ממש כאב לי לקרוא את מה שכתבת.
אתה נשמע ילד בוגר וחכם, אין לי מושג למה ילדים פגעו בך. זה כל כך רע ולא צודק..
לפעמים ילדים אכזריים.
כאב לי להרגיש את הפחד והתסכול יוצאים מהשורות.
זה לא פייר.
זה לא פייר שאתה מרגיש בצד.
זה לא פייר שאתה מתלבט אם ללכת למחנה כי אולי ייפגעו בך, או אולי תיהיה בודד שם.
זה לא הוגן!
אני לא יודעת בדיוק איפה אתה עומד מבחינה חברתית ועוד כמה גורמים אחרים, ככה שאני לא יכולה לומר בבירור את דעתי אם לצאת למחנה או לא,
אבל כמה דברים אחרים אני כן יכולה לומר ולנסות מאוד להועיל ולעזור-
אני באופי שלי מאוד דעתנית.
ואם אני חושבת שצריך לומר משהו או להתקומם - אני לא אהסס. מאוד קשה לי לראות שפוגעים בכבודו של מישהו, לא משנה מי הוא ולא משנה מול מי אני עומדת, אם נעשה עוול - אני אתקומם!
אם פוגעים בכבודי אני לעולם לא אהיה מי שאני לא רוצה להדמות לו, ולא אדרוך על אף אחד גם אם הוא פגע בי עד עמקי נשמתי - אך הגן על כבודי. גם אם הדרך היא לשתוק אך ללכת בראש מורם ללא פחד ובושה, וגם אם הדרך היא לחייך בחום ולהביט בעיניו של הפוגע. (זה מעצבן.. בדוק.
)
קרה לי כמה פעמים שפגעו בי והבלגתי, ולאחר מכן פניתי לפוגע והסברתי לו שהמעשה או האמירה יכולים מאוד לפגוע, ושפעם הבא ייזהר, כי לא כולם לוקחים את זה בקלות.
אני גם מודעת שקשה לעמוד מול הפוגע באופן ישיר, ולא כולם מסוגלים לזה. אבל אפשר להתחיל מלדעת ולהפנים כמה שאפשר שכשמישהו פוגע, אז הפגיעה אינה שייכת לנפגע. היא שייכת לפוגע. זאת אומרת, אם אני פגעתי בשושנה (סתם ממציאה שם..) והיא מאוד נפגעה, אני זו שלוקחת על זה את מלוא האחריות. לא שושנה. היא לא אשמה, היא לא טיפשה ולא מכוערת, היא לא מוזרה ולא כלום! היא מדהימה ומיוחדת, ואני צריכה לעשות תיקון רציני ולהתחנן לפניה שתסלח לי. זוהי התפיסה שלי בנושא הפגיעות שעליהן דיברת.. חשוב שתדע שהאחריות היא על הפוגעים, ולא ח"ו נופלות על הראש שלך. אתה בסדר גמור.
אתה מיוחד וטוב וחשוב - ושאף אחד לא יינסה להוריד אותך!
ועוד דבר: לא טוב לך בישיבה בה אתה נמצא? יש לך אופציה לעבור למקום אחר? תעוף על זה!
לא טוב לך בשבט? (אם אתה בסניף..) אתה יודע על עוד סניף באיזור? או אפילו רחוק מאוד ממך..
תנסה. תבדוק. אם קשה לנו להתאים את עצמנו לסביבה בה אנחנו נמצאים, לפעמים טוב להתאים את סביבה לנו.
זה נושא בטח שולי יותר ואני לא יודעת עד כמה הוא תופס, אבל כתבת שאתה מחונן ואוהב מדעים וכו'..
אתה בבית ספר שלומדים בו ברמה גבוהה יותר? שמתאים לך? אם לא, יש לך אופציה ללכת לישיבה שבה מדעים הוא חלק שיותר תופס? אני יודעת על אולפנה שיוצאים ממנה עם תואר. אולי יש ישיבה דומה..
כדאי לברר..
אני לדוגמא, למדתי באולפנה שלא תאמה לגמרי את מה שרציתי וחיפשתי, רציתי משהו אחר.
לא מצאתי את עצמי שם.
אז חיפשתי, ומצאתי את שחפצה נפשי! בעז"ה שנה הבאה אני עוברת לאולפנה מדהימה, שהיא כל מה שרציתי! ובעז"ה יהיו לי שם המון חברות, ואני אוציא את כל הכוחות שלי מהכוח אל הפועל.
לכל אחד מגיע להיות במקום שהוא רוצה להיות בו. גם לך מגיע!
אז אני מאחלת לך, שתמצא את מקומך, שתפרח ותגדל, ולא תפחד מאף ילד מסכן עם בעיות מפה עד לשמיים..(כי רק ילדים כאלו מסוגלים להציק כל כך לילדים אחרים..)
מגיע לך הטוב ביותר.
ובקשר למחנה? מה שאתה מרגיש שיעשה לך טוב.
המטרה היא שתחזור לאחר המחנה ותרגיש טוב על הלב.
מה יעשה לך טוב? ללכת? לא ללכת?
עוד עצונת שעוזרת לי אישית בהרבה דברים - אם קשה לך להחליט, תעשה רשימת חסרונות-יתרונות.
יתרונות וחסרונות שיהיו אם תצא למחנה ולהפך.
שוב סליחה שחפרתי!
בהצלחה רבה רבה.
תצליח בעז"ה בכל.