מה זה אומר, איך זה פועל, למי זה מועיל וכו וכו אשמח לקבל מקורות לעיון בנושא הזה
'תפילה' בזמן האחרון אני חושב קצת על המושג הזהכוסף
איפה ברב קוק?כוסף
הקדמה ל "עולת ראיה" ובכלל שםנפש חיה.
מלשון 'תופל כלי חרס'מושיקו
על ידי התפילה מתחברים לה' וממשיכים קדושה לכל היום.
גם לזמנים שנמצאים מחוץ לשטח הבית כנסת
מתוך מכתב שכתבתי-נפש חיה.
אהבת ישראל- בנשמה....
בדרך כלל כשאנחנו שומרים/ רוצים לשמור על הרגל מסויים- הסיבה לכך היא שאנחנו מבינים שאותו הדבר פועל לטובתנו / אנחנו נהנים לעשות אותו. ייתכן שבאותו אופן יהיה היחס לתפילה. אנחנו יודעים שהתפילה – מלשון "צמיד פתיל"- כמו שני חוטים ששזורים ומפותלים-מחוברים ומלכודים יחד לחוט מקשר , כך אנחנו- קשורים ומחוברים בקשר בל יינתק עם אבינו מלכנו שאוהב ומרעיף עלינו טובות. בעצם, התפילה מקשרת אותנו להשם, וכמו פתילה –מאירה ומחדדת את ההכרה שרק הוא ית' יכול לתת , הוא מהווה את המציאות בכל עת וזמן- ואין שום מציאות מבלעדיו כלל. אפשר להגיד גם, שהיא יוצרת בנו כלי על מנת לקבל את השפע שהשי"ת רוצה להשפיע לנו. זאת הזדמנות פז לאדם- להרגיש קרוב קרוב לה'- הוא זמין תמיד- בכל מקום וזמן- לא צריך זימון תור או לשלוח SMS...חסד חינם. כמה נפלא! כמובן שבעולם האדם פועל ויוצר באופן גשמי, אבל התפילה מאפשרת חיבור ותזכורת לצד הרוחני שבו. הנשמה- שהיא חלק אלוק ממעל- תמיד מתפללת. שואפת להתחבר ו "לטעום" את אותה התעלות רוחנית שמיימית- גם בעולם הזה.על ידי תפילה אדם יכול גם לפעול ולהשפיע ממש באמצעות המילים היוצאות מהלב!..
"למדני אלוקיי ברך והתפלל...."
N-US;mso-fareast-language:
EN-US;mso-bidi-language:HE">כדי שנרצה לשמור על התפילה כמשהו נעים, שכיף לנו לעשות אותו- לא רק כחיוב מכורח מה שהורגלנו במסגרת היומיומית, אלא מכח החלטה ובחירה עצמאית מודעת לחלוטין ומהנה-
כדאי להבין בכלל- מהי התפילה? למה צריך אותה? ולמה לשמור עליה גם בחופש?
את כל זה כדאי לברר, ללמוד על מנת להבין את חשיבותה וממילא לחדד אצלינו את ההכרה והרצון לדבוק בה גם בזמנים "ריקים"... ככה שהיא תהפוך למשהו כיף ולא "מעיק" שצריך לסיים איתו... וידוע שהעיקר בתפילה הוא הכוונה- ואיך נתכוון אם לא נדע על מה אנחנו מתפללים? לכן, כשנשים לב למילות התפילה- והיא תהיה נוכחת בנו- אנחנו נוכל להרגיש קשורים ודבקים בהשם דרכה. ונהנה מקרבת ה' שנוצרת באמצעות הפנייה אליו...
שמעתי...יחידי
זה על מימד הדין והרעדה בחוויית התפילה.
מענייןנפש חיה.
ביקשתי מקורות בעיקרכוסף
"תפילה ולב" הרב אלימלך בר שאולנפש חיה.
ספר החינוך
הרמבם בהלכות תפילה- ספר אהבה
לא למדתי אבל המליצו לי על ספרנשמה תועה
צמאה נפשירק לצורך שאלהאחרונה
..גיימס פוטר
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים