אורח חיים בריא🍎לב טהור:)

בס"ד

איך עושים את זה??
לא במטרה לרזות.. אלא במטרה לעשות טוב לגוף ולחזק אותו, וככה גם לעצמי...

טיפים/ תובנות/ רעיונות/ כללים יתקבלו בברכה!
תודה!

אני משתדל לחיות ככהבסדר גמור
אז יש לי מלא תובנות לשתף אותך..

בין השאר דברים שנוגעים למוסכמות חברתיות.
קדימה, אני אשמח שתשתף אותנו!לב טהור:)

לגבי אוכל, תוכנית 'חלי ממן'. ממש מצויין!חסדי הים
גם כדאי לעשות כושר בתחום שנוח לך. נגיד, חוג ריקוד וכדומה.
בעני חלי ממן לא שמה מספיק דגש על בריאותבבושקה
של האוכל. אלא כמעט רק לערך הקלורי שלו
נראה לי שזה לא נכון, הם כן מדגישים את בריאות האוכל.חסדי הים
אני גם רוצההמחודשת.
אני חושבת שכדאי להתחיל יום אחד בשבוע שבו מקפידים על אוכל בריא...
ועם הזמן אפשר להוסיף עוד יום..
תלוי איך זורם לך..
להטמיע את ההבנהאלומיניום
שזה כמו אוטו, אם נכניס דלק מהול המנוע יתפקד פחות טוב (עד להגעה למצב של אי תפקוד)

אם אוכלים אוכל בריא זה משפיע בהתאם על המח, שכל, גוף, הרגשה כללית וכו.
קודם כל פעילות גופניתים...

לשמור על כושר, אפילו חצי שעה הליכה ביום

ובתור התחלה להפחית אוכל שומני, סוכר, ממתקים, קראסונים ובורקסים (אוכל שיש בו מרגרינה), בשר (בשר מעובד להפסיק בכלל), מוצרי חלב

יותר אוכל מבושל, קיטניות, פירות וירקות, דגנים מאוד בריא

להפסיק עם כל מיני משקאות ממותקים ולשתות רק מים 

הנה קצתהעוגב
~לשים לב כל פעם שאוכלים, ומה אוכלים, אם הזמן את בעצמך תעצרי/ תשני...
~לקבוע זמן קבוע לפעילות גופנית, אפשר תרגילים מזדמנים שאפשר לעשות בין לבין, ואפשר משהו אחד רציף, חשוב לשים שאת באמת עושה מה שהחלטת.
~להכניס מרכיבים בריאים הביתה, את כבר תצטרכי להכניס אותם לאוכל, שלא יתקלקלו (לי זה עובד)
אם את בעיר- לפעמים אפשר להחליף נסיעה בהליכה/ תחבורה ציבורית באופניים...
להכניס מרכיבים בריאים נראה לי מוזרבסדר גמור
צריך פשוט להפסיק לצרוך זבל

אין אוכל בריא, ואוכל- יש אוכל ודברי מאכל מזיקים..
זה בערך מה שהתכוונתיהעוגב
בריא מבחינתי נמדד במה עדיף על פני מה.
כשאני ץ קונה את המרכיבים הבריאים, אני בעצם מוותרת על התחלופה הפחות עדיפה שלהם...
יש ברמב"ם בכמה מקומות הנהגות איך לחיות בריאהדוכס מירוסלב

כולן תואמות את הרפואה של היום (אף אחד לא חולק על זה) ומחקרים, שלא קשורים לרמב"ם, גם הראו שהעצות האלה גורמות לאריכות ימים מתוך בריאות (אם תרצי את ההרצאה על המחקר הזה אשלח במסר).

התמצית העיקרית שלהן בהלכות דעות פרק ד'

http://www.mechon-mamre.org/i/1204.htm

וכך הרמב"ם פותח את דבריו:

"הואיל והוויית הגוף בריא ושלם, מדרכי ה' הוא, שהרי אי אפשר שיבין או יידע, והוא חולה--צריך אדם להרחיק עצמו מדברים המאבדין את הגוף, ולהנהיג עצמו בדברים המברים המחלימים; ואלו הן:"

...שירקי
הרמב״ם גאון עצום רשם את הכל בתקופה של אז המון דברים מתאימים לתקופה שלנו ...
אבל יש משהו שהיום השתנה כמו הענין של הלחם שתמיד מוזכר שזה עיקר סעודתו של אדם ומציל ממחלות= היום לצערנו זה ממש לא נכון לגבי הלחם מה שפעם לחם הציל ממחלות היום הלחם שלנו הוא סיבה למחלות מסוימות כל הקמח לבן וכל זה הכל מהונדס החיטה של פעם הייתה טבעית ובריאה!...

בכל אופן ההמלצות של הרמב״ם הם הבסיס ואני גם מאוד ממליצה לקרוא!! יש גם ספרים שמבארים את הנהגות הבריאות שהרמב״ם מביא ומפרט הכל
התשובה כבר בפנים. הרמב"ם כותב נגד הקמח הלבן כבר אז...הדוכס מירוסלב

הוא כותב במפורש כך (מהלכות דעות שקישרתי למעלה):

"ויש מאכלות שהן רעים, ואינן כמו אלו [הכוונה לא גרועים כמו המאכלים הקודמים שהוא כתב עליהם]; ... והסולת שנפו אותה כל צורכה עד שלא נשאר בה ריח מורסן".

אגב, בקמח מלא יש (כמעט) את כל הצרכים התזונתיים פרט לB12

ממליץ מאוד בכללי על קמח כוסמין במקום קמח חיטהנפשי שמתני
נכון, הוא יקר פי 4, אבל אין שום ספק שהוא איכותי בהרבה, מזין מאוד ומשביע מאוד ומתעכל באופן מעולה ולא מכביד על העיכול כי יש בו מעט גלוטן, וגם הוא מכוסמין ולא חיטה.
אפשר להכין לחמניות ולהקפיא ישר כשהן יוצאות מהתנור ולהעביר לפי הצורך/ להכין עוגיות ועוגות מכוסמין שיוצאות מעולה- אותם המתכונים בדיוק רק עם קמח כוסמין ולא חיטה!
אישית מעדיף קמח 70/80% ולא 100 (נדגיש, כי השאר הוא כוסמין לבן ולא קמח חיטה ח"ו!)
אז נכון, שזו השקעה שאינה מתאימה לכל אחד,
אבל הכל עניין של סדר עדיפויות בחיים!
ואגב, ממליץ מאוד לעבור לחלב שקדים אורגני במקום חלב רגיל/סויה, הוא גם יקר ועולה פי 2 אך חוסך נזק רב שהחלב הרגיל עושה לגוף, ויש לו טעם מעולה.
הכל מתחיל בכח רצון ובמה אני מכניס הביתה ומה לא!
אני בעד חיטה, כשהיא באמת חיטה...הדוכס מירוסלב

על פי הרפואה הסינית רוב בני האדם לא מסוגלים לעכל טוב חיטהנפשי שמתני
וזו הסיבה שכוסמין, שהוא כן דגן ידידותי לאדם עדיף.
אגב, בנוסף גם הערכים התזונתיים שלו גבוהים וטובים בהרבה מחיטה.
התורה שלנו אומרת "ארץ חיטה", כלומר צמח שנתברכה בו ארץ ישראלהדוכס מירוסלב

וגם ע"פ כל מיני עניינים בחיטה יש מעלה על פני הכל.

ככה שלרפואה הסינית אין יותר מדי מה לתרום לנו בתור יהודים.

לגבי ערכים תזונתיים, אפשר לבדוק בקלות. בגלל שיש המון מקורות באינטרנט שלא לגמרי דומים אחד לשני בחרתי אחד ע"פ כמה שיקולים:

Wheat flour, whole-grain: nutritional value and analysis

Spelt, cooked: nutritional value and analysis

אפשר לראות יתרון עצום לטובת החיטה.

במקורות אחרים שראיתי אין הבדל משמעותי ביניהם.

אתה מוזמן לספק מקורות רציניים שמוכיחים שהכוסמין כל-כך הרבה יותר בריא.

אה אה בוא נרגע לגבי רפואה סיניתנפשי שמתני
מעיד על עצמי שהיא ריפאה לי את מחלת הקרוהן ושיפרה את המצב שלי מקצה לקצה, בעוד הרפואה המערבית כשלה לחלוטין.
זאת רפואה עתיקה בת 4000 שנה (מתקופת אברהם אבינו לערך) והיא מאוד מקצועית. אם כבר אז הרפואה הסינית הרואה את האדם כמכלול של גוף ונפש הרבה יותר קרובה ליהדות מאשר הרפואה המערבית המנתקת בין הדברים לחלוטין.
קצת ענווה לא תזיק.

דבר שני,
אני מדבר רק על הערכים התזונתיים של הקמחים אלא לאופן פעולת העיכול שלהם בגוף.
ממליץ לך לקרוא את הדברים שבאתר הבא:

כוסמין

החיטה של היום עברה הינדוס כימי מאוד גדול בגלל התיעוש האדיר שלה, וזה מן הסתם פגע בה מאוד.
לא סתם אנשים מערביים פתאום מפתחים כמויות אדירות של קרוהן וצליאק, ואין שום ספק שזה מושפע מאוד מהמזון אותו אנחנו אוכלים.
רק בריאות
אויש נוהדוכס מירוסלב

מי זאת בכלל ענבל נתן שאני אמור לסמוך עליה בתור מקור אמין?

הרפואה הסינית לא בת 4000 שנה, וגם האיורוודה שפחות או יותר בגילה לא נשמרו כמו שהיו.

יש לנו רפואה יהודית, שהמקורות שלה עדיין שמורים פה ושם, לא צריך ללכת לרעות בשדות זרים.

ולבל נשכח את מה שהתורה אומרת כחובה להלכה, שצריך לשמוע לרופאים בכל דור ואכמ"ל מה הסיבה.

עם כל זאת, יש דברים שמקורם בין השאר ברפואה הסינית, ההודית, הערבית וכו' שיש להם בסיס מחקרי.

אבל לא כל הנפצה היא נכונה רק כי מישהו זרק לאוויר את המושג "רפואה סינית".

דברי נאמרים לאור המלצה של אחד מטובי הרפואה הסינית בישראלנפשי שמתני
לצערנו, הרפואה היהודית נזנחה בגלות כמעט לחלוטין, ולמעט הרמב"ם אינני מכיר עוד מקור משמעותי שעוסק ברופא יהודית. ווודאי שאין הדבר מספיק בשביל פלטפורמה טיפולית, אלא המלצות לאורח חיים בריא.

דבר שני, ממליץ לך קצת לפתוח אינטרנט ולקרוא על הרפואה הסינית.. היא עתיקה מאוד ובעלת ניסיון רב.
וודאי שגם היום מוכחת מחקרית, ובתי חולים מערביים מתקדמים בעולם מעסיקים מדקר סיני איכותי שיעזור למטופלים ויהווה רפואה משלימה לטיפול הרגיל.

בארץ התחום הוא פרוץ ועל כן יש נטייה לאנשים שלא מכירים להכליל את הרפואה הסינית עם שאר סוגי הרפואה המשלימה, אך המרחק ביניהם הוא עצום מאוד.
אני יודע מספיק על הרפואה הסינית, ואע"פ אני עומד מאחורי דבריהדוכס מירוסלב

אגב, הרפואה הסינית פרוצה פי אלף בסין עצמה.

גם לפי הרפואה המערביתשפיפול
שבעים אחוז מהאוכלוסייה לא מצליחים לעכל טוב חיטה.
אז זהו שהחיטה היום היא לא באמת חיטהשירקי
וכן כוסמין הרבה יותר בריא
אבל זה יוצא 😶יבש באפיה
תאוריית קונספירציה? לגבי מה יותר בריא הבאתי נתוניםהדוכס מירוסלב

למעלה

בעצמך רשמת בתגובהשירקי
שהרמב״ם כותב נגד הקמח הלבן.. אז לא הבנתי מה הויכוח?
לא באה לריב או משהו אני פשוט אשמח להסבר...כי זה קצת סותר לי שתי התגובות..או שפה התכוונת לחיטה ושם לקמח התבלבלתי
מה הקשר בין הבעיה בקמח לבן לחיטה? קמח לבן זה חיטה ללא החלקיםהדוכס מירוסלב

המרכזיים בה שמכילים א את כל הסיבים (מה שגורם לזה לעשות בעיות עיכול) וב את רוב הערכים התזונתיים.

זה קמח לבן דומה מאוד לקמח הלבן של היום שהוא פשוט מעוקר מכמעט כל מה שבאמת יש בו.

בחיטה אין שום בעיה בשום מצב צבירה שלה פרט לקמח לבן (עד שלא נשאר בה ריח מורסן)

טוב תשמעושירקי
אותו אחד המליץ על קמח כוסמין במקום קמח לבן ואז עברתם מהקמחים לדבר על החיטה עצמה ועל הכוסמין עצמו ...
בכל אופן הכוונה שלי הייתה שקמח כוסמין יותר בריא מקמח לבן....
ובהערה צדדית התכוונתי ושהרבה מזני חיטה מהונדסים גנטית ולא תמיד בריאים כמו החיטה של פעם
ממליץ להוסיף המון מים ללחם ולעשות לחמניותנפשי שמתני
וגם אם הבצק יוצא דביק, אז אפשר להרטיב את הידיים ואז לקרוץ לחמניות.
זה עניין של ניסיון, וכשמקבלים אותו - אין לחם טוב, משביע וטעים ממנו!
תודה לכולם!לב טהור:)

בס"ד

הלוואי ובאמת אצליח ליישם..

ככה:Talp01

יש שני שיטות ליישום החלטות (למשל להפסיק לעשן, להתחיל לאכול בריא וכ"ד) - אחת זה לאט לאט, צעד צעד - פחות יעיל. השנייה: במיידי. רוצה אורח חיים בריא? לקבל החלטה וליישם החל מהיום.

בבקשה:

שותים רק מים. רק מים. לא מיץ טבעי ולא מיץ ענבים. לא אלכוהול, כלום. מים (ותה ירוק).

שום סוכר. לא חום, כלום. לא גלידה או סוכריות, אין קינוח. 

שום קמח לבן (כולל לחם ופיתות וחלות). שום דבר עשוי בצק - פיצות או בורקסים וכ"ד.

עוברים ל-1% שומן בחלב או יוגורטים וכ"ד. אין גבינה צהובה (או אחרת - אם זה מעל 1%).

לא אוכלים שום דבר מתועש (שניצלים, מזון להכנה מהירה) - מבשלים את כל האורחות לבד.

זה רק חלק ממה לא. מה כן?

דגים, בשר עוף או הודו רזה (חזה), יוגורטים, ביצים, אורז מלא, בטטה וכל סוגי הירקות והרבה, קוטג'. ויש עוד.

בנוסף, מתחילים להשקיע שעה אחת ביום, ללא שום תנאי ("אני עייף", "אין לי זמן" וכ"ד) בכושר - ולא, הליכה זה לא. משקולות, שחיה , ריצה וכ"ד.

ואז,שנה אחרי - רואים תוצאות.

בהצלחה.

וואו....לב טהור:)
בס"ד

האמת רוצה, אבל נשמע קשה לעשות את ה180 מעלות האלו בבת אחת..
צודקת. צריך מוטיבציה.Talp01
לכל אחד ואחת יש סיבות אחרות.
למשל אני אישית הורדתי 50 ק"ג בשנתיים וחצי.
וואו! כל הכבוד!לב טהור:)
בס"ד

אני יודעת מקרוב כמה זה קשה ולא קל..
תודה... עדיין מתגעגע לביסלי.Talp01
יכולתי לחסל אריזה שלמה... ושנתיים לא נגעתי בזה. כנ"ל פיצה. או גלידה מה שמחזיק, זה הארוחה היחידה שבה הכל מותר - אז בערב שבת אני בולס כמות יומית ממוצעת תוך סעודה... עוגות וגלידה ובירה
וואוהזדמנות

זה קשה לעשות את ה-180 מעלות בבת מיליון (לא רק אחת מבולבלקורץ)

באמת אפשר לחיות ככה??שריקה

כן. אפשר. אפילו רצוי.Talp01
ואפילו להנות מזה!בסדר גמור
שנה אחרי?? חודשיים אחרי!בסדר גמור
תלוי בהרבה משתנים.Talp01
בעיקר במצב ההתחלתי( גיל, מין, גובה, משקל, מסת שריר) + עצימות( הן האימון והן התזונה).
אחרי שנה בוודאות. כך גם אחרי שישה חודשים, כנראה. חודשיים? לא בטוח. שוב, תלוי.
שינוי כל כך קיצוניבסדר גמור
בדיאטה עושה טראומה לגוף. משהו שנותן את אותותיו די מהר. טראומה כזאת לא בהכרח שלילית
לא, זה לא עושה "טראומה".Talp01
קיצוץ דרסטי בכמות קלוריות כן יוביל לטראומה - האטת מטאבוליזם( והשמנה). אם שומרים על מאזן נכון של חלבון/פחמימות /שומן - הגוף יעשה די-טוקס תוך יומיים ויתרגל. הבעיה היא בעיקר מנטלית. וכמובן גם חשוב להיות בקשר עם תזונאי ולקבוע מטרות.
אמת. יש מה להעריך..בסדר גמור
אגב דיטוקס לוקח שבועיים..
לילה טוב אח יקר : )Talp01
דיטוקס תלוי בקצב המטבוליזם. את הקצב ניתן לזרז פלאים, אפילו ללא אמצעים כימיים ( תזונה, שינה ופעילות היט קרדיו אינטנסיבית במהלך היום, חמש דקות כל שעה שעתיים) - ניתן גם תוך יומיים, תלוי למה אתה קורא דיטוקס. לילה טוב לך בינתיים. אימון קל מחר!
לילה טוב אח יקר בסדר גמור
חזרת כבר מארץ הניכר?

מה עוד נשאר להכנות?
בוקר טוב.Talp01
לא עוד לא חזרתי. בשישי חוזר. מה נשאר? די הכל - בגדים, טבעות, מוזיקה, צילום... לא נורא, יש עוד 4 שבועות. : )
אממבסדר גמור
בגדים וטבעות זה שטויות. לעומת זאת מוסיקה וצילום תלויים בבעל מקצוע (שצריך להיות פנוי באותו ערב) אז לא הייתי מתמהמה
ב"ה נעשה ונצליח Talp01
החתונה עצמה זה שטויות, בקטנה. יש עוד מעבר דירה לארגן, את הבית לרהט, עבודה למצוא וכו וכו... יהיה שמח. בדקתי עם הכלה - למרות כל הנ"ל היא עדיין, לתדהמתי הרבה, רוצה להתחתן.
חחח כל עודבסדר גמור
האף שלך שלם יש עם מי לדבר
לא כל כך הבנתי על האף...Talp01
ושלי לא שלם - 4 פעמים נשבר, ויש פלטה בגשר האף.
זאת בדיוקבסדר גמור
הנקודה. אני זוכר שסיפרת לנו פעם אחד שבאת לדייט עם אף שבור, אז אני צוחק איתך על זה.
אה, אוקיי... Talp01
היא מעדיפה אף שבור. רק בגלל זה היא מתחתנת איתי.
השמלה מוכנה?הזדמנות

כל השאר משחק ילדים

מזל טוב

לא, עוד לא Talp01
בדרך מארה"ב, ואז התאמות.
לרהט את הבית, עם כל כל מכשירי החשמל, לעבור דירה ולמצוא עבודה בפריפריה - זה לדעתך פחות מורכב משמלה?
כןהזדמנות

ללכת לגמ"ח. ללכת לתופרת, להתאים, תיקונים קורץ

אני לא מבין אין לך דירה? רהיטים?

לי יש.Talp01
הכלה צריכה לעבור אלי. ריהוט - יש, של רווק היא צריכה כיריים חדשות, ותנו, מקרר ( כי שלי לא מתאים), וכמובן מיטות וארונות וכו.
שמלה זה הכי קל שיש.
אז מה אתה עושה פה?הזדמנות

קדימה

אני בפחות מ-4 שבועות התחתנתי כולל כל ההכנות הנלוות (מכל מיני סיבות)

יש לך 3 שבועות להתכונן. ומה עם הדרכת חתנים וכלות? גם חשוב מאוד

אל תדאגTalp01
היתי נשוי 8 שנים, אז אני צריך פחות הדרכה. היא כן עוברת...
אנחנו עמוסים עם דברים נוספים... למשל אני כותב לך עכשיו ממוסקבה: )
כיף לךהזדמנות

לפחות לא חם

מצוין. אבל חלב עדיף 3 אחוזאורין

.עדיף בלי חלב....יהודי!!
עדיף בלי חלב פרה בכלל. יש חלב מדברים אחריםבסדר גמור
שהוא הרבה יותר עדיף..
חלב עיזים יותר טוב מחלב פרהיהודי!!
אבל גם לא אידיאלי...
אפשר גםבסדר גמור
חלב בכלל לא מהחי אלא חלב:
סויה
שקדים
אורז
קוקוס
ויש עוד שלא חשבתי עליהם כרגע
נכוןיהודי!!
אבל זה לא באמת חלב...
בוא לא נהייה קטנוניים בהגדרותבסדר גמור
^^^נפשי שמתני
צריך הרבה אומץ וגבורה, אבל ההבנה שהגוף שלנו הוא מתנה מהקב"ה וטעם/אוכל הם לא הערך הגבוהה ביותר בחיים הם חלק מעבודת ה' ממש!
גוף בריא מייצר הרמון אנרגיה חיובית, מרץ, שמחה ואז כל החיים נראים אחרת.
לא יודע איך אף אחד לא כתב על זה כלוםיהודי!!
פירות זה ממש בריא, כל פעםשבא לך לנשנש משהוא תאכלי פרי במקום.
זה גם טעים וגם בריא.
את האמת....Talp01
עדיף ירקות, כי פירות מפוצצים בסוכר.
אני מאוד ממליץ על הספר "מוח לבן"שפיפול
של דוקטור דיווד פרלמוטר שהוא חוקר נורווגיה בכיר והוא מתווה בספר אורח חיים בריא שמונע בעיות בזקנה וגם מונע מחלות סרטניות.

חוץ מזה אני חושב ששיטת קינגסטן שהביא לארץ דוקטור שראו היא גם טובה למרות שהיא הרבה יותר קשה וניסיון פחות אפקטיבית.
מה זאת השיטה הזאת?נפש חיה.
שיטת קינגסטון?אורה2x
ממליצה ממש על הספר "שביל הזהב לריפוי טבעי" של שרה חמו.
היא מספרת שם בקצרה על ההחלמה שלה מסרטן ואז מפרטת איך ליישם את השיטה.
שיטה מעולה ויעילה!!
בעצם מחזירה אותך לאוכל פשוט ונקי בלי קישקושים וסיבוכים..
שיטת קינגסטון קליניק – ויקיפדיה

*יצא לה עכשיו עוד ספר בנושא - הסודות הפשוטים של הבריאות.
קניתי אך טרם הספיקותי..
אני בעד שינוי הדרגתיאמאשוני
אם את רוצה לחזק את הגוף אז תעשי את זה לאט לאט,
תתחילי עם להעשיר את הארוחות בירקות מכל הסוגים,
גם מבושלים וגם סלטים,
בין הארוחות אפשר פירות ואגוזים.

בהמשך להפחית קמח לבן וסוכר לבן בתחליפים, אפשר בהתחלה לאפות רבע מלא, שלושת רבעי לבן, ואח"כ לשנות עוד את המינונים, (אני מחליפה גם קווקאר טחון בחלק מהקמח שצריך)
פחמימות מלאות
להפחית שומן לא בריא בהגזמה,
גם כיושבים לאכול בחוץ אפשר להזמין יותר סלטים ושייקים מאשר אוכל תעשייתי.

לאט ובהדרגה, חשוב למצוא מתכונים ורעיונות שאת אוהבת שימלאו לך גם את הצורך להתפנק באוכל, ורק אז להמשיך לשלב הבא.

אני בעד לא ללכת ראש בקיר, לבדוק במקרים מסויימים מה אפשר לעיתים רחוקות ומה אפילו פעם אחת יעשה רע לגוף.

בהצלחה!
הכי חשוב להיות קשובים לגוףקול דממה
להקשיב להרשות הפיזיות. אם את שמה לב שמשהו לא עושה לך טוב, אל תאכלי את זה..
כמו שאמרו, בנוגע לאוכל זה צריך להיות שינוי הדרגתי. להכניס לתפריט אוכל בריא ולהוציא מאכלים לא בריאים. זה כבר הופך לעניין של הרגל. ברגע שאוכלים בריא זה משפיע באופן משמעותי על הגוף ומרגישים את זה..

ופעילות גופנית! לעשות גם את זה בהדרגה, לא להרוג את עצמך אלא לאמץ את עצמך, יש הבדל.
באמת שזה כיף להרגיש שהגוף בריא
דברים חשובים ..ולמי שאוכל גזר🥕שירקי
1) לא עושים את זה בבת אחת המעבר החד לא עושה טוב לאף אחד ויכול לייאש...במיוחד אם עושים ניקוי רעלים זה חייב להיות הדרגתי שלא ישתחררו יותר מידי רעלים בבת אחת והגוף לא ידע איך להתמודד.
2) גם פירות וירקות צריך לשטוף טוב טוב ולפעמים עדיף בלי קליפה בגלל ששם מצטברים חומרי הדברה... שימו לב גזר סופח אליו המון חומרי הדברה לא רק בקליפה !אם אוכלים במיתון הגוף עוד מתמודד אבל מי שאוכל הרבה גזר עדיף אורגני....
3) כך גם לגבי כל העלים אנשים מעדיפים לקנות ״ נקי מתולעים״ ושם זה ממש עם חומרי הדברה מוגברים אז אם אוכלים הרבה עדיף לקנות רגיל ולנקות לפי ההוראות של כל ירק ופרי( מי שיש לי כוח כי זה דורש הרבה מידי פעם שוב הגוף יכול להתמודד)
4 ) לאלו שאוכלים רק רק בריא בצורה ממש קיצונית שימו לב שהגוף לפעמים כן צריך איזה " ג׳אנק פוד״🍟🌭 קליל כדי שלא ישכח איך להתמודד עם ניקוי הרעלים כי גם זה יכול להתנוון( וזה כמובן לא מצוי כי כמעט אין כאלה קיצונים חחח)
5) ויטמין D מאוד חשוב הוא לא מגיע מהאוכל וגם מהשמש הוא נספג בשעות מסוימות ושימו לב אלו בעיקר השעות שהקרינה חזקה☀️☀️אז מאוד כדאי לבדוק בבדיקת דם ולשאול רופא כמה לקחת וגם אם הוא אומר " לא צריך לקחת כי חסר קצת״ להתעקש ולשאול בכל זאת מה המינון הנורמאלי לאדם בריא שכן רוצה לקחת( בדרך כלל זה טיפה ליום)...
הערה חשובה💡תוספי תזונה לא לוקחים סתם יש כאלו שהם מסיסים במים ובאמת כמה שתקחו לא יזיק לכם ויש כאלו שמצטברים ועלולים לגרום להרעלה! גם דברים טובים צריך במידה אמר הרמב״ם עדיף שיאכל קצת אפילו מהמזון הפחות טוב מאשר שימלא כרסו ממזון בריא!
4) לכל מי ששותה מים מינרלים 💦חשוב פעם ב.. לשתות גם מהברז- יש שם חומרים שאין במים מינרלים ככה פעם בשבוע תפנקו את עצמכם עם כוס מים מהברז... מי שיכול מאוד כדאי לשתות מים בטמפרטורת הגוף ולא קרים מידי שלא יקררו את הקיבה וישבשו את העיכול.
5) בקשר ללחם🥖🍞 החיטה היום מהונדסת גנטית לכן לחם זה לא הכי בריא שבעולם גם הלחם המלא יש פעמים שהוא לא באמת מלא ומכניסים קרמל בשביל הצבע( שימו לב בלחם הלבן פרוס לדוג׳ כמה חומרים יש) כמובן שעדיף לחם ביתי.

עם כמה שסוגי המזון מתרבים לצערינו איכותם ירודה מאוד אך עם זאת אין להיכנס לנרבים! תמצאו תמיד מחקרים שחלב לא טוב ובשר לא טוב ולחם לא טוב ואוויר לנשימה לא טוב אז לא נחיה?
פשוט לומדים להסתדר עם המזון שלנו לשתות הרבה מים ירקות ופירות אם אפשר אורגני ויש תקציב זה מצוין.. בשר כמה שפחות מעובד...
לאכול קטניות = מי שלא מצליח יש תוספי תזונה טבעיים וטובים...☘️

מנסיון אם עושים את זה בכיף בלי לחץ זה אפילו תהליך מהמם יש המון תחליפים ופתאום שהילד שלך מתרגל גם כן לאכול בריא זה פשוט כיף.. כמובן הכל בלי לחץ ושלא ירגיש מוזר בפני כולם... נותנים שוקלד בגן אין מה לעשות הילד לא קדוש מעונה... לא צריך לכעוס עליו ובדרך כלל ילדים שמורגלים בבריא לא מגזימים עם שוקולדים יותר מידי ...

להיוץ בלחץ זה גם לא בריא גם מצב נפשי לא טוב משחרר רעלים בגוף אז בלי לחץ😜
מנסיון אחרי שהתרגלתי יש דברים לא בריאים שהיו טעימים לי ועכשיו כבר לא...( נגלה לכם שכן מידי פעם אני כן אוכלת ג׳אנק ..)

אז יש לי עוד המון מה לכתוב אבל לא נלאה אתכם מי שרוצה המלצות על ספרי בריאות, בריאות טבעית תרופות סבתא תוספי תזונה וסתם תמיכה או כל דבר אחר בכיף אשמח לעזור במה שאוכל...
תגובה מושקעת!לב טהור:)
בס"ד

תודה!
ותודה לכל מי שכתב והיה נכון לעזור!
תראי איך משקיעים בך בסדר גמור
לא פארשים כמוני..
בקשר לויטמין דיחוזרת
הטווח כמדומני בין 10 ל30. אבל לאדם בריא צריך להיות קרוב ל30
המינון הרגיל הוא של 5 טיפות של 400 מקג ביום. למי שיש חוסר-10 טיפות של 400 מקג ביום
טיפה 1-2 זה לתינוקות...
...שירקי
מישהי גם אמרה לי אבל על הויטמין D של המבוגרים כתוב טיפה1-2 ביום עם הארוחה אז העדפתי לרשום שישאל כל אחד את הרופא שלו
אבל אם את בטוחה ב100 אחוז אז בסדר🙂
בכל אופן עכשיו מצאתי ששירקי
זה כמו שאמרתי
האם אתם צורכים ויטמין D במינון שמומלץ לגילכם?

אבל שוב שכל אחד ישאל את הרופא
זו ההנחיה ששמעתיחוזרת
גם של הרופא שלי (וגם של עוד כמה) וגם של כמה נטורופתיות שאני מכירה... לכן נתתי אותה ככה...
מה עם הגזר? 😅מוטיבציה
רשמתי בפניםשירקי
הגזר מלא בחומרי הדברה... מסכן מורעל קשה לו הוא שואף להיות אורגני חחחח
הדברה? איך? הוא מתחת לאדמה.בסדר גמור
זה מגיע אליו עם מי ההשקיהשירקי
כמו לכל הירקות רק שאצלו יש תכונה שהוא סופח יותר את החומר מהמים ופחות מסנן אז בכמויות גדולות עדיף אורגני...
להתחיל בלא לאכול אוכל מתועשקוד אבל פתוח
ולהבין בבית את כל האוכל ומחומרי גלם בסיסיים...
קצת יקר, אבל לא נורא...
(ואת יודעת לבשל, אז...)
חח.. תודה!לב טהור:)

בס"ד

ואני לא חושבת שאוכל בריא הוא יקר...

בסופו של דבר קונים את חומרי הגלם וזה לא הוצאה יקרה...

ההוצאה מתחילה כשקונים כל מיני שטויות ויוצאים לאכול הרבה בחוץ.

כל האוכל מדגנים מלאים יותר יקרקוד אבל פתוח
פירות וירקות זה יקר.
בשר ועוף זה יקר אוכלים יותר אם לא אוכלים את הגאנק...

(ונכון, לקנות אוכן מוכן, זה גם יקר וגם לא בריא....)
מניסיון אוכל בריא מאוד יקרהזדמנות

אבל משתלם

גם אני מנסה כעת לעבור לתזונה ולאורח חיים בריא יותרשוגי

אורח חיים בריא כולל הקפדה על: תזונה- אוכל ושתייה, פעילות גופנית, שינה 

תזונה-

אוכל:

3 ארוחות מסודרות ביום+ ארוחה אחת או שתיים קטנות (ביינים)

בכל ארוחה מנת חלבון+ מנת פחמימה+ ירקות

להעדיף פחמימות מלאות על פשוטות- לוקח לגוף יותר זמן לפרק אותן וכך שבעים ליותר זמן וכן מוציאים יותר קל' בתהליך העיכול.

3 מנות פרי ביום וירקות ללא הגבלה מ-5 צבעים.

להעדיף שומן מהצומח (אבוקדו, שמן זית, אגוזים ושקדים) ע"פ שומן מהחי (בשרים שמנים, חמאה) שהוא רווי או שומן טראנס (בצק עלים, מרגרינה). פעמיים ביום מנות שומן קטנות.

לקבוע מראש מנות לנפילה שעוד תבוא בכדי שלא תצא משליטה.

שתיה:

מים- והרבה! מגביר את חילוף החומרים בגוף, שוטף את הרעלים שבכבד- לא לשתות מים זה כמו לשטוף אוטו מלוכלך עם סבון בלבד והלכלוך נשאר, מרכז הצמא והרעב קרובים במוח ולכן אנו מבלבלים בין רעב לצמא.

תה ירוק, שייק פירות ו/או ירקות.

קצת יין.

פעילות גופנית- מומלץ 150 ד' שבועיות לפחות, כל פעם לפחות 30 ד' ברצף. לשלב פעילות אירובית ואנאירובית. לעלות במדרגות. להיות פעילים. להקפיד על חימום ומתיחות לפני ואחרי פ. גופנית.

שינה- להקפיד על שעות שינה מספקות.

מעבר לזה- ממליצה לשבת עם הבעל/ ילדים/ הורים ולכתוב סוג של תפריט אופציות לכל ארוחה שאתם אוהבים.

ממליצה לספר לכמה שיותר אנשים על התהליך שלך כי זה מחייב.

לנסות למצוא פרטנר ולשתף ולשמוע ממנו זה נותן השראה.

לדעת לקום מנפילות.

להשתדל שלא יהיו שטויות בבית- רק קצת ממש, אבל שיהיו נשנושים בריאים או בעייתיים פחות.

להשתדל לגוון- בסוג האוכל, במנות, בסוג הפעילות הגופנית, בתיבול וכו', כשמתחיל לשעמם- נשברים.

לקבוע מטרות קטנות בכל פעם עם תאריך יעד הגיוני- אם זה ירידה באחוז שומן או מעבר ללחם מלא וכו'

לא להשתגע- לא קורה כלום לאף אחד אם אוכלים גם דברים מעט פחות בריאים בייחוד אם יש ילדים בבית ורוצים שהם יגדלו בריאים בנפשם, המטרה להאהיב אוכל בריא ואורח חיים בריא ולא להשניא אותו.

להיות שבעים!

כמובן שהכל בהנחה ואת בריאה ב"ה ובדיקות הדם האחרונות היו תקינות ונערכו בטווח של חודשים ספורים. אם לא- חובה לעבור ב. דם ולוודא שהכל תקין ואם יש ערכים לא תקינים להתייעץ עם רופא ו/או תזונאית.

כל פעם שבא לך מתוקפולאריסאחרונה

כדי לאזן את המלוח שאכלת,
תצחצחי שיניים חושף שיניים

קחו כסף בכמות בלתי מוגבלתזיויק
עכשיו, מה 4 הדברים המרכזיים שאתם מקדמים?
אתם מכירים את ארץ-ישראל מספיק? צריכים יותר?זיויק

מה עדיף?

ידע?

טיולים?

חיבור להתיישבות?

חקלאות?

אני בדיוק מתלבט בעניין

הכרת הארץ לאורכה ולרוחבה ובאופן מייטבי ע"י טיוליםפ.א.

ומסעות

זה אכן אחד הדברים החשובים ביותר שמקבלים מהשנים היפות בתנועת הנוער. טיולים, מסעות, מחנות קיץ 

אני ישמח לקבל עוד מהכלל המשוגע היחידי

מכל דבר פה (אולי חוץ מחקלאות)

יש לי קצת ואני לאט לאט מקבל עוד.
אני לא חושב שזה סותר, 
ודווקא לפעמים זה דברים מקבילים ומשליכים אחד לשני.

פעם הכרתי יותר. היום לא.נפש חיה.

סיורים, טיולים.... הכי נכון וטוב בעיניי.

וכן עבודה חקלאיתנפש חיה.
שכחת מה שידעת?זיויק
הזיכרון כבר מתעמעם.... לצערינפש חיה.אחרונה
עזרה - המבט הנכון על התורה של הדת"למחפש אהבה

בתור מי ששנים גדל על זה שהתורה נמצאת רק אצל החרדים..

למרבה ההפתעה משהו בליבי מושך אותי דווקא לרוח הלימוד של הדת"ל.

אני לא מכיר הרבה, אבל נשמע לי שיש שם משהו יותר בריא.

תוכלו להחכים אותי בנושא?

אשמח לשמוע גם את מי שחושב שזה לא נכון.

שאלה כללי מדי אחיזיויק
האמת שאני ממש מכירה את המקום הזה.....תמימלה..?

לומדת במוסדות חרדיים ותמיד נמשכתי לדתל, משהו היה נשמע לי מאוזן יותר, אהבת עם ישראל, ארץ ישראל, השילוב שלהם בתורה, השמחה שראיתי שם......

מבינה מאוד מאיפה זה מגיע.....

אין פה דרך נכונה או לא נכונה, לכל נשמה יש את מה שמושך אותה, אצלי אישית כרגע הבנתי כמה דברים על הדתל ועל מגזרים בכללי אבל לא משנה מה דעתי, רק תדע שכנראה זה קורה לעוד ופשוט תבדוק עם עצמך מה בדיוק הנקודה שמושכת אותך לשם, נניח אם זה הדגש אהבת העם והארץ(כמו שהיה אצלי) פשוט תעתיק אתזה לחיים שלך...

לאידעת מזה אומר חרדי ומה נער גבעות אבל הדרך חיים שלי היא לקחת את הטוב מכל המגזרים, יכול להיות שיתאים גם לך... אם לא-יכול גם להיות שהדרך של הנשמה שלך היא באמת יותר בדרך הדתל ופחות בחרדי....

אגב, יכול להיות שדווקא בגלל שכל השנים אמרו לך שהתורה האמיתית היא אצל החרדים ולא אצל המזרוחניקים-אתה עכשיו אולי קצת בהלם שזה לא נכון ורוצה לברר את זה...

בקיצור, תנסה, הרב קוק נשמע לך דתל? תנסה ללמוד אותו, רבנים אחרים? תחפש ספרים או מאמרים ופשוט תקרא, תראה אם זה מה שהנשמה שלך חיפשה......

ובין אם כן ובין אם לא-תמיד אפשר לשלב, זה קשה מאוד ועבודת חיים אבל אתה יכול להיות עם כובע וחליפה ולאהוב את כל עם ישראל, למרות שלפעמים זה לא נראה ככה😅🫣😅

באמת בהצלחה🙏🙏

(אני צעירה ולא מעל עשרים אבל פשוט תפס אותי מאוד... לא לסקול אותי😜🫣)

יפה מאוד! תודהמחפש אהבה
להבנתי הרב קוק היה נחשב בימינו חרדיזיויק
ואפילו קיצוני
אבל בחרדי הוא נחשב מאוד "מזרוחניק"תמימלה..?
לדעתי לא בצדק כי אם הוא היה בתקופתנו כנראה גם הדתל היו מגדירים אותו חרדי אבל זו המציאות🤷‍♀️......
תראה לי רב חרדי מיינסטרים שדומה לרב קוקמחפש אהבה

הוא אולי הלך שחור לבן, וגם לא היה פתוח.

בסוף גם היום, קח את החבר'ה מחרשה - הם לא חרדים, הם שמורים כמו חרדים אבל הראש אחר

היום "חרדים" זה סוציולוגיהנקדימון

זה מגזר עם התנהלות. ושם הרב קוק לא שייך.

ומבחינת תפיסת עולם ותפיסת התורה, הרב קוק אמנם זכה לכבוד מהחזו"א שבא לפגוש אותו (החזוא את הרב קוק, ושמא היה זה הרב שך?) אבל בדעותיהם היו שונים.

נאמר כך, הרב קוק הסמיך את הרב צבי יהודה להיות אחראי על הוצאת כתביו - שכידוע הם ליקוטים מכלל פנקרי הראי"ה והכתבים שהשאיר אחריו. דהיינו הרצי"ה נחשב לממשיך בפשטות של הרב קוק.

האם הרצי"ה נחשב חרדי, ואפילו קיצוני? אני סבור שהתשובה ברורה.

מצד הנהגות דקדוק לבושפתית שלג
עבר עריכה על ידי פתית שלג בתאריך כ"ג בסיוון תשפ"ו 8:11

אבל המחשבה של הרב קוק מאוד פתוחה ורחבה

באופן שהוא כמעט ההיפך הגמור מהקו המרכזי של הדרך החרדית של ימינו.

ימימה,לה, את כל כך צעירה?!נחלת

התשובה שלך מאוזנת ובוגרת.

תיקון קל: המגזר החרדי אוהב את העם לא פחות מהדתי לאומי. הוא פשוט מסתגר יותר מהטעמים שלו. 

זו ממש טעות לחשוב אחרת.

אבל (נקדימון), הבה לא נגרר שוב למחלוקת דאז. בבקשה. טוב?

סליחה. תמימה'לה!נחלת
כןכן😅😅תמימלה..?

תודה, מחמיא לי מאוד❤️😅

אני לא מדברת על אנשים אלא על המגזרים, מההיכרות שלי עם שני המגזרים-שניהם לא אוהבים במיוחד אחד את השני וזה הגיוני, הרבה פעמים כשאנחנו בטוחים בצדקת הדרך שלנו עלולים קצת לדחות את הדרך של האחר(למרות ששבעים פנים לתורה וכל הדרכים כן צודקות לאנשים שהולכים בהן...) וגם כשמחנכים ילדים צריך לחנך אותם שהדרך שלנו נכונה, אמנם לא שהדרך של השני שגויה, לכן אני גם מדברת רק על המגזר ולא על האנשים אבל בכללי-במוזגות הלימוד של שני המגזרים די מחנכים לכך שהדרך של האחר שגויה...

האנשים עצמם אוהבים אחד את השני, לפחות רובם, מי שמתייחס לואהבת לרעך כמוך יותר משהו מתייחס לצורה בה חינכו אותו....

אהבה נמדדת גם בהשקעהארץ השוקולד
כשאת אוהבת את הילדים שלך קשה לך להציב תנאים עם עזרה, ככה זה אהבה
אם רוצים לתייג משתמש אז יש דרך פשוטהנקדימוןאחרונה

כותבים @ ואז בצמוד אליו ובלי רווחים מתחילים לכתוב את שם המשתמש שאת רוצה לתייג. תיפתח כמו תיבה שממנה תבחרי את האחד הרצוי. @נחלת 

אמנם אני מניח שהפעם דווקא התכוונת לא באמת לתייג אותי  

לי יש מנהג, שאולי אנשים לא שמים לב, להפריד בין הקבוצות השונות בציבור החרדי כי לא כולם זהים. אני כן חושב ככלל שהציבור החרדי אוהב פחות, אבל לא דווקא במזיד, אלא פשוט כי כשנושא האהבה לא נמצא על ראש שמחתך אז זה בפועל לא באמת מתגלה. למשל, אפשר להשוות למשל מגזר כלשהו לחב"ד? נושא אהבת ישראל שם הוא כל כך חזק שזה לא מהשפה לחוץ  אלא ממש ניכר בכל המעשים.

בנוסף, לאחרונה, ההתבטאויות של מי שאמורים להיות מנהיגי הציבור ומתווי הדרך לקהל מאוד מקשים על ההבנה שאת רוצה...

מבחינתי את שלי אמרתי בהקשר הזה. לא חייבים להמשיך לדון בנקודה, ואני בהחלט מקווה שלא נתדרדר חלילה כמו בפעם ההיא. ברור לי שאת לא מסכימה עם מה שכתבתי, אז את לא חייבת להגיב אם את מוצאת לנכון.

זו שאלה מורכבת ועדינהנקדימון
הציונות הדתית היום כוללת כמה מגזרים, ולמעשה מקיפה כמעט את כל מי שאינו חרדי ואינו חילוני (ולא מסורתי). על מי אתה רוצה לשאול? איזה דמות, ישיבה או רב הם אלה שתופסים אותך?

ומה הכוונה ב"רוח הלימוד"? איך לומדים גמרא והלכה? או שאתה מתכוון לתפיסה של התורה עצמה ולאופן שהיא מתממשת בחיים.

אל תכריח את עצמך להתאים למסגרת, פשוט תלמדמרגול

תלך ללמוד במקום של דת"ל שמושך אותך

לא חייב שזה יהיה ה-ישיבה שלך, אפשר ערב בשבוע.

תלמד תורה במקומות שנוגעים בך ומתחברים לך. לפעמים זה אפילו לא עניין של הגדרה מגזרית אלא מי הרב הספציפי ומה רוח המקום מבחינת אווירה

מכירה איש צדיק שלמד במגוון ישיבות על ספקטרום מגזרי מאוד מאוד רחב (אני עצמי הייתי בהלם, למרות שמכירה אותו). ברובן כאיש נשוי. מבחינת מגזר שלו הוא בערך כמו הבית בו גדל, זה לא היה מתוך בלבול, אלא מתוך ללמוד תורה. גם מרבנים שהם לא רבנים שקשורים למגזר שלו.

בקיצור- לא הכל חייב להיות בתוך תבנית מוגדרת. אתה בין לבין? תלמד גם מפה וגם מפה.

לאט לאט אני מניחה שתמצא דרך שלך.

יפה מאוד מרגול. צודקת לגמרי. תודה!נחלת
אם אתה מחפש כל מיני שיעורים, אציע מקומות שוניםארץ השוקולד
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ג בסיוון תשפ"ו 11:03

נורא קל היום לאתר, תסתכל על הדברים השונים ותראה מה משכנע אותך ולמה אתה מתחבר (אפשר לשלב כמובן)

בהצלחה רבה

יש את אתר ישיבה עם שיעורים רבים של רבנים שונים (נדמה לי בעיקר של רבני מרכז ושלוחותיה) :

https://www.yeshiva.org.il/

יש את הבית מדרש הוירטואלי של ישיבת הר עציון:

בית המדרש הוירטואלי - VBM ע"ש ישראל קושיצקי

יש את האתר YBM של ישיבת מעלה אדומים:

ישיבת מעלה אדומים | YBM - מאגר השיעורים

יש את האתר של גל עיני של הרב גינזבורג (כיוון חסידי) :

גַּל עֵינַי - השער לפנימיות התורה

יש את האתר של הרב מלמד וישיבת הר ברכה:

דף הבית - ישיבת הר ברכה

יש אתר של הרב אבינר:

הרב הגאון שלמה אבינר – שיעורי הרב שלמה אבינר

האתר של ישיבת שיח (הרב שג"ר) :

שיעורים - ישיבת שיח יצחק

מעניין אותי, למה אתה קורא רוח הלימוד של הדת"ל?פתית שלג

אולי לדגש על לימודי אמונה ומחשבה? אולי לדרך החינוך? אולי בכלל בהקשר ישיר לעניין העם והארץ?

השורה הראשונה לדעתי היא הבסיסנפשי תערוג

ברוב הישיבות הדת"ל תמצא שלומדים הכל.

הרב קוק אבל גם ברסלב וחב"ד

פסיקה של ילקוט יוסף/ שמירת שבת כהלכתה

יחלקו כבוד לרבנים חרדים

לעומת זאת, ברוב הישיבות החרדיות זה לא קיים.

לא תמצא ישיבה שלומדת הרב קוק

אפילו את ההלכות הרב מרדכי אליהו רוב החרדים הספרדים לא לומדים

וכבוד לרבנים הדת"ל. אין מה להרחיב.

תסיק כאן למה ומה זה אומר

שואל מסקרנות..מחפש אהבה

מה האסוציאציה הראשונית שעולה בכם כשאתם רואים חרדי?

תלוי איזה חרדיזיויק
יהירות, ניתוק, וגסות רוחנקדימון

אותם הקילקולים שראה רבי ישראל סלנט כשהקים את תנועת המוסר.

בעניין הזה המציאות מוכיחה, לצערינו, שנפש החיים טעה כשכתב שלימוד גמרא מתקן את מידותיו של האדם. תנועת המוסר צדקה.

למעשה כבר קדם הרמח"ל ותיאר במדויק בהקדמה למסילת ישרים את המצב שבו החכמים לא לומדים מוסר והבעלבתים גם לא לומדים מוסר. ללמוד על מנת לעשות.

זה באמת הדבר הראשון שעולה לך לראש כשאתה רואה חרדינעומית

בתחנת אוטובוס?

בתור לרופא?

באמת? 

בדרך כלל כן, אבלנקדימוןאחרונה
א. לא תמיד הכל ביחד. לפעמים רק אחד מההתנהגויות ייראה.

ב. התחושות האלה עולות יותר מול צעירים וגילאי האמצע.

ג. ניתוק, בשונה מיהירות וגסות רוח, אינו מידה רעה אלא מידה עצובה. יכול להיות אדם טוב ועדין שיהיה מנותק לגמרי.

ד. האם אני מרגיש בוז וריחוק כלפיי גם בתחנת אוטובוס ובהמתנה לרופא? כן, למרבה הצער..

חושבת ששאלה מעין זו עלולה להזמין לשון הרע.נחלת

על כל אדם/מגזר איזשהו.

מה עולה כשרואים חתול?רקאני

מה עולה כשרואים חילוני?

מה עולה כשרואים עץ?

מההקשר אני בעצם מבין שאתה שואל:פתית שלג

האם אתם מסתכלים על הדרך שלי בעין טובה או רעה?

אז זהו- כשאני רואה חרדי שמח עם מלא חיים- אני שמח ומעריך. בדרך כלל אלה חסידים.

כשאני רואה חרדי שכלוא בתוך המגזריות שלו, או בתוך דרך שהוא לא רוצה להיות חלק ממנה, שרואים על הפרצוף שלו מלא אתכפיא- אני מרחם עליו..

חייל, לובש מדיםעשב לימון

ותמיד תוהה אם טוב לו באמת בדרך הזו

כלוםטיפות של אור
אני לא נגד מגירות. זה מועיל וחשוב וכו. אבל בסוף מתחת לכל התחפושות כולם בני אדם, וכשמגיעים לשמים לא שואלים את האדם 'לאיזה מגזר השתייכת'

+ באופן כללי הגישה שלי שעדיף שכל אחד יתקן את המגזר שאליו הוא 'שייך' ולא מגזרים אחרים

אז היחס הכללי שלי הוא בעיקר 'זה עושה את החיים קלים לגור באזור שלידו יש חרדים - שטיבלך/קניית ארבעת המינים/בתי מדרש שפתוחים במשך היום וכו' '

פינגווין קיסריכְּקֶדֶם
אין אסוטיציהנפשי תערוג

כמו שלא עולה לי כלום עבור דת"ל או חילני

הממ"ד שלכם מוכן? או המקלט?זיויק
חדר השינה של הילדים, תמיד בכוננות.ל המשוגע היחידי
רגע זה עדיין נקרא שאגת הארי או שזה כבר האריה שאהבקעלעברימבאר

תות?

האריה שאהב יירוטפשוט אני..
חחחחחחחחקעלעברימבאראחרונה
זה כבר האריה שאהב תותעשב לימון

אבל נחכה לשם הרשמי כדי לוודא

רוצה לעזור לי לפנות מקום?פתית שלג
אני מוכן לבואל המשוגע היחידי

60 לשעה

צודקל המשוגע היחידי

80 לשעה

לא כולל הפסקות אוכל

לו יכולתם - איזה תגובה שלכם הייתם מוחקים מהפורום?מחפש אהבה

יש כזה דבר?

בוודאי. לא מעט.נקדימון
אבל כנראה בעיקר שינויי טון ולאו דווקא מחיקה לגמרי.
תגובות בוטות המביאות מחלוקת בהתאם.נחלת
את??? את מגיבה הכי טוב בעולם!מחפש אהבה
הלואי הלואי...לא תמיד. אבל נחמד לשמוע. תודה!!!!נחלתאחרונה
כמה לקו באצבעקעלעברימבאר

אמור מעתה: באצבע לקו 72 קלוריות, וב100 גרם לקו 532

וידוי של עריק...מחפש אהבה

ישבתי אתמול, מאוחר בלילה, עם חבר.

שנינו עריקים (אני מאתמול.. מזל טוב!), שנינו עובדים ולומדים כמה שעות בערב.

סיפרתי לו שהציעו לי מסלול מיוחד לחרדים. משהו תקדימי שעוד לא היה.

לא רוצה להרחיב בפרטים, רק אומר שלכאורה אין שום מניע דתי לסרב לו. זה אפילו יותר טוב רוחנית מהעבודה שלי היום.

אמרתי לו: "יוסף, אתה בא?"

זה לקח כמה דקות, כמה שתיקות.

ואז זה השפריץ ממנו החוצה:

"לא רוצה ללכת למקום שלא אוהבים אותי שם",

"לא רוצה ללכת למקום שרוצים שאשתנה"

"מקום שיאהבו אותי רק אם אהיה כמו כולם".

פתאום הבנתי, המסלול שאני הולך להתגייס אליו, לא יתרום כלום לצבא. הוא סוג של מסלול מומצא כדי לגייס אותי בכל מחיר.

אתם פשוט מנסים לשנות אותי.

גלית דיסטל, במה זכית שיצאו מפיך המילים האלו: "רוצים שהחרדים יתגייסו? ... זה לא יבוא בקללות. זה לא יבוא בכפייה. ... זה יבוא כשנקשיב למצוקה שלהם. ... אפשר לפתור את זה. אפילו בקלות. אם רק נעצור רגע להקשיב להם"

"אני רוצה שתדעו אחיי החרדים, אתם לא לבד, ספינת הדגל של הימין מאחוריכם במאה אחוז ולא כנדבה ולא כתרומה אלא כי אתם סיירת המטכ"ל של הזהות היהודית במדינה הזו''.

היא תקפה בחריפות את הקואליציה: "מה שקורה עכשיו הוא בלתי נסבל. על לפיד אמרה: "מרכז בור ונבער שמי שעומד בראשו אין לו אפילו תעודת בגרות ושהיהודי הקדוש בעיניו הוא ישו, ובזכות שמאל קיצוני, לב המדינה הזו נדחק לשוליים".

היא הזהירה: "אתם יושבים כאן זחוחים ולא מבינים איזו רעידת אדמה תתרגש עליכם, אנחנו על סיפו של הר געש, אני כרגע עומדת על הלבה ומתריעה - לא יימשך יותר מצב שבו רוב יהודי ציוני יהיה מדוכא, לא יימשך! אנחנו מילימטר מלהבעיר את האדמה הזאת, אתם לא מבינים? כמה אפשר לדכא?''

"אני ממש לא אופטימית, אלא מודאגת מאוד מפני העתיד, כי ברור לי שגם אם החרדים יתגייסו זה לא ירגיע את הרוחות, כי תמיד ימשיכו להיות נגדם טענות: 'למה מפרידים בין גברים ונשים?' 'למה משקיעים כל כך הרבה כסף בהתאמת חטיבות לאורח חיים חרדי?' ועוד, אבל אני גם מאמינה בלב שלם שהקב"ה הוא זה שמנהל אותנו ורוצה שנגיע לימים טובים יותר. אז כן, עוד יהיה טוב, ועד שזה יקרה אני מבטיחה להמשיך לפעול"

"הדבר שפועם בי יותר מכל הוא לא תחושת הביטחון, אלא דווקא תחושת החופש. חופש כערך עליון חופש מקסימלי בכל תחום אפשרי. החופש שלי כיהודייה לבנות בית על אדמת אבותיי כי זוהי האדמה שלי ושל בני עמי. החופש של יזמים ישראלים צעירים חרוצים ומלאי מוטיבציה לבנות עסק משגשג מבלי לשאת את עולו של המגזר הציבורי ואני יודעת כמה עול זה מכביד, סחבתי אותו על כתפיי במשך שנים לא מעטות".

"החופש של בני האדם להיות בטוחים בכל מקום. החופש של נשים ערביות לזכות בלילה אחד שקט ונטול חרדה מבלי להתהפך במיטה ולתהות האם בנם יהיה קורבן לאלימות. החופש של נשים חרדיות לבחור במחיצה ציבורית כי זהו צו מצפונם וזוהי בחירתן החופשית הלגיטימית והמלאה. החופש של כל הורה לבחור את חינוך ילדיו על פי תפיסת עולמו גם כשמדובר בהורה חרדי".

"החופש הנפלא להתבטא ולהחליף רעיונות מבלי לחשוש מהענישה המצמררת ואכזרית של משטרת התקינות הפוליטית. החופש של הציבור לצרוך רעיונות ולגבש מחשבות מתוך היצע של תקשורת חופשית. כי שוק חופשי הוא מחשב חופשית. החופש של נבחרי הציבור שיושבים בכנסת הזאת לממש את רצון העם מבלי לחשוש מאיום השוט הבלתי נראה אך קיים תמידית של מערכת אכיפת החוק, שלא תמיד חקר האמת הוא נר לרגליה ולא תמיד רדיפת הצדק הוא המנוע שמניע אותה".

בתחילת דבריה סיפרה ח"כ דיסטל על הוריה שלא הורשו לגעת בירקות בשוק באיראן על מנת שלא "יטמאו" אותן ביהדותם, ובהמשך הדברים אמרה: "המערכת הפוליטית כמו שילבה הידיים מימין ומשמאל כדי ליצור אחדות, אלה שהאחדות הזאת איננה כוללת את אבי ואת אמי. הם נדרשים כעת אחר כבוד פשוט לזוז הצידה. הוריי אמנם אינם טמאים עוד, הם רק המחלה שבגללה קם לו גוש הריפוי, הם רק הפגם שבגללו קם לו גוש השינוי, הם רק אבן בנעל של ישראל הראשונה שבגללה קם לו גוש האיחוי. אבי ואימי ולמעלה משני מיליון בני אדם חרדים, דתיים, מזרחים ומסורתיים הפכו שקופים או נלעגים או מוחרמים או נרדפים והכל בשם איזו אחדות מזויפת שבאה להסתיר שיסוי עמוק מאוד ושנאה עמוקה ביותר".

אולי יעניין אותך