אמלהההמאוורר לבן
אמלהה זה כל כך מפחיד !!!
לא מספיק שיש לי הרבה הרבה פחדים וחששות , היום בגלל הפיגוע הזה שהיה בשבת , אני לא ארדם!
אני לא יכולה כבר אני ממש סופר פחדנית מערבים ואפילו כבר כתבתי על הפחד שלי פה , אבל למה??
מה אני אמורה להגיד להורים שלי?
שאני פוחדת מערבים?
שאני בלילה מתחילה לדמיין שהם עושים את אותו דבר למשפחה שלי?
שאני חולמת חלומות שאני מתעוררת מהם בבהלה?
שאני לא יכולה לישון נורמלי?
שממש קשה לי להרדם?
שבלי רעש שיש לי בחדר , המאוורר או מזגן , אני לא יכולה לישון ?
שאני חייבת שיהיה עוד משהו ער איתי בבית , ושלא אני אהיה הילדה היחידה שערה בבית ?
אני יודעת שבטח יגידו לי לספר על זה להורים , אבל אני ממש לא אחת כזאת .
אני לא יודעת איך מוציאים דברים לבחוץ , אוקי עם חברות זה יותר קל לי וגם אם אני אגיד להן , במה זה יעזור לי???
כן , אני גרה ביישוב דיי קטן קרוב לכפר ערבי , וכל לילה אני ממש מפחדת , מחדש.
למה?

באמת שאני כבר לא יודעת מה לעשות ...
אני ממש מפחדת!
חוץ מזה ההורים שלי יגידו לי שאין לי מה לפחד כי לא יקרה לי כלום , אבל הם לא באמת מבינים את הפחד הזה שלי!!!
מצטערת שזה ממש ארוך , הייתי חייבת לפרוק...
זה ממש לא בושהעמירם

אחרי פיגוע כזה ממש לא.

בליל שבת ששמעתי על הפיגוע נכנסתי לחדר וסגרתי את החלון והתריס עד הסוף, משהו שאני לא עושה בדרך כלל. זה טבעי, אבל כדאי שתפרקי את הפחד אצל מישהו.

אצל מי בדיוק?מאוורר לבן
האחות בכלל לא תבין , שלא נדבר על הקטנה .
ואחים שלי בכלל יגידו לי שאני פחדנית.
המורה או משהו כזהעמירם

את בטוחה שהם יגידו לך שאת פחדנית? אין להם לב.

וגם אני כותב כאן בתור סוג של פריקה. בדרך כלל אני לא כותב בנוג"ה

אולי מדריכה או מישהי שאת קרובה אליה, בת דודה, סבתא, דודהחיוך קטן גדול
זה טבעי לגמרי ואין לך מה לפחד
קצת קשהמאוורר לבן
אין לי בת דודה בגיל שלי.
אני לא כל כך מחוברת לסבתא שאני אפרוק אצלה את מה שאני חושבת...
בדיוק סיימתי חטיבה אז אני כבר לא כל כך בקשר עם המורה...
ואני לא יודעת , זה מרגיש לי ממש מוזר שפתאום אני אבוא כך למשהי לפשוט יגיד לה ממה אני מפחדת , ואני גם לא כל כך בטוחה שהן ידעו איך לעזור לי ...
את לא בסניף או משהו? לכי למדריכהעמירם

גם אם הם לא ידעו איך לעזור הם בטוח יכוונו אותך למי שיודע. והי, יש גם אותנו! כאילו אני אישית לא כל כך יעזור, אבל יש כאן כאלה שמאוד יעזרו.

אני עודדתי את עצמי במשהו קצת מגעיל..נער גבעות מצוי

פעם, פחדתי שערבים יחדרו לנו לבית ח"ו. אז עודדתי את עצמי (אני נורא מתבייש בזה, באמת) שאין סיבה שערבים יחדרו דווקא אלינו, הרי יש עוד 4 בתים לפנינו, הם בטח יחדרו אליהם....  ה' ירחם עלי...

בהצלחה גדולה. בעז"ה לא נצטרך לפחד מאויבינו לנצח..

מתביישתמאוורר לבן
תכלס תמיד עולות לי המחשבות האלה , זה באמת נורא!!!
גם אני מעודדת את עצמי ככהקשה זה טוב :-)
ואני עודדתילטובה
שיש גדר, ושאנחנו ב"ה באמצע הישוב אז הסיכוי ש.. האמת אתמול בלילה כן פחדתי שוב קצת כי התפרסמו הודעות שמחפשים מחבל שרוצה לעשות פיגוע אצלנו בישוב.. מקוה שאלו היו הודעות שווא. עדיין לא לגמרי נגמר לי החשש מזה. עדיין ישנתי עם חלון פתוח כן התלבטתי קצת עם לסגור. אז את לא לבד.
הי, לא אני לא שייכת בעקרון לפורום אבל-באורות
ראיתי את השרשור ורציתי להגיב.
א. מאוד לגיטימי לבוא להורים ולהגיד שאת מפחדת. לצערנו הפחד הוא מוצדק וזה לא שאת מפחדת שיש לך"מפלצת בתוך הארון". יש מפלצות אמיתיות בחוץ. ההורים אומרים שלא יקרה לך כלום כי לצערם אין להם מה להגיד, זו הדרך היחידה שלהם לנחם אותך.
ב. כן אפשר לעשות השתדלות ולנסות להתגונן עד כמה שניתן- לבקש מההורים שיקפידו לנעול את הבית תמיד ולא רק בלילה כשהולכים לישון, שלא יהיו חלונות גדולים שניתן להכנס דרכם, ובמידה ואתם גרים בשטחים אז שאבא שלך יהיה עם נשק.
ג.ןלעצמך- דברים שעזרו לי כשהייתי מפחדת בלילה ושעדיין עוזרים לי- כשהמחשבות המפחידות מתחילות אני לפעמים שוב אומרת שמע ישראל, אני מנסה לקרוא איזה ספר נחמד או להזכר בסיפור שמצחיק אותי. הכל רק לא לחשןב ספציפית על הדברים הרעים. אפילו לראות סרטון סטנד אפ בפלאפון.
עוד עצהיהודיה מישראל
לקרוא קריאת שמע בכוונה ולהגיד כמה פרקי תהילים ולבקש מה׳ שישמור עלינו.
לי זה עוזר עם הפחדים שלי.
עכשיו בדיוק דברתי עם חברותמאוורר לבן
בקבוצה על הפיגוע , ואני ממש מפחדת , אפילו לישון במיטה שלי , אני אפילו מרגישה שהדבר היחידי שיכול לעזור לי הוא לישון עם ההורים , אני ממש מפחדת , ותמיד אני מנסה לא לחשוב על דברים מפחידים , אבל תמיד זה שוב עולה לי למחשבות.
אוףףףףףףף
מקווה לעזור123567

עצוב

יקרה .א"י לעמ'י
דבר ראשון זה לא בושה נשמה!
זה שאת פוחדת .. אפשר לטפל בזה. לומר להורים.
תנסי לעשות עםזה משו.. לא להשאיר אתזה ככה.
ממליצה לספר למישות
שבוע טוב ! אכן ... מובן מאד מאד.נפש חיה.
לגיטימי ומותר לפחד.

הפחד תכליתו לעורר אותנו להיזהר.
למשל-חום האש מעורר להיזהר מקבלת כוויה.

אבל
כשהפחד משתק- זה קצת משיג א המטרה ההפוכה.

אז לא להתעלם ממנו
הוא רגש. ולא כדאי להתעלם מרגש או להתכחש לו.
הייתי מאד ממליצה לפתוח את זה עם ההורים
ולחשוב למה בעצם אנחנו מפחדים. ממה נגרם.

במישור האמוני הייתי מציעה ללמוד דברים שיחזקו אותך. יש מנהיג לבירה ואנחנו לא לבד!

לומר קריאת שמע בכוונה
לומר מזמורי תהילים
להתפלל בפנייה אישית או כל דבר שעוזר לך...

במישור המעשי הייתי מציעה לנקוט פעולות כמו
לשים לב שהבית נעול וכו'.

ואת מוזמנת לפנות באישי.

יקרה(
ה ישמור עלייך בתוך כל עמישראל!
תודה רבה! עזר לכולם!עמירם

התלבטתי אם לתייג אותך בתור פסיכולוגית הפורום הבילתי רישמית

אתה תמיד יכול לעשות מה שתרצה ה יברך אותך!נפש חיה.
חחח כנ"ליחידי
עוד דבר שחשבתי עליו- ניתובנפש חיה.
בדרך כלל הפחד משתק אותנו.
כשנבין מאיפה הפחד עצמו מגיע וננטרל את הגורמים לו
אפשר יהיה "לתקוף" מזירה אחרת- עשייה.

עשייה שתמריץ ולא תיתן לפחד לתפוח ותגרום לנו להחמיץ את כח החיים שקיים בנו.

מתוך הבנה ברורה
א. בהשגחת השית עלינו בכל צעד.
והכל בגזירת עליון.

ב. ארץ ישראל ומעלתה

ג. כח של מעשה חיובי
עצה שב"ה עזרה ליריקוד
גם לי פעם היה פחדים מטורפים לא הייתי ישנה ובאמת שעזר לי התחלתי לקרוא קריאת שמע על המיטה הפחדים ב"ה כמעט עברו וברור שיש פעם שאני מפחדת אבל להגיד למשל "המלאך הגואל..." זה באמת עוזר ומחזק בהצלחה!
אולי תכתבי להורייך? חשוב שהם ידעונעימת הליכות

ראיתי את הכותרת... חייב להגיב...סלמון

יש לי ילד קטן מבר מצווה.

השבת, הכרנו בכך שהטראומה של חטיפת 3 הנערים מלווה אותו בצורה חיה וממשית, אע"פ שהיה אז קטנצ'יק.. (אמנם ראינו עד עכשיו, אבל הפעם - "ירד האסימון").

כהורה - כבר מחר אתחיל בירור איך לעזור לו, כי אי אפשר לחיות חיים בריאים כך.

אז מנקודת מבט של הורה - חשוב מאד לדבר עם ההורים ולבקש עזרה.

את לא צריכה (או יכולה) להמשיך לחיות באופן שיש לפחד השפעה ממשית על חייך. וברור שזה גולש לעוד תחומים, בין אם את מודעת לזה ובין אם לא.

אמנם אם את בטוחה לחלוטין שהורייך לא יבינו שזה רציני, נסי למצוא מי כן יכול לתמוך בך באופן רציני ודיסקרטי. נראה לי שיש קו אנונימי לעזרה וכד', אולי החברות יעזרו. אבל חשוב מישהו מקצועי.

והכי חשוב שתדעי שאת הנורמלית כאן, וממש מצער אותי (אותנו) הפחד שאת חווה!

בנתיים, עד שה' יסלול לך דרך לצאת מזה, תקראי מזמור תהילים "ויהי נועם.. יושב בסתר עליון".

יש בו משהו מאד מאד מרגיע ומכוון.

בהצלחה!!!

אולי לא לגמרי קשור אבל בכל זאת חשוב לדעתי שאנשים יקראופשוט יהודייי
לא אני כתבתי אבל ממש יפה, פשוט אין מילים ולא נשאר להגיד כלום חוץ מזה שאנחנו חלק מתהליך שלם...

לי נמאס. עוד יותר מזה שנמאס מפיגועים, נמאס לי שהדברים עוברים לידי. ועוד יותר מזה, נמאס לי שאני מסתפקת בפרק תהילים, הפגנה במקסימום. וזה לא שאני יודעת מה יש לעשות...אבל החוסר אונים הזה משגע אותי. בדיוק למדתי השבוע בהלכות מלכים  ברמב"ם, שהמשיח יכול להיות כל אחד מאיתנו. אשכרה..מה שצריך זה להיות עובד ה',לקרב את עם ישראל לאבאלה בשמיים ולתורתו וללחום את מלחמות ה'. תמיד שאני חושבת על משיח, אני חושבת על אדם הדור פנים, עם זקן לבן וחמור, שמסתובב בעולם ואוסף את כולם. ויוצא לי לחשוב כמה מדהים זה יהיה, ומתי בכלל..ואם אני מוכנה לזה...
ואולי לא, אולי המציאות הזו היא דמיון. אולי ה' שם אותנו, את הדור החזק הזה במציאות הכל כך הזויה הזאת לא סתם. תמיד אנחנו מדברים שלכל דור יש תפקיד משלו. ומה התפקיד שלנו?? שלי?.. השבוע יצא לי להנכיח את המחשבה הזו אצלי. המחשבה שאולי מישהו מאיתנו, תנועה, גל של מעשים, הוא המשיח.. אותי זה טלטל. נראה לי שזו התחלה טובה, הטלטול הזה. מעבר ממחשבות על מתי הוא יגיע ולמה בכלל צריך לאיך אני מביאה אותו. לאן הדור הזה הולך. אומרים שבדור שבית המקדש לא נבנה בימיו נאמר עליו שבדורו הוא נחרב. האם גם בדורי בית המקדש יחרב שוב?? ושוב?...
זעקה. זה מה שאנחנו צריכים. אבל לא חד פעמית כזאת, אחרי פיגוע או לפני פינוי. זעקה אמיתית. לצאת מהבור. להגיע כבר. זה מה שנדרש. זה צורך השעה. זה מבחן הדור.
תכלס, אנחנו חיים בזבל. ומתבוססים בו. מכוסים כל כך שאפילו רצון חזק אין בנו. אני מאמינה בטוב ה' בעולם. משתדלת. חלק בלתי נפרד מהאמונה שלי היא שאני מאמינה שהשער שלנו לחיים נכונים, חיים שה' מכוון אותנו אליהם, חיים משמעותיים, כאלה ששואפים לתקן עולם במלכות שדי- הוא בית המקדש.  ומתוקף כך גם כל עוד אני כאן, תפקידי להביא אותו. ויש המון דרכים, זה לא שחסר.
ואם אני מרגישה שאני מאבדת כיוון, אז זה עלי- לשאול, לברר... לא שוב לאכזב את ה', לא שוב להחריב את בית המקדש...לא שוב לאבד את הצפון.
בא לי שזה משהו שתמיד ישאר במחשבה שלי.שלנו. שלא נצטרך יותר צביטות כדי להתעורר.  אמן.
לא מסכימה עם כמה דברים שם. אנחנו לא חיים בזבל. ממש לא!נפש חיה.
אולי במורכב כן.וקשה לנו לחוות טוב שלם.

אבל

זה ממש לא זבל.

וצריך הרבה סבלנוצ ואמונה.

והבנה שלא הכל אנחנו מבינים.

כולל חלק ממה שהבחורה כתבה פה.
אויש נופשוט יהודייי
את נתפסת על משפט אחד מהכל... אבל מה שבא לך, אני לא אתווכח...
כי לפעמים מילה אחת משמעותית וזה אבל ניחא.... הקטע עצמו מעניינפש חיה.
וטוב שנתת אותו.

ואתה יהודי מה השאלה?!...

ובטח שאתה יכול להתווכח
יש לי מה להגיד בנושאמתנחלת גאה!

@מאוורר לבן אשמח שתבואי לפרטי.

הפחד שלך הוא ממש לא חריגצומחת.....

יקרה,

אמנם אני כבר לא נוער (אמא לילדים קטנים, וסטודנטית בתחום טיפולי), ראיתי את הכותרת שלך בעמוד הראשי, אז נכנסתי. 

קודם כל, חשוב שתקבלי את עצמך. הפחד שלך הוא לגיטימי לחלוטין. והתגובה שלך היא נורמלית לחלוטין, למציאות לא-נורמלית.

להרבה אנשים נורמליים יש חרדות (וזו לא מחלת נפש כפי שעזיהו כתב..). 

תקשיבי לרגש שעולה בך, תכילי אותו, את בסדר. אל תפחדי מהפחד.

הפחד הוא רגש אינסטיקטיבי שנועד להגן עלייך.

זה טבעי מאוד שאם שמעת על פיגוע חדירה, ואת גרה באזור קרוב לערבים, אז טבעי שהפחד הזה יעלה.

חשוב לשתף את ההורים. אין מה להתבייש בזה בכלל.

ובכלל לשתף את מי שאת מרגישה בנוח איתה. לא לשמור בבטן.

דבר שני- שאלה טכנית- האם יש אפשרות להתקין סורגים?

אשתף אותך שיש לי חרדות מאז שחברות שלי נרצחו לפני שנים. אני מתפקדת מצוין בחיים, אבל כן- גם לי יש פחדים בנוגע לפיגועים וערבים. וזה בסדר. 

אם החרדות כבר משפיעות על התפקוד היומיומי אפשר ללכת לטיפול. ישנן גישות שונות. לי אישית עוזר מאוד cbt וגם emdr. 

כמובן שגם לדבר עם ה' זה מאוד עוזר. לספר לו על הפחד, ולבקש ממנו עזרה.

בהצלחה רבה!

למה את מגיבה לי?עזיהו
אשמח מאוד לשמוע על מישהי טובה בטיפול ב emdrבאיזור המרכז.אם ישראלית

עדיף שתפני באישי כדי שלא ינצלש מידיינפש חיה.
בתור מישהי שגרה בגב ההר שבשומרוןbatbat654

כן, כן, צמוד לאיתמר, אלון מורה וכל שאר הישובים שהיו בהם פיגועים בזמן האחרון. ואני מכירה את הנרצחים של הפיגוע האחרון. וזה קשה לי נורא. 

חשוב לי לעדכן- 

את לא היחידה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

המון המון אנשים ובעיקר נוער מפחד, נלחץ, עצוב, כואב והכל ביחד. וזה תחושה איומה. מניסיון.

העצה המרכזית שלי והרבה אנשים אמרו את זה- ההורים הם הכל. דברי איתם. שתפי אותם. תבכי ביחד איתם. תפרקי את זה. אם לא אותם אז תשתפי חברה אחת טובה שלך, עדיף פנים מול פנים ולא דרך הטלפון. זה חשוב.

בהצלחה.

חשוב לי להגידמאוורר לבן
אני מכירה בנות שממש זורמות עם אמא שלהם / אבא .
מדברות איתם על הדברים שמציעים להם ועל התחושות שלהם , אבל , אני לא כזאת , אני לא יודעת איך להתחיל , מה להגיד , ואיך זה ישמע ....
סליחה שאני כל הזמן אומרת את זה...
את מתכוונת שאת צריכה הנחייה מפורטת?סלמון

איזה משפטים להגיד, מתי לפנות וכד'? 

או שאת מתכוונת שאין לך מושג איך לפנות אליהם - כי הם לא כאלה שאפשר להתייעץ איתם?

עםישראל גיבורעם ישראל גיבור

עם ישראל הוא עם גיבור עם שניצח במילחמת העצמאות במילחמת ששת הימיים עם שבסוף מוכיח פעם אחר פעם שהוא יכול נגד כול דבר עם ישראל היה בסכנות קיומיות ערב מילחמת ששת הימים העיתונים פירסמו שכניראה מיליוני ערבים עם סכינים וגרזנים יעברו בית בית ישוב ישוב ועיר ועיר וישחטו אחד אחד ולא לצהל ולא להמישטרה יהיה את היכולת לעצור את את זה ועכשיו זה כולה איזה ערבי מיסכן שגם ככה הלך לו החיים שניכנס בהפתעה לבית דוקר אנשים בני 70 ותוך 2 דקות מנטרלים אותו הם חלשים הם עלובים הם מיסכנים אין להם שם יתרון עלנו לא ביכולות לא לא באמצעים לא בכוח (תיראו תמונות שלו ושל אבא שלו)ולא בנחישות היתרון היחיד שיש להם זה שהם היוזמים והם בעמדת ההתקפה תראי בכל מילחמות ישראל ברגע שאנחנו ניכנסים להתקפה הם נעלמים(אני כותב את זה גם שזה לא ממש קשור לפחד שלך באופן פרטי אבל זה קשור לפחד הלאומי) אנשים לפעמים חשבים שהערבים חזקים ומעריכים בלב את הכאילו מסירות נפש שלהם אבל בא נחשוב איזה מעפנים הם אנחנו ביתקופת המנדט הבריטי עם 700 אנשי אצל 50(במיקרה הטוב) אנשי לחי העפנו מיכאן מעצמה שניצחה את גרמניה בתוך 30 שנה ועכשיו באמת אין לפגועים האלה שמץ של סיכוי אז בואו ניסתכל מה עברנו ולמה אנחנו מסוגלים ושום מחבל מיסכן לא יפחיד אותנו 

כדאי מאד שתמצאי אדם מבוגר לדבר איתויש תקוה

הפחדים האלה ממש ממש טבעיים. אבל זה לא אומר שלא צריך לטפל בהם. אם את מרגישה שהפחד משתק אותך כדאי לך לפנות לרופא המשפחה, יש כדורים שממש עוזרים. וכמו שכשיש כאב ראש אף אחד לא מתבייש לקחת אקמול, גם כשיש חרדות אפשר לקחת כדורים מפחיתי חרדה זה לא הופך אותך לפחות טובה או לחולת נפש או משהו כזה

ממש ממש מבינה אותך...בנחת...

גם אני לא שייכת לפורום וראיתי בראשי.

עברתי בעבר תקופה ארוכה של טראומה בגלל אירוע שהיה ביישוב שגרתי בו.

כל ערב מרגע שהיה חושך לא יכולתי להשאר לבד והייתי חייבת מישהו להיות איתו או לפחות לדבר איתו.

וניסיתי לעזור לעצמי וזה לא היה קל!

מה שהיה הכי עוזר לי זה מחשבות של אמונה, שה' משגיח ועושה הכל לטובה. ובאמת. ומה שהוא יעשה זה באמת טוב, גם אם לי נראה אחרת. ואם זה טוב אז מה אני צריכה לדאוג?

וגם ניסיתי ללכת "עד הקצה". זה נשמע נורא אבל דווקא זה מה ששחרר אותי יחסית. אז מה יקרה? נגיד יבוא מחבל אלינו הביתה ו... אז יקרה הכי גרוע ו...

אם ה' יחליט שזה מה שצריך להיות איתנו אז אני באמת מאמינה שזה טוב לנו. גם אם קשה. יש מצבים שנראים קשים אבל זה לא אומר שזה רע. 

(קשה להכנס לזה בתגובה קצרה בפורום אבל אני באמת בטוחה שמצבים קשים בונים אותנו מאד, למרות שאנחנו ממש לא רוצים להיות בהם ומקוים להבנות בדרכים נעימות)

אני מוכנה לעזוב את ההבנות שלי והשליטה שלי במציאות ולהרשות לעצמי להיות באמת בידיים של ה' ולסמוך עליו שהוא הכי בעולם דואג לי ושומר עלי יותר ממה שאני יכולה לעזור לעצמי.

המחשבות האלו ממש לא קלות ומנסים לברוח מהן, אבל איפהשהו דווקא אחרי שמרשים לעצמנו לחשוב אותן יותר קל להרגע. 

כתבתי ממש ממש בקיצור ואלו דברים שדווקא דורשים הרחבה אבל לא יכולתי יותר עכשיו.

ממש מקוה שמי שקורא יבין אותי כמו שהתכוונתי... 

ואם הפותחת או מישהו אחר רוצים - מוזמנים לשאול בשמחה כאן או בפרטי.

*פוסט-טראומהבנחת...

בנחת.. ממש מסכימה עם מה שכתבתצומחת.....

הרי מה מפחיד אותנו באמת? אי-הוודאות.

זה לא המוות שמפחיד, אלא זו אי-הוודאות.

וכשמתעמתים מול פחד מוות, והולכים עם המחשבות עד הקצה, כמו שכתבת. אז דווקא זה יעזור לשחרר. שוב- ממליצה מאוד מאוד לעשות זאת במסגרת טיפול. 

וזה מאוד נכון להסיר את השליטה ולהשליך את עצמי על ה'.

הרי באמת באמת אנחנו יודעים בשכל שאין לנו שליטה על כלום. זה לא באמת יועיל לי לפחד. והחרדה רק גורמת לי להיות במוות כבר בחיים....

אלו דברים שאני אומרת לעצמי בשכל, וזה מאוד עוזר לי.

ברגש, שוב לקבל אותו, הוא הכי לגיטימי וטבעי. לחבק את עצמי עם הפחד שעולה בי.

הצעהאין כמו התורה

אני לא מאמין נראה לי שלא הבנתי טוב כי אם הבנתי למה אף אחד לא מציע טיפול פסיכולוגי?ישנו טיפול שנקרא cbt והוא עוזר באופן עצום לי אישית לדוגמא הוא שינה מהקצה אל הקצה ובדיוק בנושאים האלה!!!!!! לאן הגענו?עדיף לסבול כל כך מאשר לומר:אני אלך לפסיכולוג?!בטח את חושבת שאני מגזים כי זה רק  פחד קטן וכו' אבל אני אומר לך מניסיון שאם תלכי זה יחלוף לך כלא היה ואם תסכימי איתי ורק לא תדעי איך לבקש אשמח להציע אבל קודם כל תסבירי לי למה טעיתי...דחוף לי תשובה!

עוד משהואין כמו התורה

דרך אגב ברור שאם כך זה בדבר זה יש חרדות בעוד נושאים לא מציע לזלזל בדברי  בכלל

את פוחדת או חרדה?בוזי נוזי
פחד זה מדברים אמיתיים וחרדה מדברים שלא באמת מאיימים על חייך.
עד כמה את נמנעת מלעשות דברים בגלל החששות?
עד כמה הפחדים האלה מפריעים לשגרת יומך? ככל שהפחדים מפריעים יותר לשגרת יומך,זה אומר שכדאי מאוד לטפל בזה.
אין פה עניין של בושה כמובן ואפילו לא של קרבה רגשית להורים.אם קשה לך לתפקד את צריכה לקבל עזרה.ויפה שעה אחת קודם.
תבקשי שילמדו אותך את שער הביטחון לרבנו בחיישלמה גר

"מידת הביטחון בהשם" היא התובנה שהשם הוא שמנהל את העולם שלנו - ומתוך כך צריך שיהיה ברור לך שאם מגיע למשהו למות ח"ו אז גם אם מחבל לא יהרוג אותו אז הוא ימות בתאונה וכדו', ואם לא מגיע למשהו למות אז גם אם יכנס מחבל לביתו והוא יהיה לבד הוא לא ימות! והיו מקרים כאלה.  

"אל תפחד ללכת אל האופק המתוק על אף כל הצללים האורבים בדרך, לך בידיעה ברורה שאין להם כלל נגיעה בך"..

גם לי הייתה תקופה כזו..צמאה לך נפשי!!

עצוב

מכירה את זה בתור ירושלמיתאדל34

לא כ"כ מזמן היו המון פיגועים אצלנו בירושלים, ככה באמצע הרחוב. ואני מסתובבת עם תינוק בעגלה ובהריון...

ראיתי הרבה אנשים שפחדו. גם לי היה פחד. אבל ידעתי שאני חייבת להתגבר עליו. לפחד צריך רק מה' ולא מבני אדם.

זאת לא אשמה לפחד, אבל כן חשוב להתגבר על הפחד. הפחד יכול לשתק, יכול להתגבר לחרדות. 

מה שעזר לי זה לכוון את עצמי לבטוח בה'. אמרתי לעצמי שכל המציאות היא של השם, כולם פועלים מרצונו יתברך, ואם לא נגזר על הבן אדם למות הוא לא ימות. והמון פעמים קרה שנמנעו פיגועים מכל מיני סיבות. מי שנחתם בראש השנה לחיים לא ימות, יש לו תפקיד בעולם הזה.

כמובן, באותה תקופה השתדלתי להיזהר, לעשות מה שיכולתי. קניתי גז פלפל למקרה חירום, התבוננתי מסביב כשהלכתי ברחובות ירושלים. אבל הלכתי לכל מקום שרציתי, גם לכותל. הרגשתי שאנחנו חייבים לזכור שהארץ הזאת שלנו ואף ערבושקה לא יקבע לי לאן אני אלך, ואם אצא מהבית או לא. 

אני חושבת שיש פה מלחמה פסיכולוגית גם. הם רוצים להחליש אותנו, לערער את הזכות שלנו על הארץ. ואם נהיה חזקים ואמיצים, ונזכור את זכותינו על הארץ הם לא ינצחו אותנו.

זאת לא אותה אחת... אחותה...batbat654

עצוב

ממה שאני למדתיאדל34אחרונה

בלימודי התואר שלי על הפחד שחשוב להתגבר עליו. נכון שאפשר לדבר על זה ולבטא את הפחד, אבל אם לא מתגברים עליו הוא יכול לשתק, או להתחזק ולעבור לחרדות, ואז בן אדם באמת צריך טיפול רפואי רציני.

ובכלל ביהדות אנחנו אומרים "בטח באחד ואל תפחד". זה דומה לרגשות שליליים אחרים כמו כעס וקנאה, שצריך להיות מודעים עליהם, אבל צריך גם לעשות עבודה ולהתגבר עליהם.

לעומת זאת יש פסיכולוגים (אני שמעתי על כאלה) שנותנים לאדם רק לבטא את רגשותיו השליליות, לפתוח ולדבר וכו', אבל לא לפתור אותם. אני מכירה אנשים שעזבו טיפול כזה כי הוא לא עזר להם . אם כבר הולכים לפסיכולוג, טוב ללכת למישהו שמשלב פסיכולוגיה ויהדות, לוקח מפסיכולוגיה רק מה שיכול לעזור ולא סותר יהדות. נדמה לי שרב גינזבורג מתמחה בשיטה כזאת.

מה אתם מאחלים לעצמכם לשנה החדשה?ניגון🌿

אני חייב להגיב, רק כי נקרע לי הלב שאין אף תגובה...אברהם יאיר שטרן

שהיא תהיה שנה חדשהאורי ציון

לא לפחד מלנסותל המשוגע היחידי

וואו, תכל'ס שניה, שאני ארצה... כל השאר ככלום לעומתאברהם יאיר שטרןאחרונה

שאני ארצה את הנכון...

הגענו ללילה האחרון של החופש הגדולGini

חח זהו הגיע הרגעניגון🌿

בעזרת ה' - ברכות על ההתחלות החדשות מחרGini

והצלחה רבה לכולנו בשנת הלימודים האחרונה במערכת החינוך, תפילה לשנה שקטה ומוצלחת, בלי הפרעות, בלי מלחמות ומחלות ומגפות …

אמן גם לך בהצלחה!ניגון🌿

דווקא יהיה משעמם בלי מלחמות 😅

אבל שיהיו רק מלחמות טובות עם ניצחון שלנו בעה

חח מאז כיתה ו בערך לא למדנו נורמאלי (שנה רצוף)

אמן ותודה 😄 רבהGini

ובטח גם התחדשת בבגדים חדשים - אז גם ברכות על זה 🥻

תודההניגון🌿

(שנת הלימודים האחרונה היא י"א, לכל היותר)125690

אולי אצלכם - לא אצל מי שעושה בגרות 5 יח' במתמטיקהGini

ובעוד מקצועות - ברור שאמורים ללמוד הרבה חומר חדש ומאוד רלוונטי לבגרויות

יש בזה משהו, עדיין אין סיבה שזה יעבור את טבת125690

השנה ישניגון🌿

2 אדר אז לומדים עד שבט כזה חח

ואגב גם מי שעושה 4 יחל עדיין לומד😅😅

אבל רואים תסוף באופק(;

ואו בהצלחה ממש💪ניגון🌿

קשוח 5 יחל לא?...

*תגובה לGini פשוט קפץ למטה

אני אוהב את המקצועות הריאליים, את הבנת המושגיםGini

המתמטיים ואת רכישת מיומנויות הטכניקה של התמודדות עם השאלות וההגעה לפתרונות.

היופי במתמטיקה שלא צריך לזכור טונות של חומר בע"פ, כמו במקצועות הומניים, אלא לרכוש הבנה ומיומנות באמצעות המון המון תרגול, ואז די מהר מצליחים להתמודד עם כל בעיה שצריך לפתור.

ותודה על איחולי ההצלחה!

יאוניגון🌿

מטורף, תגיע רחוק

אני דווקא ההפך- לא אוהבת לחשוב

ומעדיפה לזכור (;

יש תחום שהייתי רוצה שיהיו לי הכישורים והכשרוןGini

לזכור הרבה בע"פ - שפות זרות

זה ממש קריטי ברכישת שליטה בשפות אחרות מאשר שפת אם

נשמע חלוםניגון🌿

זה היה ככה עוזר באנגליתת

בטח מתישהו ימצאו מכשיר שמחדיר למח שפות

אני מחכה שמדענים במכון ויצמן ימציאו חיבור התקןGini

זיכרון חיצוני למוח, כמו למחשב (דיסק און קי)

ואז אפשר יהיה לטעון באותו רכיב המון מידע שיהיה זמין מיידית למוח שלנו.

(כמו שיש כבר פתרונות טכנולוגיים ביו-רפואיים אחרים שמתחברים למערכות ביולוגיות בגוף, למשל קוצב לב, משאבת אינסולין, רשתית מלאכותית, שתל שבלול באוזן)

יותר קל ומהיר להתחיל ללמוד. לא לחכות שזה יקרהקפיץ

להתחיל כבר התחלנו - הסוף כבר מעבר לפינה…Gini

ואם לא עכשיו, ערב ראש השנה והאיחולים לשנה החדשה, מתי כן מתאים לפנטז על העתיד?

חח כע🙈ניגון🌿

בטח מתישהו אולי בעתיד הקרוב כבר לא יהיה ביס לאידעת בטח יהיה משו אחר

(לפי איך שהטכנולוגיה מתקדמת בטיס)

ואנחנו נהיה הדור הישן😂

לא מאמינה בזהקפיץ

אבל זה דיון ארוך מאוד

חח במה?ניגון🌿

אני גם הייתי רוצה שיישאר ככה

למרות שנגיד מבחינה רפואית אני הכי רוצה שיתקדם וישתכלל ובעוד תחומים

שלא יהיה בית ספרקפיץ

שיהיה אפשר להכניס את החומר ישר למוח

(כרגע יש מחקרים על זה ששימוש בבינה מלאכותית דווקא מזיק לציונים, מה שהגיוני מאוד)

העולם יותר מורכב מזה, גם אם זה יקרה

מסכים איתך לגמריGiniאחרונה

שומר כאן למזכרתGini
בהצלחה.קפיץ

אתם תשרדו את זה, ויום אחד זה יגמר

חח כןןניגון🌿

ו--בסוף שנה נשיר בשנה הבאה נשב על המרפסת ואתם תעשו בגרויות😅

רשמתי לחזור בעוד שנה (או קצת פחות אחרי הבגרויות)Gini

לשרשור הזה

(כרגע טנטטיבית ל 1/7/2027)

לילה טוב ובהצלחה לכולנו !

תודה 🤩Gini

אישיות אוכל! התחלתיל המשוגע היחידי

בחרתי מאכל

אתם צריכים לנחש עם שאלות של כן ולא

@Gini @ניגון🌿

צבע ירוק?Gini

אדוםGini

חום (בגוונים של חום)Gini

צבע לבן?Gini

לאא, איזה מאכל לבן יש, קוקוס?ל המשוגע היחידי

גדל באדמה?ניגון🌿

אמממ המקור? האוכל לא.ל המשוגע היחידי

צ'יפס מתפוחי אדמה?Gini

אמממ על אותו עיקרון אבל סוג אחרל המשוגע היחידי

על עוגת גבינה , שמעת? והלמעלה נהיה קצת חום באפיהGini

חחח סבבה, המאכל כתום, העטיפה בצבע אחר.ל המשוגע היחידי

דלעת …Gini

אהממ ציטוס?ניגון🌿

צ'יפס מבטטהGini

לא, תהיה יותר על סוגי חטיפים כמו ציטוס וכזהל המשוגע היחידי

אפרופו?Gini

לא (נראלי בחרתי חטיף קשה 🤦‍♂️)ל המשוגע היחידי

זרקו כמה בכל שאלה, ככה נתקדם טוב

אני חלש בחטיפים. לא אוכלים אצלנו בביתGini

וואלה איזה יופיל המשוגע היחידי

לפחות בורקסים ורוגעלכים כן

ואת אלו רק בשבתGini

טוב אז אני יגלה אבל אתה צריך לבחור הבאל המשוגע היחידי

בסדר 👍Gini

אחלה, טם טדאדאםל המשוגע היחידי
לא מכיר את הסוג הספציפי הזה ☹️Gini

התכוונתי שתגידו כיפלי 😢ל המשוגע היחידי

ממש לא היה בתודעה…Giniאחרונה

אוכל - עכשיו אני בחרתיGini

הופהל המשוגע היחידי

חטיף?

צומח מהאדמה?

היה פעם הולך על האדמה?

חומרי הגלם צומחים מהאדמהGini

אפוי?ל המשוגע היחידי

מטוגן?

מבושל?

מקודם ההנחיות היו כן / לא….Gini

מטוגן

תענה בכן ולא, אני פשוט שואל כמה במקבילל המשוגע היחידי

יענו על זה תענה:

לא

כן

לא

מכינים את זה בבית?

זה ארוז בדרך כלל?

כן | לאGini

ציפס?ל המשוגע היחידי

שניצלים?

זה משו יחסית בריא? (אפילו שמטוגן)

לא, לא, כןGini

וואלה, אמממל המשוגע היחידי

מורכב מירקות?

מפירות?

עם פירורי לחם?

כן, לא, לאGini

יש לזה שם מיוחד?ל המשוגע היחידי

לביבות?

חציל מטוגן?

ירק כלשהוא מטוגן?

כן, לא, לא, בערך (כלומר, מורכב מכמה ירקות)Gini

זה נשמע שם של מאכל בריא כלשהוא שאני לא מכיר...ל המשוגע היחידי

>> כדורי פלאפלGini

חחח חשבתי על זהל המשוגע היחידי

אבל אמרתי לעצמי, מה בריא בזה.

המרכיבים מאוד בריאים - חומוס, כוסברה, פטרוזיליהGini

שום

אשכרה, ותכלס זה נקרא מאכל בריא?ל המשוגע היחידי

בריא, יחסית למטוגנים שיכולים להיות גרועיםGini

כמו סופגנייה

אם השמן טרי, פלאפל הוא מאכל מזיןGini

וואלה, אצלי כל מה שמטוגן נכנס לקטגוריית פחות בריאל המשוגע היחידי

הנהGini
אני עוד בטראומה מהפלאפל האפוי שהיה בישיבהל המשוגע היחידי

אבל נחמד לדעת, אולי אני אקנה מעכשיו יותר פלאפל מאשר פיצה ודברים כאלה.

העיקר שיהיה בתיאבון 😋Gini

אמן תודהל המשוגע היחידיאחרונה

אויריק סאנצ'ז

היו ימים שהייתי צעיר לפורום הזה

הפורום הזה - ז"ל …Gini

מחייה המתים? מישהו התעורר לחיים כאן?Gini

היי אני כאןניגון🌿

אבל מתלבטת אם להתייאש סופית🙈

אין ייאוש בעולם …Gini

טוב משפט מחץ חחניגון🌿

אוליי בחגים יחזרו לכאן?ניגון🌿

כאילו כי יהיה חופש

לא נראה שנוער חדש מגיע לכאן - ולא מבין למה זה ככהGini

כן/:ניגון🌿

לאידעת אולי לא מכירים.... אבל באמת מוזר...

זה דיי ברור למה לא מגיעיםל המשוגע היחידי

למה? מה שונה היום לעומת הפופולריות בעבר?Gini

שיש היום כל כך הרבה פלטפורמות מקבילות ומחליפותל המשוגע היחידי

למשל? (לנוער דתי כמובן)Gini

הנוער הדתי שאני מכיר נמצאל המשוגע היחידי

או בוואצאפ או באסמס

וגם בפייסבוק אינסטגרם וטיקטוק

סוג אחר לגמרי של רשתות חברתיותGiniאחרונה

ווטסאפ, סמס - אלו לא פלטפורמות להעברת הודעות ודיעות כמו הפורומים כאן

פייסבוק - חשבתי שזה רק למבוגרים.. לא יצא לי להיתקל בנוער

ושני האחרונים - זה למעקב אחרי אושיות רשת. לא מקום כמו הפורומים.

אני חושב שזו אמירה פילוסופית מאוד נכונהGini

תמיד צריך להשתדל ולפעול, גם להתפלל ולקוות, שיהיה טוב, שיהיה בהצלחה, גם במצבים שנראים חסרי סיכוי

לפי הגמרא יש ייאוש ל המשוגע היחידי

אבל לא נורא, בסוף יהיה טוב.

זה רלוונטי רק במסכת אלו מציאות ….Gini

אולי 🤷‍♂️ל המשוגע היחידי

ואולי לא

מה באמת?ניגון🌿

חח אז אולי התכוונו לפה😅

במסכת אלו מציאות "ייאוש בעלים" היא סוגיהGini

להבחנה מתי המציאה של המוצא ומתי לא ….

אהה יאוש קונה באבידהל המשוגע היחידי

אבל בכל מקרה, הפורום כנראה השלים את יעודו בעולם ועכשיו הוא עולה בחזרה למעלה

עוד פחות משבוע לחזרה ללימודים 🥲Gini

ואז מהר מאד מתחילים חגי תשרי

זאת הנחמה היחידה שלי😅ניגון🌿

ובאמת עבר בטיס... והיה ככ כיף

למה צריך לימודים? אוףףףף

למה צריך לימודים? זו באמת שאלה טובה וחשובה ביותרGini

שאלתי את ידידי הקבוע Gemini, והנה תשובתו לשאלה (מדוע צריך לימודים במתכונת הקיימת של 12 שנות לימוד):

הדיון על הנחיצות והמבנה של 12 שנות לימוד מעסיק רבות את מערכות החינוך בעולם. למבנה הנוכחי יש יתרונות מבניים וחברתיים לצד חסרונות בולטים בעידן המודרני:

מטרות ויתרונות של המתכונת הקיימת

• חיזוק סוציאליזציה ומיומנויות חברתיות: בית הספר מספק סביבה מבוקרת שבה ילדים ובני נוער לומדים להתנהל בחברה, לשתף פעולה עם קבוצת השווים, להתמודד עם סמכות ולפתח אינטליגנציה רגשית וחברתית.

• הקניית ידע בסיסי והשכלה רחבה: המסגרת נועדה להבטיח שכל אזרח יצא לעולם עם אוריינות שפתית, מתמטית, מדעית והיסטורית בסיסית.

• שיוויון הזדמנויות ומוביליות חברתית: מתן מסגרת אחידה לכלל אוכלוסיית המדינה מתוך שאיפה לצמצם פערים סוציו-אקונומיים ולאפשר נקודת זינוק שווה לכולם.

• מסגרת בייביסיטר לאומית והחזקת המשק: מערכת החינוך מאפשרת להורים לצאת לעבודה במשרה מלאה ולהחזיק את הכלכלה מתפקדת.

• הבשלה רגשית וקוגניטיבית: גיל ההתבגרות כרוך בשינויים פיזיולוגיים ומוחיים משמעותיים; 12 השנים מספקות מרווח זמן להתבגרות מלאה לפני היציאה לשוק העבודה או להשכלה הגבוהה.

ביקורות ואתגרים במבנה הנוכחי:

• חוסר התאמה לשוק העבודה המודרני: המודל הקיים נבנה בעידן התעשייתי ומבוסס על שינון והנחתת מידע, בעוד שהעולם המודרני דורש חשיבה ביקורתית, יזמות, יצירתיות וסתגלנות.

• חוסר גמישות והתאמה אישית: למידה בקצב אחיד עבור עשרות תלמידים בכיתה אינה מתחשבת בכישורים, בחוזקות ובקצב הלמידה הפיזיולוגי והאישי של כל תלמיד.

• מיקוד יתר במבחנים ובציונים: שיעור ניכר מהזמן מוקדש להכנה למבחנים סטנדרטיים (כמו בחינות בגרות) על חשבון עומק מחקרי, סקרנות טבעית או פיתוח מיומנויות מעשיות לחיים.

• אובדן זמנים וחוסר יעילות: רבות מהמיומנויות והתכנים הנלמדים לאורך 12 שנה ניתן להקנות בפרק זמן קצר בהרבה באמצעות שיטות הוראה מודרניות וטכנולוגיה מתקדמת. שינויים טכנולוגיים והתפתחות הבינה המלאכותית מובילים כיום מגמה עולמית של לבחון מחדש את מבנה הלמידה, מעבר משינון לצבירת מיומנויות, ושילוב למידה היברידית ומותאמת אישית.

וכנראה שאם לא היינו הולכים לבית הספר, היינו אוליGini

במציאות חיים כזו שהבנות הצעירות היו יוצאות עם הצאן… כמו רחל ולאה, כמו ציפורה - ואנחנו הבנים היינו מגיעים לחפש כלות מבין הבנות הלבושות לבן ורוקדות בכרמים 🙂

הלוואי שהיה ככהניגון🌿

נשמע מושלם לפעמים בא לי לחזור לפשטות של פעם

טוב אבל בכל זאת העולם התקדם רק בזכות אנשים שהשכילו ולמדו

אז..... חייב (:

וזה קרע אותי שהוא כתב - מסגרת בייביסיטר לאומית😅😅

לא נראה לי שהיה משהו טוב יותר בפשטות של פעםGini

ונשים היו במצב עוד יותר גרוע מהגברים.

(המשך תשובה מ Gemini)

לאורך מרבית ההיסטוריה, החינוך וההשכלה שיקפו את התפקידים המגדריים המסורתיים: בנים חונכו למרחב הציבורי, לפרנסה ולמנהיגות, בעוד בנות חונכו למרחב הפרטי, לניהול משק הבית ולגידול ילדים.

התפתחות הפערים בין החינוך לבנים ובנות לאורך ההיסטוריה התבטאה במספר מישורים:

• העת העתיקה והימי הביניים: השכלה פורמלית (קריאה, כתיבה, מתמטיקה ופילוסופיה) הייתה נחלתם של מעטים בלבד – כמעט בלעדית גברים ממעמד גבוה או אנשי כמונה. בנות למדו בעיקר בבית אמהותיהן מיומנויות מעשיות כמו טווייה, בישול וניהול הבית.

• הסללת התכנים הרשמיים: כאשר החלו לקום בתי ספר נפרדים לבנים ולבנות (במיוחד מהמאה ה-18 והלאה), תוכנית הלימודים הייתה שונה לחלוטין. בנים למדו לטינית, מדעים, חשבון ופוליטיקה כדי להכין אותם לאקדמיה ולשוק העבודה. בנות, גם מהמעמד הגבוה, למדו בעיקר נימוסים, צרפתית, נגינה, תפירה וספרות קלה – תכנים שנועדו להפוך אותן ל"רעיות מיומנות ומארחות ראויות".

• נגישות להשכלה גבוהה: עד סוף המאה ה-19, אוניברסיטאות היו סגורות לחלוטין בפני נשים בכל רחבי העולם. המחשבה הרווחת הייתה שלימוד אקדמי מאומץ עלול "להזיק לבריאותן" או אינו נחוץ לתפקידן החברתי.

• הקשר היהודי: במסורת היהודית, בנים חונכו מגיל צעיר ב"חדר" ובישיבות ללימוד תורה, משנה וגמרא. לעומת זאת, חינוך הבנות היה בלתי פורמלי והתמקד בדינים המעשיים של משק הבית.

השינוי המשמעותי החל רק בתחילת המאה ה-20 עם הקמת רשת "בית יעקב" על ידי שרה שנירר, שהמציאה מחדש את החינוך הפורמלי לנשים בחברה החרדית.

תפיסה זו החלה להשתנות בהדרגה בשלהי המאה ה-19 ובמהלך המאה ה-20, בעקבות המהפכה התעשייתית, צמיחת התנועות הפמיניסטיות, והחלת חוקי חינוך חובה אחידים שהשוו את תוכניות הלימודים והנגישו את האקדמיה לשני המגדרים.

כןן טוב לא זכרתי את זהניגון🌿

חוצמיזה נראלי אנחנו היחידים כאן

יש עוד טיפהל המשוגע היחידי

אבל הם כבר התחילו לימודים בא' אלול

חח לכן כולם נעלמווניגון🌿

גמני מתחילה עוד רגע😬

נו אז איך להתחיל?

חח מוזר לי להגיד את זהל המשוגע היחידי

אבל אני כבר שיעור ב' בישיבה גבוהה,

זה אחרת קצת מלהתחיל שמינית, אבל עדיין התחלה חדשה ונחמדה.

שונה מאודדניגון🌿

חח זה יתרונות וחסרונות..

ובהצלחה לך שתהיה שנה טובה(:

נכון, אמן תודה, גם לך.ל המשוגע היחידי

אם אנחנו היחידים, אף אחד לא יפריע להינות מהמתוקיםGini

לשבת

או שזה יוציא מהמיטה את כל הרדומים …

חחח יאמי נראה טעיםניגון🌿

מה עובד במאפייה?

נכנסתי לקנות רוגלאך וקרואסונים לשבתGini

חנות (מאפיה) אהובה וטובה ליד הבית

והחלטה של רגע, לצלם ולשתף כאן

אתם באים איזה משחק פה?ל המשוגע היחידי

אני רואה פשוט שאתם פעילים...

איזה משחק?Gini

לא יודע יש כל מיניל המשוגע היחידי

אמת או חובה

אסוציאציות

שרשור שירים

ועוד...

תתחיל ואזרום איתךGiniאחרונה

סיבוש אלול מחר!ניגון🌿

איזה מהרר עבר החודש הזה🙈

המלצות למעיינות שוויםניגון🌿

רעיונות?🙏

אני גם אשמח לדעת - בכל האיזורים בארץפ.א.

ואז לפי ההמלצות והאטרקטיביות של המקומות

המומלצים, בוחרים לאן ללכת.

(למשל, לצורך הדוגמא, אם אבקש מעיין מומלץ באיזור טבריה, ואין כזה - אז לא אדע על מעיינות אחרים בארץ שכן מומלצים…🙂)

בעיקר ירושלים השומרון והסביבהניגון🌿

הייתי מציעה לשלוח את זה בצמ"על המשוגע היחידי

(אפילו שאת פחות)

פה אין כמעט מגיבים,

יש באזור גוש טלמונים כמה, - עינות ענר, מעיין חרשה, עין דני.

וגם לכיוון ואדי זרקא (עטרת) אמור להיות מעיין חדש שאפשר ללכת, לא זוכר את שמו.

בשומרון באזור שילה/עלי, - עין עוז, מעיין הקטורת, מעיין הגבורה.

בצפון יש את המפורסמים בסגנון המשושים ובאזור שלהם, - משושים, ג'וחדר, ונראלי עוד...

צפון סביבות בית שאן/שדה אליהו, יש - עין נזם, בריכות המפלים, ועוד כמה.

אזור ירושלים יש הרבה בסביבות הדסה עין כרם וההרים, - סטף, עין לבן, עין טייסים, עין חינדק, ועוד הרבה שיש במפות של המקום,

כמובן ליפתא בכניסה לירושלים.

אזור לטרון לכיוון מודיעין יש עין מח"ר

זה מה שעלה לי עכשיו בראש.

ואוו תודה רבה!ניגון🌿

טוב אני כותבת כאן דווקא כי באלי להחיות אותו

למרות שכבר מלא ניסו ולא הצליחו.. אממ אז צודק, אולי אני יעבור לצמ"ע🙃

בשמחה, אני אולי עברתי את הגיל, אבל בהצלחה ל המשוגע היחידי

חח תודההניגון🌿

אז נראלי אני באמת היחידה כאן🙈

הנוער של היום נמצא במקומות אחריםל המשוגע היחידי

ולא צריך לפרט עוד

יש כאלה גם במקומות טוביםל המשוגע היחידי

פשוט אין להם סמארטפון עם אינטרנט

(כמוני, אני מהמחשב)

כע. יש אבל קצתניגון🌿

לפחות בהרגשה....(: גם אני מהמחשב

מעניין מה יקרה עוד כמה שנים עם הנוער? כי מצד אחד יש התחזקות ומצד שני התדרדרות...

נכון, בהרגשה ונראלי גם בתכלס'.ל המשוגע היחידי

מה יקרה עוד כמה שנים, נדע עוד כמה שנים,

אני חושב שכרגע הרוב בנקודה של הימשכות אחרי התרבות, אבל ב"ה יש הרבה שלא, והם מספיקים.

צודק..(:ניגון🌿

נכנסתי כי היה בראשי. מה יהיה? יהיה טוב!תפוחית 1

בסוף תמיד היה אתגרים ונסיונות ובסוף אנשים נהיים לאנשים טובים ברובם הגדול

(ראו את זה במלחמה שאותו נוער לשעבר שקיטרו עליו קם כמו אריות והגן על עם)

גם אשמח שהפורום יחזור להיות פעיל 🥹אצבעוני

הלוואיייייניגון🌿

אני לא ידעת אם יש פה בכלל נוער שלא נכנס בצמ"ע😅😅

אם אתם רוצים שהוא יהיה פעילל המשוגע היחידי

בכבוד, גורל העולם תלוי בידיכם

בצמ"ע אין כמעט נוער, אם בכלל, אבל יש עדיין קצת אנשים פה בפורומים שנמצאים בכל מיני פינות מוסתרות

חח אני מנסה פשוט אם אין אנשים אהמממניגון🌿

וטוב אני עדיין לא גיליתי אותם😅

אני גם אשמחיהודי חסידי

למרות. שאני בגבול בין נוער לצמה

ישש טוב אני גם מתקרבת..(:ניגון🌿

יש בעיהיהודי חסידי

אני בד"כ לא כ"כ זמין באינטרנט...

אבל העיקר הרצון

חחחח

חחח בעיה מוכרתל המשוגע היחידי

אם לקרוא לזה בעיה,

אבל בשביל זה יש את בין הזמנים

יחי המלךיהודי חסידי

אין על ביה"ז

הוא קצר מדייל המשוגע היחידי

אבל ברמת יעילות שלי זה עדיף ככה

קצר וממוקדיהודי חסידי

לרוב החופש בתיכון ארוך מידי ואתה מאבד את זה

לא זכיתי אף פעם לחוות את החופש הארוךל המשוגע היחידי

אבל הגיוני שהייתי באמת ממצה אותו

ביהז באמת קצר, על הממוקד אני לא יודע

גם אני חחחחניגון🌿

איך יכול להיותיהודי חסידיאחרונה

שאף פעם לא היה לך חופש ארוך?

עוד כמהיהודי חסידי

יש את עין סמיה מעיין חדש ליד כוכש, טוב מאד ויחסית נגיש, יש את עין ראשש פחות נגיש ופחות אנשים, מגיעים דרך מלאכי השלום, יש את הבריכות החדשות בבקעה שדי קרובות לשומרון בריכות הורדוס בריכה ענקית 40×40 מטר בערך גבוה יפה קצת חם, כמובן מלא אנשים אבל תמידיש פינה ריקה במים בגלל הגודל.

תודה!ניגון🌿

באמת שמעתי דברים טובים על עין סמיה, (וגם שיש שם עגלת קפה🙃🙃)

אחלה מקוםיהודי חסידי

לא מכיר את העגלה קפה האמת

חחח זה נכנס לראשיל המשוגע היחידי

נראלי זה יותר בכיוון של "מצב הנוער בימינו"

למה ההתלהבות שנכנס לראשי?פ.א.

כי ענו פה בדיוק תשובה אחתל המשוגע היחידי

מתוך כמה,

שקשורה לכותרת.

אולי יעניין אותך