שלום לכולם! אני צריכה את עזרתכן/ם..אנונימי (פותח)

יש לי חבר, אנחנו מסתדרים מעולה ביחד הבעיה שלי היא עם המשפחה שלו.. הייתי אצלו פעם אחת בבית והרגשתי שאני לא מצליחה להתחבר למשפחה שלו, הרגשתי שאמא שלו ממש בוחנת כל תזוזה שלי והרגשתי ממש לא בנוח ואפילו די רע.. פעם נוספת שנפגשתי עם המשפחה שלו הרגשתי ממש רע.. הרגשתי כל-כך לא שייכת, הרגשתי שהם לא יצליחו להבין אותי ולקבל אותי כמו שאני.. אחרי הפעם השניה דיברתי עם חבר שלי והוא סיפר לי מה הם אמרו (בעיקר אמא שלו..) נורא לא אהבתי את מה שהיא אמרה, הרגשתי ממש פגועה ושלא הייתי צריכה להגיע לאותו מקום ולהפגש איתם.. מאז אני מרגישה שאני לא מסוגלת בכלל להתקרב למשפחה שלו.. אני ממש לא רוצה לבוא אליו הביתה ובכל הזדמנות אני מתחמקת מזה.. הוא מצידו מבין אותי (אני די ביישנית..) שאלתי אותו אם הוא נפגע מזה שאני לא רוצה לבוא אליו הביתה ומתחמקת בכל מחיר למרות הפצרות חוזרות ונישנות של המשפחה שלו שאני אבוא (את הסיבה לזה עדיין לא סיפרתי לו) הוא אמר שהוא קצת נפגע ושהוא מבין אותי ונותן לי את הזמן שלי.. הבעיה שאני לא צריכה זמן אני פשוט לא רוצה לראות אותם.. נמאס לי להיות כל-כך צבועה ולשחק אותה נחמדה כשבעצם בא לי לבכות..
ואם זה לא מספיק, יש לו אחות(12) שפשוט מעריצה אותי בלי שום סיבה, כל מה שאני אגיד או אעשה יהיה הדבר המושלם (היא חוקרת את חבר שלי עליי המון.. בפעם הראשונה שהגעתי אליהם היא יכלה לספר לי מליון ואחד דברים עליי וזה שיגע אותי..) זה ממש מעיק עליי אני לא מצליחה להתחבר אליה וגם בכלל לא רוצה.. אני פשוט רוצה אותו וזהו.. פשוט? לא. בכלל לא פשוט..

מה עושים?

תודה רבה לעוזרים!

...~א.ל

תכלס נראה לי שאת צריכה להתמקד בדבר אחר: אתה רוצה אותו וזהו.

נכון שלא פשוט לנתק אותו מהמשפחה ,אבל תנסי להתמקד בזה שאת יותר מתחתנת איתו ויחד אתם תבנו משהו מקבל ,להבדיל מהיחס שאת ניתקלת בו...

אפשר תמיד למצוא פתרונות למשל להחליט שאם כבר מגיעים למשפחה שלו אז משתדלים לשבת מעט זמן ואז לצאת לעיסוקים שלכם ולהגיד את זה מראש,או לנסות מראש לחשוב איך לנתב את השיחה כך שאת לא תהיה בולטת מידי על רקע המשפחה שלו(הוא יכול לעזור בזה כי הוא מכיר את המשפחה ואת סגנון השיח שלהם)

סתם הארה שלפי דעתי חשובה...אני לא חושבת שצריך לספר מה האמא אמרה בדיוק.אפשר להסביר ברמה הכללית שהיא: דורשת יותר/קצת לא מסתדרת או משהו בסגנון אבל פירוט יכול רק להרע כי אנחנו יכולים לסלוח להורים שלנו,אבל כשמספרים את זה לבת/בן זוג זה קצת יותר קשה להם להבין מה שמותיר מישקע מיותר...

בהצלחה רק בשמחות

אולי אני עשיתי טעות.. אבל אני ביקשתי לדעת..אנונימי (פותח)

את באמת חושבת שאפשר לשבת מעט זמן? הרי אם אני אבוא אליהם הביתה הם לא יתעלמו ממני להפך אני אהיה מרכז השיחה..

אני בדרך כלל עם אינטואציה מאוד חדה שמפתיעה גם אותי לפעמים ואני מרגישה שאני לא אצליח לסדר את זה עד החתונה.. אז מה נעשה בשבתות אחרי שנתחתן? לא נבוא לשבת? לא הגיוני ולא אפשרי.. אז אני אמורה לסבול שבת שלמה? 

תודב רבה!!

כן....~א.ל

מנסיון  -אפשר,אבל צריך לחשוב ביחד איך עושים את זה,להתייעץ יחד איתו.וגם אם את הם לא יתעלמו ממך ותתבלטי הוא יכול מאוד לעזור לנתב את השיחה לכיוון שלא יתמקד רק בך אלא שיותר את תשתלבי פנימה וככה פחות תרגישי שבוחנים אותך.

וזה בסדר גמור ששאלת..זו סתם נקודה שמנסיון לטעמי יכולה להואיל להבא.

לגבי שבתות-אני חושבת שאני12345 ענתה על זה בתשובה שמאוד נכונה לדעתי-צאי מתוך הנחה שמה שאת עושה זה בסדר ואת עושה ככל שביכולתך.נסי גם לתת להם את המקום שלהם אבל במקביל לא לקבל את כל מה שהם אומרים

זה קשה.אבל אם יש לך מישהו שמקשיב לך,מקבל ומבין- זה מקל מימלא.

בהצלחה

שלום נמב,אני12345

אולי בכ"ז תנסי לספר לו? הרי הוא הכי קרוב וחשוב לך. חבל שתעלימי גם ממנו את מה שבאמת מפריע לך. ואולי ביחד תחשבו מה אפשר לעשות כדי שתצרגישי יותר טוב. דווקא אם הוא יבין מה קשה לך, הוא יוכל אולי להאיר לך התנהגויות המשפחה ומנטליות שתאיר לך מצבים שניתקלת בהם ואולי זה יעזור לך לחשוב איך להגיב.

דבר שני, אני חושבת שחשוב שתרגישי שמה שאת זה בסדר ואת עושה את מה שאת יכולה. את לא חיבת לקחתכל מה שאומרים לך כאילו זה מה שצריך, אלא תחשבי עם עצמך אם זה מתאים לך, ומצד שני לתת להם את המקום שלהם, כי בכ"ז את מתארחת שם.

אני חושבת שבמצב כזה כל אחת נתקלת וכדאי לדבר על הקשיים עם חבר שלך. זה מאוד יכול לעזור.

אני בעז"ה אדבר איתו..אנונימי (פותח)

קשה לי להרגיש שמה שאני עושה זה בסדר כשאני מרגישה שבוחנים אותי כל הזמן! ממש כמו צילום רנטגן.. היא ישבה מולי ופשוט לא הפסיקה להסתכל עלי.. כל-כך ניסיתי להתעלם אבל זה סחט ממני את כל הכוחות הנפשיים שלי..

כמה אני אוכל לסבול את זה?

אני חושבת שהתנהגתי יפה ועובדה שאף אחד לא הרגיש מה מתחולל אצלי בפנים.. אפילו לא חבר שלי.. אבל כמה צבועה אני יכולה להיות?

תודה לך!

אולי היא חושבת שאת יפהאני12345

והיא כ"כ שמחה בך שהיא לא יודעת מה להגיד

בהצלחה!

אני מוותרת על התענוג..אנונימי (פותח)

מצידי שתחשוב שאני מכוערת.. וזה שהיא חושבת כך לא בדיוק עוזר לי..

היא לא היתה צריכה להגיד לי משהו אחד ולבן שלה משהו אחר הפוך לגמרי ולפגוע בי ככה..

תודה!

אשמח לשמוע עוד תגובות.. ותודה למגיבות..אנונימי (פותח)
גם לחברה שלי זה היהעמית-טליה
אני אמרתי לה שאם הזמן זה יעבור
והיום אחרי שהיא כבר עשתה אצלו שבת שלמה זה באמת עבר לה או פחת אצלה.

כן זה לגיטימי שבפגישה הראשונה ישאלו אותך מה את עושה ומה עשית וכו' וכו'
בכך מתבטאת ההכרות הראשונית שלנו עם אנשים,גם בדייטים זה ככה.
למה לך לקחת את זה בצורה שלילית ולחשוב שהם בודקים וסוקרים אותך?
אולי הם פשוט מתעניינים בך?

וגם אם הם קצת בודקים
זה דבר לגיטימי,יכול להיות שתתחתני עם הבן שלהם
כהורים שרוצים את הטוב ביותר לילדם הם רוצים להכיר את מי שהוא עתיד להנשא לה.

כשהוא בא אלייך בפעמים הראשונות הורים שלך לא שאלו אותו מה הוא עושה ואיך הולך לו שם וכדומה?

בקשר לאחות סתם שתדעי שאחים קטנים של הבני זוג זה פשוט צופר!!
אחותי הקטנה היתה הדרך להפגת ביישנות למי שהזמנתי הביתה
הוא הרגיש בנוח לדבר איתה להתחבב עליה ואחרי זה הוא גם הרגיש נוח בבית לגמרי.

לדעתי וסליחה על הבוטות הגישה שלך נורא ילדותית
מזה את רוצה אותו וזהו?
הבחור הזה חלק ממשפחה שאם תתחתנו תהפוך להיות גם משפחתך תרצי או לא.
אם את באמת רוצה אותו ובטובתו את לא תחשבי על איך להתרחק ולהרחיק אותו מהמשפחה (וזה דבר שקורה אם האישה רחוקה מהמשפחה של הבעל הבעל בעצמו מתרחק) אלא איך להתקרב ולנסות להנות בחיקם.

בהצלחה.
לא איכפת לי שישאלו אותי כל מיני שאלות..אנונימי (פותח)

שישאלו אני אענה בכייף.. אני מבינה את זה לגמרי.. לא בגלל זה אמרתי שבוחנים אותי.. אמרתי את זה בגלל שכשניפגשתי איתם אמא שלו לא הורידה ממני את העיניים לא פיספסה שום תזוזה שלי.. ממש כמו בדיקת רנטגן.. בשיא הרצינות..
עם זה כן יש לי בעיה.. ותאמיני לי שבאתי בגישה הכי חיובית שאפשר באתי אליהם כי הם ביקשו שאני אבוא לפני הגיוס של חבר שלי בהפתעה! הגעתי לבד בלי שחבר שלי ידע מזה.. זה משהו שלא הייתי עושה בדרך כלל.. ולבהות בי לא בדיוק יעזור להכיר אותי.. מסכימה איתי?
ההורים שלי כן שאלו אותו מליון שאלות אבל לא בהו בו.. וגם אם אמא שלי "ניפגעה" שהוא לא אכל כלום היא הבינה טוב מאוד ולא באה אלי בטענות.. עובדה שהוא בא אליי מלא פעמים והרגיש כמו בן בית.. ההורים שלי אוהבים אותו ודואגים לו כמו לבן שלהם..

בקשר לאחות, אני חושבת שלא לכל אחד זה צ'ופר.. אני ממש הייתי מעדיפה בלי.. אני בטוחה שהייתי מרגישה הרבה יותר נוח.. זה מאוד אינדבידואלי.. ואני כנראה בן-אדם מאוד מוזר..

כשאמרתי שאני רוצה רק אותו וזהו לא התכוונתי שזה ישמע ילדותי באמת אם היתה לי אפשרות בחירה הייתי רוצה אותו וזהו.. אבל בגלל שאין לי אני כתבתי שזה לא פשוט בכלל כי זה לא מציאותי.. וגם לא הייתי כותבת את ההודעה הזאת ומבקשת עזרה..
אני לא רוצה להרחיק אותו מהמשפחה שלו, אני לא אעשה משהו שיפגע בו.. בגלל זה ביקשתי עזרה.. איך אני מתמודדת?

תודה רבה!

תראיעמית-טליה
לפעמים גם הבהיה נורמלית..
כשאני הייתי בבי"כ יחד עם אמא שלו היא בהתה בי כל זמן התפילה
וכן זה היה מתסכל נורא!שלא לדבר על הכוונות שלא היו בתפילה אלא רק איפה אני אשים את היד ואיך אני אשתחווה והאם לעצום עיניים או לא
אבל הבנתי שזה בסדר שאולי אני כאמא הייתי בוחנת את העיניין הזה גם וניסיתי להיות כמה שיותר רגילה.

אני יודעת שפעמים הבאות שאני אהיה איתה בבי"כ זה לא יקרה
אז פעם ראשונה היא קצת בהתה חקרה בחנה
בפעמים הבאות את כבר תיראי לה כמשהו רגיל שהיא לא תצטרך לבחון כל הזמן..

זה באמת עיניין של זמן..
אל תכניסי את עצמך לבאסה מהדברים האלה כי זה באמת יכול לתסכל ואני ממש מבינה אותך,אבל אין לי ספק שכאן הפתרון הכי טוב זה הזמן.

וההפך עדיף לך ללכת עכשיו לחבר,להגיד לו נשב שעה נשב שעתיים ונלך שההורים יתרגלו אלייך ולא יסתכלו עלייך כמשהו חדש ושונה ביחד
מאשר בשלבים שתתחילו לעשות שבתות ביחד ואז תרגישי ככה 24 שעות..

משהו חדש ושונה בבית**עמית-טליה
את חושבת שזה יפסיק?אנונימי (פותח)

אני ממש מקווה.. כי בנתיים אני בוכה בגלל זה מידי פעם.. זה ממש מתסכל אותי..

תודה לך!!

ברור!עמית-טליה

ותלכי אליו עוד כמה פעמים תכנסו גם לחדר לפעמים
זה ממש מקל אם מרגישים בנוח בבית של החבר!

בהצלחה מותק!

מה עושים!בעל תשובה
אני אשאל האם מה שאת מתארת, מצד המשפחה, לדעתך, הוא מרוע לב, או סתם אין כימיה?

אם זה לא זורם בגלל שונות, אבל את מאמינה שיש להם כוונות טובות, הרי שאת יכולה לומר בעדינות מה מפריע לך בהתייחסותם אלייך, ולבקש שימנעו מדברים שנותנים לך הרגשה רעה. ועם זאת לא לקחת הכל ללב.

"כמים הפנים לפנים" הרבה פעמים היחס שאנחנו מקבלים הוא היחס שאלה שנותנים אותו חושבים שאנו רוצים, זה מה שאנחנו משדרים להם. תנסי לשדר להם איזה יחס את כן מבקשת מהם. אולי הם פשוט לא הבינו אותך ומנסים לזרום איתך כמו שהם מבינים שאת רוצה.

אולי הם מרגישים בדיוק כמוך: שאת בוחנת אותם, ומגיבים בהתאם?

לבסוף, לא נראה לי שמשתי פגישות עם המשפחה ניתן להסיק מסקנות נחרצות כמו שהסקת...

שיהיה בהצלחה, בעז"ה יהיה לכם קשר נפלא גם עם המשפחה!

אני חושבת שסתם אין כימיה.. אני בטוחה שזה לא רוע לבאנונימי (פותח)

אני אמורה להגיד להם מה מפריע לי? זו לא קצת חוצפה?
והכל אני לוקחת ללב.. במיוחד כשפוגעים בי..

לא חשבתי על מה אני מנסה לשדר אבל מה שבטוח זה שלא נתתי הרגשה שאני בוחנת אותם.. הרי כמעט ולא הסתכלתי עליהם בגלל שהתביישתי.. איך אפשר לבחון מישהו בלי להסתכל עליו?

נכון משתי פגישות אי אפשר להסיק מסקנות, אבל זה ממש מרתיע אותי..

אמן!! תודה רבה לך!!

numb היקרהיהודית פוגלאחרונה
חבל לוותר על קשר טוב בגלל המשפחה שלו שאותה את לא אוהבת. כמו כן מאוד לא רצוי שתקטרי באזניו על משפחתו ו/או על אימו. אין דבר יותר בטח מזה להריסת הקשר. אבל מה אתם כן יכולים לעשות: א. שהוא ידבר עם הוריו ויסביר להם כמה חשובה לך הארת פנים ומסרים של אהבה וקבלה. כזאת היא אישיותך וזה מה שדרוש לך כדי שתהיה לך כניסה "חלקה" למשפחה. ב. קחי נייר ועט ותכתבי מה בדיוק מפריע לך. כמעט בטוח שהפחד העצום שלך מפניהם נותן להם מימד מפלצתי שבכלל לא קיים במציאות אלא בחוויה שלך. לא הייתי שוללת שיחה עם איש מקצוע כדי להבין למה הרתיעה שלך כל כך גדולה. האם זהו משהוא שחוזר על עצמו אצלך,ג. אולי מישהוא מהצד יכול לדבר עם משפחתו וליידע אותם על הפחדים ועל הציפיות שלך ואולי הם יתכווננו אליך. בקשר להתנהגות של הילדה, לא נראה לי כי זאת הבעיה שלך. קורה הרבה שילדות בגיל הזה "נופלות" על בן אן בת הזוג של אח או אחות גדולים. זה עובר במשך הזמן, מתמתן ומקבל מימדים נכונים. שיהיה לך בהצלחה.
אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלתאחרונה

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך