מבולבלת.ייבנה המקדש!!

יש כמה דברים שיושבים לי על הלב..

ברוך ה', אני תמיד בהשתדלות גדולה לדבוק בקב"ה ובדרכו, וללכת בדרך התורה והמצוות. אני מאוד משתדלת לשמור מצוות קלה כבחמורה, משתדלת בכל מאודי לשמור על עצמי ועל צניעותי ועל יהדותי.

כמובן שאין לי שום קשר לבנים, אני לא משוחחת עם בנים ולא מעוניינת ליצור קשרים, אני לא מעוניינת ליצור חיכוכים ומאוד מאוד רוצה לשמור את כל הכוחות שלי, כל הרגש והאהבה וההתלהבות והאש שבי לבעלי היקר שיהיה בעז"ה בעיתו ובזמנו.

(אני מבקשת מחילה מראש על שזה לא יהיה מסודר בכלל..

זה כמה דברים שיש לי בראש שאנסה לנסח כמה שיותר מסודר..)

יש איזה משהו שמפריע לי.. בעצם. אני לא יודעת אם זה מפריע לי.. אוף.

טוב. אני פשוט אכתוב..

אני מרגישה ממש לא נוח ליד גברים.

כל אחד..

זה יכול להיות בחור בתחנת אוטובוס, זה יכול להיות מוכר בחנות, זה יכול להיות בן דוד שלי וזה יכול להיות מדריך בסניף.

חוץ מבני דודים שלי, עם שאר האנשים שהזכרתי אין באמת סיבה לשיח או לקרבה מסוימת, אבל בכל זאת - תמיד יש לי  אי נעימות מבנים. 

אז - אחלה! אני לא אמורה להרגיש איתם בנוח! הם לא אבא שלי ולא אח שלי, הם לא סבא או בעלי.. הם אנשים זרים או לא זרים.. שלא אמור  להיות לי איתם יחסים קרובים.

אז זה ממש מצויין כשזה אדם זר לחלוטין, אבל כזה מגיע למישהו קצת יותר קרוב - למשל גיסי, שום דבר אישי כלפיו.. הוא מהמם ואני מתה עליו!  אבל הרבה מאוד פעמים אני לא מרגישה איתו בנוח.. לא יודעת להסביר למה, או איך זה מתבטא כלפי חוץ..

נראה לי זה לא מתבטא כלפי חוץ.. אלא אני רק מרגישה אי נוחות אבל לא מחצינה את זה. ובכל זאת, זה לא נעים..

אני לא יודעת מאיפה זה נובע, או לא בטוחה בזה.. אולי כי אני לא רגילה להיות בסביבה של בנים?! לא יודעת. 

זה ממש מוזר בשבילי.. אשכרה אין לי מושג איך להתנהג עם בנים.

אני אחת מאוד פתוחה, זורמת, אני יכולה לנהל שיחה קולחת בכיף, יש לי ביטחון עצמי..

וזה כלים מעולים בשביל לדבר עם חברות בצורה נעימה וטובה..

אבל כשזה מגיע לבנים?? אין לי מושג מה לעשות..

לפעמים אני פשוט מדברת אליהם כמו אל בנות..

פשוט זורמת, צוחקת, מכניסה את היציאות שלי והבדיחות שלי.. הכי אני!

ואז אני נזכרת שהם לא בנות, ואני לא אמורה לדבר איתם ולזרום בטבעיות כזו..

לא יודעת..

תמיד יש לי הרגשה שאני מוזרה ליד בנים.. לא צומיסטית או משהו, פשוט קצת אחרת. אני ממש משתדלת להיסגר מעט כי אני ממש לא כזו בטבע שלי וזה עלול להוביל לדיבורים מיותרים..

דוגמא? הנה:

היום קניתי משהו לשתות ואז המוכר התחיל קצת לדבר איתי.. סתם דברים לא חשובים ולא קשורים.. הוא סיפר לי על השיניים הישרות שלו או אני לא יודעת מה..צוחק קיצרר.. הבנאדם כנראה היה משועמם עד מוות.. ולא ידעתי מה לעשות.. לייבש?

ברצינות! לפעמים אני פשוט שוכחת שהם בנים ואני זורמת.. ואז אני נזכרת שהם בנים ובולמת, או שותקת או חותכת. וכל מה שאני עושה נראה לי פשוט לא טבעי, וזה משגע אותי!

למה אני לא יכולה להיות פשוט אני?? בפשטות?

לא להרגיש חוטאת כשאני נחמדה למוכר, או כשאני מדברת עם בן דוד שלי..

אוף. באמת אוף.

אני מבולבלת ואני לא יודעת מה לעשות עם עצמי.. הרי כל החיים הם 'מעורבים'! אין בנק נפרד לגברים ולנשים, אין מסעדות נפרדות, אין מקום עבודה נפרד, אין בניין נפרד, אין גן חיות נפרד, אין מוזיאון נפרד, אין מעליות נפרדות, אין אטובוס נפרד, אין ממשלה נפרדת אין מדרכה נפרדת, אין כביש נפרד ואין שירות טלפוני נפרד. כל החיים הם ביחד, גברים ונשים.

בעיניי זה קצת מצב ביש, שאני, נערה שחייה חיים 'מעורבים', חיים שכל הזמן כל הזמן אני פוגשת גברים, רואה גברים, נמצאת עם גברים. גם אם זה ברחוב.. זה לא משנה.. זה קצת מוזר לי שיש לי "סלידה" מסויימת מגברים... או יותר מדוייק, פשוט הרגשה של חוסר נוחות..

עוד דוגמא? סבבה. לפני כמה זמן נסעתי למקום כלשהו והייתי צריכה שייפרטו לי כסף, אז עברתי איש איש ושאלתי אם למישהו יש כסף לפרוט לי.. פניתי בפעם הראשונה לאישה, ובפעם השניה לעוד אישה ועוד אישה, כי לא הרגשתי נעים לפנות לגבר. כמובן שגם פניתי לגברים 

אבל זה היה פחות נחמד.. למה?? כאילו מה עשיתי? ביקשתי שייפרטו לי עשרים לעשר ועשר??

באמת! ברור שזה מבורך והלוואי ולקצת יותר יהודים בעולמנו הייתה טיפה בושה בכל העניינים של בינו לבינה, אבל זה כבר מעצבן - לא ככה? לי זה מציק.

אני לא יודעת מה לחשוב. זה הגיע למצב כזה שאפילו לדוד שלי אני לא מסוגלת להביט בעיניים.. זה ממש מבייש אותי!

לסיכום - זה בסדר גמור אם לא הבנתם כלום, זה בסדר.. גם אני לא הבנתי..

רק לשפוך. ולשמוע דעות מכל מיני כיוונים..

ושוב, סליחה על הבלאגן שנכתב פה.. אולי ייתבהר לי יותר בהמשך ואז אכתוב את זה בתגובות. אני אשמח לכל תגובה שהיא..

עם ישראל חי!!

שאו ברכה צדיקים!

אהלן. קראתי.שאלות למחשבהנפש חיה.
מה זה בשבילך ההפרדה או הרחקה מהבנים?
למה את חושבת שאת צריכה להיות שונה באישיותך בזמן דיבור או שהות או כל דבר שקורה איתם?
מה זה צניעות בעינייך? מתי היא טובה?
מה זה בושה? מתי היא נצרכת?

ולסיום
את בסדר עם הבלבלות!

תבררי קצת
והכל יהיה טוב
תודה רבה עלייבנה המקדש!!

השאלות למחשבה..חצי חיוך

אני ביררתי עם עצמי את התשובות שלי לשאלות האלו, וזה שאלות שכדאי וחשוב לשאול..

אבל נדמה לי שלא הבנתי איך זה יעזור לי. אשמח שתסבירי

ושוב תודה!

אם תענינלעצמך עליהן יכול להיות שזה יסביר לךנפש חיה.
מה השורש של ההתנהגויות או המחשבות שסיפרת
אל תדאגי, בעיה של כל הדוסיםהכל זה לטובה

צרת רבים נחמת טיפשים..יאירוש
אם יש להרבה אנשים בעיה כלשהי זה לא הופך אותה לנורמלית...
חצי נחמה.משתדלת יותר

*ונחמת שוטים 

אוקי, סליחהיאירוש
וואי מזדהה ממש!!!!העיקר הנשמה...
רק שאני מתפוצצת מצחוק:-/
ואני לא יכולה להפסיק...
מזדהה...אהבת עולם!

בהצלחה נשמה!

מזדהה.... ותגידי תודה!! הסבר בפנים...תורה מעל הכל!

גם שזה החינוך שקיבלת.(ההפרדה כאילו, שזה התוצאה שלה...)

את נורמטיבית.(בעיני. נראה לי שכל בת דוסית שחיה במציאות נפרדת נתקלת בזה)

יש בנות שזה יותר גרוע....(אני למשל. אני נהיית מוחצנת אם זה מפגש ארוך, כמו שאכלים סעודה אצל משפחה של חברים,ואז אני תמיד קמה לעזור, ואם עולה עניין פוליטי מתערבת וכו', או שאם אני רואה ברחוב בן דוס, אני מסמיקה ולא מסתכלת. וזה קורה לבד.)

ואני חיה במציאות של מפגש עם גברים זרים.(הבעל של אמא שלי והבן שלו.) וזה קשה. מאוד. וחיים עם זה. ככה העולם שלנו.

אם יש למישהו עצה או תובנה יותר טובים מזה אני מצטרפת לבקשה...

אני לא חיה בחברה נפרדת,ייבנה המקדש!!

ולא חינכו אותי לחברה נפרדת

אה. היה נשמע שכן...תורה מעל הכל!

וואו,שושנה בין החוחים

ממש הואת את הרגשות שלי על כתב..

הי, חשבתי עלייך ועל השרשור הזה בשבת קצת..לב סדוק

קיצור.

מה שנראה לי- שיש לך שני דברים:

בושה מגברים

ופחד מגברים

שזה קצת אותו דבר

בושה מגברים היא דבר טוב- במידה.

זה טוב לא להרגיש בנוח להסתכל לדוד שלך בעיניים.

גם ה"מין השני" דורש ממנו יחס אחר. ז"א- לגברים מדברים אחרת בד"כ.

וממש רואים את זה כשהולכים לפעולה נגיד רק של בנות, או מעורבת. ההתנהגות שונה.

קיצור, בבושה יש גם דברים טובים מאוד. ואני לא חושבת שאמורים להתנהג לבנים כמו לבנות.

הבושה הזאת היא גם הרבה בגלל שאין כללים עד איפה בדיוק מותר לדבר. מה מותר ומה אסור. וצריך להיות כזה עם יד על הדופק..

פחד הוא בעייתי. הוא בגלל שאיבדנו אמון בסיסי בבני אדם, באשמת האלו שראויים שיאבד לנו האמון בהם.

אבל לא כולם מפחידים.

מה עושים עם הפחד הזה?

וואלה אין לי מושג.

אני שואלת את עצמי בדיוק אותה שאלה(:

אולי בבת מלך יעזרו לך עם זה

ברוך ה' אני לאייבנה המקדש!!

מפחדת מגברים..

ממש לא.. 

לא יודעת כרגע איך להגדיר את מה שאני חשה.. אולי באמת זה סתם כי אני דוסית.מטורלל

עולם שכזה..

ואיך באמת מגיעים לבת מלך??

חחלב סדוקאחרונה

תפני במסר למנהלות של בת מלך- נחל וקול דממה.

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך