בס"ד עוצמה פנימית.
בנות ישראל.
"...הַחֻקִּים אֲשֶׁר צִוָּה ה' אֶת מֹשֶׁה בֵּין אִישׁ לְאִשְׁתּוֹ בֵּין אָב לְבִתּוֹ בִּנְעֻרֶיהָ..." מיד לאחר החוקים של נדרים בתוכם נדרי הנשים, התורה עוברת לסיים עם מעשה מדין, נראה לי שהתורה מקשרת בין הדברים כדי ללמד אותנו משהו על בנות ישראל, ומתוך כך גם אפשר ללמוד לכל אחד, אצל הגווים, כל אחד הוא לעצמו, ומנסה להראות את עצמו, לעומת זאת בעם ישראל יש חוקים שהם בין אנשים, בין איש לאשתו בין אב לבתו, הנדרים הם הכח שלנו להוסיף לקשר עם ה' מעבר לבסיס התורה, ופה התורה מלמדת אותנו על החוקים שבין איש לאשתו, התורה מלמדת אותנו שאין בקשר זוגי עבודת ה' של האיש, ועבודת ה' של האשה אלא עבודת ה' היא בין האיש והאשה ביחד.
~~~הרחבות~~~
בין המייצרים.
ימים אלו הם ימי בין המייצרים בהם אנחנו כואבים על החוסר של בית המקדש, ואולי יותר על כך שאיננו מרגיש את החוסר שלו מספיק, כידוע בית המקדש נחרב על שנאת חינם, ויש קשר בין הבית של איש ואשה, בית המקדש הקטן שלהם לבית המקדש של ה', עלינו לחזור ולהפנים את העניין שעבודת ה' איננה שייכת לנו כאדם פרטי, אלא ככלל, כציבור, הפסוק אומר "מן המיצר קראתי יה ענני במרחב.." ונראה לי שאולי זה המשמעות, הקריאה שלנו נובעת מהמיצר, מההתמקדות בעצמו מהסגרות למקום שלנו, והתשובה הדרך להתקדם ולהתחזק היא ללכת למרחב, לפתוח את הלב לבנות עולם שלם יותר גם לאחרים, מקום בו נוכל להתקדם ביחד.
מסעי
ונביא מדברי רבינו הגדול רש"י אשר פטירתו תיהיה ביום ראשון.
"אלה מסעי. למה נכתבו המסעות הללו, להודיע חסדיו של מקום. שאף על פי שגזר עליהם לטלטלם ולהניעם במדבר, לא תאמר שהיו נעים ומטולטלים ממסע למסע כל ארבעים שנה ולא היתה להם מנוחה, שהרי אין כאן אלא ארבעים ושתים מסעות, צא מהם י"ד, שכולם היו בשנה ראשונה קודם גזרה, ... ועוד הוצא משם שמונה מסעות שהיו לאחר מיתת אהרן... נמצא שכל שמנה ושלשים שנה לא נסעו אלא עשרים מסעות, זה מיסודו של ר' משה הדרשן. ורבי תנחומא דרש בו דרשה אחרת, משל למלך שהיה בנו חולה, והוליכו למקום רחוק לרפאותו, כיון שהיו חוזרין, התחיל אביו מונה כל המסעות, אמר לו, כאן ישננו, כאן הוקרנו, כאן חששת את ראשך וכו' (במ"ר כג, ג): "פרשת מסעי היא מסע ארוך, מסע אל האמת, קרב על החיים. דברי רש"י אלה מעוררים אותנו, נותנים כח להמשיך ללכת, ה' לא מטלטל אותנו, אין סתם רע בעולם, להכל מטרה, ה' מוליך אותנו ודואג לנו.
שנזכה לדעת ללכת ביחד, לזכור שאיננו הולכים במסע שלנו לבד, אלא זה מסע משותף ובעזרה הדדית ואהבה נצליח להתגבר על כל קושי! שנזכה לגאולה ולבניין בית של אהבה, בית המקדש.
שבת שלום ומבורך מאיתו יתברך!! וחודש טוב מבורך בע"ה!!
פרשת מטות מסעי ובין המיצרים
