באם היית קורא את המאמר עצמו, ובתאריכים בהם האירועים התרחשו, אני משער שדעתך הייתה שונה.
מחמת כך האלץ להאריך קצת, ולהביא את הנאמר ואת הקשרם של האירועים.
עלילות הדם בשיראז- "מבחינה היסטורית, באיראן חייתה אוכלוסייה יהודית משמעותית למשך 2,500 שנים!!! מעת לעת, מסיבות שונות התבצעו התקפות מסוימות אם כי בתדירות די נדירה."
דהיינו כי המדובר באירוע נדיר, וזאת במשך 2500 שנה!!!
פרעות אוג'דה וג'ראדה- אם היית מעיין בגוף הדברים היית נוכח לדעת שפרעות אלו התרחשו בשנת 1948 אירועים שהתרחשו בעקבות הקמת המדינה.
הפרהוד- גם התבצע בשנת 1941 עקב השפעה אירופית נאצית ובעקבות המרד הערבי שהחל עקב עליית הציונות.
ואצטט:
"ניסיונות ההשפעה של גרמניה הנאצית התבטאו, מלבד השפעה על אישי ממשל שונים, בחדירת חומרי תעמולה אנטישמיים לעיתונות"
"באותה תקופה ננקטו בעיראק צעדים להצרת צעדיהם של היהודים, שהיו בעלי השפעה פוליטית ונהנו משגשוג כלכלי"
דהיינו כי יהודי עירק נהנו מחיי רווחה פולטיים וכלכלים, ובעקבות השפעה אירופית נאצית יחד עם עליית הציונות החלה הרעה במצבם.
עלילת דמשק- הרי ששוב לו היית קורא את הנאמר בגוף המאמר מסקנותיך היו אחרות ואני אצטט:
"בתחילת המאה ה-19 היו קהילות נוצריות גדולות מאד במזרח התיכון, והן היו המקור להאשמות ברצח פולחני שהפכו תכופות יותר במחצית הראשונה של המאה. באף אחד מהמקרים הללו לא הרשיעו השלטונות העות'מאנים את הנאשמים."
"קונסול צרפת בדמשק, ראטי מנטון, פתח בחקירה נמרצת נגד נכבדי הקהילה היהודית. החקירה התבססה על ההאשמה שהיהודים זקוקים לדם של נוצרי לצורך טקס סודי בזמן אפיית המצות לפסח. ראש ממשלת צרפת, אדולף טייר, תמך בגלוי בנציגו בדמשק, ובשיחה עם ג'יימס דה־רוטשילד אמר: "אם היהודים בימי הביניים אכן שלחו ידם, כמסתבר, ברצח פולחני, מדוע לא יעשו כמוהם יהודי דמשק החשוכים בימינו?".
דהיינו, כי אותה עלילה בדמשק הגיעה מהקהילה הנוצרית, עלילה שנתמכה ע"י ממשל אירופי צרפתי, והעותמאנים סרבו דרך כלל לקבל עלילות אלו.
ובכלל מעיון וקריאת הערך הוויקפדי קטגוריה:פוגרומים ביהודי מדינות ערב והאסלאם – ויקיפדיה עולה כי מדובר בכמות מצומצמת של אירועים ומספרם מגיע לכדי עשר לערך.
רובם ככולם החלו באמצע המאה ה-19 בעקבות עליית הציונות. אין חולק כי בעקבות עליית הציונות ותביעתה לייהוד ארץ ישראל חלה הרעה במצבם של הייהודים בארצות ערב, ולא על כך דובר!!
ממקרים בודדים לא מביאים ראיה! ואדרבה, מיעוט המקרים מהווה ראיה הפוכה. וכמו שנכתב בפרעות שיראז כי אירועים אלו היו די נדירים!! וזאת למשך 2500 שנה!!
הרי אתה לא תביא ראיה מרצח מוחמד חדיר, או מהטבח בכפר קסם ראיה על כך כי הערבים בארץ סובלים מרדיפות ופוגרומים, הלא כך?!
הייתי מציע להבא לא להסתפק בקריאת הכותרת בלבד, אלא לעיין בגוף הדברים, תוך שימת לב לתאריכים, להבין את התהליכים ההיסטורים והמשמעות שלהם, ורק לאחר מכן להביא ראיה.