קצת פדיחות...עברי אנכי

שניה.. אני צריך לקרוא את התקנון לפני שאני מפרסם... פדיחה

חייםעברי אנכי

טוב, יש לי שאלה קשה...

אני יודע שאולי יהיה לחבר'ה פה קשה להבין אותי.. אז...זרמו עם זה..

טוב, אני בן 15, לומד בישיבה תיכנות ונמאס לי. החלום שלי זה להיות רב, אבל לא סתם רב. ה-רב. לא אכפת לי תפקיד או משרה, אני רוצה להיות דיין. להיות פוסק. ללמוד תורה. לפתור בעיות לאנשים. ללמוד ע"מ ללמד. לאיודע...

כל החיים שלי הייתי גאון בכל דבר שניסיתי, ספרות, מדעים ומתמ (רק אנגלית אני כישלון..). היי.. אני מסיים כיתה י וכבר סיימתי 5 יח מתמטיקה!! אבל.. לא אכפת לי מכל זה. הכל זה שטויות במיץ. אני אוהב את התורה... ואתם יודעים מה.. גם בה אני טוב. אבל אותה אני אוהב!!!!!!! היא החיים שלי!!!!!

אנגלית מאוד קשה לי..שוב.. מאוד קשה לי ללמוד שפות... ללמוד ארמית (בשביל הגמרא) היה לי ככ קשה.. ואני זוכר שהייתי יושב שעות על דף כדי להבין אותו מילה מילה (עכשיו בה אני לומד דף ב20 דק בערך, ולא.. בלי מילון ב"ה)

אבל.. יש לי בעיה.. ההורים. הם נודניקים ברמה מטורפת. הם ממש רוצים שאני אלך לאוניברסיטה והכל.. ואני לא רוצה!!! לא אכפת לי מהתעודת בגרות.. וביננו.. לאף אחד לא יהיה אכפת - אני אקבל אותה, היא תיכנס למגירה כלשהי ולא תצא משם לעולם.

הם מציקים לי.. והרבה פעמים הייתי מקבל הערות/צעקות - תעזוב את הגמרא ולך תפתור בגרות. או - לא קמת לתפילה המוקדמת, אין מה לעשות. אתה תתפלל יחיד העיקר שתגיע לשיעור פיזיקה בזמן.
נמאס לי!!!! ואתם יודעים מה, עוד משהו.. אני לא רוצה להתגייס. כן. אפשר לצרוח עלי בתגובות. אבל אם הייתי נותן לרב עובדיה להיות בצהל (כן, גם הסדר) הוא לא היה יוצא הרב עובדיה.... ואולי היה חסר לנו איזה "יביע אומר" אחד על המדף....

אני לא הרב עובדיה. אבל אני רוצה. יש ישיבה (כן, שחורה) שזה פשוט החלום שלי ללמוד שם. 

שלא תבינו לא נכון.. צהל זו מצווה ענקית!!!!!! אבל לאדם שרוצה להשקיע את חייו בתורה.. למה לקחת אותו לזה?? ועוד שהצבא בעודפים ככ גדולים? ועוד שכמות המשתמטים בת"א מתקרבת לאט לאט לכמות המשתמטים בבני ברק.

ואתם יודעים מה הבעיה? אני לא אוכל לעשות את זה. בגלל ההורים שלי!!!!!!! בגלל שאני מקבל שיחות הטפת מוסר למה אני צריך ללכת לאוניברסיטה. בגלל שאמא שלי על גבול השנאה לחרדים.

אני חושב שהמדינה היא דבר טוב, וככה גם בישיבה שאני רוצה ללכת אליה. הרב שם נחשב מאוד ציוני (הרב מאזוז.. למכירים... ישיבת כסא רחמים.). אמנם ביום העצמאות הוא אומר תחנון (משהו שאני לא רוצה לעשות..) אבל יום ירושלים הוא לא אומר ומספר ככ הרבה בשבח היום.

אני לומד תורה, בע"ה קצת לפני יומולדת 17 אני צריך בעז"ה לסיים את הש"ס (אם אני אמשיך בקצב הנוכחי). אני לומד גם הלכה, מוסר, מדרש, תנך. אבל זה כי עכשיו חופש... מי יודע מה שנה הבאה??? אולי ההורים יחטפו קריזה שאני צריך לשבת שעות על שיעורי בית בפיזיקה (מה שאני ממש לא מתכנן לעשות...) או לקחת לי מורה פרטי לאנגלית.... לאיודע.

אין לי בעיה עם ישיבה תיכונית. אבל.. משם שיצמח גדול.. זה ממש קשה. פיזיקה היסטוריה מתמ אנגלית לשון. די!!! כמה?!?!? לא אכפת לי מזה!! (אולי דווקא היסטוריה אני רואה קצת ערך.. אבל לא לשנן אתזה כמו שמצפים ממך)

חבר'ה. אני סובל כבר ככ הרבה זמן.. פשוט נמאס לי. נמאס לי. ואני פשוט מתפלל שה' יעזור לי.. ש..איכשהו אני אוכל ללכת ללמוד באמת איפה שאני רוצה. ובאמת לגדול בתורה.

הסיפור עוד ארוך, כתבתי קמצוץ מהדברים שעוברים עלי. קשה לי. אני בטוח שלכל אחד יש בעיות... ושלי זה סתם שטויות ליד ילד יתום ח"ו או משו....

אבל... בא לי ללמוד תורה!

ד' יעזור לך!!! אשריך!! אל תפספס את עצמך!!!נער גבעות מצוי

אם אתה מרגיש שאתה ממש רוצה להיות גדול, ואכן בך יש כישרון, אל תקשיב לאף אחד!!! תודיע להורים שלך בדרכי נועם (להתוכח עם ההורים זה לא אידיאל, צריך למצוא דרכים נעימות "לבשר" להם על הבחירה שלך) שאתה מחליט להשקיע בתורה.

אתה יכול להתייעץ עם רבנים (ויש רבנים שמאוד ישמחו לעזור לך, במיוחד לך!)...

תקשיב!!! אני מתחנן!! אל תקשיב לאף אחד שבעולם!! אם אתה תהיה ת"ח אתה תהיה!!! לא משנה מה, זה מה שאנחנו צריכים היום!! ואם תלמד מדעים - מצויין!! זה אפילו תורם מאוד, כמובן לא על חשבון שליש מזמן התורה, וחס ושלום שלא על התורה.

תתפלל לד' שיעזור לך, כי ד' רוצה בך ת"ח, והוא מציב בפניך ניסיונות שמתאימים לך ואתה צריך ויכול לצלוח אותם ולגדול בתורה!! תעשה טובה לכל עם ישראל!! אל תוותר! תגדל בתורה זה כ"כ מה שחסר לנו!! 

אני ממש מצטער שאני לא ממש יודע לייעץ מה לעשות עם ההורים.. תחשוב שבסה"כ כל הורה מכבד את ההחלטה של הבן שלו, ואם תראה איתנות בדעתך ללמוד תורה הם בסופו של דבר יוותרו לך, ויש סיכוי גדול בעזרתו יתברך שיסייעו לך. שוב, אתה לא חייב לנטוש מדעים, זה גם מה שתסביר להם. 

ואני מוכן באמת מכל הלב להתפלל להצלחתך!! אני אישית מאוד רוצה לגדול בתורה, אבל אין לי ספק שאתה כישרון מיוחד!!

מלא מלא הצלחות!!! בעז"ה תצליח לעמוד בזה ולמצוא את הנתיב הנכון בחייך עם ההורים..

מה?פועל במה

לא הבנתי...

תגיב ל@עברי אנכי..נער גבעות מצוי

ממש תומךלישועתך קיויתי
ברצון לעבוד את ה' ובדרך לוותר על הכל, אבל יש גם פרנסה, אם כי נראה לי שאתה יכול להשקיע הרבה פחות בחול בשביל אוכל.
ועיין הלכות תלמוד תורה ג י.
טוב..עברי אנכי

שמע, הרב עובדיה פסק ביביע אומר שאדם שיכול ורוצה ללמוד כל היום עדיף שילמד ולא יעבוד. (כן, כמו השוע, לא כמו הרמבם)

חוצמזה... אני רוצה להיות דיין.... שמזה אפשר לעשות כסף...כן.

כן, אני יודע. אחת הבעיות לדעתי בגישה החרדיתלישועתך קיויתי
לא רואה אתזה כבעיהעברי אנכי

אתה "רמבמיסט מושבע" אבל.. קיימא לן כמרן...

וראה סימן קנו ובביאור הלכה שם שמבסס דבריו על המחלוקת בברכות לה. (ועכשיו בדקתי גם... תראה ביו"ד סימן רמו) 

אני משער שאתה מדבר שם על מח רבי שמעון ורבי ישמעאללישועתך קיויתי
משום מה מאד קל להתעלם מדברי אביי
גם הרמב"ם כמובן אבל גם מדרשי חז"ל שעם נטייה מובהקת לחכמים שגם עבדו ועדיין היו גדולי המשנה.
ואני מכיר את המחלוקת, אני כבר מנוי בדעתי וזה אחד הדברים שמאד מקשים לי את החיים...
אשרייך..באמת זה מדהים לראות אדם כזהאוהב אותך ה

אתה יודע מה האמת אל תכנע ה' גאה בך אתה נאמן לתורה תחזיק חזק אשרייך אין לי איך לעזור אבל זה חייזק אותי איך שאתה רוצה את זה

נשמה כמה דבריםחותם-צורי
א, הדבר הכי טוב להוריך זה שתעשה מה שלבך חפץ. אחרת כל החיים תנטור להם טינה שהם גרמו לך לסטות מהמקום שרצית.
ב. אל תפחד. אל תפחד.
אתה מחליט ואף אחד לא יחליט עליך.
ג. הדבר הקריטי ביוצר לדורנו זה גדולי תורה
שירוו אותנו שיחיו שיטהרו את המציאות המזוהמת שמסביבנו זה פשוט פיקוח נפש
מצטרף לחותםשקט רועם
ומוסיף עצה..

כדאי לדבר עם רב או אדם בוגר שיבין לליבך וגם יש לו דיבור עם ההורים שלך, כדי שיוכל להסביר להם את מה שאתה מרגיש וכמה זה חשוב ואולי ככה זה יתן לזה קצת יותר משקל..

טבנימה אישית- חיזקת אותי! תורה איננה של מגזר מסוים. תלמד במקום ובדרך שליבך חפץ. כל עוד זה דרך גדולי תורה זה מצוין. בהצלחה (:
המ...נחמיה17

ראשית- תודה לנע"ג היקר על התיוג.

שנית- אתה יודע. קשה לי קצת לקבל את מה שאתה כותב...

זאת אומרת אתה כותב מאוד מוקצן. זה נשמע קצת כמו איזה חלום. הכל צבוע מאוד עז. ואם היו שואלים אותי אם אני חושב שזה סיפור אמיתי- קרוב לודאי שהייתי נוטה לומר שהוא מונפץ...

אבל בהנחה שיש כאלו אנשים בעולם-

תראה,

אני לומד בישיבה קטנה ב"ה, זו ישיבה שלומדים בה כל היום תורה.

לא אנחנו לא חרדים אבל יש כ5 ישיבות קטנות שלומדים בהם תורה בלבד ברמה ממש יפה (אני למדתי בשתיים ואני יכול לומר לך, בישיבה נהקודמת בה למדתי לומדים יותר טוב מהרבה ישיבות גבוהות. ובישיבה בה אני לומ כיום ממש מתגדלים כולם בתורה וקונים בע"ה ברכות וסדר מועד כולו)

למשך 3-4 שנים בהכוונת מורים.

מורשה

דרך החיים (שעלבים ישיבה קטנה, "גימזו")

שלום בניך

מעלה חבר

ארחות מרדכי- (בה אני לומד)

יש כמה ישיבות עם אפשרות להשלמת בגרות, מדבריך נראה כאילו זו פורצדורה ממש טובה למצב שלך. ההורים יהיו מוכנים לראות איך זה מתקדם עד השנה הרביעית לראות אם להשלים בגרות או לא. כמובן שעוד לא התייחסתי ממש לדבריך עצמם. אבל גם אם אלו המשפטים היחידים שתקרא- זה יהיה שכרנו. ולוואי.

ונגש לתוכן העניינים-

העולם הדתי לאומי נוטה מאוד לתת צבע עז על כל הדברים- יש חילוני משכיל, חרדי חשוך, ודתי לאומי. שלומד שעתיים ביום תורה אבל גם עבודה.

אלו צבעים עזים וילדותיים.

אפשר בהחלט להיות ציוני וללכת לצבא (גם רבנים גדולים היו בצבא, נכון יש מדריגה מסויימת שכבר אפשר לומר שיש פטור, אבל זה לא הופך להתנגדות גורפת.) אך מצד שני לגדול בתורה באמת, ולא חסרים דוגמאות.

אלו לא דברים סותרים. אלו שאלות באמונה והלכה שצריך להתמודד איתם אך לא שני קצוות לשאלה איפה אתה. ציונות אינה פשרה בין קודש לחול. היא לא ויתור אפי' לא דק בשלימות עבודת ה' בטח שלא ויתור על התורה.

באופן כללי השקפה תורנית, איך לומדים כמה לומדים מה לומדים וכן השקפות עולם אלו דברים שנבנים עם הזמן ותראה שעוד שנתיים הדברים יראו לך שונים לחלוטין.

אני מכיר את הרב מאזוז ומעריך אותו מאוד. קורא את שיעורו השבועי וכו' ועדיין. יש עולם ומלואו מחוץ לכסא רחמים (אני מבין שאתה בבני ברק.)

יש גם ישיבות תיכוניות ממש טובות שמשלבות אמנם לימודי חול אבל יש להם לימודי תורה ברמה מאוד יפה ומסיבית.

דגל ירושלים.

שומריה

שבי חברון לצעירים

יש פה חבר'ה גם משם...

מה שכן-

לימוד תורה זה דבר שדורש הדרכה. אני מכיר כמה וכמה חבר'ה שסיימו ש"ס גם באיזור גיל ה17. ועדיין- לא מזה יוצאים גדולים. צריך לחזור. לקנות. הגמ' אומרת שמי שלומד ושוכח תלמודו דומה לאישה שיולדת וקוברת. וגם הרב קוק כותב באיגרותיו שאין תועלת בלימוד שמיד משתכח...

ולכן ברור שכדאי שתמצא את לימוד התורה שלך (שאתה דורש אותו בצורה משמעותית) בתוך מסגרת. הן מבחינה לימודית והן מבחינה נפשית.

אני יודע מה יאמרו אחרים שבודאי יראה לך כמה חשוב לימוד תורה ואל תקשיב להורים.

אני אומר לך- אל תצא נגד ההורים!!!!!!!!!!. תלחם! בכבוד! שיח עם ההורים. על אפשרות להשלמת בגרות אותה יהיה ניתן לבחון בהמשך כולל שיפור בגרות.

על הרצון שלך ללמוד תורה. על התאמת מוסד מתאים.

הנה אפשרות- כתוב מכתב לרב מאיר מאזוז. תוכל לבקש מתלמיד בישיבה שיסים בלשכה שלו. שאל אותו לגבי ההתלבטויות שלך.

אני הצעתי בפניך אפשרות שלפי דעתי ממש תבנה אותך ותגדל אותך להיות מאור גדול לעם ישראל.

ברור שיהיו לך עוד הרבה בירורים בתורה, ולמה ואיך וכמה בהמשך אבל הרצון ללמוד. זה רצון שראוי להערצה.

יישר כח גדול

חילך לאורייתא!(ב"מ פ""ד)

אם יש משהו לא מובן/ תרצה לשמוע עוד על הישיבות הקטנות הלאומיות/ עוד הרחבות בעניינים האלו באופן כללי/ להכיר קצת יותר את האוירה של הנוער הדתי לאומי התורני. אני פה. אתה מוזמן לשלוח מסר.

באהבת אין קץ ובהערצה עמוקה לאוהבי התורה ולומדיה-

נחמיה.

בני צבי לומדים ברמה יותר גבה משומרי שבי ודגלשאוהב אותך ה

אה, שכחתי לומר בני צבינחמיה17

ואני לא רוצה להשוות בין ישיבות.

וכן.

יש שיחלקו על הקביעה שלך....

לא מכיר מי שיחלוקאוהב אותך ה

העיקר שכולנו ישיבות קטנות נער גבעות מצוי

איזה קטנותפועל במה

חצי קטנות

בקושי

דגלש ישיבה של ערסים

ד' ירחם עליך.. קצת תכיר את הישיבה לפני שתדבר..נער גבעות מצוי

סליחהפועל במה

אני שמעתי מחבר קרוב על הישיבה...

זה מה שהוא סיפר לי

מוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשון

אני מכיר ממש מקרוב אותו..נער גבעות מצוי

והוא ממש צדיק גדול!!

באמת?פועל במה

מי זה?

אני גם מכיראוהב אותך ה

נו, אז מי זה?פועל במה

בא נראה אם זה אותו אחד

מתחיל ב שאוהב אותך ה

שם משפחה אני לא מכיר מקרוב קרוב מכיאוהב אותך ה

אוקי...פועל במה

מה עם השם משפחה?

ממה שאני מכיר את דגלש ובני צביasd100

דגלש לומדים יותר טוב...

ואתה ממש לא אובייקטיביפועל במה

דווקא כן...asd100

אני לומד בישיבה קטנה

זה הענייןפועל במה

לכן אתה אובייקטיבי

אין כזה דבר אובייקטיבי עיין ''יוצר אור'' לגר''ש אבינרasd100

הי, יש לי את הספר הזה בביתפועל במה

אבל הוא לא שלי... לקחתי אותו מהישיבה שלי ושכחתי להחזיר...

נכון!!!!!!!!! (לא למדתי שם- אח שלי...)בוערת

אח שלי היה שם ויצא אחלה איש

קורץ

מממנער גבעות מצוי

אל תסכימי לזה!!!! 

|תלמיד דגלש|

יש לי מה לענותעברי אנכי

דווקא לא, אני לא מבני ברק או מהאיזור שם.. פשוט אני תוניסאי.. ומה לעשות שרק שם מלמדים את המסורת שהייתה בתוניס... טעמי הפטרה של ר"ה, איפה אני אלמד אם לא שם?!? ויש להם גם שיטת עיון שלא תמצא במקום אחר. ואני גם מכיר מישהו שיצא משם. אני רוצה להיות כמוהו.

קראת פעם למה הרב משה לוי זצוק"ל עבר לכסא רחמים? תקרא....

אני מתנגד גורף לצהל?!?!? מההההה????? צהל זו מצווה ענקיתתתתתתתת!!! מכיר הרב שלמה בניזרי (תלמיד של הרב אלבז..) - הוא כתב מאמר (או שזה חוברת..לאיודע..) שלם על למה לא לגייס בני ישיבות לצהל. וזהו.

לא אמרתי שלא יצא גדול דור מצהל.. כי לא חסר כאלה.... הרב נבצל למשל (ישיבת הכותל).. גאון ענק!!!

אני שונא הגדרות. דתי לאומי חרדי חרדל קטשופ. ההשקפות שלי הן כמו של הציבור הדתי לאומי (ובכסא רחמים גם ככה חוץ מיום העצמאות... וגם זה..  לא שהם יוצאים נגד.. פשוט הם ממשיכים בדרך מרן האי"מ), לא באמת אכפת לי אם אני אלך עם כיפה שחורה סרוגה או ורודה עם נצנצים (זה דווקא לא...יכול להיות חילול ה חושף שיניים) אכפת לי ללמוד במקום טוב.. ושמע.. שם אני רוצה.

"ציונות אינה פשרה בין קודש לחול"  ברורררררררר!!!!!!! אבל מה אני אגיד לך.. בישיבה תיכונית מכינים אותך לעולם בתור "בעל בית" ולא בתור "תלמיד חכם". זהו.

אני לא מתכוון לצאת נגד ההורים.. אבל מה לעשות שהציעו לי להעביר את הדף יומי אצלנו.. והם פשוט אסרו עלי כי זה יפגע לי בלימודים!!!!

חשבתי אולי בע"ה להזמין את הרב מאזוז בסיום שס (שיהיה בע"ה בקרוב!!) ואז לנסות איכשהו... אבל יש עוד זמן...

בגדול יש לי מסגרת... כל שבת אני עושה בערך 20 דפים, יום חול דף יומי (ומשלים גם את של שבת..) ומתקדם עוד 3 דפים בקצב שלי ככה שיש לי 30 דפים בשבוע. אא"כ אני שבת אצל הרב אלבז באור החיים או שבת עיון בתנך או משו כזה.. ואז ההספק יותר קטן.. וחורשים ביום חול.

סימן שו"ע משנ"ב והערות אי"מ.

2 פרקי תנ"ך רשי ומצודות

לשון הרע יומי

רמבם (בנתיים זה פרק 1, בקרוב אני עולה ל3 בע"ה)

תנא דבי אליהו

2 פרקי משנה

ספר חיזוק (קוראים לו שאיפות, ובע"ה כשאסיים אני אתחיל את הספר של הרב צמח מאזוז)

וגורס קצת זוהר לפני השינה.

אני מתחיל י"א, כנראה אני לא אעבור ישיבה.

ולגבי מה ששאלת בהתחלה - אם זה אמיתי.. אז זה החיים שלי... אם אתה מגדיר אתזה כאמיתי אז כן. זה אמיתי.

"הכל מאוד עז".. אולי כי זה אחרי מלא בכי על זה. לאיודע... אולי אני מגזים. אבל זה הכוון

אחרי שאמרת שאתה קורא שאיפות. הרבה דברים נהיו לי ברורים יותרנחמיה17

(סליחה שאני עונה על הכל בבליל כזה...)

תקשיב.

המסגרת שהצגת נשמעת לי....

טוב לא משנה בכ"א בכנות- זה נשמע לי ממש גדול. ויש ממש יחידי סגולה שמסוגלים להתמיד בזה. זה הזוי!

זה ממש הרבה.

א"כ שחסר ספר מוסר בתוך כל המלאי הענק הזה של טחינת ש"ס מטורפת (ולא סתם השתמשתי במילה הזו...)

אתה בן 15!

זה גם מסביר הרבה. אתה גם בכיתה י"א וגם בן 15.

תקשיב מה שאני מציע לך. תמצא רב שתוכל להיות בקשר איתו. עשה למעני. למה זה למעני? כי אני חלק מעמ"י ולהפסיד גדול כמוך זה הפסד לכל העם.

עד הסיום ש"ס זה ימבא זמן. 

אני ממליץ לך ממש את הקטע הזה עם תלמיד חכם.. ודוקא אחד שיש לו נסיון בחינוך. לא יודע אם לרב מאזוז יש את זה...

קשיי חזב,ת זה בהחלט דבר שההתמודדות איתו מוערצת בעיניי. ואשריכם ואשריך ועדיין.

יש הרבה דברים שיראו לך שונה עוד שנה שנתיים.

אני יכול לומר לך שאת העובדה שאתה בן 15 הייתי יכול לדעת גם אם לא היית כותב אותה מפורש.

(הערת אגב- לשון הרע יומי זה נשמע מזעזע... כן?)

אפשר ללמוד את המסורת שלך גם בתור לומד ישיבה אחרת ב"ה. יש עלונים. ספרים אתרים מכתבים היום שאתה יכול ללמוד בעולם תורה וגם להלוך כמסורת אבותיך. יש לי מלאאאאא חברים תונסים...

התנגדות גורפת לצהל אין הכונה לגוף אלא לשירות בו בתור אחד שכמותך. והנה ישר אמרת על בני ישיבות שאסור לכולם להתגייס תתפלא. אבל זה לא דבר שמוסכם על כולם בטח לו לציבור שלומד אמונה....

אני לא מתכוון לצאת נגד ההורים שלי אבל אין לי ברירה. זה מה שאתה אומר? תקן אותי אם אני טועה...

בנוגע לישיבה תיכונית- אז סבבה. אז אין לך בעיה עם הציונות הדתית אלא עם המוסד ישיבה תיכונית לכן אמרתי שיש גם ישיבות תיכוניות תורניות וכן ישיבות קטנות.... וכן!!!! י-ש-י-ב-ו-ת ג-ב-ו-ה-ו-ת!! שמגדלות תלמידי חכמים (וגם בעלי בתים גם מישיבת כסא רחמים יוצאים בעלי בתים ב"ה...) אז למה אתה מציג את זה כאו ישיבה תיכונית או כסא רחמים יש גם עוד ישיבות.

בבקשה פנה לאיש חינוך.

(אולי ל"לב אבות"? ממש נראה לי מתאים...)

שוב בנוגע לשאר- אני פתוח למסר...

עברי אנכי

אני גם חושב שחסר ספר מוסר!!!! בימי הלימודים הצטרפתי לקבוצה אצלנו בישיבה שלומדים בבוקר אורחות יושר של הגר"ח קנייבסקי. אבל בחופש אין לי את זה...

אכן, טחינת ש"ס. אני לא חושש לקרוא לעצמי משוגע... אבל כששואלים אותי איך. אני עונה במילה אחת.

שבת

ככה זה... מרגע שהתחלתי לנצל אותה.... את כולה.. גיליתי שיש לי בשבת בערך 10 שעות פנויות.. שאפשר לטחון בהם גמרא.

"קשיי חזב,ת" מה????

לשון הרע יומי אכן נשמע מזעזע.

לגבי המסורת - נכון... אבל לא אותו הדבר. ללמוד מרב את הטעמים.. ולחפש שעה באינטרנט הקלטה שלהם.. זה שונה. וגם..לגבי השיטת לימוד וזה... אתה יודע למה הרב משה לוי עבר לכסא רחמים? תחפש.. זה כתוב איפושהו באתר שלהם... 

צהל - לא מוסכם על כולם... נכון. וידוע לי על זה. אבל אני פשוט לא רואה את זה ככה.. קשה לי עם התפיסה הזאת. אבל אני בטוח שמי שהולך לצהל יכול ועוד איך לצאת הרב נבצל הבא.

בישיבה תיכונית מכינים אותך להיות בעל בית. מה שלא קורה בישיבה אחרת.... מה תצא.. זה תלוי רק בך.

ועוד דבר - אחרי שכתבתי את הסדר לימוד התרשמת קצת.. אז אני חייב לומר שכל זה (חוץ מהגמרא כמובן) לוקח לי שעה-שעה וחצי ביום לפני השינה. זהו.

כאילו שמישהו עושה משו מועיל אחרי 10.... אז מסתגרים בחדר ולומדים את הלימוד היומי עד גג 23:45 והולכים לישון....

נכון, דברים יראו לי שונה בעוד שנה שנתיים.... מקווה שלטובה..

אתה רוצה סיפור קטן? הנה.

אז קודם כל משו חשוב שתדעו - מה שאני עושה.. זה פשוט חבר שלי שמשפיע עלי. הוא סיים את השס. לומד ולומד ולומד. הוא בן 17 ולומד מנחת חינוך... כן.. וואו... זה נשמע שאני משקיע הרבה.. אבל בעצם.. זה בעיקר להשקיע את שבת. הוא משקיע הכל... אני מתקדם לאט לאט... כאילו.. הסיום מסכת הראשון שלי היה בטו בשבט!!! התחלתי ללמוד שו"ע בחופש ותנך ותנ"א התחלתי רק לפני 3 וחצי שבועות! אני לאט לאט.. בע"ה נתקדם.

אני סיימתי בגרות מתמ עם התוכנית של בראילן. ואז הייתה לי אפשרות להתחיל תואר בכיתה יא.

מתחילת שנה התפללתי לה' שיתן לי לעשות את ההחלטה הנכונה.. אם להיות פיזיקאי.. ולעשות טובה לעולם בפיזיקה.. או להיות ת"ח (כי את זה אני רוצה מכיתה ז'... רק שלא ידעתי מה זה אומר..)

ואתם יודעם מה?

התפללתי והתפללתי.. ואז...בערך בחנוכה... קצת לפני.. נעדרתי מבצפר שבוע... והייתי צריך להשלים את החומר בגמרא.. והשלמתי. והשלמתי.. וגיליתי שעשיתי יותר ממה שהייתי צריך. ואז... עם השפעת החבר שלי.. החלטתי לסיים את מסכת סוכה.

אתה מבין?!?! טיפה אחרי שהתפללתי.... התחלתי ללמוד גמרא.. אני רואה את זה בתור סימן מהשמים שאני צריך להשקיע. כי מי שמשקיע מצליח... 

ואז גיליתי.. שלמרות שאני עמהאצ גמור... יש לי סיכוי.. ואני רואה איך בקצת יותר מחצי שנה - עשיתי מהפך בעצמי.

זה הכל בשבילי.

זה אני.

ויש לי משו אחרון לומר... חוץ מלימוד תורה.. צריך גם לעבוד על קיום מצוות.  ויש.... יש הרבה מה לעבוד... יש יותר מידי מה לעבוד... ובע"ה נצליח.

אני לא מופתע בכלל שהתחלת את כל זה לא מזמןנחמיה17

כי ההתמדה בזה היא הקשה בהצלחה. אבל באמת אני חושב שכדאי לך להתייעץ עם איש חינוך.

ואל תפתח צפיות שתצליח להתמיד בכל זה להרבה זמן. אבל אם כן- בהצלחה ממש ואשריך.

ושוב- התייעצות עם ת"ח ואיש חינוך.

התייעצות התייעצות התייעצות.

נגיד- עם הר"מ.

כתבתי בהתחלהעברי אנכי

שזה כי זה חופש.. ואני לא יודע אם אני אצליח גם במשך השנה בגלל ההורים ואולי יהיה להם קריזה ויכריחו אותי ללכת למורה פרטי לאנגלית או משו

מצטרף לדברי נחמיהנקדימון
אתה כותב עם הרבה רגש, וזה נשמע שאתה שקוע בתוך איזו קונספט מאוד סובייקטיבי.
זה לא בהכרח רע, זה רק אומר שזה לא מדוייק.
ההקצנה לעולם לא בריאה (רמבם בשמונה פרקים כידוע, והיגיון בריא) והיא מסנוורת מאספקטים שונים במציאות.
מה מושך אותך כ"כ בלהיות דיין חשוב שמשפיע לאחרים על החיים?
האם זה הכבוד? האם זה האינטלקטואל העיוני? האם זה ההיקף ידע שממלא בסיפוק?
ואתה גם אומר שיש הרבה עבטדה בקיום מצוות, ולכאורה אם אתה מבין כ"כ טוב מה זה תורה אז איך זה שיש הרבה עמל על עצם הקיום ולא התקדמות בקיום הנוכחי? אולי צריך בכלל ללמוד ולהבין טוב מה משמעות של תורה? ומה זה החיים? ומה משמעות לימודי אמונה בדורנו? ומי הוא דורנו?
ולמה אסור לזלזל בלימודי חול? ומה החשיבות שלהם והתועלת שהם מוסיפים לעולם התורני של האדם (כמו שהרמבם כותב ביסודי התורה שהם ׳רוקחות וטבחיות׳ וגם בזה צריך להעמיק)?
אולי יש פה גאווה, צריך לעשות בדק בית?

מ"מ באמת הכי טוב זה לפנות לתלמיד חכם שמבין בנפש האדם, להתייעץ איתו, לפרוס לפניו את מה שהצגת כאן,
והוא, מתוך ניסיון החיים שלו, והאובייקטיביות, והחכמה והשכל של תורה שלו יוכל להכווין אותך כראוי. פורום כזה לא מתאים להחלטות עומק קריטיות כמו שאתה מצייר.
באופן אישי, הייתי ממליץ להיפגש עם הרב שמואל אליהו. הוא מאוד חכם ומאיר פנים ומייעץ לאנשים רבים, רק צריך לקבוע פגישה דרך מזכירות הלשכה שלו. הוא מקבל את כולם! הוא עצמו יוכל להפנות אותך הלאה כדי לפתח את העולם שלך כראוי.
עברי אנכי

מה ככ מושך אותי?

התורה. לא הכבוד ולא כלום.

אמרתי פעם לחבר, לא אכפת לי אם אני אהיה דיין, מצידי רק ללמוד דיינות ולהמשיך ללמוד...

השאלות ששאלת הן שאלות מצויינות, אבל הם לא סותרות את מה שאני מנסה לומר.

לזלזל בלימודי חול? - חלילה! איך אנשים יעבדו אם כך?!?

אבל תהיה אמיתי.. אם היית לוקח את הרב שטיינמן, והייתי מוריד לו שנתיים מהחיים של תואר באוניברסיטה... מה היה קורה..

אתה רואה מה הכוח של שנתיים מתוך 105 שנים בלי עין הרע..

(אם כולנו היינו במעלה של הרמב"ם.. זה היה מדהים.. תחשוב על רב שהוא גם רופא - יודע בול למי מותר לצום או לא. תחשוב על רב שהוא מתכנת.. מכון צומת.. 

אבל לצערנו זה בא על חשבון זה. ומי שלומד תורה כל היום לא שווה רק בתורה לרמבם שגם היה רופא ופילוסוף ואריסטו וכו...)

אולי יש פה גאוה - אולי. אני מאוד משתדל, דווקא בקטע של הגאוה כי.. בתור ילד הייתי שוויצר רצח. אני עובד על זה. תמיד. זה לא עוזב אותי. אני משתדל מאוד... אם אתה אומר שנפלתי עכשיו.. אז כן, הגיוני ששוב נפלתי.

הדיון מצויןנקדימון
א. אולי דווקא שנתיים באוניברסיטה היו מוסיפות לעולם התורה של הרב שטיינמן?
הרמב"ם בהקדמה למורה נבוכים כותב לתלמידו שרק לאחר שראה שהוא בקיא בחכמות החול וראה את רחבות ועמקות שכלו החליט לכתוב לו את ספר המורה.
גם הרב זצ"ל מדבר על מעלת המפגש עם כל תחומי החיים כולם, שהרי הקב"ה ברא הכל גם את החול. תפקידנו הוא לחשוף את הקודש שבחול, את הקדושה שבטבע.

ב. השאלה שצריכה להישאל, היא מה מתאים עבורך. איך הכוחות שלך יופיעו כראוי בעולם הזה ואיך עבודת ה׳ שלך תהיה לא רק פרטית אלא גם כללית.
השאלות שהעלתי לא באו לסתור, כמו שכתבתי שם, אלא לחדד.
ילד בן 15, חכם ככל שיהיה, עדיין בן 15.
המפגש עם החיים ועם התורה הוא מאוד קצר וצר. אין לי מושג מה נדלק בך פתאום ביחס לתורה ומתי או איך זה קרה, אבל זה מצריך בירור.
שזה יגיע ממקום של אמת.
ייתכן שאתה שם, אבל גם את זה צריך לברר, לכן דיבור עם ת"ח מאוד קריטי כאן.

ג. אולי יש פה גאווה אולי אין, צריך בירור.
יש משהו בפאזל הזה שחסר לי..
קיצר, אם אמת חשקה נפשך, ועם ישראל נטוע בליבך, תדאג לטפל בעניינים האלה כמה שיותר מהר כי הם ראש ושורש לכל דבר. שלא תהיה כאן גחמה חולפת ובסוף ראש מבולבל (זוהר?! אני חושש שאתה עושה טעויות קשות) וחבל.
עברי אנכי

אז היה לו דוקטורט ב....לאיודע.. מדעי הטבע. ו..?? הוא יכל לסיים את כל הטו"שע + נושאי כלים בזמן הזה... ו..????

תצרף את ה2 שורות הראשונות מפסקה ב לפסקה א.

האם התפקיד של יונתן.. זה לגלות "מה רבו מעשיך ה" וכו'.. ולעזור לעולם בתור פיזיקאי.

או שהתפקיד שלו זה לעזור לעולם בתור ת"ח.

הנה משו שכתבתי לנחמיה17: תקציר של משו שקרה לי השנה

אני סיימתי בגרות מתמ עם התוכנית של בראילן. ואז הייתה לי אפשרות להתחיל תואר בכיתה יא.

מתחילת שנה התפללתי לה' שיתן לי לעשות את ההחלטה הנכונה.. אם להיות פיזיקאי (כמו אחותי).. ולעשות טובה לעולם בפיזיקה.. או להיות ת"ח (כי את זה אני רוצה מכיתה ז'... רק שלא ידעתי מה זה אומר..)

ואתם יודעם מה?

התפללתי והתפללתי.. ואז...בערך בחנוכה... קצת לפני.. נעדרתי מבצפר שבוע... והייתי צריך להשלים את החומר בגמרא.. והשלמתי. והשלמתי.. וגיליתי שעשיתי יותר ממה שהייתי צריך. ואז... עם השפעת חבר שלי.. החלטתי לסיים את מסכת סוכה.

אתה מבין?!?! טיפה אחרי שהתפללתי.... התחלתי ללמוד גמרא.. אני רואה את זה בתור סימן מהשמים שאני צריך להשקיע. כי מי שמשקיע מצליח... 

ואז גיליתי.. שלמרות שאני עמהאצ גמור... יש לי סיכוי.. ואני רואה איך בקצת יותר מחצי שנה - עשיתי מהפך בעצמי. ולמדתי ככ הרבה!

זה הכל היה בשבילי.

זה אני.

נראלי לא הבנתנקדימון

א. עצם הלימודים היו עשויים להוסיף לעצם לימוד תורה שלו.
לא אמרתי שזה מוכרח, אלא באתי לאזן את האמירה שוודאי שזה היה יוצר אצלו חיסרון.
זה שטות, ואת דברי אני סומך על גדולים ממני.

ב. רוב האנשים, ובוודאי ילד בן 15 שבקושי הספיק לחיות לא יכול להסתכל על עצמו ומתוך כל העולם הסובייקטיבי שלו לדון את מה שהקב"ה הועיד לו לעשות. ההסתכלות הזו בוודאי מלאה בנגיעות אישיות.
לכן מאוד חשוב להוריד קצת את הגאווה וללכת להתייעץ עם רב שנאמן עליך.
המליצו לך פה על אנשים גדולים אבל אתה יכול לחפש את הרב שנאמן עליך, העיקר שיהיה פה משהו אמיתי ולא רק ברגש הפרטי שלך.

ג. אתה כותב שתמיד רצית להיות ת"ח רק שלא ידעת מה זה אומר. האם תוכל לפרט מה היום זה אומר לך? כלומר, מכיתה ז' אתה חי באיזה דמיונות שגרמו לך לרצות להיות כזה, מה היום זה אומר לך?
גילית שעשית יותר ממה שהיה צריך וב"ה סיימת מסכת סוכה והחלטת שזה סימן מדהים שאתה צריך להשקיע וכו' - איך זה קשור לתורה? איך זה גרם לך לאהוב את התורה? מה זה תורה בכלל?
כתבת שאתה רוצה להיות דיין, מה זה אומר בשבילך? מה אתה רוצה בזה, את הידע של חושן משפט? לא צריך להיות דיין אפשר פשוט ללמוד לשמה. אתה רוצה להיות "גדול דור" שכולם נוהרים לפתחו או שאתה רוצה לכוון רצונך לרצון ה'. האם אתה עומד מול עיניך והתורה היא מה שמספק אותך או שהתורה (שוב, מה זה בעצם?) עומדת מול עיניך ואתה רק אחד מהנבראים שהקב"ה הביא לעולם והתורה היא הדרך ללמד אותך איך להיות מה שהקב"ה מצפה ממך כראוי?
זה לא רק מילים או מהלכים לוגיים נפלאים, זה לא כמות עצומה של ידע שנעלם מעיני אחרים.
זה הרבה מעבר.

אני לא הצלחתי להבין למה זה הכל בשבילך.
מהפך זה מצוין, זה שלב ראשון בהתקדמות בריאה, ואשריך ממש.
רק תעצור רגע, תעשה חשבון נפש אמיתי, תשתמש בשכל כדי לשאול את עצמך 'למה' בנוגע לעצם החיים שלך, ותלך לרב שנאמן עליך ותכוון את עצמך כלפי שמייא.

עברי אנכי

ג. חושן משפט.. כדי ללמוד אותו כמו שצריך אי אפשר לבד, צריך כולל דיינות. זה לא אותו דבר...

להיות דיין.. למקרה ש.. לאיודע לאן יובילו החיים.. אבל אם אצטרך כסף.. אפשר לעבוד בזה.

ואגב, להיות דיין זה לימוד תורה.. כל העבודה שלך היא לפתוח ספרים ולהבין מה הם אומרים.

וכן, להיבחן על זה.

כולם נוהרים אליו... לא אכפת לי.. מה שכן - זה מאוד יכול לעזור לאנשים ותהיה בטוח שכל אחד שנוהרים אליו אנשים, גם אם הוא לא גדול הדור..עוזר. והוא מקיים מצוות חסד אדירה.

ב. שמע.. אתה אומר שאני צריך להנמיך את הגאווה.. אבל תראה איך אתה מדבר... 

אני מבין, זה פורום וזה הרעיון לבקש עזרה מאחרים, ותודה. אבל אתה שופט אותי בצורה ממש קריטית בלי לדעת כלום.... :-/

מקודם כשאמרת גאווה אז זרמתי איתך... אין לי אינטרס להגיד לך אתזה מול כולם. אבל...

אני מתנצל אם אתה נפגע, לא זו הכוונהנקדימון

אתה לא עונה על השאלות המהותיות, אני לא מוצא את הניסיון שלך בכיוון הזה, הדיון תמיד עובר לצד הפרקטי.
אני מנתח רק את מה שאני קורא מדבריך, ואני מאוד אשמח אם יש לך משהו להוסיף שישנה את כל התמונה. האינטרס שלי הוא בירור אמיתי.

כמו שאני רואה את זה, אתה צריך לדבר עם רב, לשם אני מכוון. זה הכל.
אתה מאוד חכם, ואני מכיר חברים כמוך מקרוב (יש לי חבר שעשה הפסקה עם התואר כדי להיות בישיבה גבוהה, והוא מתכנן להמשיך אחרי הצבא) ולכן אני מודע למודעות העצמית המאוד גבוהה שלך, אבל אתה עוד צעיר והחשיפה שלך והמפגש שלך עם מה שמכונה כאן 'תורה' (על פי תיאורים שלך) הם מאוד בוסריים ורגשיים (לפחות ככה עולה מהתיאור) וכדי להפוך את זה לאמירה ערכית אמיתית צריך מישהו עם ראיה תורנית רחבה.

אגב, שאלה כזו עמוקה וגדולה לשאול בפורומון של נוער וגיל ההתבגרות גם קצת מגלה לי טפח או שניים על הלך הרוח שלך. וזה חבל לי, כי אתה נשמע פוטנציאל גדול מאוד ב"ה.

ושוב, אני באמת מתנצל אם אתה נפגע, לא לזו הייתה כוונתי.

אה..עברי אנכי

עכשיו הבנתי אותך

שאלתי בפורום נוער וגיל ההתבגרות רק כדי לשאול מה לעשות עם ההורים...

אשריך על הכל.תפוז סיני
סתם הוספה של ישיבות חשובות תורניות.

מקור חיים
מצפה יריחו
ישלצ
נווה
הזורעים
החדשה של הרב דרוקמן
וכו'
ב"ה תלמיד שמבקש ללמוד תורה באופן מסיבי יש ישיבות בשפע כיום שמאפשרות את זה

יש מצב שגם נחלת ישראל.. נראה לי שגם.לב סדוק

נחלס חסידית, לא מתאימה לכולםלישועתך קיויתי
זה לא אומר שלא לומדים שם ברמה גבוההלב סדוק

אבל זה באמת לא נשמע הסגנון. צודק.

גם.תפוז סיני
יש עוד מן הסתם
מה זו החדשה של הרב דרוקמן?לישועתך קיויתי
תורת עציוןעמירם

ישיבה תורנית מאוד, יש לי חבר טוב מאוד שלמד שם

אכן ואכן ב"ה.נחמיה17

ותודה.

אח שלי למד בשבי חברון לצעירים-בוערת

לא רוצה לומר דבר רע על אף אחד- פשוט נראה לי פחות מתאים לסיגנון של @עברי הנכי.

זאת אחלה ישיבה, פשוט לפי מה שהוא תיאר על עצמו- אז לא נראלי שלו....

נשמה טהורהפועל במה

קודם כל, בעז''ה שירבו כמותך בישראל. שלכולם יהיה רצון עז וחשק לאהבת התורה.

שנית, הבנתי מדבריך כי הבעיה העיקרית היא ההורים. (תקן אותי אם אני טועה)

אם באמת רצונך כ''כ עז ללמוד תורה(וככה זה נשמע), אז כדאי שתלך להורים שלך ותסביר להם. את כל מה שצריך להסביר להם. 

הורים רוצים שיהיה לילד שלהם את הכי טוב בעולם.

אז תתפוס אותם פעם לשיחה רצינית, תסביר להם בכבוד כמובן את העניין. כמה אתה רוצה את זה, כמה זה יעשה לך טוב. 

ואני בטוח בעז''ה, שהם יבינו אותך וגם אם הם לא יסכימו איתך, הם יתמכו בך ויעזרו לך.

מקווה שעזרתי, אם צריך עוד משהו מוזמן באישי.

קצת בעייתיעברי אנכי

אמא שלי חזרה בתשובה.. כנראה שלא עד הסוף.

אבא שלי הוא בן אדם שקשה לו לקבל דעות אחרות ואנשים שלא מסכימים איתו (למשל - אם לי חם ולו נעים.. הוא יגיד שאני מדבר שטויות ולא ידליק מזגן... לאיודע..משו בסגנון)

אני אשתפן מלדבר איתם. ניסיתי לדבר פעם על משו דומה... השתפנתי

התשובה "לא" מאוד הגיונית.....

אין להם ערך ללימוד תורה.. (כאילו יש..ברור.. אבל לא מספיק) הייתי מקבל כל מוצ"ש צעקות על ללכת לפתור בגרות מתמ.

אבל ככה לא יקרה כלוםפועל במה

זה מפחיד. נכון.

אבל אם אתה באמת רוצה, אתה תתגבר על זה.

שכח מהמשפחה המורחבת! תסתכל על עצמך, על העתיד שלך! מה אתה עוד יכול להוסיף בעולם הזה!

ואל תשכח. כיבוד הורים מעל הכל. לא משנה מה.

לכ אני חושב שכדאי שתסביר להם. אחרת אין לך פתרון  אחר חוץ מלעשות משהו מאחורי הגב שלהם וזה כבר לא כיבוד הורים...

כמה זה קל לדבר באווירעברי אנכי

וכמה שזה קשה לבצע

):פועל במה

נכון.

אבל אין ברירה אחרת.

אם זה באמת חשוב לך אז תעשה את זה.

זה קשה, ואני בטוח שאתה ממש לא רוצה לעשות את זה.

אבל יש לך שתי אפשרויות...

או לדבר ולהיות מה שאתה רוצה,

או לא לדבר ואולי לא תהיה מי שאתה רוצה...

ושכחתי להוסיף משועברי אנכי

כל המשפחה המורחבת מכל הצדדים (למעט בני דודים של אבא) חילונים.

אמא חזרה בתשובה - ואחיות שלי אבא מגדירות את עצמן כמסורתיות

ככה שלמשל.. ללבוש חליפה ולגדל זקן לא בא בחשבון מבחינתם. ככה לא שיש לחץ חברתי, יש גם משפחתי.

ועוד משו ששכחתיעברי אנכי

כל פעם שההורים אמרו לי להתפלל ביחיד - לא הסכמתי. וב"ה התפללתי במניין (ייאי!!!) והגעתי לשיעור בזמן (קצת פחות ייאיקורץ)

תותח אתה(:פועל במה

וואי וואי.. ד' מרעיף עליך קשיים..נער גבעות מצוי

אבל אולי אתה צריך להיות גדול הדור!!! יהיו  לך עוד קשיים, וזה יהיה קשה, וכואב, אבל בבקשה!! אני מוכן להקדיש לך מלימודיי, להתפלל עליך. אבל ממש ממש בבקשה! אל תוותר! אנחנו ממש צריכים תלמידי חכמים!!

וואי אשרייך לגמרי!לב סדוק

אני לא כ"כ יודעת מה להגיד לך..

אבל סתם סיפור על אבא שלי שאולי יעזור:

אבא שלי חכם. ממש. אולי לא כמוך, אבל חכם.

וההורים שלו גם בעד ישיבה תיכונית, והוא עשה פיזיקה, ומחשבים, וחמש- חמש, כי ההורים שלו חייבו אותו.(יכול להיות שהוא גם היה בעד על דעת עצמו.. לא יודעת)

ואז הוא המשיך להסדר(זה כי הוא בעד צבא) ולמד שם כמה שנים.

אח"כ הוא התחתן ואז למד בכולל דיינות ממש נחשב ורציני, למד לרבנות, חינך בישיבה תיכונית, הוציא ספר פירושים כזה, היה ראש של כולל קטן ובמקביל(שזה מה שהוא עכשיו) ר"מ בישיבת הסדר.

קיצור, מה רציתי להגיד?

יכול להיות שעכשיו אפשר כן להקשיב להורים- במידה.

כי להורים שלך חשוב מאוד הלימודי חול, והם מרגישים שהלימודי קודש באים על חשבון זה.

אז אולי להראות להם שזה לא בא על חשבון זה. שאת הקודש אתה עושה על חשבון שעות פנאי שלך.

ובאופן כללי- לעשות הכל כתהליך.

ובהידברות עם ההורים.

נניח בתור התחלה לעבור לישיבה תיכונית שמשקיעה יותר בקודש מבחול- עושים בגרות אבל לא משהו רציני. אחרי שתסיים בגרויות נגיד לעבור לישיבה קטנה\ ישר להתחיל ישיבה גבוהה(אני מכירה כמה שעשו את זה..)

ובמקביל לדבר עם ההורים, לנסות להסביר.

ובקשר לצבא- עד אז תהיה ברשות עצמך.

תוכל לא להתגייס.

מקווה שלא אמרתי סתם דברים לא קשורים כי אני לא מכירה את עולם הישיבות..

ה' שמח בך!

תודהעברי אנכי

רואים שאבא שלך רציני... שכוייח עצום לו!

כולל דיינות זה חלום.

לגבי הצבא - אם באלך.. תקראי מה כתבתי בדו שיח שלי עם נחמיה17. הדעה שלי לא הייתה ככ ברורה.

אני לא נגד ואני בטוח שצהל זו מצוה ענקיתתתתתתתתתתתתתתת

וכנראה שאני לא אעבור בצפר.

ועוד משהועברי אנכי

זה לא שלהורים שלי אכפת מלימודי חול...

הם פשוט מפחדים שאני אשב אלמד כל היום. זהו.

שאלה, יש לך אחים בעניין? מליצי יושר?לישועתך קיויתי
אממ..עברי אנכי

אחות גדולה בת 21, תואר ראשון במתמ ותואר שני בפיזיקה.

אחות קטנה... ממש לא חזקה מבחינה דתית.

אח קטן. מתחיל כיתה ז. לא ככ בקטע

אני חייב לומר שיש לי בעיה דומהלישועתך קיויתי
אם כי לצערי אני פחות מתמיד וצדיק ממך...
אבל מצד שני הורי גם יותר וותרנים.
בא לי לומר פחד מוצדקנחמיה17

כי באמת צריך לדעת להתגדל בתורה עם בריאות נפשית.

התייעצות!!! התייעצות!!!

עם מי???? אין לי! מי יבין אותי???עברי אנכי

רוצה לדבר עם רב?פועל במה

איזה רב??עברי אנכי

איזה אתה רוצה?פועל במה

הרב אבינר

הרב שמואל אליהו

הרב יהושע שפירא

הרב יוני לביא

ועוד רבים.

אממעברי אנכי

איך להשיג אותם???

הרב שמואל אליהו גדול הדור - מה הוא יהיה חבר שלי שישמע את כל ההתבכיינות שלי על ההורים???

ויש גם את הקטע של צהל... הם אולי כנראה לא ככ באותה עמדה כמו שלי...

נגיד הרב יוני לביאנחמיה17

הוא מכיר את עולם התורה אבל הוא איש חינוך.

שמע צריך איש חינוך רצוי שיהיה גם רב. ודתי- חובה שיהיה.

שלחתי לו פעם שאלה.. ענה אחרי שבועיים.עברי אנכי

הוא עסוק כמו לאיודע מה...עוד סיפור על הגב שלו...

אז לב אבות...נחמיה17

וכן. בטח עוד סיפור!

מה. ככה זה מחנך הוא ברוב טובו מטה אוזן עם נסיונו.

הנה, לדוג'-

התקשר אליו!

חבר'ה.. אני חייב לומר משהו..עברי אנכי

אתם פתאום מחזיקים ממני ככ הרבה..

אבל עבודת ה זה לא רק ללמוד תורה

יש לי ככ הרבה להשתפר. יותר מידי בכמעט כל דבר. אני עושה דברים שכשאני מסתכל אחורה אני נגעל מעצמי ועושה אותם כל פעם מחדש.

היו לי בעבר מספיק בעיות של ביטחון עצמי (בעיקר כי הייתי ה-חננה של היסודי.. לא היו חברים וזה...)

אז תורידו רמה.. 'אני' לא כזה חשוב.

כל אחד שקורא את ההודעה הזאת יכול להיות יותר טוב ממני פי 100 ככ בקלות!!!!

חבר'ה, עוד שאול המלך יצא לנו כאןלישועתך קיויתי
"הלוא אם קטן אתה בעיניך..."
טוב נמשיך מחרעברי אנכי

לא ממש לא!!נער גבעות מצוי

שלח לו הודעה אם אתה יכול לדבר איתו בשיחה על הנושא הזה.. לרוב הוא ימצא לך זמן. סמוך עלי!

..פועל במה

הרב שלמה אבינר- 0523653028

הרב שמואל אליהו- 0523742112

הרב יוני לביא- 0546702313

אל תסמס. תתקשר. יש להם את כל הזמן שתצטרך.

אל תפחדפועל במה

אנחנו מאחוריך!

עולם התורה מאחוריך!

הרב שמואל אליהו ישמע.לב סדוק

אולי אפשר לקבוע פגישה- תתקשר ללשכה.

או לנסות לתפוס אותו אחרי איזה שיעור.

אני חושבת שהרב הושע שפירא מתאים ממש.

הרב יהושע שפירא- 0544530951

אני בכלל דרומי... עד צפת...עברי אנכי

הוא מעביר שיעורים בכל הארץ.לב סדוק

חוץ מזה שזה שווה את זה- אם אתה אכן מתחבר לדרך שלו וזה באמת הרב שלך.

הוא לא בדיוק הרב שליעברי אנכי

זה הרב מאזוז... אבל אני מאוד מעריך את הרב אליהו. אני מודע 'טיפה' לכמה שהוא גדול...

פסדר, מותר שיהיה כמה רבנים.לב סדוק

אולי תדבר איתו בטלפון..

פשוט להתקשר?עברי אנכי

לאלאלא.. אני לא מסוגל.

זה תכלס הרב שמואל אליהו. שמדבר איתי. ומקדיש לי מהזמן שלו.

אינמצב....דיברתי חצי דקה עם הרב אלבז ורעדתי כולי....

כןפועל במה

תעשה את זה.

זה מלחיץ, אבל אתה תתגבר על זה.

אינמצב!עברי אנכי

שהרב אליהו יבזבז את הזמן שלו בשבילי?!?!

אין מצב!!!

אני עומד להתעלף בשיחה אם הוא עונה.

בזבוז זמן?!פועל במה

לזה אתה קורה בזבוז זמן?!

יש פה תלמיד חכם על הפרק!!!

זה לא צחוק!

תקרא את ההודעה שכתבתיעברי אנכי

קוראים לה "חבר'ה.. אני חייב לומר משהו..."

הבנתי שאני כמעט הבת היחידה פה...בוערת

קורץ אבל חשוב לי לומר שתי דברים (מקווה שלא יצא ארוך):

א. גם לי קורה שכשאני מנסה לעשות דברים טובים ונכונים יש קשיים- ההורים שלי מבחינה דתית חזקים מאוד, אל לדוג' שאני רוצה ללכת לוותיקין בכותל- אני צריכה שהם יקפיצו אותי בבוקר או למצוא מקום קרוב לישון בו... דבר שהם לא אוהבים ולכן, לפעמים יוצא שהוותיקין גובל קצת על כיבוד אב ואם. אבל לא באתי לדבר על עצמיחיוך רציתי לתת דוגמא על קשיים שצצים בדרך הנכונה... אן לי את זה בכ"כ מסודר- אבל מהיתקלות במצב הזה כמה פעמים- הבנתי שככה זה, ככל שאנחינו מנסים להיות יותר טובים, ככה יש יותר קשיים. כמו בגאולה- ככל שיותר מתקרבים לבית המקדש- ככה יש יותר מניעים כנגד. זה בעצם הכנה לחיים, ומראה לנו ונותן לנו ראיה ומחשבה של באמת למה אני רוצה להיות צדיק, טהור וכו'... (אוכל להרחיב במסר- אם זה בסדר מבחינתך....)

ב. לגבי הרב שמואל אליהו- ( שבאמת אן כמוהו והוא גדול הדור ות"ח עצום) אז יצא לי לדבר איתו כמה פעמים לדקה, ושתדע שכמו אביו זצוק"ל- יש לו סבלנות לכל אחד ואחד. במיוחד לאנשים עם שאיפות ועשיות כמוך. נראלי שכדאי לך או לתפוס אותו אחרי שיעור- (תראה שהוא לא ממהר מדי, כי אז רק תדבר איתו בלי להשיג את כל המטרה...) או שנראלי כדאי להתקשר ללשכה/ למזכיר שלו לשאול מתי אפשר להיתקשר אלו- לעשות שיחה ארוכה, עם תוכן, וכו... או לקבוע פגישה (נראלי שאפשר גם בירושלים, ובעוד כמה מקומות חוץ מצפת...)

ולידע כללי- הוא וילדו עשו צבא (הוא בעד), ממה שזכור לי. אך כמובן שמי שיש לו עתיד בתורה- (ומאיך שאני מכירה אותו- אז זה גם דעתו) כדאי שימשיך לדבוק בלימוד...  

גם לי זה היה ככה פעם עם הרב אבינרasd100

צריך להתרגל לזה, תדמיין מה היו הראשונים לעומתם... ועוד דורות לפני בכלל..

אני בטוח שהרב שמואל אליהו יהיה שמח לדבר איתך, צריך עזות דקדושה

התקשרת לרב אבינר???עברי אנכי

תאמין לי...asd100

בפעם הראשונה מרוב לחץ נתתי לחבר שלי לדבר ואני הרשבתי ברמקול ואחרי זה חבר שלי צחק עליי כל היום...

יש יצה''ר כזה שמונע ממך לקיים דברים שצריך ומתלבש ביר''ש ויראת ת''ח וכיו''ב. צריך ממש עזות דקדושה להתגבר על זה, זה אחד היצרים הכי קשים

(סתם דרך אגב אני חושבת שהרב שמואל אליהו לא עשה צבא)לב סדוק

מה שבטוח, לא נראה לי שהוא יגיד לך מה לעשות לגמרי. כאילו תעשה צבא או אל תעשה.

אם זה השאיפה שלך לא בהכרח שהוא יתנגד.

אני לא גר בעיר. גר במושב....עברי אנכי

קצת יהיה לי קשה להגיע לשיעור שלו

כן, הוא ישמע אותךנקדימון
הרב שמואל אליהו הוא זהב טהור.
הגדולה האמיתית שלו, זה היכולת לראות גם את הקטנים. רק לצלצל למזכירות הלשכה שלו ולקבוע פגישה, זה עד כדי כך קל.
ובעניין צה"ל, אתה נשמע לי מספיק חכם כדי להתמודד עם הדעה שהוא יציג בעניין הזה. אתה לא מוכרח להסכים, אבל אין מניעה שתתנגד או שתסכים, בסוף אלה החיים שלך.
ואל תשכח שהוא לא קובע לך מה לעשות, הוא פשוט רואה מנקודת מבט כוללת יותר וממילא יכול לייעץ לך בלי נטיות אישיות.
לך על זה.
רב. הכי טוב.לב סדוק

כן.. אבל מי? איך?עברי אנכי

אם לא שמת לב- כולם נתנו לך מספרים ושמות של רבנים... אז:בוערת

א. צריך טיפה אומץ (לא יודעת אם לקרוא לזה כככה- כי זה לא משו מפחיד....) ועזות דקדושה, ולהכין את הדברים מראש בצורה שתבהיר ותסביר את עצמך הכי טוב. 

אולי כדאי פשוט לכתוב מכתב- ואז יש שתי אופציות- או להביא לו את זה אחרי שיעור, או לשלוח לו באיימל- אז יש סיכוי שהוא יענה לך יותר באריכות ובצורה בהירה ומובנת....

ב. ובאמת שאני ממליצה על הגאון הרב שמואל אליהו ( ולא סתם). באמת כמו שאמרו אז אחת מיני רבות הגדולות שלו- זה לתת כבוד ויחס לקטנים, ולאנשים כמוך עם שאיפות גדולות. הכי טוב נראלי שתשלך לו איימל... ותזכור שרב זה בגדול- לעזור לציבור, אז כמו שאתה רוצה בעתיד לעזור לציבור קדוש. כככה אתה צריך עכשו עזרה, יעוץ, והכוונה מרב קדוש!

בהצלחה!!!!!

הי, אימייל זה רעיון!לב סדוק

זה כאילו שניה אחת שאתה לוחץ על שלח וזהו.. לא כל דקה בשיחה..

וגם יש לך זמן מראש לתכנן מה תכתוב..

חשבתי פעם על הרב אלבזעברי אנכי

אבל עד שהוא ישמע את כל הסיפור.. נראלי זה מסתם לבטל את גדול הדור מללמוד תורה

(אתה מגזים)נחמיה17

ואע"פ שלרב אלבז יש נסיון עם חזב"ת וכד' (חזב"ת= חוזר בתשובה)

עדיין אני חושב שהוא דוקא דמות שלא כדאי.

אם אתה רוצה אני יכול להביא לך הרבה מספרים.

כן... אני יודע.. הוא לא מתאים לזה.עברי אנכי

רב משמש לכאלה מקרים.תפוז סיני
הוא ישמח לשמוע את הסיפור שלך ולעזור
טוב חבר'ה...עברי אנכי

נמשיך מחר? תהיו עקביים פה. אתם חכמים. אולי בע"ה תעזרו לי. תודה.

אשרייך צדיקאנ"ש דשכם
תמשיך ללמוד דבר עם השי"ת תלמד חסידות אתה בדרך הנכונה (גם אם לא תלמד חסידות ) העיקר ללמוד בשביל לעשות נחת רוח להשי"ת ולעבוד אותו , ולא על מנת להיות רב אלא שהלימוד יהיה מאהבה לה לתורה וכל השאר יבוא בהמשך אתה מוזמן להתייעץ
ווווווואו . אתה צדיק!!א"י לעמ'י
אשריך. אשריך. אשריך. ווואו .
ככ רוצה לחיות חיי קדושה, חיי תורה, חיי אמת!
ד' יברך אותך. אמן.
מציעה לך כמה דברים-
א. לנסות לומר את מה שאתה מרגיש להורים שלך. בעדינות. ובלי הטפות מוסר.
ב. אם הם עדיין ממשיכים להתעקש תנסה לעשות אתזה בחלוקה, אבל שהרוב יהיה שלך.
אתה ככ צדיק! ריגשת אותי .
ישיבה קטנהנשמה תועהאחרונה
תעבור לישיבה קטנה דתית לאומית ובא לציון גואל
וגם, תודה רבהלישועתך קיויתי
אשריך צדיק, אבלמשתדל...

נראה לי שהרצון שלך עשה מהפך לקדושה ורוחניות והוא סוחף אותך ממש חזק ללימוד אינטנסיבי...

אבל תיזהר מאוד מאוד.

יש לנו עוד חלקים בנפש חוץ מהרצון. ויכול להיות שיווצר פער בין היכולת שלך לרצון שלך, הלב דוהר קדימה, אבל המעשים והקישור העמוק מפגרים מאחור- כנראה שכל התחושות העילאיות האלו ידעכו יום אחד, שיהיה לך "משבר".

אולי זה נשמע לך "ותרני" ו"קלישאות של מזרוחניקים" אבל זה נכון. א"א להתחיל לנסוע על הילוך חמישי...

אני מכיר את זה מנסיון אישי: מפגש עם התורה, טעימה של דבקות ותחושה של "וואו", הלב שלך בטח "מפרפר" כשאתה לומד, אתה מרגיש רוחניות. אני נהייתי קיצוני ללימוד תורה, בלי פשרות, בלי להתגייס, חברים שלי ישנו בשבת בצהריים אבל זה ביטול תורה אז אני לא ישנתי. לפני החורף של השישית הייתי מאושר שיש לי חורף שלם ללמוד. אבל באיזשהו שלב הפרקטיקה ניצחה והייתי במשבר. למדתי בלי "הרגשת וואו", ולאט לאט הלימוד התבסס על כפייה עצמית וכבר לא הצלחתי ללמוד כמעט. הרגש הוא מנוע חזק והוא לקח אותי רחוק בלי לעצור לתדלק. ב"ה התגברתי לאט לאט ובניתי את עצמי מחדש. ביסודיות.

(במבט לאחור ברור שזה היה טוב- נגעתי בעננים, נפלתי, ועכשיו אני מטפס בתחתית ההר כי אני מכיר את הטעם המתוק שלהם...) 

אבל אנחנו לא רוצים שזה יקרה לך! יש בך יכולות אדירות, רק כדאי לפתח אותם ביסודיות... כמו כולם, ממליץ לך להתייעץ עם איש חינוך- זה פאדיחה אבל זה מה שקוב"ה רוצה ממך...

גם ממליץ לך ללמוד כמה פסקאות מאורות התשובה של הרב קוק: פרק יג, פסקה י. ופרק יד, פסקאות ב ו-יח.

בהצלחה אח שלי נשמה יקרה

אני התחלתי לאט לאטעברי אנכי

שמע.. אצה אולי קורא הכל ככה.

אבל התחלתי לאט לאט. ואני ממשיך לאט לאט. ואני לא מוסיף משו כבד כי אני עוד לא מוכן...

אני יודע.,.

אז שיהיה לך בהצלחה, ו...תיזהר...משתדל...

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך