התייעצות בחינוך ילדים..ישועת ה' כהרף

יש לי בן בן 7 שלא קל לו..

הוא מתרגז בקלות, מרים את קולו על בסיס קבוע, משתמש במילים שאנו לא מסכימים, מרביץ בקלות גם לקטנים, לא משתתף בסעודות שבת (כל פעם סיבה אחרת..), ובאופן כללי רעב/צמא/כאב/עייפות/לחץ משפיעים עליו בצורה קיצונית הרבה יותר מהנורמה (הוא "מאבד" את זה לגמרי).

ניסינו דרכים רבות להגיע אליו וב"ה בסה"כ המצב סביר. אני תמיד עם אצבע על הדופק לגבי הצרכים הפיזיולוגיים שלו ומספקת אותם לפני/בתחילת המשבר.. בכיתה בגדול המצב סביר לגמרי..

ההתלבטות היא כזו: כשהוא מתנהג באופן לא הולם אני נוטה להגיד לו "בבית אצלנו לא צועקים/משתמשים במילים כאלו/מדברים ככה להורים/אומרים לא אמת" וכו'.. מתוך מחשבה שילד רוצה להיות שייך והוא רוצה להתנהג כמו שצריך.. בעלי טוען שאלו משפטים ממש מעליבים ומרחיקים. שאני בעצם אומרת לו שהוא לא חלק מהבית.. 

מה דעתכם?! איך ניתן להוכיח את הילד ולומר לו מה ההתנהגות המקובלת בביתנו מבלי לפגוע אלא מתוך קירוב? מדובר על משפט/שניים שנאמרים בתוך להט של התנהגות לא מסתגלת.

שבוע טוב

לא כ"כ מובן..ד.

א. את מתארת בהתחלה כמה וכמה בעיות, ואח"כ אומרת ש"ב"ה בסה"כ המצב סביר".

אם הוא מרים קול באופן קבוע, "מילים", מרביץ, לא משתתף בסעודה וכו' - אז לכאורה צריך להבין מה מפריע לו; מה גורם את זה. זה קודם ל"איך מוכיחים".

ב. להגיד "ילד רוצה להיות שייך ולהתנהג כמו שצריך", זה קצת נאיבי, לדעתי. אם משהו מפריע לו, הוא מגיב כמו שמגיב. אפשר כמובן להעיר ולהציב גבולות, בהנחה שמה שההורים אומרים שם מעצור במידה מסויימת. אבל זה לא שאם תגידי "בבית אצלנו", אז הוא ירצה להיות שייך ולכן יתנהג כראוי.. זו פשוט צורה של תוכחה שמציבה נורמה. וצריך לראות לגופו של ענין מתי זה עוזר ומתי לא. 

וגם כשנאמר, תלוי איך נאמר. לפעמים מתקבל אצל ילד במובן של "לא מסכימים שתתנהג כך", ולפעמים יכול ליוצר הרגשה של אתה לא בסדר, לא ב"נורמה". תלוי ב"ניגון".

ג. מכל מקום, מתוך מעט-מאד הנתונים שיש כאן, לא נראה שבאמת הבעיה היא "איך מוכיחים ואומרים מה מקובל".. זה נראה שהוא כבר יודע בע"פ מה אתם רואים כמקובל ומה לא. לכאורה, משהו מפריע לו, שבגלל זה הוא נוהג כך. אז מסתבר ששווה לנסות להבין מה הבעיה. הנקודה זה לא איזה "משפט שניים" שתגידו בתוך ההתנהגות.

ולבינתיים, סביר שטוב שירגיש מכם, משניכם, יחס חם לא מותנה. זמן אליו שלא תלוי בקטנים יותר. מתוך יחס חם אפשר גם יותר להעיר בנחת על דברים נקודתיים שרוצים. כדאי לנסות לדובב אותו, אם משהו מרגיש אותו, להבין למה לא רוצה לשבת לשולחן שבת וכו'.

גם לבדוק האם בביה"ס אכן הכל בסדר; יכול להתרכז ולשבת במנוחה בשיעור, יחס עם חברים. אם באמת שם הכל בסדר, זה יכול לעזור לנסות להבין יותר מה נשתנה בבית.

וגם חשוב, שבינך לבין בעלך יהיה תיאום בנחת ביחס לילדים. הרבה פחות חשוב "איזה משפט אומרים", מאשר שילד מרגיש שאין מחלוקת ביחס אליו ובכלל.

בוקר טובישועת ה' כהרף

תודה על התשובה המפורטת.

ראשית, בעלי ואני מתואמים.. שנינו מנסים לקרב, להכיל ולתת לו הרגשה רצויה. בדיוק בגלל זה שאלתי מכיוון שבעלי טען שהאמירות שלי אינן נכונות וזו לא המטרה שלנו..

שנית, "מה מפריע לו", הפיזיולוגיה שלו מאתגרת מאוד. יש לו בעיות בוויסות חושי שמפריעות לו מאוד, לשבת ליד שולחן זו משימה אדירה מבחינת הגרייה שהוא מקבל, להגיב באופן מותאם (קול/מכות) קשה לו כי הוא חווה את הכל עוצמתי ומאיים.. ולכן אמרתי שהמצב סביר.. בסה"כ, אם ניקח בחשבון את הפיזיולוגיה שלו, איך שהוא התנהג בעבר ואיפה שהוא היום, המצב סביר. הוא יושב לרגעים קצרים בשולחן, מקשיב מהשטיח לפעמים לדברי תורה, מבחינת אחוזים פחות מכה את האחים (עדין יותר מהנורמה ופחות מעברו), בכתה הוא אינו מפריע, יש תקופות שהוא מצליח ממש להשתתף..

הבעיות בוויסות מתאזנות בד"כ עם הגיל.. מטרתנו היא להרעיף עליו אהבה, לקרב אותו ולשמור עליו בנורמה עד שהזמן יעשה את שלו.. 

מצד שני השגרה שוחקת, ההתמודדות מתישה ולפעמים אומרים/עושים דברים הפוכים..

לכן אשמח אם תאמר לי מנקודת מבטך אם האמירות שלי מרחיקות/מקרבות/ניטרליות.

ענית לעצמך. בהצלחה! אהבה אהבה אהבה והכלה.נפש חיה.
לנהוג ב "שמאל דוחה וימין מקרבת".
עניות דעתי,ד.

קודם כל - חום, יחס סימפטי, לחבק מפעם לפעם (פיזית), לדבר בנחת על כל מיני דברים, לשאול בהתענינות על מה שקורה בביה"ס וכו' - לא "מה היה", אלא עם שאלות ממוקדות יותר, שיגרום לו רצון לשתף - השתדלות לתקשורת תדירה, טבעית.

"מקשיב מהשטיח" - מעולה... להתייחס כאילו שם הכסא שלו, לשתף אותו משם, באופן טבעי, אחרי שמיצה את יכולת הישיבה שלו ליד השולחן. גם בבי"ס יש לפעמים ילדים כאלה; מורה חכם ישתף אותם בשיעור מתחת לשולחן שלהם.. במקום לבזבז את כל האנרגיה על "תשב במקום" הבלתי-אפשרי עבור הילד הספציפי.

זה שה"שגרה שוחקת" ולפעמים עושים ההיפך ממה שרוצים, לא צריך להיבהל מזה מידי. בד"כ, עם ילדים ראשונים אנחנו רוצים להיות "מושלמים".. לא צריך לדאוג, הילד קולט את הרצון הטוב של ההורים, את האיכפתיות ממנו, את האהבה, וגם שההורים בני אדם ולפעמים הוא מעצבן אותם.. ומקבל את הגערה ה"לא מדוייקת" בפרופורציה.

סביר שלכתחילה, הטוב זה לומר בנחת, לדוגמה, "לא אומרים כך, זה מעליב. אתה רוצה לומר ש.."? ואז עוברים אל השתתפות במה שהוא רוצה בעצם; רוצה משחק מסוים שאצל מישהו מהאחים וכד'.

וגם זה, "פעמים שאתה מתעלם". לפעמים יותר טוב "לא לשמוע". אי אפשר למלא את החיים של הילד בגערות, זה גם לא אפקטיבי.

וגם על צעקות אי אפשר להעיר יותר מידי בתדירות. זו הדרך שהוא פורק כעת. אלא שאפשר לנסות מפעם לפעם - רגע, תסביר מה מפריע, אני שומעת, לא צריך לצעוק.. יתרגל מהנסיון המצטבר שכך מקשיבים יותר ומבינים יותר.

האמירה "אצלנו בבית", כשהיא לא נאמרת בתדירות מופרזת, נתפסת לכאורה אצל ילד במובן של "ככה הכללים אצלנו". לא כמו אורח שבא ומיידעים אותו שכאן לא מתנהגים ככה. והילד מבין שזו הדרישה של ההורים. לא בגלל שהוא "רוצה להשתייך" ולא כי "רוצה להתנהג יפה". אלא מבין שההורים אומרים, ככה זה צריך להיותת בבית שלנו, זה החינוך שלנו.  אם חשים שבגלל שהוא מרגיז, אז האמירה נאמרת בדקות של טון כזה שמשמעו, "אתה חריג כאן".. (שזה מה שהתכוונתי שתלוי בניגון), אז עדיף לוותר על ה"אצלנו בבית" ופשוט לומר בנחת, כנ"ל, לא אומרים כך, זה לא נעים.. ולנתב לכיוון של התוכן שרצה להביע.

וככלל, לא להתעסק יותר מידי עם ה"לא".

הצלחה רבה. סה"כ, נראה שאתם מתמודדים יפה.

היאני123
האם ניסיתם לטפל בו בריפוי ועיסוק?
קלינאית תקשורת אולי?
מישהו שיתווך לו את הקשר עם הסביבה. אולי טיפול רגשי?

כדאי לך לברר..דרך קופת החולים והרופא משפחה
תודהישועת ה' כהרף

תודה על התגובות.

אשתמש במה שנכתב לעיל..

ניסיתי מספר פעמים דרך הקופה והפרוצדורה הייתה מייאשת (להגיע להתפתחות הילד לאבחון כולל).

טיפלנו בקלינאית לתיקון שיבושים שהיו וחלפו בעזרת הטיפול.

טיפלנו בריפוי בעיסוק פרטי לצורך בעיה ספציפית שהתעוררה.

טיפלנו בפיזיותרפיה אך היא לא ידעה ממש איך לעזור לנו (לדבריה).

השנה היה בחוג נגרות (3 ילדים בקבוצה) באוריינטציה טיפולית

טיפול רגשי עדין לא פגש אותנו.. אני חושבת שזה רעיון ממש טוב.. אתחיל לטפל בעניין..

תודה.

בוקר אוראסטרו
נוצר לי הרושם שהוא מתוסכל וזו התגובה שלו.
אני חושב שעיקר החינוך הוא מהצלחה להצלחה. ואם ישנו כישלון אז מה הוא התיקון הנדרש כדי להשיג הצלחה. לא להצביע על היכן נכשל אלא מה עליו לעשות כדי להצליח. הייתי מתמקד באיזור הנוחות שלו ומתחיל לחזק אותו משם. חשוב לאתגר וחשוב מאד לא לאתגר יותר מידיי. נסו לראות כיצד אתם יוצרים בשבילו סביבה ממועטת גירויים כדי לעזור לו להתמקד ולהתמודד.
בהצלחה!
אשמח אם תפרטישועת ה' כהרף

אשמח אם תפרט כיצד לעשות זאת בחיי היומיום ובכתה.

תודה

קצת קשה לפרט במסגרת הזאתאסטרו
אני אנסה להעביר עיקרון.
חשוב לתת חיזוק חיובי כאשר אתם רואים התנהגות שבעיינכם היא רצויה. מילה טובה חיוך כל הכבוד שיתוף ההורה השני בנוכחות הילד בהצלחה שלו שיתגאה בעצמו. כולנו אוהבים להצליח ומנסים תמיד לשחזר הצלחות. ולכן גם חשוב להיות עקביים.

אם אתם מזהים התנהגות שהיא שלילית בעיניכם וכבר הסברתם לו ולדעתכם הוא יודע שזאת התנהגות שלילית חשוב לתת לו כלי איך להצליח להגיב פעם הבאה אחרת. לדוגמא אם הוא צועק או מרביץ להגיד אסור לא יחדש לו ויעזור לו להמנע אם הוא כבר יודע שאסור ולא מצליח להתנהג אחרת. אולי לכי איתו יחד לאבא (ולהפך) ותגידי לו שכקשה לו\ מציקים לו אז הפתרון הנכון הוא לבוא אליכם ואז יחד חושבים על פתרון שמתאים לכם וגם לו. שבו יחד ותעלו רעיונות עד שתמצאו דרך שתתאים גם לו, תנו לו גם להציע. ככה הראת לו שאלימות אינה מקובלת באמצעות מציאת אפיק אחר. הרעיון הוא לא להגיד לו רק מה לא. אלא איך כן. ואם בצומת הבאה הוא פועל כפי שהדרכתם אותו תנו לו חיזוק חיובי משמעותי.

כמובן שזה כללי ואולי לא מתאים. .
בנוסף חשוב לזכור שאם הוא עושה משהו בעל משמעות (חיובית או שלילית) והוא יודע ששמתם לב אסור להתעלם. תחזקו או תתקנו. כמובן במידה ובאהבה.
אם הוא רגיש לגרויים נסו לצמצם גרויים חושיים בעיקר בנקודות בהן אתם שמים לב שהן מועדות לפורענות. אפילו תמונות פחות צבעוניות אור יותר עמום. במקום מוזיקה משהו שקט או בכלל לא וכן הלאה. אם הוא סובל מסף רגישות גבוה כל הפחתה בעומס החושי יכולה לעזור.

בהצלחה!
קיבלתיישועת ה' כהרף

נראה לי שהבנתי את העיקרון..

בגדול עושים חלק מהדברים אך זה מחדד יותר..

תודה

האם יש לו אח גדול או שהוא הבכור?מתנת חינם

הוא השני ויש לו אחות גדולהישועת ה' כהרף

אי אפשר ללמוד ממקרה אחד לשנימתנת חינם

אבל אם זה בכל זאת דומה,

וזה יכול לתרום משהו, אז - 

לנו יש בן בכור בגיל 11 ומתחתיו ילד בן 9.

הבן השני מתנהג בצורה דומה למה שתיארת בתחילת השרשור.

בביה"ס למשל זה לא בא לידי ביטוי. הוא אחד הילדים הטובים והרגועים בכיתה.

זה כואב מאוד.

לצערי, אצלנו זה הרבה ממקום שהבכור חוסם אותו ומוריד לו את הדימוי העצמי.

הוא מעיר לו על כל דבר שהוא אומר או עושה,

דבר שגורם לשני לשתוק ופחות לדבר, לשתף, לבטא את תחושותיו

ואז זה מתפרץ באלימות - מכות, מילים, כל דבר מפרש נגדו.

מה שאנחנו אישית משתדלים לעשות זה לתת לו יחס וזמן לבד עם אבא או עם אמא.

לעשות איתו דברים שהוא אוהב, שמרגיעים אותו,

לדבר איתו ולנסות להמליל איתו רגשות אישיים וביחס לאחים.

לפעמים ליזום יציאה של הבן הגדול מהבית כדי שתהיה לו במה לספר לנו דברים בלי הערות והפרעות וכן הלאה.

קצת דומה..ישועת ה' כהרף

כמובן שצריך לזכור את הנתונים האובייקטיביים שהוא נולד אתם (ויסות חושי לקוי).. שגורמים לפתיל שלו להיות קצר מאוד..

הבכורה היא מוצלחת מאוד, ילדה טובה, מצליחה בלימודים, מקשיבה, קשובה.. הבת שכל אמא הייתה רוצה..

ולחמוד שלי זה ממש קשה.. והוא מביע את זה בדרכים שונות.. בעיקר מתנכל אליה.. אך בעיקר מתוסכל שהולך לה בקלות מה שדורש ממנו התמודדות רבה (אגב מבחינה קוגניטיבית הוא עולה עליה בהרבה).

הם כל כך שונים שאין בכלל מקום להשוואה.. 

והיום (יום ראשון שהחמוד בחופש) הם משחקים בבית כל הבוקר כל כך יפה.. ביחד.. משחק דמיוני הכולל פליימוביל, קפלות, רכבות וכדומה שהקשיים מקבלים פרופורציות..

ושוב אחזור על משפט מההתחלה "המצב בסה"כ סביר"..

אפשר להגיד הפוך . ולא על דרך השלילה.ניקית דמיונית
אנחנו בבית מדברים בשקט.
יהיה לי הרבה יוצר נעים לשמוע בנחת.
לחזור על דבריו
צדיק מה רצית לבקש ממני(בנעם ובטון שקט)
בלי להעיר. רק להתייחס לגופם של דברים בצורה קונקרטית ואוהבת.
זה מנטרל רגשות.
הי,פאזאחרונה
תיארת שאתם קשובים לצרכים הפיזיולוגיים של הילד. מה לגבי צרכיו הרגשיים??
(אם הבנתי נכון מהביטוי שלך "רוצה להיות שייך" האם את הולכת לפי הנחיות של שיטת שפר?).

נשמע מתיאורייך שלבן יש תסכולים שונים
אך ראיתי בעיקר יחס
לצרכים פיזיולוגיים, וקשיים של רעב/ צמא/ עייף.

מדברייך נשמע שישנן לו התמודדויות מורכבות בתחום הריגשי שאולי לא זוכות להכרה ומענה
וזה בהחלט דבר שיכול להציף ילד.
לדוגמא:
כעס
קינאה באחות גדולה
הרגשה שהוא מאכזב או מאוכזב.

כשילד צועק/מרביץ/ משתמש במילים לא יפות
הוא לא עושה את זה בגלל שהוא לא יודע שבבית שלכם לא מתנהגים כך
ואולי להיפך; כי הוא יודע בדיוק שבבית שלכם לא עושים כך
וזה מקפיץ את אבא ואמא...
ולכן ככל הנראה שאמירות של כך לא מתנהגים בבית שלנו לא ממש פותרות את הבעיה.
בעצם הן משדרות אטימות למצוקה של הילד וציפיה שהוא ישכח מקשייו ויתיישר עם כללי הבית כדי להיות חלק ממנו
ואם לא כן הוא לא חלק ולא רצוי...

נשמע שהילד שלכם זועק לעזרה ומתמודד עם קשיים רגשיים שמתפרצים בהתנהגויות השונות שלו
וחשוב מאד מאד מאד
ראשית להכיר ברגשות שלהם ולתת להם מקום;
"אני רואה שאתה כועס על אחיך שלקח לך את המשחק"
ולאחר הבעת אמפתיה אפשר וצריך גם להציב גבול.
"להרביץ לו זו לא אפשרות לגיטימית להביע את הכעס שלך.
אתה יכול לבקש ממנו את המשחק או לפנות אלי או לצאת לבעוט קצת בכדור עד שתרגע."

וכן הלאה וכן הלאה.

אכן נשמע שיעזור לילד שלכם טיפול רגשי אבל לפני כן אולי כדאי שתלכו להנחיית הורים
ללמוד איך לעזור ולתת לילד הזה ולשאר הילדים כלים
להבחין ברגשות שלהם ולתת להם מקום אך לא לאפשר להם להפעיל אותם בצורה לא נכונה.

ממליצה מאד על הספר "איך לדבר כך שהילדים יקשיבו ולהקשיב כך
שהילדים ידברו" ובכלל הגישה של לייף סנטר.

בהצלחה רבה
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך