אני יחסית צעיר והאמת שכבר שנים אני ממש בל"ח... יש בי בערה מאוד גדולה לחתונה, לחיי נישואים. אני יודע שזוגיות זה לא רק צחוקים ודאחקות וקוצ'י מוצ'י אלא זה בנין שלם שמצריך המון עבודה וצריך להיות מספיק בשלים בשביל זה וכו וכו ואני חושב שאולי מרוב שמזהירים אותנו לחכות ולהתבשל מתחילים כבר להירקב... יש לדעתי כ"כ הרבה צעירים וצעירות שהנפש שלהם בנויה מספיק כדי להחזיק חיי נישואים שמחים ומאושרים ורק בגלל סיבות חברתיות (לא מקובל וכדו') או טכניות (לא סיים תיכון/צבא/הסדר/טיול בהודו/דוקטורט וכן הלאה...) הם מונעים מעצמם את האושר הגדול הזה. אני חושב שהגיל שבו הרצון הטהור והאמיתי הזה בוער בעצמות הוא הגיל הנכון להתחתן ולא אחרי שכבר מתחילים להיות קרים, מחושבים, מסגרתיים, ציניים ומרירים. אז מתפתחת אהבה גדולה מלאה בהמון טבעיות, תמימות וטוהר שאצל צעירים עדיין לא נפגמו כ"כ. יש הרבה יותר כנות ורצון אמיתי וטהור לאהוב מכל הלב. "זכרתי לך חסד נעורייך אהבת כלולותייך וכו" הקב"ה משבח את עמ"י על כך שהוא היה כמו נערה צעירה ותמימה שהלכה אחרי אהובה בלי יותר מידי חשבונות, כנראה שזה מצב אידיאלי ונכון.. ברור שלא צריך להיות טיפשים וצריך לראות שאנחנו מספיק מודעים לעצמינו, יודעים היטב לאן אנחנו שואפים, מה המרכז של חיינו, מה עיקר ומה טפל. כמובן שצריך שתהיה בשלות מסוימת אבל אני חושב שאנחנו מאבדים זמן יקר מאוד. מאוד. אני לא מדבר על התופעה המצערת של רווקות מאוחרת, על אנשים שתקועים שנים בלי למצוא כלום. אני מדבר על כאלו שכן מצליחים להתחתן אבל הם עושים את זה בגיל מבוגר שבו הם כבר לא מצליחים לחיות במצב של "רק" אלא הם חיים "עם"... בקיצור אני לא מבין למה אני שומע כ"כ הרבה אנשים שלא מעודדים חתונה בגיל צעיר אלא אפילו מחנכים לדחות ולחכות כמה שנים עד שתגמור.. ותעשה.. ותראה.. ותלמד... ובלה בלה בלה, מישהו אולי מוכן להסביר לי???
אני כבר בן 18, לא הגיע הזמן למצוא את שאהבה נפשי??בגברוה ובענווה
צודק לגמרי!!שמחה אושר
אני גם לא מבינה.. לא חושבת שיש הסבר אמיתי.. פשוט קשה לדור הזה לקבל על עצמו מחויבות.. הוא חייב להיות 'חופשי'- לטוב ולרע..
אף פעם לא יצאתם עם אנשים לא בוגרים מעל גיל 18...?!כי בשמחה תצאו.
בלי לפרט, לי זה קרה, יותר פעם אחת.
יותר מזה, בתחילת הפגישות שלי, לא באמת הייתי בוגר.
לא שעוד 5 שנים לא אגיד אותו דבר על היום,
אבל זה נראה לי היום כ"כ לא רציני...
למען הסר ספק, לא נראה לי שהייתי אז מתחת לנורמה,
ואין לי 'מבחן בגרות' כדי לקבוע מי יתחתן ומי לא.
אבל ברור שלא כולם בוגרים מספיק בשביל זה בגיל 18.
נכון. יש הרבה שלא מוכנים לחתונה גם בגיל 60הדוכס מירוסלב
וחלקם אפילו מחזיקים בתים וגידלו ילדים ולחלקם גם נכדים...
ומאידך יש המון שמוכנים לכך בגיל 18 כבר
יש "המון"?!🤔בסדר גמור
כן. המוןהדוכס מירוסלב
געוואלד...כי בשמחה תצאו.
אני דווקא כן חושב שקשה לדור הזה לקבל מחוייבותהדוכס מירוסלב
פעם גם מי שלא היה מוכן היה מתחתן ומתוך תחושת אחריות מחזיק מעמד.
הדור שלנו ילדים של אינסטנס. לא הולך? יאללה רבנות.
אין פה יסוד אמיתי לדעתי, אלא עצת היצר שהדביקה גם טובים וגדולים.
אני רק תוהה מי בדיוק ישלם על זה ביום הדין? על כל העצבות והצער והעבירות...
לא אומר שלאכי בשמחה תצאו.
אבל זה לא קשור ל'בן שמונה עשרה לחופה',
פשוט מאריכים בשמונה עשרה,
ו... מפסידים קדושה...?
נו ולהפסיד קדושה זה טוב?הדוכס מירוסלב
כולנו יודעים מה הולך אצל הרווקים/ות ושותקים.
וכל מי שנתן להם את העצות הרעות האלה שותף בזה
אין שום דבר שאין לו יסוד אמיתי.בגברוה ובענווה
כל דבר שקיים בעולם יש לו יסוד אמיתי אחרת הוא היה נעלם. חותמו של הקב"ה הוא אמת לכן שום דבר לא יכול להתקיים אם אין בו לפחות איזה קורטוב של אמת. לעניינינו, התביעה של הדור הזה לחופש ובריחה ממחויבות נובעת לדעתי מהרצון לא להיות מצומצמים במה שקיים אלא להתפתח הרבה מעבר. לעבוד מאהבה ולא מיראה. להרגיש מחוברים למעשים שאנחנו עושים. יש הרבה מה לדבר על זה.. לא בפורום הזה. כמובן שיש לתביעה הזאת הרבה קליפות אבל היסוד הוא אמיתי, אחרת הקב"ה לא היה מוריד אותה לעולם..
אתה רוצה לדבר על אידאלים? זה לא שיעור אמונה, הבן אדם מבקשהדוכס מירוסלב
עצה מעשית.
אם כבר נכנסו לאידאלים, היסוד שאתה מדבר עליו הוא בבחינת קוף בפני אדם, ודי לחכימא.
לא משנה מה הסיבה שאנשים מתנהגים בצורה שאין בה דרך ארץ ולא מסוגלים לנהל חיי זוגיות, זה כשלעצמו דבר רע.
אבל לעבור על דברי חז"ל שנפסקו להלכה, זה בוודאי אינו.
ואין לו להקב"ה בעולמו אלא ד' אמות של הלכה.
אפשר על הדרך הזאת להתיר את כל האיסורים בתורה ולטהר את כל השרצים, וברור לכולם שזה דבר מזעזע (ע"ע ה"היתר" שאיזה רב אחד כביכול רצה להתיר ללהט"בים את האיסור ממש בימים האחרונים).
יסוד זה תמיד טוב
בך לי קר
פתאום אני חושב על זה שהמילה "יסוד" כאן היא אירוניה במיטבההדוכס מירוסלב

כי בשמחה תצאו.
חסר תקנה...
ממש לא!טוב ה' לכול
אתה באמת ילד. וכמה שכתבת יפה לא הופך אותך להיות מספיק בוגר כדי להיות נשוי.. חכה 4-5 שנים ואז אולי תתחיל.. חוץ מזה שגם מבחינה כלכלית יהיה לך מאוד קשה אם תתחתן עכשיו.
מאיפה את מכירה אותי??בגברוה ובענווה
א. מי אמר לך שאני לא מספיק בוגר?? ב. אני מתכנן בע"ה לשבת וללמוד הרבה שנים (כמה שיותר...) בישיבה גבוהה ככה שלא משנה מתי אתחתן יהיו לי בעיות כלכליות כי לא יהיה לי מקצוע.. סתם. ת'כלס אני חושב שנצליח להסתדר.. נראה לפי העניין.. ההורים יכולים לעזור, אפשר לעבוד קצת בחופשים וכדו', לחסוך בהוצאות..
לגבי סעיף ב'מי עדן
זה כן משנה. כי ככל שתתחתן יותר מוקדם אז מספר השנים שיהיו לכם קשיים כלכליים יהיה ארוך יותר
מצטער, אבל זאת תגובה נוראיתהדוכס מירוסלב
אתה חושב שאתה יודעבסדר גמור
להתפתח כאדם קריטי לבניית זוגיות מוצלחת.
בנוסף להתחתן ולהקים בית זה דורש הכנסה קבועה או חסכון גדול או הורים תומכים. במידה ואתה לא יכול זה פשוט חסר אחריות להיכנס למצב כזה.
ונקודה שלישית:
רחיים בצווארו- יעסוק בתורה?!
בהצלחה!
אז מתי כן אפשר לבנות זוגיות??בגברוה ובענווה
א. אני כבר הרבה זמן קורא, מתעניין, שומע וחושב על הנושא.
ב. אנחנו כל הזמן מתקדמים ומשתלמים
ג. גם ככה כשאתחתן אצטרך לדאוג לכלכלת הבית, מה זה קשור לגיל? כאילו אם אני אלמד עכשיו 6 שנים בישיבה פתאום יהיה לי כסף?!
ד. יבמות סב: "אמר רבי תנחום א"ר חנילאי כל אדם שאין לו אשה שרוי בלא שמחה בלא ברכה בלא טובה... במערבא אמרי בלא תורה בלא חומה... רבא בר עולא אמר בלא שלום".
יש לך רב שמכיר אותך בטח, לא? מה מונע ממך להתייעץ איתו?הדוכס מירוסלב
לא מאמין שתקבל כאן תשובה רלוונטית מעבר לעצות כלליות
זה להרגיש...כי בשמחה תצאו.
- שחברים כבר לא מספיקים,
- שאתה רוצה להשפיע המון טוב על מישהו,
- שאתה יודע לחלוק רגשות,
- שאתה יכול להכניס מישהו לחיים שלך
ועוד כמה דברים שהרב שלך יאמר לך...
אם אתה רוצה להתחתן מוקדם, אשריך והצדק איתך. אבל...הדוכס מירוסלב
משום מה מה שכתבתי נמחק לטובת תגובה שכתבתי בכלל במקום אחר....
אני מציע ללמוד את הנושא בספרים ושיעורים ואז להתייעץ עם תלמידי חכמים שמכירים אותך אישית.
ובע"ה תספיק ותקיים בן 18 לחופה.
אם לא עושים את זה, עלולים להפוך את הרצון הטוב לגורם לרווקות מאוחרת. מאחל לך הצלחה ושתזכה לקיים את דברי התורה ככתבם!!
תגיד ליבסדר גמור
מה הבעיה? בדיוק כמו שהגמרא אומרת.הדוכס מירוסלב
זה לא חידוש.
אגב, למיטב זכרוני יש מספיק רבנים נשואים שאת רוב התורה שלהם קנו כנשואים.
זה לא עושה את זה נחלת הכלל. ולא הכל גורף לכולם.נפש חיה.
אין שום קשר לתגובה שלי. תקראי מה שכתבתי לפניהדוכס מירוסלב
שרשרתי אליך כי רבנים יחידי סגולה זה דבר אחד.נפש חיה.
מה הקשר?????
הדוכס מירוסלב
את מוכנה לקרוא מה כתבתי לפני שאת מגיבה בבקשה?
אם תבין את התגובות שלי- בשמחה. וקראתי .נפש חיה.
אני מבין את התגובות שלך, ברור לי שלא קראת את מה שכתבתי...הדוכס מירוסלב
ואם קראת באמת, כנראה שלא במספיק שימת לב.
אין שום קשר בין התגובה שלך לדברים שלי.
אני לא הולך לפתוח דיון דקדוקי על מה שכתבתי רק כי כל אחד קורא בכאילו ועושה טובה ואז מגיב מהמותן. זה לא נעים.
ואווברגוע
כתבת שאתה מכיר רבנים שלמדו הרבה אחרי שהתחתנו
היא הגיבה לך שלא מביאים דוג' מרבנים לכלל הציבר
וזה ממש לא קשור לדיון. הצעתי לו להתייעץ עם רב, אחרי זה הנ"להדוכס מירוסלב
טען טענה שכבר נענתה בגמרא, והיא עצה כללית לכלל עם ישראל ולא רק לרבנים.
זה שהוספתי שאפילו רבנים מצליחים, לא מוריד מהכלליות של העצה של חז"ל.
ברור? אני מקווה שכן. תתחילו לקרוא כבר 
פחחחברגוע
לא יקרה כלום אם תדבר בלשון יותר נעימה.
כשמגיבים למישהו בפורום אפשר להגיב נקודתית על משהו.
הבאת הוכחה מרבנים- היא הגיבה על זה.
יום טוב
גם לא יקרה כלום אם תקראו את ההודעות כמו שצריךהדוכס מירוסלב
חוסר הכבוד הזה לתגובה של אדם והתגובה הלא רלוונטית לדבריו הם דבר הרבה פחות נעים מלכתוב לאדם "לא קראת את מה שכתבתי".
אין שום צורך לדון ב"דחיה" שהיא הביאה להוכחה, שכבר הסברתי שההוראה הזאת היא דברי חז"ל והיא כללית ואתה יודע את זה לא פחות טוב. אז במקום להזדעק לחינם להגן על הנעשקים המסכנים, דאג לאמת בבקשה.
אפשר.בגברוה ובענווה
אני מכיר הרבה אברכים שיושבים הרבה שנים ולומדים תורה. צריך למצוא מישהי שרואה ערך עליון בלימוד תורה ומוכנה למסור על זה את הנפש.
אמת.הדוכס מירוסלב
מוכנה למסור על זה את הנפש זה אומרמישהי=)
אני נגד.

וואו איזה גישה אנטי. כמעט כל האברכים שאני מכיר גם עובדיםהדוכס מירוסלב
וגם לומדים יום שלם, וגם נשארים עם הילדים בערב באופן קבוע (וחלקם גם מבשלים). אז אם להשתמש בביטויים שלך, האישה מגדלת כרס בבית (תרתי משמע
) והוא עובד ולומד כמו חמור. מזל שאף גבר שאני מכיר לא מזלזל ככה בתרומה של אשתו...
עם כל הכבוד לזה שאת נגדת, את כנראה לא זאת שהולכת להתחתן איתו... 
נכון. אני לא הולכת להתחתן איתו.מישהי=)
ומותר לי להיות נגד ולהביע את זה בדרכים שלי.. אני בטוחה שאתה מספיק בוגר כדי להכיל את זה
תזכרי שבספרי המוסר כותבים שצריך לעשות תשובה גם על חלישותהדוכס מירוסלב
הדעת שעושים לזולת. לכן, אם אדם בא לקיים מצווה בהידור, ואנחנו תוקפים אותו, וע"י זה נעשית לו חלישות הדעת אנחנו בבעיה.
קל וחומר אם ע"י זה הוא מתרחק מהרצון לקיים את המצווה.
לכן, גם אם זכותך להביע את דעתך במובנים המערביים שאנחנו חיים בהם לצערנו, דעת התורה לא כך.
יש דרכים להביע את דעתך, ואם את רואה שהאדם רחוק ממנה, אין שום סיבה לצאת נגדו ולקרוא לו כרסן ולאשתו חמורה (אתון אגב)
עיין ערך השירשור של המקובלים..תשובה על חלישות דעת של הסביבה.מור ולבונה
כמעט באתי לצאת עליהבנימין גורליין
חחחחחח בורחות לי לי פה אותיותהדוכס מירוסלב
ממש לא.בגברוה ובענווה
זה אומר שאני אתיגע ואעמול כדי לקנות עוד ועוד ידיעות בתורתינו הקדושה והיא תהיה שותפה מלאה בשליחות הזאת ותהיה מוכנה לוותר על הנאות העולם הזה (קורנפלקס, גבנ"צ , דירה מרווחת, בריכה פרטית וכדו'), להוות את מקור הפרנסה העיקרי בבית וכדו' כדי להוסיף תורה ויראת שמים בביתנו ובעמנו. יש?
לא. אני גם לא רואה את עצמי חיה עם בריכה פרטיתמישהי=)
ממש לא. אבל כדי להתפרנס ולפרנס בכבוד צריך ללמוד. או לפחות לעבוד קשה במשהו אחר.
בשביל להתפרנס צריך אמונה וביטחון בה'.הדוכס מירוסלב
אני מכיר אנשים עמוסים בכסף שהחיים שלהם גהנום, ומאידך אנשים שלא מתאמצים בכלל ומרוויחים בדומה
זה עובד, הדעת צלולה יותר!לא שייך
על מה אתה מתקומם?מור ולבונה
אותך אני לא מכירה ולכן לא אכנס לדיון מה מתאים לך.
אבל, אני חושבת שנישואין זה דבר גדול ולדבר גדול לא צריך לבוא רק עם רצון,
צריך לבוא עם מודעות, צריך לבוא עם הכנה נכונה,
לרכוש כלים ותובנות שיהיו לעזר.
באופן גורף בגיל 18 אין את זה. לפחות כיום.
אתה קובע שכ"כ הרבה חבר'ה בשלים לכך- וזאת כנראה נקודת המחלוקת.
תחפש מחקרים על אחוז הגירושין של זוגות שנישאו בגיל צעיר.
הנתונים לא משמחים במיוחד.
לא ברור לי למה אתה מבטל את הדברים הטכנים?
צבא זה שיקול.. אתה תתחתן ואישתך תהיה בבית שבועיים לבד אם תהיה לוחם?
אולי אפילו יותר.
ומה עם שירות לאומי? (או שבאופן כללי אתה לא מצודד בזה?)
הדברים הטכנים האלו הם לא זוטי דברים,
אלו חלק אינטגרלי בבניין האישיות שלנו.
עוד קביעה שלא כ"כ הבנתי אותה-
יש לך רצון בריא וטהור, למה את חושב שבגיל 21 תהיה קר, ציני, מחושב ומר? (גם בגיל 26 לא חייב שתהיה כזה. זה נטו עבודת המידות.)
^^^^ ודרך אגב, אומרים 'פוצי מוצי' ולא 'קוצ'י מוצ'י'עומק
וברור שקיימת תודעה כללית יותר רחבה לעניין מפעם, אבל לא תמיד אנשים יותר בוגרים ובשלים בהכרח
לא נכון ! אומרים "קוצ'י קוצ'י קוצ'י קו"משיח בן דוד
....עומק
קוצ'י זה לילד קטן פוצי זה לילד גדול חחהדוכס מירוסלב
אנסה לענות..בגברוה ובענווה
א. כן. שאין עידוד להתחתן בגיל צעיר ומי שכן עושה את הצעד הזה בד"כ הסביבה שלו לא מסתכלת על זה בעין יפה.
ב. יכול להיות שח'ברה "לא בשלים" כי כל היום מטפטפים להם שהם צעירים וחסרי אחריות ולא מאמינים שיש להם יכולת לשאת עול ולחיות עם מחויבות. כשנותנים לאדם אחריות מסוימת מגלים אצלו פתאום הרבה יכולות שלא ראו קודם.. כמובן, בתנאי שהוא בוחר בזה ומגיע עם נכונות גדולה לעבוד קשה.
ג. אני חושב שעם ישראל צריך בתים חזקים בריאים וטהורים ואם לצורך כך צריך לקצץ קצת בשירות הצבאי (ג'וב במקום קרבי או אפילו לוותר בכלל, תלוי בנכונות של האשה...) נקצץ. ב"ה צה"ל חזק. מדינת ישראל חזקה. תפקידינו כיום הוא לרומם את הרוח של העם. ואכמ"ל.
ד. הקצנתי את הדברים כדי להראות שעם האחריות והבגרות שמקבלים ככל שמתבגרים ככה נהיים פחות תמימים ואידיאליסטים. עובדה. רוח נעורים זה משהו מיוחד שבד"כ לא קיים במבוגרים. זה לא נטו עבודת המידות.
קשה לי קצת עם הגישה שלך. אתה אומר שאין עידוד אבל מתעלםהדוכס מירוסלב
מכל המעודדים ומתדיין רק עם מי שנגדך. אתה מנסה למשוך אש ואז מתפלא למה אתה מרגיש שאין תמיכה?
רוב הרבנים שאני מכיר בעד להתחתן בגיל מוקדם ככל האפשר, בהנחה שאפשר. אם אתה חושב שאתה מוכן, לך תתייעץ עם הרב שלך, וצא לדרך!
מה לך להתעסק בדעות שמנגד?
אני לא מתעלם.בגברוה ובענווה
אבל הרוב המוחלט לא מעודדים.
שאל רבנים... תראה יחס הפוךהדוכס מירוסלב
(בד"כ מתדיינים עם אנשים עם דעות שונות
זה חלק מהקטע).מור ולבונה
לא עושים את זה כשאתה לא מצליח להתמודד עם הדעותהדוכס מירוסלב
הצלחתי להתבלבל...מור ולבונה
אבל רק אומר שלא צריך תמיד להתייחס לסביבה (אני לא מדברת על האנשים החשובים בחייך) - תמיד תמיד תמיד (!!!!!) יהיו אנשים שידברו.
זאת רווקה, זה עלה 4 קילו , ההוא נפל מקורס טיס וההיא כבר שנה נשואה ואין לה בטן של הריון..
לא ברור לי מה יש להתרגש ממה שאנשים אומרים.
אם אתה מרגיש מוכן, שים פס על מה החברה אומרת.
תשמח שאתה אתה ותתנהג איך שמתאים לך כדי לספק להם חומר לדבר עליו
. ב. זה מרגיש לי שהאמירה כאן סותרת את הטענה שלך שיש הרבה חבר'ה בשלים.
כי בפועל אנחנו לא מחנכים בישיבה התיכונית כיצד באים לחיי זוגיות ואנחנו לא בדיוק מצפים שאנשים יתחתנו בגיל 18 (ד"א אני בעד לעשות שיעור ביא-יב בנושאים שמכינים לחיים).
אם אנשים היו מטילים ספק ביכולת של בחורים בגילאים כאלו לקחת אחריות,
צה"ל לא היה מגייס אותם. בני 18 מתאמנים להיות במצב של לחימה - אחריות מטורפת בידיים והם מסוגלים לה.
אבל בית לא דורש רק אחריות ומחויבות (למרות שזה בסיס הכרחי), הוא דורש תקשורת, דורש נתינה והקרבה ועוד המון דברים שלא ארחיב בנק' הזו.
ג.צה"ל חזק כי הוא בנוי מאנשים חזקים, אם כל אחד יחשוב על הבית הפרטי שלו או בכללי על טובתו האישית- אולי הוא יהיה חזק פחות.
(ועם כל הכבוד לאישה, יש צרכים לאומים, במקרה חריג אקבל שצריך להתגמש, אבל באופן גורף, בהנחה שאתה באמת חושב שצריך לעודד חבר'ה בני 18 להתחתן, שתבין למה היא נכנסת או שתבין שזה לא עבורה להינשא לבחור כזה).
ד. גם בגיל 23 אתה יכול להיות ממורמר מהחיים כי יש לך 2 ילדים להאכיל, הם לא נותנים לך לישון, יש לך מחר מבחן שכולם חורשים אליו את החיים ורק אתה מקפץ בין טיטול למטרנה.
הכל עניין של גישה בחיים.
אני בת 24 ומרגישה נערה ברוחי (בפן הטוב של הגיל הזה
) האידיאלים הם נחלת הכלל וכאן זה המבחן האמיתי.
כי להיכנס לחיי נישואין עם המילה "נסתדר"..מישהי=)
ברור לך שנישואין זה מצריך עבודה? אתה יודע שלא רק עבודה על הזוגיות ושיש לך אחריות בתור גבר לפרנס אישה?
נראה מאיך שאתה מגיב שלא. אתה צריך שאשתך יהיה לה בסיס ושכשאתה תהיה בצבא היא לא תקרע את עצמה בשביל לפרנס אותך..
נראה לי שההפך זאת דרך החשיבה של הזקנים המפוחדים שלא התחתנוהדוכס מירוסלב
ככה אני רואה מסביבי וגם אצל עצמי.
כן, להשליך יהבך על ה' זאת לא עבירה... *שיעול* ![]()
אגב, הרבי מליובאוויטש ענה ככה להרבה אנשים שהיו מפוחדים מכדי להתחתן: "מאן דיהיב חיי יהיב מזוני".
הרבה ציינו מקור לשם במסכת תענית (ח ע"ב) אבל במדרש רבה שיר השירים פרק ה' רשב"י אומר את זה מפורשות.
בוא נגיד שאני מאמינה שה' עוזר למי שעוזר לעצמומישהי=)
וה לא יעזור לו.
כתוב בתורה *שיעול* שאדם צריך לבנות בית לטעת כרם ואז לגשת לעניין החתונה.
אני חושבת שהרמבם מדבר על זה ארוכות. אבל יש פה ביינישים וכמו כן כבודו המהולל בטוח למדת את זנ. לא?
הוא לא כתב בשום מקום שהוא הולך להיות בטלן. אז למה להכריח אתהדוכס מירוסלב
דבריו להשתמע ככה? הוא נשמע בחור אחראי לגמרי.
לא כתוב את זה בתורה, זאת דרשה של חז"ל. מה שכן כתוב בתורה זה "השלך" וגו'...
כבודי המחולל למד את זה, הרמב"ם לא הפוסק היחיד, למרות שכולם אוהבים לצטט אותו דווקא במקרים שהוא פוסק נגד הרוב. בדורנו לדעת הרמב"ם בעניין אין שום תוקף, אף אחד לא מקיים אותה. אלא אם הוא רוצה להתחתן באיזור גיל 60.
לא קשור לבטלן. לא הוצאתי את דבריו ככהמישהי=)
וסבבה. העניין של העיקרון חשוב יותר מהעניין של מה שכתוב בצורה של בקיאות.
בנאדם צריך ובמיוחד גבר להבין ולהפנים שכשהוא מתחתן הוא צריך לדאוג לפרנסה. זה הכל. לא מתחתנים טוב יאללה באלי להתחתן אני מתחתן ושיישרף העולם..
העניין של העיקרון? זאת הלכה, לא עיקרון. זאת לא מסה פילוסופיתהדוכס מירוסלב
הרמב"ם פסק שאדם שמתחתן שיהיה לו בית הוא טיפש. כמה אנשים את מכירה שלא נשארים טיפשים בערך 10 שנים עד שהם משיגים בית וזה עוד עם משכנתא?
כולם טיפשים אליבא דהרמב"ם. ועזבי את מה שחז"ל דרשו שצריך להיות לו גם כרמים ושדות, קרי נכסים.
זה לא מציאותי, זה לא שייך ואין לזה מקום לא פה בדיון ולא פה בדור.
הוא לא אמר בשום מקום שהוא רוצה להתחתן ושישרף העולם.
את משליכה עניינים משלך על הבחור, למה?
לא.. אני לא משליכה עניינים שלי על הבחורמישהי=)
לא המקום שלך אתה לא מכיר אותי אין לך הבנת הנקרא אז רד מהעץ.. יום טוב.
נראה לי שלא נאה לי להגיב לך יותר..
אז ערב טוב מר בחור.
כמו שזה המקום שלך להביע את דעתך, כך זה המקום שליהדוכס מירוסלב
ארד מהעץ כשתרדי גם את.
ערב טוב.
למה אתה כזה קשוח ותוקפני??בגברוה ובענווה
סליחה שאני מעיר אבל אתה מסיט את הדיון למקומות קטנוניים ולא עניניים..
כנראה שאתה באמת מתכוון אז שאשתך "תקרע את עצמה לפרנס אותך"הדוכס מירוסלב
או שאולי היא זאת שמסיטה את הדיון למקומות לא עניינים ואתה משום מה יוצא נגדי ![]()
לא נגדך, אבל אפשר לכתוב יותר בעדינות..בגברוה ובענווה
מה אתה מהאלה שמגנים על נשים no matter what? שיקפתי בדיוק אתהדוכס מירוסלב
סגנון הכתיבה שלה... השתמשתי בביטויים שהיא השתמשה בהם.
אל תהיה ילדה אמריקאית 
סבבה אחי.בגברוה ובענווה
את צודקת לגמרי.בגברוה ובענווה
אני לא חושב שצריך לא לחשוב בכלל ולהיכנס ראש בקיר בטענה ש"נסתדר". צריך לדאוג לדברים האלו לפני שמתחתנים אבל אני חושב שהקושי שמתלווה לזוגות צעירים בשנותיהם הראשונות- צבא, צמצום בהוצאות וכו' בונה ומחזק מאוד את הקשר בין בני הזוג, מובן אם באים אם נכונות להקריב למען האידיאל החשוב של בניית בית.
שאלה אם הצמצום הזה נובע מתוךמישהי=)
או חמשל זה שכתבת נחיה על חשבון ההורים.. מי שחי על חשבונם זה ילד שלא מתחתן. למה ההורים צריכים חסבול ולהוציא כסף על זוג רק כי הוא לא בוגר מספיק לפרנס את עצמו?
כסף זאת לא מילה גסה. ולחכות זה לא רע.
זה לא נרקב. זה משתבח. במיוחד אם אתה מחכה מגיל 18 לגיל 21 22 אחרי שקצת סידרו לך את הראש ואתה הופך ליותר ריאלי
אני מבין שאת באופן כללי נגד אברכים. אני צודק?בגברוה ובענווה
כן. שלומדים יום שלם ורק האישה עובדת.מישהי=)
אני כן יוצאת רק עם בחורים שעשו שנה ישיבה וכן רוצה שבעלי ילמד תורה. אבל לא שאפרנס לבד..
^^^^חופשיה לנפשי
וגם לא ברור לי מה אני רוצה לעשות ועם המשכורת הנוכחית שלי זה יהיה קשה לנהל בית.
אתה כל כך צודק!עלומה!
אפילו במשנה כתוב: "בן 18 לחופה"
אם אתה בשל באמת, והוריך רוצים ויכולים לעזוררפואה שלמה
כשחז"ל אמרו בן 18 לחופה הם לא סייגו לדורות ראשונים...
בהצלחה.
ולשרשור הנכבד,
סה"כ זו הגישה החרדית, ונראה שהיא מצליחה, וסותרת את הטענות שהועלו. אומנם החרדים בנו מערכת קהילתית תומכת ולא נשענים על ההורים בלבד.
אם הורים זוכים לעזור ללימוד תורה של בנם, ולחתן אותו בימי הנעורים, כמו שאנו מתפללים, נפרגן.
זכו
איפה את? תעני בשביל שתינו
כמעין הנובע
לא הבנתי כ"כ את דעתך.בגברוה ובענווה
אמ קראתי כאן למישהי שתגיב בשם שתינו. היא טרם באה..כמעין הנובע
הולם במיוחד
@כמעין הנובע, מקווה שעניתי על הציפיות

קודם כל: לפני שמדברים בכלל על גיל הנישואין, כדאי לחשוב על מוסכמות חברתיות והאם אכפת לנו מהן.
אחלה.
ובנושא הספציפי,
א- קצת תמוהה בעיניי הקלות בה אנשים דוחים קיום מצוות עשה מדאורייתא. זה שחכמים נתנו ''הארכה'' עד גיל 18 זה כבר חידוש.
אז המציאות לא מאפשרת? ממתי אנחנו קובעים את ההלכה לפי המציאות ולא את המציאות לפי ההלכה?
(ונקודה נוספת בעניין הזה, מאוד לא מקובל להתיר למנוע הריון אחרי החתונה. לכאורה מי שאוסר למנוע אין סיבה שיתיר לדחות את גיל הנישואין. מדובר פה על אותה מצווה.)
ב- ומאחר שהגענו למסקנה שראוי לשנות את המציאות ולא את ההלכה, באמת אין סיבה שבתיכון אנשים לא יתפסו את עצמם בידיים ויבינו שגיל החתונה קרוב וכדאי שיהיו מוכנים בהתאם. זה שהיום הרוב לא מוכנים בגיל 18 זה כי בגיל 15 הם לא חשבו שיש צורך שיהיו מוכנים בגיל 18.
אין בחתונה הבנה מורכבת מדי לשכל של בחור בגיל הזה. פשוט צריך להתכונן מספיק זמן מראש.
ג- לגבי ההתנהלות הטכנית, זה אכן לא פשוט כשהאיש בייניש. אז ''עובדה שכולם מסתדרים'' זו תשובה מעניינת, אבל לגמרי לא מספקת. אתה צריך לדעת איך *אתה* עומד להסתדר ולדאוג לאשתך. להבין שהאחריות היא עליך. זה בירור שיכול לקחת רק שעתיים, כן? אבל הוא צריך להיעשות.
ד- אם הבנתי נכון מתגובות שלך בשירשור, מצד אחד אתה אומר שזו דרך לרבים, ומצד שני בנוגע לצבא אתה אומר- לא נורא אם כמה ילכו על האידיאל של להקים בית ויוותרו על הצבא (ג'וב/ בכלל)
אז אם זו דרך לרבים, זה דווקא כן נורא שחבר'ה טובים ואידיאליסטים לא יהיו בקרבי ותשאיר את האזור לאחינו החילונים.
וגם ליחיד- אם תפרוץ מלחמה (מלחמת מצווה, מן הסתם) אלה שלא עברו הכשרה קרבית לא יוכלו להילחם בה. שזה שיקול רציני למדי.
אשרייך על התמיכה!! לגבי צבא..בגברוה ובענווה
צודקת. חשוב שיהיו ח'ברה דוסים בצבא אבל מה שרציתי לומר זה שלדחות חתונה בשביל הצורך הלאומי להתגייס לצה"ל זה לא נכון: א. גם חתונה וגידול משפחה זה צורך לאומי. (ככל שגיל הנישואים יורד כך יש יותר יהודים בעולם) ב. זה לא חייב לסתור. אני מכיר הרבה נשים גיבורות ששלחו את בעליהם לקרבי.
גםמי עדן
בגיל 22-23 אפשר להקים משפחה לתפארת. מי ישמע "לדחות", כאילו בחור בן 22 הוא רווק זקן..קצת פרופורציות
מדהימה שאת!כמעין הנובע
אוך מסתבר שדעתנו שונות. כלומר, מסכימות על השורה התחתונה אבלכמעין הנובע
תמיד נשמח להחכים ממחשבותייך הנבונות!הולם במיוחדאחרונה
בלת'ק: קצת על הסיבות ה'טכניות'rivki
אתה יודע מה אתה מתכנן לעשות בשנים הקרובות? אתה לומד מקצוע, עובד לפרנסתך? איפה אתה גר? על חשבון מי? מי עושה בשבילך קניות: בגדים, אוכל וכו', מי משלם חשבונות? יש לך חסכון כלשהו? מה קורה כשחו'ח אתה זקוק לטיפול רפואי? היית פעם אחראי על אדם כלשהן ( אח קטן למשל)? למשך כמה זמן?
יש עוד הרבה. ... מקווה שהבנת את הכיוון. לדעתי, בהחלט אפשר להתחתן בגיל 18 - אם אתה אדם עצמאי בגיל הזה.
לצערי לרוב זה לא המצב. גם באחראיות ההורים וגם באחראיות הילדים.
נניח שהוא היה חולם להיות מנתח מוחכותבת המחקר
משכורות זעומות בשבע השנים ה""טובות"""
אשתו לא רואה אותו הוא עושה 3 תורניות בשבוע
בלידה שלה הוא ישן בבית גמור אחרי תורנות של 36 שעות.
סקרנית לדעת מה היו עונים לו...
בחור שרוצה ללמוד 6 שנים תורה
בהמשך הוא ילמד ויתפרנס
למה הוא צריך להצטדק
. כשאני קורא את הדעות המנוגדות אני מבין כמה התקיים בנוהדוכס מירוסלב
"וחכמות סופרים תסרח, ויראי חטא ימאסו, והאמת תהא נעדרת".
אין שמץ של כבוד לתורה, אפילו אצל חלק מלומדי התורה. בושה וחרפה לעם ישראל.
לא בעד..מי עדן
בהצלחה.
למה צעיר מידי??בגברוה ובענווה
חז"ל אמרו שלא, אז זה לא. יש מקרים יוצאי דופן היום שזה צעירהדוכס מירוסלב
מדי אבל זה תוצר של מערביות. מי שלא גדל ככה ב"ה מסתדר
כימי עדן
כי מאיפה יבוא הכסףכותבת המחקר
בגיל 18 יש עדיין אופטימיות תמימה
אבל ההנחה שעד גיל 22-33 זה יעבור לך
אם אתה מחפש את רחל אשת רבי עקיבא, מאחלת לך שתמצא.
חרדים מתחתנים בגיל זה ונראה שאתה מעוניין באורח חיים כזה
היית צריכה להגיבמי עדן
זהירות!קוראי שמו
אגב, הזכירו כאן רבנים, רוב מוחלט של הרבנים שאני מכיר שמכירים את הציבור הדתי לאומי לא ממליצים לרוב מוחלט של הבחורים (גם בישיבות הגבוהות) להתחתן לפני גיל עשרים.
נראה לי שאתה צודקמבקש אמונה
ככה גם משמע מחכמינו, כמו שכתבו פה..
אז מתחילים איתך, תרגישי בנוח?אחיקר
סתם מעניין אותי, בנות דוסות רוצות שיתחילו איתם? ברור שכל סיטואציה והמקרה שלה, אבל אשמח להתייחסות אם ליגיטימי ואיך?
באוטובוס? ברחוב? או באיזה שיעור מעניין? בהלל של הרב שמואל אליהו? או בשמחת בית השואבה במרכז? או סתם כששניכם רכזים באיזה תנועת נוער?
וישיר? או שמעדיפות שחבר יפנה לשאול אם רלוונטי בכלל? וישר זורמים או שעדיין ליגיטמי לבקש לברר? גם מצידו?
ואתן חשבתן על זה? רציתן פעם להתחיל אבל היה פשוט מוזר מידי? זה אמור להיות מרתיע?
תודה מראש
הדוגמאות שנתת הן של ציבור קווניקי- מרכזניקיחושבת בקופסא
בציבור הזה אני חושבת שזה יהיה פחות מקובל ויתקבל פחות טוב אצל בנות שזה הסגנון שלהן.
בציבורים כאלו כנראה יעדיפו לשלוח התעניינות דרך צד שלישי.
אם היית מדבר על שמחת בית השואבה במחניים, זה כנראה היה הרבה יותר מקובל ולגיטימי (שמעתי, שיש בנים ממחניים שקובעים חברותא עם בנות ממגדל עוז, ואז בטח העניינים יכולים להתגלגל, למרות שזו לא המטרה המוצהרת...)
מעניין אם קיימות גם בנות מחוץ למקומות האלוכְּקֶדֶם
רציתיהפי
התביישתי מאוד וגם חשבתי למה שהוא יגיד לי כן?
זה היה שיעור תורה הוא היה נראה בחור טוב
נעלבתי שהוא בעצמו לא פנה אלי חח זהו.. נראלי היה לא שייך לפנות אליו
אפשר להבין את הרצון שהבחור יפנהמתוך סקרנותאחרונה
רק כדאי לקחת בחשבון שגם הגברים יכולים לפעמים לחשוש מדחייה(שלא לדבר על האווירה הרווחת בה נסיון חיזור תמים יכול בקלות להיחוות כ"הטרדה").
אני בעד שבחורה שבחור מוצא חן בעיניה, לא תחשוש לעשות את הצעד הראשון (אפשר גם דרך מישהו שלישי, אם חשוב לי שאת הדינמיקה בפועל, יוביל בהתחלה הבחור).
שליחת תמונה מלפני 15 שנה +- להצעותראומה1
הציעו לי הצעה והבחור העלה תמונה שלו מלפני עשור++++
איך אני יודעת? כי איכות התמונה ירודה מאוד ומטושטשת. וגם מצאתי בגוגל תמונה עדכנית שלו ממקום עבודתו.
הוא נראה אחרת לגמריי..
זה לא נעים בלשון המעטה וגובל בעבירה על הדיבר "לא תשקר"...
אין דיבר כזהבחור עצוב
אבל באמת מעצבן. תנוח דעתך,גם בנות עושות את זה.
ועל פי רוב גם שוכחות לעדכן את הגיל בכרטיס.
חחח אל תתפוס אותי על קוצו של יוד הרעיון הובןראומה1
"לֹא תַעֲנֶה בְרֵעֲךָ עֵד שָׁקֶר" גם כולל שליחת תמונה עדכנית 
מה הרעיון לשלוח תמונה ישנה? שבדייט פתאום אתאהב באופי שלך?, אבל איך? אם ארגיש ששיקרת לי עוד לפני הדייט?
מוסכםבחור עצוב
אולילגיטימי?אחרונה
לא יודעת מה בדיוק קרה, אבל אולי -
מקור התמונה הוא לא הוא, אלא מציע ההצעה?
הרי אם אפשר למצוא בגוגל בקלות תמונה עדכנית, לא סביר שהוא יתעקש לשלוח תמונה ישנה. יכול להיות שזה סתם מה שמסתובב עם הכרטיס שלו - וזה לא הגיע ישירות ממנו.
עוד כיוון של לדון לכף זכות -
יכול להיות שמבחינתו, איך שהוא רואה את הדברים, הוא נראה בול אותו דבר, אז למה לטרוח לשנות??
עד כמה אתם מרגישים שמודל הזוגיות של ההורים שלכםפתית שלג
משפיע על מה שאתם מחפשים בבן\ת הזוג או על מודל הזוגיות שאתם מחפשים?
אני בטוח שזה משפיע הרבה יותר ממה שאפשר לבחון בשכל, אבל עדיין זה יכול ללמד הרבה.
לי לקח המון זמן להבין כמה שזה משפיע עלי בין אם רציתי ובין אם לא. אולי אפרט בהמשך..
תדייק ותסביר את כוונתךפ.א.
אני שואל זאת כי הרבה דברים בזוגיות, באופי ההתנהלות הזוגית, ביחסים בין בני הזוג, נחשפים ומתגלים רק לאחר תקופה ארוכה שגרים ביחד.
לדעתי הרבה מה שאתה רואה כיום בבית, לטוב ולרע, לא בטוח שתוכל לאבחן בצד השני לפני הנישואים.
אני למדתי המון מהזוגיות של ההורים שליפשוט אני..
למדתי מה לא לעשות
גם אנירקאני
אותו דבר
השפיע בוודאיארץ השוקולד
בעיקר לטובהארץ השוקולד
מופתע שזה חריג
שאלה מעניינת.חתול זמני
בעיקר הוציא לי את החשק והמיץ.
הזוגיות שלהם מתאפיינת, לפחות מהמבט שלי, בחיכוכים מינוריים תמידיים, הרבה משחקי תפקידים גבר־אישה, ובפן החיובי דברים שאני מבין שנחמדים שלהם אבל פשוט לא נמצאים בעולם הערכים שלי.
מה שבסופו־של־דבר חיזק אצלי את המחשבה שלפחות עבורי, שאיני מצליח להפיק את החלק החיובי בזוגיות, זה רעיון עם נטו שלילי.
פעם חשבתיooאחרונה
שלמדתי מהם איך לא לנהל זוגיות והורות
היום אני יודעת שזה לא רק הזוגיות/ ההורות
אלא האדם באשר הוא
כי בסוף הזוגיות/ ההורות היא מראה של הבנאדם
גם אם לא רציתי להתנהל כמוהם (והצלחתי בהרבה מובנים)
יש חלקים שנשארו
השפעות מילדות
אפילו כאלה בתת מודע
תמיד יש ויהיה על מה לעבוד
לעשות נכון יותר
שידוכיםאשר ברא
איך אתם מבררים מה קריטים לכם?
(שלא קשור למידות של האדם)-
לדוגמה נושא הצבא.
איך יודעים אם זה באמת באמת קריטי לי או שיכולה להבליג אם הבחור לא עשה או לא מתכנן אבל כן פעיל במישורים אחרים?
מרגישיםintuscrepidam
השאלה למה חשוב לך שהבחור יעשה צבאאביעד מילוא
האם זה דבר שמעיד על הבחור האם את מחפשת שיהיה בבית הערך של גיוס לצבא או שפשוט חונכת לזה? זה הבירור שאת צריכה לעשות על הערך הזה
האם משהו מרגיש לך חזק שהוא חסר או קייםארץ השוקולד
אם יש לך רגש חזק בנושא וזה מאוד מפריע לך אז זה קריטי לך, אחרת, זה כנראה לא קריטי
נניח שהייתי צריך לחיות עם הבן־אדם הזה 100חתול זמניאחרונה
שנה,
האם המשהו הזה היה מציק לי?
גיל בייחס לבשלות לזוגיותאחד האם שומע
הציעו לי מישהי בת 19, מסיימת שנה שנייה של שירות לאומי. אני בן 23, בשירות קרבי. יש בינינו פער של 3-4 שנים, 3 שנתונים. ומשהו בזה ממש מפחיד אותי. בסוף אני אדם בוגר מאוד, ומשהו בגילאים האלה נשמע לי ממש ממש ילדותי. עכשיו ברור שאי אפשר להכליל, ויש מקרים הפוכים לגמרי וכו וכו. השאלה שלי היא מה הבירורים שהייתם עושים לגביה וגם לגבי עצמכם כדי להבין האם היא בוגרת ברמה שמתאימה למה שאני מחפש? אני מדבר גם על בירורים לפני שיוצאים (שזה איפה שאני נמצא כעת) וגם על בירורים תוך כדי הפגישות במידה ומחליטים לצאת..
בנוסף גם יש את החשש הפרקטי, שהיא, בניגוד לבנות בגילי, עוד לא התחילה בכלל לימודים, ולא יודע אם היא סגורה על הכיוון שלה בשנים הקרובות (אפילו אם יש לה תכנון מסוים ללמוד משהו)
תודההההה
לדעתי תתקדםחוזר תמיד לאשתי
אם אתה מבין שהיא בוגרת ומבינה תתקדם.
מאוד יכול להיות שיש פה משהו
תתקן אותיהפי
מה שקפץ לי מהפוסט הוא שנראה שאתה קצת בודק אותה דרך רשימת נתונים חיצונית גיל לימודים תכנון קריירה
לפני שבדקת מי היא באמת(:
בסוף, מקצוע או העובדה שהיא כבר התחילה ללמוד לא מעידים בהכרח על בגרות. הייתי מנסה לברר קודם מי היא כאדם מה הערכים שלה מה היא אוהבת , איך היא חושבת ומתנהלת ורק אחר כך מחליטה אם הפער ביניכם באמת משמעותי..
ברוראחד האם שומע
אבל בסוף קשה לברר את כל זה בבירורים שלפני.. לפני אפשר לברר לרוב דברים יותר טכניים, שלפעמים מעידים על בגרות וכו'
או שאני טועה, מוזמנת להאיר את עיניי(:
הממממממממממממממ.חתול זמני
האם עובד גם הפוך?
לדעתי, אין באמת איך לברר מראשלגיטימי?
אפשר לדון על מה זה בגרות.
ואולי כדאי לפרק את המושג הזה - לדוגמה, האם אתה מדבר על מודעות כלכלית? על יכולת להכיל מורכבויות?
אם אתה יכול לפרק את המושג הזה, אפשר לנסות מראש לברר, וגם בפגישות לדבר על הנושאים האלה.
אבל -
קח בחשבון שבירורים לא בהכרח מציגים תמונה מלאה. כל אחד מכיר מישהו בפן מסוים שלו, ואולי לא מודע ולא מכיר צדדים אחרים.
לגבי פער השנים,
אני לא חושבת שהגיל הכרונולוגי בהכרח מעיד על משהו. לכל אחד מאיתנו יש מסע בחיים, ואנחנו עוברים בתחנות שונות, והאישיות שלנו משתנה בהתאם. יכול להיות מישהי בגיל 19 שעברה מבחינה נפשית הרבה יותר ממך - לא שזה תחרות, אלא שגם לה יש חיים מלאים.
תמיד תפסתי את עצמי כאדם בוגר יחסית לחברות שלי; זה לא מנע ממני לצאת עם אנשים שצעירים ממני בכמה וכמה שנים - וגם אם היה בינינו פער כמו שאתה מתאר, אבל הפוך, לגבי הלימודים. גם מזה לא נבהלתי, כי מה זה כמה שנים של לימודי מקצוע יחסית לחיים שלמים ביחד?
ואולי זה קצת אירוני, אני חושבת שמי שיצאתי איתו עם הפער הגי גדול מעליי - היה אחד המדוייטים הכי פחות בוגרים שלי (לפי ההגדרות שלי), ודווקא עם לא מעט שצעירים ממני ראיתי בגרות גדולה יותר. כמובן שלא כולם, היו גם כאלה שהיו צעירים ממני, וממש לא בוגרים בעיניי - כשהפער שכתבת, כשאני בלימודים והם עוד לא יצאו מהישיבה (כולל לא עשהו עדיין צבא), יחד עם איך שהתרשמתי בפגישה - ראיתי שזה מאוד לא רלוונטי מבחינתי.
בקיצור, לדעתי צריך לבדוק לגופו של אדם. אם שאר הפרטים נשמעים לך טוב, לדעתי כדאי לנסות -
אבל --
רק אם אתה מגיע עם ראש (ולב) פתוח.
אם אתה כבר ירית את החץ ורק רוצה לצייר מסביב את המטרה, עזוב. אתה לא צריך להוכיח שום דבר לאף אחד. רק אם אתה מוכן לתת הזדמנות אמיתית לבחורה להביא את עצמה, לך על זה. אם אתה לא שלם עם זה, אם כל הזמן יהיה לך ציפור בראש שתגיד לך - היא ילדותית, אינפניטילית וכו' - חבל על הזמן שלכם.
תודה רבה!אחד האם שומע
.
בתחילת הדרך היה לי קשר עם פער דומהadvfb
ואני זוכר שגם היה לי חשש דומה וראיתי שהיא בוגרת והכל היה סבבה.
תחשוב על זה שהיא אחרי שנתיים שירות,
כמו שהשלב של הצבא מבגר אז ככה גם שירות לאומי, וממש לא פחות בדר"כ.
אתה יכול לשאול בבירורים איפה היא ביחס לרצון להתחתן, אם היא מתכננת ללמוד בקרוב, אם היא בכללי בחורה מקורקעת-מעשית שלוקחת אחריות על עצמה ועל הסביבה.
חוץ מזה, תזכור - יש בזה גם יתרון שהיא צעירה, זה משהו שאפשר מאוד להנות ממנו
מכירה לא מעטשלומית.
זוגות כאלה, אנחנו ביניהם (:
( עם פער של כמעט 5 שנים, אני הייתי בת 19 בחתונה)
בנות בגיל הזה הרבה פעמים כן בוגרות, והרבה מהן גם די סגורות על עצמן.
מה היא עושה שנה הבאה זה משהו שאתה כן יכול לבדוק בבירורים...
קיצור, לא לפסול על הסף
יש לי חברהרקאני
שהתחתנה כשהייתה בת 18
עם בן 24
אפילו תעודת בגרות לא הייתה לה
אבל היא הייתה בוגרת ובשלה
והם התאימו
גבולי, אבל עדיין נראה לי בסדרPaslash
בגיל 21 יצאתי עם מישהי בת 24, היה הרבה פחות ממה שחשבתי והיא הודתה שגם היא הופתעה.
תלוי כמה היא ספציפית בוגרתזיויק
אפחד לא הולך לדבר על המתיקות של התמונת שירשורכְּקֶדֶם
חן חןאריק מהדרוםאחרונה
אני לא בוחר את כל התמונות שמועברים לראשי אבל ספציפית זו בחרתי.
הפרש הגילאים לא באמת משנהאנונימי17
העיקר זה הגיל שלה, אולי לא מתאים לך מישהי בת 19 אבל אני חושב שהפרש הגילאים הוא משהו שלא תייחסו לו חשיבות כשתמשיכו בקשר.
סגנון על פי מקום לימודיםאביעד מילוא
כמה מקום הלימודים במהלך השנים לדעתכם משפיע על האישיות ,רמה התורנית, וההשתייכות החברתית בתוך הציבור כיום?
ואם כן אז האם ראוי לומר לשדכן שאני רוצה להכיר בחורה שלמדה במוסד הספציפי הזה או לפנות לאותו מוסד ולשאול על בוגרות שבאזור הגיל שלי פחות או יותר?
(לא רק מדרשות נכללות כאן אלא גם אולפנות)
ובכלל מה מגדיר סגנון של השקפה בציבור שלנו?
לדעתי כן,חתול זמני
(עד גבול מסוים)
אנשים מסגנון מסוים נמשכים לסגנון מסוים ולאו דווקא השקפתי שזה לדעתי החלק הפחות מעניין אלא מצד האופי
וכמובן המוסד מחזק את העניין
אלא שבחורי ישיבה אינם באמת חשופים לעולם המדרשות והאולפנות ולהיפך מלבד שמועות וקווים כלליים מאוד.
בגיל מסויים זה לא אומר הרבהיעל מהדרום
לק"י
והאמת שגם בסוף י"ב זה לא תמיד אומר משהו.
לצורך העניין אני למדתי באולפנא אזורית, שהיו בה כל מיני סגנונות. אני הייתי מההכי דתיות שם.
אם מישהו היה בוחן אותי לפי האולפנא, הוא כנראה היה חושב שאני משהו אחר.
כן ולאברוקולי
לא חושבת שאולפנא או ישיבה תיכונית אומרים הרבה
לא תמיד זה בבחירת הנער/ה ולפעמים השיקול הוא נוחות / לימודים / הקו של ההורים והבית.
גם אחרי תיכון צריך להיזהר עם ההכללות.
מה שכן-
זכותך להגיד סגנון X מעניין אותי ולפנות למוסד שאתה עלול למצוא בנות כאלה או לציין זאת בפני השדכן
(עדיף כמובן לתאר מה קנה אותך במקום הזה ולא רק להגיד מדרשה X מעניינת אותי או מכללה או אוניברסיטה כזו או אחרת)
מעניין אותי כי אני מחפש א' ב' ג'
ככה אתה נותן למי שמשדך אפשרות למצוא את מה שמעניין ומסקרן אותך גם במקומות אחרים שאולי לא היית חושב לחפש.
אני אדייקאביעד מילוא
אני מסכים עם מה שאמרתם אבל לא לגמרי. אני אחדד. אם ניקח כדוגמא את הציבור החרד"לי האם המוסדות שם מעידים על האופי והרמה התורנית או שהם רק מחזקים את זה?
כמובן שאשמח לתשובות כי זה יעזור לי להבין ולדעתאביעד מילוא
אני חושבת שלפעמים בנות משתנות מכיתה ט'יעל מהדרום
לק"י
עד לגיל 20+
הרבה בנים ובנות הולכים ללמוד בגלל שהחבריםפ.א.
הטובים הולכים ללמוד במקום מסויים, גם בגלל שיקולים שהאלטרנטיבות הרבה פחות טובות.
זה באמת לא מעיד על אורח החיים, הההשקפה, הכיוון הדתי, בגיל 20 ומעלה.
תלויאחד האם שומע
אני יכול להעיד על עצמי שלמדתי בישיבה שנחשבת ממש אשכנזית ואני בכלל בכלל לא כזה. לדעות קדומות בדרך כלל יש שורש באמת, אבל צריך לקחת אותן בערבון מוגבל ולבדוק כל מקרה לגופו.
שאלה יפההפי
אני אישית מרגישה שמקום לימודים יכול לתת כיוון מסוים אבל הוא לא באמת מגדיר את האדם.
פגשתי בוגרות של אותה אולפנה או מדרשה שהיו שונות מאוד אחת מהשנייה. בסוף האישיות הערכים וההשקפה נבנים מהרבה דברים לאורך החיים ולא רק מהמקום שבו למדו.
לכן הייתי פחות מתמקדת בשם המוסד ויותר במי שהבחורה היא היום.
למה זה לא נראה לי רלוונטילגיטימי?
לבדוק מוסד תיכוני:
א. מי בוחר את המוסד?
עד כמה זה החלטה שלי, ועד כמה זה החלטה של ההורים שלי?
ב. עד כמה בוגרים של מוסד דומים זה לזה? עד כמה אתה דומה לחבריך, ועד כמה אתם מקשה אחת?
ג. עד כמה הבחירה במוסד משקפת עמדה אידואלוגית, ולא נוחות\סיבה כלכלית\חברתית וכו'?
ד. עד כמה מה שהיה לפני "היציאה לעולם האמיתי" משקף את מי שאני היום? פתאופ כשאנשים יוצאים מהמסגרת, הם יכולים לבחור דרך קצת שונה ממה שהיה.
מדרשות זה אולי יותר פשוט, כי זה יותר מבטא בחירה אישית. אבל גם שם יש מגוון (בדיוק כמו שבישיבה יש מגוון...).
אבל בהחלט -
סטיגמות עוזרות לנו להתמודד עם העולם. לחלק אנשים לקופסאות. האם זה בהכרח נכון ויעיל? אפשר לדון על זה. אבל כדאי לדעתי להסתובב עם התודעה שזה לא בהכרח שמי שאתה מחפשה תהיה בוגרת אולפנה X ומדרשה Y, אלא שזה יכול לבוא מכל כיוון, גם אם אתה מחפש דווקא בוגרות של מוסדות מסוימים.
אני מסכים עם הנאמראביעד מילוא
יש הרבה קווים דקים פה שצריך לברר. ולכן אין כאן דבר מוחלט. צריך לדעת לברר טוב ונכון וגם לדעת איך להתייחס לסטיגמות
ואני אסייג בדברי משהואביעד מילוא
ברור לי שבחורה שלמדדה באולפנת ראשית תצא משם עם סל ערכים מסוים וזה לא בגלל הסטיגמות זה באמת בגלל שהיא בחרה לבדוק שם ולקבל מהאולפנה
בקיצור...אביעד מילוא
איפה מכירים בוגרת של אולפנת ראשית
זה יותר הסגנון שאני מחפש
מסכימה איתךלגיטימי?
ששם כנראה יהיה יותר קל למצוא בנות עם טלפון טיפש.
ניסית לפנות לאולפנה? הפרטים קיימים ברשת, לשאול מי שם מתעסק בשידוכים.
רעיון נחמדאביעד מילוא
אני אנסה לראות
בכלל לגיטימי לעשות את זה?אביעד מילואאחרונה
לפנות לראשת אולפנה ולומר לה זה הסגנון שאני מחפש ואיך אני מכיר בוגרות שלכן? (או כל ניסוח כזה או אחר?)
עוד פעםטבע, אמת
האמת,שקצת נמאס לי
אני יוצאת כבר תקופה, בת 22
ודי נמאס לי.
אין לי כח עוד פעם,שניים -שלוש דייטים
ואז זה לא מתאים,
כי החלומות שונים
כי סגנונות התקשורת לא מתאימים
סתם כי זה פשוט היה מוזר.
בסדר, כל קשר מדייק אותי. וזה אמיתי,
אבל נמאס לי לקבל דיוקים, אני פשוט רוצה למצוא את האיש שלי, את הדרך שאני עושה לבד, לעשות עם עוד משהו
נמאס לי לצעוד לבד בדרך, לפעמים אני מרגישה שגם הקב"ה איתי. אבל לא מעבר לזה,
ונמאס לי לשמוע עצות, ביקורת, תנסי לראות את..., מה הבעיה שלך עם..., אני רוצה משהו שיחלום חלום דומה לשלי, שהבית שלנו ילך לאותו מקום, בסדר. יש לי קצת חלומות לא קונבנציונלים, אבל יש לי חלום, ונמאס לי לחלום אותו לבד.
קיצר, אחרי הפריקה והתסכול - איך ממשיכים לשמוע עוד הצעות? לא רוצה לצאת לעוד הפסקה בין דייטים, אבל אין לי כח לעוד קשר שיגמר.
קודם כל - חיבוק ענק!רק נשמה
אני גם נמצאת במקום הזה. קצת יותר "מבוגרת ממך", וגם, כמעט ולא היו לי קשרים רציניים, הרוב נגמר אחרי משהו כמו פעמיים. הציפייה הזאת לפעמים הורגת, אני לפעמים מרגישה ממש מחנק אמיתי של תסכול ואכזבה, אבל אני משתדלת להיאחז באמונה תמימה שזה פשוט יבוא ושזה קיים, רק אם לא ארים ידיים. ואסור, פשוט אסור, לפזול הצידה ולראות מה קורה אצל חברות (אני בדיוק רוצה לפתוח שרשור בנושא הזה), זה שעוד אחת מתארסת אין לזה שום השפעה עלייך, על המסלול שלך, על הדרך המיוחדת שלך בדרך לבעלך. אנחנו אנשים מאמינים ואנחנו יודעים שהעולם לא הפקר, הכל מתוכנן ויש אלוקים שמוביל כל אחד בדרך שלו, גם אם היא קשה, מלאת ייסורים ומרגישה כאילו את קורעת בעצמך את ים סוף. קחי לך פסק זמן, קצר, אם את לא רוצה הפסקה ארוכה, לפעמים זה פשוט הכרחי בשביל לתת לנפש שלנו קצת לחזור לעצמה ולהתאפס. להיכנס ללופ זה מתיש ולא טוב, ואם את מרגישה שאת שם קחי לך צעד אחורה בשביל אחר כך לעוף קדימה. ותשבי עם עצמך ותנסי לראות אם יש דברים שאת יכולה לשנות באופי הפעולה שלך, לפנות לשדכנים אחרים, חברות שעד היום התפדחת לפנות אליהם, לשנות את הכרטיס שלך ככה שיגרור הצעות יותר מדוייקות, לשבת עם עצמך ולעשות זיקוק ערכים של מה באמת חשוב לך ומה סתם נחמד, והכי חשוב, נראה לי, לא להילחם בעצמך. מרגישה שמשהו לא שייך? תורידי. בלב שלם. ואל תתאכזבי ותכעסי על עצמך. את צריכה להיות עם מישהו כי את בוחרת בו לא כי הוא בחר בך.
סליחה אם סתם הארכתי, מקווה שעזרתי במשהו, ותמיד תזכרי ש"טוב ה' לכל", תנסי להתמקד קצת יותר במה שעושה לך טוב, ולא להתייאש. בהצלחה 
מאוד יפה וחכם.נחלת
מה עדיף? להתחתן סתם כי כבר אין כח לחפש?חוזר תמיד לאשתי
ברור שאין אלטרנטיבה אחרת.
את יכולה לנסות לבדוק עם עצמך האם את מפוקסת מספיק על מי שאת וממילא על מי שאת מחפשת.
אם תהיי שלמה עם עצמך, המרחב של הניסוי והתהייה יקטן.
ברור שלאטבע, אמת
הדרך הזו, היא ארוכה, מתישה, ודורשת ים של כוחות, ולפעמים המאגרים של הכוחות פשוט נגמרים
אני יודעת שצריך לקום, לחפש, לדייק עוד ועוד.
אבל פשוט אני רוצה להגיע למצב שמצאתי את בעלי. ואין לי כח לעוד פעם, קצת התעייפתי מהדרך.
בדיוק באותה מידה, שאני יודעת שאני אקום ואמשיך עוד פעם, עד שאצליח.
מבינה אותך ככמחפשת111
פשוט תני לעצמך זמן, כמה שאת צריכה
ואחכ תבואי עם כוחות מחודשים
אל תפחדי מההפסקה.. היא תיתן לך כוחות להמשך הדרך
ספרי לי על זההפי
תהי גאה בדרך שאת עוברת נשמה
שאת נאמנה לדרך שלך .
...אילת השחר
יש לי מחשבות בלב שאשאיר אותן לעצמי... למה הן מקבלות שורה בכל זאת? כי צריך לתת להן ביטוי איכשהו, גם אם לא גלוי, אחרת לא אצליח להמשיך לכתוב מה שרוצה שיגיע אלייך.
ועכשיו,
שולחת חיבוק לתסכול, ולכאב ולאכזבה ולכל הרגשות האלו שמסתובבים שם בנפש.
אמרת שנמאס לך מעצות, ודיוקים ואמירות ... אז לא באתי לתת כאלו.
רק לשים זרקור על משפט אחד שאמרת -
'הפסקה' לא חייבת להיות כשהמיקוד בה הוא על ה'בין דייטים'.
הפסקה יכולה להיות פשוט עבורך, עבור הנפש שלך שזקוקה עכשיו לנשום רגע עמוק, להרגיש מה עובר בפנים בלי להילחם בזה... לתת לזה לעבור כמו משב רוח (גם אם חם וכבד באמצע הקיץ), ולהמתין למשב רוח קליל שיבוא אחריו...
וכשהוא יבוא, להרים עיניים, להסתכל על השבילים שפתוחים לפניך, ולבחור אחד ללכת בו וללמוד את הדרך שלך בעולם דרכו.
לא ממקום מיואש, לא ממקום שחושב על הסוף שלו...
אלא פשוט כדי ליהנות מהמסע שיוביל לאן שיוביל...
ואולי גם תופתעי לגלות, שהבית לא חייב להיות רק בקצה של שביל, אלא הוא בכל מקום שבו נמצאת...
אֲת.
לא קל אבלזיויקאחרונה
נשמע די התשה רגילה...
צריך לחרוק שיניים ולהמשיך