אם הבחור\ה שמאלני?דוד=)

אם הבחור\ה שמאלנים? 

אני לא מדבר דווקא על שטחים בעד שלום.

אלא על כל מיני דברים מסביב, אוהבים \ לא שונאים ערבים.

חושבים שכל העניין של לאומיות הוא עניין מפגר וילדותי.

לא בטוחים בצדקת הדרך.

לא יודע עם שמאלני זה הגדרה הנכונה.. אבל נראה לי שהכוונה מובנת. אם לא היית תורה הם היו בוחרים מרצ.

לא מזדעזעים מבצלם וכ"ו

אבל זהו, שיש תורה.שיראל.

איך מישהו שיש לו תורה יכול להיות שמאלני, זה כבר נשגב מבינתי..

לכן, אני גם לא אצא עם בחור כזה כנראה..

נשגב מבינתך אך מצוי...מור ולבונה
מה הסתירה?

@דוד=) לא כל השמאלנים בעד הפעילות של בצלם.
ד"א אני ימנית, לא שונאת ערבים ומשפט כמו "מוות לערבים" מלמד אותי יותר על שטיפת מוח ואי יכולת להכיל מורכבות.

מחבלים זה סיפור אחר.
מה זה לא דונאת ערבים? את אוהבת ערבים?אני לי
את יודעת שכל כמה ימים תופסים משתפי פעולה ערביי ישראל עם החמאס וכל אירגון מצורע אחר? את יודעת על גל ההצתות שהיה לא מזמן? את יוגעת על אסוןמהכרמך ממה הוא ניגרם? את יודעת שהם מפגינים למען הפלסטינים ובעד מחבלים ואם לא עולם אז רובם בעד? את יודעת מי זה השייח ראד סאלח? את יודעת מה הוא עןשה נגד המדינה ואיפה הוא גר? ומה עם חנין זועהי גם היא ערביה מפה את אוהבת אותה? את יודעת דגם פיגועי דריסה הם עושים? את עדיין אוהבת אותם?
עזבו את הדיון הפוליטידוד=)

יותר ברמה הנפשית, תודעתית. למשל בחור שלא שונא את חנין זועבי, הוא חושב שיש לנו חילוקי דעות שצריך ליישב אבל לא שונא.

משהו לא ניראה לי עם בחור כזה לפי דעתי אם הוא לאאני לי
הוא לא דונא את זועבי שהיתה בספינה. נגד ישראל וחיילי צהל שקיבלו שם מכות רצח זה לא נורמלי
הנחת מוצא שגויה.מור ולבונה

שנאה ואהבה לא נמצאות על אותה הסקלה.

אהבה היא ההפך מאדישות - לא ההפך משנאה.

ולכן... 

רוב ערביי ישראל תומכים בטרורלכל איש יש פצלש
גם אם בפועל לא מבצעים זאת... דוגמאות לא חסרות- חמסטאן בעזה, כל פיגוע הערבים מחלקים סוכריות או מוחאים כפיים או מקיימים תהלוכות חגיגיות בהלוויות. בכלל אין אמון בהם - ע"ע פרעות תרפ"ט, ואת מוזמנת לקרוא שם את התיאורים המזויעים בפרעות בחברון. רק שתביני עם איזה חיות אדם יש לנו עסק.

נכון יש גם ערבים טובים, אנטי תזה לשאר האוכלוסיה. אבל הם מעטים.

סליחה על הנצל"ש אבל הייתי חייב.
מבחינתי מחבל הוא לא רק אדם שאוחז בסכין או נושא מטען חבלה.מור ולבונה

יתכן שאתה צודק, ויתכן שלא.

אבל לא באתי לדון מה הרוב (וגם לא בטוחה שמה שאתה אומר הוא נכון, גם אם כלפי חוץ הם שמחים לאיד..)

גם בלי תורה, האינסטינקט להיות לאום חזק שעם אחרחסדי הים
לא פוגע בו, הוא דבר טבעי.
מה הבעיה בלא לשנוא ערבים?!רווק ב

ואיך זה קשור לתורה?!

משנאיך ה' אשנאחסדי הים
באותה מידה אתה שונא חילונים?!רווק ב

מה גם שרוב הערבים אוהבי השם, לא פחות מהאנשים סביבך, כך שלא נראה שיש קשר.

מי שנלחם בעם ה', לא יכול לטעון לאהוב את ה'.חסדי הים
הם אוהבים את אללה-אל הירח, ואין לזה קשר לאל הוי"ה שלנו.

רוב החילונים אוהבים את ה'.
כי הם נגד ישראל ונגד התורה שלנו ונגדנו כעםאני לי
ניבחר במיוחד והם פראי אדם צמאי דם ושורפים כל חלקה טובה בעולם. דרך אגב הם שורפים רוצחים ואונסים ערבים אחרים בכל העולם
לא חושב שהם נגד התורה.רווק ב

לא שמעתי ערבי המדבר נגד התורה והמצוות.

גם אני לא חושב שהם נגדנו כעם, עם ישראל חי בארצותם אלפי שנים בצורה טובה יחסית.

נגד ישראל ישנם שכן וישנם שלא, אם כי אני לא יודע למדוד זאת באחוזים.

מי שמעוניין לשנוא את כל הערבים מחמת כך זכותו, ואולי אני אפילו מבין אותו, אך לראות חיסרון במי שלא שונא אותם זה נראה הקצנה מיותרת.

בפרט שאני לא יודע מדוע זה אמור להפריע לזוגיות. לא חסר דברים על מה לחתוך עכשין נוסיף גם "לא שונא ערבים"?!

אני גם לא חושב כי ההכללה שעשית לגבי כל הערבים על שריפה אונס וכו'  היא נכונה, למעשה דעתי היא כי רובם אינם כאלה, רובנו מכירים ערבים שהם בסדר גמור.

לא נגד התורה? מה עם טענות כמו "יצחק לא נבחר, אלא ישמעאל" אוהדוכס מירוסלב

דברים הזויים ומאוחרים יותר כמו "הרמב"ם בכלל היה מוסלמי"?

לא הובנה כוונתי.רווק ב

לא התכוונתי לומר שהערבים מאמינים שהתורה היא האמת הבלעדית, שהלא אם היו מאמינים היו מתגיירים, לא כך?!

כוונתי הייתה כי אין להם עניין ממשי כנגד התורה והמצוות.

לא ידוע לי על מקרים במאות האחרונות על שריפת התורה, איסור למידת התורה, איסור קיום מצוות וכו' כעין שמצאנו בדתות אחרות.

זה שהם חושבים שהצדק איתם ושישמעל נבחר שיערב להם ויבושם להם, אני לא מבין מדוע זו סיבה לשנוא אותם.

הלא אף אנחנו מאמינים כי הצדק איתנו ותורתנו אמת והשאר בדאים, האם אתה חושב כי זו סיבה לשנוא אותנו?!

מי שמאמין שהתורה היא האמת יכול גם להיות חסיד אומות העולםהדוכס מירוסלב

ובטח שיש מקרים של שריפת התורה. פה בארץ. אתה לא רואה חדשות כנראה, אשריך.

אגב, לפני אולי חודש חודשיים היה פה מקרה של חילול אחד מקברות הצדיקים ושרפו שם תשמישי קדושה

נראה לי שאתה מפספס את הנקודה.רווק ב

האם אדם שחושב אחרת ממך זו עילה לשנאה?! (התגייר או נשאר חסיד אומות העולם לא משנה לעניין)

גם אם אדם בודד שרף תשמישי קדושה זה לא בגלל משהו אידאולוגי נגד התורה, אלא שימוש כפעולת איבה רגילה שהתבצעה כחלק מחילול הקברים, כך שאין כל ראיה לנידון.

מה גם שזהוא אירוע של אדם בודד. משוגעים אתה יכול למצוא בכל מקום גם אצלינו, לא לזה כיוונו שאמרו שהערבים אינם נגד התורה, אין פעולות קולקטיווית כנגד התורה והמצוות.

מי שרוצה להרוג יהודים וחושב שמקומם לא בא"י ושהתורה היא שקרהדוכס מירוסלב

הוא אויב ה'. זה מה שהבחור ענה לך.

לא יודע מה אתה רוצה ממני, אני אמרתי לך לרצוח אנשים?

לא מביע את דעתי בנושא הזה. מה נפלת עלי, ידידי?

א, זה לא מה שהבחורה אמרה.רווק ב

ב, אף אחד לא אמר לרצוח אנשים, לא יודע איך הגעת לזה.

ג, אני לא נופל עליך,פשוט הבעת דעתך על פרט שולי מתוך הדברים, ונאלצתי להשיב שלך כי הבנת את הדברים שלא בקונטקס הנכון.

כמדומני שהקונטקסט אבד אצלך, זה שרשור מפוצל, שזה מטרת הפורמטהדוכס מירוסלב

בחור פה נתן סיבות ללמה ערבים הם אויבי ה' ורק על זה הגבתי. והם אוייבי ה' ודאי.

מוות לערבים זה רצח, פשוט מאוד.

השאר לא רלוונטי, כי לא התייחסתי לנושא.

אתה טולי לא יודע כל השנים הם טבחו ביהודיםאני לי
בגולה וגם כאן יש להם אצון לרצוח כל יהוגי רק בגלל שהוא יהודי ואם אתה לא רואה את זה אז זו בעיה גדולה
לא ידוע לי על הטבח בגולה.רווק ב

על פי מה שאני יודע ברוב המקומות הם חיו בשקט ושלווה.

קחי את הקהילות הגדולות:

במרוקו, הם חיו מצוין.

בעירק, הם היו סוחרים ועשירים, כמדומני שאפילו היה שר אוצר יהודי ממשפחת ששון הידועה.

בסוריה (חלב), היתה קהילה מפוארת ועשירה.

באירן, היהודים היו עשירים ושלטו במסחר.

כך שאני לאיודע על איזה טבח מדובר.

גם כאן, אלו שרצונם לרצוח רצונם אינו נובע מהעובדה שאנו יהודים, אלא מהעובדה שהם חושבים כי הארץ שלהם.

קצת עובדות היסטוריותהדוכס מירוסלב

דוגמאות בודדות ומפורסמות (ובסוף רשימה שתראה שאפילו באותן מדינות שציינת היו עוד).

מרוקו

פרעות אוג'דה וג'ראדה – ויקיפדיה

עיראק

הפרהוד – ויקיפדיה

סוריה

עלילת דמשק – ויקיפדיה

איראן

עלילת הדם בשיראז – ויקיפדיה

כדאי לבדוק עובדות לפני שמגיבים, חבל מאוד שמגיבים פה ככה בלי לבדוק ומטעים אנשים...

יש פה רשימה קצרה ובתוך חלק מהמאמרים עוד רשימות:

קטגוריה:פוגרומים ביהודי מדינות ערב והאסלאם – ויקיפדיה

מסקרן אותי אם תודה על האמת... מקווה שהרושם שקיבלתי מוטעה

חבל מאוד שקוראים כותרות בלבד.רווק ב

באם היית קורא את המאמר עצמו, ובתאריכים בהם האירועים התרחשו, אני משער שדעתך הייתה שונה.

מחמת כך האלץ להאריך קצת, ולהביא את הנאמר ואת הקשרם של האירועים.

עלילות הדם בשיראז- "מבחינה היסטורית, באיראן חייתה אוכלוסייה יהודית משמעותית למשך 2,500 שנים!!! מעת לעת, מסיבות שונות התבצעו התקפות מסוימות אם כי בתדירות די נדירה."

דהיינו כי המדובר באירוע נדיר, וזאת במשך 2500 שנה!!!

פרעות אוג'דה וג'ראדה- אם היית מעיין בגוף הדברים היית נוכח לדעת שפרעות אלו התרחשו בשנת 1948 אירועים  שהתרחשו בעקבות הקמת המדינה.

הפרהוד- גם התבצע בשנת 1941 עקב השפעה אירופית נאצית ובעקבות המרד הערבי שהחל עקב עליית הציונות.

ואצטט: 

"ניסיונות ההשפעה של גרמניה הנאצית התבטאו, מלבד השפעה על אישי ממשל שונים, בחדירת חומרי תעמולה אנטישמיים לעיתונות"

"באותה תקופה ננקטו בעיראק צעדים להצרת צעדיהם של היהודים, שהיו בעלי השפעה פוליטית ונהנו משגשוג כלכלי"

דהיינו כי יהודי עירק נהנו מחיי רווחה פולטיים וכלכלים, ובעקבות השפעה אירופית נאצית יחד עם עליית הציונות החלה הרעה במצבם.

עלילת דמשק- הרי ששוב לו היית קורא את הנאמר בגוף המאמר מסקנותיך היו אחרות ואני אצטט:

"בתחילת המאה ה-19 היו קהילות נוצריות גדולות מאד במזרח התיכון, והן היו המקור להאשמות ברצח פולחני שהפכו תכופות יותר במחצית הראשונה של המאה. באף אחד מהמקרים הללו לא הרשיעו השלטונות העות'מאנים את הנאשמים."

"קונסול צרפת בדמשק, ראטי מנטון, פתח בחקירה נמרצת נגד נכבדי הקהילה היהודית. החקירה התבססה על ההאשמה שהיהודים זקוקים לדם של נוצרי לצורך טקס סודי בזמן אפיית המצות לפסח. ראש ממשלת צרפת, אדולף טייר, תמך בגלוי בנציגו בדמשק, ובשיחה עם ג'יימס דה־רוטשילד אמר: "אם היהודים בימי הביניים אכן שלחו ידם, כמסתבר, ברצח פולחני, מדוע לא יעשו כמוהם יהודי דמשק החשוכים בימינו?".

דהיינו, כי אותה עלילה בדמשק הגיעה מהקהילה הנוצרית, עלילה שנתמכה ע"י ממשל אירופי צרפתי, והעותמאנים סרבו דרך כלל לקבל עלילות אלו.

ובכלל מעיון וקריאת הערך הוויקפדי קטגוריה:פוגרומים ביהודי מדינות ערב והאסלאם – ויקיפדיה עולה כי מדובר בכמות מצומצמת של אירועים  ומספרם  מגיע לכדי עשר לערך.

רובם ככולם החלו באמצע המאה ה-19 בעקבות עליית הציונות. אין חולק כי בעקבות עליית הציונות ותביעתה לייהוד ארץ ישראל חלה הרעה במצבם של הייהודים בארצות ערב, ולא על כך דובר!!

ממקרים בודדים לא מביאים ראיה! ואדרבה, מיעוט המקרים מהווה ראיה הפוכה. וכמו שנכתב בפרעות שיראז כי אירועים אלו היו די נדירים!! וזאת למשך 2500 שנה!!

הרי אתה לא תביא ראיה מרצח מוחמד חדיר, או מהטבח בכפר קסם ראיה על כך כי הערבים בארץ סובלים מרדיפות ופוגרומים, הלא כך?!

הייתי מציע להבא לא להסתפק בקריאת הכותרת בלבד, אלא  לעיין בגוף הדברים, תוך שימת לב לתאריכים, להבין את התהליכים ההיסטורים והמשמעות שלהם, ורק לאחר מכן להביא ראיה.

עזוב, אני מוותר על להתדיין איתך all togetherהדוכס מירוסלב

אתה קורא במפורש שטעית ובא לפרשן פרשנויות. כנראה שלא טעיתי!

כמדומני שאתה אף פעם לא טועה.רווק ב
חבל שאתה מתעלם מהעובדות ומהנתונים.
מספיק. מיציתי את הדיונים איתך, ידידי.הדוכס מירוסלב

אשריך שהבנת שאני אף פעם לא טועה.

שבת שלום וברכה

כ"כ מהר התיאשת?רווק ב
המהירות שבא אתה מגיע למסקנות (חצוף ובעיות אחרות) והמיצוי המהיר מפליאות אותי.
להזכירך, אני רק העמדתי דברים על דיוקם בעקבות התערבותך המבורכת.

נעמת לי עד מאוד ידידי!
אולי זכיתי למידת הזריזות שבת שלוםהדוכס מירוסלב

או הפזיזות.רווק ב
או העצלות.

תבחר מה שנוח לך.
נו, הנה אתה מתחיל שוב...הדוכס מירוסלב

@צריך עיון שלא תאשים אותי אחרי זה

צריך עיון לא גננת!רחפת..
כן אבל בפעם האחרונה הרגשתי ביקורת מרומזת כלפי...הדוכס מירוסלב

לא מחפשים אשמים, שמשהו ייקח אחריות ויגיב בבגרותרחפת..
ולפעמים הבגרות היא פשוט לא להגיב.

לא קראתי את הדיון שלכם וזה לא מעניינותי. אתם ילדים גדולים.
זה תקף גם @רווק ב
שנאמר: "ססססססס"הדוכס מירוסלב

מתחיל מה?רווק באחרונה
ובמה אתה אשם?

איבדתי אותך.
חחחי אתה לא יודע כלום הם רוצחים בנואני לי
רק בגלל שאנחנו יהודים בגלל ישמעאל תקרא מה ששלחפלוני מפונפן ותתחיל להתעורר. וחוץ מזה למה הם עושים פיגועים באירופה ? כי הם חיים מרצח ושינאה ומי שלא רואה את זה הוא מסכן
אז להוציא אותה להורג נראה לי ראוי..בסדר גמור
אתה שואל שאלות כאלה בכוונה להתסיס?
או שזה בא לך בטבעיות?

הרב קוק כתב שלא לשנוא ערבים, ושאין לנו עסק עם מוחמד או ג'בר.. הלאום הערבי הוא משהו אחר שצריך להתמודד עימו ברמה הלאומית ולא בדייטים שלך.
גם וגםדוד=)

וזה שהרב קוק אמר שככה צריך להיות, לא אומר שזה המציאות אצל אדם פלוני, הוא כן שונא ערבים. הרב קוק אמר... בסדר, אולי יום יבוא ונגיע לרמה שהרב קוק רוצה. כרגע הוא לא שם. 

פחות מעניין אותי מה הדעה הנכונה בנושא.. מה בדיוק צריך לחשוב. אלא מה היא חושבת

איפה הראי"ה כותב ככה?חסדי הים
המהר"ל ב'גור אריה' כותב הפוך, שכאשר נלחמים נגד עם מסויים, המלחמה היא גם נגד כל יחיד.
הרצי"הבסדר גמור
שיחות הרב צבי יהודה 119
אני יודעת שזה ישמע מוזר אבל כבר שמעתי כמה רבנים אומריםהפי
שגם אם הדעות הפולטיות האלה שונות זה בסדר לא קורה כלום
שאלתי את זה בצורה לא נכונהדוד=)

יש אנשים שמטבעם הם פחות לאומיים, יפי נפש כאלה, וכ"ו

אל תתמקדו לנקודה מסוימת, אני מדבר על אופי.

אני לא דן על פוליטיקה אף פעם, אני פחות מדבר ברמה הפוליטית.. יותר ברמה התודעתית, שבן אדם לא מתחבר למושג לאום, למושג עם ישראל, כשהוא קורא קטעים גזעניים מהתנ"ך נפשו זזה.. וכ"ו

לי זה כן ממש מפריעהפי
דילמה לא פשוטהמבקש אמונה

יש שמאלנים שאני מעריכהים...

ויש שלא

ויש ימניים שמעריכה ויש שלא

מתוך היכרות עם מלא שמאלנים מהזן של בצלם וכו'...הדוכס מירוסלב

להסתדר איתם אפשר, לא יודע אם להקים איתם בית אפשר.

הבחורה שאתה מתאר יותר מורכבת, ודווקא בגלל זה צריך שהצד השני יוכל להכיל את המציאות.

זה תלוי ביכולת שלך ובאידאולוגיה שלך, אבל לא יודע אם הייתי הולך על דבר כזה לאור מה שאני רואה פה

לפי איך שאתה מתאר...לכל איש יש פצלש
זה די בעייתי, כי אדם לא יכול לחיות בסתירה פנימית בין הדעות והאידיאולוגיה שלו למעשים שלו. לפי מה שאני מבין זה לא רק מתבטא בעמדה מדינית שנטועה בשמאל,שעם זה ניתן להסתדר, אלא בכלל כל ההשקפות שלו מכל הבחינות נטועות בשמאל, זה אדם שלמעשה יאמץ את התרבות של השמאל במעשים ולא רק בדעות. ממבט פשוט, די קל לראות היום כמה תרבות השמאל "מוצלחת"... הן בהסתכלות אנושית טבעית פשוטה והן בהסתכלות תורנית.
לא מסכים עם הרבה מההנחות יסוד, בכל אופן לגופו של ענייןשקט רועם
היה מפריע לי מאוד..
כשמתחתנים עם מישהו צריך לבדוק אתקיפוד

הערכים שרלוונטים לחיי המשפחה העתידיים שלכם . לא פחות ולא יותר .

לא יודעתחופשיה לנפשי
אני לא שונאת ערבים ואני לא שמאלנית.
לכל מי שאוהב ערבים : המחבלים הרוצחים שפגעואני לי
היום בשוטרים שלנו הם ערביי ישראל .
אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוחאחרונה

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
את לא טועה בכלל יש לי חבר כזה, שדברים שהיו מפריעים לו בעבר-היום גם אם מפריעים לו, כל מה שהוא רוצה זה רק להתחתן
..אני:)))))אחרונה

אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה

אולי יעניין אותך