עזרה בעבודת ה'קורא ממעמקים
הי פליז תעזרו לי
אני בן 14 ואני ממש מרגיש שהתפילה שלי בלי שום ריגוש
תמיד דמיינתי את עצמי מגיע כל יום לתפילה מלא מרץ וחשק להניח את התפילין עוד פעם ומתחיל את השיחה שלי עם הקבה
ניסיתי מסילת ישרים אבל ממש מסובך לי
ואני מפחד שאני הולך לאיבוד
אשמח לשמוע הצעות איך לשפר את המצב
יש סידורים עם פירוש מילים של התפילה - סידור יסוד מלכות וכדומושיקו

ללמוד את פירוש המילים ולזכור שהם צריכי לעורר אותך לאהבת ה' וגדולתו.

על ידי תיאור מעשיו ויכולתיו

שלחתי באישיאוהב אותך ה

תודה רבה לךקורא ממעמקים
איזה צדיק. וואו.א"י לעמ'י

מרגש אותי הרצון שלך להתקרב לקב'ה כמה שיותר..

אני מציעה לך, לנסות להבין את משמעות התפילה ואז אולי יהיה לך יותר מרץ לקום בבוקר ולהניח תפילין.

אפשר ללמוד סיפרי אמונה.

יש את הספרים של הרב קוק .. לי לדוג יש אחד 'כנפי רוח' המילים קשות כן, אבל המשמעות.. מהממת.

תנסה.. ואשריך.

כמה ספרים...יחידי
חובת התלמידים יכול להיות מצויין. רק אם מפנימים באמת את המילים.
עבודה שבלב של הרב סולובייצ'יק מאוד מאוד עזר לי.
מבחינה מעשית... אפשר בברכה אחת להאט את הקצב, לדמיין שאתה בקודש הקודשים, שאתה ממש נוכח פני ה'. שה' עכשיו מקשיב *רק* לך.
...אוהב אותך ה

מה קורה צדיק? תדע לך שדבר ראשון הרצון שלך והצומת לב שלך לנושא משמחת את ה' ...אתה לא יודע כמה,דבר שני, תמיד תחשוב ככה אני הולך ךדבר עם אובמה\מישהו מכובד...איך תתנהג מולו?וגם תחשוב מצד שני אני הולך לדבר עם מישהו שאוהב אותי כל כך ושביזכותו אני חיי...הרבי מילובביץ תמיד מדגיש כמה צריך ליפני התפילה לחשוב על הקבה ועל גדולתו...אם יש דבר שמשמח אותך נגיד איזה שיר אז תשמע וככה תיכנס באווירה טובה...מקווה שעזרתי

עצם זה שאתה מודע לזהלעשות רצונך!

זה כבר מראה שאתה מסוגל ומבין..

אשריך אחינו!!! שנזכה כולנו לרצות להתקרב לה'!נער גבעות מצוי

יש כמה עצות (בעיקר מרבותיי).

1. ללמוד מתוך ספר. כמו פירושים לסידור, ספרי אמונה, "שערים בתפילה", חסידות על התפילה, אולי תחפש עוד, יש אלפים.

2. לחשוב לפני. שני דברים בסיסיים לעבודת התפילה, הם (1) זו עבודה ארוכה ומייגעת, ולא תבוא ביום אחד, ולא תנוח ממנה. (2) לשוות את שם ה' למולך. דמיין שאתה מדבר עם ה' כדרך שאתה מדבר עם חברך (מובא באורחות צדיקים, אני חושב).

תחשוב מה חסר לך ולעמ"י כולו. נניח ב"רפאנו" תחשוב על מאות ואלפי הנכים, העיוורים, החרשים, האילמים, הפצועים, החולים, העקרות, המפגרים, הלהט"בים ועוד ה' ירחם, דמיין אותם מולך, את הסבל שלהם. עוד לדוג', ב"השיבה שופטינו" תחשוב על פסיקות מזוויעות של בג"ץ, על חורבן יישובים, על ההתרפסות בפני העולם, על חילול שבת, על הפקרות, על עיוורון בחינוך, בבנייה, בביטחון.. דמיין את זה.

3. להתפלל על זה. תתפלל שה' יזכה אותך להתפלל באמת ובתמים, שיזכה אותך לבעור באש קודש של שמחה והתלהבות. 

אבל אל תתייאש!! זו עבודה קשה! לא קלה בכלל, ויעברו חודשים במקרה הטוב!!

בהצלחה!!

תודה רבה לכולם!קורא ממעמקים
ממש מרגש איך שכולם באו לעזרה
אנשים שאני לא מכיר וכנראה בחיים לא
עם ישראל מדהים
הערב אני מעביר וובינר שיוכל לעזור לך בענייןמאיר יהודה

אתה מוזמן להירשם: וובינר להתפלל מחדש

אמנם ההרצאה מיועדת למבוגרים, אבל היא תוכל לתת לך כיוון טוב בעניין.

איך נרשמים? אין לי מחשב.... אוכל לקבל הקלטה ולשמוע כשיהיה לינפש חיה.
???
דבר א'-יישר כוח על ההבחנה!אנו_נימי (G+)

הדרך החשובה והקשה ביותר היא להבחין שמתרחקים.

אני חושב על כמה דרכים להתחזק בדבר ואתן בעז"ה סמכים לדבר.

"תפילה ללא כוונה כגוף בלא נשמה"-אם אדם לא יודע מהיא התפילה ואת הכוונה במילותיהם של גדולי האומה שייסדו וחברו התפילה-ברור שתפילתו ללא נשמה והיא קשה עליו כקריעת ים סוף.

דרכים להתקדמות-מציע ללמוד את הספר"יסוד ושורש העבודה" או את ספרי האבודרהם שמסבירים על התפילה.יכול להיות שישנם גם ספרים של רבנים בני דורנו-אני פחות מכיר.

"מסיר אוזנו משמוע תורה,גם תפילתו תועבה"-לעצמו,ולקב"ה. אדם שלא לומד מספיק תורה-התפילה קשה ואינה רצויה לו כדבר תועבה שהנפש מרחיקתו מעליה.

דרכים להתקדמות-להתחזק בעוז להרבות תורה!!

חובת התלמידים...ולאתאמץ על מסילת ישרים...אפשר גם שיעוריםyagel

קודם כל -שכוייח עצום!!asd100

תפילה היא עבודת הרגש. הרב קוק מסביר שבבית המקדש האדם הושפע באופן סגולי בשכל וברגש, ועבודת הרגש היא מאוד קריטית ולכן כל הזמן היה צריך לשמור על טהרה וקדושה בבית המקדש. מאז שנחרב המקדש נשאר לנו רק השכל ולכן מותר לבעל קרי להניח תפילין וללמוד תורה.

ב200 שנה האחרונות קמה החסידות של הבעל שם טוב ותלמידיו, שעבדה על הרגש של האדם, ולכן בעלי החסידות אומרים להקפיד מאוד על טבילה כל יום.

אם אין רגש בתפילה אז צריך לעבוד על הקדושה כדי שהרגש יוכל לפעול בכלל, וגם כדי שלא יפעל באופן לא נכון. 

חוץ מטהרת הידיים (שהרמב''ם אמר שמעכבת את הכוונה=צריך ליטול ידיים לפני כל תפילה) כדאי לטבול מידי פעם, לצאת להתבודדות וכו בשביל לעבוד על הרגש. 

בהצלחה!

הכנתי עבודה על כוונה בתפילהנ.ד.באחרונה

מוזמן לעיין ולהגיב...

(כבר העלתי את זה בשירשור אחר בבית המדרש...)

20170720121433.pptx

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך