רבים שואלים אותי אחרי כל דיון אפשרי על ה'מגזר' וה'סרוגים' וה 'ברנז'ה של הציונות הדתית', למה אני תמיד 'תוקף', לדבריהם, את אתר האינטרנט 'סרוגים'.
ובכן, לא מעט אתרי אינטרנט מייעדים עצמם ל'ציבור הדתי לאומי'. רובם של האנשים הפועלים מאחורי האתרים הנ"ל, הם אנשי תקשורת ויח"צ דתיים, לא חרדים, דתיים, שברוך ה' חוו הצלחה בדרכם בתקשורת והחליטו שיש ביכולתם להקים אתר אינטרנט שמיועד לציבור הדתי. בגדול, ההבדל של אתר אינטרנט שמיועד לציבור החרדי לבין אתר אינטרנט שמיועד לציבור הדתי לאומי הוא לא רק שבאחרון ישנן כתבות שכל מילה שנייה שלהם עוסקת במילים מעצבנות, לא נאמר, עלובות, שכבר הזכרתי: 'הכוכב המגזרי', 'הדוגמנית הסרוגה' וכו', אלא הבדלים אחרים...
ההבדל הוא, לצערי הגדול, שבאתרי האינטרנט שמיועדים לכאורה לאנשי ה'ציבור הדתי לאומי', אין גבול. אם התחלנו בערוץ 7 שמייעד עצמו לציבור בדתי לאומי, שבו היו תמונות של נשים, אך צנועות, ובאותה כתבה גם ישנו שיעור של הרב מלמד שהועסק באותו נושא, הרי שהיום יש לנו את האתר 'סרוגים' שגם כן מייעד עצמו לציבור הדתי לאומי, ובו התגית בשם 'בר רפאלי' ב"ה מלאה בכל טוב. ונכון, גם בערוץ 7 ישנה תגית כזו, אך ההבדל הוא שבערוץ 7 רואים רק את פרצופה של הגברת ובסרוגים רואים את כל גופה. ותרגעו, לא רק זו הבעיה. ב'סרוגים' ישנם כתבות שאני לא מוצא קשר בינם לבין ה'מגזר הדתי לאומי'. מה מעניין עובד ה', אדם דתי, חובש כיפה, שלמד בישיבה והקים משפחה שאת גיא פינס מהתוכנית 'ערב טוב עם גיא פינס' שבערוץ 10 תחליף הדוגמנית ויוצרת הסרט האישי על ביטול החתונות שהופיע לראשונה בערוץ 10 ושזכה להצלחה רבה- סיוון קליין?? מה זה מעניין אדם דתי לאומי, שמתפלל שלוש תפילות ביום, שמשתוקק לעבוד את ה' יתברך ושמצפה לגאולה שלמה, שבגמר של העונה הרביעית של התוכנית 'דה וויס' בערוץ 2 ביצעה הזמרת ספיר סבן שמתגוררת ביהוד שיר בטורקית שנקרא 'Hayde Soyle'?
ובכן, זהו ההבדל- אין גבול. ושאין גבול- האתר הזה הוא לא של ה'ציבור הדתי לאומי', אלא עוד אתר באינטרנט, עם כתבות רגילות ומאמרים רגילים. נכון, אומנם האתר הזה עדיף מאשר אתרים מגעילים אחרים שנמצאים היום במגרש התקשורת החברתית, שלא אנקב בשמותיהם, אך הכוונה הובהרה- אין גבול!