חששותSquadron
אני בחורה מוצלחת ב"ה. באמת. מצליחה בחיים, בנאדם טוב (משתדלת..), משפחה טובה, נראית אחלה, לא טיפשה.. קיצור הבנתם.
החשש שלי הוא שזה מקשה עלי למצוא מישהו שאעריך מספיק..☹
אני מקווה שזה לא מתנשא, זו לא הכוונה..
אני אצא עם מישהו שהוא אחלה והכל, ואגיד לעצמי שזה לא מספיק.
מודעותדוד=)

יש לך מודעות לזה. את אומרת את זה, וזה כבר התחלה, יודעת מה מפחיד אותך. תנסי להגיד את הדברים בפה מלא. למשל אם לדעתך זה לא באמת מגאווה, סבבה, תגידי את זה. אם זה מגאווה, גם תגידי.

ולנושא, תסתכלי על אנשים מסביבך, חברות טובות, משפחה, וכ"ו תראי את הדברים הטובים, תסתכלי על החסרונות שלך. תציפי דברים שבדרך כלל את לא שמה לב עליהם. המציאות פתאום תהפך להיות יותר מורכבת ולא כל כך סבבה, ותביני שיש דברים שאת יכולה ללמוד מהבן שאת הכי לא אוהבת וכ"ו.

לי אישית זה מאוד עוזר. ללמוד להסתכל בעין טובה, ללמוד את המורכבות של הדברים, ולבוא מוכן הרבה יותר להכיל את האדם שעומד מולי.

בהצלחה!

לא הבנתי..Squadron
מה זה משנה הגאווה? אני מה שאני. אם אני גאוותנית בגלל זה או לא זה עניין אחר (גם חשוב ללא ספק)..

אתה אומר שהפתרון הוא להקטין את עצמי בעיני עצמי?
תשובהדוד=)

כל אדם הוא עולם ומלואו בפני עצמו. וככה צריך להסתכל על זה. לא להקטין אותך. להגדיל אחרים. 

משתדלת ככ.. הלוואי שיעזור.Squadron
תודה על התגובה.
הקושי הזה קיים לא רק בחיפוש בן/בת זוגתפוח יונתן
אלא גם בחיי חברה באופן כללי. אבל אם את מכירה חברות שאת מעריכה, אז תמצאי גם בחור שתעריכי.
זה לא מדוייק..Squadron
כי עם חברה, כמו עם מישהו בדייט, יכול להיות שכיף לי והכל אבל בשביל להתחתן זה לא מספיק..
הערכה עצמית זה מצויין! בהשתדלותי

תחשבי מה חסר לך כרגע בחיים.

למה את בעצם מחפשת אותו?

איפה את מרגישה את החוסר ומה היית רוצה לקבל מהבן זוג שלך.

כשתהיי בקשר תשימי לב האם את מרגישה שאת מקבלת ממנו את אותם הדברים.

ועוד משו בקטנה..

מכירה את הבנות התותחיות האלה, הממש מושלמות, שאת שואלת את עצמך מי יגיע לרמה שלהן?

ואז ב"ה גם הן מתחתנות! 

ואת מגלה שיש מישהו כזה, שברמה שלהן ממש, או משלים אותן בנק' שאצלן חסרות, או שעושה אותן מאושרות גם אם הוא קצת "פחות" מהן, בדרך שלו.

אז תאמיני שתוכלי למצוא מישהו שתעריכי מאוד, ב"ה יש הרבה בחורים "מוצלחים" מאוד.

וגם אם הוא לא יהיה חכם/יפה תואר/ממשפחה טובה/.. כמוך הוא ישלים אותך בנק' החסרות שלך.

נפלאות דרכי ה' וזה אחד מהגדולים שלו

בהצלחה

לפי מה שאת אומרתSquadron
אני צריכה להמשיך בדרך שאני בה..
כי אני מחפשת מישהו שאעריץ ואוכל להישען על הגדלות שלו. וזה אומר לא להתפשר.
הבנות התותחיות האלה - התפשרו או שסיננו עד שהגיע התותח?!
כי אני מפחדת לסנן ולסנן ובסוף להשאר עם כלום.
תמשיכי בדרך שאת מחפשתחדשכאן
עבר עריכה על ידי חדשכאן בתאריך כ' בתמוז תשע"ז 01:45
אין שום סיבה להקטין את עצמך בעיניך.
רק נראה לי שאת צריכה לשים לב שאת לא מחפשת בחור תותח או כזה שכולם מעריכים, אלא בחור שמתאים לך - כזה ש*את* תוכלי להעריך ושממלא את החוסר *שלך*. יכול להיות שהוא לא יהיה הכי תותח או שבדברים מסויימים את תהיי טובה יותר, ובכ"ז אין סיבה שזה ימנע ממך להעריך אותו במה שיש בו.
אני בטוח שתוכלי למצוא בחור כזה שתוכלי להעריך, לא חסר..
שיהיה בהצלחה!
לא חושבת שמישהי מהן התפשרהבהשתדלותי

יש שאכן התחתנו עם בחור "תותח" כמוהן ויש שהתחתנו עם מי שכלפי חוץ לא באותה רמה (ואינני יודעת מה כלפי פנים..) אבל הוא היה להן הכי מתאים.

הן גילו שהוא משלים אותן ועושה להן טוב, כמו שהוא, גם בלי תותחיות חיצונית.

מצאו בו את התכונה שהקסימה אותן ואותה הן העריצו והעריכו.

זה ממש מובן הרצון שלך להעריך את בעלך. על זה את לא צריכה להתפשר.

השאלה היא מה מבחינתך הקריטריונים שהוא צריך לענות עליהם כדי שזה יקרה.

לדעתי צריך להישאר עם ראש פתוח להכיר ולגלות את מה שמיוחד באנשים הפשוטים.. 

אולי תופתעי כשתגלי שם הרבה מה להעריץ. 

תכונה או מידה או כישרון או חכמה מסויימת יכולים מאוד למצוא חן ולגרום להערכה.

ואולי תמצאי תותח כמוך.. בע"ה.

האמת אין לי איזה תובנה או עצה מיוחדת...עומק
אבל אני מזדהה עם הצורך הזה, ואני חושב שהערכה, כבוד, הערצה, הם היבטים וצדדים של אהבה וביטוי של קשר אמיתי בין בני זוג... אחרת זה צולע וחסר
אני חושבת שאת צריכה להסתכל בצורה קצת שונה...*תות בננה*

רשמת: אני בחורה מוצלחת ב"ה. באמת. מצליחה בחיים, בנאדם טוב (משתדלת..), משפחה טובה, נראית אחלה, לא טיפשה..

זה יפה שאת שמחה בחלקך, אבל..

זה נראה בעיני הסתכלות דרך משקפיים של חיצוניות ותיוגים שהם מאוד מדידים.

מה שבאמת מחבר בין אנשים זה כנות, שיתוף, כימיה ובאופן כללי דברים פנימיים ולא חיצוניים...

אני חושבת שאם תבחרי להסתכל כך על המציאות לא תרגישי שאת צריכה שבחור יגיע לאיזשהו רף חיצוני שהצבת

זה יכול להיות בנוסף לאו דווקא במקום..חדשכאן
יש מצב...*תות בננה*

אני אישית לא כ"כ מתחברת להגדרות האלה..

אני ב"ה לא מציבה רף חיצוניSquadron
(כמו: סטודנט לרפואה, לוחם מטכל, מעל 1.80 וכאלה. ברוך השם שלא.)
כי בחיים האמיתיים אני מעריכה אנשים שהנתונים החיצוניים שלהם לא בהכרח מזהירים.

עם זאת ולמרות זאת, חשוב לי להוסיף, שיש דברים שהם כביכול חיצוניים אבל אי אפשר להתחמק מההשפעה שלהם. למשל חכמה. אי אפשר לחיות עם מישהו שלא מדבר איתך לפחות ברמה שלך. שלא גורם לך להגיד "וואללה! לא חשבתי על זה!".

פש..לא חשבתי על זה..משיח בן דוד

קורע.Squadron
חוחו ..רוצה נצא?משיח בן דוד

אתה אמיתי?!Squadron
אני חדשה פה.. אתה על תקן הסטנדאפיסט כאילו?
חחחחחח הדוכס מירוסלב

@Squadron, יש לך הרבה מזל!

נכון.Squadron
אבל איך אתה הגעת למסקנה הזו?
(אם כבר אני יוצאת מתנשאת בשרשור הזה... אז עד הסוף)
הוא התכוון לומר שמי שאני מתחיל איתה היא ללא ספק ברת מזלמשיח בן דוד

חחחחחח כן, לגמרי!הדוכס מירוסלב

@Squadron, זה גם מטבע לשון שטבע אותו הבחור...

אני רואהSquadron
שיש לי מתחרה רציני על תואר ה"הכי עף על עצמו פה"
תודה. זה פשוט בא לי בטבעימשיח בן דוד

good to know😌Squadron
אתם רציניים?!Squadron
אני בmood די רציני כרגע ככה שקשה לי לקלוט אם זה בצחוק
סמיילי מבולבל
לא הם לא רציניים חח... נראה לי לפחותהדוכס מירוסלב

מבולבל

פיוSquadron
לגבי החכמה, אני יודע שזה שונה בין בנים לבנותהדוכס מירוסלב

אז מה שאני כותב כאן הוא בעיקר לגברים.

בתור מישהו שהנקודה הזאת מפריעה לו גם כן, כדאי קצת להזהר איתה... עוד שניה שבת, אז אין לי יותר מדי זמן להרחיב.

אבל צריך לקחת בחשבון שלפעמים אנשים שכרגע אין להם יותר מדי "מה להגיד", מתקדמים בחיים ולומדים והופכים לאנשים מעניינים.

כדאי יותר לבדוק פוטנציאל לחכמה מאשר הרבה ידיעות (מה גם שאדם שיודע הרבה יכול לטעות...)

אני מבין ממך..רק שמחה#
שמה שמפריע לך, זה לא שהבחור לא מוצלח, או לא ברמה שלך (במובן המזלזל), אלא שאתם לא באותו ראש. אם את, לדוג, אוהבת ידע כללי, והבחור לא מבין הרבה, טבעי שיפריע לך. או אם את חרוצה והוא פחות.
אני צודק?
לא בדיוק..Squadron
אני לא מחפשת להתחתן עם עצמי🙈
מפריע לי שהבחור לא מרשים אותי.
זה בסדראופטימיות
אני גם צריכה מישהו מעניין, שיהיה לו במה להעשיר אותי וללמד אותי, שהשיח יהיה עמוק ושיהיה לו ראש.

קיימים בחורים איכותיים ועמוקים.
אל תדאגי..
עוד דברSquadron
את צודקת- אני גם יכולה להתחבר לבנאדם ושיזרום לנו ויהיה כיף בלי קשר לנתונים שלו/לכמה אני מעריכה אותו. זה כבר קרה פעמיים..

אבל.. בעיני הערכה הדדית מחברת חזק יותר מכימיה וכו. ולכן הערכה אמיתית יותר חשובה לי מחיבור כמו שתיארת..

אחרי הכל.. אני לא מחפשת שותף לבילויים וכיף. אני מחפשת אבא לילדים שלי..

ואולי אני טועה.
לאחר דיון עם אשתי החלטנו ליעץ לך כךהלוי מא
כל אחד מודע לנקודות החלשות אצלו שכשהוא רואה אותם אצל אחרים הוא מעריץ אותו.
נניח בנאדם מחוכם למדי שזה מתסכל אותו שהוא כזה רואה אדם פשוט וחייכני וזה נוגע בו.
קחי את כל הנקודות שחלשות אצלך ותחפשי את זה אצל גבר.
יתכן ויהיה פחות מוצלח פחות מיוחס אבל תראי בו את ההשלמה שלך ויערב לך אישך.
קחי בחשבון שצריך מישהו לרוץ איתו לטווח ארוך כולל אחריות מסירות ראש חינוכי סבבה וכד... לא תמיד היפיוף עם התואר הגבוה והעבודה המכניסה יהיה הכלי המתאים לאישה.
^ האלה שלוקחים את זה רחוק מידימשיח בן דוד

וואי אתה לא מצחיק.Squadron
הבנאדם לקח אותי ברצינות, חשב, התייעץ. למה לזלזל?
בואי..קודם כל אף אחד לא לקח אותך כי הוא נשוימשיח בן דוד

לעומת זאת אני פנוי

חחחחחSquadron
אתה ממש משקיע בטיפוח השם שיצא לך.
תודה!Squadron
מעריכה.
ממש ישבנו פה ושוחחנו עלייך רבע שעה עשרים דקותהלוי מא
Squadron
ועוד ביום שישי..
תגובה יפה. מוסיפהבהשתדלותי

(לא מנסיוני אבל כך שמעתי מחכמים ממני: )

בסוף אותן תכונות שמוצאות חן אצל השני בשלב הההיכרות, יכולות להיות אלו שהכי "מקפיצות" וקשות להתמודדות מולן אחרי החתונה.

דווקא בגלל שאלו תכונות שלא שלמות אצל האדם ומציבות לו מראה על החוסר שבו.

מתוך זה מגיעה עבודה זוגית.

לומדים לקבל את השוני (שבהתחלה הכי משך) וללמוד ממנו. להרחיב את האישיות.

פתחתם לי עוד כיוון מחשבה, תודה !אופטימיות
להוסיף לך חשש?מור ולבונה
כמישהי שעברה את המסלול חיים הנכון (לפחות לפי ההגדרה של הסביבה שלי) ועונה להגדרה של בחורה מוצלחת עם :
* השירות הנחשק
* הרמת משכל הגבוהה
* מעמד כלכלי וחברתי טובים +
* התואר(שיחסית יוצא דופן ) המרשים במגזר..
וכן הלאה....

אני חייבת לומר לך שבשידוכים זה לאו דווקא משחק לטובתנו.
חברות כמעט ולא הציעו כי " אין מישהו לרמה שלך".
גם שהציעו, הבחור לרוב סירב בטענה כי "זה מאיים" (כך שמעתי מחברותי אז בטוח זה סילוף או פרשנות לדבריו.. אז זאת הייתה המסקנה).
אז נרשמתי לאתרי הכרויות כדי שתהיה לי שליטה על דרך הצגת האישיות שלי.

לא בטוח שזה מה שידרש ממך ואני לרגע לא אומרת להציג את עצמך כפחות ממה שאת.
אבל שתדעי שיש אנשים שזה מרתיע אותם.
(אני גם קצת בעד.. כי ככה הקב"ה סינן לי אוטומטית דייטים וחסך התלבטויות )
היום אני יוצאת עם מישהו שעל פניו הוא לא לרמה שלי
אבל בעיניי הוא הרבה מעל זה.

[אני מתחברת להצעה של דוד ממש!! ]
בהצלחה יקירה 😘
פתרת לי את הבעיהSquadron
יש חשש שמרוב לחץ אתחתן עם הראשון שיסכים

סתם.. האמת שחשבתי שיהיו כאלה, בנתיים בה לא נראה שקורה (בלי עין הרע חח)
מהמם!!! הרבה סייעתא דשמייא ושהדרך תהיה נינוחה וכיפית.מור ולבונה
אלא אם כן היא נוסעת לאילת באטובוסמשיח בן דוד

לך תקרא את הפרשה לפני שבת .. זה יעשה לך טוב מור ולבונה
לגמריSquadron
איזו חתימה יפההלוי מא
הקרדיט מגיע ל ...מור ולבונה
@בעוז ובענווה

היא בהחלט יפיפייה!!!
אני לא חושב שבעוז ובענווה יסכים עם התואר שנתת לומשיח בן דוד

הכל בסדרבעוז ובענווה

אישה

חחח טודו בום אחימשיח בן דוד

"וכאשר אבדתי אבדתי" איתך זה בטוח אבדון מור ולבונה
גם אותי התגובה שלו הפתיע....
אז בכיף, שיקח זאת כקומפלימנט ✌
תעשי תעשי קפהמשיח בן דודאחרונה

מה גורם לך להעריך את עצמך? סוסה אדומה
אם מה שגורם לך להעריך את עצמך זה זה שאת מוצלחת, טובה, באה ממשפחה טובה, נראת אחלה ולא טיפשה, אז את לא באמת מעריכה את עצמך, ואולי זאת הסיבה שאת חושבת שיהיה לך קשה להעריך מישהו אחר.
מי שלא מעריך את עצמו באמת, קשה לו להעריך מישהו אחר.
הערך שלך לא תלוי בכל הרשימה שפרטת... (וגם לא נדיר למצוא מישהו שהוא מצליחן, בנאדם טוב, ממשפחה טובה, נראה טוב וחכם. יש רבים כאלה, וגם רבות).

לא הייתי קוראת לזה התנשאות, אבל ימימה אביטל אולי היתה קוראת לזה "הפרזה" שהיא בעצם ההפך מ"החסרה", אבל שניהם נובעים מאותו שורש.
אולי יעזור לך לחפש את המושגים האלה...
אולי תרחיבי קצת על הקטע של השורש למושגים הפרזה/החסרה?הדוכס מירוסלב

סוקרנתי

"ימימה אביטל" זו תורה שלמה ועמוקה מדי...סוסה אדומה
קשה להסביר על רגל אחת.

והשאלה לא כ"כ מובנת לי...
מה השורש שדיברת אליו?הדוכס מירוסלב

ימימה מרשה להבין את הדברים שלהסוסה אדומה
"כל אחת כפי הבנתה"...
אז להסביר אותה זאת כבר פרשנות שלי, אבל אנסה בכ"ז... אבל תדע שזאת פרשנות שלי.

יש לה כל מיני מושגים,
מושג לדוגמה "ציר כוחך" והוא דורש הסבר. כנראה שהוא התמצית שלך. אבל מה הוא(?)
ויש אצלה את המושגים "הפרזה" ו"החסרה" ו"דיוק". אחת ההבנות שיש לי לגבי זה, זה ש"הדיוק" הוא - הביטחון העצמי הנכון, המדוייק ולשם אנחנו שואפים.
הפרזה היא סוג של - גאווה, והחסרה - ענווה פסולה. שניהם נובעים מהחוסר ב"דיוק"...

"ההכרה" (עוד מושג שלה) והלימוד, עוזרים לנו לדייק יותר...

הדיוק נובע מהלימוד וההכרה בציר כוחך.
היא הייתה דתיה לא?הדוכס מירוסלב

מסקרן למה כל המושגים מקבלים פנים חדשות?

אז מה הסיבות שיגרמו לה להעריך את עצמהבעוז ובענווה

אם לא הצלחה..?

עצם העובדה שהיא יהודיה טובה?

ומה זה להעריך את עצמך באמת?

מנסה לרדת לשורש האמירה שלך כאן...

ערך עצמיסוסה אדומה
הוא ערך בלתי תלוי...
ואם הערך העצמי תלוי במשהו, הוא תלוי ב"עצמיותך"...
מה זה עצמיותך? כל אחד יכול ללמוד את זה כפי הבנתו.
אבל מה שבטוח שזה לא משהו שזכית לו שלא בזכות עצמך.
משפחה טובה, הצלחה, חכמה ויופי, הם קשורים אליי, אבל הם חיצוניים לי במידה מסויימת. כלומר, גם אם יקחו לך את ההצלחה, את היופי, את החכמה וכו', כל עוד הנשמה בקרבך, עדיין ישאר מישהו שהוא אתה. מי זה אתה? זה עניין שצריך ללמוד וכל יום אנחנו לומדים עוד ועוד...
לפי מה שלמדתי מהשיעורים של דר אבולעפיהSquadron
הערכה עצמית אמיתית נובעת מההבנה הפנימית ששורשנו הוא חלק אלוקא ממעל ולכן טוב כשלעצמו ובלי קשר לשום דבר.

לא קשור לדיון שהתחלתי, סתם כי שאלת..
ועם זאתSquadron
הצלחות "חיצוניות" בהחלט מעודדות הערכה עצמית.
אם היא מבוססת עליהן זה כבר בעייתי..
לא באמת שאלתי סוסה אדומה
וכבר עונה לך...
זה מאד יפהבעוז ובענווה
באמת..
אבל העובדה שכולנו יהודים הופכת כל אחד מאיתנו לבעל נשמה שחצובה תחת כסא הכבוד.
במה מתבטא הייחוד ?
אני עורך אבחנה בין דברים מולדים (כמו יופי ומשפחה טובה וחכמה ) שאלו דברים שככה ה׳ רצה לבין דברים בחיריים כמו הצלחה , שזה תוצר של השקעה ועמל. ובזה אני חושב שמביאים לידי ביטוי את העצמי האמיתי . ברור שזה רק ביטוי ולא הדבר עצמו. אבל הדבר עצמו אי אפשר לגעת בו אף פעם.
שאלת השאלות...סוסה אדומה
עוד מעט אנסה לדון בה צריכה לזוז...
גם הצלחה תלויה בפרמטרים נתוניםSquadron
כמו מנת משכל, יכולת ריכוז, כסף להשקיע.. ככה שנראה שאין לזה סוף..
אולי זה שילוב של הידיעה שאני טוב בשורשי שממנה שואבים כוחות להתפתחות אישית ייחודית.
אותי ממש מחזקת - כל בוקר - ברכת שעשאני כרצונו. זה מטורף! ידוע שספק ברכות להקל.. אם מברכים על זה סימן שאין ספק אני, איך שאני, רצון ה ואם כך, ממילא - טובה! זה מדהים! הידיעה הזו מחזקת ומביאה התקדמות אישית ייחודית שגם מחזקת הערכה עצמית.
קצת כמו פרח ושורשים כזה..
פתחת כאן נושא מרתקבעוז ובענווה
אז תודה קודם כל , וגם לפותחת השרשור.

אני חושב שאם ההערכה עצמית שלנו תהיה מבוססת רק על ״בנים אתם לה׳ אלוקיכם״ , זה ימעיט מהדרייב לקצור הישגים בחיים. הרי על כל דבר נאמר ״מה זה מעלה או מוריד שהצלחתי בXXX, הרי גם בלי זה אני נשמה מיוחדת?״
ועוד דבר, אני חושב שחלק מהאופי של בן אדם , זה כמה הוא משקיע ועומל על דברים שחשובים לו. אפשר לומר לפותחת השרשור שעצם זה שהיא מוצלחת , זו העצמיות שלה -לחתור להצליח. ואם זה מי שהיא, מי אנחנו שנאמר לה מה חשוב לה ומה לא. היא מכירה את עצמה ואת האופי שלה הרבה יותר טוב מאיתנו.
בטח שזה מעלה.Squadron
כולנו מתחילים באותה נקודת אפס - שהיא מאה בעצם. ומשם מתקדמים.. וההתקדמות בידינו ולזכותינו.
הוא שאמרתי בעוז ובענווה
אני ממש מסכימה איתך...סוסה אדומה
אני חושבת שיש בנו כמה חלקים באישיות שנתונים להערכה.
אנסה לחלק את זה לפי ההבנה האישית שלי (אני חושבת תוך כדי כתיבה, ויכול להיות שההבנה שלי תשתנה עם הזמן).
1. יש לנו את החלק ההכי פנימי ובלתי תלוי שהוא ה'חלק אלוק'.
2. ויש את הייעוד שנקבע לנו (תמיד הוא יהיה קשור ל"מתנות" שקיבלנו). ואולי אפשר לקרוא לו "האות שלנו בתורה".
3. כח הבחירה.

אני חושבת שההכרה בכל החלקים חשובה והכרחית, אבל כל הכרה בכל חלק תורמת לנו משהו אחר.

הערכה העצמית בלתי תלויה חייבת להיות במשהו בלתי תלוי ונצחי, אחרת היא תמיד תהיה תלויה במשהו שכשבטל הדבר, בטלה הערכה.

ולכן כן הייתי מקשרת הערכה עצמית לחלק הראשון.

החלק השני הוא ה"אות" שלנו בתורה. הייתי קוראת לו הפוטנציאל.
הוא באמת מה שאני ורק אני, תורם לעולם. וכשאני יודע שבעצם הקיום שלי (שהוא לא תלוי בבחירה), אני ממלא חלק בתורה (בעולם), אני לא בוחר להתאבד (כי צריך אותי)
ומצד שני, אני יודע שאת האות הזאת לא אני בחרתי, אלא היא יועדה לי מלמעלה ואיתה הגיעו המתנות שלי שהם לא כוחי ועוצם ידי.

החלק של הבחירה הוא החלק של הפיתוח של האות שלנו.
האות תמיד מאירה וקיימת, אבל ע"י הבחירות שלי אני יכול להעצים את האור שלה.

אני חושבת שהשילוב של שלושת ההכרות האלה, הם אלה שמביאים לנו ביטחון עצמי אמיתי ואת המפגש עם החיים.

מה עוד, שאם אני חי בשביל עצמי, "טוב לו ל*אדם* שלא נברא". לעולם כנראה שכן.
ואז אני מבין שהעולם צריך אותי בין אם אבחר נכון ובין אם לא, כי יש לי אות.
אני מבין שהערך שלי בלתי תלוי, כי יש בי חלק אלוק.
ושיש את החלק שלי, שזאת הבחירה. ולכן אני קם ועושה.

אז אם אני מבין שאני גם חלק וגם אות, אני מבין שהערך שלי בלתי תלוי. כלומר, בלתי תלוי בי. הוא תלוי בבלתי תלוי, בבלתי גבולי, בעילת כל העילות וסיבת כל הסיבות, בנצח.
ואז אני רגוע. ומימילא גם מבין שגם לך יש ערך שיועד לך לפי מה שהבלתי תלוי, בלתי גבולי, ועילת כל העילות וסיבת כל הסיבות, והנצח ייעד לך.
ואם הוא ייעד לך אות, איך אפשר שלא אעריך אותך?

הבחירה לא תורמת לתחושת הערך העצמי הבלתי תלוי, היא תורמת לגילוי הערך שלי.
כלומר, יש אוצר בלתי תלוי, והחלק שלי בסיפור הוא, ללטש אותו ולאפשר לו להאיר כמה שיותר.

אחשוב על זה עוד... תודה רבה על השאלה!
זה קצת מצחיק אותי אבל בכל זאת..Squadron
רשמתי דברים כאלו שיגרמו לקורא להבין את הרעיון. אין לי עניין להתחיל לפרט את פה את כל סיפור חיי ומה ומי וכמה אני..
בהתאמה לזה, אני גם לא מחפשת מישהו שתואם לרשימה הנל..
החשש שלי הוא לא כי קשה לי להעריך כבעיה אישיותית - אני מעריכה מאוד אנשים מחיי. חלק באופן חלקי, חלק מאוד, וחלק אני מעריצה (אבא למשל. מובן שהמוערצים נדירים יותר. ואני רוצה להעריץ..
אלא, שאני חוששת שאם אסנן כדי למצוא את המוערץ אשאר בלי כלום בסוף..
מקווה שהפעם הובנתי נכון
הובנת גם בהתחלהסוסה אדומה
וזה בסדר... כולנו באותה סירה... כולנו לא "מדוייקים"... וזאת לא בושה. גם אני לא מדוייקת.

בחרת להביא את הסיבות האלה לחשש שלך לקושי להעריך מישהו אחר, ומשם נובעת ההבנה האישית שלי. וכמובן שאת לא מוכרחה להסכים ולקבל, הרי את מכירה את עצמך...

מהיכרות רבה שלי עם בני אנוש, עוד לא מצאתי כאלה... לכן מרשה לעצמי "לנתח"...

את צריכה בחור ששלם לחלוטין עם עצמואש לבנה

ולא משנה כמה תהיי טובה, הוא לא ירתע מזה ואדרבה ישמח שזה כך, כי ברור לו שהוא הגבר במשפחה.

ואני מעיד ללא ספק שיש בחורים שובי לב, ויש שיגידו שיש 'הילה' סביבם, שאי אפשר שלא תעריכי אותם. 

אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוחאחרונה

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
את לא טועה בכלל יש לי חבר כזה, שדברים שהיו מפריעים לו בעבר-היום גם אם מפריעים לו, כל מה שהוא רוצה זה רק להתחתן
..אני:)))))אחרונה

אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
מחשבות מתקופה ההמתנה\מתנהאביעד מילוא

אני משתף אתכם בשאלה שהייתה לי לעצמי האם כשאין הצעות והתקופה הזו היא מורכבת ומאתגרת כי הרבה מתרחש סביב ויש הרגשה שאותך "שכחו" 

האם הרגשתם בסוף שהתקופה הייתה המתנה או מתנה? 

והאם כשהתחיל קשר אחרי תקופה ארוכה ללא הייתם עם ודאות וברוגע או שהייתם עם חששות שעוד פעם לא ילך

שנאתי את התקופה ואני עדיין שונאת אותה במבט לאחורתמיד בבטחה

אבל גם אני רואה שהייתי צריכה את הנסיונות כדי להגיע לנישואין ממקום בריא...

אז לא יודעת.

גם אני לא אוהב את התקופה הזואביעד מילוא

אבל אני עדיין מנסה להבין האם היא מתנה או רק המתנה

תראה קראתי ב"והגדת"חתול זמני

שהרב גלינסקי אומר שאמנם כתוב "לא טוב היות האדם לבדו" אבל גם לאו דווקא רע. אפשר לעשות מזה רע, אבל לא חייבים. אפשר ליהנות ממה שיש. לשיר בקולי־קולות בבית. לתופף על הבטן. לשים שעון מעורר לתיקון חצות ולימוד בהתעלות עצומה עד עלות השחר. לטוס לביקיני אטול. הקב"ה מבקש השתדלות לא השתגעות.

שכחת:לגדל קודם בטן הראויה לתיפוףנחלת
כבר בוצע, לדאבוני.חתול זמני
אהבתי מאודאני:)))))
על העצה הזאת אני גובה 50₪חתול זמני

לא כולל מע"מ.

שווה הרבה יותראני:)))))
אני יודע, זה מחיר מיוחד. אפשר להעביר לי בריאלחתול זמני

איראני בקריפטו.

אתה נוהג בכללי לקחת כסף על עצות של אחרים? אני:)))))
אני לא לוקח כסף על העצה עצמה,חתול זמני

זה יותר כמו דמי טיפול.

חחח יפהאני:)))))

הכסף הועבר

בZoom out הצעות או לא הצעות זה פחות משנהadvfb

זה משנה אם יש הצעה מתאימה והיא יוצאת לפועל.

לכן כל הטווח באמצע פחות משנה.

זה כן נותן תקווה וכיף שחושבים עלי ומציעים לי אבל בעיני זה בעיקר התמודדות אישית וריגשית ולא קשורה בהכרח לדייט הבא.

כסבתא בת דורות רחוקיםנחלת

מה זה ZOOM out?

יש לי מישהי בשידוכים בבית. קשה לפנות לשדכנים, או למלא טפסים עם

פרטים דקדקניים שלא נגמרים ואחראים לחלק מהמיגרנות, אז מה זה הדבר

הזה - גם צריך למלא מליון פרטים ?

תודה!

היא לא חרדית רגילה, גם לא ציונית, גם לא לא ציונית.  היא  -  היא.

פירוש zoom out - להסתכל במבט כללי, בלי לרדת לפרטיםפ.א.
להסתכל מרחוק, לראות את המציאות באופן כללי - ללא התעמקות בנסיבות הספציפיות 
מישהי או בת?אני:)))))
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊