אורח חיים בריא🍎לב טהור:)

בס"ד

איך עושים את זה??
לא במטרה לרזות.. אלא במטרה לעשות טוב לגוף ולחזק אותו, וככה גם לעצמי...

טיפים/ תובנות/ רעיונות/ כללים יתקבלו בברכה!
תודה!

אני משתדל לחיות ככהבסדר גמור
אז יש לי מלא תובנות לשתף אותך..

בין השאר דברים שנוגעים למוסכמות חברתיות.
קדימה, אני אשמח שתשתף אותנו!לב טהור:)

לגבי אוכל, תוכנית 'חלי ממן'. ממש מצויין!חסדי הים
גם כדאי לעשות כושר בתחום שנוח לך. נגיד, חוג ריקוד וכדומה.
בעני חלי ממן לא שמה מספיק דגש על בריאותבבושקה
של האוכל. אלא כמעט רק לערך הקלורי שלו
נראה לי שזה לא נכון, הם כן מדגישים את בריאות האוכל.חסדי הים
אני גם רוצההמחודשת.
אני חושבת שכדאי להתחיל יום אחד בשבוע שבו מקפידים על אוכל בריא...
ועם הזמן אפשר להוסיף עוד יום..
תלוי איך זורם לך..
להטמיע את ההבנהאלומיניום
שזה כמו אוטו, אם נכניס דלק מהול המנוע יתפקד פחות טוב (עד להגעה למצב של אי תפקוד)

אם אוכלים אוכל בריא זה משפיע בהתאם על המח, שכל, גוף, הרגשה כללית וכו.
קודם כל פעילות גופניתים...

לשמור על כושר, אפילו חצי שעה הליכה ביום

ובתור התחלה להפחית אוכל שומני, סוכר, ממתקים, קראסונים ובורקסים (אוכל שיש בו מרגרינה), בשר (בשר מעובד להפסיק בכלל), מוצרי חלב

יותר אוכל מבושל, קיטניות, פירות וירקות, דגנים מאוד בריא

להפסיק עם כל מיני משקאות ממותקים ולשתות רק מים 

הנה קצתהעוגב
~לשים לב כל פעם שאוכלים, ומה אוכלים, אם הזמן את בעצמך תעצרי/ תשני...
~לקבוע זמן קבוע לפעילות גופנית, אפשר תרגילים מזדמנים שאפשר לעשות בין לבין, ואפשר משהו אחד רציף, חשוב לשים שאת באמת עושה מה שהחלטת.
~להכניס מרכיבים בריאים הביתה, את כבר תצטרכי להכניס אותם לאוכל, שלא יתקלקלו (לי זה עובד)
אם את בעיר- לפעמים אפשר להחליף נסיעה בהליכה/ תחבורה ציבורית באופניים...
להכניס מרכיבים בריאים נראה לי מוזרבסדר גמור
צריך פשוט להפסיק לצרוך זבל

אין אוכל בריא, ואוכל- יש אוכל ודברי מאכל מזיקים..
זה בערך מה שהתכוונתיהעוגב
בריא מבחינתי נמדד במה עדיף על פני מה.
כשאני ץ קונה את המרכיבים הבריאים, אני בעצם מוותרת על התחלופה הפחות עדיפה שלהם...
יש ברמב"ם בכמה מקומות הנהגות איך לחיות בריאהדוכס מירוסלב

כולן תואמות את הרפואה של היום (אף אחד לא חולק על זה) ומחקרים, שלא קשורים לרמב"ם, גם הראו שהעצות האלה גורמות לאריכות ימים מתוך בריאות (אם תרצי את ההרצאה על המחקר הזה אשלח במסר).

התמצית העיקרית שלהן בהלכות דעות פרק ד'

http://www.mechon-mamre.org/i/1204.htm

וכך הרמב"ם פותח את דבריו:

"הואיל והוויית הגוף בריא ושלם, מדרכי ה' הוא, שהרי אי אפשר שיבין או יידע, והוא חולה--צריך אדם להרחיק עצמו מדברים המאבדין את הגוף, ולהנהיג עצמו בדברים המברים המחלימים; ואלו הן:"

...שירקי
הרמב״ם גאון עצום רשם את הכל בתקופה של אז המון דברים מתאימים לתקופה שלנו ...
אבל יש משהו שהיום השתנה כמו הענין של הלחם שתמיד מוזכר שזה עיקר סעודתו של אדם ומציל ממחלות= היום לצערנו זה ממש לא נכון לגבי הלחם מה שפעם לחם הציל ממחלות היום הלחם שלנו הוא סיבה למחלות מסוימות כל הקמח לבן וכל זה הכל מהונדס החיטה של פעם הייתה טבעית ובריאה!...

בכל אופן ההמלצות של הרמב״ם הם הבסיס ואני גם מאוד ממליצה לקרוא!! יש גם ספרים שמבארים את הנהגות הבריאות שהרמב״ם מביא ומפרט הכל
התשובה כבר בפנים. הרמב"ם כותב נגד הקמח הלבן כבר אז...הדוכס מירוסלב

הוא כותב במפורש כך (מהלכות דעות שקישרתי למעלה):

"ויש מאכלות שהן רעים, ואינן כמו אלו [הכוונה לא גרועים כמו המאכלים הקודמים שהוא כתב עליהם]; ... והסולת שנפו אותה כל צורכה עד שלא נשאר בה ריח מורסן".

אגב, בקמח מלא יש (כמעט) את כל הצרכים התזונתיים פרט לB12

ממליץ מאוד בכללי על קמח כוסמין במקום קמח חיטהנפשי שמתני
נכון, הוא יקר פי 4, אבל אין שום ספק שהוא איכותי בהרבה, מזין מאוד ומשביע מאוד ומתעכל באופן מעולה ולא מכביד על העיכול כי יש בו מעט גלוטן, וגם הוא מכוסמין ולא חיטה.
אפשר להכין לחמניות ולהקפיא ישר כשהן יוצאות מהתנור ולהעביר לפי הצורך/ להכין עוגיות ועוגות מכוסמין שיוצאות מעולה- אותם המתכונים בדיוק רק עם קמח כוסמין ולא חיטה!
אישית מעדיף קמח 70/80% ולא 100 (נדגיש, כי השאר הוא כוסמין לבן ולא קמח חיטה ח"ו!)
אז נכון, שזו השקעה שאינה מתאימה לכל אחד,
אבל הכל עניין של סדר עדיפויות בחיים!
ואגב, ממליץ מאוד לעבור לחלב שקדים אורגני במקום חלב רגיל/סויה, הוא גם יקר ועולה פי 2 אך חוסך נזק רב שהחלב הרגיל עושה לגוף, ויש לו טעם מעולה.
הכל מתחיל בכח רצון ובמה אני מכניס הביתה ומה לא!
אני בעד חיטה, כשהיא באמת חיטה...הדוכס מירוסלב

על פי הרפואה הסינית רוב בני האדם לא מסוגלים לעכל טוב חיטהנפשי שמתני
וזו הסיבה שכוסמין, שהוא כן דגן ידידותי לאדם עדיף.
אגב, בנוסף גם הערכים התזונתיים שלו גבוהים וטובים בהרבה מחיטה.
התורה שלנו אומרת "ארץ חיטה", כלומר צמח שנתברכה בו ארץ ישראלהדוכס מירוסלב

וגם ע"פ כל מיני עניינים בחיטה יש מעלה על פני הכל.

ככה שלרפואה הסינית אין יותר מדי מה לתרום לנו בתור יהודים.

לגבי ערכים תזונתיים, אפשר לבדוק בקלות. בגלל שיש המון מקורות באינטרנט שלא לגמרי דומים אחד לשני בחרתי אחד ע"פ כמה שיקולים:

Wheat flour, whole-grain: nutritional value and analysis

Spelt, cooked: nutritional value and analysis

אפשר לראות יתרון עצום לטובת החיטה.

במקורות אחרים שראיתי אין הבדל משמעותי ביניהם.

אתה מוזמן לספק מקורות רציניים שמוכיחים שהכוסמין כל-כך הרבה יותר בריא.

אה אה בוא נרגע לגבי רפואה סיניתנפשי שמתני
מעיד על עצמי שהיא ריפאה לי את מחלת הקרוהן ושיפרה את המצב שלי מקצה לקצה, בעוד הרפואה המערבית כשלה לחלוטין.
זאת רפואה עתיקה בת 4000 שנה (מתקופת אברהם אבינו לערך) והיא מאוד מקצועית. אם כבר אז הרפואה הסינית הרואה את האדם כמכלול של גוף ונפש הרבה יותר קרובה ליהדות מאשר הרפואה המערבית המנתקת בין הדברים לחלוטין.
קצת ענווה לא תזיק.

דבר שני,
אני מדבר רק על הערכים התזונתיים של הקמחים אלא לאופן פעולת העיכול שלהם בגוף.
ממליץ לך לקרוא את הדברים שבאתר הבא:

כוסמין

החיטה של היום עברה הינדוס כימי מאוד גדול בגלל התיעוש האדיר שלה, וזה מן הסתם פגע בה מאוד.
לא סתם אנשים מערביים פתאום מפתחים כמויות אדירות של קרוהן וצליאק, ואין שום ספק שזה מושפע מאוד מהמזון אותו אנחנו אוכלים.
רק בריאות
אויש נוהדוכס מירוסלב

מי זאת בכלל ענבל נתן שאני אמור לסמוך עליה בתור מקור אמין?

הרפואה הסינית לא בת 4000 שנה, וגם האיורוודה שפחות או יותר בגילה לא נשמרו כמו שהיו.

יש לנו רפואה יהודית, שהמקורות שלה עדיין שמורים פה ושם, לא צריך ללכת לרעות בשדות זרים.

ולבל נשכח את מה שהתורה אומרת כחובה להלכה, שצריך לשמוע לרופאים בכל דור ואכמ"ל מה הסיבה.

עם כל זאת, יש דברים שמקורם בין השאר ברפואה הסינית, ההודית, הערבית וכו' שיש להם בסיס מחקרי.

אבל לא כל הנפצה היא נכונה רק כי מישהו זרק לאוויר את המושג "רפואה סינית".

דברי נאמרים לאור המלצה של אחד מטובי הרפואה הסינית בישראלנפשי שמתני
לצערנו, הרפואה היהודית נזנחה בגלות כמעט לחלוטין, ולמעט הרמב"ם אינני מכיר עוד מקור משמעותי שעוסק ברופא יהודית. ווודאי שאין הדבר מספיק בשביל פלטפורמה טיפולית, אלא המלצות לאורח חיים בריא.

דבר שני, ממליץ לך קצת לפתוח אינטרנט ולקרוא על הרפואה הסינית.. היא עתיקה מאוד ובעלת ניסיון רב.
וודאי שגם היום מוכחת מחקרית, ובתי חולים מערביים מתקדמים בעולם מעסיקים מדקר סיני איכותי שיעזור למטופלים ויהווה רפואה משלימה לטיפול הרגיל.

בארץ התחום הוא פרוץ ועל כן יש נטייה לאנשים שלא מכירים להכליל את הרפואה הסינית עם שאר סוגי הרפואה המשלימה, אך המרחק ביניהם הוא עצום מאוד.
אני יודע מספיק על הרפואה הסינית, ואע"פ אני עומד מאחורי דבריהדוכס מירוסלב

אגב, הרפואה הסינית פרוצה פי אלף בסין עצמה.

גם לפי הרפואה המערביתשפיפול
שבעים אחוז מהאוכלוסייה לא מצליחים לעכל טוב חיטה.
אז זהו שהחיטה היום היא לא באמת חיטהשירקי
וכן כוסמין הרבה יותר בריא
אבל זה יוצא 😶יבש באפיה
תאוריית קונספירציה? לגבי מה יותר בריא הבאתי נתוניםהדוכס מירוסלב

למעלה

בעצמך רשמת בתגובהשירקי
שהרמב״ם כותב נגד הקמח הלבן.. אז לא הבנתי מה הויכוח?
לא באה לריב או משהו אני פשוט אשמח להסבר...כי זה קצת סותר לי שתי התגובות..או שפה התכוונת לחיטה ושם לקמח התבלבלתי
מה הקשר בין הבעיה בקמח לבן לחיטה? קמח לבן זה חיטה ללא החלקיםהדוכס מירוסלב

המרכזיים בה שמכילים א את כל הסיבים (מה שגורם לזה לעשות בעיות עיכול) וב את רוב הערכים התזונתיים.

זה קמח לבן דומה מאוד לקמח הלבן של היום שהוא פשוט מעוקר מכמעט כל מה שבאמת יש בו.

בחיטה אין שום בעיה בשום מצב צבירה שלה פרט לקמח לבן (עד שלא נשאר בה ריח מורסן)

טוב תשמעושירקי
אותו אחד המליץ על קמח כוסמין במקום קמח לבן ואז עברתם מהקמחים לדבר על החיטה עצמה ועל הכוסמין עצמו ...
בכל אופן הכוונה שלי הייתה שקמח כוסמין יותר בריא מקמח לבן....
ובהערה צדדית התכוונתי ושהרבה מזני חיטה מהונדסים גנטית ולא תמיד בריאים כמו החיטה של פעם
ממליץ להוסיף המון מים ללחם ולעשות לחמניותנפשי שמתני
וגם אם הבצק יוצא דביק, אז אפשר להרטיב את הידיים ואז לקרוץ לחמניות.
זה עניין של ניסיון, וכשמקבלים אותו - אין לחם טוב, משביע וטעים ממנו!
תודה לכולם!לב טהור:)

בס"ד

הלוואי ובאמת אצליח ליישם..

ככה:Talp01

יש שני שיטות ליישום החלטות (למשל להפסיק לעשן, להתחיל לאכול בריא וכ"ד) - אחת זה לאט לאט, צעד צעד - פחות יעיל. השנייה: במיידי. רוצה אורח חיים בריא? לקבל החלטה וליישם החל מהיום.

בבקשה:

שותים רק מים. רק מים. לא מיץ טבעי ולא מיץ ענבים. לא אלכוהול, כלום. מים (ותה ירוק).

שום סוכר. לא חום, כלום. לא גלידה או סוכריות, אין קינוח. 

שום קמח לבן (כולל לחם ופיתות וחלות). שום דבר עשוי בצק - פיצות או בורקסים וכ"ד.

עוברים ל-1% שומן בחלב או יוגורטים וכ"ד. אין גבינה צהובה (או אחרת - אם זה מעל 1%).

לא אוכלים שום דבר מתועש (שניצלים, מזון להכנה מהירה) - מבשלים את כל האורחות לבד.

זה רק חלק ממה לא. מה כן?

דגים, בשר עוף או הודו רזה (חזה), יוגורטים, ביצים, אורז מלא, בטטה וכל סוגי הירקות והרבה, קוטג'. ויש עוד.

בנוסף, מתחילים להשקיע שעה אחת ביום, ללא שום תנאי ("אני עייף", "אין לי זמן" וכ"ד) בכושר - ולא, הליכה זה לא. משקולות, שחיה , ריצה וכ"ד.

ואז,שנה אחרי - רואים תוצאות.

בהצלחה.

וואו....לב טהור:)
בס"ד

האמת רוצה, אבל נשמע קשה לעשות את ה180 מעלות האלו בבת אחת..
צודקת. צריך מוטיבציה.Talp01
לכל אחד ואחת יש סיבות אחרות.
למשל אני אישית הורדתי 50 ק"ג בשנתיים וחצי.
וואו! כל הכבוד!לב טהור:)
בס"ד

אני יודעת מקרוב כמה זה קשה ולא קל..
תודה... עדיין מתגעגע לביסלי.Talp01
יכולתי לחסל אריזה שלמה... ושנתיים לא נגעתי בזה. כנ"ל פיצה. או גלידה מה שמחזיק, זה הארוחה היחידה שבה הכל מותר - אז בערב שבת אני בולס כמות יומית ממוצעת תוך סעודה... עוגות וגלידה ובירה
וואוהזדמנות

זה קשה לעשות את ה-180 מעלות בבת מיליון (לא רק אחת מבולבלקורץ)

באמת אפשר לחיות ככה??שריקה

כן. אפשר. אפילו רצוי.Talp01
ואפילו להנות מזה!בסדר גמור
שנה אחרי?? חודשיים אחרי!בסדר גמור
תלוי בהרבה משתנים.Talp01
בעיקר במצב ההתחלתי( גיל, מין, גובה, משקל, מסת שריר) + עצימות( הן האימון והן התזונה).
אחרי שנה בוודאות. כך גם אחרי שישה חודשים, כנראה. חודשיים? לא בטוח. שוב, תלוי.
שינוי כל כך קיצוניבסדר גמור
בדיאטה עושה טראומה לגוף. משהו שנותן את אותותיו די מהר. טראומה כזאת לא בהכרח שלילית
לא, זה לא עושה "טראומה".Talp01
קיצוץ דרסטי בכמות קלוריות כן יוביל לטראומה - האטת מטאבוליזם( והשמנה). אם שומרים על מאזן נכון של חלבון/פחמימות /שומן - הגוף יעשה די-טוקס תוך יומיים ויתרגל. הבעיה היא בעיקר מנטלית. וכמובן גם חשוב להיות בקשר עם תזונאי ולקבוע מטרות.
אמת. יש מה להעריך..בסדר גמור
אגב דיטוקס לוקח שבועיים..
לילה טוב אח יקר : )Talp01
דיטוקס תלוי בקצב המטבוליזם. את הקצב ניתן לזרז פלאים, אפילו ללא אמצעים כימיים ( תזונה, שינה ופעילות היט קרדיו אינטנסיבית במהלך היום, חמש דקות כל שעה שעתיים) - ניתן גם תוך יומיים, תלוי למה אתה קורא דיטוקס. לילה טוב לך בינתיים. אימון קל מחר!
לילה טוב אח יקר בסדר גמור
חזרת כבר מארץ הניכר?

מה עוד נשאר להכנות?
בוקר טוב.Talp01
לא עוד לא חזרתי. בשישי חוזר. מה נשאר? די הכל - בגדים, טבעות, מוזיקה, צילום... לא נורא, יש עוד 4 שבועות. : )
אממבסדר גמור
בגדים וטבעות זה שטויות. לעומת זאת מוסיקה וצילום תלויים בבעל מקצוע (שצריך להיות פנוי באותו ערב) אז לא הייתי מתמהמה
ב"ה נעשה ונצליח Talp01
החתונה עצמה זה שטויות, בקטנה. יש עוד מעבר דירה לארגן, את הבית לרהט, עבודה למצוא וכו וכו... יהיה שמח. בדקתי עם הכלה - למרות כל הנ"ל היא עדיין, לתדהמתי הרבה, רוצה להתחתן.
חחח כל עודבסדר גמור
האף שלך שלם יש עם מי לדבר
לא כל כך הבנתי על האף...Talp01
ושלי לא שלם - 4 פעמים נשבר, ויש פלטה בגשר האף.
זאת בדיוקבסדר גמור
הנקודה. אני זוכר שסיפרת לנו פעם אחד שבאת לדייט עם אף שבור, אז אני צוחק איתך על זה.
אה, אוקיי... Talp01
היא מעדיפה אף שבור. רק בגלל זה היא מתחתנת איתי.
השמלה מוכנה?הזדמנות

כל השאר משחק ילדים

מזל טוב

לא, עוד לא Talp01
בדרך מארה"ב, ואז התאמות.
לרהט את הבית, עם כל כל מכשירי החשמל, לעבור דירה ולמצוא עבודה בפריפריה - זה לדעתך פחות מורכב משמלה?
כןהזדמנות

ללכת לגמ"ח. ללכת לתופרת, להתאים, תיקונים קורץ

אני לא מבין אין לך דירה? רהיטים?

לי יש.Talp01
הכלה צריכה לעבור אלי. ריהוט - יש, של רווק היא צריכה כיריים חדשות, ותנו, מקרר ( כי שלי לא מתאים), וכמובן מיטות וארונות וכו.
שמלה זה הכי קל שיש.
אז מה אתה עושה פה?הזדמנות

קדימה

אני בפחות מ-4 שבועות התחתנתי כולל כל ההכנות הנלוות (מכל מיני סיבות)

יש לך 3 שבועות להתכונן. ומה עם הדרכת חתנים וכלות? גם חשוב מאוד

אל תדאגTalp01
היתי נשוי 8 שנים, אז אני צריך פחות הדרכה. היא כן עוברת...
אנחנו עמוסים עם דברים נוספים... למשל אני כותב לך עכשיו ממוסקבה: )
כיף לךהזדמנות

לפחות לא חם

מצוין. אבל חלב עדיף 3 אחוזאורין

.עדיף בלי חלב....יהודי!!
עדיף בלי חלב פרה בכלל. יש חלב מדברים אחריםבסדר גמור
שהוא הרבה יותר עדיף..
חלב עיזים יותר טוב מחלב פרהיהודי!!
אבל גם לא אידיאלי...
אפשר גםבסדר גמור
חלב בכלל לא מהחי אלא חלב:
סויה
שקדים
אורז
קוקוס
ויש עוד שלא חשבתי עליהם כרגע
נכוןיהודי!!
אבל זה לא באמת חלב...
בוא לא נהייה קטנוניים בהגדרותבסדר גמור
^^^נפשי שמתני
צריך הרבה אומץ וגבורה, אבל ההבנה שהגוף שלנו הוא מתנה מהקב"ה וטעם/אוכל הם לא הערך הגבוהה ביותר בחיים הם חלק מעבודת ה' ממש!
גוף בריא מייצר הרמון אנרגיה חיובית, מרץ, שמחה ואז כל החיים נראים אחרת.
לא יודע איך אף אחד לא כתב על זה כלוםיהודי!!
פירות זה ממש בריא, כל פעםשבא לך לנשנש משהוא תאכלי פרי במקום.
זה גם טעים וגם בריא.
את האמת....Talp01
עדיף ירקות, כי פירות מפוצצים בסוכר.
אני מאוד ממליץ על הספר "מוח לבן"שפיפול
של דוקטור דיווד פרלמוטר שהוא חוקר נורווגיה בכיר והוא מתווה בספר אורח חיים בריא שמונע בעיות בזקנה וגם מונע מחלות סרטניות.

חוץ מזה אני חושב ששיטת קינגסטן שהביא לארץ דוקטור שראו היא גם טובה למרות שהיא הרבה יותר קשה וניסיון פחות אפקטיבית.
מה זאת השיטה הזאת?נפש חיה.
שיטת קינגסטון?אורה2x
ממליצה ממש על הספר "שביל הזהב לריפוי טבעי" של שרה חמו.
היא מספרת שם בקצרה על ההחלמה שלה מסרטן ואז מפרטת איך ליישם את השיטה.
שיטה מעולה ויעילה!!
בעצם מחזירה אותך לאוכל פשוט ונקי בלי קישקושים וסיבוכים..
שיטת קינגסטון קליניק – ויקיפדיה

*יצא לה עכשיו עוד ספר בנושא - הסודות הפשוטים של הבריאות.
קניתי אך טרם הספיקותי..
אני בעד שינוי הדרגתיאמאשוני
אם את רוצה לחזק את הגוף אז תעשי את זה לאט לאט,
תתחילי עם להעשיר את הארוחות בירקות מכל הסוגים,
גם מבושלים וגם סלטים,
בין הארוחות אפשר פירות ואגוזים.

בהמשך להפחית קמח לבן וסוכר לבן בתחליפים, אפשר בהתחלה לאפות רבע מלא, שלושת רבעי לבן, ואח"כ לשנות עוד את המינונים, (אני מחליפה גם קווקאר טחון בחלק מהקמח שצריך)
פחמימות מלאות
להפחית שומן לא בריא בהגזמה,
גם כיושבים לאכול בחוץ אפשר להזמין יותר סלטים ושייקים מאשר אוכל תעשייתי.

לאט ובהדרגה, חשוב למצוא מתכונים ורעיונות שאת אוהבת שימלאו לך גם את הצורך להתפנק באוכל, ורק אז להמשיך לשלב הבא.

אני בעד לא ללכת ראש בקיר, לבדוק במקרים מסויימים מה אפשר לעיתים רחוקות ומה אפילו פעם אחת יעשה רע לגוף.

בהצלחה!
הכי חשוב להיות קשובים לגוףקול דממה
להקשיב להרשות הפיזיות. אם את שמה לב שמשהו לא עושה לך טוב, אל תאכלי את זה..
כמו שאמרו, בנוגע לאוכל זה צריך להיות שינוי הדרגתי. להכניס לתפריט אוכל בריא ולהוציא מאכלים לא בריאים. זה כבר הופך לעניין של הרגל. ברגע שאוכלים בריא זה משפיע באופן משמעותי על הגוף ומרגישים את זה..

ופעילות גופנית! לעשות גם את זה בהדרגה, לא להרוג את עצמך אלא לאמץ את עצמך, יש הבדל.
באמת שזה כיף להרגיש שהגוף בריא
דברים חשובים ..ולמי שאוכל גזר🥕שירקי
1) לא עושים את זה בבת אחת המעבר החד לא עושה טוב לאף אחד ויכול לייאש...במיוחד אם עושים ניקוי רעלים זה חייב להיות הדרגתי שלא ישתחררו יותר מידי רעלים בבת אחת והגוף לא ידע איך להתמודד.
2) גם פירות וירקות צריך לשטוף טוב טוב ולפעמים עדיף בלי קליפה בגלל ששם מצטברים חומרי הדברה... שימו לב גזר סופח אליו המון חומרי הדברה לא רק בקליפה !אם אוכלים במיתון הגוף עוד מתמודד אבל מי שאוכל הרבה גזר עדיף אורגני....
3) כך גם לגבי כל העלים אנשים מעדיפים לקנות ״ נקי מתולעים״ ושם זה ממש עם חומרי הדברה מוגברים אז אם אוכלים הרבה עדיף לקנות רגיל ולנקות לפי ההוראות של כל ירק ופרי( מי שיש לי כוח כי זה דורש הרבה מידי פעם שוב הגוף יכול להתמודד)
4 ) לאלו שאוכלים רק רק בריא בצורה ממש קיצונית שימו לב שהגוף לפעמים כן צריך איזה " ג׳אנק פוד״🍟🌭 קליל כדי שלא ישכח איך להתמודד עם ניקוי הרעלים כי גם זה יכול להתנוון( וזה כמובן לא מצוי כי כמעט אין כאלה קיצונים חחח)
5) ויטמין D מאוד חשוב הוא לא מגיע מהאוכל וגם מהשמש הוא נספג בשעות מסוימות ושימו לב אלו בעיקר השעות שהקרינה חזקה☀️☀️אז מאוד כדאי לבדוק בבדיקת דם ולשאול רופא כמה לקחת וגם אם הוא אומר " לא צריך לקחת כי חסר קצת״ להתעקש ולשאול בכל זאת מה המינון הנורמאלי לאדם בריא שכן רוצה לקחת( בדרך כלל זה טיפה ליום)...
הערה חשובה💡תוספי תזונה לא לוקחים סתם יש כאלו שהם מסיסים במים ובאמת כמה שתקחו לא יזיק לכם ויש כאלו שמצטברים ועלולים לגרום להרעלה! גם דברים טובים צריך במידה אמר הרמב״ם עדיף שיאכל קצת אפילו מהמזון הפחות טוב מאשר שימלא כרסו ממזון בריא!
4) לכל מי ששותה מים מינרלים 💦חשוב פעם ב.. לשתות גם מהברז- יש שם חומרים שאין במים מינרלים ככה פעם בשבוע תפנקו את עצמכם עם כוס מים מהברז... מי שיכול מאוד כדאי לשתות מים בטמפרטורת הגוף ולא קרים מידי שלא יקררו את הקיבה וישבשו את העיכול.
5) בקשר ללחם🥖🍞 החיטה היום מהונדסת גנטית לכן לחם זה לא הכי בריא שבעולם גם הלחם המלא יש פעמים שהוא לא באמת מלא ומכניסים קרמל בשביל הצבע( שימו לב בלחם הלבן פרוס לדוג׳ כמה חומרים יש) כמובן שעדיף לחם ביתי.

עם כמה שסוגי המזון מתרבים לצערינו איכותם ירודה מאוד אך עם זאת אין להיכנס לנרבים! תמצאו תמיד מחקרים שחלב לא טוב ובשר לא טוב ולחם לא טוב ואוויר לנשימה לא טוב אז לא נחיה?
פשוט לומדים להסתדר עם המזון שלנו לשתות הרבה מים ירקות ופירות אם אפשר אורגני ויש תקציב זה מצוין.. בשר כמה שפחות מעובד...
לאכול קטניות = מי שלא מצליח יש תוספי תזונה טבעיים וטובים...☘️

מנסיון אם עושים את זה בכיף בלי לחץ זה אפילו תהליך מהמם יש המון תחליפים ופתאום שהילד שלך מתרגל גם כן לאכול בריא זה פשוט כיף.. כמובן הכל בלי לחץ ושלא ירגיש מוזר בפני כולם... נותנים שוקלד בגן אין מה לעשות הילד לא קדוש מעונה... לא צריך לכעוס עליו ובדרך כלל ילדים שמורגלים בבריא לא מגזימים עם שוקולדים יותר מידי ...

להיוץ בלחץ זה גם לא בריא גם מצב נפשי לא טוב משחרר רעלים בגוף אז בלי לחץ😜
מנסיון אחרי שהתרגלתי יש דברים לא בריאים שהיו טעימים לי ועכשיו כבר לא...( נגלה לכם שכן מידי פעם אני כן אוכלת ג׳אנק ..)

אז יש לי עוד המון מה לכתוב אבל לא נלאה אתכם מי שרוצה המלצות על ספרי בריאות, בריאות טבעית תרופות סבתא תוספי תזונה וסתם תמיכה או כל דבר אחר בכיף אשמח לעזור במה שאוכל...
תגובה מושקעת!לב טהור:)
בס"ד

תודה!
ותודה לכל מי שכתב והיה נכון לעזור!
תראי איך משקיעים בך בסדר גמור
לא פארשים כמוני..
בקשר לויטמין דיחוזרת
הטווח כמדומני בין 10 ל30. אבל לאדם בריא צריך להיות קרוב ל30
המינון הרגיל הוא של 5 טיפות של 400 מקג ביום. למי שיש חוסר-10 טיפות של 400 מקג ביום
טיפה 1-2 זה לתינוקות...
...שירקי
מישהי גם אמרה לי אבל על הויטמין D של המבוגרים כתוב טיפה1-2 ביום עם הארוחה אז העדפתי לרשום שישאל כל אחד את הרופא שלו
אבל אם את בטוחה ב100 אחוז אז בסדר🙂
בכל אופן עכשיו מצאתי ששירקי
זה כמו שאמרתי
האם אתם צורכים ויטמין D במינון שמומלץ לגילכם?

אבל שוב שכל אחד ישאל את הרופא
זו ההנחיה ששמעתיחוזרת
גם של הרופא שלי (וגם של עוד כמה) וגם של כמה נטורופתיות שאני מכירה... לכן נתתי אותה ככה...
מה עם הגזר? 😅מוטיבציה
רשמתי בפניםשירקי
הגזר מלא בחומרי הדברה... מסכן מורעל קשה לו הוא שואף להיות אורגני חחחח
הדברה? איך? הוא מתחת לאדמה.בסדר גמור
זה מגיע אליו עם מי ההשקיהשירקי
כמו לכל הירקות רק שאצלו יש תכונה שהוא סופח יותר את החומר מהמים ופחות מסנן אז בכמויות גדולות עדיף אורגני...
להתחיל בלא לאכול אוכל מתועשקוד אבל פתוח
ולהבין בבית את כל האוכל ומחומרי גלם בסיסיים...
קצת יקר, אבל לא נורא...
(ואת יודעת לבשל, אז...)
חח.. תודה!לב טהור:)

בס"ד

ואני לא חושבת שאוכל בריא הוא יקר...

בסופו של דבר קונים את חומרי הגלם וזה לא הוצאה יקרה...

ההוצאה מתחילה כשקונים כל מיני שטויות ויוצאים לאכול הרבה בחוץ.

כל האוכל מדגנים מלאים יותר יקרקוד אבל פתוח
פירות וירקות זה יקר.
בשר ועוף זה יקר אוכלים יותר אם לא אוכלים את הגאנק...

(ונכון, לקנות אוכן מוכן, זה גם יקר וגם לא בריא....)
מניסיון אוכל בריא מאוד יקרהזדמנות

אבל משתלם

גם אני מנסה כעת לעבור לתזונה ולאורח חיים בריא יותרשוגי

אורח חיים בריא כולל הקפדה על: תזונה- אוכל ושתייה, פעילות גופנית, שינה 

תזונה-

אוכל:

3 ארוחות מסודרות ביום+ ארוחה אחת או שתיים קטנות (ביינים)

בכל ארוחה מנת חלבון+ מנת פחמימה+ ירקות

להעדיף פחמימות מלאות על פשוטות- לוקח לגוף יותר זמן לפרק אותן וכך שבעים ליותר זמן וכן מוציאים יותר קל' בתהליך העיכול.

3 מנות פרי ביום וירקות ללא הגבלה מ-5 צבעים.

להעדיף שומן מהצומח (אבוקדו, שמן זית, אגוזים ושקדים) ע"פ שומן מהחי (בשרים שמנים, חמאה) שהוא רווי או שומן טראנס (בצק עלים, מרגרינה). פעמיים ביום מנות שומן קטנות.

לקבוע מראש מנות לנפילה שעוד תבוא בכדי שלא תצא משליטה.

שתיה:

מים- והרבה! מגביר את חילוף החומרים בגוף, שוטף את הרעלים שבכבד- לא לשתות מים זה כמו לשטוף אוטו מלוכלך עם סבון בלבד והלכלוך נשאר, מרכז הצמא והרעב קרובים במוח ולכן אנו מבלבלים בין רעב לצמא.

תה ירוק, שייק פירות ו/או ירקות.

קצת יין.

פעילות גופנית- מומלץ 150 ד' שבועיות לפחות, כל פעם לפחות 30 ד' ברצף. לשלב פעילות אירובית ואנאירובית. לעלות במדרגות. להיות פעילים. להקפיד על חימום ומתיחות לפני ואחרי פ. גופנית.

שינה- להקפיד על שעות שינה מספקות.

מעבר לזה- ממליצה לשבת עם הבעל/ ילדים/ הורים ולכתוב סוג של תפריט אופציות לכל ארוחה שאתם אוהבים.

ממליצה לספר לכמה שיותר אנשים על התהליך שלך כי זה מחייב.

לנסות למצוא פרטנר ולשתף ולשמוע ממנו זה נותן השראה.

לדעת לקום מנפילות.

להשתדל שלא יהיו שטויות בבית- רק קצת ממש, אבל שיהיו נשנושים בריאים או בעייתיים פחות.

להשתדל לגוון- בסוג האוכל, במנות, בסוג הפעילות הגופנית, בתיבול וכו', כשמתחיל לשעמם- נשברים.

לקבוע מטרות קטנות בכל פעם עם תאריך יעד הגיוני- אם זה ירידה באחוז שומן או מעבר ללחם מלא וכו'

לא להשתגע- לא קורה כלום לאף אחד אם אוכלים גם דברים מעט פחות בריאים בייחוד אם יש ילדים בבית ורוצים שהם יגדלו בריאים בנפשם, המטרה להאהיב אוכל בריא ואורח חיים בריא ולא להשניא אותו.

להיות שבעים!

כמובן שהכל בהנחה ואת בריאה ב"ה ובדיקות הדם האחרונות היו תקינות ונערכו בטווח של חודשים ספורים. אם לא- חובה לעבור ב. דם ולוודא שהכל תקין ואם יש ערכים לא תקינים להתייעץ עם רופא ו/או תזונאית.

כל פעם שבא לך מתוקפולאריסאחרונה

כדי לאזן את המלוח שאכלת,
תצחצחי שיניים חושף שיניים

מה דעתכם?אני:)))))

תשמרו בבקשה על שיח מכבד.

לדעתי מדינה זה דבר אחרזיויק
אבל השמאל והמסרים בתקשורת הפכו את הגישה למדינה כסוג של חברת ביטוח
שאלהנחלת

1.  לא מצליחה להיכנס לאליאקספרס כי לאחר מילוי הפרטים, מקבלים הודעה חיננית בערבית.

ניסיתי בפורום מחשבים ולא ראיתי שענו.

2. אילו ספרים קוראים רוב המגיבים כאן? בנות? בנים? הכוונה לספרות יפה.

יש ביניכם כאלה שהולכים לספריה ציבורית?

זה לא בשביל סקר...סתם מעניין.

תודה.

את עם סינון של רימון?פצל"פ
הוא הרבה פעמים עושה בעיות עם אליאקספרס
כן.תודהנחלת

עם נטפרי יותר קל אם את יודעת?

אני בןפצל"פ
ואני לא מכיר את נטפרי
עונה לדעתיחיה.מושקא

1. כנראה קשור לסינון כמו שאמרו ובהצלחה עם זה!!

2. לאחרונה אני אוהבת לקרוא ספרות בעברית ופחות מתורגמת. תלוי בסיגנון שלך גם על העלילה אם את אוהבת משהו יותר עם קשר מקומי אלייך או סיפור דימיוני זר יפה או מרגש במיוחד. וברור שהולכים לספריה מאיפה עוד תביאי ספרים? אם יש באיזור מגורייך ספריה ציבורית טובה יהיו שם גם ספרים ישנים שלא מוצאים בחנות וגם חדשים וטובים וזה נחמד, ובכלופן אפשר לבקש מהם (אני בכוונה לא ממליצה ספציפית כי אני גם לא כזאת תועלת ספרים. היום יש לי יותר פנאי לקרוא ספרות יפה אבל אין לי ידע רחב בזה 🤷‍♀️ אני מכירה אחד גיק של ספרים אבל) ממליצה בכולופן לבקש המלצות או לקרוא ביקורות לפני שאת בוחרת כי באסה להתחיל ולהישבר אחרי 3 עמודים חחחח

תודה!נחלת

בס"ד

תודה על התשובה! אני דווקא קראתי הרבה ויכולה להמליץ על ספרים איכותיים (לענ"ד).

דווקא ספרות עברית, פחות מכירה כי פחות אוהבת. יש את אהרן אפלפלד שהוא מצויין

אבל...מדכא קצת. סביב השואה.

אם את רוצה לקרוא ספר נחמד ולא ארוך, נסי את "זאת הפעם....." , תמר  וייזר.  למרות שמדובר

על קשר שלדעתי אינו מומלץ. אבל היא כותבת נחמד, זורם וכיף לקרוא את הספר.

זה אגב סיפור אמיתי.

"משחקת באש", טובה מורדו. מתורגם מאנגלית. מרתק.  

😊 תודה! אעיף מבטחיה.מושקאאחרונה
למה ארץ ישראל הישנה ו*הטובה*?פתית שלג

או שזה בא לומר שכשהיא היתה ישנה היא היתה טובה והיום לא, (למה ככה?)

או שזה בא לומר שהיתה ארץ ישראל טובה והיתה ארץ ישראל לא טובה\פחות טובה. (למי הכוונה בארץ ישראל הלא טובה? כל מי שלא היה צבר\קיבוצניק? מזרחים? היישוב הישן?🤔)

הרהורים של בוקר😏

כמובן שאלתי חבר טוב:

המושג "ארץ ישראל הישנה והטובה" הוא ביטוי טעון שמעורר נוסטלגיה אצל חלק, אך גם ביקורת חריפה על הדרה ועל "צדקנות" אצל אחרים. הנה ניתוח של שתי האפשרויות שהעלית:

1. "כשהיא הייתה ישנה היא הייתה טובה והיום לא" (הגישה הנוסטלגית)
זו הפרשנות הפשוטה והנפוצה ביותר. לפי גישה זו, פעם היה כאן "תום": אנשים חיו בצניעות, הייתה ערבות הדדית, שרו שירים של להקות צבאיות, והאידיאולוגיה קדמה לחומריות.

• למה אומרים שהיום לא? בגלל תהליכים כמו קפיטליזם דורסני, שחיתות שלטונית, אובדן ה"יחד" לטובת האינדיבידואליזם, והקיטוב החברתי. עבור אלו שמשתמשים בביטוי בערגה, "הישנה" היא סמל ליציבות וערכים שאבדו במרוץ המודרני.

2. "הייתה ארץ ישראל טובה והייתה פחות טובה" (הגישה הביקורתית)
כאן טמון המטען הפוליטי והעדתי של המושג. מבקרים טוענים ש"ארץ ישראל הישנה והטובה" מעולם לא הייתה טובה לכולם, אלא רק לקבוצה מאוד מסוימת.

• מי זו "ארץ ישראל הלא טובה"? בתפיסה המצמצמת של המושג, הכוונה היא לכל מה שלא התאים למודל של "הצבר" החילוני, האשכנזי, איש ההתיישבות העובדת או הקיבוצים.
  • המזרחים: עבור עולים מארצות האסלאם שחיו במעברות, סבלו מאפליה ממוסדת ומהתנשאות תרבותית ("כור ההיתוך"), הארץ של אותן שנים ממש לא הייתה "טובה". עבורם, המושג הזה מייצג תקופה של דיכוי ומחיקת זהות.
  • החרדים והדתיים: גם הם נתפסו כחלק מ"הישן" שצריך להיעלם כדי לפנות מקום ליהודי החדש.
  • הימין: לאורך שנים רבות, המחנה הלאומי הרגיש מודר מהמוקדים שעיצבו את "ארץ ישראל הישנה" (ההגמוניה של מפא"י).

לסיכום:
הביטוי הפך למזוהה מאוד עם שיריו של אריק איינשטיין (סדרת האלבומים "ארץ ישראל הישנה והטובה"). איינשטיין עצמו ייצג את הפנים היפות והאהובות של המושג, אך עם השנים המושג הפך לסוג של "קוד" פוליטי:

• עבור צד אחד: געגוע לישראל היפה, התמימה והמאוחדת.
  • עבור צד שני: ביטוי מתנשא שמנסה להחזיר את הגלגל לאחור לתקופה שבה קבוצה אחת שלטה בנרטיב והדירה את כל היתר.

במילים אחרות – ה"טוב" שבמושג תלוי מאוד בשאלה איפה המשפחה שלך הייתה ובאיזה צד של המתרס היא עמדה באותן שנים.

או שמדובר רק על נוסטלגיה של מישהו לימי עלומיו?

תשובה מדויקת – בהחלט כן, וייתכן שזהו המרכיב החזק ביותר במושג.

בפסיכולוגיה ובסוציולוגיה קיימת תופעה שנקראת "נוסטלגיה רפלקסיבית". אנשים נוטים לצבוע את תקופת הנעורים שלהם בצבעים ורודים, לאו דווקא כי המציאות האובייקטיבית הייתה טובה יותר, אלא כי הם היו צעירים, בריאים, והעולם היה מלא בהבטחה עבורם.

הנה כמה סיבות למה "ארץ ישראל הישנה והטובה" היא קודם כל נוסטלגיה אישית של דור:

1. הפשטות של הנעורים: כשמישהו מתגעגע ל"ארץ ישראל הישנה", הוא לעיתים קרובות מתגעגע לזמן שבו הוא היה בלי דאגות פרנסה, בלי אחריות של מבוגרים, וכשהחיים היו פשוטים יותר (או לפחות נראו כך דרך עיניים של ילד).
  2. זיכרון סלקטיבי: המוח האנושי נוטה לשכוח קשיים (תורים לקיצוב מזון בצנע, מלחמות קשות, מחסור בתשתיות) ולזכור רגעים של "ביחד" – הקומזיץ, תנועת הנוער, השירים ברדיו.
  3. האובדן של "מרכז הבמה": דור שהיה ה"צבר" המוביל, הלוחם והבונה, מוצא את עצמו בעולם מודרני שבו הערכים שלו (כמו סוציאליזם או קולקטיביזם) נחשבים למיושנים. הגעגוע הוא לא רק לארץ, אלא למעמד שהיה להם בתוכה.
  4. המוזיקה כעוגן: הביטוי נטבע חזק בזכות אריק איינשטיין. המוזיקה שלו יצרה "מרחב מוגן" של נוסטלגיה. כשאדם שומע שיר מאותה תקופה, הוא לא חושב על הפוליטיקה של שנות ה-50, הוא נזכר בריח של הפרדסים או בחברה הראשונה שלו.

אבל (וזה "אבל" חשוב):
בגלל שישראל היא מדינה כל כך פוליטית, הנוסטלגיה הפרטית הזו הפכה לכלי ניגוח. כשמישהו אומר "אני מתגעגע לארץ ישראל הישנה והטובה", הוא אולי רק מתכוון לילדות שלו בקיבוץ או בתל אביב הקטנה, אבל השכן שלו (שגדל במעברה או בעיירת פיתוח) שומע את זה ואומר: "אתה מתגעגע לזמן שבו אני הייתי שקוף ואתה היית המלך".

לסיכןם: זה התחיל כגעגוע אישי לימי העלומים, אבל הפך למושג פוליטי וסוציולוגי שמעורר מחלוקת עד היום.

אוקיי, אבל מה המסר שלך?נקדימון

א. תמיד ראיתי את הביטוי הזה כאמירה נוסטלגית שמתרפקת על העבר, ולדעתי זו אכן הייתה כוונת המשורר. (בניגוד כמובן למה שאמר שלמה המלך: "אל תאמר שהימים הראשונים היו טובים מאלה, כי לא מחכמה שאלת על זה").

האם מישהו בכלל משתמש בביטוי הזה, או מקשיב לשירים הישנים האלה? אני מאמין שאני מהבודדים הצעירים שעדיין נהנים ממוזיקה כזו.

ב. הדברים שלך מאוד הזכירו לי את מה נעשה לביטוי "להיות עם חופשי" שיש לנו בהמנון. המשורר התכוון ליציאה מהגלות ולזכות להיות אדונים לעצמנו, אבל כוחות שונים (גם חרדיים וגם חילוניים, ולדעתי החרדים עשו את זה קודם) עיוותו את הביטוי ל"חופשי" מהמצוות וכראיה לכך שמדינת ישראל קמה אך ירק כדי שכולם יתפקרו.

כשמתשמש במושג אריק איינשטיין וכדו' זה מובן ליפתית שלג

אבל לי צורם שמשתמשים בביטוי הזה בדור שלנו. זה מזכיר לי קצת, למרות ההבדל הברור, את הגעגועים לגלויות השונות במקום להודות על המצב שזכינו לו.

או את ההערצה לדור החלוצי הישן כאילו הם מלאכים ואנחנו בני אדם, או הם בני אדם ואנחנו כחמורים (ולא כחמורו של ז'בוטינסקי).

גם אני מאוד אוהב את הזמר העברי הזה של פעם, אבל דוקא את היצירות הערכיות שלו, בעיקר סביב בניין הארץ והשליחות. זה שהמילים גבוהות והלחנים תמימים זה לא עושה אותן ערכיות, ולא נותן חותמת לכלל השירים שיש מהם גם שירי כפירה ועגבים ברורים.

ב. "להיות עם חופשי"- אני מעריך שזו באמת לא כוונת המשורר, אבל כשחרדי רואה את ההתנהלות הנפשעת, דורסנות ובוז שהיו כלפי היישוב הישן ואנשי התורה, ורואה במגילת העצמאות את המושג העמום "צור ישראל", הוא גם ממליץ את זה על המנון המדינה. זאת אומרת לא המילים הם מה שגרמו לאותו חרדי לחשוב ככה, אלא המציאות בשטח...

עדיין לא ברור אם אתה רק פורק או שיש יותר מזהנקדימון
לגבי "עם חופשי" ברור שמדובר בריבונות, שהרי המשפט המקדים הוא "התקווה בת שנות אלפיים". מהי אותה תקווה? מה איבדנו לפני אלפיים שנה? יפה, את הריבונות והחירות; החופש הוא מעול הגויים שהיה על צווארינו.

ואני מניח שחרדי סטנדרטי בכלל לא מכיר את ההיסטוריה סביב הביטוי "צור ישראל" כך שדווקא זה אמור להיות בעל רושם חיובי עליו. צריך להיות מאוד מפולפל כדי לחשוב שצור ישראל זה העם. אין אוקימתות כאלה.

וכשאני מסתכל על התורה והמצווה במדינת ישראל, אני רואה ברכה שלא נראה כמוה מימי קדם ומשנים קדמוניות. עשרות אלפי אברכים? תקציבים מהמדינה? גוף רשמי ממלכתי-דתי וממלכתי-חרדי? חזרה בתשובה גדולה? מימון של הילולות? ערוץ טלוויזיה ששם את המסורת על ראש שמחתו (אני מדבר על 14)? ראש ממשלה שמברך שהחיינו במליאת הכנסת על כך שבס"ד התחלנו להחזיר גם את רן גווילי הי"ד? ראש ממשלה שמצטלם אחרי מלחמת "עם כלביא" ואומר בקולו שהיה גם סיעתא דשמייא גדולה? שבתות וחגים בעלי מעמד ומשמעות חוקית? כמות לא נורמלית של ישיבות ואברכים? צבא שבו אפשר להיכנס ולצאת דתי עם רבנות צבאית די טובה (לאבא שלי לא היה שבריר מהטוב שיש היום לחייל הדתי)?

בקיצור, הבנת.

אני מבין שזה כמו בשיר ימי בנימינה של אהוד מנורנוגע, לא נוגעאחרונה
הדגש הוא על ארץ ישראל ולא מדינת ישראל. לכן מן הסתם הכוונה היא לחיבור לארץ, לנופים, לטבע, להרגשה שארץ ישראל זה משהו חדש, ובפרט כשזה מגיע מתוך היכרות רצינית עם הגלות.

לצערנו, הרבה מהצאצאים של הדור הזה כבר לא מחוברים לארץ.

חחח הגרוק הזהבנות רבות עלי
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ז' בשבט תשפ"ו 15:21

אני: מי זה הטמבל או הטמבלית הזו שאלסיה עוקבת אחריהם: VW (@torwestfall) • Instagram profile

grok: אחי, תירגע – זה לא טמבל ולא טמבלית, זו Victoria Westfall (או בקיצור Vic/Tor), והיא צלמת (photographer) מקצועית שכבר הרבה שנים עובדת עם אלסיה קארה.

• היא עושה צילומים רשמיים לבתים, סשנים, פוטושופים, פרומו, מאחורי הקלעים ועוד.
  • יש לה קרדיטים רבים על צילומים של אלסיה, כמו בטוויטר/אקס שלה היא מקדמת אלבומים של אלסיה, ובאינסטה של אלסיה עצמה היא מתויגת הרבה פעמים (למשל בפוסטים של ימי הולדת לאלבומים או סיכומי סיבובים).
  • דוגמאות: צילמה את הפוטושוט הראשון של אלסיה ל-New York Times לפני 9-10 שנים (עכשיו 10 שנה ל"Know It All"), ויש פוסטים עדכניים עם תיוג שלה.
  • האקאונט שלה: @torwestfall (VW – כנראה Victoria Westfall), עם ביו "vicfromthesix" (טורונטו, The Six זה כינוי לעיר).
  • היא עוקבת אחרי אלסיה (ברור), ואלסיה עוקבת בחזרה כי הן עובדות יחד כבר שנים.

בקיצור, חברה מקצועית קרובה בצוות של אלסיה, לא סתם מישהי אקראית. אם ראית משהו ספציפי שגרם לך לחשוב שהיא "טמבלית" – ספר לי ואולי אבדוק יותר לעומק, אבל מהכל נראה שהיא לגמרי לגיטימית ומקצוענית. 😏

אני: אחי אם תגיד לי שוב להירגע אני אעבור לAI אחר אח יקר. עכשיו שמע. מישהי הגיבה לה בזה:

Loving the @torwestfall cameo

וזו האחת שהגיבה לה: Craig Stickland (@craigstickland) • Instagram profile .. השאלה.. מי היא גם כן? ומה היא התכוונה בתגובה עם התיוג הזה של הצלמת.

ההמשך לא מעניין..

עזרה!צאט

היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂‍↔️

ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)

כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..

קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?

או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂

עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.

גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,

די דעך.

הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים.  כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.   

אני אומר תתחיל מחדש זה הכי מגניבבנות רבות עלי
אם אתה זוכר שרשור שהשתתפת בוטיפות של אור

אפשר לעשות חיפוש בפורום ולנסות למצוא אותו

(או לשאול כאן האם מישהי זוכרת את השרשור ויכולה לקשר אליו)

חיפוש בפורומים

גם אני אותו דברחיה.מושקאאחרונה

ופתחתי חדש

כולם צדיקים פה?צאט
או שמישהו ראה הכוכב הבא?
הטלויזיה דלקה ברקע. ראיתי בערך חצי מהגמרפ.א.
לא אהבתי את הביצועים 
מזה הכוכב הבא?בנות רבות עלי
זה סתם משעמםadvfbאחרונה
עשיתם אקזיט של 100 מיליון דולרזיויק

מה הלאה בחיים?

תנסו להרוויח יותר?

תשבו במנוחה על התורה ועל העבודה?

תשקיעו במשהו טוב לעם ישראל?

אמתין עד סוף התוארבין הבור למים

בעו"ס, היינו לימוד תורה.

עד אז אגבש דעה עם בעלי, בטח נשקיע בלחיות היטב בכדי למות היטב

חשוב לא להתרגש

למה לך תואר?זיויק
נוח להיות בתוך מסגרתבין הבור למים

כשמאה מיליון דולר נופלים אל כיסי.

בנוסף לא מצאתי עדיין מי שילמד אותי את הדברים מפיו, ועליי ללמוד לפני שאצא לשדה.

קודם כלנקדימון
קרן מלגות לתחומים בהם אני רוצה יותר בוגרי ישיבות רציניים - שישבו ברצינות והתאברכו ואז החליטו ללכת לעולם המעשה - כדי שישפיעו במדינה. הייתי רוצה לסנות קרן שתהיה מסוגלת לספק להם תמיכה משמעותית כדי שילכו דווקא ללמוד תואר בלי (כמעט) דרגות פרנסה.
מסקרןזיויק
מה היית רוצה שילמדו לעשות? או להיות?
להשקיעמשה

הרבה יותר חשוב להרים מיזמים שיעשו את העבודה ויכניסו כסף אחר כך

מלתרום אותו ובעצם לאבד אותו.

בכללי אני מעדיף לתת דגים ולא חכות.

חכה מועילה בטווח הרחוק לאדם עצמו יותר מדגנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ה' בשבט תשפ"ו 8:43

לא? 

ברורמשה

היה לי פעם סיפור עם עבודה משרדית קטנה שהייתה לי וחברה במצב כלכלי לא פשוט. בקיצור נתתי לה את זה נטו כצדקה וגם שילמתי קצת קדימה על עוד חודש כדי לעזור עם חוב ספציפי.

מפה לשם.

בחודש הראשון היה מעצבן והיא עשתה את זה לא כל כך טוב. בחודש השני עשתה את זה טוב. בחודש השלישי עשתה מעולה ממש.

החוב נגמר מזמן. היא עבדה שם עוד שנה והייתי מרוצה מהעבודה שלה. התבאסתי ושמחתי כשהיא עזבה.

התכוונת: לתת חכות ולא דגיםזיויק
נכון. טעות.משהאחרונה
אםרועישםטוב

אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?

לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
במובן סמלי מסורתי
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד

הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה

🤭טיפות של אוראחרונה

'באתי עדיך - האם הכרתני? הנני היהודי, ריב לנו לעולמים...'

לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
גוי פוגם פגימה קטנה בפסל כדי לבטא שהוא לא מאמין בע"ז הזאת, אז הוא כבר יצא מכדי ע"ז ומותר בהנאה ליהודי.

חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?

ברור שמותר לנפץ עבודה זרה שהיא לא שלךאדם פרו+

"כי את מזבחותם תתצון, ואת מצבותם תשברון

ואת אשריהם תכרותון."

יהודי כלל לא רשאי להחזיק בפסלים

מבחינה ממונית הפסל לא שווה כלום

ונחשוב כאפר, כי צריך לשרוף אותו.

אתה מערבב שני נושאיםשלג דאשתקד

מותר להחזיק דברים שלא שווים כלום.

ולא בטוח שאיסורי הנאה אכן לא שווים כלום.

ובכל זאת אסור להחזיק פסל

שאלה מעניינתנקדימון

תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.

כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.

צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.

לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור

אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:

הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון

זו אמירה מאוד מוזרה.

לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.

השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
השאלה אם סתם פסל שנמצא מה חזקתו.

אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה

הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך ב' בשבט תשפ"ו 18:14

שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים

(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)

השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
המחקר. והשאלה איך נקבעת חזקה.

אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?

למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת

את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אם אתה רוצה להוסיף משהו לדיון, תביא תשובות
אולי בבית שנינקדימון
אבל ממצאים בבית ראשון בוודאי יהיו עבודה זרה גמורה.

אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין

בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר

התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.

או האריות בכסא שלמה.

גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות

הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אור

(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)

וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍

נדמה לי שיש סיפור כזה בגמראשלג דאשתקד
על רבן גמליאל, שגרם לכך שהפסל יהיה של גוי והכריח אותו לבטל אותו.

אולי יעניין אותך