אמלהההמאוורר לבן
אמלהה זה כל כך מפחיד !!!
לא מספיק שיש לי הרבה הרבה פחדים וחששות , היום בגלל הפיגוע הזה שהיה בשבת , אני לא ארדם!
אני לא יכולה כבר אני ממש סופר פחדנית מערבים ואפילו כבר כתבתי על הפחד שלי פה , אבל למה??
מה אני אמורה להגיד להורים שלי?
שאני פוחדת מערבים?
שאני בלילה מתחילה לדמיין שהם עושים את אותו דבר למשפחה שלי?
שאני חולמת חלומות שאני מתעוררת מהם בבהלה?
שאני לא יכולה לישון נורמלי?
שממש קשה לי להרדם?
שבלי רעש שיש לי בחדר , המאוורר או מזגן , אני לא יכולה לישון ?
שאני חייבת שיהיה עוד משהו ער איתי בבית , ושלא אני אהיה הילדה היחידה שערה בבית ?
אני יודעת שבטח יגידו לי לספר על זה להורים , אבל אני ממש לא אחת כזאת .
אני לא יודעת איך מוציאים דברים לבחוץ , אוקי עם חברות זה יותר קל לי וגם אם אני אגיד להן , במה זה יעזור לי???
כן , אני גרה ביישוב דיי קטן קרוב לכפר ערבי , וכל לילה אני ממש מפחדת , מחדש.
למה?

באמת שאני כבר לא יודעת מה לעשות ...
אני ממש מפחדת!
חוץ מזה ההורים שלי יגידו לי שאין לי מה לפחד כי לא יקרה לי כלום , אבל הם לא באמת מבינים את הפחד הזה שלי!!!
מצטערת שזה ממש ארוך , הייתי חייבת לפרוק...
זה ממש לא בושהעמירם

אחרי פיגוע כזה ממש לא.

בליל שבת ששמעתי על הפיגוע נכנסתי לחדר וסגרתי את החלון והתריס עד הסוף, משהו שאני לא עושה בדרך כלל. זה טבעי, אבל כדאי שתפרקי את הפחד אצל מישהו.

אצל מי בדיוק?מאוורר לבן
האחות בכלל לא תבין , שלא נדבר על הקטנה .
ואחים שלי בכלל יגידו לי שאני פחדנית.
המורה או משהו כזהעמירם

את בטוחה שהם יגידו לך שאת פחדנית? אין להם לב.

וגם אני כותב כאן בתור סוג של פריקה. בדרך כלל אני לא כותב בנוג"ה

אולי מדריכה או מישהי שאת קרובה אליה, בת דודה, סבתא, דודהחיוך קטן גדול
זה טבעי לגמרי ואין לך מה לפחד
קצת קשהמאוורר לבן
אין לי בת דודה בגיל שלי.
אני לא כל כך מחוברת לסבתא שאני אפרוק אצלה את מה שאני חושבת...
בדיוק סיימתי חטיבה אז אני כבר לא כל כך בקשר עם המורה...
ואני לא יודעת , זה מרגיש לי ממש מוזר שפתאום אני אבוא כך למשהי לפשוט יגיד לה ממה אני מפחדת , ואני גם לא כל כך בטוחה שהן ידעו איך לעזור לי ...
את לא בסניף או משהו? לכי למדריכהעמירם

גם אם הם לא ידעו איך לעזור הם בטוח יכוונו אותך למי שיודע. והי, יש גם אותנו! כאילו אני אישית לא כל כך יעזור, אבל יש כאן כאלה שמאוד יעזרו.

אני עודדתי את עצמי במשהו קצת מגעיל..נער גבעות מצוי

פעם, פחדתי שערבים יחדרו לנו לבית ח"ו. אז עודדתי את עצמי (אני נורא מתבייש בזה, באמת) שאין סיבה שערבים יחדרו דווקא אלינו, הרי יש עוד 4 בתים לפנינו, הם בטח יחדרו אליהם....  ה' ירחם עלי...

בהצלחה גדולה. בעז"ה לא נצטרך לפחד מאויבינו לנצח..

מתביישתמאוורר לבן
תכלס תמיד עולות לי המחשבות האלה , זה באמת נורא!!!
גם אני מעודדת את עצמי ככהקשה זה טוב :-)
ואני עודדתילטובה
שיש גדר, ושאנחנו ב"ה באמצע הישוב אז הסיכוי ש.. האמת אתמול בלילה כן פחדתי שוב קצת כי התפרסמו הודעות שמחפשים מחבל שרוצה לעשות פיגוע אצלנו בישוב.. מקוה שאלו היו הודעות שווא. עדיין לא לגמרי נגמר לי החשש מזה. עדיין ישנתי עם חלון פתוח כן התלבטתי קצת עם לסגור. אז את לא לבד.
הי, לא אני לא שייכת בעקרון לפורום אבל-באורות
ראיתי את השרשור ורציתי להגיב.
א. מאוד לגיטימי לבוא להורים ולהגיד שאת מפחדת. לצערנו הפחד הוא מוצדק וזה לא שאת מפחדת שיש לך"מפלצת בתוך הארון". יש מפלצות אמיתיות בחוץ. ההורים אומרים שלא יקרה לך כלום כי לצערם אין להם מה להגיד, זו הדרך היחידה שלהם לנחם אותך.
ב. כן אפשר לעשות השתדלות ולנסות להתגונן עד כמה שניתן- לבקש מההורים שיקפידו לנעול את הבית תמיד ולא רק בלילה כשהולכים לישון, שלא יהיו חלונות גדולים שניתן להכנס דרכם, ובמידה ואתם גרים בשטחים אז שאבא שלך יהיה עם נשק.
ג.ןלעצמך- דברים שעזרו לי כשהייתי מפחדת בלילה ושעדיין עוזרים לי- כשהמחשבות המפחידות מתחילות אני לפעמים שוב אומרת שמע ישראל, אני מנסה לקרוא איזה ספר נחמד או להזכר בסיפור שמצחיק אותי. הכל רק לא לחשןב ספציפית על הדברים הרעים. אפילו לראות סרטון סטנד אפ בפלאפון.
עוד עצהיהודיה מישראל
לקרוא קריאת שמע בכוונה ולהגיד כמה פרקי תהילים ולבקש מה׳ שישמור עלינו.
לי זה עוזר עם הפחדים שלי.
עכשיו בדיוק דברתי עם חברותמאוורר לבן
בקבוצה על הפיגוע , ואני ממש מפחדת , אפילו לישון במיטה שלי , אני אפילו מרגישה שהדבר היחידי שיכול לעזור לי הוא לישון עם ההורים , אני ממש מפחדת , ותמיד אני מנסה לא לחשוב על דברים מפחידים , אבל תמיד זה שוב עולה לי למחשבות.
אוףףףףףףף
מקווה לעזור123567

גם לי היו תקופות כאלה..עצובבאותו זמן שמתי לב שתמיד הדלתות יהיו נעולות.. למרות שדי צחקו עלי..

אני גפ לא ילדה שתשתף את ההורים בדברים אישיים, אבל אפשר לנסות לעשות את זה בקטע ענייני, לספר להורים שאת ממש מפחדת ולא בא לך ללכת לישון.. או משהו בסיגנון.. שהם יבינו שזה יותר רציני. את יכולה לנסות לפנות לאיזה שהוא איש חינוך\יועץ שעונה באתר\וואצאפ.. אני לא בקיעה באנשים כאלה אבל אפשר לברר..

עניתי לך על כל מיני דברים שעוזרים לי, מקווה שהם יעזרו גם לך, את יכולה לנסות ללכת על העקרונות של מה שאמרתי ולתרגם למשהו שמתאים לך..בכל מקרה בהצלחה!!נשיקה

יקרה .א"י לעמ'י
דבר ראשון זה לא בושה נשמה!
זה שאת פוחדת .. אפשר לטפל בזה. לומר להורים.
תנסי לעשות עםזה משו.. לא להשאיר אתזה ככה.
ממליצה לספר למישות
שבוע טוב ! אכן ... מובן מאד מאד.נפש חיה.
לגיטימי ומותר לפחד.

הפחד תכליתו לעורר אותנו להיזהר.
למשל-חום האש מעורר להיזהר מקבלת כוויה.

אבל
כשהפחד משתק- זה קצת משיג א המטרה ההפוכה.

אז לא להתעלם ממנו
הוא רגש. ולא כדאי להתעלם מרגש או להתכחש לו.
הייתי מאד ממליצה לפתוח את זה עם ההורים
ולחשוב למה בעצם אנחנו מפחדים. ממה נגרם.

במישור האמוני הייתי מציעה ללמוד דברים שיחזקו אותך. יש מנהיג לבירה ואנחנו לא לבד!

לומר קריאת שמע בכוונה
לומר מזמורי תהילים
להתפלל בפנייה אישית או כל דבר שעוזר לך...

במישור המעשי הייתי מציעה לנקוט פעולות כמו
לשים לב שהבית נעול וכו'.

ואת מוזמנת לפנות באישי.

יקרה(
ה ישמור עלייך בתוך כל עמישראל!
תודה רבה! עזר לכולם!עמירם

התלבטתי אם לתייג אותך בתור פסיכולוגית הפורום הבילתי רישמית

אתה תמיד יכול לעשות מה שתרצה ה יברך אותך!נפש חיה.
חחח כנ"ליחידי
עוד דבר שחשבתי עליו- ניתובנפש חיה.
בדרך כלל הפחד משתק אותנו.
כשנבין מאיפה הפחד עצמו מגיע וננטרל את הגורמים לו
אפשר יהיה "לתקוף" מזירה אחרת- עשייה.

עשייה שתמריץ ולא תיתן לפחד לתפוח ותגרום לנו להחמיץ את כח החיים שקיים בנו.

מתוך הבנה ברורה
א. בהשגחת השית עלינו בכל צעד.
והכל בגזירת עליון.

ב. ארץ ישראל ומעלתה

ג. כח של מעשה חיובי
עצה שב"ה עזרה ליריקוד
גם לי פעם היה פחדים מטורפים לא הייתי ישנה ובאמת שעזר לי התחלתי לקרוא קריאת שמע על המיטה הפחדים ב"ה כמעט עברו וברור שיש פעם שאני מפחדת אבל להגיד למשל "המלאך הגואל..." זה באמת עוזר ומחזק בהצלחה!
אולי תכתבי להורייך? חשוב שהם ידעונעימת הליכות

ראיתי את הכותרת... חייב להגיב...סלמון

יש לי ילד קטן מבר מצווה.

השבת, הכרנו בכך שהטראומה של חטיפת 3 הנערים מלווה אותו בצורה חיה וממשית, אע"פ שהיה אז קטנצ'יק.. (אמנם ראינו עד עכשיו, אבל הפעם - "ירד האסימון").

כהורה - כבר מחר אתחיל בירור איך לעזור לו, כי אי אפשר לחיות חיים בריאים כך.

אז מנקודת מבט של הורה - חשוב מאד לדבר עם ההורים ולבקש עזרה.

את לא צריכה (או יכולה) להמשיך לחיות באופן שיש לפחד השפעה ממשית על חייך. וברור שזה גולש לעוד תחומים, בין אם את מודעת לזה ובין אם לא.

אמנם אם את בטוחה לחלוטין שהורייך לא יבינו שזה רציני, נסי למצוא מי כן יכול לתמוך בך באופן רציני ודיסקרטי. נראה לי שיש קו אנונימי לעזרה וכד', אולי החברות יעזרו. אבל חשוב מישהו מקצועי.

והכי חשוב שתדעי שאת הנורמלית כאן, וממש מצער אותי (אותנו) הפחד שאת חווה!

בנתיים, עד שה' יסלול לך דרך לצאת מזה, תקראי מזמור תהילים "ויהי נועם.. יושב בסתר עליון".

יש בו משהו מאד מאד מרגיע ומכוון.

בהצלחה!!!

אולי לא לגמרי קשור אבל בכל זאת חשוב לדעתי שאנשים יקראופשוט יהודייי
לא אני כתבתי אבל ממש יפה, פשוט אין מילים ולא נשאר להגיד כלום חוץ מזה שאנחנו חלק מתהליך שלם...

לי נמאס. עוד יותר מזה שנמאס מפיגועים, נמאס לי שהדברים עוברים לידי. ועוד יותר מזה, נמאס לי שאני מסתפקת בפרק תהילים, הפגנה במקסימום. וזה לא שאני יודעת מה יש לעשות...אבל החוסר אונים הזה משגע אותי. בדיוק למדתי השבוע בהלכות מלכים  ברמב"ם, שהמשיח יכול להיות כל אחד מאיתנו. אשכרה..מה שצריך זה להיות עובד ה',לקרב את עם ישראל לאבאלה בשמיים ולתורתו וללחום את מלחמות ה'. תמיד שאני חושבת על משיח, אני חושבת על אדם הדור פנים, עם זקן לבן וחמור, שמסתובב בעולם ואוסף את כולם. ויוצא לי לחשוב כמה מדהים זה יהיה, ומתי בכלל..ואם אני מוכנה לזה...
ואולי לא, אולי המציאות הזו היא דמיון. אולי ה' שם אותנו, את הדור החזק הזה במציאות הכל כך הזויה הזאת לא סתם. תמיד אנחנו מדברים שלכל דור יש תפקיד משלו. ומה התפקיד שלנו?? שלי?.. השבוע יצא לי להנכיח את המחשבה הזו אצלי. המחשבה שאולי מישהו מאיתנו, תנועה, גל של מעשים, הוא המשיח.. אותי זה טלטל. נראה לי שזו התחלה טובה, הטלטול הזה. מעבר ממחשבות על מתי הוא יגיע ולמה בכלל צריך לאיך אני מביאה אותו. לאן הדור הזה הולך. אומרים שבדור שבית המקדש לא נבנה בימיו נאמר עליו שבדורו הוא נחרב. האם גם בדורי בית המקדש יחרב שוב?? ושוב?...
זעקה. זה מה שאנחנו צריכים. אבל לא חד פעמית כזאת, אחרי פיגוע או לפני פינוי. זעקה אמיתית. לצאת מהבור. להגיע כבר. זה מה שנדרש. זה צורך השעה. זה מבחן הדור.
תכלס, אנחנו חיים בזבל. ומתבוססים בו. מכוסים כל כך שאפילו רצון חזק אין בנו. אני מאמינה בטוב ה' בעולם. משתדלת. חלק בלתי נפרד מהאמונה שלי היא שאני מאמינה שהשער שלנו לחיים נכונים, חיים שה' מכוון אותנו אליהם, חיים משמעותיים, כאלה ששואפים לתקן עולם במלכות שדי- הוא בית המקדש.  ומתוקף כך גם כל עוד אני כאן, תפקידי להביא אותו. ויש המון דרכים, זה לא שחסר.
ואם אני מרגישה שאני מאבדת כיוון, אז זה עלי- לשאול, לברר... לא שוב לאכזב את ה', לא שוב להחריב את בית המקדש...לא שוב לאבד את הצפון.
בא לי שזה משהו שתמיד ישאר במחשבה שלי.שלנו. שלא נצטרך יותר צביטות כדי להתעורר.  אמן.
לא מסכימה עם כמה דברים שם. אנחנו לא חיים בזבל. ממש לא!נפש חיה.
אולי במורכב כן.וקשה לנו לחוות טוב שלם.

אבל

זה ממש לא זבל.

וצריך הרבה סבלנוצ ואמונה.

והבנה שלא הכל אנחנו מבינים.

כולל חלק ממה שהבחורה כתבה פה.
אויש נופשוט יהודייי
את נתפסת על משפט אחד מהכל... אבל מה שבא לך, אני לא אתווכח...
כי לפעמים מילה אחת משמעותית וזה אבל ניחא.... הקטע עצמו מעניינפש חיה.
וטוב שנתת אותו.

ואתה יהודי מה השאלה?!...

ובטח שאתה יכול להתווכח
יש לי מה להגיד בנושאמתנחלת גאה!

@מאוורר לבן אשמח שתבואי לפרטי.

הפחד שלך הוא ממש לא חריגצומחת.....

יקרה,

אמנם אני כבר לא נוער (אמא לילדים קטנים, וסטודנטית בתחום טיפולי), ראיתי את הכותרת שלך בעמוד הראשי, אז נכנסתי. 

קודם כל, חשוב שתקבלי את עצמך. הפחד שלך הוא לגיטימי לחלוטין. והתגובה שלך היא נורמלית לחלוטין, למציאות לא-נורמלית.

להרבה אנשים נורמליים יש חרדות (וזו לא מחלת נפש כפי שעזיהו כתב..). 

תקשיבי לרגש שעולה בך, תכילי אותו, את בסדר. אל תפחדי מהפחד.

הפחד הוא רגש אינסטיקטיבי שנועד להגן עלייך.

זה טבעי מאוד שאם שמעת על פיגוע חדירה, ואת גרה באזור קרוב לערבים, אז טבעי שהפחד הזה יעלה.

חשוב לשתף את ההורים. אין מה להתבייש בזה בכלל.

ובכלל לשתף את מי שאת מרגישה בנוח איתה. לא לשמור בבטן.

דבר שני- שאלה טכנית- האם יש אפשרות להתקין סורגים?

אשתף אותך שיש לי חרדות מאז שחברות שלי נרצחו לפני שנים. אני מתפקדת מצוין בחיים, אבל כן- גם לי יש פחדים בנוגע לפיגועים וערבים. וזה בסדר. 

אם החרדות כבר משפיעות על התפקוד היומיומי אפשר ללכת לטיפול. ישנן גישות שונות. לי אישית עוזר מאוד cbt וגם emdr. 

כמובן שגם לדבר עם ה' זה מאוד עוזר. לספר לו על הפחד, ולבקש ממנו עזרה.

בהצלחה רבה!

למה את מגיבה לי?עזיהו
אשמח מאוד לשמוע על מישהי טובה בטיפול ב emdrבאיזור המרכז.אם ישראלית

עדיף שתפני באישי כדי שלא ינצלש מידיינפש חיה.
בתור מישהי שגרה בגב ההר שבשומרוןbatbat654

כן, כן, צמוד לאיתמר, אלון מורה וכל שאר הישובים שהיו בהם פיגועים בזמן האחרון. ואני מכירה את הנרצחים של הפיגוע האחרון. וזה קשה לי נורא. 

חשוב לי לעדכן- 

את לא היחידה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

המון המון אנשים ובעיקר נוער מפחד, נלחץ, עצוב, כואב והכל ביחד. וזה תחושה איומה. מניסיון.

העצה המרכזית שלי והרבה אנשים אמרו את זה- ההורים הם הכל. דברי איתם. שתפי אותם. תבכי ביחד איתם. תפרקי את זה. אם לא אותם אז תשתפי חברה אחת טובה שלך, עדיף פנים מול פנים ולא דרך הטלפון. זה חשוב.

בהצלחה.

חשוב לי להגידמאוורר לבן
אני מכירה בנות שממש זורמות עם אמא שלהם / אבא .
מדברות איתם על הדברים שמציעים להם ועל התחושות שלהם , אבל , אני לא כזאת , אני לא יודעת איך להתחיל , מה להגיד , ואיך זה ישמע ....
סליחה שאני כל הזמן אומרת את זה...
את מתכוונת שאת צריכה הנחייה מפורטת?סלמון

איזה משפטים להגיד, מתי לפנות וכד'? 

או שאת מתכוונת שאין לך מושג איך לפנות אליהם - כי הם לא כאלה שאפשר להתייעץ איתם?

עםישראל גיבורעם ישראל גיבור

עם ישראל הוא עם גיבור עם שניצח במילחמת העצמאות במילחמת ששת הימיים עם שבסוף מוכיח פעם אחר פעם שהוא יכול נגד כול דבר עם ישראל היה בסכנות קיומיות ערב מילחמת ששת הימים העיתונים פירסמו שכניראה מיליוני ערבים עם סכינים וגרזנים יעברו בית בית ישוב ישוב ועיר ועיר וישחטו אחד אחד ולא לצהל ולא להמישטרה יהיה את היכולת לעצור את את זה ועכשיו זה כולה איזה ערבי מיסכן שגם ככה הלך לו החיים שניכנס בהפתעה לבית דוקר אנשים בני 70 ותוך 2 דקות מנטרלים אותו הם חלשים הם עלובים הם מיסכנים אין להם שם יתרון עלנו לא ביכולות לא לא באמצעים לא בכוח (תיראו תמונות שלו ושל אבא שלו)ולא בנחישות היתרון היחיד שיש להם זה שהם היוזמים והם בעמדת ההתקפה תראי בכל מילחמות ישראל ברגע שאנחנו ניכנסים להתקפה הם נעלמים(אני כותב את זה גם שזה לא ממש קשור לפחד שלך באופן פרטי אבל זה קשור לפחד הלאומי) אנשים לפעמים חשבים שהערבים חזקים ומעריכים בלב את הכאילו מסירות נפש שלהם אבל בא נחשוב איזה מעפנים הם אנחנו ביתקופת המנדט הבריטי עם 700 אנשי אצל 50(במיקרה הטוב) אנשי לחי העפנו מיכאן מעצמה שניצחה את גרמניה בתוך 30 שנה ועכשיו באמת אין לפגועים האלה שמץ של סיכוי אז בואו ניסתכל מה עברנו ולמה אנחנו מסוגלים ושום מחבל מיסכן לא יפחיד אותנו 

כדאי מאד שתמצאי אדם מבוגר לדבר איתויש תקוה

הפחדים האלה ממש ממש טבעיים. אבל זה לא אומר שלא צריך לטפל בהם. אם את מרגישה שהפחד משתק אותך כדאי לך לפנות לרופא המשפחה, יש כדורים שממש עוזרים. וכמו שכשיש כאב ראש אף אחד לא מתבייש לקחת אקמול, גם כשיש חרדות אפשר לקחת כדורים מפחיתי חרדה זה לא הופך אותך לפחות טובה או לחולת נפש או משהו כזה

ממש ממש מבינה אותך...בנחת...

גם אני לא שייכת לפורום וראיתי בראשי.

עברתי בעבר תקופה ארוכה של טראומה בגלל אירוע שהיה ביישוב שגרתי בו.

כל ערב מרגע שהיה חושך לא יכולתי להשאר לבד והייתי חייבת מישהו להיות איתו או לפחות לדבר איתו.

וניסיתי לעזור לעצמי וזה לא היה קל!

מה שהיה הכי עוזר לי זה מחשבות של אמונה, שה' משגיח ועושה הכל לטובה. ובאמת. ומה שהוא יעשה זה באמת טוב, גם אם לי נראה אחרת. ואם זה טוב אז מה אני צריכה לדאוג?

וגם ניסיתי ללכת "עד הקצה". זה נשמע נורא אבל דווקא זה מה ששחרר אותי יחסית. אז מה יקרה? נגיד יבוא מחבל אלינו הביתה ו... אז יקרה הכי גרוע ו...

אם ה' יחליט שזה מה שצריך להיות איתנו אז אני באמת מאמינה שזה טוב לנו. גם אם קשה. יש מצבים שנראים קשים אבל זה לא אומר שזה רע. 

(קשה להכנס לזה בתגובה קצרה בפורום אבל אני באמת בטוחה שמצבים קשים בונים אותנו מאד, למרות שאנחנו ממש לא רוצים להיות בהם ומקוים להבנות בדרכים נעימות)

אני מוכנה לעזוב את ההבנות שלי והשליטה שלי במציאות ולהרשות לעצמי להיות באמת בידיים של ה' ולסמוך עליו שהוא הכי בעולם דואג לי ושומר עלי יותר ממה שאני יכולה לעזור לעצמי.

המחשבות האלו ממש לא קלות ומנסים לברוח מהן, אבל איפהשהו דווקא אחרי שמרשים לעצמנו לחשוב אותן יותר קל להרגע. 

כתבתי ממש ממש בקיצור ואלו דברים שדווקא דורשים הרחבה אבל לא יכולתי יותר עכשיו.

ממש מקוה שמי שקורא יבין אותי כמו שהתכוונתי... 

ואם הפותחת או מישהו אחר רוצים - מוזמנים לשאול בשמחה כאן או בפרטי.

*פוסט-טראומהבנחת...

בנחת.. ממש מסכימה עם מה שכתבתצומחת.....

הרי מה מפחיד אותנו באמת? אי-הוודאות.

זה לא המוות שמפחיד, אלא זו אי-הוודאות.

וכשמתעמתים מול פחד מוות, והולכים עם המחשבות עד הקצה, כמו שכתבת. אז דווקא זה יעזור לשחרר. שוב- ממליצה מאוד מאוד לעשות זאת במסגרת טיפול. 

וזה מאוד נכון להסיר את השליטה ולהשליך את עצמי על ה'.

הרי באמת באמת אנחנו יודעים בשכל שאין לנו שליטה על כלום. זה לא באמת יועיל לי לפחד. והחרדה רק גורמת לי להיות במוות כבר בחיים....

אלו דברים שאני אומרת לעצמי בשכל, וזה מאוד עוזר לי.

ברגש, שוב לקבל אותו, הוא הכי לגיטימי וטבעי. לחבק את עצמי עם הפחד שעולה בי.

הצעהאין כמו התורה

אני לא מאמין נראה לי שלא הבנתי טוב כי אם הבנתי למה אף אחד לא מציע טיפול פסיכולוגי?ישנו טיפול שנקרא cbt והוא עוזר באופן עצום לי אישית לדוגמא הוא שינה מהקצה אל הקצה ובדיוק בנושאים האלה!!!!!! לאן הגענו?עדיף לסבול כל כך מאשר לומר:אני אלך לפסיכולוג?!בטח את חושבת שאני מגזים כי זה רק  פחד קטן וכו' אבל אני אומר לך מניסיון שאם תלכי זה יחלוף לך כלא היה ואם תסכימי איתי ורק לא תדעי איך לבקש אשמח להציע אבל קודם כל תסבירי לי למה טעיתי...דחוף לי תשובה!

עוד משהואין כמו התורה

דרך אגב ברור שאם כך זה בדבר זה יש חרדות בעוד נושאים לא מציע לזלזל בדברי  בכלל

את פוחדת או חרדה?בוזי נוזי
פחד זה מדברים אמיתיים וחרדה מדברים שלא באמת מאיימים על חייך.
עד כמה את נמנעת מלעשות דברים בגלל החששות?
עד כמה הפחדים האלה מפריעים לשגרת יומך? ככל שהפחדים מפריעים יותר לשגרת יומך,זה אומר שכדאי מאוד לטפל בזה.
אין פה עניין של בושה כמובן ואפילו לא של קרבה רגשית להורים.אם קשה לך לתפקד את צריכה לקבל עזרה.ויפה שעה אחת קודם.
תבקשי שילמדו אותך את שער הביטחון לרבנו בחיישלמה גר

"מידת הביטחון בהשם" היא התובנה שהשם הוא שמנהל את העולם שלנו - ומתוך כך צריך שיהיה ברור לך שאם מגיע למשהו למות ח"ו אז גם אם מחבל לא יהרוג אותו אז הוא ימות בתאונה וכדו', ואם לא מגיע למשהו למות אז גם אם יכנס מחבל לביתו והוא יהיה לבד הוא לא ימות! והיו מקרים כאלה.  

"אל תפחד ללכת אל האופק המתוק על אף כל הצללים האורבים בדרך, לך בידיעה ברורה שאין להם כלל נגיעה בך"..

גם לי הייתה תקופה כזו..צמאה לך נפשי!!

זה לא היה נחמד בכלל.

אבל היו לי שיטות כדי להירדם בלי לחשוב מחשבות מפחידות ורעות..

למשל - הייתי קוראת ספר עד שהעיניים שלי נסגרו מעצמן (ואז קמתי בבוקר כשהספר זרוק על הרצפהחושף שיניים)

או שהייתי שומעת שירים באוזניות,

תמיד תמיד הייתי ישנה עם אור דולק, והשתדלתי לעשות ממש כל דבר שהסיח את דעתי מהמחשבות..

בלילות שהייתי חסרת אונים ושום דבר לא עזר ושעותת שלא הצלחתי להירדם, הייתי פשוט רואה איזה משהו נחמד במחשב, בעיקר דברים מצחיקים. עד שהתעייפתי ומתתי לישון, ופשוט נפלתי על המיטה ונרדמתי..

ולאט לאט זה פחת עד שנעלם כלא היה..

מקווה שהועלתי!

ובעז"ה שייפסקו המחשבות הקשות והמפחידות במהרהנשיקה

מכירה את זה בתור ירושלמיתאדל34

לא כ"כ מזמן היו המון פיגועים אצלנו בירושלים, ככה באמצע הרחוב. ואני מסתובבת עם תינוק בעגלה ובהריון...

ראיתי הרבה אנשים שפחדו. גם לי היה פחד. אבל ידעתי שאני חייבת להתגבר עליו. לפחד צריך רק מה' ולא מבני אדם.

זאת לא אשמה לפחד, אבל כן חשוב להתגבר על הפחד. הפחד יכול לשתק, יכול להתגבר לחרדות. 

מה שעזר לי זה לכוון את עצמי לבטוח בה'. אמרתי לעצמי שכל המציאות היא של השם, כולם פועלים מרצונו יתברך, ואם לא נגזר על הבן אדם למות הוא לא ימות. והמון פעמים קרה שנמנעו פיגועים מכל מיני סיבות. מי שנחתם בראש השנה לחיים לא ימות, יש לו תפקיד בעולם הזה.

כמובן, באותה תקופה השתדלתי להיזהר, לעשות מה שיכולתי. קניתי גז פלפל למקרה חירום, התבוננתי מסביב כשהלכתי ברחובות ירושלים. אבל הלכתי לכל מקום שרציתי, גם לכותל. הרגשתי שאנחנו חייבים לזכור שהארץ הזאת שלנו ואף ערבושקה לא יקבע לי לאן אני אלך, ואם אצא מהבית או לא. 

אני חושבת שיש פה מלחמה פסיכולוגית גם. הם רוצים להחליש אותנו, לערער את הזכות שלנו על הארץ. ואם נהיה חזקים ואמיצים, ונזכור את זכותינו על הארץ הם לא ינצחו אותנו.

זאת לא אותה אחת... אחותה...batbat654

באמת כמו שאמרו פה, אין לך במה להתבייש, זה ממש לגיטימי לפחד מכאלו דברים.

ואני יכולה להעיד על עצמי שכששמעתי  על הפיגוע של פוגל גם אני פחדתי ללכת לישון בלילה או להישאר לבד בבית כשאני היחידה שערה, וזה אפילו הגיע למצב כזה שבבית ספר אני הייתי יושבת ליד המורה כי פחדתי שיבוא מחבל לבית ספר! באיזשהו שלב המורה התחרפנה מכך שאני כל הזמן רודפת אחריה ושלחה אותי ליועצת בית הספר...מטורלל.

הפחד עבר לי וחזר אחרי שנה בערך...

וכל פעם שפחדתי חשבתי למה אני לא צריכה לפחד, וזה ממש עוזר...

ואני באמת חושבת שכדאי לך לשפוך להורים את מה שאת מרגישה... זה תמיד עוזרקורץ

בהצלחה!!

ממה שאני למדתיאדל34אחרונה

בלימודי התואר שלי על הפחד שחשוב להתגבר עליו. נכון שאפשר לדבר על זה ולבטא את הפחד, אבל אם לא מתגברים עליו הוא יכול לשתק, או להתחזק ולעבור לחרדות, ואז בן אדם באמת צריך טיפול רפואי רציני.

ובכלל ביהדות אנחנו אומרים "בטח באחד ואל תפחד". זה דומה לרגשות שליליים אחרים כמו כעס וקנאה, שצריך להיות מודעים עליהם, אבל צריך גם לעשות עבודה ולהתגבר עליהם.

לעומת זאת יש פסיכולוגים (אני שמעתי על כאלה) שנותנים לאדם רק לבטא את רגשותיו השליליות, לפתוח ולדבר וכו', אבל לא לפתור אותם. אני מכירה אנשים שעזבו טיפול כזה כי הוא לא עזר להם . אם כבר הולכים לפסיכולוג, טוב ללכת למישהו שמשלב פסיכולוגיה ויהדות, לוקח מפסיכולוגיה רק מה שיכול לעזור ולא סותר יהדות. נדמה לי שרב גינזבורג מתמחה בשיטה כזאת.

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך