מעוניין לשמוע את דעתכם/ןבזמן האחרון

שלום, חדש פה יחסית...

שמעתי מהרבה חברים שהם גם מרגישים ומתנהגים ככה במצבים כאלו, אבל נראה לי שאצלי הפער ממש מוגזם.

אני בן אדם שקול ורציני סה"כ, ומתנהל באופן נורמטיבי תמיד. לא נוטה להתרגש ולאבד עשתונות.

חוץ ממתי שאני מרגיש שבוחנים אותי.

לא, אני לא מתכוון למבחנים בכתב או בעל פה, אלא כשמתסכלים עליי ועל ההתנהגות שלי "בזכוכית מגדלת".

אני מרגיש ממש, אבל ממש לא בנוח במצבים כאלה.

וזה לא שאני הביישן ההוא שממלמל כל הזמן ומגמגם, ולא מסוגל להעביר תוכן מול קהל.

כשיש בנות במרחב הקרוב אליי, אני נלחץ.

כמובן, ברור לי(בשכל) שאף אחת (כנראה) לא בוחנת אותי, אבל במצבים כאלו אני משותק, מתנהג בצורה מוזרה ולא אופיינית...

איך אני אמור להביא את עצמי לדייט אם אני לא מסוגל להרגיש חופשי? זורם כמו תמיד? 

ולא, אני לא מגיע ממקום שלא ראיתי בו דמות אישה מעולם. 

זה כל כך מתסכל! חברים שלי שראו אותי בסיטואציות כאלו פשוט צחקו מההבדלים התהומיים שנוצרו בהתנהגות שלי.

מעניין אותי לדעת בנוסף מהבנות פה, מה התחושה שלכן בדייט עם בחור כזה, האם אתן יכולות לזהות התנהגות לא טבעית שאינה יזומה ( לא ניסיון להציג מלאכותית בצורה טובה יותר), והאם גם אצל בנות יש תופעה כזו.

מקפיצהאופטימיות
אשתדל לחשוב ולענות בהמשך בעז"ה
לילט
זה שאלהמתן תורה
טובה האמת..
מה שאני אומר לעצמי זה שכדאי לנסות לזכור שהסיטואציה הזו של דייט מביכה לא פחות גם את הצד השני ככה ששנינו באותה סירה...- במחשבה כזאת יותר קל נראה לי להיות טבעי, כי גם הבחורה מולך לחוצה בערך כמוך וזה ממש נורמלי
ואז יותר קל להתרכז ולהציג את עצמך רגיל כדי שהבחורה באמת תוכל להכיר אותך ואתה אותה
יכול להיות שיש אנשים שאתה לא מרגיש בנוח לידםאושרקה
וזה טבעי לגמרי בפגישות הראשונות בעיקר שיש מבוכה למשל יש אנשים שגם לי זה קורה איתם שאני לא מצליחה להיות באמת אני יש מצב שזה קשור לחוסר ביטחון עצמי מול אנשים מסויימים שאתה מרגיש שהם לא ברמה שלך ואתה חושב מה הם חושבים עליך באותו רגע ואז אתה נכנס למחשבה הזאת ואתה עסוק בזה ובעצם לא מרוכז בפגישה וכן אפשר לזהות בנים לפי השקפת גוף ,בדרך כלל לא מסתכלים בעיניים של השני ,וכן יש לי תופעה כזאת בעיקר שאני הולכת ואני מרגישה שבוחנים אותי אז אני קצת מובכת מזה ומרגישה שאני הולכת לא בצורה הטבעית שלי או שיש אנשים מסויימים שלא נוח לי בחברתם אז אני גם לא מרגישה בנוח ולא מי שאני ....אבל זה בסדר גמור שטויות תמצא את האחת שנוח לך איתה זה מאוד חשוב ואין מה להיות מובך מזה בהצלחה
זה בסדר גמורRephael

טבעי לגמרי להרגיש לא בנוח במצבים שאנו מרגישים שבוחנים אותנו. אבל אתה צריך להבין שבדייטים שני הצדדים אמורים לבחון אחד את השניה, לא בצורה מוחצנת, וזה לגיטימי לגמרי. אתה תרגיש הקלה ברגע שתדבר עם הצד השני על אי-הנעימות שנוצרת בך בעקבות ההרגשה הזו, ואני מאמין שמדייט לדייט אתה תרגיש יותר משוחרר. בהצלחה חבר.

הייאופטימיות
קראתי את מה שכתבת, באמת מעניין.

יש מצב שאתה בחור שלא מדבר עם בנות ביום יום?
אני לצורך העניין בחורה זורמת ומקובלת בחברה,בעוד שאני מניחה שאם אהיה בסביבה של בנים שאיני מכירה- אהיה יותר מאופקת, פחות זורמת. ולמה?
[אתעלם לרגע מהעובדה שלא אזרום סתם עם בנים, במובן הערכי, לצורך ניתוח המקרה]

א. כי זה שונה לי. אני נמצאת עם בנות תמיד.
ב. הם לא מכירים אותי, אלו לא החברות שלי
ולכן יש מן שדר כזה של חוסר פתיחות ושיחרור במובן האישי, כי כשאתה בטוח שמכירים אותך אתה לא חושב אפילו על איך פעולה שתעשה 'תתפס' אצל הצד שמנגד.
בפועל,אתה יכול גם *לא לחשוב* על איך פעולה/אמירה שתאמר תתפס,אך מבפנים החשש שקיים בך בלא מודע שזה מה שקורה- יכול לנבוע מכך.
ג.היות ומדובר **בקבוצת/סביבת** בנים יכולה להיות קיימת בי התחושה שהם יבחנו פעולות שאעשה,כי הם נמצאים במקום 'חיצוני לי' ויותר מתרשם(לטוב ולרע)ממה שאני עושה/אומרת. כמובן שהדבר תלוי בתנאים חיצוניים נוספים ובגורמים משתנים. לדוג' קיים הבדל בין סביבת בנים שבעבודה('שהאינטרקציה' היא על בסיס יום יומי כעקרון)לבין סביבת בנים שהייתי בה במסגרת חד פעמית.

אני חושבת שיש פה כמה דברים שצריך לשים לב אליהם:

1. אבחנה בדבר התחושה המוזרה שאתה מרגיש לנוכח ההבדל בין להיות בסביבת בנות לבין לשבת עם בחורה ולדבר איתה. אתה צריך להפריד.
זו לדעתי טעות להקיש ממקרה של "אני נמצא בסביבה של בנות", לבין "אני נמצא עם בחורה" קיים המון שוני !
אתה יכול לראות את זה אפילו על החברים שלך,
תחשוב איך חבר שלך מתנהג כחלק מהחבר'ה, לעומת איך שהוא איתך לבד- המציאות גורמת לו להתנהג באופן שונה,כי יחס כלפי חברים ככלל הוא שונה מיחס לחבר שיושב איתך לבד ביחד, וכל שכן אם היחס מגיע לבחורה.
השוני טמון בעובדות ש:
א' -אתה *פרט* בחברה כוללת.
ב'-אתה לא *עם בחורה* .
2. הרצון המשותף של שניכם לקשר אשר מלווה בחששות ובהתרגשות לגיטימית, וזה כמובן דבר הדדי.
תחשוב ששניכם נרגשים ורוצים שהקשר יצליח, זה לא רצון/חשש חד צדדי.
3. שאתה בא להכיר ואף אחד לא בוחן אותך(מקווה שכך בכל אופן) אתה נמצא עם בחורה,היא מסתכלת עליך ומקשיבה לך,שומעת מי אתה,רוצה להכיר אותך,בקטע טוב. לא צריך לתת לחשש מקום להכניס לנו דברים שליליים לראש..תמלא את עצמך באנרגיות טובות לפני פגישה ותחשוב שיהיה טוב! כי אתה טוב תמיד!
4. תזכור שהכל מה', אנחנו רק יכולים להיות כלי לברכה שה' ירעיף עלינו . שיתן לנו בני זוג טובים בעז"ה.
תהיה מאמין! תסמוך עליו שיהיה טוב- ויהיה.
ואם נפלת-תקום. תמשיך. תחשוב רק טוב..תמיד.

*כל הנל נכתב כחלק מנסיוני להכנס לראש שלך.
מקווה שהצלחתי להועיל.

הצלחות ובשו"ט!
***אופטימיות
אציין שלא התנסתי בעניין וככלל, אני חושבת שצריך להתנטרל ממחשבות למינהן. כמו בכל דבר בחיים...

פשוט לחיות. לזרום. לשמוח. להיות בטוח במי שאתה.
תהיה בטוח שאשתך לעתיד תשמח במי שאתה, תאהב אותך איך שאתה ותדע להסתכל על המהות שלך ולתת צ'אנס לביישנות ההתחלתית.

אם אתה זורם עם חברים והאופי שלך חברותי, זה גם תלוי בבחורה, במה שמשדרת לך בפגישה.
אם היא תזרום- ילך טוב..כי אתה זורם באופי.

מכל מה שכתבתי בשרשור, מה שאני יכולה לומר על עצמי מבחינה מציאותית בהקשר לנושא- זה שבפגישה אני מעלה באלגנטיות(בהקשר המתאים) נושאי שיחה שהם משחררים ופותחים כמו טיולים וכו'
תחשוב על מה שיכול לשבור תחושת ביישנות התחלתית, ותשחיל בתזמון הנכון.
זה אמור להקל ולחבר.
קורה לכולם ברמות שונותחלל הפנוי
אני אישית ביישן גם.. אנשים מסביבי אומרים שהם לא רואים את זה בכלל.. אבל בפנים בתוכי אני קופא חבל על הזמן.. אני בכלל תמיד מפחד רק מהטלפון הראשון, מלחיץ אותי חח
אני מוזיקאי, מנגן שר ומלחין, הייתי צריך לעלות לבמה וזה ממש אני שם על הבמה ומלא אנשים שבוחנים אותי. והייתי צריך לעבור את השלב הזה של ההתחלה, ותמיד הפה מתייבש, ילדים מזיעות וקרות, הקול רועד, ואז זה משתחרר.
ובאמת ככה זה גם בידיים ראשונים, מביך ומוזר.
טיפ קטן מיהודי קטן: אני אישית נושם כמה נשימות עמוקות לפני ואומר לעצמי תשים את התשובה בצד לרגע, אני אתן לך את הבמה אחרי זה, רק לא כרגע. ובנוסף תגיד לעצמך, שאתה טוב, אתה תותח, ה' אוהב אותך, ומקסימום לא ילך טוב, אז לא. לא קרה כלום, זה לא סוף העולם..
אספר סיפור על ה דייט הראשון בחיים שלי...
התקשרתי אל הבחורה, ותרגלתי לפני מלא מה אני אגיד ואיך... לא ענתה. הייתה הקלה כזאת, אבל אז נזכרתי שאני צריך להתקשר שוב חחח. חיכיתי חמש דקות על השעון והתקשרתי שוב. לא ענתה. אמרתי לעצמי זהו היא צריכה להתקשר... אחרי רבע שעה חזרה אלי אבל לא יכולתי לענות.. אז חזרתי אליה אחרי חמש דקות ופתאום בלאקאווט. לא ידעתי מה להגיד.. אמרתי שלום, מה שלומך? ענתה בסדר. חיכיתי שתשאל מה שלומי ואז זה יזרום, אבל זה לא הגיע חחח לא ידעתי מה להגיד.. התחלתי לצחוק בפלאפון חחח ביקשתי סליחה והסברתי לה שזה הפעם ראשונה שלי שאני מתקשר לבחורה לקבוע דייט ופשוט לא יודע מה להגיד... אחרי זה זרם.. בפגישה עצמה הלכנו לבית קפה( מאז אני לא הולך לבתי קפה בדייט ראשון חח) הזמנו שתייה, ודיברנו ולא ידעתי מתי לשתות שלא יהיה שקט מביך חחח ואז היה שקט אז אמרתי לעצמי אם כבר שקט בוא נשתה.. תוך כדי השלוק היא שאלה אותי שאלה ונחנקתי חח היה מצחיק.. בקיצור.. זה קורה לכולם..חלק יותר וחלק פחות ובאמת שהכל טוב.. בהצלחה אחי!
אחלה תגובה, ממש חשוב לצחוק מהפאשלות!רחפת..
אתה צריך פשוט קצת שפשוףלב אוהב

בכל מה שקשור במערכות יחסים...

לא בטוח שתצטרך, אולי תתחתן עם הראשונה שלך בעז"ה חח 

אבל זה בטוח מתפתח ומשתנה עם הזמן לטובה..

שהייתי קטנה גם הייתי כזאת, כל התקלות עם בחור בגילי ומעליי גרמה לי ממש חוסר נעימות ושינוי באופי...

אבל ביטחון עצמי מול המין השני זה משהו שמתפתח ועם הבשלות והבגרות מגיעים כבר למצב שכל התקלות עם המין השני לא תעורר בך מתח בכלל, זה אפשרי... 

..ברגוע
עבר עריכה על ידי ברגוע! בתאריך כ"ח בתמוז תשע"ז 20:56

היי 😎, נראה לי כולם חווים את זה ברמהעומק
כזאת או אחרת וזה שאלה של התנסות באמת... כמו ש @לב אוהב רשמה
קודם כלבזמן האחרון
תודה לכולכם על ההשקעה, ממש לא מובן מאליו לשבת ולענות לזר על שאלות (לא רק אצלי, בכללי).

אכן נראה שהנקודה העיקרית שעולה מדבריכם/ן היא שאני עוד חדש בתחום הדייטים - צודקים.

בנוגע לכך שגם בצד השני יש מבוכה ולחץ - כמובן, זה ידוע מראש, לעיתים מורגש אבל כנראה שכל עוד לא אהיה אישה לא אדע באמת איך מרגיש דייט מהצד השני.
לכן שמחתי לראות פה תגובות של בנות, שמח שקיבלתי קצת מושג לגבי זה.

בנוסף, באמת קשה לי להסתכל לאורך זמן בעיניים של מי שמולי. יתכן שזה נובע מדפוסי התנהגות מסוימים שהתקבעו, ויתכן שזה ספציפית מול המין השני.

כשאני חושב על זה, נראה לי שאני מרגיש הכי לא נעים ליד אנשים עם ביטחון עצמי מופרז, שוויצרים כאלה שמקטינים אחרים - אולי זה מעיד על קושי בביטחון עצמי.

לגבי מה שאפטימיות כתבה - לא מובן לי כל כך איך אפשר לעשות הקבלה בין חבורה לפרט, ובין בנות לחברים שלי.ואני אסביר:
אם ליד חבורת בנות שסתם נמצאת לידי אני ארגיש לא בנוח, מעצם ההימצאות בסיטואציה כזו, לשבת במיוחד ולבד עם בחורה שכביכול מעוניינת לשבת איתי לא כל שכן?
חוץ מזה, חבורת בנים זה חבורת בנים,אין צורך לפרט. אבל גם באחד על אחד, לפחות אצל בנים, בדרך כלל זה לא גולש לשחנשים וזה, אלא נשאר ברמה דומה לחבורה.

ביחס למה שאמרת בשאר התגובה, עזרת לי מאוד והחכמת אותי.תודה.

חלל הפנוי - הסיפור שלך זה הסיפור שלי כמעט בכל סיטואציה רשמית, מזדהה לגמרי.

לב אוהב- לא נראה לי שקשור לבגרות... אם כבר כמו שאמרת לניסיון בעולם הזה- תרתי משמע.

כמובן שמאז הכניסה לישיבה הממשק שלי עם בנות הפך אפסי (לא שלפני זה היה משהו) וזה באמת מין מעבר חד ומוזר, מין קפיצה למים עמוקים בלי לדעת לשחות, רק שכמו שאמרתי, נראה לי שאצלי זה מלווה בדברים אחרים...

רק רוצה לציין שבפגישות שהיו כן היה כיף וזורם ולא היה מביך בנגלה ( אלא אם אני צודק שבנות מזהות מה שמעבר) אלא שבתוכי פנימה יש מבוכה וקצת תסכול שאני לא מצליח להביא את עצמי, גם אם זה היה מביא איתו רגעי שקט מביכים ואפילו פרידה.

אני אענה על החלק שלילב אוהב

בשלות ובגרות הכוונה לא בגיל, זה משהו פנימי שעם החוויות של החיים ויצירת מצב של סיטואציות שונות ומגוונות עם המין השני, נוצר מצב של כמעט וחוסר מתח (יכול להיות שתמיד יישאר קצת עם אנשים מסויימים וזה בסדר)... זה תהליך פנימי כזה..

יישר כח שאתה משקיע ועונה לכולם ! חיוך

אוקייבזמן האחרון
נראה לי שהבנתי איפה טעיתי.
חשבתי שהתכוונת לבגרות בכללי, עכשיו אני באמת רואה שהכוונה לבגרות בעולם הדייטים, וזה מסתדר.
קיבלתי! "אין חכם כבעל ניסיון".
בהתחשב בזה שאתם פה על תקן ה"מתנדבים"- לכם מגיע יישר כח גדול, יתן ה׳ שכרכם.
עונה על החלק שלי;)אופטימיות
לגבי שאלתך: אם ליד חבורת בנות שסתם נמצאת לידי אני ארגיש לא בנוח, מעצם ההימצאות בסיטואציה כזו, לשבת במיוחד ולבד עם בחורה שכביכול מעוניינת לשבת איתי לא כל שכן?

אני חושבת שהתשובה היא לא.

כשאתה נמצא בסביבת בנות, בעיני זה פחות נעים, כי אתה לא יכול להביא את עצמך לידי ביטוי(בין אם זה מפני תחושת המרחק/התחושה שמתרשמים/בוחנים אותך) באופן אינטימי שכן יכול להיווצר לעומת זאת בפגישה face2face. מה שמביא ליותר חשיפה אישית וממילא לחיבור ועומק,זה יותר מוציא אותך מהמחשבה שבוחנים אותך, וכך אט אט אי הנעימות ההתחלתית מתפוגגת לה.

כשאני יושבת מול בחור ואנחנו מדברים יחד, אנחנו באים ממקום של להכיר, לדעתי זה משהו בתפיסה האישית של איך לקחת דייטים, אני באה בראש טוב. זה מרגש, נכון. אבל אני לא חושבת על אי הנעימות/מה יהיה..אני פשוט באה.
זורמת עם נושאי השיחה שעולים, ונעים לי מאוד.
אולי ההסתכלות החיובית והשחרור ממה יהיה יסירו ממך את המחשבה שזה לא נעים.

עצם ההתייחסות ליחסים בינאישיים בחברה לעומת בדייט נבעה מדבריך אודות התחושה המתוארת.
כתבת שממש לא נעים לך בסביבת בנות,למרות שאתה יודע שלא בוחנים אותך.

רציתי לשלול כל השוואה בנושא זה בין נוכחותך בסביבת בנות לבין היותך נוכח בדייט, מפני שקיים הבדל משמעותי כפי שהסברתי כרגע בתשובתי זו.
החשיפה שמחברת בדייט לא קיימת באותה מידה(אם בכלל)כשתהיה בחברת בנות. וזו רק דעתי;) לכן- אל חשש.
תגיע בראש פתוח ותהיה אופטימי

בכיף ובהצלחה!
תודהבזמן האחרון
נימוק מעניין. קיבלתי.
אשתדל באמת לנסות "להחליף דיסק" בנוגע לאיך מגיעים לדייט, אם זה אפשרי.

תודה רבה על התגובה הארוכה והמושקעת! ועוד על שרשור שכבר הספיק להעלות חלודה...

בהצלחה ושבת שלום
אני אפתח ואומר,איוושה

שמאוד מאוד מצאה חן בעיניי ההתייחסות הפרטנית שלך לכל אחת מהתגובות, זה מראה על כבוד. יישר כוח.

ובנוגע לבעיה שלך...

קודם כל, חשוב לזכור שדייט זו סיטואציה לא טבעית! במיוחד דייטים ראשונים. מפגישים שני אנשים שעד לפני שנייה לא הייתה ביניהם אף נקודת השקה (בחלק מהמקרים), ומצפים מהם לנהל שיחה קולחת. אלא אם לפחות אחד מהם אלוף באומנות השיחה ומרגיש בנוח עם אנשים זרים (או לחילופין מומחה בהעמדת פנים), זה לא יהיה קל. תזכור שזה טבעי ונורמלי, ואל תחשוב שאתה שונה מאחרים כי לא נוח לך. מדוייטים חכמים יידעו שמדובר סיטואציה מורכבת, יגידו לעצמם "הוא בטח היה סתם לחוץ" ויקבעו פגישה נוספת. מדוייטים חכמים יזהו את האדם שמבעד לסטרס, ולא ישפטו אל סמך זה. 

מה שכן, לפעמים הסטרס גובר והוא הורס את הפגישה. לא קל להבחין בין מתח שנובע מפגישה ראשונה ובין מתח וחוסר נוחות אופיים, שנובעים מתכונות אופי. להפך, הזיהוי הוא די קשה. גם אי אפשר לבוא בדרישות לבנות, שתמיד תהיה להן את היכולת "להסתכל מעבר"... לי באופן אישי זכורות כמה וכמה פגישות כאלו, אחת מהן הייתה בין הגרועות שחוויתי ever. ברור שחתכתי. ייתכן שהבחור היה מובך בגלל המצב, ייתכן שזה האופי שלו, אני לא יודעת. בכל מקרה, אני יודעת להגיד לך שאם הוא היה מטפל בסיטואציה באופן שונה - מודה בפניי שהוא מתוח, לדוגמה... הייתי לוקחת את ההתנהגות שלו בעירבון מוגבל ואפילו מעריכה אותו על הכנות. אבל זה לא קרה, ולכן ההנחה שלי הייתה שמדובר בפערים שלא ניתן לגשר עליהם.

אתה נשמע לי בחור אינטיליגנט ובעל מודעות רגשית, שזה נפלא. אל תשכח שעם הגיל והבשלות, יבוא גם המרגוע... בכל מקרה קח נשימה עמוקה, תזכור שמולך ניצבת בחורה שניצבת באותה סיטואציה כמוך, תהיה כנה ופתוח והעיקר תאמין שבקרוב מאוד תפציע האחת שתצליח לראות מבעד לקליפות ולמסכות. והיא בוא תבוא, אל תדאג.

חזק ואמץ, בהצלחה!!!! 

ענית ליבזמן האחרון
בצורה מעולה על אחת השאלות שלי, האם בנות שמות לב ומזהות.
האמת שבהוה אמינא שלי חשבתי שבנות מזהות אי נוחות, אבל בדרך כלל יהיה להן קשה לעשות את ההבדל שבין לחץ אופיי כמו שכתבת לבין סיטואציה ספציפית מלחיצה.

מהתשובה שלך נשמע כביכול שהציפיה מבנות בחברה זה שהן יכילו התנהגויות כאלו ובאמת יראו את שורש ההתנהגות, ובתכלס לא תמיד אפשר לזהות.מה שאומר שבנות לדעתך בדרך כלל כן יזהו ויעשו הפרדה, וברך כלל ינסו עוד פגישה לבדיקה נוספת. פה באמת חידשת לי כמו שאמרתי.

תודה רבה על כל ההשקעה!

להגיב למי שענה לי זה המעט שאני יכול לעשות מדין הכרת טובה במידה ואני לא רוצה להגיב, אבל פה באמת רציתי להתייחס לכל תגובה, כל מילה פה אוצר.
איזו הכרת הטוב מדהימה,איוושה

מקווה שתזכה להחכים, להתעצם ולהתגדל.

רק הערונת - קח בחשבון שלא חקרתי את הנושא בכלים מדעיים אין לי דרך לדעת מהי הנורמה ומה הולך בדרך כלל. אין לי שום דרך לחזות מה תעשה הבחורה הבאה שתיפגש איתה (שבע"ה תהיה האחרונה)... כתבתי מרחשי ליבי.

שיהיה לך בהצלחה! אם יש לך שאלות נוספות, תרגיש חופשי לשאול. 

אהלן,שנינה
אני חושבת שדווקא יש הרבה טוב במבוכה וביישנות. כמובן שאני מדברת על מבוכה מאוזנת שלא משתקת או מונעת ממני להוציא את עצמי בצורה נכונה..
חשוב להבין שבנות כן יכולות לזהות מבוכה ולהבין אותה..ואפילו להעריך אותה. לכן אין מה לפחד.

כל מה שצריך זה לאזן את הביישנות ולהבין שאני טוב בדיוק כמו שאני . והרבה אמונה ועין טובה על עצמי..

זכית! הרבה יותר פשוט לרוב לאזן את הביישנות מאשר לאזן החצנה וביטחון עצמי מופרז.
בהצלחה
כשאת אומרתבזמן האחרון
שבנות יכולות להעריך ביישנות, את מתכוונת שבנות לא בהכרח יתייגו את זה כנתון שלילי על הבחור, או שיותר מזה - בנות יעריכו את זה ונתון זה יגרום להשפעה חיובית על האווירה ואיכות הקשר?

תודה על התגובה!
מה נכון?בזמן האחרון
כתבתי 2 אפשרויות...
שתיהן נכונות / אפשריותנפש חיה.
גם וגם!שנינה
יש בנות כאלה, לכן אין מה לפחד מהבישנות.
אבל כמובן שמצד שני. אם מרגישים שהביישנות מגיעה ממקום לא טוב (חוסר בטחון עצמי למשל) צריך לעבוד לאזן אותה. ואז היא תיהיה ניסבלת גם מצדך ולא תרגיש חנוק...

עצה במשפט אחדדובל'ה

אתה צריך להיות גלוי ולומר לה את זה, שיתוף של רגש (כזה - או אחר) זה המפתח להתקדמות בדייט

קיבלתיבזמן האחרון
תודה רבה אחי!
קודם כל תירגעעזיהו
לחץ במצבי אמת לא יתן לך יותר מדי.
דבר שני תזכור שבנות הן לא מעליך,הן בדיוק כמוך.אל תפחד מהן.מי הן בכלל?
ואל תגיד את מה שכתבת פה לבחורה,זה משדר על חוסר דומיננטיות.בחורה מחפשת בחור שיכול להוליד לה צאצאים חזקים.זאת משיכה.
אם אתה לא דומיננטי,סביר להניח שזה ייגמר בסופו של דבר בכך שתגיד כן לכל מה שהיא תרצה ושהקשר ביניכם יסתיים,במידה והקשר לא יסתיים אתה תעשה כל מה שהיא אומרת לך.
תגיד לה "לא" כשצריך.היא מסננת אותך? "לא מקובל עליי היחס הזה".תהיה גבר,ולא מה שהבנות אומרות לך.
אני יודע שקל לכתוב את זה בתור מתבונן,והיו פעמים שאהבתי מישהי ושכחתי מה שלמדתי אבל זה אפשרי.
לרגע אחדבזמן האחרון
לא העלתי על דעתי לא להיות גבר, ואני האחרון שמתרפס מול אישה והופך להיות איזה יס מן שלה, שלא תהיה לך הוה אמינא.

בנוסף, נראה לי שכתבתי שאמי לא מכניס את עצמי ללחץ, ככה שזה לא בשליטתי.

אני מסכים שבנות הן לא "מעליי", ואני חושב שהבהרתי מספיק טוב שאין כאן בעיה של חוסר ביטחון עצמי. אני לא הולך כמוך להגיד "מי הן בכלל", לא מכבד ופוגע.

לדעתי כתבת מה שכתבת בגלל שלא הבנת מה אני שואל, לאן אני מכוון.

בנוגע למה שאמרת על מה זה משיכה - אין לי מושג מאיפה הבאת את זה, אשמח למקור.

האמת היא שה"דומיננטיות" והקשיחות שניסית לייעץ להתנהג בה בדייט, זה בערך מה שיוצא לי בדייטים לעשות, דווקא בתור תשובת משקל לאי הנעימות שאני מרגיש כמו שכתבתי לעיל, וקשיחות זו גורמת לי לתחושת התסכול שאיני יכול להביא את עצמי לדייט.

אני חושב שמי הוא באמת ביישן ויקרא את התגובה הזו, ידלג על התגובה הזו במקרה הטוב, ובמקרה הרע יעלב ויחשוב שהוא גרוע ושאין לו סיכוי.

אני כן מוצא תועלת בתגובה הזאת, בתור מאזנת בשרשור הזה.

תודה על ההשקעה.
שטויותעזיהו
אתה הוכחת בשרשור שלך שאתה משדר חוסר ביטחון ליד בנות.אני מאחל לאתו בחור ביישן,כמוך, לשנות את המצב
אתה מתנהג כמו ביישן שמכחיש את זה,סליחה שהאשליה שיש לך ביטחון עצמי ושאתה "גבר גבר" מתפוצצת לך בפנים.ואתה לא צריך לחשוב איך אתה הולך להיות הכלב של הבחורה,אתה פשוט תבין את זה בשלב מסוים במערכת יחסים במידה והגישה שלך לא תשתנה.מבין את התחושות שלך שלהיות דומיננטי זה לא עובד,אבל לפי התיאורים שלך אתה ממש לא דומיננטי וזה מה שמפיל אותך,לדעתי.
גילית חוסר ידע ואני מבין את זה,רובנו מוכתבים לפי חוקי החברה למה בנות נמשכות,אבל כמה חבל שהדבר הזה הוא שקר.
אין לך באמת ידע בסיסי בנוגע למשיכה.מזמין אותך ללמוד מ"מאפי"-הוא מסביר את עניין המשיכה באחד מן הסרטונים שלו.
אתה לא חייב להגיד "מי הן בכלל"? ודי שקוף שאתה מאמין שהן מעליך,ליד גברים אתה מגמגם ונראה לא טוב?למה ליד בחורות כן?
טוב אחיבזמן האחרון
עבר עריכה על ידי בזמן האחרון בתאריך כ"ט בתמוז תשע"ז 11:30
אם אתה חושב אתה יודע- כנראה שאתה תמיד צודק.

תודה בכל מקרה על הניסיון לעזור.
אני חוזר ממה שאמרתי לעיל , אין לי מה לקחת מהתגובה.
לא כי לא כתבת יפה, פשוט כי זה לא רלוונטי לגביי.
"הטוב בעיניך עשה"עזיהו
כל הכבוד שאתה קשוב לעצמך!!וופל בלגי

בתגובה לעוזיהו - מסכימה עם המשפט הראשון, לחץ בדר"כ לא מועיל.. כדאי להרגע מראש, להבין שהסיטואציה היא דווקא מעניינת (מתי עוד יצא לך לדבר עם סתם בחורה ולהכיר אותה?) לזכור את הטוב שלך, ולהגיע לפגישה ממקום רגוע יותר.

ומסכימה שבנות הם גם לא מעליו. אבל! הם גם לא מתחתיו, יש צורך לכבד אותן ולתת להם מקום! יחס דומיננטי ושתלטני עליה זה ממש לא הדרך.

בנות בדר"כ (לא יכולה להכליל על כולם, מדברת על מי שמכירה..) מחפשות בחור גברי, שיודע מה רוצה מעצמו ויוכל להיות המשענת שלהם בחיים אבל ממש לא רוצות שישתלט עליהם. הם רוצות בחור שיכיל אותם, יבין אותם ויהיה קשוב. אחד כנה שאפשר לדבר איתו. בנות מחפשות כ"כ את הקשר האמיתי הזה, ורק פתיחות יכולה ליצור אותו, לא שום הצגה חיצונית.

ולכן... 

@בזמן האחרון אם כבר קרה ואתה לחוץ, דבר על זה, שתף, לא מתוך חולשה אלא מתוך אנושיות. ספר לה שאתה מתרגש ולוקח לך קצת זמן להביא את עצמך בדייטים. אולי זה יבהיל אותה, אולי גם לא. (זה החוכמה להגיד בצורה זורמת קלילה ולא מפחידה. ואם היא נלחצת לשמוע אותה ולדבר על זה). אבל בטוח שתבין את זה יותר אם תשברו על זה תקרח מאשר שתצטרך לבד להבין אם מה שרואה מולה זה האופי שלך או התרגשות. 

מנסיון שלי בנות (וגם בנים..) חותכות הרבה אחרי פגישה או שתיים שהרגישו שזה לא זה, שמשהו בהתנהגות היה מוזר וכו', אין להם מושג שהוא לא היה הוא בפגישה.. איך הם יודעות אם לא מכירות אותו? תכיר לה אותך, ספר לה. (עצה שלי סתם ככה לנסות לתת קצת צ'אנס בהתחלה כי כולנו מתביישים, אבל לא כולם עושים את זה... יש לי חברה שבעלה ב2 דייטים הראשונים רעד לה, פשוט רעד! והיא הייתה סבלנית, ואז פתחה את זה ופתאום לאט לאט הכל השתחרר...)

ואגב כמו שאמרו לך פה, אף אחת לא בוחנת אותך. זה מצב מביך לשתיכם, שתיכם לא מכירים אחד את השני ולא יודעים מה לעשות כ"כ. אם זה יעזור לך להרגיש רגוע יותר, אז בדר"כ הבחורה תשמח שהבחור יוביל את השיחה בדייט הראשון, היא לחוצה ומתביישת יותר... אז אם התפקיד של המרגיע במקום של הנבחן מתאים לך יותר קח אותו.. תהיה רגוע בשבילה, תשדר לה אווירה שנח לכם יחד ונוצרת פה רק שיחה קלילה, ללא מטרה מלחיצה.

ועוד שאלה- למה בעצם אתה מרגיש ככה ליד מישהי? גם בראיון עבודה אתה מרגיש ככה או שזה בגלל שהיא בחורה? מצטערת אם השאלה לא מתאימה לפורום, אבל יכול להיות שמתערבב פה גם רגשות ומשיכה? שאגב זה הגיוני ולגיטימי לגמרי!! כי אם זה קשור גם לזה, יש מה לעשות ולהרפות, רק שהדרך קצת שונה...

בהצלחה גדולה!!

תגובה מעולהבזמן האחרון
הבאת הרבה עצות מועילות, אקח לתשומת ליבי.
לגבי השאלה בסוף - מתאים לפורום לדעתי, אכן נראה לי שזה קשור למשיכה, וזה מסתדר לי מבחינה לוגית.
מעולה שיודע מה המקור למצב! עכשיו הרבה יותר קל לשנות..וופל בלגי

נזהרת בתשובתי, נראה לי נכון יותר לקבל על זה עצה מגבר, אך אגיד טיפה מהמבט הנשי.

דבר ראשון תשמח!

ב"ה יש לך משיכה טבעית ובריאה למין הנכון. כמה זה לא ברור במציאות המבולבלת שלנו.. עכשיו כשאתה מודע לזה שבגלל זה מגיעה ההתרגשות שלך, תשמח מזה. אתה נפגש עם בחורה היא מרגשת אותך, מוצאת חן בעינייך .אתה יכול לסמן v על החלק הזה בהיכרות ולפנות את המקום לשכל להכיר ולרגש להתחבר וליצור כימיה משותפת. אין צורך להתמקד עוד בנושא, מבחינתך תן אישור לשכל שהצד הזה מסודר. ואל דאגה המשיכה תחזור בהמשך.. במהלך כל בנית הקשר אנחנו עובדים עם השכל, רגש ומשיכה. הם פועלים יחד, כל פעם במינונים אחרים לפי מה שמתאים ברמת הקשר. ובעז"ה אחרי שתמצא את האישה שלך, המשיכה וההתרגשות שלך רק אליה תוסיף כ"כ הרבה טוב ושמחה לקשר..

כרגע תצטרך לנווט את ההתרגשות שלך למקום טוב של פיתוח הקשר בנחת, של רצון להכיר אותה יותר, להפתח לעולם שלה ולפתוח את שלך. להתקרב.

וכמו שאמרו פה, ככל שתשתפשף יותר זה יתכהה ותרגיש בנח יותר..  אבל! אל תכהה את הרגש שלך, הוא חשוב מאוד לזוגיות שלך, לאשתך בעז"ה. אלא, חשוב מאוד שתזכור לאן הרגש הזה מיועד, תשמור אותו למקום הנכון, אל תבזבז אותו על כל אחת!! זה מעייף, מתיש ומכהה. ולבנתיים תעשה כל דבר שיעזור לך להרגע, לשמור את המשיכה לאישה המתאימה.. תזכור שלא כל מי שנפגשים איתה לדייט אחד אומר שתהיה אשתך, חכה קצת לפני שאתה מתרגש, בהתחלה זה סתם עוד שיחה נחמדה עם בחורה שמי יודע מה יצא מהקשר הזה חוץ משעתיים יחד?
אני חושבת שגבר יוכל לעזור לך בזה יותר, אני לא מספיק מבינה איך הפיזיולוגיה עובדת אצל הגבר ואיך שולטים בה. לחשוב איך לכוון את המחשבה בפגישה ובכלל בקשר לבניית קשר רגשי והכרות אישית ולא לתת למשיכה החיצונית לבלבל ולערפל את הקשר.. יש לה מקום חשוב, אבל שלא תיקח את כל המקום.. אולי ללמוד על המהות של נישואים, הגדולה והקדושה שלהם תעזור לקחת את המחשבה יותר לכיוון ולמטרה.. לחשוב על מה המטרה של הדייטים ומה רוצה להכיר בה וכו'.

תחשוב מה יעזור לך, כל אחד ומה שטוב לו. וכמו שאמרתי, נראה לי שלגברים יהיו עצות טובות יותר..

הרבה הצלחה בדרך 

תודהבזמן האחרון
במונח משיכה התכוונתי לא רק לצד החיצוני, אלא למכלול... התגובה שלך רךוונטית גם לרבדים יותר עמוקים.
לא הבנתי, אז עניתי לך או שבכלל לא בכיוון? וופל בלגי
עניתבזמן האחרון
שכחתי לכתוב שאני כבר אעשה את ההקבלות בעצמי..
רק חיזקת את הטענה שליעזיהו
היא אמרהבזמן האחרון
180 מעלות הפוך ממך.
לא רק בטון ובניסוח, בעצם התוכן יש הבדל שאי אפשר לפספס אותו.
האמת שהתוכן בתחילת התגובה של וופל בלגי זה לא חידוש, זה אמור להיות ברור לכל גבר באשר הוא, בלי קשר אם הוא יוצא עכשיו או לא.
אני מקווה שתקרא שוב את הדברים שהיא כתבה, ושלך זה דווקא כן יחדש.
צר לי לומר לך,אתה פשוט לא מבין עברית.עזיהו

הייתי מסביר לך אבל אתה פשוט לא מבין עברית.

איגנורנט.

אתה כותב מדהים.בך לי קר
ברוך השם.תודה.עזיהו

אבל אבל, למה אתה לא נחמד? מה זה הסגנון הזה?איוושה

חחחעזיהו

אני מאד נחמד,אני נוהג לקחת ברצינות דברים...ברוך השם.

גם אנשים שקוראים את התגובות שלך לוקחים אותן ברצינות.איוושה

מילים כמוהן כחיצים... קח לתשומת ליבך.

תוותרי.בך לי קר

תודה.עזיהואחרונה

דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

צדיק, כולנו איתך בלחץ, מחכים לשמוע שהיה טוב ב"ה😃יהודי שואף לטוב
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

לא חשדתי על החיצוניותintuscrepidam
עבר עריכה על ידי intuscrepidam בתאריך כ' בניסן תשפ"ו 18:13

אין לך חברות / קרובי משפחה שאת אוהבת למרות שהן לא הכי מוצלחות?

או בכיוון השני, בעזרת ה' כשיוולדו לך ילדים, כנראה שמאוד תאהבי אותם למרות שאין שום דבר להעריך בהם. חוץ מזה שלילדים אין מה למכור בכללי, הם יותר הצד של הקונים.

בכללי, לעניות דעתי מספיק מידה אחת או הרגל בעייתי אחד בשביל שיהיה לזוג מוקד משמעותי לחיכוך. מהרושם שאני קיבלתי זה מה שקורה בפועל כי בין היתר בשביל זה מתחתנים…

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

אולי יעניין אותך