בס"ד עוצמה פנימית
בורא עולם.
פרשת דברים, המילה דברים מסמנת על דיבור קשה, וכן הימים האלו בהם פרשת דברים מופיעה הם ימים קשיים, ימי החורבן, אבל אם נסתכל יש פה יותר מזה, הרבי מלובביץ אומר שהפסוק הראשונים והאחרונים של הפרשה נותנים את מרכזה, והנה הפרשה שלנו מסתיימת בחיזוק ליהושע שה' הוא הנלחם לנו. כנ"ל בהפטרה השבת חזון ישעיהו מתחיל בדיבור קשה אבל מסיים בתקווה בניקוי בכך שה' יטהר אותנו.
ה' מלמד אותנו, שבתוך הבעיה, בתוך הקושי והבכי על החורבן נמצא גם הפתרון, רק מי שבוכה על החורבן יכול גם לשמוח בבניין המקדש באמת.
~~~הרחבות~~~
ה' אוהב אותך.
השבוע למדתי בקשר לקושי שהוא מתחיל אצלנו, הקושי מתחיל בדברים הקשיים שמתעוררים בנו בחוסר אמונה ביכולת שלנו, וקראתי משפט של החפץ חיים שנתן לי להבין עד כמה הקושי הזה באמת מגלה את ה'.
החפץ חיים אמר "הקב"ה אוהב את האדם יותר ממה שהאדם אוהב את עצמו" עלינו לגלות את אהבה זו להבין שמתוך העצבות הזו יכולה לבקוע שמחה גדולה, העצבות היא חלק מחיינו והדרך להתקדם הוא להכיר באהבת ה', בכך שמתוך העצבות, ומתוך הבעיה, בורא עולם נמצא איתנו, ומתוך כך נוכל להתקדם ולעלות למעלה.
ההוכחה.
הפרשה התחילה בהוכחה, הוכחה של משה שהיא גם סוג של הוכחה עצמית, אכתוב מדברי השל"ה הקדוש בקשר להוכחות, אני אישית רואה מכאן את אותה אמירה שעלינו ללמוד כיצד באמת להוכיח את עצמו ולהיבנות.
"כשהוכיחם בדברי מוסר סיפר מעלתם, הבו לכם אנשים חכמים ונבונים וידועים כו', הוא על דרך הפסוק (משלי ט, ח), 'אל תוכח לץ... הוכח לחכם ויאהבך'. הענין, כשאתה רוצה להוכיח את אחד, אל תאמר לו כך וכך אתה גרוע, כי אז ישנאך ולא ישמע לדבריך, וזהו שאמר 'אל תוכח לץ', שלא תוכח אותו בדרך זלזול לומר לו לץ אתה. רק אדרבה תאמר לו חכם אתה, ואם כן חרפה היא לאיש כמוך לעשות כה וכה, זהו 'הוכח לחכם', כלומר תעשנו לך לחכם, אז 'יאהבך' וישמע לקול דבריך ויקבל מוסר"
ההוכחה צריכה לבוא מצד הגדולה שבנו. אני חושב שהחורבן הוא כמו תוכחות מוסר, שאומרות לנו שאנחנו עם ישראל, עם קדוש, ומעין שבת חזון לגאולה. בתוך הקושי והכאב אנחנו צריכם ללמוד על אהבת ה', ללמוד להזכיר לעצמנו את אהבת ה' אלינו שהיא נותנת לנו לגדול והתקדם מהקושי באמת.
שנזכה להכיר מתוך הקושי בבניין, באהבת ה' כלפינו ומתוך להאמין בעצמנו, מתוך ההוכחות לשמוע ולהתחזק כמו יהושע בין נון בסוף הפרשה, ובע"ה נזכה לגאולה שלמה במהרה.
שבת שלום ומבורך מאיתו יתברך!!
פרשת דברים