מספר מרגש ועד עלייה להר הבית דרך הרצאות מענינות?
פתוח לשמוע רק תכתבבבבבבו
מספר מרגש ועד עלייה להר הבית דרך הרצאות מענינות?
פתוח לשמוע רק תכתבבבבבבו
ממגילת החורבן ועד הספרים של הסטוריונים מהתקופה
של יוסף בן מתתיהו
מה הכוונה הכנה?לעשות עם ה' יתבודדות לשיר שירים על החורבן לדוג' אתה תקום של הרב גינזבורג תיתן אחרית ועוד לבכות על החורבן לדבר עם ה' ואז לעלות זה דבר מדהים
....בְּאוֹתָהּ שָׁעָה הָיָה הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא בּוֹכֶה וְאוֹמֵר אוֹי לִי עַל בֵּיתִי, בָּנַי הֵיכָן אַתֶּם, כֹּהֲנַי הֵיכָן אַתָּם, אוֹהֲבַי הֵיכָן אַתֶּם, מָה אֶעֱשֶׂה לָכֶם, הִתְרֵיתִי בָּכֶם וְלֹא חֲזַרְתֶּם בִּתְשׁוּבָה. אָמַר הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא לְיִרְמְיָה, אֲנִי דוֹמֶה הַיּוֹם לְאָדָם שֶׁהָיָה לוֹ בֵּן יְחִידִי וְעָשָׂה לוֹ חֻפָּה וּמֵת בְּתוֹךְ חֻפָּתוֹ, וְאֵין לְךָ כְּאֵב לֹא עָלַי וְלֹא עַל בְּנִי, לֵךְ וּקְרָא לְאַבְרָהָם לְיִצְחָק וּלְיַעֲקֹב וּמשֶׁה מִקִּבְרֵיהֶם, שֶׁהֵם יוֹדְעִים לִבְכּוֹת...
הקב"ה רוצה להיות בתוך בני ישראל ואיננו יכול! אין בית מקדש!
בְּאוֹתָהּ שָׁעָה אָמַר משֶׁה לְיִרְמְיָה לֵךְ לְפָנַי שֶׁאֵלֵךְ וַאֲבִיאֵם וְאֶרְאֶה מִי מַנִּיחַ יָדוֹ עֲלֵיהֶם. אָמַר לוֹ יִרְמְיָה אִי אֶפְשָׁר לֵילֵךְ בַּדֶּרֶךְ מִפְּנֵי הַהֲרוּגִים, אָמַר לוֹ אַף עַל פִּי כֵן, מִיָּד הָלַךְ משֶׁה וְיִרְמְיָה לְפָנָיו, עַד שֶׁהִגִּיעוּ לְנַהֲרוֹת בָּבֶל, רָאוּהוּ לְמשֶׁה וְאָמְרוּ זֶה לָזֶה בָּא בֶּן עַמְרָם מִקִּבְרוֹ לִפְדוֹתֵינוּ מִיַּד צָרֵינוּ, יָצְתָה בַּת קוֹל וְאָמְרָה גְּזֵרָה הִיא מִלְּפָנַי. מִיָּד אָמַר לָהֶם משֶׁה בָּנַי לְהַחֲזִיר אֶתְכֶם אִי אֶפְשָׁר שֶׁכְּבָר נִגְזְרָה גְּזֵרָה, אֶלָּא הַמָּקוֹם יַחֲזִיר אֶתְכֶם בִּמְהֵרָה וְהִנִּיחַ אוֹתָם. בְּאוֹתָהּ שָׁעָה הֵרִימוּ קוֹלָם בִּבְכִיָּה גְדוֹלָה עַד שֶׁעָלְתָה בְּכִיָּתָם לַמָּרוֹם, הֲדָא הוּא דִכְתִיב (תהלים קלז, א): עַל נַהֲרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ גַּם בָּכִינוּ. כֵּיוָן שֶׁבָּא משֶׁה אֵצֶל אֲבוֹת הָעוֹלָם אָמְרוּ לוֹ מֶה עָשׂוּ הָאוֹיְבִים בְּבָנֵינוּ, אָמַר לָהֶם, מֵהֶם הָרְגוּ, וּמֵהֶם כָּפְתוּ יְדֵיהֶם לַאֲחוֹרֵיהֶם, וּמֵהֶם אֲסוּרִים בְּכַבְלֵי בַרְזֶל, וּמֵהֶם נִפְשָׁטִים עֲרֻמִּים, וּמֵהֶם מֵתוּ בַּדֶּרֶךְ וְנִבְלָתָם לְעוֹף הַשָּׁמַיִם וּלְבֶהֱמַת הָאָרֶץ, וּמֵהֶם מֻשְׁלָכִים לַחַמָּה רְעֵבִים וּצְמֵאִים, מִיָּד פָּתְחוּ כֻּלָּם וּבָכוּ וְקוֹנְנוּ בְּקִינוֹת
הם חשבו שהנה באה הישועה (משה רבינו) והנה התברר שכבר אין מה לעשות. יש גזירה.
בסוף רחל אמנו נכנסת לתמונה והיא מצליחה לחולל מהפך שאף אחד מהאבות לא הצליח בזכות העין הטובה שלה.
מִיָּד נִתְגַּלְגְּלוּ רַחֲמָיו שֶׁל הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא וְאָמַר, בִּשְׁבִילֵךְ רָחֵל אֲנִי מַחֲזִיר אֶת יִשְׂרָאֵל לִמְקוֹמָן, הֲדָא הוּא דִכְתִיב (ירמיה לא, יד): כֹּה אָמַר ה' קוֹל בְּרָמָה נִשְׁמָע נְהִי בְּכִי תַמְרוּרִים רָחֵל מְבַכָּה עַל בָּנֶיהָ מֵאֲנָה לְהִנָּחֵם עַל בָּנֶיהָ כִּי אֵינֶנּוּ. וּכְתִיב (ירמיה לא, יד): כֹּה אָמַר ה' מִנְעִי קוֹלֵךְ מִבֶּכִי וְעֵינַיִךְ מִדִּמְעָה כִּי יֵשׁ שָׂכָר לִפְעֻלָּתֵךְ וגו', וּכְתִיב (ירמיה לא, יד): וְיֵשׁ תִּקְוָה לְאַחֲרִיתֵךְ נְאֻם ה' וְשָׁבוּ בָנִים לִגְבוּלָם.
זה שיחה גם מרגשת וגם מעניינת וגם לא מסובכת.
http://www.daat.ac.il/daat/toshba/eyha/0d-2.htm
http://www.ateret4u.com/online/f_01640.html
|
אני אהבתי נחמן גרשנוביץ ומ. קינן
אנחנו לפעמים מראים את זה לילדים אחרי חצות... וגם לעצמנו.
באנטרנט כמובן...
יש הרבה תוכן מתאים
חורבן גוש קטיף - טלוויזיה, וידאו - ערוץ 7
המרד והחורבן - חדשות - חדשות - ערוץ 7
שותפים בבניין ירושלים - חדשות - חדשות - ערוץ 7
במהלך הצום נעלה לפה עוד דברים.
יש במסכת גיטין
מדרש איכה רבה
פרק שלישי במסכת מועד קטן
ובסוף מסכת תענית
(וצריך לדלג על מדרשים שעוסקים בנחמה)
אני ממליץ ללמוד גם פניני הלכה תשעה באב. זה עושה סדר בראש לכל ההלכות והמנהגים
של הדסה קלוש
מדבר על התקופה של חורבן בימה"ק
את הספר הצתה מאוחרת אבל הוא באמת מוריד דמעותתת
מספר קישורים לסרטונים לילדים ונוער על ט' באב. על ההורים לבדוק את התוכן ומה מתאים להם להראות לילדים ( בחלק מהסרטים יש תיאור של מלחמה) .
חלק מהילדים יהיו מול המסכים בט' באב אז לפחות לתת להם תוכן שקשור ליום הזה..
בנוסף יש גם את ערוץ מאיר לילדים
הכיבוש הבבלי וחורבן בית המקדש הראשון:
הישרדות העם היהודי - פרק 5 - חורבן בית המקדש
הישרדות העם היהודי - פרק 6 - הגלות
בית המקדש - סרט תיעודי מדהים
בית המקדש - סרט מאת מכון המקדש
זבולון - חוקר המקדש
בית המקדש - סרטון חזק
בית המקדש - בתלת מימד
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים