האם תהיה מלחמה בקיץ? זאת שאלה שכל ישראלי שואל את עצמויוני
אז זהו שאנחנו במלחמה
זתומרת אנחנו לא במלחמה מלחמה, אנחנו ב"התחממות", "גל פיגועים", או איך שלא נקרא לזה..
מלחמה, זה שמתים חיילים, יש שירים עצובים ברדיו, נאום ראש הממשלה פותח את המהדורה המרכזית, אזעקות עולות ויורדות...

אנשים אוחזי נשק, סכין, מקלע, בקת"ב, אבן, כל הבא ליד.. מאות אנשים אוחזי נשק מחפשים לרצוח יהודים, לא אין להם טנקים ואין להם צבא, אבל יש להם את הרצון ויש להם את העקשנות, כי כל הרוג זה עולם מלא הם יודעים, כל יהודי שהם ירצחו מבטיח להם גן עדן..

אם שאלתם את עצמכם, כן יש מלחמה בקיץ, אבל אנחנו מעדיפים להוריד את הראש ולהתעלם מקיומה של *מלחמה*, מעדיפים לחשוב שזה רק מכה בכנף ומעיזים לחלום שההתעלמות הזאת "לא תבעיר את השטח" ותביא ל"מלחמה אמיתית", כזאת שיש בה הרוגים ודם..
או בעצם, זה כבר המצב. מלחמה.
כמה הרוגים יש לנו רק בחודש האחרון? כמה פצועים? כבר לא סופרים

חברים סליחה על החפירה, אבל אם כל אחד מכם שנמצא במצב שהוא לא יודע מה לעשות במציאות הזאת יקדיש כמה דקות מזמנו כדי לשתף את הסובבים אותו בידיעה הזו, יש מלחמה בקיץ, אז אולי מישהו שיכול לעשות משהו עם המצב סופסוף יבין שיש מלחמה בקיץ ויפעל להחזיר מלחמה.
הערפל הזה שהפוליטיקאים מפזרים באמצעות שקרים ותקשורת מגויסת, כאילו הכל בשליטה ואין פה מלחמה חייב להתפזר
תספרו לחברים שלכם שאנחנו במלחמה, שיהודים נרצחים פה וידינו על התחתונה
תשתפו בפייסבוק, תציפו את זה לשיח בכל מקום
אי אפשר להמשיך להתעלם
איך נאמר ידינו לא שפכו את הדם הזה?!
למה אתם תמיד מתנהגים כאילו הגויים הם האויב?הדוכס מירוסלב

הרי האויב היחיד שלנו הוא היצר שבזכותו ב"ה אנחנו זוכים לכל התיקונים האלה.

"ועמלק מעולם רצועה מרדות לישראל מזומן בכל עת לפורענות".

מהע מ
לא לעוף גבוה למעלה הרחק. מי שרוצח אותי הוא האויב שלי. פוגע בכבודם של ישראל, חצוף! (המחבל, לא אתה)
כן, אבל יש אויב קרוב בהרבה יותרהדוכס מירוסלב

אה.. נו, אחוז בזה וגם מזה אל תנח ידךע מ
במיוחד שאתה יש לך חרב של 2 פיות ואתה יכול לדקור שני אויבים בו זמנית. (כאן כבר הפסקתי לחשוב מה המשמעות העמוקה שעלולה להסתתר מאחורי דבריי. לא התכוונתי לרמוז לשום דבר) (חושש שתחשוב/בו שאני בא להכריע בשאלה איך להתמודד עם היצר, שצריך לדקור אותו או משהו כזה) (לילה טוב)
התכוונתי לאוייב חיצוני האמתהדוכס מירוסלב

עכשיוע מ
אני מבולבל
שמעת על הערב רב?הדוכס מירוסלב

המלחמה בהם היא רוחנית כמובן

אשמח שתרחיב בענייןהשאלה.
מה הכוונה?
הסיבה שהגויים גוברים על ישראל היא שאין לישראלהדוכס מירוסלב

די זכויות כי יש אנשים שמטים את הכף לרעה, כמו למשל בחטא המרגלים.

ואדם לא ילך וינסה להחזיר אנשים בתשובה בכח, אלא יפעל על עצמו להתחזק באמונה ועבודת ה' וזה יפעל על סביבתו וכו'

כן, אבל....מאזין אל הקולות
נראה שצריך קצת ראייה אמונית, קצת הסתכלות לאומית. עם ישראל בנה פה מדינה שאנחנו לכאורה מאמינים (אני מקווה...) שהיא אתחלתא דגאולה. כל ניסיון פגיעה במדינה הזו, זה ניסיון פגיעה בריבונו של עולם. (שונא ישראל -שונא את הקב"ה . לא זוכר את הציטוט המדוייק...)
יכול להיות שהדינים הנופלים עלינו הם בגלל שאנחנו עוד בתהליך. בתיקון, ןיש הרבה בעיות, חטאים ודברים שהם לא מתוקנים...אבל מכאן ועד לומר שהאוייב היחידי הוא היצר-קשה לי.
זה שני מישורים, שבסוף מתחברים להיות אחד, אבל בעולם המעשה צריכים להיות מופרדים..
הראיה שדיברתי עליה היא ראיה אמונית יותר עמוקההדוכס מירוסלב

ואני חושב שמישהו כתב את זה פה בשם הרצי"ה פעם.

רק שיהיה ברור, אני לא אומר שלא צריכים להלחם באוייבים שלנו ו/או להגן על עצמנו.

אבל זה לא יועיל במאומה אם השורש לא יטופל

לא מסכים.הרי הגאולה שלנו היום נעשית בידי חילונים גמורים...מאזין אל הקולות
וכך היא התחילה. לבוא ולומר שאין מה לפעול ובעצם לחשוב בנושא הלאומי- זה הגזמה, ולדעתי זה ראיה חסרת אמונה-שכל מה שקרה כאן הוא מכח זכויות(שאני ממש לא רואה איפה הן קיימות) , ושבלעדיהן לא יהיה כלום..אז מה היה בששת הימים? וצוק איתן? ועופרת יצוקה? אני לא אומר שאין דינים, אבל בסה"כ הכללי אנחנו מנצחים. ושולטים במצב.
שוב, ברור לי שכשכל עמ"י יחזור בתשובה, ותהיה פה מדינה נורמלית בלי תפיסות מעוותו.ת...ושהצבא לא יקדם כל הזמן אג'נדות ליברליות,ועוד אלף ואחת בעיות שיש כאן-הכל יתקדם הרבה יותר מהר וטוב.

אבל לומר שכלום לא מתקדם?? שאנחנו עומדים במקום? לדעתי יש כאן חוסר אמונה. מהמציאות עצמה מוכח אחרת...
שום דבר בגאולה שלנו לא נעשתה ולא נעשית ע"י חילונים גמוריםהדוכס מירוסלב

נפלת קורבן לתעמולה של קום המדינה.

אתה רוצה שנזכיר את מה שהתפרסם לאחרונה על נסויים בילדים מעדות המזרח ובעיקר תימן? חטיפות? שוד תרבותי?

אתה יודע על ההיסטוריה מה שרוצים שתדע. מי שהקים את המדינה ממש לא היו החילונים לבד וזה כבר משתף באגרת הראי"ה לאביו.

והם גם לא היו הראשונים לעשות זאת. הם פשוט ידעו לקחת קרדיט בתור השליטים פה (על דעת עצמם, אגב).

לא הבנתי מאיפה הבאת את ה"כלום לא מתקדם" וכו'. לא זכור לי שכתבתי ככה

"זה לא יועיל במאומה אם השורש לא יטופל"מאזין אל הקולות
זה לא שייך. המצב הביטחוני בתהליך הדרדרות מתמיד, זה לא ניכר?הדוכס מירוסלב

אתה חושב שהמצב של צה"ל טוב מבעבר?

הרי הצבא מתקדם יותר ויותר אבל התוצאות שלו במלחמות הן יותר הרוגים, פחות איתנות, הוראות שנויות במחלוקת.

אני אומר שהבעיה היא לא הערבים, ולא שום אויב אחר, אלא עניין שאנחנו צריכים לעבוד עליו בינינו לבין עצמנו שהוא עניין רוחני שסובב סביב עבודת ה'

ברור שזה שורש כל הבעיות...מאזין אל הקולות
וברור שצריך לטפל בזה.
מדברך קודם היה נשמע שצריך.לזרוק את שאר הדברים...לבטל. אין משמעות לשום תהליך ,לשום מעשה לאומי, כי ממילא העם לא מתוקן...וצריך.לחזור בתשובה...

אז להזכיר לך מה היה בששת הימים? בניצחון הגדול? כמה הרוגים היו? התרגלנו ב"ה לחיים טובים. לא לאבד הרבה...אבל מפה ועד לומר שאנחנו לא מתקדמים, או אפילו הולכים אחורה?! הלכת רחוק, אחי..
לא כתבתי בשום מקום שצריך לזנוח את המלחמה הגשמיתהדוכס מירוסלב

אנחנו לא חזקיהו המלך ולא דורו.

ולא אנחנו לא מתקדמים, בששת הימים אולי היו הרבה הרוגים אבל המלחמה שם באמת הייתה מלחמה והיו גם הישגים.

במערכות האחרונות אנחנו מאבדים חיילים בשביל זוטות. ועכשיו גם מכניסים חיילים לכלא על שמעזים לחסל מחבל

אתה מוזמן לצאת עם טנקים נגד היצרעזריה מן האדומים
נכון, צריך לנצח את היצר הרע. אבל לומר שזה האויב היחיד- זה עיוות של המציאות, כי אז אנחנו שוכחים שיש לנו אויבים פיזיים שצריך להכריע את המערכה מולם..

(מתנסח בזהירות, אני על מדים...)
יש מי שעובד קשה כדי שלא תדע שיש מלחמהמשה

הכוונה בעיקר לשב"כ, אבל לא רק.

הללו משקיעים מחשבה ואמצעים בכמות מטורפת כדי לאפשר לאוייב להמשיך להתקיים - מחד, ולא לרצוח אותנו - מאידך.

למשל הפרוייקט שנועד לתפוס את המחבלים דרך הפייסבוק, למשל כיפת ברזל, למשל חומת הבטון בגבול רצועת עזה ועוד כל מיני פיתרונות יקרים כאלה.

ב-99.9% מהמקרים הם באמת מצליחים, מעמידים לדין, והמחבל יזרק לכלא עד לעסקה הבאה.

לפעמים הם מפשלים.

צריך לדעת שאם הם היו נכשלים לגמרי, מזמן היינו עושים נכבה ברמאללה ובעזה, ולא כי אנחנו רוצים אלא כי פשוט לא הייתה ברירה.

והם כמובן רוצים את ה"שלום".

הרי אי אפשר לכבוש את עזה, כי אז נודה שההתנקנקות נכשלה.

אז מה נעשה? נשים כיפת ברזל, והטילים של עזה לא יסכנו יותר מדי ישראלים, ונשים קיר בטון עם חיישנים מתחת לאדמה נגד מנהרות, ונצוטט בערך לכל ערבי שמרים טלפון בעזה או בשכם, ונגלה איכשהו מי מחבל בפועל ומי רק רוצה להיות מחבל.

מורכב משהו, ואתה הצגת את השב"כ לדעתי בצורה לא מדוייקת.בך לי קר
זה לא דווקא השב"כמשה

זה אנשים שבאמת חשוב להם ביטחון מדינת ישראל, אבל לא על חשבון האוייב.

חשוב שתדגיש את זה יותר לענ"ד.בך לי קר
זה לא דבר שלא כתבתי במקורמשה

"הללו משקיעים מחשבה ואמצעים בכמות מטורפת כדי לאפשר לאוייב להמשיך להתקיים - מחד, ולא לרצוח אותנו - מאידך."

אבל אין מלחמהנפתלי הדג
אפילו לא אינתיפאדה. מה לעשות, אין.
אז מה זה עשרות ליטרים של דם יהודי שנשפך על הרצפה? לונה גל??יוני
כשמוסלמי מפעיל טרור, בין אם זה הטרדות ובין אם זה רצח, הוא לוקח חלק במלחמת קודש, התקוממות כנגד הכופרים באללה
אתה, יהודי, צריך לקבל על עצמך את האסלאם או לפחות שלטון מוסלמי. בזה שאתה לא מוכן לקבל על עצמך שלטון מוסלמי ודורש זכויות על ארץ ישראל - אתה כופר
וככופר, למוסלמי יש מצווה להרוג אותך, להשליט את אללה בעולם
המוסלמי שמפעיל טרור מחיה את מלחמת הדת של מוחמד
וזה המצב שאנחנו נמצאים בו.

אז פורום מטכל לא נתן לזה שם, אין תמרות עשן ולא זעקות קרב, אבל זאת מלחמה.
במילה אחת, שגרהאלגאוי
עצוב אבל נכון
בסדר, אז אפשר לקרוא למצב היהודים משחר ההסטוריה מלחמהנפתלי הדג
אבל מה שעשית פה זה משהו די מוזר, לקחת מונח שבהקשר מסוים יש לו משמעות מסוימת ובהקשר אחר משמעות אחרת וערבבת בין ההקשרים כדי להציג מצב מסוים, מוקצן מהמציאות. אם זה ששונאים אותנו ורוצים להרוג אותנו נחשב מלחמה, אז תמיד הייתה מלחמה, אם אתה רוצה לדבר על מצב בטחוני בארץ ביחס לשנים האחרונות – אנחנו כנראה באחת התקופות הטובות והרגועות בשלושים השנים האחרונות ככה.
מזעזע לומר שבגלל שבכל הדורות נרצחו יהודיםיוני
אז מה שאני מתאר מוקצן מהמציאות.

אתה יכול להתעלם מזה שאתה במלחמה, "אל תרוץ, כי זה רק מעודד את אינסטינקט הרדיפה הטבוע בה. לכן נעמדתי מול אלה שחבטו בגל והרמתי את ידי לאות התנצלות. חשבתי שאם רק אבקש סליחה על כך שהפרענו אוכל ללכת בשלום. אבל לא היה עם מי לדבר. האגרוף הראשון שניחת על פני עוד היה נסבל. שוב מחשבה אנליטית: אל תחזיר, למרות שאתה יכול, למרות שאתה יודע איך. זה רק ילבה את זעם ההמון. לפתע אגרוף נוסף ועוד בעיטה. שניים מושכים אותי לקרקע, אחרים קורעים את חולצתי. אדם נוסף לופת אותי, זרועותיו סביב גרוני. הוא מצמיד את פיו לזרועי ונושך אותה בעוצמה... עברנו לינץ'!".
מה לעשות שזה נכוןנפתלי הדג
זה לא אומר משהו על דרך הפעולה, רק על הגדרת המצב.
ואני לא מבין מה הציטוט הזה בא להוכיח...
אתה במלחמה כשמישהו מכריז עליך מלחמהיוני
וזה מטרת הציטוט גם, להמחיש שלא יעזור כמה שתתעלם מזה - אתה במלחמה, בדיוק כמו שאותו כתב שמאלני של ערוץ 2 הבין את זה - הוא עובר לינץ'...

הגדרת המצב אומרת משהו על דרכי הפעולה, כי בזמן מלחמה החוקים הם שונים. אבל אנשים ממשיכים להתנהל כאילו הם מתמודדים עם בטש, במצב של מלחמה. זה הזוי..
מאיפה הציטוט?פסידונית

גלעד שלמור, הכתב של חדשות 2 שעבר תקיפה ע"י ההמון ביפוא-לדהיד

לפני יומיים אאל"ט

הוא אמיתי או שזה היה אירוני?פסידונית

ותודה

מאמינה שאמיתי. מצ"ב הפוסט המלא מהפייסבוק, את תשפטי א-לדהיד

אגב, הייתי שמחה לשבת איתו לקפה כדי להבין איך הוא הגיע למסקנה בפסקה האחרונה.

"

תודה רבה לכל החברים והקולגות שיצרו קשר ודרשו בשלומי. אני לא מספיק לחזור לכולם אבל חיממתם את ליבי לאורך היממה המורכבת הזאת.

היינו אתמול בלינץ'. גל הצלם ואני הלכנו לסקר את הלווייתו של הצעיר היפואי שנורה על ידי השוטרים. כדרכנו, ניסינו להביא את התמונות והקולות מתוך הבטן של השטח כדי לשקף את המצב ולהביא לצופים שלנו את התמונה האובייקטיבית ביותר.

צעדנו איתם. מאות אנשים, רובם צעירים, צעדו אחרי הרכב שהוביל את גופת הצעיר וקראו קריאות אללה ואכבר. מאחר שהוזמנתי לשם על ידי כמה מהם הרגשתי, וכנראה שלא בצדק, די בטוח.

בשנייה אחת הכל התלקח. זה התחיל עם גל שהחלו להכות אותו. הם לקחו לו את המצלמה וריסקו אותה. הוא חטף אגרופים ובעיטות אבל הצליח להימלט.

הרגעים היו לחוצים אבל אני זוכר דווקא מחשבות צלולות ואנליטיות. נזכרתי איך בטיול רגלי בספארי בדרום אפריקה חידד המדריך שגם אם חיית בר מחליטה לרדוף אחריך- אל תרוץ, כי זה רק מעודד את אינסטינקט הרדיפה הטבוע בה. לכן נעמדתי מול אלה שחבטו בגל והרמתי את ידי לאות התנצלות. חשבתי שאם רק אבקש סליחה על כך שהפרענו אוכל ללכת בשלום.

לא היה עם מי לדבר.

האגרוף הראשון שניחת על פני עוד היה נסבל. שוב מחשבה אנליטית: אל תחזיר, למרות שאתה יכול, למרות שאתה יודע איך. זה רק ילבה את זעם ההמון.

לפתע אגרוף נוסף ועוד בעיטה. שניים מושכים אותי לקרקע, אחרים קורעים את חולצתי. אדם נוסף לופת אותי, זרועותיו סביב גרוני. הוא מצמיד את פיו לזרועי ונושך אותה בעוצמה.

והנה מחשבה צלולה אחרת: כבר עבר פרק הזמן שהייתי מהמר שהוא הזמן הממוצע לתקיפה של אדם שהוכנע ונמצא על הקרקע. אני עובר לינץ'
.
אני לא יודע כמה זמן זה נמשך. יכול להיות שעברו חמש דקות, אולי חמש עשרה שניות. אין לי מושג. גם אין לי מושג כמה אנשים השתתפו בחגיגה הזאת. אולי חמישה, אולי חמישה עשר.

אני לבד, מבין שאני צריך להיחלץ משם כמה שיותר מהר, אבל בעין אחת אני לא רואה כלום ורגל שמאל חלשה מדי מכדי לגרד את עצמי החוצה. 
עשרות אנשים סביבי, זועקים בחדוות דם קריאות שאני שומע כאילו אני יושב בחדר סגור והם עומדים מחוץ לדלת.

פתאום מישהו מושך לי ביד. אלמוני שאת פניו אינני זוכר קטף אותי החוצה. תברח הוא אמר לי.

התחלתי לרוץ. החיות באו על סיפוקן כנראה, כי אף אחד לא רדף אחרי.
באיכילוב אבחנו קרעים בכתפיים, צלעות שכבר חשו שלמות יותר עם עצמן, פנס בעין וחבלות בכל חלקי הגוף. רק בנס לא קרה שום דבר חמור יותר, אמרו לי רופאי, מחילים עלי את הקלישאה התקשורתית שאני כל כך מנסה להימנע ממנה ביומיום.

עוד תגיע השעה להפיק לקחים מהאירוע הזה, אבל אני לא מתחרט על כך שהגעתי לשם. התפקיד שלי כעיתונאי הוא להביא לקהל צופי את התמונה האמתית, את הקולות האותנטיים שאי אפשר להביא מבחוץ.

ההמון היפואי שאני פגשתי היה מוסת וזועם. הם לא היחידים המוסתים נגד אנשי תקשורת. אנחנו נמשיך להיות שם, נדווח ביושר ונשמור על תפקידנו כשומרי סף- גם אל מול ההמון הזועם והמוסת וגם אל מול מי שמסית אותו."

וואו פסידונית

האמת שזה נשמע יותר הגיוני בפוסט המלא.

אני מניחה שאם הוא היה מחזיר זה באמת היה מלבה את זעם ההמון.

כן, לא נשמע כמו דבר חכם לעשותא-לדהיד

גם אני, אגב, לא הבנתי למה זה מעיד על מלחמה, אבל פוסט מזעזע כשלעצמו.

זה נכון.פסידוניתאחרונה

הפסקה האחרונהגמני
לצחוק או לבכות?
התשובה היא כן, כמו כל שנהאברי
מקסימום זו טעות, כמו כל שנה.
אם האנשים של ביבי ישברו בחקירהשפיפול
ויספרו כמה כסף נגנב בפרויקט הצוללות ובמכרז על הגנת אסדות הגז, יש סכנה שתיפתח חקירה רצינית נגד ביבי והוא יהפוך להיות ראש ממשלה נבצר, כמו אומר בזמנו.
ואז מישהו אחר ינהיג את הפגזות מחנות הפליטים ואת חילופי האש עם החמאס ויכולות להיות שתי אפשרויות.

אפשרות גרועה שזה יהיה ליברמן, אבל הוא נהיה סמרטוט של הצבא.
אפשרות הרבה יותר גרועה שזה יהיה בנט.
בקיצור ,ביבי יתאבד לפני שהוא יתר לזה לקרות.

אז לא תהיה שום מלחמה.
וואלה צודק!מבקש אמונה

בפועל צה"ל בלחימה מתמדת מאז מבצע חומת מגןאריק מהדרום
רק שלא מדברים על זה.
אחי אנחנו באמצע הקיץאביא
ואנחנו באמצע מלחמהיוני
זה מה שהשרשור הזה בא לומר.
ההבדל היחיד הוא שהפוליטיקאים ועיתונאים מגויסים עושים כל מאמץ כדי להסתיר את זה
אין מספיק מקום בשרתים של ערוץ 7פשוט אני..

אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈

כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳

הדסה הדסה למה את הלב שלי לקחת הדסההה קפיץ

מה אתם חושביםהתלמיד העייף

הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??

עצוב ממשכְּקֶדֶם

אופייני לג'ן זישבורת,לב

והלוואי שיתעוררו מחשבות

תלוי מה הגיל שלוחושבת בקופסאאחרונה

אם הוא סיים את התיכונית לפני 7-8 שנים ולא כל כלך שמר על קשרים משם, יכול להיות שזו התדלדלות טבעית של חברויות מהתיכון.

היינו פעם בחתונה של חבר של בעלי, ובעלי הרגיש צורך מיוחד שנבוא למרות שזה היה באיזה כרם נידח על איזו גבעה, כי הבחור הזה לא מאוד חברותי במיוחד וצריך לשמח. בסוף היו חוץ ממנו עוד 2 חברים, ושלושתם היו היחידים שרקדו לחתן. לכלה היו בערך 4-5 חברות. אחרי החופה בשעה 9 וחצי בערך הם עוד לא יצאו מהחדר ייחוד, ובעלי ממש התלבט כי הוא הרגיש שהוא חייב לשמח בריקודים, אבל הטרמפ שלנו (הרב שקידש בחופה) רצה לצאת, וידענו שיש לנו נסיעה של שעתיים וחצי לפחות, ושום טרמפ אחר כי אנחנו לא מכירים אף אחד שם, ומתוך אולי 50 האנשים שהיו שם חצי כבר יצאו. בסוף נסענו עם הרב.

זה כנראה אחד האירועים הכי מוזרים שהייתי בהם, ובאמת הרגיש מאוד לא נעים שלא היו חברים.

אממ… בנותבנות רבות עלי

מה הקטע שלכם עם זקנים של גברים?

שלכן*בנות רבות עליאחרונה

שנים לא הייתי פה.הלב בוער למלך!

לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים

אתה קיים גם מחוץ לווצאפ???אריק מהדרום

לאט לאט חוזרים למקורותהלב בוער למלך!אחרונה

הפיצ'ר האהוב עליי בתקופה הזועשב לימון

שנכנסים לאתר אינטרנט והוא מציע לי לאשר שימוש בקוקיות 🤭

אם יש שיער מספיק ארוך אני מאשרת

עד עכשיו אני לא מבינה מזה הקוקיס האלהנחלת

וגם, למה מכנים את מה שזה לא יהיה, כך.

אבל אני לא דוגמא...

תודה!נחלתאחרונה

משה

עוגיות זה משמין (את בקשת ה http)

עוד פעם גולש יותר זמן ממה שתכננתיחוזר תמיד לאשתי

בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.

כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.

לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.

מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?

כמו בקניון, מטשטש תחושת זמןעשב לימון

ונועד להיות כזה.

את מבלה הרבה בקיונים?משה

אני לא מסוגל להיות בהם. הרעש הורג אותי.

לא הרבהעשב לימון

אבל כשאני צריכה כמה דברים מכמה חנויות אז זה המקום המתאים. פשוט להיות ממוקדת, להגדיר מראש מה אני צריכה

נתתי את ההקבלה כי יש על הקניון פרק של חיות כיס אאלט. וזה אחד המאפיינים שהם מונים שם

אולי בגלל שאני רגיש מאוד אף פעם לא אהבתי קניוניםמשה

אני מבין שלאנשים נוירו-טיפיקלים המקום הזה הוא מקום בילוי.

כאן ההבדל, בהכללה גסה, בין גברים ונשיםפ.א.

סביב life style, סטיילינג, אופנה, שופינג, טיפוח

ובין הציפיות השונות בין גברים לנשיםעשב לימון

מנשים מצפים יותר

מצפים יותר כלומר בקניון?משה

מצפים להיות יותר מטופחותעשב לימון

ומכאן הקניון כמודל אופנה וסטייל וכמקום שבו "הופכים" אישה להיות "אישה לפי הציפיות" עם כל מה שפ.א כתב

אה. כן. ציפיות מגדריותמשה

אני מבין בין המילים שאת לא בדיוק מנסה להיצמד אליהן.

(גם אני לא, בצד הגברי של העניין).

אני כן. אבל בתנאים שלי עשב לימוןאחרונה

נכון מאודפ.א.

אני באמת דקה מחזירה תשאלה אליךSeven

מה יש באינטרנט שגורם לך לשרוף זמן ?

(אלא אם כן התכוונת אינסטגרם טיקטוק וכזה ואזיותר מובן)

הממחתול זמני

– המוח האנושי לא אוהב להתמקד כל־כך במשהו אחד לאורך זמן רב. זה מאוד קשה לשבת במשך כמה שעות ולהתעסק במשהו רצוף כמו ציור או כתיבה, למי שלא רגיל לזה. באינטרנט יש הרבה גירויים קצרים והמוח שלנו מת על זה (זפזופ בין אתרים, חדשות).

פעם הייתי אוהב לשחק במשחק מחשב מסוים אבל זה היה קשה לשבת עליו הרבה זמן בלי הפסקות של דברים אחרים (כמו קריאת מאמר).

– אני חושב שהאור במסך מרגיע/ממכר. המחשב/אינטרנט/UI בנוי בצורה מאוד מאוד כיפית ונוחה לעין והמוח די נרגע מזה.

– אתה תמיד יכול לעבור לטלפון בלי דפדפן או למחוק את הדפדפן מהטלפון שלך (אפשר לחפש מדריך), אם הבעיה שם.

אפשרoo

להגביר שליטה ע"י

צמצום טריגרים

(לשים את הטלפון בחדר אחר/ לצאת החוצה בלי טלפון)

מציאת חלופות

(תחביבים/ לדבר עם אנשים/ לצאת לטייל)

אימון

(לשים יעד ריאלי ולהוסיף עליו כשמצליחים להשיג אותו)

אגב זה לא קשור רק לגלישה אלא לכל שליטה עצמית אחרת

(אוכל/ כעסים/ זמנים/ תקשורת תקינה/ גבולות)

כשמשפרים שליטה בנושא אחד

הוא יכול להשפיע על עוד נושאים

כנראה שיש לך יותר מידי זמן פנוי?פ.א.

אחרת היו לך עיסוקים אחרים שהיו יותר חשובים לך, מעניינים אותך, התחייבת לעשות אותם כי אחרת תיפגע…

אינטרנט זה אתגר קשוח. והבחירות לא חד משמעיות.משה

והוא קשוח בעיקר בגלל שהתוכן שיש בו הוא תוכן באיכות טובה ממש. כלומר, אני יכול לצרוך זבל (ואז לי אישית יותר קל להפסיק, רילס למינהם).

ואז מגיע איזה מישהו שאני מעריך עם סרטון שיש בו חכמה שאולי אני צריך לחיים שלי. ועוד אחד. ועוד פוסט עם טקסט מעניין, ועוד שרשור בפורום רגישים שאני מתעניין בו כי הוא באמת מקדם אותי בחיים.

והופס, עברו שעתיים.

אם אני לא אצרוך שעה ביום מדיה חברתית אני אבוד והמקצוע שלי מת ובעוד 3 שנים לא יהיה לי במה לפרנס משפחה.

אם אני נכנס לטוויטר כדי לקרוא חדשות AI כי זה מקור המידע הנכון אני נסחף לרעל של החדשות הרגילות ומבזבז עליהן את הזמן.

שעה טוויטר צריך.

שעתיים?

שלוש שעות?

ארבע?

אולי בשעה השלישית או הרביעית אני אמצא כתבה שתשנה לי את החיים (קרה במוצ"ש לפני שבועיים, עם Laguna AI)?

אצל מי שזה צורך מקצועי, כמותך, ההסתכלות אחרתפ.א.

ובדורות קודמים, וגם היום למי שרלוונטי, יש הרבה שמבלים זמנים מאוד ממושכים בספריות וארכיונים לצרכי עבודתם.

גם בצורה הזו הרבה מהזמן "מתבזבז" עד להגעה למידע הרלוונטי.

בספריה אפשר להאבד בדיוק כמו באינטרנטמשה

נכון. לזה התכוונתיפ.א.

הזכרת לימשה

שכחת לכבות את האור יערית, ונרדמת עם הספר ביד יערית...

שיר נוסטלגי מקסים 😻פ.א.

יש אפשרות בפלאפון של איכות חיים ובקרת הוריםארץ השוקולד

להגדיר זמן מסך ואז הוא יכול להגביל אותך בזמן.

אפשר גם להגדיר מצב ריכוז בשעות מסוימות שתצטרך אקטיבית ללחוץ על פסק זמן כדי להיכנס והוא יעיף אותך אחרי זמן קצוב.

לכל הפחות screenzenשבורת,לב

אני מכיר את הבן אדם בתור ילדל המשוגע היחידי

אבל אז הוא דווקא היה מפחיד קצת לילדים

כמה טוהר, אמת וכנות יש בונחלתאחרונה

ממש ממש מהלב. באמת, גרם לי לחלישות הדעת. איזו נפש, נשמה, יפה ונקייה!

עזרא שיינברג - מישהו יודע מה סוף הסיפור?חוזר תמיד לאשתי

הסוף עוד לא הגיע לצערינו...הסטורי

ישב כמה שנים בכלא, שוחרר כמיטב המסורת של מערכת המשפט הישראלית המלאת חמלה והגנה על אלו שהרסו חיים.

מסתבר שתוך כמה שנים יחזר להסתובב עם פמליה וחסידים שוטים, בדיוק כמו מוטי אלון...

זה השאלה... מתפתח שם משהו?חוזר תמיד לאשתי

היו מחאות, דיבורים, ואז השתקה.

אולי צריך להציף את הנושא הזה שוב.

צריך לעקוב, לבדוק מה הסטטוס של הרוע הזה

מעניין... אנשים כאלו תמימים?חוזר תמיד לאשתי

מי מסוגל לחזור לכזה איש? להאמין בו?

מדובר על אנשים אינטלקטואלים... לא לבושי שחורים שנוהרים אחרי כל כת מזדמנת וכל איש אשר בשם רב יכונה, אשר כל רדיפה שבעולם וכל פיצוץ פרשייה לא תרחיק אתם ממנו אלא תוסיף ותעצים את אהבת והערכתם אליו..

לא יודע, איך חזרו שוב ושוב למוטי אלון?!הסטורי

איך יש עדיין אלפי חסידים לברלנד?!

אין לך לעקוב אחרי כל דבר בעולםנקדימון

אם אתה מכיר שמישהו שמתפתה לשם, תציל אותו. זהו.

נדמה לימשה

שהיכולות שהביאו אותו למקומו הקודם עדיין שם. ספויילר: זה אכן דבר שלא מסובך מדי ללמוד. אבל רוב האנשים המערביים לא מאמינים בזה ואז כשזה עובד להם זה שוק חייהם.

אני חושבת שדווקא במקרה שלו, הוא מנודה עד היום והלואוריןאחרונה

הלואי שכל המתעללים/אנסים/פדופילים היו מקבלים יחס כזה לתמיד. יש יוצאים מהכלא וממשיכים במעלליהם וגורמים כאב וצער לעוד קורבנות.

למיטב ידיעתי גר היום בקצרין ומנודההריון ולידה

עוד יש איזו הפגנה קטנה כל מוצש מתחת לביתו בקצריןיהודי שואף לטוב

תגובתי נוגדת את תקנון האתר 4ne1

אולי יעניין אותך