שאלה שבאמת מעניינת אותימגיבה חדפ
כחלק מנפלאות הבורא - בגוף האדם יש תהליכי פעולה מסויימים למטרות מסויימות בתקופה מסויימת.

בנות- נניח שבן הזוג יציע לכם בתקופה מסוימת בחודש לצאת ואתן לא ממש מרגישות טוב בשל הנסיבות הקיימות. הוא מתעקש לדעת למה.הייתן משתפות ברמיזה?

אציין ש:
א. הקשר הוא פתוח ומתקדם
ב. והעיקרי- כמו שציינתי מדובר בהליך גופני טבעי ואנושי שאפילו מסכת שלמה מתייחסת אליה.

האם יש טעם כל כך להתכחש, להדחיק ולהעלים עין כשדבר כזה יכול להשפיע על התנהגות לא רצויה מולו, עצבים, חוסר חשק ורצון להפגש, ותירוצים תמיידים למה אני לא מרגישה טוב?

בנים - האם תראו בעין יפה (או לפחות בצורה לא בעייתית) שיתוף בנושא (כמובן לא דיון או שיח על כך, רק כדי להסביר את הסיטואציה העכשוית למתן צידוק ההתנהגות שלעתים קורה לבנות).
אם לומר את האמת, זה מביך בדרך כללחופשיה לנפשי
אבל מאחר וזה טבעי (נמחק עקב ציניות יתר) אז אפשר לרמוז- א.מתוך ידיעה/תקווה שזה לא יביך אותו.
ב. כדי שהוא יוכל להבין למה בלי להפגע.
ג. אישית כבר כמעט ולא מביך אותי לדבר על זה(ברמזים בעיקר).

שאלה טובהבזמן האחרון
את צודקת שזה יכול להסביר הרבה מצבים והלכי נפש, וכל עוד זה ברמיזה עדינה שלא מוסיפה מקום לדיון זה באמת לא כזה נורא.
אבל אם זה הופך להיות משהו נוכח בשיח (לא דיון, אבל כן מוזכר תכופות) ולא מעומעם ברקע - לדעתי בעייתי, גם לא צנוע וגם לא נעים.

לא חושב שזה שיש מסכת שלמה בנושא הופכת משהו מטאבו למושג שאפשר לדבר עליו בפרהסיא ובלי בושה.
*התגובה לפותחת השרשור*בזמן האחרון

תגידי שאת לא מרגישה טובכי בשמחה תצאו.

אם יש לו קצת שכל למה זה קורה יומיים (או כמה שזה, משתנה כידוע...) בהפרשים של חודש - שיבין.

כגבר, זה ממש בסדר אם היא תאמר לי (והיו דברים מעולם).

אין מה להתבייש בזה, זה טבעי וזה אפילו מרגיע שזה עובד בצורה תקינה.

הייתי משתפת שאני בתקופה בחודש שפחות מאפשרת לי את זה.ענבל
בס"ד

רוב הבחורים לא תמימים מדי. הם יבינו לבד.
לא הייתי רוצה שתשתף, זה מגעיל אותי כשמספרים לי. היאחסדי הים
יכולה להגיד שהיא לא מרגישה טוב.

אני זוכר שפעם מצאתי תיק של בחורה שהייתה בזמנה בחודש, ופתחתי כדי למצוא סימנים להחזיר, ומה שראיתי עשה לי סיוטים.

דרך אגב, לא הייתי מגדיר 'נפלאות הבורא', על דבר שנוצר בגלל חטא חוה.
זה לא נוצר בעקבות חטא חווהאילתי
אולי הסבל הכרוך בזה כן אבל זה דבר טבעי שכך נוצרים חיים. ולפותחת - אני ספציפית הייתי מבין אם היא הייתה רומזת כמו שכי בשמחה תצאו אמר אבל אם אדם שכנראה לא יבין הייתי חושב שכדאי לרמוז לו על זה בצורה שיבין את הסיבה.
בעירובין ק: משמע שהיא נענשה בעצם דם הנדה.חסדי הים
נכון שיש בזה צער, כי כל הקללות יש בהם צער.
ודאי נפלאות הבוראהרוזן!
גם דברים שבאו בעקבות חטא יכולים להיות נפלאים... במיוחד מערכת כ"כ מתוחכמת כמו מחזוריות האישה. זה די מדהים ומפליא לראות את כל המשמעויות של זה.

(מעבר לזה, אתה נמצא בפורום שיש בו גם בנות... מניח שבתור בת מאוד לא נעים לקרוא משפט כזה...)
יותר איכס שבנים חושבים שמחזור זה מגעיל.מישהי=)
תתפלא או לא בזכות זה האישה מתחדשת
ונוצרים חיים בעולם.
הלוואי שתמצא מישהי שלא תגעיל אותך
אני מניח שגם את חושבת ש-צואה זה מגעיל, גם אםחסדי הים
יש לזה הרבה תפקידים חשובים לבריאות האדם.
אין לי מושג איך אתה מתכנן להתחתןסטופ
אבל כנראה שהמסייטים שלך ישכנו בארון בשירותים שלכם ותצטרך להישאר איתם לבד לפעמים.
זה מגוחך.

וחוץ מזה שבדיוק כמו שלא הייתי מתחתנת עם מישהו שהפרצוף שלי דוחה בעיניו ככה לא הייתי מתחתנת עם מישהו שהטבע הביולוגי שלי דוחה בעיניו. (האמת שאפילו יותר. זה מרגיש כאילו הוא מחפש לו איזה ברבי)
כשיש אהבה חזקה, אז גם מסתדרים עם הגועל. לדוגמא, אניחסדי הים
יכול להקיא רק מלראות צואה, אבל אני בשמחה יחליף טיטולים לתינוק שלי.

כשאני בדייט מדובר בבחורה שלא בניתי אהבה עדיין אליה, אז טבעי שארגיש גועל.
מה הבעיה פשוט לומרבינייש פתוח
אני לא מרגישה טוב היום יש לי בחילות/כאב ראש/חום/ואטאבר בתור גבר מעדיף לשמוע כזה דבר ולקבל ביטול ברגע האחרון שישבש לי תוכניות מאשר לקבל רמיזות אפילו דקות בענין. בתור גבר שמעולם לא היה במערכת יחסים אף פעם לא נפגשתי עם כזה דבר וזה יוצר סלידה ופחד מהדבר הזה
אני לא מבין את הפחד והסלידה שלכם מזה.אילתי
תהליך מסויים שיש לבנות ולנו אין לא צריך להכנס ולחקור את זה יותר מדי אבל צריך לדעת שיש לזה השפעות מסויימות. ואם היא יודעת מראש (מה שקורה בד''כ) אז עדיף שתודיע מראש כדי שלא תתכנן תוכניות ותצטרך לבטל ברגע האחרון.
לא ברור לי מה הבעיה להגיד שהיא לא מרגישה טוב,איוושה

ולמה זה נצרך לציין בדיוק מה הסיבה?

הפחד והסלידה שלהם לגיטימיים בהחלט.

זה זר ולא מוכר,

וכשמתעמקים בזה זה גם די מרתיע, לא סמפטי ולא נעים.

תכל'ס? זה בכלל לא עניינכם אז למה לשתף אתכם?

לא ציינתיאילתי
שזה גם תלוי בטיב הקשר.
לא חושב שצריך להגיד מה הסיבה, אבל אם הם קבעו לדייט והיא פתאום רואה שבגלל זה לא מסתדר לה אז היא צריכה ליידע אותו שהיא לא יכולה להפגש ולא להפיל עליו יום לפני בתואנה שהיא פתאום לא מרגישה טוב. אני לא חושב שהיא צריכה לתת לו את הסיבה אבל אם היא נתנה את הסיבה הזו זה לא מרתיע בכלל, זה לגיטימי.
אני לא מתעמק וזה כרגע לא מעניין אותי מה קורה לבחורה שזה קורה ולכן אני לא סולד מזה. אני מבין שזה תהליך לא נעים ולא נכנס לזה יותר.
את צודקת שזה לא ענייננו אבל אם הבחורה מרגישה צורך להסביר למה היא לא יכולה, אני אקבל את זה בהבנה.

עריכה: אני לא כ''כ נוגע בדבר וזה אף פעם לא עניין אותי לכן אני לא כ''כ נזעק על זה. אם אתן הבנות אומרות שזה לא לעניין אני מקבל. אני רק עניתי על השאלה שמגיבה חדפ שאלה את הבנים.
אניבסדר גמור
דיי שונה מרוב האנשים.. בהרבה תחומים.

לגבי שאלתך אני חושב שאין תחליף טוב לאמת, פשוטה כנה בצורה צנועה. מה יותר טוב מזה?
הוא יבין מה הבעיה ולא יכנס לסרטים.
הוא ירגיש שאת סומכת עליו, כי את משתפת אותו בכך.
לדעתי יכול רק להוסיף לקשר.

הרי כמו שאמרת - זה טבעי, זה לא משהו שצריך להתבייש בו, ואי אפשר להתעלם ממנו ולהגיד שהכל כרגיל.

בהצלחה
פעםחצי משלם
עבר עריכה על ידי חצי משלם בתאריך ד' באב תשע"ז 23:56
מישהו שאל אותי בעקיפין על כך. בערך.
זה לא היה במקום והערתי לו למרות שזה היה באמת בעקיפין ובסדר יחסית... אבל אני לעצמי שמחתי שהוא שאל מה ששאל כי ממש התלבט וסתם העיק עליו ממש.
ולכן אני חושבת שאולי לפעמים יש מקום לרמוז בצורה כזאת או אחרת כדי לחסוך ספקות ולבטים.... גם בעניין מצבי רוח.
אבל ברמה הגורפת אני לא חושבת שצריך להגיד יותר מ"אני לא מרגישה טוב כרגע".

אבל בנים, מפה ועד להגיד שזה מגעיל הדרך ארוכה! קצת נסחפתם! קצת הרבה! תופעה טבעית בריאה וטובה!
מגעיל? תתבגרו! אתם יכולים להגיד שזה טו מאץ' אינפורמיישן בשבילכם ואתם לא מעוניינים לשמוע... אבל להגיד שזה מגעיל שזה גורם לסלידה ופחד? זה ילדותי...!!!
חשבתי שאתם רוצים להתחתן...
כל דבר בעיתו ובזמנובינייש פתוח
כמו שאדם שיספר בדייט הראשון על הפטריות בצפרניים של הרגליים יצטרך כנראה למות רווק.יש דברים שמדברים עליהם רק אחרי החתונה
בעתו ובזמנו זה וודאי... לכן לא אמרתי לדבר על זה*.חצי משלם
אבל להיגעל זה מוגזם.
באיזשהו מקום האמירה שזה מגעיל וגורם לסלידה פוגעת בעיני.
גם אם אתם חושבים ככה, זה מסוג המחשבות שתשמרו בבטן ואל תוציאו.
להגיד "איכס" וכיוצא בזאת זה בעיני התנהגות של גיל 14-17.

* מלבד פעמים שמרגישים שעדיף לומר במשפט קצר ותכליתי כדי לא להשתגע... אבל זה באמת מאד ספציפי.
האחדבא והולך
עבר עריכה על ידי בא והולך בתאריך ה' באב תשע"ז 00:46

חטא בלשון ועל כל העדה תקצפי? -לא באמת טרוניה, לגמרי מבין אותך ובאמת לא נאה ולא במקום. גמני בתור בן חרדתי.

ולפותחת השירשור, ראשית, אין דבר כזה מתעקש למה. את אומרת שאת לא מרגישה טוב וזהו. מה זו החטטנות הזו? בכלל לא מתחיל הדיון אם אני מסתכל על השאילה מחשש לצד שלו.

שנית, וזה יותר חשוב וזה הצד שלך בנושא: מתחלק העניין לפי  דעתי, ברור שבחודש הראשון-שני לקשר ממש שאין עניין לדבר עלזה, וכמו שאמר למעלה בזמן האחרון, זה שיש מסכת שלימה עלזה ממש אבל ממש לא אומר שצריך להעלות אתזה לדיון חופשי חודשי..ואצלנו ד.א. בדף היומי השכונתי שהועבר, היו מוציאים נערים וצעירים מהשיעור בכל מיני נושאים שכאלו..שלא כל מה שהגמרא מדברת עליו צריך בכל גיל להיחשף אליו (והיא מדברת על הכל והנושא הזה עוד עדין).

הצד השני והוא המקרה שנשמע קרוב אלייך והוא שהמצב קצת מקשה להחליק תעניין ברק - "לא מרגישה טוב"..אלא קצת יותר משפיע ומשליך מזה. לכן זה מקרה יותר מיוחד ואומר שעדיף למי שהיא בתחילת קשר-חודשיים שתשתדל עדיין להצניע את הדבר, אבל אם מקשה על היחס אפשר באמת לרמוז וכו..ואם עברנו את החודשיים+ אפשר יותר בקלות לרמוז ואולי לדבר **קצת קצת** שיבין יותר מתי ולמה אנלא הכי אני איתו..וכמובן כשהכל לפי מה שנהוג ביניהם לדבר בפתיחות *ובצניעות* על הנושאים כאלה.

אני ד.א. פתוח ברמה שאין "גרוע" ממני (בא מסביבה חילונית) ועדיין בפעם הראשונה שעלה הנושא עם דתייה בפגישה מתקדמת, מאוד נזהרתי ולא רציתי לשמוע מעבר(ואני עוד זה ששמתי דברים על השולחן)..מצד הצניעות והלא רלוונטיות(שוב אם המצב מצריך יותר פירוט כדי להסביר התנהלויות, צריך להסביר למי שלא יודע), הרגיש לי לא שייך בתור דתיים לפתוח תנושא כשאנחנו עדיין לא לקראת ממש שלב מתקדם בקשר.. וזה עוד שמול חילונייה השד יודע שאין לי גבול בעל מה לדבר, ונושא כזה זה כלום ושוםדבר.

וחשוב! פגישה מתקדמת לנושאים כאלה צריך להגדיר ע"פ זמן ולא יכולת פתיחות! כחודשיים והלאה..ואעפ שתרגישו פתוחים כבר גם לפני! אם אני אפול על אחת פתוחה פחד גם כמוני בדייט ראשון, נראה לכם הגיוני שנדבר על הנושא בפגישה ראשונה כי אנו פתוחים? *פתוחים זה לא הכשר לדבר על העניין*, זה *רק מסוגלות והכלה לדבר על העניין* כשיגיע הזמן המתאים. נושא שבצניעות ידובר רק לאחר שיהיה *קשר ממשי* תקופה משמעותית שיוצאים, ולא רק פתיחות. כי אחרת, יצא שנדבר בשם הפתיחות על נושאים לא צנועים עם כל אחת פתוחה שנצא בהתחלה.. -ולא כך צריך להיות הדבר כמובן.

לא כועסת על כולם. אלא על מי שאומר כךחצי משלם
שניים אמרו.
ברור שלא על כולםבא והולך

אבל אפשר להבין קצת חשש מהנושא כמו ששניים הביעו כאן, אבל לא התבטאות שכזו כמו שאחד הגיב בטעות כנראה

יש הבדל ביןחצי משלם
חשש ואפילו חרדה מדבר שאתה לא חי אותו אלא יותר מודע לקיומו מרחוק שזה נורמלי ותקין.

לבין תחושת גועל וסלידה.

מסכים איתי?

צודקתבא והולך
בתחילה יוחס אצלי סלידה לחשש וכו אבל הרב גוגל הרגע האיר את עיני שהוא ממשפחת הגועל כדברייך.. מקבל את דברייך.
אז "שניים חטאו ועל כל.. ''
כן מסכים איתך באמת שהתגובה הלא ראויה לדבר יותר פושה בציבור..:/
לא דיברו על הבחורה, אלא על התופעה.בך לי קר
לא יודע אם נכון לכתוב כמו שהוא כתב.

אבל מצד האמת, הוא צודק, וד"ל.

לא פותח על זה דיון פה בלנ"ד.
...ברגוע

אני חושב שעדיף להימנע לגמרי מלדבר או לרמוז על זה,

אמנם זה תהליך טבעי אבל יש דברים שהצנעה יפה להם.

הייתי מעדיף שהיא פשוט תאמר שהיא לא מרגישה טוב.

(זאת דעתי כרגע, לא סגור לגמרי..)

לא הבנתימי עדן
מה הכוונה שהגבר מתעקש לדעת למה? הבחורה אומרת " אני לא מרגישה טוב" ונגמר הסיפור. אם הבחור שפוי ומכיל הוא יקבל ויבין ולא ימשיך לשאול שאלות.
אממ.. חורגת ממנהגי ומגיבה.מור ולבונה
האם הייתי משתפת?
לא, אני לא חושבת שבשלב כזה הוא צריך להתעסק בכל דבר.
באופן כללי אם קבענו, אקח כדור.
אם הכדור לא משפיע או שאני ממש לא עומדת על הרגלים אגיד לו שאני לא מרגישה טוב.
אם הוא יבין שיבין.
(רק הערה ממש חשובה! בנים, לא כל פעם מעכשיו והלאה שמישהי תגיד לכם שהיא לא מרגישה טוב תסיקו שהיא נידה. אנחנו גם לא מרגישות טוב סתם ככה.. מסיבות אחרות).

גם כשהקשר הוא פתוח ומתקדם לא נכון לדבר על כל דבר, וזה שהתופעה היא טבעית - זה בסדר ונכון אבל יש עוד הרבה דברים טבעים שנדבר עליהם בזמנם.

עכשיו משהו לבנות.. אז נכון שזו תקופה עם הרבה הורמונים.
אבל לדעתי, לפעמים אנחנו "עולות על הגל" ונותנות הצדקה.
לדעתי יש כאן מימד פסיכולוגי ענק!!!
אז סבבה, יש לך הורמונים כעת-

אבל השליטה היא עדיין ש-ל-ך.

את לא צריכה בשם כך להתנהג בצורה לא ראויה ועוד להאשים את...

^^ בפרט על סוף התגובהלכל איש יש פצלש
יצאתי עם אחת בקשר סופר מתקדם... ואותו יום שהיה לה את זה (היא רמזה לי באופן דק מאוד אח"כ את זה) היא התנהגה בצורה כל כך דוחה... ממש. הרגשתי כאילו היא ילדה בת 4 ולא בת עשרים ו-
זה כל כך תסכל ואכזב אותי (בנוסף לעוד תסכולים ממנה). כמה שעשיתי למענה אותו יום וקיבלתי 0 הערכה מצידה. כלום.
אני לא מבין, גם אם אני לא מרגיש טוב, עדיין זה לא אומר שאחרים צריכים גם לא להרגיש טוב בגללי! מה שיעשו למעני כשאני לא חש בטוב, אעריך את זה מאוד. אדע לשלוט על עצמי גם אם אין לי עצבים/מצב רוח/כח וכו'. אף אחד לט צריך לסבול ממני בגלל זה...

בעיקרון מסכים איתךבזמן האחרון
אבל במקרה הזה - לך תדע מה הן מרגישות...
לנו הגברים אין ולא יהיה מושג באמת איך זה מרגיש וכמה כוחות נפש נדרשים על מנת לנסות להתנהג כרגיל... אל תדון אדם עד שתגיע למקומו.

אבל אתה צודק כמו שמור ולבונה צודקת - זה לא פוטר בחורות מלנסות לתת לבחור תחושה טובה.
מסכיםלכל איש יש פצלש
באופן כללי רק עדיף שתגיד שהיא לא מרגישה הכי טוב, לא חייבת לפרט כמובן. ההתנהגות שלה תראה באור שונה.
אם היא היתה אומרת את זה מראש ייתכן והייתי רואה את זה אחרת. היא לא אמרה לי כלום באותו יום, והתסכול של אותו יום הצטרף לתסכולים הקודמים ממנה. זו היתה אותה התנהגות רק מוקצנת. באמת כבר שקלתי להגיד קדיש על הקשר. יום אחרי היא התקשרה להתנצל כאילו. מבקשת סליחה וצוחקת ביחד... עזוב שלא נדע.
ממש לא נכוןסוסה אדומה
ו @מור ולבונה כאן אני דווקא פחות מסכימה איתך כלומר, כן, אבל יש באמירה הזאת משהו מטעה.

על כל אחת זה משפיע באופן אחר, ויש בנות שבאמת באמת יוצאות מכלל שליטה.
לא כל מי שיוצאת משליטה, זה בגלל שהיא מחפשת הצדקה להאשים. אף אישה לא נהנת מהשתוללות הורמונים וההשלכות שלהם, תהיו בטוחים בזה.

היא באמת לא שולטת במצב הרוח שלה, ובמיוחד כשהיא לא מודעת לקשר בין הגוף והנפש שלה... לא כולן מודעות.
טוב לדעתלכל איש יש פצלש
באמת.

חשבתי שזה עניין של כאבים, ולא כאלו חזקים - הרי היא לא התפתלה מכאבים במיטה, ולא התאשפזה בגלל זה... טוב, עכשו ברור למה העודף צומי והיחס הטוב שנתתי לה, מעבר לרגיל, לא עזרו.

תודה על המידע. את אחותי/אמי לא הייתי שואל בחיים על דברים כאלו.

האמת אף פעם לא חשבתי על זהעומק
אבל אולי זה אפשרי ברמיזה בטלפון בשלבים מתקדמים... אבל תכל'ס הייתי מצפה מעצמי להצליח להבין את המצב... אני מקווה בכל אופן 😑😁
וואלה.. הייתי נרתע מזהאליסרטן
בתור גבר רווק, לי אישית קשה להבין את זה. אין לי מושג קלוש למה החוויה הזאת דומה וכשאני שומע על זה מישהי זה כמו שחייזר יספר על באורח חיים שלו. סליחה על הדימוי אבל תבינו שבאמת לא אמרו לנו כלום על זה
.. לכן לא הייתי ממליץ.
בבוא העת ארצה לדעת הכל. איך זה עובד ומה התחושות של אישתו בעניין.. אבל רמיזות זה לא רלוונטי, סתם מרתיע.

נ.ב
נראה לי שזה מה שהחברה התכוונו כשאמרו מגעיל..
בחיים לא!!! עצם השאלה מדהימה אותיאיוושה

מה זה משנה שיש על זה מסכת? מה עניין שמיטה להר סיני? יש גם הלכות רבות הקשורות לבית הכיסא, זה אומר שהבחור צריך לשמוע על הביקורים שלנו שם?

לא יעלה על הדעת!

זה עניין אינטימי להחריד ששייך רק לבעל ולאשתו, מינימום ארוס וארוסתו.

מדוייטים? וואו, בחיים לא. יש הורמונים ומצבי רוח? לכל הנשים יש, אז מה? אפשר להתמודד עם זה בגבורה, הבחור לא חייב להיות שותף להכל. אני בטוחה שרובם המוחלט גם לא יהיו מעוניינים (ומעיון בתגובות שנכתבו עד כה על ידי בחורים בשרשור, אני רואה שאכן צדקתי).

אם הוא מבקש לדעת למה את קצת בדאון, פוטרים אותו באמירה של "אני לא מרגישה טוב, כואב לי הראש" ונגמר העניין. 

תגובתי:לך דומיה תהילה

Hell No!!

אםמתן תורה
זה קשר רציני ויש דיבור טוב בין הצדדים אז כדאי שהבחור יהיה מודע לתהפוכות שהבחורה שלו עוברת בהתנהגות שלה ביחס אליו...
וזה טוב כדי להצליח להבין מה קורה ולהתייחס נכון, אחרת זה יכול להוביל לקצר בתקשורת אא''כ הבחור מבין את זה בעצמו
אםמתן תורה
זה קשר רציני ויש דיבור טוב בין הצדדים אז כדאי שהבחור יהיה מודע לתהפוכות שהבחורה שלו עוברת בהתנהגות שלה ביחס אליו...
וזה טוב כדי להצליח להבין מה קורה ולהתייחס נכון, אחרת זה יכול להוביל לקצר בתקשורת אא''כ הבחור מבין את זה בעצמו וכמובן שזה צריך להיות בצניעות
קולט לבד.בך לי קר
ואם רואה צורך, דואג בצורת רמז דק מאוד שהבנתי.

א. לטעמי כאשר זה נשמר בגדרי הצניעות לחלוטין, חוסך הרבה בעיות, וגם נותן הרגעה מסויימת.

ב. צריך מאוד להזהר ממה שעלול להגרם מזה. בשום פנים ואופן לא מ ד ב ר י ם על זה. לא צנוע בעליל.

זה חבל דק, ואם לא הייתי שם לב לזה לא הייתי מתעסק בזה בכלל.
תודה על השאלהשומו שמים
זה פשוט לא במודעות של בנים. בכל זאת לא צנוע אז לא לשתף.
אני מאמין שזה עדיף. זה דבר שהוא נורמטיבי לגמרי.אברי
בזמן המקדש (בגלל דיני טומאה וטהרה) היה צריך לדעת את הדברים האלה גם אם אתה לא יוצא עם הבחורה כך שאני לא חושש לעניין צניעות. אני חושב שאם הקשר מתקדם, זה עדיף. קרה לי כבר פעם שיצא לי ממש להתאכזב מאיזו מישהי שיצאנו דיי תקופה ואז היא גמגמה לי את העניין ופשוט הבנתי אותה. (כשאתן לא מובנות, אם יש לזה סיבה אנחנו רגועים.)
לא הבנתי מה הקשר להדחקהסטופ
כמו שאם (סליחה) היו לי שלשולים לא הייתי מעלה על דעתי לשתף אותו (ונראה לי שגם את לא)
ככה במקרה הזה, לא צריך לפרט את הגורמים המדוייקים לזה שאני לא מרגישה טוב (גם הם לא תמיד ידועים, הגיוני בסה''כ שתכאב הבטן ולא תדעי לומר למה).
חוץ מזה שהרבה גברים לא יודעים בדיוק מה העניין ואיך בדיוק העסק הולך (ושזה משפיע על ההרגשה, מצבי רוח וכו). ווואלה לא הייתי רוצה להיות זו שתיתן להם את הפירוט הביולוגי.
ממש לא להגיד את הסיבה הספציפית!מישהי 1
פשוט לא שייך!
אם את באופן קבוע סובלת מכאבים חזקים תקחי כדור או שתגידי שאת מרגישה לא טוב
לגבי מצבי רוח-אני בעד להיפגש ואפילו חושבת שחובה עלייך להיפגש איתו.
כי במידה והוא יתחתן איתך,הוא יצטרך לחיות עם זה ולהתמודד עם זה.זה חלק ממך
לא תקין לא להיפגש כמה ימים בגלל סיבה כזו
לא מבינה את התגובות הנזעקותנומינקה

הקוראות לא לרמוז בשום צורה לנושא.

במצב שתיארת של קשר מתקדם, אני לא רואה שום מניעה לרמוז בצורה עדינה, אני בטוחה שהסיבה תתקבל בהקלה בצד השני, ואם הבחור בריא בנפשו הוא יסתפק בכך.  

כן, חשוב שגבר ידע שמעבר לכאב פיזי רבות קיימת גם השפעה מנטלית - רגישות יתר, רצון לבכות בלי שום סיבה, כעס, קוצר רוח, לפעמים רעב עז, השפעה שרבות מדווחות עליה ויש לה בסיס מדעי והיא לחלוטין לא פרי הדמיון. אגב, לדעתי חשוב לא פחות להסביר זאת לנערות צעירות כי למתבגרת לוקח זמן לקשר בין מצבי הרוח למחזור.  

את יכולה לרמוז בצורה הומוריסטית כדי להפחית את המבוכה, או לאמץ את אחד מ"שמות הצופן" שהמחזור זכה להם במרוצת ההיסטוריה... (ואם את רוצה לדבוק במקורות, נראה לי ש"אורח כנשים" בהחלט יעשה את העבודה).

בהצלחה!

הראש שלך הוא לא ראש של בןד.

רווק.

כך שחבל "להיות בטוחה" בזה.

אמממעדן ירושלים
אני וארוסתי היינו פתוחים מהתחלה על הכל וגם על זה.. אין מב להתבייש בזה זה משהו מופלא שהקדוש ברוך הוא יצר..
וזה עזר לי להתמודד איתה בתקופה הזו לדעת שזה יעבור ולהיות שם תמיד תמיד בשבילה במיוחד בתקופה הלא פשוטה הזו
חלק מדבריי התמסמסו פה לאנשיםמגיבה חדפ
ציינתי ואמרתי שאני מציגה "תירוצים תמידיים למה אני לא מרגישה טוב". לא הבנתי למה שוב טרחו לציין את זה...שאלתי מה לעשות במידה והוא מתעקש לדעת מה הכוונה כלומר: הבחור לא הבין את המסר שניסיתי להעביר לו.

שנית, אמרתי בפירוש *לרמוז* לו. גם כאן לא ברור לי למה אנשים טרחו להסביר שאין לציין את זה במפורש.

מעבר לכך שמתי לב (לא מכלילה אבל...) שאנשים שחוו קשר רציני וארוך/ אנשים בעלי בשלות טענו שיש להעלות את זה מול הבן זוג. מה שמרגיש לי לפחות שלשם אני משוייכת. אבל תודה לכל מי שהציע אחרת.

ונקודה אחרונה. בנוגע לזה שבנות "תופסות טרמפ" על התקופה הנל - אציין שיש רמות סף שונות של כאב. יש כאלה שיכולות להתמודד ויש שלא. אתן דוגמא: כאשר הבחור מנסה להציע עזרה בעודי "חולה" (משמע הוא לא הבין את הרמז) ומתעקש שיש ביכולתו לתת טיפים ולעזור ואני מצידי טרודה עמוקות בכאב ובסבל, יקרה מצב שאולי אענה לו בתוקפנות "לא! אני אמרתי לך שאין צורך!!" לכאורה הוא ניסה לעזור ואני רק להשתיק אותו תוך השתלטות על כל המצב הבלתי נסבל. לא הייתה לי שום כוונה לפגוע. האמנם בשל הנסיבות....

בקיצור, אין פה שום היבט פסיכולוגי, ולמצב כזה התייחסתי. הכאב מוביל לחוסר סבלנות בין היתר, וכדי למנוע מצבים כאלה אני מעדיפה שיבין אותי פשוט. זה הכל.
עברתי קשרים רציניים וארוכים ואני בשלה באופן חד משמעי.איוושה

ועדיין, אני נגד מכל וכל. ככה שאין קשר (ותאמיני לי שאני סובלת קשות בימים האלה, עד כדי התפתלויות. ואף על פי כן אף אחד מהמדוייטים / בני הזוג שלי לא שמע על זה, אף פעם!!!).

זה בשום פנים ואופן לא עניינו של הבחור לפני שנכנסים למשוואה ענייני הטהרה, טבילה ושבעה נקיים. חוץ מזה שכבעל ואישה, ברור שתפקידו של הבעל לספוג קצת מהייסורים של האישה.. אבל לפני זה? בשום פנים ואופן, זה לא עיסקו ולא משנה כמה אנחנו סובלות.

את מנוטרלת לגמרי בימים האלה ותירוץ ה"אני לא מרגישה טוב" כבר התיישן? סבבה, תמציאי תירוצים אחרים. תהיי יצירתית. קחי שני כדורים ולא אחד, תעשי אמבטיה חמה לפני הפגישה. תתפללי לקב"ה שהימים הראשונים ייפלו בשבת או בחג (שאז לא נפגשים), כדי שלא תהיה בעיה.

לכולם יש קשיים, חובת ההתמודדות נמצאת עלייך. לא סתם נשים ניחנו בכוח סבל חזק.

את יכולה לבחור להתעלם מהתגובות של (רוב מוחלט של) הבחורים כאן בשרשור (שהביעו סלידה גורפת ובצדק מוחלט) ולעשות כראות עינייך. הבחירה בידייך. בהצלחה בכל מקרה!

סליחה אבל לא ברור לימגיבה חדפ
למה את משדלת אותי לפעול תוך כדי כאב ? אני לא רואה שום טעם לצאת לדייט כשאני לא מרגישה במיטבי. אגב- אני לוקחת 6 כדורים ולא 2. למה אני צריכה לצאת תוך חשש מבחילות והקאות במהלך הפגישה? שמחה שאת כן מסוגלת להתעלות על מצבים כאלה. אני לא.

שנית. שמחתי לשמוע דעות, עם חלקן הסכמתי ועם חלקן לא. במדגם התגובות הללו לא ברור לי מה הגילאים, מה הרמה הדתית, האם האורח חיים שלהם מזכיר את שלי, האם יש/ אין נסיון בקשרים רציניים וכולי...ככה שזה שיש פה רוב כלשהו (שאגב נראה שדעת הרוב פה זו רמיזה) לא אומר שום דבר מלבד דעות שונות. סלידה מהמושג מחזור בעיניי זו חוסר בשלות ובגרות.

אני לא רואה כל סיבה למצוא מחדש תירוץ (על אף שזה מה שאני עושה עקב חוסר נוחות) במשך תקופה ארוכה רק כדי לשמור על "ציפור נפשו" של מי שעומד מולי. אני מחפשת גבר לא ילד.
משדלת? אני לא משדלת אף אחד.איוושה

אני מנסה לגרום לך להבין, כי נראה שהאסימון לא נפל.

יש הרבה תהליכים גופניים טבעיים שמן הראוי לא לדבר עליהם. לא כל מה שטבעי צריך להזכיר. זה בכלל לא קשור לבחור עצמו. הוא יכול להיות גבר שבגברים, זה עדיין לא הופך את זה לעניינו. 

מכירה את הנשים אחרי לידה שמספרות לכל העולם את סיפורי הלידה שלהם (יעקובי כתב על זה בעיתון האחרון של בשבע, כמדומני)? על השליה, ופתיחה, ודימומים, וקריעות? אז רוצה לשמוע סוד תעשייתי? אנשים לא נהנים לשמוע את זה! ולא משנה כמה טבעי זה!

זה בדיוק אותו דבר.

למה צריך להסב את המחשבות של הבחורים לאיברים המוצנעים, ולדם, ולפרטים נוספים שהצנעה יפה להם?

זו פתיחות חולנית. 

אם רק היית מבינה שעצם זה שהקצנת את הדבריםמגיבה חדפ
שאמרתי (גם במחשבה וגם בדיבור), היית מבינה שזה מה שגרם לך לדבר ולחשוב ככה (לשתף במקום ציבורי על לידה?! מה הקשר) בעוד מדובר רק על רמיזה לשם תועלת(!!!) בכל אופן אנחנו חלוקות ופה נסיים. שבת שלום.
אוי ואבוי.אברי
פתיחות חולנית?

הבחורה מרגישה לא טוב ויכולה לדפוק (או לפגוע ב)מערכת יחסים שמתנהלת טוב. למה שהיא לא תסביר מה הבעיה? זה לא שהיא מנופפת בגדל וקוראת לעולם על הסטטוס שלה. היא אומרת את זה לאדם שיש מצב טוב שיהיה בעלה והיא לא רוצה לפגוע בו. מה הבעיה???
תשובה נכונה ויפהרפואה שלמה
לא צריך לתרץ תירוצים.
אפשר להגיד בפשטות אני לא מרגישה כ"כ טוב.
או אם מתכננים קדימה לאמר: בימים ראשון ושני בשבוע הבא אני לא יכולה
הבחור לא אמור לחקור למה את לא מרגישה טוב או לא יכולה. ואם הוא כן שואל תעני בנעימות: הכל בסדר, אני רוצה להפגש איתך, בזמן זה וזה אינני יכולה. זהו!
סליחה שנטפלתי לסיפורי הלידהיעל מהדרום
לק"י

אבל חייבת לדייק ולאזן, יש נשים שזה בהחלט מעניין אותן לשמוע את הסיפורים.

לא הייתי רצה לספר לכל אחד, אבל במקומות מסויימים כן.

וגם בנוגע לפותחת השרשור, אין טעם לסבול.
ומותר לציין שאת לא במיטבך. ואם הבחור לא מבין- הייתי רומזת בעדינות (שיבין שהוא לא יבין את זה בחיים, וירפה).
ממ. לדעתי אובר צניעות גרוע יותר.מישהי=)
מה בושה בזה? למה הפכו היום את הדבר הזה לדבר שצריך להתבייש בו?
פעם נשין היו הולכות בבגדים שמראים לכל העןלם ואשתו באיזה מצב הן נמצאות.
למה זה בושה?

אבוי לי אם הבנות שלי יחשבו שזאת בושה להיות אישה. באמת אבוי לי.
זו ממש לא בושה, זו הבנה שמדובר בתחום שהצנעה יפה לואיוושה
יש הבדל.

והרבה דברים שנעשו פעם כבר לא רלוונטים להיום, אז אני לא חושבת שזו דוגמה מאוד מוצלחת.
אני יודעת שזה לא הנושאסטופ
אבל יש דרכים להקל על עצמך במחזור, חוץ מלקחת מלא כדורים (שהגוף מתרגל אליהם והם מפסיקים להשפיע)
אני ממש לא בנאדם של שיטות טבעיות וכדומה, אבל במקרה הזה זה משדרג את החיים בטירוף (גם כמעט לא כואב וגם מתקצר שזה ממש סטייל).
@מור ולבונה הזכירה את שיטת שרמן, אבל לא נכון שהיא עובדת על הצד הפסיכולוגי- זה לגמרי עבודה פיזית של להכיר את הגוף ולהפעיל את השרירים הנכונים כדי לשחרר.
אפשר גם לעשות את זה לבד בלי הסדנא שלה.
אני יכולה לפרט לך יותר באישי, בכ''ז פורום מעורב וזה
האמת שלא עברתי את הסדנאמור ולבונה

ולכן, יתכן שאני טועה. 

אבל כך מופיע באתר :

"שיטת שרמן משלבת את
הבנת הצורך של הגוף ושל הנפש בימי הווסת,
מעודדת שיתוף פעולה אקטיבי,
באופן המותאם להתנהלות בעולם המערבי."

וגם מדיבור עם חברה (רק מתוך הזיכרון המעומעם שלי)

זכור לי שזה לשנות גישה.

להכיל ולשמוח בימים האלו.

שלדעתי, זה צד פסיכולוגי טהור.

מעבר לכך, ברור שיש צד היכרות והבנה איך הגוף פועל 

אלו דברים משלימים

גמאני לא😳סטופ
טוב, הגיוני להכניס את זה כחלק מזה. מה שאני הבנתי (קראתי ראיון עם שרמן הזאתי) שמתוך הגישה הזאת היא פיתחה את השיטה הטכנית לחלוטין של שליטה על המחזור. אבל הגיוני באמת שהיא לא רק מלמדת אל השיטה אלא גם מדברת על הפן הרוחני בעניין.
הי בנות צדיקות ואהובות נראה לי שזה לא המקום...דנה .ה.

עדיף בפרטי או בפורום בנות.

יכול להחשיל חלק מהבנים, ואני בטוחה שזה לא מה שאתם רוצות

אז...

^^^לעצור את השרשור פה.בך לי קר
נו.. אז זה גם פסיכולוגידור =)
לדעתי אין צורך אפילו בלרמוז*תות בננה*

בין אם זה בתחילת קשר, אמצע, קשר מתקדם... זה לא משנה, מחזור של אישה זה טבעי לחלוטין וכל ניסיון להסתיר או לרמוז רק מקשה על הקשר.

תשתפי אותו הכי בפשטות בלי תסביכים מיותרים.. לטובת שניכם.

יכול להיות שלא הבנתי מה רצית.. אבל אנסה לענות שוב.מור ולבונה
רק כדי שיהיה לך קצת רקע עליי, אולי זה יעזור לראות את התגובה באור שונה.

בת 24, בקשר רציני (אני חושבת) 3 חודשים, בעבר היה לי קשר של 5 חודשים,
רמת פתיחות בקשרים גבוהה - גבוהה מידי.
רמה תורנית.. קצת מורכב לי להגדיר.
אני דתיה לאומית, נוטה לליברליות (תגובותיי גם משקפות את זה), מדברת עם בנים גם אם הם לא החבר שלי, לא מתעסקת בעניניי צניעות בין גבר לאישה בלי קשר להיותי דתיה. (גם בתקופה הפחות תורנית שלי התלבשתי בצורה שתכבד אותי ולא דיברתי עם בנים על כל נושא שבעולם).
סובלת מאוד במחזור למרות שקצת למדתי לשלוט בזה

אז ככה... את כותבת שהצגת לבחור תירוצים תמידים והוא לא הבין אותם? אז למה שרמז הוא יבין?
אם כבר את מדברת על פתיחות ובשלות ומרגישה שזה נכון לכם - כבר תאמרי שאת במחזור.
לא רואה את ההבדל אם זאת הגישה שלך, (והרי בנים כידוע לא תמיד מבנים רמזים)
לפחות שהדברים יהיו על השולחן ולא תולכי את הבחור סחור סחור.

בנוגע לטרמפים... זה שיש סף שונה של כאב או תחושות שונות בין אישה לאישה לא נותן לגיטימציה לא להתמודד.
כואב לך? תתמודדי.
כואב לך יותר? תתמודדי יותר.

עם טענה שאין כאן מימד פסיכולוגי והכל פיזיולוגי- אין לי איך להתמודד.
כי זו לא המציאות, אנחנו אנשים ומתוקף כך אנחנו מזינים את עצמנו גם פסיכולוגית.
במחזור יש הרבה עניין של תודעה (כמו בכל דבר. גם שנופלים וכואב יש מימד של כאב פסיכולוגי. נפלתי? צריך לכאוב לי).

את חושבת שאדם ירצה לחיות עם מפלצת?
את יודעת שגם גלולות גורמות למצבי רוח וגם הורמונים של הריון והורמונים אחרי לידה?
אז בחורים נידונו לחיות בסבל כי הם צריכים להכיל את הנשים שלהן שמצדיקות את *צורת הדיבור והתגובות * שלהן כלגיטימיות מאחר והן נובעות ממניעים לגיטימים?
לא. ממש לא!

את צריכה לשלוט בעצמך (זה קשה. זה דורש. אבל אלו הם חיינו! לא באנו לשבת רגל על רגל עם שייק תות בננה).
בנוגע לכמות הכדורים שאת לוקחת , אולי הרגלת את הגוף שלך לכך ואז אין השפעה.
אני ממליצה לנסות שיטות טבעיות כדוגמת שיטת שרמן שעובדת על התודעה.
שנותנת כלים להתמודד עם הכאב (הרבה ממנו פסיכולוגי כמו שכבר אמרתי, ולכן זה מתאפשר).

את בעניין של הסרת אחריות?
אני לא. ולכן, אני משתדלת כבר כעת לכבוש את יצרי וללמוד איך להתבטא גם אם הרחם שלי מתכווצת, גם אם אני מקיאה את נשמתי וגם אם אני פיזית לא יכולה לעמוד על הרגלים.
לא תמיד אני מצליחה אבל גם שאני לא מצליחה, זו בעיה ואני צריכה להשתפר בזה.

יתכן שתראי זו כדרישה מוגזמת ואבין לחלוטין אם לא תקבלי,
אני רואה את זה כדבר הכרחי כחלק מעבודת המידות.

בהצלחה אחות 😘

מור ולבונה, איזו תגובה מעולה!איוושה
מסכימה מאוד עם כל מה שכתבת.
קראתי גם כאן סוסה אדומה
עבר עריכה על ידי סוסה אדומה בתאריך ו' באב תשע"ז 20:37
ואני חושבת שבאותה מידה שאין דרך להתמודד עם הטענה שאין כאן מימד פסיכולוגי והכל פיזיולוגי, כי זו לא המציאות, אין דרך להתמודד ולהוכיח את הטענה הנגדית.
וגם לא רואה מטרה להוכיח אחת מהן, כי האמת צריכה להאמר, אנחנו צריכות להשתדל לקחת אחריות, אבל הם צריכים להבין שלפעמים זה באמת לא בשליטתנו.

מי שעברה תקופות כאלה וכאלה, יכולה לדעת שיש רמות בהשפעה של ההורמונים, ולהבין מזה שאצל כל אחת זה משפיע אחרת, וגם על אותה אחת אפשר שזה ישפיע כל פעם באופן שונה.
ונכון שזה לא פותר אף אחת מעבודה ומודעות, אבל שוב, מנגד, זה לא פותר אף אחד מהבנה, הכלה וסליחה.
אז ככה..מור ולבונה
הבעיה העיקרית שלי היא במשפט הזה:
"היא באמת לא שולטת במצב הרוח שלה"
והזה, " הם צריכים להבין שלפעמים זה באמת לא בשליטתנו"

- זה קצת מצייר את האישה כמו איש זאב שלא יכול להתמודד עם הפיכתו לזאב שהירח המלא מגיע.
בחורות בהחלט יכולות לשלוט בעצמן ובתגובות שלהן.
אני לא מרחיבה על כך אבל ברור שמידת השקעה של כל אחת תהיה אחרת .
אבל בגדול, רצון ועבודה עקבית - יעזרו.

הגישה של "אדם לא תמיד יכול לשלוט על עצמו", היא בעייתית מאוד.
הייתי מרחיבה בפורום סגור אבל אעצור כאן.

בנוגע לתחילת התגובה שלך (פסיכולוגי פזיולוגי)
קצת לא הבנתי איך את כותבת כך,
הרי בתגובה הראשונה את בעצמך מציינת:
"כשהיא לא מודעת לקשר בין הגוף והנפש שלה"
[אני לא בקיאה מספיק אבל רואה את המשפט הזה כסותר, הרי זוהי תורת הנפש]

את צודקת שזה לא באמת משנה אם זה כך או לא.
בסוף יום יש עניין לעבוד על כך.

חושבת שבראש ובראשונה צריך לשנות את השיח.
גם מתגובות כאן משתמשע שמחזור הוא דבר לא נעים, כזה שרק מחכים לעבור אותו , תקופה של כאב ועצבים.
אבל, לדעתי אם נקבל אותו באהבה - הגוף יקבל זאת באהבה. יכאב פחות ומכאן שגם התחושות שנשדר לסביבה יהיו שונות.

ובנוגע לעבודה של הגברים,
זה גם לא סותר.
אני צריכה לעבוד בגיזרה שלי
והוא מצידו צריך לעזור לי.

לפעמים באמתסוסה אדומה
אישה לא שולטת במצבי הרוח שלה... היא מרגישה מרוחקת מהגבר (זה חלק מדהים בעניין) אין לה חשק אליו, היא מתרגזת על דברים שביום רגיל לא מרגיזים אותה...
על מצבי הרוח שלה, היא לא תמיד יכולה לשלוט (יש כאלה שכן, אבל צריך להיות ברמה מאוד גבוהה של מודעות בשביל זה, וא"א להאשים את מי שלא נמצא שם גם אם חושבים בצדק שכדאי...).
על מה כן אפשר לשלוט? על ההשלכות שלהם.
היא יכולה להגיד שהיא לא במצב רוח ובגלל זה להימנע לבוא במגע עם אנשים בכדי לא להתפרץ עליהם.
היא יכולה לבוא ולומר שהיא יודעת שהם לא אשמים זה פשוט מצב רוח שתוקף אותה ומוציא אותה מפרופורציות...
היא יכולה ללכת לישון, לשמוע מוזיקה, לשנן לעצמה שזה היום העצבני שלה ולא האדם שמולה ולספור עד 10.

אבל המצב רוח לפעמים מגיע, בלי לשאול שאלות.

מתי היא יכולה להתמודד? רק כשהיא יודעת שזאת הסיבה. כשהיא לא יודעת שהסיבה היא "היום יומיים שלה" היא בטוחה שהצד השני אשם. היא בטוחה שהיא כועסת בצדק.

ואגב, לא לכולם בכלל זה קורה בזמן המחזור עצמו, יש כאלה שזה קורה להן שבוע לפני, או יומיים לפני וכו' (ואז יותר קשה להן להבין שזה היום העצבני שלהן, כי אין שום סימן היכר פיזי. אלא אם כן היא מאלה שמחשבות ביומנים), אצל כל אחת זה בא לידי ביטוי בזמן אחר ובאופן אחר.

לכן אני חושבת שעל ידי מודעות, כשאישה מכירה את הגוף שלה, ואת הקשר שבין הגוף לנפש אצלה, היא יכולה יותר לשלוט על התגובות שלה, או לפחות כשהיא מבינה שהמצב רוח שלה הוא השלכה של הורמונים ולא משהו מהותי אחר, להתנצל.

ולא כולן מודעות, ונכון שכדאי שנשתדל בזה, אבל א"א לכעוס על מי שלא מבינה למה היא מתרגזת, ועל זה שהיא לא הספיקה לפתח מודעות לעצמה.

אז לזה התכוונתי, שכשאדם לא מודע, הוא בהחלט לא תמיד שולט בעצמו. זה כל העניין של המודעות, שנצליח להפריד, להבין ולפעול ע"פ זה.

ונכון, באמת מצטייר ככה שמחזור זה דבר לא נעים... במיוחד בתגובות הנרתעות של הבנים.
מחזור זה דבר טבעי, שגם אם הוא הגיע אודות החטא של חוה, הוא מדהים ומבורך וגאוני להפליא.
נכון שהוא לא תמיד נעים וכו', אבל חשוב שגם גברים ילמדו קצת על הנושא למען הסדר הטוב ולא ירתעו מזה שאישה רומזת להם שהיא בזמן שלה.
(להירתע מפרוט פיזי בנושא, די הגיוני... כמו שהגיוני מפירוטים פיזיים אחרים).
מסכימה איתך!מישהי 1
המצב הנפשי מאוד משפיע על הפיזי
מעטות מאוד הבנות שסובלות באופן קבוע כי יש להן בעיה אמיתית של כאבים חזקים
לא צריך לסבול כאבי תופת כדי להרגיש לא נעיםיעל מהדרום
לק"י

מספיק שהתחושות לא נעימות.
ולא אפרט בפורום מעורב..

ונכון שגם לצד הנפשי יש השפעה, ולפעמים הסחות דעת עוזרת.
לפעמים בלבד.
שעה כתבתי וסגרתי בטעות אז שוב..יעל מהדרום
לק"י

קצת קשה לי עם מה חלק ממה שכתבת.
לא אומרת שנשים לא צריכות לדעת להתמודד, אבל לענ"ד אפשר להתמודד גם בצורה שבה מחליטים להמנע ממפגשים או שיחות בזמן של סבל וכאב, שעלול לגרום לעצבים.

גם בתור נשואה, לגיטימי להסתגר לבד בחדר ולהגיד בפירוש: אני רוצה להיות לבד, כדי להירגע.

גם זו דרך להתמודד עם ההורמונים הגואים בנו לתקופות בחיים.

להתמודד אין פירושו רק לחשוק שיניים ולהיות נחמדה וחייכנית. גם ללכת לישון או לשמוע מוזיקה מרגיעה זאת התמודדות.
תודה על ההשקעה והכתיבה החוזרת מור ולבונה
עבר עריכה על ידי מור ולבונה בתאריך ז' באב תשע"ז 00:58
אני לא חושבת שאת סותרת אם הדברים שלי.
אני לא בעניין של הלקאה עצמית וגם לא בעניין של ללכת לקצה גבול היכולת.
המגמה צריכה להיות ברורה,
והתמודדות היא עניין סוביקטיבי וכל אחת תתמודד עם הכלים שמתאימים לה.

לא בטוחה שנכון לא להפגיש את הבחור עם מצבים כאלו.
בסוף הוא יחיה איתי וזכותו לראות אותי גם כך.
אם אני באמת בלתי נסבלת הוא צריך לחשוב אם יש לו את היכולת להכיל את המצב רוח שלי הנוכחי פעם בחודש.

אם כל הימים שאת במחזור את צריכה להתכנס בחדר זה משהו אחד,
אם יש לך רגעי קיצון שאת צריכה את השקט שלך זה משהו אחר (גם לא במחזור זה לגיטימי להתכנס ולהיות לבד )
זה נחמד שלפעמים אפשר פשוט להסכים עם אנשים במקום לפרט ענבל

בס"ד

אם כי בנושא ההתמודדות אני מסכימה גם עם יעל מהדרום.

מותר להיות מודעים לגוף שלנו ולעשות מה שנכון לו. אין עניין להכריח אותו לסבול.

אני כן מסכימה איתך על ההמלצה בקשר לשיטת שרמן.

אני גם מסכימה שזה לא צריך להיות תירוץ. זאת הסיבה שאני כן בעד לשתף כי זה גורר מצבים אחרים בד"כ..

אל תשנאו אותי אבל אני חושב שהדיון לא ככ לעניין...אלומיניום
כמובן, זו רק דעתי..
למה לא?בסדר גמור
בגלל צניעותאלומיניום

זה מרתיע.מאור ש
אל תשתפי.ד.

תגידי שלא מרגישה כ"כ טוב. למה? ככה מרגישה..

[אם כי, באמת שיש צד שדווקא יכיר איך הבחורה מתנהגת אז.. למה שאחרי החתונה פתאום יראה שחלק מהזמן היא לא כמו שחשב?... ויש גם ענין שבחורה תבין שהיא עושה כל מאמץ להיות סבלנית מול מי שאמורה להינשא לו או נישאה לו, גם כשיותר קשה]

אם הוא יתעקש לדעתסוסה אדומה
את הסיבה, אומר לו שזה בגלל סיבות פיזיולוגיות, ובמקביל אתהה על הכבוד והזכות שהוא נותן לי ביחס לדברים שאני לא יכולה או לא מעוניינת לשתף אותו.

במקרה שאהיה פחות רגישה כלפיו בגלל מצבי רוח, אדאג להסביר בד"כ מיוזמתי שזה לא קשור אליו, אלא למצב רוח כללי. אם הוא לא יבין, אומר לו שהוא נובע מסיבות פיזיולוגיות ולא שום דבר אחר, והכל בסדר.

אבל לא מזמן, אחי שיתף אותי שכשחברה שלו מדברת על זה (אולי היא קצת יותר מרומזת על זה) הוא ממש נגעל.

חושבת שחלק מצניעות, זה גם לא להגעיל... אבל אני באמת תוהה מה אפשר לעשות.
ברור שלא לספראוריה,

תלוי מאיזו נקודת מבט את מסתכלת על זה:

עם הפתיחות החילונית של היום, כמעט אין דבר שלא מדברים עליו בקול. כך שגם את תכריזי את זה עם מגאפון בחוצות תל אביב, זה יראה טריוויאלי. 

אבל בהיגיון הבריא, מהזמנים שהעולם עוד היה שפוי, (ומההיבט הדתי) מעבר לעובדה שמדובר בדברים אינטימיים שמעלים מחשבות אסורות, זה גם חוסר טאקט מוחלט ויכול לסמן על מופרעות מה.

זה כמו שבחורה תגיד "דקה, יש לי פיפי"

נכון שזה תהליך טבעי ולא צריך להתרגש ממנו יותר מידי, אבל כל עוד אתם לא זוג נשוי שחי יחד, אל תכניסי אותו לאיברים והתהליכים האינטימיים שלך.

וכנ"ל הפוך.

לדעתי לא להגידמבקש אמונה

אם הוא מתעקש לדעת אז הוא קרציה...

את לא חייבת לו דין וחשבון

חד וחלקכמעין הנובע
מביך גם לרמוז על זה..בת מלך =)
בכל זאת, אתם עדיין לא נשואים וזה לא שהוא חייב לדעת, כי אפשר לרוב לומר פשוט 'אני לא מרגישה טוב..'
(אם הוא מציק בעניין- זה יכול להעיד או על חוסר רגישות או על זה שבאמת אכפת לו לדעת עלייך.. צריך לבדוק גם בדברים אחרים)

אבל, (קצת סותרת את עצמי) כן הייתי רוצה בקשר מתקדם ממש, שתיהיה קצת פתיחות בעניין. כי בן שנגעל/מסתייג/נרתע וכו' - יכול להיות שגם אחרי החתונה, יהיה קשה לו לדבר על זה.. (לא שזה רע, אני אישית רוצה מישהו שיהיה מסוגל לדבר גם על דברים כאלה בחופשיות ובהבנה..)

ולגבי ההמלצות של 'תעשי את כל ההשתדלות שלך' - ידוע שכל אחת מקבלת את זה שונה. וברור לי שרוב הבנות לא 'עולות על הגל בגלל זה'.
צריך להבין שאשה זה דבר דינאמי ושונה מגבר, כי זה מתחיל בזה. וממשיך בהריונות.. (ששם מחברות קרובות אני יודעת שיש צורך בהמון הכלה והבנה של הבעל, כי אחרת זה מתכון לריבים..)

מודעות.
אני כן אומרת לפעמים, כשאין ברירהNTC

במקרים בהם התכנון הוא לטווח קצת יותר רחוק, משפט כמו "ביום שלישי אני לא ארגיש טוב", הוא קצת הזוי.

כמובן מאוד תלוי בבנאדם מהצד השני, אבל בגדול מעדיפה להגיד את האמת במקום להתפתל בהתחמקויות, נראה לי הרבה יותר הוגן כלפיו.

תודה שהעלת את השאלה דובשניה
באמת חשבתי על זה פעם...
הייתי אומרת. מבחינתח לא הוגן שאני אחרתמישהי=)
והוא לא יבין למה.
לי לא יהיה אכפתalezish
אבל מכיר מספיק דובים שיסתכלו על זה בעין עקומה של החיים ולא צנוע
ואני בכלל לא בטוח שההלכה לא איתם
אם בקשר מתקדםאופטימיות
הוא לא מבין למה הכוונה כשאת אומרת "לא מרגישה טוב" , אז איך עוד אפשר לרמוז? אני מנסה לחשוב איתך ושואלת כאן גם יחד.

לדעתי כן חשוב שהוא יבין שזה לא סתם כאב ראש, כי יש משתנים סביב המצב ובין היתר כמו שכתבת-החשקים משתנים וזה ממש לא משהו שקשור אליו. אז שחלילה לא יבין אחרת.

השאלה היא אם את מעוניינת לרמוז?
אם לא אכפת לך, אז צריך לחשוב על משהו, איך לרמוז בעדינות.
אם לא בא לך לרמוז למרות הקשר הארוך, וזה מובן מאוד, הייתי אומרת לו שאם הוא דואג לי ורוצה בטובתי אז בבקשה שיניח מהשאלות, כי יותר מרגיע אותי לא לדבר על זה.

לדעתי, גבר בוגר לא יסתכל ע"כ בעין לא יפה, את רומזת כאות דאגה לקשר נורמלי, לגביו, שהוא לא יפגע חלילה אם תהי חסרת סבלנות נניח.
כמובן בעדינות ומתוך משנה זהירות.

סתם הערה, בנות כתבו פה את המילה 'מחזור' ...
חשוב לי לציין ששמעתי שע"פ הזוהר יש עניין שלא להשתמש במילה הזו, כלומר עדיף לא לדבר כך ליד אנשים. מבחינתי כאן מתנהל שיח שיש לדבר בו באופן לא מפורש, כמו במציאות.
גברים לא מחזיקים כזה חשבון בראש...כי בשמחה תצאו.

מבחינתי, 'לא מרגישה טוב' - סבבה, לא ניפגש, תרגישי טוב.

אם כיף לך עם זה - אתקשר, ואם לא - לכי לנוח.

לא חושב שהייתי מבין את הרמז, ואני קצת מודע...

אבל בלי קשר - אשמח למקור מהזוהר.

תמיד נחמד שמתעניינים בקשר זוגיאופטימיות
לא חייב להתקשר אם זה עלול להעיק, וזה לגמרי אינדוודואלי. לפעמים הודעה זה מה שצריך.
זה נותן מצד אחד מרחב לבחורה, ומצד שני, מחמם. היא נחה, וכשמסתדר היא משיבה בהודעה, התחושה הזו בטח לא מעיקה גם אם יש מצבי רוח משתנים, וזה מספיק.
אל תחשבו שאסור לדבר בגלל שינוי במצבי רוח שנלווים למצב זה. אנחנו נשארות בנות אדם ב"ה ;)

לא יודעת מי היה מבין מה, באופן אישי, אם הקשר היה **מתקדם** ונוצר מצב שהוא שואל-הייתי קולטת אם הוא לא היה מבין למה התכוונתי כשאמרתי "לא מרגישה טוב", ואם בכל זאת מנסה להבין, הייתי ממש בעדינות נותת רמז. וצריך לדעת איך לעשות את זה.

מה כן חשוב בעיני ?
לא לחפש סתם לספר, אפשר להתמודד..
אם ממש קשה והוא שואל- לרמוז בעדינות.
שוב, תלוי סיטואציה.

לגבי המקור, רק סיפרו לי.
אני בעצמי אשמח לראות אותו.
לא הסברתי את עצמי טוב...כי בשמחה תצאו.

אני כנראה לא אבין את הרמז מ'לא מרגישה טוב',

ומקסימום אשאל 'אוי, מה יש...?'.

ורק אשתף שאני לומד את המסכת האחרונה בש"ס כרגע,

(הבהרה - לצערי לא סיימתי את כולן לפניה...),

ויש לי קצת מודעות לנושא.

ברור שהייתי שואל אם בא לה לדבר,

בטלפון או בהודעה,

ולא נופל עליה בשיחה כשהיא חייבת לנוח.

בסדר, הגיוני שתשאל "מה יש?"אופטימיות
מעניין אותי לדעת,
אם תפעיל גלגלי מחשבה לנוכח המודעות שקיימת בך אודות הנושא, לפי דבריך, ותקלוט שגם לפני חודש היא אמרה שהיא לא הרגישה טוב- אז סיכוי גדול יותר שתבין. לא? אם קלטת,
אז לא צריך לדעת 100 אחוז שזה זה. מספיק להריח שזה הכיוון. אם לא קלטת, והיא תהיה בעניין לרמוז, אני חושבת שתבין כבר עם עוד מילה שהיא תזרוק לך.
אחרי השרשור הזה - מי יודע...כי בשמחה תצאו.

קודם לכן לא הבנתי, עד שלא אמרו לי באופן שהבנתי

(קרו מקרים. לא זוכר עד כמה היא רמזה, זה היה זמן מדי...).

בסך הכל גבר, לא מבין רמזים...חצי חיוך

ולעניין, מי זוכר שלפני חודש בדיוק היא הרגישה לא טוב...?

זה עוד לא חיי נישואין, ולחשב וסת קבוע זה קצת מורכב,

(תלמדי פעם סימן קפ"ט ביורה דעה ותביני כמה זה מורכב,

וגם הרב אליהו זצ"ל ממציא להם כל מיני שמות מיוחדים...)

אז אין לי סיבה לעשות את החשבונות האלה בראש,

מעבר לשאלה של צניעות, זה מרגיש לי חטטני, לא עוסק בזה.

מניח שאחוז מסוים של גברים נורמליים מתנהלים כמוני,

לידיעת עלמות החן שבפורום הנכבד.

חחח אני שמחה שאתה לא חושב על זה!אופטימיות
זה לא לחשב וסת, זה להבין דבר מתוך דבר.
תהיתי אם ברמת מודעות מסויימת לנושא כשאומרים "לא מרגישה טוב" - זה עדיין לא יהיה מובן. בכל מקרה, לא חושבת שבריא שנמשיך לדון בזה. הרעיון מובן.
חברה צדיקים נראה לי לא שייך...דנה .ה.

נראה לי לא שייך לדון בפרוטרוט בפורום זה...

אני חושבת שדי מיצינו ועכשיו זה נטו סתם..

אז..

^^^אני גם חושבת שפחות מתאים לדון לפרטיםיעל מהדרום
אם אפשר להעיר.. (אם לא- אל תיכנסי)סטופ
שבקרב אחינו החילונים יש תלונה מפורסמת של נשים על גברים שיפסיקו לחשוב שאם אני לא מרגישה טוב זה בטוח מחזור. ובאמת יש בזה משהו מגעיל לקשר כל דבר לזה. זה לא צריך להיות בקו המחשבה הפשוט אצל בנים, זה שייך לדברים שהצנעה יפה להם וזה לגמרי לא עניינם.

אז קצת חבל שאת יוצרת פה את המציאות הזו שזה מה שהם ינחשו גם אם באמת באמת היא סתם לא מרגישה טוב.
טוב, חברים! הדיון מוצה, התקבלו תשובות, ולכן אני נועלתיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

שלא נגלוש למקומות שלא מתאימים לפורום
לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
בתור גבר אומרדרייב

בהחלט חשוב תמונה מושקעת שמציגה אותנו בטוב, וגם אני מביא כזאת.

אבל חייב גם שתהיה משקפת ומציאותית.. לא פילטרים ומשחקים עם זוויות וכאלה.

זה עלול לגרום הרבה תסכול מדייטים ראשונים מביכים בו סתם מחכים לברוח ברגע שמנומס מספיק. (לא שזה מעלה גדולה לגבר כזה, אבל כך עובד העולם)

הצד השני מצפה לרחל כמו בתמונה ואז מגיעה לאה..

^^Seven

שידכתי לחבר של בעלי מישי ובפגישה הגיעה מישהי מאוד מאוד מלאה

ממש לא ראו את זה בתמונה שהעבירה

החבר הזה נסע שעה נסיעה כדי להפגש איתה ובסוף זה היה ברור שהפגישה הלכה לפח כי זה נפל כבר על זה

הוא כמובן כיבד ונשאר עד סוף הפגישה

אבל חייב להעביר תמונה תואמת מציאות..חבל על שניכם

מה זה קניות אונליין?חסדי הים
"שֶׁקֶר הַחֵן וְהֶבֶל הַיֹּפִי אִשָּׁה יִרְאַת ה' הִיא תִתְהַלָּל"
ביום בו הבנים יפסיקו לפסולמישהי 1אחרונה

או יפסיקו לבקש תמונות אז דבריי יהיו מיותרים.

עד אז אני גאה להגיד לבנות- דאגו לאינטרסים שלכן,שיהיו לכן הצעות.

(אני לא שדכנית.אני מדברת כחברה שמנסה לעזור)

פשוט עצובפצל"פ
לא חושבת שזה נכון גם לבנים?לגיטימי?

כל הקטע הזה של תמונות יכול להיות מורכב ומסובך.

לא כולם מרגישים שיש להם בכלל תמונה וואו.

לא כולם רוצים בכלל לשתף תמונה שלהם.

בכנות, את חושבת שיש מישהי שמשתפת תמונה ואומרת - הנה אני ביודעין ומתוך כוונה ברורה משתפת תמונה מכוערת שלי?

האם נראה לך שמי שבוחרת תמונה, אומרת לא אכפת לי מהתמונה, זאת פשוט התמונה האחרונה שלי?

האם נכון לשתף דווקא תמונה מאירוע, או אולי יש שיקולים אחרים שבעקבותיהם בוחרים דווקא תמונה מחיי היום יום?

האם את, כשדכנית, מסוגלת לכבד בחירה כזאת?

יכול לומר לך שזה בדיוק המצב אצליבחור עצוב

מחפש תמונה עדכנית יחסית ושולח. אין לי כח לכל ההתעסקות הזו.

ובאמת שהגיע הזמן להפסיק עם כל מחול השדים סביב התמונות. 

מבינה אותך מאודמישהי 1

אני לא שדכנית אלא חברה שמנסה לעזור לחברות שלה ולא התחתנתי צעירה בכלל וגם אני שנאתי כל כך את זה

אבל

כש'עברתי צד' והתחלתי לשדך פשוט הזדעזעתי מכמה בנים פוסלים על תמונה. בחורות שהן זכיה בלוטו פשוט נפסלות בחור אחר בחור והן לא יודעות את זה כי זה עוד לא הגיע לשלב שאני מציעה להן והן מתייבשות תקופות

ונשרף לי הלב

אז אני כותבת כאן כדי שיגיע לכמה שיותר בנות מהממות- תעשו הכל כדי לצאת הכי טוב שלכן!!

ומי שכתב פה שקר החן- בא לי להגיד אנחנו פועלים בתוך הכללים של העולם הזה שיש בו גם מקום לשקר החן.

ולגבי הפניה לבניםמישהי 1
אני חווה שבנות פחות פוסלות ויותר מוכנות לקבל אז לא ראיתי לנכון לפנות לבנים 
להבנתי זה ממש מדרוןזיויק

ואין לי דעה מגובשת בנושא

קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים

השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?

זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.

מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?

יש המון השפעהultracrepidam

כמו כל אדם שמכירים ואפשר ללמוד ממנו

בטח אם יש הרבה חוויות משותפות ושיחות עומק

בהחלט, היו אנשים שהמפגש איתם הוביל אותילגיטימי?

לשינוי בתפיסות ובעמדות שלי לגבי כל מיני דברים.

פחות בדברים פוליטיים...

לדוגמא? גם בעולם הדייטים?בחור עצוב
אצלי זה יותר השפעה במה שמעניין אותיחסדי הים
אני יותר מתעניין באמונות ודעות הנוגעים לתורה. הייתה לי פרידה אחת, שלא רוצה לפרט, אבל זה גרם לי לחדד גישות אמוניות ודרכי לימוד תורה בכללי.
כןרק נשמהאחרונה

לא בהכרח שינוי אבל כן דיוק ועיסוק בערכים חשובים ומשמעותיים שהיו נראים לי פשוטים מובנים מאילהם ופתאום כשלצד השני ברור כל כך משהו שלי לא כזה סגור זה פתח להתבוננות והתעמקות בנושא

וממילא נראה לי שגם שינויים קלים מתרחשים בהתעצבות הכללית שלי כאדם אחרי כל פעם שהיתה לי התבוננות כזאת

חוצמזה שאני נורא מנסה לקחת משהו טוב מכל הפגישות שהיו לי מתוך אמונה שה' שלח אותם בשבילי אם לא להתחתן אז כדי להשתפר וללמוד משהו 

זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפי
😢בחור עצובאחרונה
משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?אחרונה

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

מסכים לגמרי עם דברי לגיטימיארץ השוקולדאחרונה
אם חשוב לך דמיון בעולם הדתי עם אשתך, כדאי להגדיר מי אתה
לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.

אולי יעניין אותך