תרצי אבדוק במדויק

זה מה שכתבתי:הסטוריאחרונה

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גברים - נשואים טריים

וציינתי את המקורות.

העובדה שכמה ניקים שונים, ענו על דעת עצמם בלי מקורות ו(כנראה) בלי לדעת בכלל, כיצד הראשונים והפוסקים השונים הבינו את המשפט היחיד שהם ציטטו, מדגישה שוב עד כמה הפורום אינו במה מתאימה לפסיקת הלכה.

פסח+עומס+אופיhodayab

אז ככה:

פסח: צריך להסביר למישהו למה פסח מלחיץ?? למה חשוב לשמור על סדר ונקיון לקראת פסח?? למה יש מליון דברים על הראש?? נראה לי שמובן.

עומס: אנחנו לא נשואים טריים, יש עוד כמה קטנים ב"ה וכולם בבית. אז עומס יש בלי עין הרע.

אופי: בעלי אדם מבולגן, ואני מתערבבת לחלוטין מבלאגן בעיניים. זה ממש מכבה אותי. והוא מנסה לסדר, רק שמבחינתי זה עוד יותר גרוע כי אני רק חושבת שמסודר ומסתבר שהוא משאיר לי כלים מלוכלכים בייבוש, או שם את הדברים במקום הלא נכון (ולא קשור!!!), או שהוא פשוט לא מסדר כי "גם ככה את לא מרוצה" ואז הכל נופל עליי. 

אז בימים כתיקונם אני מחליקה. אבל עכשיו גם קשה לי, וגם הגדולה שלנו (שדומה לו מאד) מסתבר גם ירשה ממנו את האופי ומתחילה לסדר בכאילו בדיוק אותו דבר! ופה אני בפאניקה מוחלטת. אני כועסת עליה שהיא לא מסדרת ושמה דברים לא במקום ומוציאה דרך זה עצבים בעצם על אבא שלה. וזה ממש מתסכל.

בנוסף, אני מרגישה שאני היחידה שרודפת אחרי סדר בבית ואני לא מהמבריקות, אני מדברת על מינימום. לראות מרצפת ריקה. כולם מבלגנים ואני מנסה לאסוף את עצמי ואת כל הבלאגן בבית ולסדר...

עצות מישהו? 

חיבוק יקרהנגמרו לי השמות

בזמן וביום הכי לחוץ בשנה אולי זה לא הזמן לתהליכי עומק,

לכן ממליצה רגע לעבור את היום ומחר כמה שאפשר, ובהמשך לראות במבט-על איך לגשת לנושא.

גם לבחון יותר לעומק את הצורך שלך שם,

גם את ההתנהלות עצמה של כל אחד מבני הבית בנושא הסדר והניקיון,

גם להקשיב פנימה ולפתוח לעומק את הצד של בעלך שכתבת שהוא כן מנסה לסדר

וכי הזמנים בהם הוא לא מסדר עבורו הם כי "גם ככה את לא מרוצה" כדבריו.

כלומר להקשיב רגע לחוויה הפנימית גם שלו.

שהוא כן מנסה וניסה לסדר.

שאולי לא יודע או לא מסוגל או קשה לו לסדר כמוך, אולי זו לא החוזקה הכי חזקה שלו, אולי הוא "סתם" שונה ממך והראש שלו פועל אחרת וכן הלאה...

וגם שהוא לא מסדר לא כי לא אכפת לו, לא כי הוא נגדך, אלא כי באמת באמת הוא מרגיש שמה זה שווה אם גם ככה תהיי לא מרוצה, אז הוא במעין "אין כניסה" כמו תמרור כזה.

אם אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אם לא אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אז מה אוכל לעשות?

אולי אני מרגיש שכל מה שלא אעשה זה אף פעם לא יהיה בסדר או מספיק?

שאין לי שם כניסה, אין לי שם מוצא?

אולי אני צריך להרגיש שם בעומק שכן יש הכרה למאמץ שאני כן עושה,

שכן יש קבלה לשוני ולאדם שאני,

שכן אשתי שמחה ומאושרת,

שכן אני יכול לתת יד ולתחזק את הבית כמו שצריך ויש לכך ניראות והערכה?

וכמובן לשמוע גם לעומק אותך.

ואז להגיע למציאת דרכי כיוון שיכולים להתאים לשניכם.

אחרי ראיית עומק שלך

ראיית עומק שלו

ראיית עומק של ההתנהלות כולה בנושא

השלב של ההתקדמות והפתרונות יכול להגיע יותר בבהירות, אבל רק על גבי ההבנה לעומק והניראות של כל הנ"ל.

שולחת עוד חיבוק וחיזוק

ב"הצלחה גדולה בכל יקרה!

ומצרפת לך כאן שתי הודעות שכתבתי בדיוק מקודם בפורום הו"ל שיכולות להתאים גם לכאן ❤️

קוצר רוח ועבודה קשה

וקצת על הזוגיות שלנו בתקופה הזו 

(משום מה קצת מתקשה ולא עובד לי להעתיק את הכתובת של הקישור עצמו, אז ניסיתי מה שיכולתי בינתיים ואם לא עובדים לך הקישורים אפשר פשוט להיכנס לכרטיס שלי ולראות את שתי ההודעות האלה שם בצורה מסודרת...)

יש לך בית גדול והרבה מקום?שוקולד לבן

אם כן אני מציעה לרכז כל תחום באותו אזור, לתת מקום לכל דבר ואם צריך לכתוב על כל מגירה וקופסא מה יש בה. כשיש מקום לכל דבר, וכל תחום באותו האיזור הרבה יותר קל לשמור על סדר גם למאותגרי סדר קשים. ואם הםממש מאותגרים שלטים ממש יכולים לעזור כי הם רואים בדיוק איפה כל דבר

צריך כמובן תקופת הטמעה,אבל זה עדין מקל מאד

אם לא קשה לך אפשר גם לזרוק ולפנות מהבית דברים לא נצרכים,ואז זה מוריד מהבלגן כי יש פחות מה לבלגן

לפני פסח תמיד הכי מבולגןרוני 1234

וזו תקופה שצריך לנשוך שפתיים ולהחזיק מעמד.

לאחרי פסח אני מציעה חלוקת תפקידים שבה את האחראית הבלעדית על הסדר ו"בתמורה" הוא אחראי על משהו אחר (רצוי משהו שאת שונאת לעשות).

בתור המבולגנת מביננו אני יכולה להעיד שאני בכלל לא *רואה* שום בלגאן בזמן שהוא משתגע ולכן זה פתרון ממש טוב שבו הצד המסודר משלים עם הבלגאן של השני אבל "מרוויח" ממקום אחר.

נשמע גםמשה

אם יורשה לי, שאת בעצם כועסת על אנשים שמנסים לעזור (וטועים) ומוציאה את החשק שלהם מזה. גם על הבעל ועכשיו גם על הילדה שלך.

גם התגובה שלו "גם ככה את לא מרוצה" נשמע כמו "אני עושה את המקסימום שלי ואת לא מרוצה". זה לבד מוציא את החשק.

המחשבה שלי: רשימה סגורה, לתת לו משימות שלא מטרגרות אותו איתך, ובטח שלא להעיר לו. זה לא מועיל לכם.

קראתישבורת,לבאחרונה

נשמע שאת מאוד מוצפת, יש עלייך הרבה עומס ופסח עושה להכל בוסט.

את רוצה שותפות ואת צודקת, כשאין זה מאוד מתסכל.

אני חושבת שזה יותר עמוק מהבלגן הטכני וכדאי לברר מה קורה לך בפנים ובזוגיות.

בקשר לילדה-

ברגע שאת שמה עליה תווית שהיא כמו אבא שלה המוח שלך כבר מתחיל לחפש הוכחות לזה ואז כל דבר קטן שהיא עושה נצבע דרך זה.

היא קצת אבא שלה וקצת כמוך ובעיקר היא אדם בפני עצמה.

היא תלמד ממך מיומנויות בצורה יותר טובה כשזה יבוא בלי לחץ.

אז אולי הכי שווה כרגע להתרכז בלהחליף את המחשבה שהיא דומה לאבא שלה במחשבה אחרת כמו שהיא עדיין לומדת.

זה יעשה המון הבדל.

שולחת חיבוק❤️🧘🏽‍♀️🙏

מעשים קטנים של אהבהצופה אנונימי

שלום לכם

קצת חדש פה (בעיקר קורא מהצד)

רציתי לשאול ולשאוב השראה

אילו מעשים קטנים (או גדולים) אתם עושים לאשתכם (או לאשכן) להראות אהבה?

פרחים, פתק קטן, איזה שוקולד…

בתודה מראש לכל העונים

מקווה שיעזור וייתן השראהזמירות

פרחים מידי יום שישי,

לקום בלילה לילדים הקטנים

לקום איתה בלילה גם כשהיא מניקה כדי לעזור

אחריות לניקיון הבית

אחריות לקניות השבועיות

מתנה שווה ליום הולדת

ליזום מידי פעם יציאה לבית קפה/מסעדה

ליזום לצאת איתה לקניות לעצמה בקניון

לאפשר לישון עד מאוחר בשבת בבוקר

חופשות שוות בארץ או בחו"ל 

דעה לא פופולרית אולי(מנק' מבט נשית)*אשתו של בעלי*
מיותר שהבעל יקום בלילה יחד עם אשתו,אם הוא עובד למחרת והאישה בחופשת לידה (ובעיניי גם אם היא עובדת...)

בעיניי זה מיותר לחלוטין שהבעל גם יקום בלילה,לפחות שהבעל ישן כמו שצריך

מי שבא לה להעיף עגבניות...רחמים...הכל נקי פה לפסח...

זה תלוירקאני

לי היו תקופות בתחילת ההנקה

שהציל אותי כשהוא היה קם לעזור לי

לא קם יחד איתהנפשי תערוג

אבל כן היינו עושים סוג של תורנות או לפחות קימה אחת שלי כדי שיהיה לה 4-5 שעות רצופות של שינה.

אחרת זה מורכב להמשיך לתפקד שכל שעתיים צריך לקום להאכיל + יש בית ועוד ילדים שצריכים את צרכי הבית 

לא רלוונטי בהנקה מלאהרקאני
מש"א☝️☝️☝️*אשתו של בעלי*
גם בהנקה מלאה זה מאוווווד יכול לעזוררחללי

יש תינוקות שלא נרדמים מיד אחרי הנקה.

ואפילו רק להביא את התינוק לאישה להנקה בשכיבה יכול להקל מאוד מאוד.

אבלרקאני

הוא כתב שהוא קם במקומה...

זה לא רלוונטי

לקום יחד איתה כן

בעיניי מיותר*אשתו של בעלי*

רק בשביל להביא/להחזיר תינוק,

זה תינוקי ומיותר בעיניי,במיוחד אם הבעל עובד למחרת.

תדעי שיש נשים שזה עוזר להן מאודרחללי

ככה לא באמת צריך להתעורר אלא ממשיכים להניק חצי מתוך שינה.

ויש גם אמהות מניקות שעובדות.

אני חושבת שיש תפיסה כללית, ופרטים טכניים.לאחדשה

ויש הבדל מהותי בעיניי, בין מה גבר יכול לעשות לאשתו, לבין אשה שיכולה לעשות לבעלה.
מבחינת התפיסה- זה חופף בעיניי והכלל הוא- לאן מכוון החץ? מה בראש סדר העדיפויות?
כל הפעולות הקטנות- והנחוצות מאוד, צריכות לנבוע היכן ומתי שבן הזוג יצליח לחוש תחושת אכפתיות, וזה שאני בראש סדר העדיפויות.
ברור שאנחנו חיים עם רגליים על הקרקע, ויש בלתמי"ם ויש  עניינים אבל מה מניע אותי?
מקווה שזה ברור..
לעניין הטכני-
לפי דעתי אשה צריכה להרגיש יציבות, לקיחת אחריות ויוזמה.
מה הבעל יכול לעשות?
ליזום דייט- ביתי או בחוץ, אחת לשבוע או לשבועיים, לדאוג שיש מי שישמור על הילדים (לא לבקש מאשתו אבל שהוא יהיה זה שמוביל את העניין)
משקה שהיא אוהבת בלי שהיא תצטרך לבקש
משהו טעים שהיא אוהבת
מסאז'- בזמנים שמותר, או אפילו לרכוש לה מסאז' מקצועי
הודעות במהלך היום, גם הבעת חיבה רגשות ומחשבות וגם שיתוף -נתקלתי בסרטון\ פוסט הזה וחשבתי עלייך (משהו שמביע אהבה, הערכה או תשוקה)
כמובן שפינוק של מתנה שווה מדיי פעם, מבלי שהיא תצטרך להתחנן ולהזכיר מליון פעם, לשים לב היא היא רומזת או אומרת שרוצה משהו, ולהפתיע איתו
לסדר לה את המיטה
אם מתאפשר לשניכם בלו"ז- לשחרר אותה לעשות כרצונה לזמן פינוק של מה שהיא רוצה, כמה שעות מבלי שהיא תצטרך לדאוג איך הבית מתפקד ומסתדר...
כשיש אפשרות לתת לה לישון עד מאוחר בשקט\ שנ"צ
ושוב חוזרת לעיקרון- שהיא תרגיש במעשים ולא רק בדיבורים שאתה חושב עליה ושהיא נמצאת בראש סדר העדיפויות.

נשמע שפותח הפוסט הוא גבר לכן עניתי על הצד הנותן הגברי..

תגובה נפלאהנגמרו לי השמות
זה לפירקאני

מה שהשני אוהב

אני אוהבת קפה

כיף לי שהוא מפנק אותי בכוס קפה עם שוקולד

הוא אוהב אוכל טוב

כיף לו שאני מפנקת בארוחה שווה

פתקים זה תמיד טוב

פרחים אני פחות בקטע

דווקא בעלי שמח לקבל עציצים יש לו גינה מכובדת

לצאת ביחד לטייל

הוא מאוד אוהב לצאת לאיזה מעיין

אני אוהבת לבתי קפה

חושבניחתול זמניאחרונה

שמשתנה מאדם לאדם.

כן יש בזה משהו טיפונת לא־רומנטי לשאול "מה עושה לךָ/ךְ את זה"

אבל באמת אנשים כל־כך שונים וכל־אחד אוהב ומתלהב ממשהו אחר.

סבורני שהחכמה הגדולה היא לאו דווקא לעשות את המעשה הרומנטי הגנרי אלא דווקא לדעת מה הצד שני האוהב? מה האופי שלו? מה הנקודה שנוגעת בו/בה בדווקא?

ילדותיותכנפי נשרים

אהלן, נשואים כחצי שנה. אני חייל קרבי בסדיר והיא סטודנטית ועובדת ככה שעמוס..

קורה שרוב השיח שלנו הוא בטלפון- ופה עולות שני בעיות:

1. אני מרגיש שרק אני מחפש אותה או יוצר את הקשר הראשוני אחרת היא יכולה לשכוח ממני ליום שלם גם אם זה יום חופשי שלה.

2. קורה הרבה שהיא מתוסכלת מדברים קטנים ביום יום, לפני שהתחתנו גם אובחנה עם דיכאון שמאז עבר, ואז היא מתנהגת ממש כמו ילדה קטנה- לא יודעת מה היא רוצה מעצה או מה היא מרגישה ובוכה ונעלבת ממש בקלות ובכללי מרגיש שמה שמנחם אותה ועוזר זה כמו לדבר לילדה קטנה- זה ממש קשה לי מרגיש לי שאני על קצה ההכלה של הדבר ולא יודע מה לעשות

כי להמשיך לפתור לה את הרגשות והבעיות אני כבר לא מסוגל.. עצה איך ממשיכים מפה? 

לעבור לג'וב זו אופציה?אריק מהדרום
לאכנפי נשרים
לא, זה גם לא יפתור את הבעיה וגם אנחנו באמצע מלחמה וצריך אותי בחזית.. שנינו מאמינים בזה והיא גם דוחפת אותי לשם
דעתי האובייקטיבית כתמידחתול זמני
עבר עריכה על ידי חתול זמני בתאריך ח' בניסן תשפ"ו 9:11

עבר עריכה על ידי חתול זמני בתאריך ח' בניסן תשפ"ו 9:11

עבר עריכה על ידי חתול זמני בתאריך ז' בניסן תשפ"ו 23:22

1.לכל אדם בעולם יש drive שונה לתקשורת שיכול להשתנות גם מתקופה לתקופה ולפעמים מיום ליום. יש אנשים שככל שהם עמוסים, אין להם כח לדבר, ויש אנשים שדווקא הפוך, ככל שהם עמוסים הם רוצים לדבר ולפרוק וזה מעניק להם נחת וכן הלאה. אגב זה לאו דווקא אומר שהם לא נהנים מהתקשורת פשוט הם לאו דווקא ייזמו אותה (מסתבר שאלה שני חלקים שונים במוח: מוטיבציה והנאה).

עכשיו אפשר לגשת לסוגיה הזאת בשתי דרכים, אפשר להציף את העניין ולהגיע לכל־מיני פשרות וכו' כו' ויש כאלה שזה עובד להם. לעניות דעתי... אין בדיוק עניין "להכריח" מישהו לדבר איתך אם הוא לא כזה רוצה. עכשיו השאלה היא אם פשוט היא בן־אדם שפחות יוזם (או בתקופה שהמוח שלה לא משדר לה אותות ליזום, אם תרצה להגדיר זאת כך) ואז פשוט תתרגל לעובדה שאתה יוזם, או שאין לה ראש לדיבורים ואז לעניות דעתי הקטנה אין עניין "להכריח" מישהו שלא במוּד... כמו בכל־דבר. ופשוט לקבל את זה כמו שזה, זה לאו דווקא אישי. סתם לגבי עצמי, אני מסוג האנשים שממש לא אוהבים לדבר כל יום, אולי פעם בשבוע, אבל זה עדיין הרבה ביחס למישהי שהכרתי שאוהבת לדבר פעם בכמה שבועות, יש בזה משהו קצת מבאס אמנם, אבל תמיד ידעתי שהיא מאוד מחזיקה מהידידות שלנו פשוט זה הקצב החברתי שלה ואין לנו מה לעשות אלא להעריך אחד את השני.

ועוד משהו קטן, עם כל הכבוד לנו בסופו־של־דבר חיי היום־יום לא כאלה מעניינים... היום נסעתי לעבודה בדרך חזור קפצתי לסופר נשרף לי המוח מהתור חזרתי הכנתי חביתה עם פפריקה למדתי קצת הלכות והלכתי לישון. מחר... אותו דבר בדיוק. מחרתיים... אותו דבר רק בלי הסופר. יש אנשים שנהנים מעצם השיח ומעצם זה שמדברים יש כאלה שאוהבים לדבר על דברים מעניינים בלבד (אני שייך לקבוצה ב' ואם אין לי משהו מעניין לדבר עליו אני מסוגל לשתוק גם חודשים). זה לא משהו אישי אלא קשור למבנים מסוימים במוח (רמת גירוי והפרשות של כל־מיני הורמונים כתוצאה מאינטרקציה חברתית).

עריכה: וגם כמו שהזכירו כאן יש אנשים שתקשורת טלפונית / התכתבות זה פשוט לא בשבילם. ויש כאלה שמתים על זה. אין מה לעשות בעניין.

2. ראשית להיות מאובחן עם דיכאון זה לא נדיר מחד וגם לא בהכרח מלמד על העתיד מאידך, דיכאון מז'ורי זאת אפיזודה אקוטית שברוב המוחלט של המקרים תחומה בזמן, בשונה מהפרעות אישיות או מחלות כרוניות כמו סכיזופרניה / ביפולר / כו'. מה שאתה מתאר זה יותר בפן האישיותי + סף גירוי רגשי או משהו כזה, שזה שונה.

זאת הערה צדדית אבל עכשיו לגופו של עניין. המקרה שאתה מתאר הוא מאוד מאוד בעייתי כי א' עצם ה"עצימות" של הסיטואציה מספיקה כדי לערער את היציבות ולסחוט רגשות רעים. ב' לא די בכך אלא יש לה ציפייה מאוד עמוקה למשהו שאינך מסוגל לעשות (וגם רוב האנשים הרגילים אינם מסוגלים אליו).

עכשיו כמובן הפתרון האופטימלי שאליו מגיעים זוגות מאוד מוצלחים הוא שכל צד עושה את כל מה שהוא יכול כדי לשמור על יציבות. מצדה למשל זה יכול להיות טיפול מקצועי (פסיכולוגי או פסיכיאטרי), ללמוד לא לצפות ממך לעשות את מה שאינך יכול, ללמוד וויסות רגשי וכן הלאה וכן הלאה. ומצדך להיות מודע לקשיים שלה ומניין הם נובעים ומהי הדרך הסבירה (לא נמנעת מחד ולא "התאבדות המונית" מאידך) להתמודד איתם כשהם צפים. כמובן מצריך המון מודעות ונכונות אולי טיפול זוגי אבל עד שמגיעים לשם והמכשולים בדרך...

עכשיו תראה לדעתי אם אתה "תיכנע" לבלגן שלה גם אם זה ימצא חן בעיניה לטווח קצר זה הולך ליצור המון, המון, המון מרירות אצלך לטווח ארוך (יכול להיות גם ברמה של התניה פבלובית...) וחוץ מזה שזה ממוסס את יסודות הקשר אני מאמין שבסופו־של־דבר ככל שאתה תרגיש שמח ובטוח תוכל להקרין את זה וככל שתרגיש גרוע ככה גם האווירה הכללית תהיה גרועה יותר ויותר.

נו אז מה בכל־זאת אפשר לעשות? אני חושב שגם אם לא נפתור לה ברגע זה את כל הבעיות, לפחות כסעד זמני כדאי להציף את הנושא ולא למרוח אותו לנצח. להגיד מה אתה מסוגל לעשות ומה אתה לא מסוגל לעשות, אילו דרכים של תמיכה רגשית (ולא טיפול או פתרון בעיות! אינך אביר על סוס לבן) אתה כן יכול לתת ואילו סוחטות אותך, אילו דרכים חלופיות יכולות לעזור לה לפרוק קיטור (שזה כבר שייך יותר לפן טיפולי, אבל יש כל־מיני כישורים שאפשר ללמוד, מיינדפולנס / CBT / טיפול באומנות / סביבה תומכת רחבה יותר ולא רק אתה כו' כו' וכו'). ומהצד השני איך לגרום לה להרגיש חשובה אהובה מוערכת נתמכת וכן הלאה ולשמור על התחושה שהקשר אכן מספק לה את הביטחון וההגנה שבנות כל־כך אוהבות מבלי שאתה תאבד את השפיות. תוספת: ואולי גם במקביל להבין את המקום של ההתמודדות שלה ולבנות איזושהי דרך שבה אתה תומך בה באופן שמטיב לשניכם.

עכשיו איך מנהלים שיחה כזאת... יכול להיות שכדאי ייעוץ זוגי רק בשביל שהדיון יהיה בסביבה נייטרלית שמעודדת שיח פתוח, אני מתאר לעצמי שזה לא יהיה הכי נעים אם תתנפל עליה ותגיד לה "שמעי מתוקונת וואלק אין לי כח יותר ליללות האלה פעם הבאה שאת מרגישה רע אני אציע לך כוס מים ושבי ציירי ציור" (אלה לא המילים אבל התחושה שיכולה להגיע בצד השני אולי כן קצת נטישה או זלזול או וואטאבר צריך להתגבר איכשהו על השלב הראשוני הזה).

אמנם אתם חצי שנה ביחד אבל יש לכם כנראה עוד איזה 100 שנה אז כן צריך להתחיל לחשוב איך אתם מנעימים את הזמן הזה.

תענוג לקרואבבושקה
אשריך על התשובה המפורטת 
ישר כח על התגובה- חתול זמנימישהי נשואה

רציתי להציע גם שהיא תלך לטיפול רגשי

השאלה איך אומרים לה את זה בלי שהיא תיפגע.

המטרה בטיפול רגשי זה להעצים אותה.

לתת לה כלים לגדול.

בתור עזרה ראשונה -

האם יש לה תחביבים?

מה היא אוהבת לעשות?

אני חושבת שזה יעזור לה

לעשות יותר את מה שהיא אוהבת.

אני מתעלמת בכוונה מהדיכאון שאשתך אובחנה בומבולבלת מאדדדד

אני לא יודעת למה היא סטודנטית, אבל יש מקצועות דורשים ממש. במיוחד אם היא עובדת גם… גם ימים חופשיים, יש המון מה לעשות בהם בלא מעט מקצועות…

ויש אנשים שגם לא מתחברים לתקשורת בטלפון.

אלו שני דברים שיכול מאוד להיות שמשפיעים על חוסר התקשורת שלה איתך ועל העובדה שאתה זה שיוזם.

ובאמת גם יש פעמים שלא חושבים על זה אפילו מרוב עומס… גם אם לא עשו משהו חשוב אלא אפילו ראו סרט, לא תמיד יש את זה בראש.

ויש בנות יותר רגשיות. אני לא אומרת שזה לא יותר מהרגיל, וכמובן שלא אומרת כלום על הדיכאון, אבל תדע שזה תקין על גבול מסויים. כלומר גם אם תטפלו בזה, והמצב ישתפר, סיכוי גבוה שחלק מזה יישאר.

אני לא אומרת בשביל לייאש או משהו, אלא בשביל שתהיה מודע לזה.

וכן נשמע שכדאי לטפל בדיכאון שלה.

ובעיקר לדבר איתה ולשתף מה אתה מרגיש. לא להאשים ולא להתגונן. לתקשר ולדבר.

בהצלחה!

בקשר ל1נעמי28

לוקח זמן בזוגיות רגילה עד שמוצאים דרך נכונה וטובה לתקשר, ואצלכם יש את המרחק ותקשורת טלפונית שזה מקשה פי כמה, וכל אחד זקוק לתקשורת אחרת, תמצאו ותדברו על הדרך ותדירות שמתאימה לשניכם, ממש טבעי שזה קשה.

בקשר ל2,

יכול להיות שיש נקודות מסוימת שהן טריגריות בשבילה ומפעילות אותה, וכשלוחצים על אותן נקודות רוב האנשים מגיבים בחוסר פרופורציה, ב"ילדותיות" בחוסר איזון,

כי הדבר השטותי שעליו אתה חושב שהיא עושה סרט,

הוא הקצה החשוף של קרחון הטראומה שלה.

מציעה כמה דברים,

דבר ראשון אל תקרא לה ילדותית או שטותית (בינך לבין עצמך) כי אתה עדיין לא מכיר אותה, וגם אם זה תסכול שנראה לך על שטות, כנראה זה יושב על משהו עמוק יותר. לרוב אם תתבונן תמצא חזרתיות במשבר סביב אותו נושא.

נסה להגיע בסקרנות, ולא בשיפוטיות, להבין מה עומד מאחורי זה.

אם אפשר, תנסה לתקשר איתה על זה כשהיא לא בקרייסס, אבל רק אם אתה בא בעיניים טובות, ולא בשיפוטיות שהיא ילדותית.

ותציע לה טיפול.

אף פעם אל תציע תוך כדי משבר, רק אחרי שאתם מלבנים את הדברים, וגם אז מתוך דאגה "אני רואה שקשה לך" ולא מתוך מקום ש"את בעייתית".

לא נשמע ממה שכתבת שזה דיכאון, יכול להיות שהיא מתמודדת עם קשיים אחרים (שאולי גם הובילו לדיכאון)

מה הגיל שלההעני ממעש
רק על עצמימקלדתי פתח

אנחנו נשואים כמה שנים, וכשאני מסתכלת על השנה הראשונה שלנו, שהייתי מאושרת ומאוהבת, אבל הייתי שמחה לשנות הרבה מהתנהלות שהיתה לי כלפי בעלי.

תחילת הנישואים עדיין יתכן והיא מחפשת ביטחון שאתה אוהב אותה ולכן מחכה לחיזוק שלך-יוזמה שלך לשיחות. תנסה לומר לה בצורה עניינית אוהבת שאתה ממש רוצה להרגיש שהיא מתגעגעת ואן תוכל לפעמים להפתיע עם טלפון או הודעה זה יחזק אותך.

לגבי ילדותיות- זה סובייקטיבי,אבל גן כאן אולי עדיין לא נוצר קשר זוגי שהוא חדש אז נח לה לקבל את האופציה שלך דרך זה. נשמע שההתנהלות שלה לא ילדותית-היא לומדת, מתפרנסת, מעודדת אותך ללכת בדרך שלך. אז זה המקום הקטן שלה לדרוש תשומת לב שחסרה כשאתה רחוק. אולי אם מלכתחילה תנסה לפרגן על מה שעושה היא לא תצטרך להתבכיין ואתה לא תצליח להוביל שיחה למקום גבוה יותר? שוב, זה מזוית של מה שעברתי. ואני מחשבת מחוץ לבית לבוגרת מאוד, אבל יש מקום מול בעלי שאהבתי מאוד להתרפק, וזו הדרך אולי להתרפק עליך מרחוק.

חצי שנה זה כלום, ואם אתם לא יחד יום יום אז בכלל. אבל זה לא מוקדם מידי ללמוד ולנסות לשפר את הראיה מהתקשורת.

מזל טוב והרבה הצלחה! 

קודם כל, אשריך שאתה נלחם בשבילנו, זו זכות גדולה. תהסטורי
תודה רבה על כל מה שאתה עושה בשביל כלל ישראל.

שנית - מזל טוב גדול לחתונה. לשירות צבאי קרבי יש מחירים משמעותיים. מחירים אישיים ומחירים זוגיים ומשפחתיים. אני ממש לא אומא זאת כדי להחליש אותך, אבל צריך להיות מודעים לזה.

חלק מהותי מיצירת היחד הזוגי ותחזוקו - זה הנוכחות הרצופה ביחד. כמובן אנשים גם לומדים/עובדים/מתפללים/הולכים לאירועים וכד', אבל הסדר הרגיל הוא שלפחות נפגשים כל ערב, אוכלים ביחד, ישנים אחד ליד השני, כל שבת נמצאים ביחד וכו'. זה נכון כל החיים, זה נכון גם אצל זוגות וותיקים, בלי תחזוקה היחד הזוגי מתייבש. אבל, זה נכון שבעתיים אצל זוג צעיר, שעוד צריך לייצר את היחד הזה. לא סתם במלחמת רשות התורה פטרה חתן בשנתו הראשונה - השנה הזאת, הנוכחות היום-יומית בה חשובה מאוד.

אנחנו לא במלחמת רשות, אנחנו במלחמת מצווה, באמת אין אפשרות לפטור את החתנים, גם ככה יש חוסר מטורף בקרביים. אני לא מעודד אותך להפסיק, להפך, לך בכחך זה והושעת את ישראל. אבל צריך מודעות למצב ולמורכבות שבו.

אחרי כל ההקדמה הזאת, לגופם של דבריך:

ההגדרה 'ילדותיות' לא מקדמת אתכם לשום מקום. יש לה התנהלות שאתה לא רגיל אליה ואולי באמת מלמדת על קושי, אבל היא אדם בוגר וכדאי להתאמץ ללמוד את העולם שלה. הרבה פעמים נשים מתתנהלות בצורה קצת ילדותית ליד או באוזני הבעל, כי הם מנסות להרגיש שיש להן על מי לסמוך, מישהו חזק להשען עליו. מעבר לזה - יתכן שזה הדרך שלה למלא את החוסר בנוכחות שלך.

גם לגבי הטלפונים, סביר שדווקא המרחק, מעצים את הצורך שלה, כנראה שאפילו באופן לא מודע, שאתה תחזר אחריה. מעבר לזה, מסתבר שאתה הרבה לא זמין. סביר שהיא מתגוננת מהאכזבה שבנסיון ליצור קשר שוב ושוב ומשאירה את הצפיה לזה שאתה תתקשר.

בהצלחה רבה

לגבי 1ניגון של הלב

אתה זמין בטלפון כל היום? כי אם לא אין שום טעם שהיא תתקשר אליך כשהיא יכולה ותנסה להשיג אותך, ועדיף שאתה תתקשר אליה שאתה יכול. בעלי גם עכשיו בצבא ואני לא מתקשרת אליו בכלל, אני יודעת שאין טעם כי הוא כנראה לא יענה וכשהוא יוכל הוא יתקשר.

לגבי 2, אני גם חושבת שטיפול יעזור, אבל לא בהכרח כי משהו לא תקין אצלה, אלא כי נשמע שהיא בתקופה מאוד מאוד מציפה בחיים. היא עובדת ולומדת במקביל, שזה קשוח מאוד, והיא גם התחתנה לא מזמן והיא כלה טרייה עם כל ההצפה שבזה, ובעלה לא בבית רוב הזמן שזה קשוח בטירוף. האמת שביחס לכל זה התגובה שלה נשמעת לי ממש נורמלית, והיא פשוט צריכה ללמוד איך לאזן את עצמה ולהתרגל למצב הזה, שהוא קשה מאוד

בקשר ל2רקאני

יכול להיות שהיא הורמונלית?

מניעה הורמונלית יכולה מאוד לגרום לכאלה מצבי רוח

תזכור ששניכם מעולמות שונים לחלוטיןשוקו.

אתה בסדיר צבא, זו שפה שונה דינמיקה אחרת, התנהלות שונה. שים לב לזה

מותר לה לשכוח ממך, זה בסדר.

אין קשר בין תסכול לדכאון אל תחבר ביניהם. זה שאובחנה בדכאון קל כמו רוב אזרחי המדינה לא אומר שהיא דכאונית.

מתןסכלת יש הרבה סיבות וזה גם בסדר לןמדים להתנהל ביחד.

אם אחרי חצי שנה אתה לא מסוגל לא יודע מה לעשות והגעת לקצה ההכלה

תעשה לעצמך ולה טובה לכו לייעוץ זוגי, זה לא לפורום נדרשת עבודה להבין מהות האשה והגבר בתוך הקשר הזוגי ובפרט כשהמציאות היא לא זוגית לרוב כי אתה בצבא ומידי פעם צריך לקפוץ למציאות זוגית

לפני שאתה שולח אותה לטיפולהפי

הייתי שולחת אותך לחקור ולהבין מהו המהות של הגבר

אחרי שיח של קושי / אתגר/ רגש/ בכי שלה

לא תקין שמה שאתה חושב עליו זה לעזאזל למה אני צריך להתמודד עם זה . ?

( שאלה שצריכה להישאל למה זה כזה מפריע לך ? גילוי של רגש מצידך ?מה אתה מכחיש בך שמעורר את זה? בילדות ?)

אלא

איזה כיף שאשתי סומכת עלי מתייעצת איתי אני משנה לה את המצב רוח לטובה

ואם אתה בהכחשה לזה משהו לא תקין .

תוסיף את זה שאין דבר יותר קשה מלצאת עם גבר קרבי בסדיר .

וכל הכבוד לה שהיא שורדת את זה בכלל

(אולי היא לא כזו ילדותית כמו שציינת?)

בנוגע לזה שהיא לא יוזמת .. יכול מאוד להיות ששידרת לה שאתה עסוק/ עמוס.

( תגיד לה כיף לי לשמוע אותך תתקשרי גם את ..)

נשים אוהבות יחס (בלשון הרחוב צומי ..) אתה מביא לה את זה?

(שאלה שעולה : למה היא צריכה להגיע לבכי כדי שתתיחס ?)

מעבר לזה שבכי אצל האישה זה חלק מהחיים שלה

ואתה צריך ללמוד לקבל את זה ..

כמה פעמים אתה אומר לה שאתה מעריך אותה?

כמה פעמים אתה פונה אליה לא כדי להשיג משהו? לא כדי לסמן וי על אמרתי לה לילה טוב ?

אלא אני באמת רוצה לשמוע מה שלומך ?

בלתי נסבל בעייני שהיא משתפת אותך סומכת עליך 

ואתה קורא לה ילדותית . 

אתה חייב הכוונה הייתי ממליצה על יהונתן קליין

...כנפי נשרים

מגיב פה אבל זה להרבה תגובות שהיו.

אתם מציגים את זה כאילו אני לא מכיל בכלל אבל זה לא מה שכתבתי, אנסה לדייק.

גם אחרי כל ההכלה יש פעמים שכל מה שקורה היא צורחת ומגיבה כמו ילדה- משפטים "לא באלי את זה" "די הכל באשמתך" (על זה שהיא לא הצליחה איזה נשהו במטבח "לא יודעת מה אני מרגישה" "לא רוצה לא רוצה לא רוצה" ובסוף בשעת המעשה אני מכיל מאוד ומנסה לעודד ולהרים אבל הגעתי למצב שכל מקרה כזה כבר מצטרף לקודמים ואני לא יודע אם אוכל להכיל עוד מקרים כאלה בלי להיגמר מהם ולפנצר אותי

מרגיש וויתור על עצמי.

מנסה להבין איך ממשיכים הלאה אחרי שזה קורה ולהתמלא כוחות כדי להיות שם בשבילה

הרי התחתנתי איתה ברור לי שהיא החזקה והמושלמת באדם- סתם נק' שקשה לי איתה ואשמח לעצות

קודם כל מזל טוב! שנה ראשונה נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"א בניסן תשפ"ו 10:09

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"א בניסן תשפ"ו 10:08

"נקי יהיה לביתו" - הנקיות הנפשית מאפשרת להתמקד יותר בבן הזוג וזה גם טבעי בהתחלה

(יש בזה משהו מאד משחרר! זהו, אני לא צריך לחפש יותר, התחתנתי! עכשיו אנחנו מכירים אחד את השני כדי שנוכל לבנות לאט לאט את החיים שלנו כזוג)

כדאי לזכור שהשנה הראשונה

היא שנה לא תמיד פשוטה

היא הבסיס לשנים הבאות בע"ה

וזאת שנה שלומדים בה הרבה אחד על עצמו ואחד על השני

אז בהצלחה גדולה בע" ה!

דבר שני

לפעמים ממבט ראשון על הבנאדם

הרושם ראשוני אולי יותר מאופק/ סבלני

לאט לאט  כשנמצאים בסביבה שבה מרגישים נוח וחופשי להתבטא או להגיב לסיטואציות, התגובה הופכת אמוציונאלית יותר וממילא נחשף רובד/ פן נוסף באישיות מולנו, שלא התגלה קודם (בנישואין ההתבטאויות/התנהגויות יכולות להיות שונות מאשר בדייטים. אפשר להסתכל על זה גם חיובי- מהצד השני זאת יכולה להיות קלילות - ואז כשמשהו לא מסתדר התגובה בהתאם)

לפעמים זה עניין של מודעות לניהול רגשות/ ניהול כעסים

ולכן לא הייתי ממהרת לשלוח אותה לטיפול חיצוני.

יצירת תנאים לשיחה פתוחה וכנה איתה, בלי לפגוע, לחסום או לשפוט אותה, יכולה לתת לך עוד הבנה והיכרות עם העולם הפנימי של אשתך.

ואז תוכל להציג גם מה שנראה מהצד שלך ואת המחשבות שלך בנושא

וביחד תראו איך מגיעים לעמק השווה.

אתם רק התחלתם את החיים כזוג ,

ההיכרות/ הבנייה של הזוגיות לוקחת זמן ומתפתחת לעומקים ורבדים נוספים ככל שהשנים עוברות.

לכן מאחלים שיהיה בניין עדי עד- בניין שהולך ונבנֶה כל הזמן, עדי עד.

אם בכל זאת יש קושי בתקשורת-

אפשר לפנות לייעוץ (אולי משם ייתנו המלצה לטיפול קצר בנושא הרגשי, אבל בעיניי זה מוקדם מידיי לעשות צעד כזה)

דבר שלישי שחשבתי עליו ממש עכשיו

לפעמים בחורה לא צריכה פיתרון לבעיה. היא חכמה ויודעת לפתור את הבעיות שלה ולהסתדר. 

היא פשוט רוצה להרגיש ש"יש לה על מי להישען" ולבדוק את הגבול - שיש לה מרחב ביטחון, שאוהבים ומקבלים אותה בכל מצב, שהיא יכולה "להשליך" את הלב שלה על בעלה (והוא יקבל אותה וישדר לה ביטחון) התגובות ה "ילדותיות" מבטאות בצורה קצת מוקצנת קושי מסויים באופן כדי להבליט ולהדגיש את הצורך הנפשי "תראה אותי, תראה את המאמצים שלי ואת ההשקעה" 

אז אולי הסמנטיקה/ התנהלות שלה מופיעה קצת לא כמו שהיית מצפה ממנה לאור ההיכרות שלכם

וזאת דווקא ההזדמנות ליצור שיח או תגובה לסיטואציה בצורה בוגרת ומכבדת.  

יכול להיות שהיא תקלוט טוב את היחס המכבד והבוגר שלך-  אליה שלא תלוי בשום תגובה שלה, וממילא השיח שלה יישתנה גם.

להחזיר לה באותה מטבע של ילדותיות לא כדאי, כי יכול לדרדר את ההרגשה של שניכם.

בהצלחה רבה

מזל טוב!

תזכו לבניין עדי עד

בשמחה ובבריאות

מתוך אהבה ואחווה, שלום ורעות. 

טוב זה באמת לא תקין ..הפי
אולי ללכת לטיפול ביחד .. 
טיפולshindov

בעיות קשות מדי לפתרון באמצעי הזה. בהצלחה. יתכן שאם היית משתחרר או לפחות משרת במקום יותר קרוב. חלק מהבעיה הייתה נפתרת. במצב הנוכחי כמעט בלתי אפשרי, שתצליחו לצאת מזה לבד. דבר ראשון תבקש העברה. ככה יהיה יותר קל לטפל. גם המצב ביניכם יש מקום להניח שישתפר. חצי שנה זה כלום בשביל נישואין. במצב שאתם נמצאים בו, קשה לבנות משהו שאפשר יהיה להתייחס אליו. בקש העברה. הבית בעדיפות עליונה. 

1- היא לא יודעת מתי אתה פנויים...

לגבי 2, משתנה. תשאל אותה איך היתה פותרת את הבעיה אם לא היית יוצר קשר כרגע....

בד"כ לא כותבת כאן ובאתי מהעמוד הראשי וכותבת לשניכםאמא הכפולה

רוצה להגיב דווקא בתור נשואה ותיקה
יש מצב שגם אשתך כבר הגיעה לכאן וגם כבר קוראת. 
השנתיים שלוש הראשונות שלנו היו ממש קשות אפילו שאנחנו ממש מתאימים והיה לנו ברור מהרגע הראשון שמצאנו אחד את השני ואפילו שלא היה לנו אתגר של צבא. 

אז למה היה קשה?
כי היינו צריכים ללמוד לדבר על מה שקשה לנו. כי לא התרגלנו לחיות בזוג ואני הייתי ממש בראש שאני לא מבקשת טובות ומצד שני, גם כשהייתי צריכה ממש, לא ביקשתי וציפיתי שהוא יבין. 
ולאט לאט למדנו לדבר אחד עם השני ולהגיד מה קשה לכל אחד ואיך אפשר לעזור לזה. 
אצלנו זה כבר היה תוך כדי ילדים. 

אצלכם, אתה בצבא והיא לבד. הלבד יכול להיות ממש קשה ולפתח איזה שריון כזה כדי להתמודד ואולי לכן היא לא מתקשרת ומצד שני אתה בודד ורחוק וצריך את הקשר הזה. 
וגם בקושי- אתה תופס את זה כילדותיות אבל היא בסף השבירה שלה, במצב לא הגיוני ומגיבה באופן לא הגיוני. 
בשני המקרים כדאי לדבר. 
בענייין של הקשר- להגיד לה שאתה רוצה וצריך גם לשמוע ממנה. 

בעניין של הקושי שלך, אשתו- תמיד כדאי לא להגיע למצבי שבירה. להקדים תרופה למכה. תחשבו ביחד איפה המקומות הללו ותנסו למנוע אותם ואז יהיה הרבה פחות להכיל. אבל גם כשיהיה, אתה צריך להכיל. כי היא לבד ומתמודדת. 

כמובן שהשיחה חייבת להיות פנים אל פנים ולא בטלפון. 

ודבר אחרון- אני לא יודעת כמה זמן נשאר לך בסדיר אבל יכול להיות ששווה לקצר או לעבור דירה קרוב להורים או כל מיני דברים שיכולים לעזור. 
בסוף זה הבית שלכם. 
ותזכרו שהשנים הראשונות קשות גם כשאין צבא והיא האשה המושלמת שלך ואני בטוחה שאתה האיש המושלם שלך. 

בהצלחה! 

כמה כיוונים:נגמרו לי השמותאחרונה

א. קודם כל מזל טוב גדול לנישואיכם, אתם ממש נשואים טריים בשנתכם הראשונה, השנה בה התורה מנחה אותנו "נקי יהיה לביתו שנה אחת ושימח את אשתו אשק לקח".

עצם המציאות של השנה הראשונה לנישואים, ללא כל שאר האתגרים שמסביב - מביאה עימה אתגר והתמודדויות רבות.

על כן הפניות הזו לעבוד ולעבד יחד את היחד שלנו כזוג חשובה מאוד.

ב. מעבר לכך, ציינת שאתה גם חייל קרבי בסדיר.

רק הנתון הזה לכשעצמו מוסיף עוד אתגר קשה שבעתיים.

גם לך. כמובן. ותודה עצומה מכל עם ישראל על המסירות והנתינה הזו שלך!

גם לאשתך היקרה. שמתמודדת כאישה של חייל קרבי בסדיר. עם המון התמודדיות, המון לבד, המון חששות, המון שינויים.

וגם לכם כזוג נשוי. 

רק לפני חצי שנה עוד הייתם רווקים

כל אחד גר בבית אחר, אולי אם גרתם אצל ההורים לא הייתם צריכים לנהל בית מבחינת ניקיונות, בישולים, כביסות, קניות, משכנתא, חשמל, גז וכל השאר,

ובעיקר - השינוי הזה מרווקות לנישואים שהוא שינוי בפני עצמו ומצריך הסתגלות לאט לאט ובהדרגה וקבלת כלים שם

וכמובן בצבא הכל שוב מתעצם ונהיה קשה שבעתיים.

ג. לא זאת בלבד,

ציינת שאשתך גם לומדת כעת

וגם עובדת במקביל

נשמע שיש על שניכם עומס עצום

גם פיזי וגם מנטלי וגם רגשי, נפשי.

ד. השיח העיקרי שלכם הוא בטלפון - שכמובן לא ניתן להגיע לאותה אפקטיביות ואותם עומקים כמו פנים מול פנים. זה משנה המון.

(כמובן שכדאי בזמן שכן מתאפשר כן לקיים שיחות טובות ועמוקות ביניכם פנים מול פנים

ולקבוע שמתי שלא ניתן ונאלצים להסתפק בטלפון יודעים יחד שזו באמת פלטפורמה מוגבלת ולוקחים זאת בחשבון).

ה. ציינת שאתה מרגיש שרק אתה מחפש אותה או יוצר את הקשר הראשוני -

כדאי לשאול אותה ישירות ולשמוע ממנה את הלמה שלה (ל' בקמץ).

אולי היא לא רוצה להתאכזב שאתה לא זמין וזה סוג של מנגנון הגנה?

אולי היא לא רוצה להפריע לך ולא יודעת מתי אתה פנוי ומעדיפה שאתה תתקשר כדי לא להפריע?

אולי יש לה המון חוזקות אחרות אבל ליזום שיחה היא לא אחת מהן, אבל יש לה עוד המון אחרות?

אולי אם היא תדע עד כמה זה משמעותי עבורך ומה זה גורם לך להרגיש היא תוכל לחשוב על דרכי שינוי מטיבים עבור שניכם? שתחשבו יחד כמובן...

ואולי עוד הרבה מאוד הנחות.

חשוב לשמוע ממנה ישירות

ולפי התשובה לעבוד.

ו. כדאי לעשות הפרדה בין דבר לדבר כדי לא ליצור כאוס ועומס יתר עם בלאגן בראש ובלב.

כלומר:

לגבי הדיכאון שהיה בעבר - זה לא אומר שום דבר רע מלבד זה שאשתך גיבורה ואלופה שהתמודדה בגבורה עם מכת הדור, דיכאון, ויכלה לו!

שיש לה תעצומות נפש ובטוח גם למדה וגדלה מכך מאוד.

לגבי ההווה - אם יש כרגע דיכאון או כל דבר אחר שמקשה כדאי לאבחן בצורה מסודרת ומקצועית ולטפל בכך.

גם אמצעי מניעה הורמונליים כגון גלולות עלולים מאוד להגביר את עוצמות התנודות במצבי הרוח ואת הדכדוך, לכן חשוב לברר לעומק גם את הנקודה הזו.

לגבי זה שהיא מתוסכלת מדברים ביום יום - בפני עצמו זה כמובן לגיטימי. בטח לאור כל הסעיפים הקודמים שהיא אישה נשואה טרייה, עם המון המון שינויים בבת אחת בחצי שנה הזו,

בעלה בסדיר חייל קרבי,

היא עובדת

היא לומדת

היא מחזיקה בית

היא לומדת את הגוף שלה וכל הלכות טהרת המשפחה שגם לוקחים משאבים לכך

יש מלחמה (בתוך מלחמה בתוך מלחמה...)

אזעקות

חדשות

דאגות

ומה לא...

ובתוך כל זה ממש מותר ואנושי שהיא תהיה מתוסכלת מדי פעם.

אם זה באופן חריג או פוגע בהתנהלות או יושב על משהו עמוק - אז כנזכר קודם, כדאי לאבחן ולטפל בצורה מיטבית כדי להגיע לרווחה נפשית.

ז. המשפט אולי הכי חשוב בכל ההודעה - הייתי ממליצה לך לשנות את המשוואה שנוצרה לך בראש שאומרת "אשתי ילדותית"

ולהפוך אותה ל: "אשתי *אנושית*".

כי היא באמת אנושית. רק בשר ודם.

היא לא ילדה קטנה, היא אישה שמתמודדת עם הרבה מאוד מאוד מאוד.

יכולה להעיד על עצמי (נשואים עוד רגע 19 שנים ב"ה) שאם היה לי רק דבר אחד מכל מה שהיא מתמודדת איתו בשנה הראשונה (או בכלל) - הייתי בהחלט מתוסכלת ואף מגיבה בתסכול עמוק לא פעם ולא פעמיים.

בשנה הראשונה שלנו, והרבה אח"כ, למדתי את עצמי לאט לאט, את בעלי לאט לאט, את היחד שלנו לאט לאט,

ובדרך היו לי המון המון המון פיקשושים.

הכל בסדר.

זה לימוד.

זוגיות היא לימוד.

נישואים הם לימוד.

ללמוד את עבודת השמחה שלי ומי אני ואיך אני עובדת ומהם הצרכים שלי, הקשיים שלי, מנגוני ההגנה שלי וכן הלאה - הכל הכל זה לימוד

לימוד של שנים

ואפשר להתחיל בלימוד הזה

מתוך מקום מעצים ולא מחליש

מתוך מקום שבאמת רואה את האנושיות שבכל אחד ואחת מאיתנו.

ללמוד - מה היא רוצה מעצמה? רגע להעמיק בכך באמת.

ומה אתה?

ומה היא מרגישה עכשיו? רגע לעצור ולהיות נוכחת וקשובה פנימה, קשובה לגוף ולנפש.

ומה גורם לבכי? או עלבון? ומדוע? מה היה שם בעומק שהפעיל את זה? ומה עוד הטריגרים שלי?

ח. כמובן שאתה לא המטפל שלה אלא בעלה האוהב. וחשוב לשים את הדברים במקומם.

מצד אחד להעניק תמיכה, אוזן קשבת, אהבה, הכלה, עידוד וכו'

ומצד שני - במקומות בהם יש צורך טיפולי או צורך אחר מעבר ללהיות בן הזוג - חשוב לפנות לגורם מקצועי.

אתה לא אמור לפתור לאשתך את הבעיות הרגשיות שלה וגם היא לא את שלך.

וזה גם לימוד.

למצוא את האיזון הנכון

ללמוד איפה הנפרדות בתוך הביחד

איפה המקום להתייעץ עם אנשי מקצוע

איפה הביחד בתוך הנפרדות

איפה אני כן יכול/ה להיות שם עבור אשתי / בעלי.

אז צעד צעד

לימוד אחר לימוד

התקדמות אחר התקדמות

תהיו בתוך הלימוד הנפלא הזה ששמו זוגיות

ותמצאו בתוכו גם לימוד מפעים כל אחד כלפי עצמו

ובעיקר - צמיחה אישית וצמיחה זוגית מתוך כל זה.

המון ברכה והצלחה ב"ה

ופסח כשר ושמח

אשמח לשמוע ממכםאישדרומי
הילדה בת 11 היתה צריכה להחזיר ילד מהגן ושכחה אשתי שאלה אותי איך אגיב שתחזור אמרתי שלא אתנפל עליה ואראה איך להגיב בהמשך.התחממה עלי.אשמח לשמוע איך אתם הייתם מגיבים ואם זה לדעתכם היה צריך להעניש אותה בחומרה שלא לוקחת אחריות?ומצד שני האם התגובה שלי בעייתית בעיניכם?
תודה על ההסכמההסטורי
איחור לבריתעליית תהום

שלום חברים,

בימים אלו האירועים נעשים בצמצום. חבר שלי ערך ברית, קבע תפילה ב13:15 (שעה מאוד מוקדמת לטעמי) ואז טקס.

אני הגעתי בתחבורה ציבורית, וחשבתי שמן הסתם דברים קצת מתעכבים. הגעתי ב2. בדיוק סיימו וניגשו לאכול. הוא עשה לי פרצוף.

עד כמה גרועה ההערכה שלי שאיחור חצי שעה זה סביר?

מאוד תלוי סגנון והרגליםהסטורי
יש כאלו שתמיד דברים אצלהם בשעה שמוגדרת, יש כאלו שתמיד מאחרים כרוניים, יש כאלו שתמיד מתעכבים קצת.

בימים כאלו, בהחלט משתדלים לא להתעכב. לא עמדתי בצורך, אבל מניח שאם הייתי בסיטואציה - ברגע שהמוהל נמצא והתינוק נמצא, הייתי משתדל לבצע את הברית, לפני שתהיה אזעקה...

אגב, לא הבנתי למה 13:15 זה מוקדם, זה כשבע וחצי שעות אחרי הנץ...

אמצע היוםעליית תהום
קוטע את היום עבודה, לא מוקדם ולא מאוחר.
לא חייבים להגיע...הסטורי
בבריתות די מדייקים - בהרבה מקרים למוהל כמה בריתותפ.א.
בלו"ז צפוף, בפרט למוהל מבוקש 
עזוב. תתקדם.נפשי תערוג
היה ונגמר
הגעת מתי שהגעת, חשבת מה שחשבתשם פשוט

ברור שהתכוונת לטוב והתאמצת.

אבל בכל מקרה איחרת, הבן אדם נפגע, אפשר לקחת אחריות קלה ולהתנצל מכל הלב. 

ענו תשובות יפותהעני ממעש

ומוסיף

תלמד מזה

האם אני מתאמץ לראות את המציאות לפי המשקפיים של האחר?

או שאני מקטין ראש ומחשיב רק את המשקפיים שלי 

מה עניין הניסוח הפילוסופי כאן?פ.א.

חתונות מקובל להתחיל כשעה לאחר הזמן בהזמנה (ואצל חרדים אף יותר משעה).

בריתות - בזמן 

תלוי . אצלינו זמנים זה קודש גם בחופה.העני ממעש
תמיד יש יוצאים מן הכלל 😀פ.א.
ברית זה לא חתונהפשוט אני..
באים, חותכים, הולכים
כמאמר מנחם בגיןאריק מהדרום
"ואם יש כמה יפי נפש שהחלו לעקם את האף שלהם – אז שיהיה להם אף עקום." 
אתם לא אנשים בוגרים?סתממישהיאחרונה

אתה לא האבא של התינוק,
נראה שגם לא הסנדק.
הגעת מתי שראית לנכון, שלום.
לא הבנתי את האירוע בכלל..

"והבוטח בה' חסד יסובבנו"נגמרו לי השמות

כותבת גם פה בתקווה שנתחזק יחד 🙏💪

מוזמנים להוסיף דברי חיזוק ❤️

"והבוטח בה' חסד יסובבנו"
זה המשפט שאני מנסה לחקוק על קירות הלב כל יום וכמה פעמים ביום.
וזה המשפט שהכי מחזק אותי והכי עוזר לי.
פתחתי את תהילים לראות איזה פרק זה - וזה בפרק לב.
כי זה הלב.
זה הלב של הכל.
הביטחון בה'.
אין לנו על מי להישען אלא על אבינו שבשמים.
והכל הכל הכל שלו
והכל הכל הכל מאיתו ובידו יתברך
והוא מחיה ומקיים בכל רגע ובכל מאית שנייה את כל העולם ואת כולנו והכל זה אלוקות.
וזה לב.
וזה הלב שלנו. בתוך הלב שלנו.
פרק לב. פסוק י'.
בלב שלנו - שם הוויה - י'.
אם נכניס את הקב"ה ללב שלנו ונבטח בו - חסד יסובב אותנו.
וזה אימון.
ממש ממש אימון.
אני ממש משתדלת לזכור זאת וגם כשנופלת לומר את הפסוק הזה בלילה, ביום, אפילו רק לדמות אותי בעיני רוחי.
ויש ממש תרגיל של דמיון מודרך להכניס ביטחון ואמונה בקב"ה ממש אל תוך הלב (עם נשימות ומילוי הביטחון פנימה אבל קשה להביא זאת בכתב).
אז מכאן זה הבסיס שממנו אני משתדלת ב"ה לצאת ואליו לחזור.
ה' הוא טוב ומטיב
הוא ברא אותנו ואת העולם להיטיב לנו
וממנו הכל.

ומתוך כך אני מנסה להסתכל רגע במבט-על על המאקרו ולראות שאנחנו באמת באמת באמת חיים בניסי ניסים, בתקופה היסטורית, בתקופה תנ"כית, ממש כמו בני ישראל במצרים שאנחנו קוראים עליהם - אנחנו ממש שם! כותבים עלינו עוד פרק! 
ממש מרגישה שב"ה ב"ה אנחנו בדור הגאולה.
איך ניסי ניסים שכאלו אם לא לעם האהוב והנבחר בניו של הקב"ה?
תביטו רק רגע מה קורה לנו כאן
אנחנו מדינה פצפונת שתוקפת מדינה פי 80 (כן, פי 80!) מגודלה - ופשוט מחסלת אותם כמו דומינו בזה אחר זה אחר זה כאילו מדובר בצעצוע שלנו בחצר הגינה שלנו...
מביסים. מחסלים. מנצחים.
איזה פלא, כל הרשעים ימח שמם. 
חמינאי שבשבת זכור מחינו את זכר עמלק, את זכרו, של המן הרשע הזה בדורנו.
כל הבכירים במשטר האיראני. בכל הנגלות - הראשונה, השנייה, השלישית, הרביעית...
רק לכתוב את כל הבכירים אין מספיק מקום.
וכמובן כל מנהיגי ובכירי הרשעים ימח שמם שנשרפים בגיהנום לנצח סינוואר ימ"ש, נסראללה ימ"ש, הנייה ימ"ש, מוחמד דף ימ"ש, עקיל ימ"ש, שוכר ימ"ש, חארורי ימ"ש, עלי לריג'אני ימ"ש, ועוד אלפי מחבלים ושמות גדולים שבאמת אין אפשרות לכתוב מרוב שהם רבים!!!

והם מנסים,
שולחים כמויות כמויות של טילים פצצות נוראיות בכמויות מטורפות
והקב"ה שומר עלינו! עם כל הכאב העצום על כל נשמה ונשמה מעם ישראל ומהארץ שנאבדה לנו - יש כאן ניסים עצומים בצורה לא פרופורציונלית!!!
כל התחזיות היו שנים שברגע שאיראן תתקוף אנחנו קודם כל נושמד. תהיה ממש ממש שואה חס ושלום.
אח"כ דובר על אלפי הרוגים כל יום ומכל טיל (!!!)
על הפסקות חשמל של ימים ושבועות והיערכות בהתאם (!)
על הפסקות של מים ממושכות
דיברו על לשהות במרחבים הממוגנים רצוף באמת ימים על גבי ימים
כשהכל בחוץ מושבת מושבת.
ואיפה אנחנו ואיפה זה?
הכבישים מלאים, מסגרות נפתחות, אנשים קונים, יוצאים, 
מנקים לפסח (!),
מזמינים פיצה, רואים סרטון מצחיק,
כותבים ברשתות,
וממש מנהלים כמעט כמעט מה שהכי קרוב לשיגרה.
נכון, ברור שזו לא שיגרה וקשה מאוד מאוד מאוד
אבל איפה מה שאנחנו חיים ואיפה מה שתודרכנו לצפות לו לפי המציאות...
זה רחוק כרחוק מזרח ממערב
תודה לה' אלף פעמים
זה לא נתפס!
באמת לא נתפס
אנו נלחמים עם צבא ה', צה"ל שלנו, הצבא הכי מדהים בעולם
לצד עוד צבא עצום של ארה"ב, ממש כתף אל כתף! מי היה מאמין
זה ניסים רק להבין את זה
והם מפציצים את הרשע, ואנחנו מפיציצים את הרשע
וכל שעה, בעצם כל דקה יש חיסול אחר, הפצצה אחרת, השמדה אחרת, מיגור הרוע בעולם!

והעם שלנו המתוק?
כמה כמה שהוא מתקרב לקב"ה בשנתיים וחצי האלה!
כמה קירבה, כמה התחזקות, כמה אמונה!
"בדרך אמונה בחרתי"
כמויות רבבות ועוד רבבות בוחרים בדרך אמונה. שומרים שבת. חוזרים לשורשים. חוזרים לאבא.
זה מפעים ומרגש.
וכל העזרה ההדדית שכאן
הערבות ההדדית
איזה יופי של פיקוד העורף יש לנו
כמה הפקת לקחים מרגע לרגע
יש התרעות מסודרות
לפני
תוך כדי
אחרי
איפה אנחנו ואיפה אחים שלנו בחו"ל שנגיד נמצאים בקפריסין או דובאי ורועדים מפחד שפתאום "בום!" נפילה בלי שום אזעקה, בלי שום התרעה לפני, בלי שום ידיעה מתי האירוע הסתיים, כלום.
רק 24/7 של רעד. 
אחים שלנו ממש יהודים שחיים שם.
וכאן בארץ?
תראו כמה זה מסודר שאנחנו יכולים לדעת לפני תוך כדי ואחרי.
הכל עובד, דופק כמו שעון,
מד"א, איחוד הצלה, שלא נדע זק"א, בתי חולים, פיקוד העורף, העורף, התרמות דם, מתנדבים
אלפי אלפי מתנדבים
יוזמות מרגשות בלי סוף
לארח ולתרום לקשישים בתי מלון עם ממ"ד צמוד
לתת יד בכל מה שצריך
עוד ועוד ועוד נקראים לדגל ועוזרים
והחיילים האמיצים שלנו הגיבורים המרגשים עלי אדמות קדושי עליון האלה עם האש בעיניים כמה מרגש לראות את האש הזו בהם הם באמת שואגים את שאגת האריה החזק מכל ומביסים את אויבנו!!!
והקב"ה נלחם לנו! ממש ממש כך
כל מה שקורה הוא פשוט לא יאומן
הכל הכל הכל
ההצלה העצומה ב7/10 שלא כל החזיתות באו עלינו והשמידו אותנו כליל כמו שתיכננו, הביפרים, קריסת המשטר של אסד, קריסת סוריה, לקחנו את החרמון הסורי, קריסת כל מנהיגי הרשעים, קריסת המשטר באיראן ב"ה, חיסול החיזבאללה ב"ה
וכמובן החזרת כל כל כל החטופים שלנו מכל השנים!!! שזה נס מעל הטבע בפני עצמו!
ממש כמו שאמרה דיצה אור, אימו של אבינתן אור שחזר מהשבי - שזה ממש נס בדרגה אינסופית והוא רק מהעם הזה שלנו ומכוח האחדות והתפילות שלו שכולם כולם כולם בבית!!!
ובעזה שולטים על חלק עצום וב"ה עד הסוף עוד!
חזרנו לחומש! יהודים גרים בחומש! כמה התרגשתי לפני כמה ימים לקרוא את זה
כל ההתיישבות ביו"ש פורחת, כמויות של בנייה והוספה והתיישבות!
העלייה לארץ פורחת!
אנחנו המקום היחידי שבעת מלחמה כולם גם חוזרים לכאן בטיסות חילוץ לתוך המלחמה
וגם עולים חדשים באים בכמויות לכאן דווקא עכשיו!!!
האחדות המטורפת שקיימת בשנתיים האלו, כן תרבה ב"ה
והדנא שלנו, של העם היהודי, המהות שלנו, המשמעות שלנו בעולם, לקדש שם שמים בעולם
אומת המוסר הצדק ההוככחה החיה לקיום הבורא והבריאה
אנחנו ממש נס מהלך
בגאולת עולם
בהשגחה אלוקית מטורפת
זה באמת לראות ולא להאמין
יש עוד המון המון המון
אבל בינתיים שולחת
ושולחת גם חיבוק ענק
אנחנו עם של אריות ולביאות!!!
"כי חיות הנה"
אנחנו חיות! לביאות! מביאות חיים ממשיכות חיים נותנות חיים
זה הניצחון הכי גדול שלנו
ניצחון הרוח
ניצחנו בעבר ואנו מנצחים שוב
מנצחים אותם!
הם לא יפילו לנו את הרוח!
איש את רעהו יעזורו ולאחיו יאמר חזק
ואישה לרעותה תאמר חזק
חזק חזק ונתחזק
בעד עמינו ובעד ערי אלוקינו
וננצח!
ואנחנו כבר מנצחים!!!
הכל בידך מלך מלכי המלכים הקב"ה
תודה ריבונו של עולם תודה!!!
והבוטח בה' חסד יסובבנו!

מצרפת את פרק לבנגמרו לי השמות

תהילים פרק לב

א לְדָוִ֗ד מַ֫שְׂכִּ֥יל    אַשְׁרֵ֥י נְֽשׂוּי־פֶּ֗שַׁע כְּס֣וּי חֲטָאָֽה׃
ב אַ֥שְֽׁרֵי אָדָ֗ם לֹ֤א יַחְשֹׁ֬ב יְהוָ֣ה ל֣וֹ עָוֺ֑ן    וְאֵ֖ין בְּרוּח֣וֹ רְמִיָּֽה׃
ג כִּֽי־הֶ֭חֱרַשְׁתִּי בָּל֣וּ עֲצָמָ֑י    בְּ֝שַֽׁאֲגָתִ֗י כָּל־הַיּֽוֹם׃
ד כִּ֤י ׀ יוֹמָ֣ם וָלַיְלָה֮    תִּכְבַּ֥ד עָלַ֗י יָ֫דֶ֥ךָ
נֶהְפַּ֥ךְ לְשַׁדִּ֑י    בְּחַרְבֹ֖נֵי קַ֣יִץ סֶֽלָה׃
ה חַטָּאתִ֨י אוֹדִ֪יעֲךָ֡    וַֽעֲ֘וֺנִ֤י לֹֽא־כִסִּ֗יתִי
אָמַ֗רְתִּי    אוֹדֶ֤ה עֲלֵ֣י פְ֭שָׁעַי לַֽיהוָ֑ה
וְאַתָּ֨ה נָ֘שָׂ֤אתָ עֲוֺ֖ן חַטָּאתִ֣י    סֶֽלָה׃
ו עַל־זֹ֡את יִתְפַּלֵּ֬ל כָּל־חָסִ֨יד ׀ אֵלֶיךָ֮    לְעֵ֪ת מְ֫צֹ֥א
רַ֗ק לְ֭שֵׁטֶף מַ֣יִם רַבִּ֑ים    אֵ֝לָ֗יו לֹ֣א יַגִּֽיעוּ׃
ז אַתָּ֤ה ׀ סֵ֥תֶר לִי֮    מִצַּ֪ר תִּ֫צְּרֵ֥נִי
רָנֵּ֥י פַלֵּ֑ט    תְּס֖וֹבְבֵ֣נִי סֶֽלָה׃
ח אַשְׂכִּֽילְךָ֨ ׀ וְֽאוֹרְךָ֗ בְּדֶֽרֶךְ־ז֥וּ תֵלֵ֑ךְ    אִֽיעֲצָ֖ה עָלֶ֣יךָ עֵינִֽי׃
ט אַל־תִּֽהְי֤וּ ׀ כְּס֥וּס כְּפֶרֶד֮    אֵ֤ין הָ֫בִ֥ין
בְּמֶֽתֶג־וָרֶ֣סֶן עֶדְי֣וֹ לִבְל֑וֹם    בַּ֝֗ל קְרֹ֣ב אֵלֶֽיךָ׃
י רַבִּ֥ים מַכְאוֹבִ֗ים לָרָ֫שָׁ֥ע    וְהַבּוֹטֵ֥חַ בַּֽיהוָ֑ה חֶ֝֗סֶד יְסֽוֹבְבֶֽנּוּ׃
יא שִׂמְח֬וּ בַֽיהוָ֣ה וְ֭גִילוּ צַדִּיקִ֑ים    וְ֝הַרְנִ֗ינוּ כָּל־יִשְׁרֵי־לֵֽב׃

המשךנגמרו לי השמות

יש המון הסחות שמונעות מאיתנו לשים לב לכל הטוב העצום שעוטף אותנו, ובעיקר מאמץ מטורף של איראן ושלוחות הרשע לזרוע בכולנו פחד, תבהלה, דכדוך, יאוש.

אבל אנחנו ה-ר-ב-ה יותר חזקים וחכמים מהם! ולא ניתן להם!

וממש מזמור לתודה!

זה פלא אלוקי מה שקורה כאן.

אני יודעת שכולנו בתוך תוככי הקושי והאתגר וה"קוצר רוח ועבודה קשה"

אבל ממש כך היא גאולתן של ישראל

בתחילה קמעא קמעא וכל מה שהיא הולכת - היא רבה והולכת (ירושלמי, ברכות)

ובניסן נגאלו ובניסן עתידין להיגאל

יש לנו כוח על

כל אחת ואיפה שהיא

כל אחד ואיפה שהוא

ונתחיל ממש בנו פנימה.

כי אם יש לי את עצמי -

אז יש לי את עצמי.

ויש לאחרים את עצמי.

וכל אחד ואחת מאיתנו הוא אור אינסוף

רק להביט רגע פנימה ולזכור זאת, להתחזק מכך, להאיר בתוכנו מכוח כך.

"כי יש שכר לפעולתך"

יש שכר לכל פעולה ופעולה שלנו

תחזיקו מעמד

אתם הגאולה עצמה!

וב"ה נזכה לראות בחוש ממש את הישועה השלמה שלנו במהרה, בשלמות, במתיקות ובטוב גלוי!!! ❤️

על משקל "דיינו" 😅נגמרו לי השמות

כַּמָה מַעֲלוֹת טוֹבוֹת לַמָּקוֹם עָלֵינוּ!

אִלּוּ הוֹצִיאָנוּ מִהקונספציה וְלֹא עָשָׂה בָמחבלים שְׁפָטִים, דַּיֵּנוּ.

אִלּוּ עָשָׂה בָמחבלים שְׁפָטִים, וְלֹא עָשָׂה בֵמנהיגיהם ובכיריהם, דַּיֵּנוּ.

אִלּוּ עָשָׂה בֵמנהיגיהם ובכיריהם, וְלֹא הָרַג אֶת־אייתוללותיהם, דַּיֵּנוּ.

אִלּוּ הָרַג אֶת־אייתוללותיהם וְלֹא נָתַן לָנוּ אֶת־הגנה אלוקית, דַּיֵּנוּ.

אִלּוּ נָתַן לָנוּ אֶת־הגנה אלוקית וְלֹא קָרַע לָנוּ אֶת־רוע הגזירות, דַּיֵּנוּ.

אִלּוּ קָרַע לָנוּ אֶת־רוע הגזירות וְלֹא הֶעֱבִירָנוּ בְתוֹך לימוד אמונה, דַּיֵּנוּ.

אִלּוּ הֶעֱבִירָנוּ בְתוך לימוד אמונה וְלֹא שִׁקַּע צָרֵנוּ בְבונקריהם דַּיֵּנוּ.

אִלּוּ שִׁקַּע צָרֵנוּ בְבונקריהם וְלֹא סִפֵּק צָרְכֵּנוּ בַּמלחמה שנה אחר שנה דַּיֵּנוּ.

אִלּוּ סִפֵּק צָרְכֵּנוּ בַּמלחמה שנה אחר שָׁנָה וְלֹא סיפק לנו אֶת־הַחשמל, מים, אינטרנט וכו' דַּיֵּנוּ.

אִלּוּ  סיפק לנו אֶת־הַחשמל, מים, אינטרנט וכו' וְלֹא נָתַן לָנוּ אֶת־הַניצחון, דַּיֵּנוּ.

אִלּוּ נָתַן לָנוּ אֶת־הַניצחון, וְלֹא קֵרְבָנוּ לִפְנֵי הגאולה השלמה, דַּיֵּנוּ.

אִלּוּ קֵרְבָנוּ לִפְנֵי הגאולה השלמה, וְלא נָתַן לָנוּ אֶת הביטחון והתורה. דַּיֵּנוּ.

אִלּוּ נָתַן לָנוּ אֶת־הביטחון והַתּוֹרָה וְלֹא שמר וברך את אֶרֶץ יִשְׂרָאֵל, דַּיֵּנוּ.

אִלּוּ שמר וברך את אֶרֶץ יִשְׂרָאֵל וְלֹא בָנָה לָּנוּ אחדות העם דַּיֵּנוּ.

עַל אַחַת, כַּמָה וְכַמָה, טוֹבָה כְפוּלָה וּמְכֻפֶּלֶת לַמָּקוֹם עָלֵינוּ: שֶׁהוֹצִיאָנוּ מִמהקונספציה, וְעָשָׂה בָמחבלים שְׁפָטִים, וְעָשָׂה בֵמנהיגיהם ובכיריהם, וְהָרַג אֶת־אייתוללותיהם, וְנָתַן לָנוּ אֶת־הגנתו האלוקית, וְקָרַע לָנוּ אֶת־רוע הגזירות, וְהֶעֱבִירָנוּ בְתוֹך לימוד אמונה, וְשִׁקַּע צָרֵנוּ בְבונקריהם, וְסִפֵּק צָרְכֵּנוּ בַּמלחמה שנה אחר שנה, וְסיפק לנו אֶת־הַחשמל, מים, אינטרנט וכו' גם במלחמה, וְנָתַן לָנוּ אֶת־הַניצחון, וְקֵרְבָנוּ לִפְנֵי הגאולה שלמה, וְנָתַן לָנוּ אֶת־הַביטחון והתּוֹרָה, וְשמר וברך את אֶרֶץ יִשְׂרָאֵל, וּבָנָה לָּנוּ אֶת־אחדות העם.

יפה! את כתבת?קופצת רגע
כן תודה רבה 🙏נגמרו לי השמות
יישר כח על הדברים המחזקיםהסטורי
ומצטרף לקריאה לכולם -

המצב מתיש, אבל להחזיק ראש מעל המים. אנחנו מכים באוייב מכות נוראיות. אנחנו ב'נהפוך הוא' על מלא.

אויבי היהודים ביקשו להשמיד להרוג ולאבד (ואם למדנו משהו משמחת תורה, אז כשאויב אומר שהוא מתכוון להשמיד אותנו - כדאי להתייחס לזה ברצינות) וכיום אנו מכים בהם מכה אחר מכה, הרג וחרב ואובדן.

לא להיות קצרי רוח, לא להחזיק עיניים על הסטופר, להתמקד בהצלחות הלאומיות ובהצלחות האישיות של כל אחד ואחד.

אכן. תודה רבהקופצת רגע
וגם לך @נגמרו לי השמות על הדברים המחזקים
🙏❤️נגמרו לי השמותאחרונה
תודה רבהנגמרו לי השמות
ותודה גם על הדברים שכתבת, חשוב מאוד לזכור זאת.
אני מקנא לכולםאנונימי בנשו"ט

מסתכל בפייסבוק ומקנא בחברים שמעלים תמונות מחופשה עם נוף עוצר נשימה

הולך ברחוב ומקנא בכולם על הבתים היפים שלהם

לכולם יש בית יפה יותר משלי

לכולם יש אשה יפה יותר משלי

כולם שריריים ורזים יותר ממני

כולם עובדים בעבודות נחשקות יותר משלי עם יותר יוקרה ויותר כסף

אני בינוני בכל תחום אפשרי

ומסביבי אנשים מוצלחים ויפים ועשירים

ואני לא רוצה לחיות את החיים שלי

אני רוצה לחיות את שלהם...

פה מתחיל ונגמר הסיפורלומדת כעת

החיים שלך הם שלך. לא שלהם.

כשמתחילים להסתכל פנימה ולא החוצה מבינים מה המעלות והדברים טובים שכן יש בחיים.

(אגב רוב ככל הדברים שכתבת הם ברי שינוי, אבל העבודה היא לא להשיג את מה שיש לאחר אלא להעריך את מה שכן יש לי. אח''כ לחשוב מה אפשר לשדרג בחיים ואיך).

סליחה שאני חסר סבלנות, תעזור לך רק עבודה פנימיתהסטורי
לא *לכולם* יש את כל מה שתארת, ממש לא.

הפייסבוק יוצר אשליה. מעלים את הרגעים המחוייכים ולא את המורכבויות שיש לכולם. אתה שמכיר גם את הצדדים המורכבים אצלך, אבל אצל אחרים מכיר רק את מה שהם מעלים, חי בתחושה שלכולם יש.

החיים בהשוואה לחיצוניות של אחרים, תמיד יהיו מתסכלים. כדאי לעבוד עם עצמך על שמחה בחלקך. אם לא מצליח לבד אפילו שווה לקחת טיפול ממוקד בזה.

כמו שאמרתנפשי תערוג

אתה בנוני.

כמו שיש כאלה שיותר, יש גם כאלה שפחות

אולי סיפורם לא מוצג בפייסבוק וכו'

אבל הוא קיים.

לא סתם נאמר באבות. "השמח בחלקו..."

מעבר לענייןoo

שרשתות חברתיות זה המקום האחרון שמשקף משהו

בעיניי קנאה זה דבר טוב

זה שיקוף של מה שכואב בנפש

על מה כדאי לעבוד ולטפל

כמעט כל מה שכתבת אפשר להשיג ב10 אצבעות

בעבודה נכונה

במודעות למידה יישום והתמדה

גם אם החיים שלך עכשיו בינוניים

אגב רוב האנשים בינוניים ומטה

תסתכל על סטטיסטיקות

בכל נושא

הממוצע/ החציון לא משהו

לא "קנאה"משה

יותר כמו, "יש כזה בעולם, אני רוצה גם, איפה משיגים?".

כןoo
זו הפרשנות שלי לרגש הקנאה
אני מחקתי את כל החברים שלי מהפייסבוק בגלל זהאריק מהדרום

התחושה הזו דיכאה אותי למרות שידעתי שזה שקר.

אני בפייסבוק כל יום בין קבוצות של חשמלאים וקבוצות DIY ודורשי עבודה וקבוצות מסויימות בבאר שבע שחשוב לי להיות בהם אבל לא מאשר אף חבר אפילו לא קרובי משפחה.

כשאתה יודע שכולם רוכשים דברים דברים שהם לא צריכים, עם כסף שאין להם כדי להרשים אנשים שהם לא אוהבים, כשאתה מודע לזה שזה משפיע על הנפש בצורה  הרסנית, אתה יכול פשוט להחליט שאתה לא משחק את המשחק הזה יותר.

אף אחד לא מפרסם את ההחזר החודשי של המשכנתא שסוגר עליו, רק מפרסם תמונות של הבית, אף אחד לא מפרסם את ההקרבה של לאכול רק כוסמת ועשבים, רק את הרזון, אף אחד לא מפרסם כמה רע וקשה לו בעבודה (חוץ ממורים) רק כמה כיף ואיזו עבודה נחשקת הם עובדים.

וכולם בינוניים בתחומים מסויימים, כולם מפרסמים רק את ההצלחות, אלה שמפרסמים תמונות מחופשת הסקי באלפים או קרוז בים התיכון לא מפרסמים את הקבלה של כמה עלה להם התענוג כי הם לא רוצים לצאת אידיוטים, אלה שמפרסמים תמונות מחוייכות מהדיסני וורלד לא יפרסמו לעולם את התמונות של הפרצוף שלהם עומדים בתור למתקן שלא באמת מלהיב כמו סרטון של יחידת החילוץ בטלפון.

ופתאום אתה מגיע לגיל 35 ופתאום חבר שסוגר את העסק וידידה שמתגרשת, מעניין, הם תמיד היו נראים כל כך מאושרים בפייס מה קרה?

יש איזה מחקרעוד מעט פסח

שמראה מתאם גבוה בין כמות התמונות הזוגיות ברשתות החברתיות, לבין גירושין...

עזוב.

אנשים מראים מה שבא להם לשדר. זה ממש לא אומר מה יש להם באמת.

(ואספר שוב סיפור שכבר סיפרתי כאן בעבר-

חברה טובה, שהיתה תקופה שקינאתי בה כי כמה פעמים כשהייתי שם בעלה הגיע עם זרי פרחים, ומתנות, ומפרגן לה בלי סוף.

אבל אחרי כמה שנים היא התגרשה, וגיליתי שהוא היה מכה אותה, אבל אני נחשפתי רק לזמנים בהם הוא ניסה לפייס...

עבורי זה היה לימוד מטורף לכמה אנחנו לא יודעים כלום על החיים של אחרים, גם אם נדמה לנו שאנחנו יודעים משהו).

אתה לא באמת רוצה להיות הםנעמי28

אתה רוצה להיות מאושר.

ואתה חושב שהדרך לאושר היא בבית יותר גדול, אישה יפה יותר, להיות פחות בינוני, יותר מוצלח, ויותר בראש הפירמידה.

למזלך סוגיית האושר נחקרת כבר אלפי שנים.

ולפילוסופים יהיו לא מעט תשובות עבורך איך משיגים אושר - ואף אחד מהם לא תולה אושר בחומר כמו כסף או אישה יפה, ממש להפך, לרוב ככל שהחומר גדל יש יותר ניתוק מהעצמי האמיתי ופחות אושר.

לא סתם אחוז ההתאבדויות בקרב נערים בעמק הסיליקון עולה ועולה - העשירים ביותר ואני מניחה שעם הבחורות היפות ביותר, כי כסף מושך יופי.

אז מה כן עושה אושר?

תקרא את ד"ר טל בן שחר.

הוא מסכם את זה

*באיכות הקשרים שסובבים אותנו - משפחה, חברים, ילדים, זוגיות.

ככל שהם טובים יותר האושר עולה.

*תחושת משמעות -מטרה בחיים, סיפוק, משמעות, הגשמה עצמית.

*קשר טוב בינינו לבין עצמנו- לתת לעצמנו להרגיש רגשות, לא להדחיק, שהמעגל האישי שלנו עם עצמנו יהיה בריא.

*הנאה יום יומית- כלומר לא רק להשיג מטרות עתידיות, גם ליהנות מהדרך בחיי היום יום הרגילים.

רוב הפילוסופים גם הגדירו אושר כתחושת משמעות.

יש לו ספרים בעברית אם זה מעניין אותך.

ופרקטית, עזרה ראשונה, תמחק את הרשתות החברתיות, זה חתיכת בולשיט.

מי שמאושר באמת לא מרגיש צורך להוציא את זה החוצה.

מי זה "הפילוסופים"?צדיק יסוד עלום
מי לאנעמי28

מהתורה (מרבה נכסים..ועוד), הרמב"ם , פילוסופים יוונים כמו סוקרטס, אפלטון, אריסטו ואפיקורוס ועוד,

הבודהה, ועד לפילוסופיה המודרנית.

אף אחד מהם לא הגדיר את תלה את אושר כהנאה רגעית או ריבוי חומר.

חלקם ממש מאמינים שהתנאי לאושר הוא צמצום החומר והסתפקות בצרכים בסיסיים בלבד  (כמו אפיקורוס, בודהה ועוד )

וחלקם לא אומרים שצמצום הוא תנאי לאושר, אבל עושר וחומר הם רק אמצעי ולא יכולים להיות מטרה ברגע שהם הופכים למטרה ורדיפה ותלות ל'לאושר' הם מרחיקים אותנו מהאושר.

"תגיד לי, מה זה סבל? מה אתה חושב?חתול זמני

מה זה אומר כשאנשים סובלים?"

"אתה מרגיש בסדר, לין?"

"אני בסדר גמור," צחקתי.

"שתית דארו הלילה, כמו השיכור הזה ג'וזף?"

"לא, אני באמת בסדר. בחייך, אתה תמיד מגדיר כל דבר בשבילי. דיברנו הלילה על סבל, ואני רוצה לדעת מה דעתך על העניין הזה."

"זה קל. סבל זה להיות רעב, לא? רעב, בשביל כל דבר, פירושו סבל. בשביל כל דבר, לא להיות רעב זה לא לסבול. אבל כולם יודעים את זה."

אה בעצם חכה יש גם שם ציטוט אחר

"אושר זאת המצאה כדי לגרום לנו לקנות דברים"

כתיבה מדהימה ונכונהחניאל
כל מילה מדוייקת
אתה צודק!העני ממעש

תמצא נקודה אחת ברשימה, תחשוב איך להשתפר בה, אם צריך תיעזר במישהו,  תציב יעד, בעוד x חודשים סימנתי ווי על , ככה וככה. אבל זה עבודה,  לא משחק ילדים.

בהצלחה 

ואולי אפשר לקחת אותם כמקור השראה ולא קנאה?משה

במקום "לקנא".

בוא תסתכל עליהם, ותשנה פרדיגמה.

מה אתה רוצה ללמוד מהם? איזה שיעור האנשים האלה באו להביא לך לעולם?

אתה רוצה כסף?

איך אתה מגיע לשם. אפשר לתפור תוכנית.

אתה רוצה בית יפה?

לך למעצבת פנים שעובדת עם עלי אקספרס. אל תשכח גם שצריך לתחזק ולנקות.

אתה רוצה שרירים? לך לחדר כושר. פעמיים בשבוע.

אה, לא? עדיף לגלול בפורום?. זה סבבה. פשוט יש לזה מחיר.

דל"פ: מותר לקנאנקדימון
זה גם לא דבר כל כך נשלט. אם זה לא יושב על משהו נפשי, אז תנסה לחפש מה אתה יכול לשפר. ואם גם זה לא, אז מותר לעשות פשוט "צידוק הדין". מותר בהחלט.

הדבר היחיד שבאמת חשוב לעבוד עליו ולהתאמץ לשנות תפיסה זה לגבי אשתך. זה בן אדם שהתמסר אליך ואתה אליה, ומן הראוי להתאמץ לא לפגוע ברגשותיה. היא גם בן אדם שיש בסיפור שלך.

אף אחד לא מעלה לפייסבוק את הבית המבולגן,לאחדשה

את הצילום מסך של המינוס בבנק,

תמונה של בוס מאוכזב, או ילד שהתחצף...

אף אחד לא מתאר איזה דברים פוגעים בן הזוג אמר או עשה,

ולא מספר כמה הוא שונא איזה בטטה הוא הפך להיות ...

מה שמעלים זה את הרגעים הכי יפים.

זה בדיוק השקר.

כולם בינוניים.

מי שיש לו 100 רוצה מאתיים, ומי שיש לו מאתיים רוצה ארבע מאות.

תמיד רוצים יותר ממה שיש.יש פה אפשרות למנף עבודה על הודיה על הקיים- יש לך בית? יש לך אישה? תודה

ועשינו ותפילה להתקדמות. יש הרבה שבידיים שלך.

אבל תמיד יהיה יותר

אם תשווה החוצה, לעולם לא תהיה שמח במה שיש לך.

פתרון: תפסיק להסתכל בפייסבוקהמקורית

מה טובו אהליך יעקב משכנותיך ישראל, שכל אחד עסוק בד אמותיו

רוצה יותר לעצמך? תיצור לך מציאות כזו, במה שאתה יכול. ולא כל אחד יכול לשנות הכל

אנחנו לא נהפוך כולנו לכוכבים רשת שמגלגלים שותפים בעשרות אלפי שקלים. כאילו, תנסה עם בא לך, אבל חשוב לדעת שרוב האנשים חיים את היומיום ה"ממוצע"

לרזות ולהיות שרירי זה בהישג יד

גם להחליף עבודה

עם אשתך לדעתי יש לך עבודה פנימית לעשות.. אני די בטוחה שאם זה מה שהייתה חושבת עליך היית מתבאס. חוצמיזה שהחיים הם לא רק חיצוניות

תתקן את האופי שלך.אדם פרו+

נכון לא נכון מה שכתבת

זה לא משנה.

לא בריא לחיות ככה

אתה מוכרח להיות במבט אחר

על החיים, או אפילו בלי מבט

בלי לדרג ולתת ציונים יתר.

לזרום עם עצמך ולהיות במצב רוח יותר חיובי

במקרה עברתי פה...klo

אני מזדהה, קודם כל.

אצלי זה קשור לחוסר אמונה בעצמי. בגלל שאני מרגישה חוסר מימוש עצמי מצד אחד, וחוסר אמונה שאני יכולה להגיע לזה מהצד השני, לא נשאר לי אלא להשוות ולקנא... במקום להתרכז בעשיה. 

צריך איכשהו לחזור לעצמך. וזאת כנראה דרך ארוכה אבל משתלמת. זה הדברים היחידים שאני יודעת.

אל תאמין הכל למראית עין. הקנאה דלק ששורף גם את הטואור יה
עבר עריכה על ידי אור יה בתאריך י"ט באדר תשפ"ו 8:13

אז  במקום להסתכל מה קורה בדשא של השכן תתחיל להשקות את הדשא שלך. מאוד ממליצה לך על  צום דיגטלי.

מבינה אותךשוקולד פרה.

ובעלי תמיד מאזן אותי בנושא הזה.
תמיד יהיו יפות ממני, מוצלחות ממני, עם מספר ילדים יותר גדול משלי, עם גוף יותר יפה, עם בעל יותר וואו, עם בית מתוקתק יותר
אבל איכות חיים פנימית
היא בלהודות על השפע הספציפי שמגיע אליי.
שפע שמגיע בדמות חברה שפתאום שולחת הודעה שמחממת את הלב,
צחוק של ילד,
זמן נחמד ביחד עם בעלי
הוכרת תודה להורים

אני מבינה מאיפה זה מגיע. זה הרצון לשלמות אובייקטיבית. שלמות שהיא בכל הפרמטרים, מקיםה את כל תחומי החיים, וכמובן שלמות עצמית.

התבגרות זה לעזוב את השלמות האובייקטיבית הזאת

ממליצה בחוםנגמרו לי השמות

לשמוע את השיר החדש והנפלא הזה של ישי ריבו - הנשמה לא meta.

מדבר ממש על ההפסד והשקר העצום ברשתות החברתיות.

ממש כל מילה שם מתאימה.

מצרפת את השיר:

וכמובן להתחזק פנימהנגמרו לי השמות

שם המבט.

שם המיקוד.

פנימה.

איפה ואיך אני יכול לתקן? לשפר? להעצים? לבנות?

כי החוץ מלא שקר, מלא זרות, מלא זיוף, מלא הפסד, מלא הסתרה 

ובעיקר מלא במה שלא שייך לי.

אם נבין באמת כמה כוח עצום יש לכל אדם ובטח כל יהודי, זה לא נתפס!

אתה חלק אלו-ק ממש!

עוצמות על גבי עוצמות

נשמה מאירה של אינסוף

ואתה בהחלט יכול להביט בה, פנימה, ולהוציאה מן הכוח אל הפועל ולהביא אותה לזרוח להאיר ולחמם את חייך שלך ממש!

ב"הצלחה רבה

אויש מסכן... אתה לא נהנה משום דבר שיש לךאורין
להיות בינוני זה בסדר, לחשוב נמוך זה לא בסדרנשוי+
הרגשות ומחשבות כמו שלך יכולות לעבור אצל אנשים שאתה מחשיב ברמה ה"גבוהה", מבין כמה שזה בעייתי?
נשמעתהילה 3>

שלא טוב לך בחיים שלך עצמך.

קנאה מסמנת לנו שיש בתוכנו רצונות לא ממומשים, ומקומות או מצבים שהיינו רוצים להשתייך אליהם.

במקום לעסוק בפייסבוק ובחברים, כדאי לשאול את עצמך:

מה הייתי רוצה לשפר בחיים שלי? איך הייתי רוצה להרגיש?

מול עצמי, מול אשתי, מול הילדים?

בכלל?

עם מה מה שאני רואה בחוץ וצובט לי מפגיש אותי בתוכי? שם העבודה האמיתית.

אל תהיה קרבן, תנסה להבין מה חסר לך ואיזה טוב אתה רוצה בחיים שלך,

ומשם תצא לדרך שיהיו לך חיים משמחים ומספקים עבורך. 

עוד לפני עידן הסושיאל, אילן הייטנר כתב-שם פשוט

כולנו יודעים את זה אבל אף אחד לא מחייך, וכשאני אומר מחייך אני מתכוון לשמחה אמיתית שבאה מהלב, לא שמחה תלוית נסיעה לחופשה בחו"ל, קניית בגד, מחמאה שקיבלנו, עיסקה שנסגרה או חצי בקבוק ויסקי. הרי נצטרך לחזור מחו"ל, ושמחת קניית הבגד חולפת מייד אחרי שהוא נלבש בפעם הראשונה, והעסקה חולפת והסוטול עובר.

אני רוצה שמחה אמיתית, שמחה של אהבה מתמדת, של הסתפקות במה שיש, של הכרת תודה. 

אז תעלה גם תמונות מה הבעיה?שוקו.

בai אתה יכול ליצור כל מה שתרצה

תהיה עסוק בלתת, תתנדב, תפתח גמ'חנרקיס*אחרונה

הנתינה נותמת לאדם המשמעות

ותן בראש ובראשונה לאישתך

"שנתן לי כל צורכי"

בדיוק מה שאני צריך לשליחות שלי

אולי יעניין אותך