תעשו טובה אל תקפצו עליי,הי.

אבל אני חייבת לפרוק!!!

נמאס שאנשים כל היום בוכים שנמאס להם מהחיים והם רוצים להתאבד וכו' וכו'... זה פשוט נמאס!!!!! וחשבתי על זה שכבר אין שום ערך לבן אדם שעצוב..לבן אדם שדיכאוני..כי כבר כל בנאדם שני שקצת מודאג מרשה לעצמו להיקרא בדיכאון נפשי עמוק..וכו'וכו'.

תבינו,בילבלנו את כל ההגדרות של מילים!!! ורוב האנשים שבטוחים שהם בדיכאון,זה כאלה(רובם! אני לא מדברת ספציפי לאף אחד!!!)שנוח להם לומר את זה!!פשוט בגלל שזה ניהיה הסלנג.."יואו איך שאני בדיכאון" מעיין משפטים כאלה יוצאים מהפה שלנו לפחות פעם בשבוע...

יום אחד הייתי די שמחה אבל לא קרה משהו מיוחד פשוט הייתי שמחה, ומישהי באה אליי ועושה לי,מה קרה, מה הריגושים? הייתי בשוק! כאילו מה?!בנאדם כבר לא יכול ליהיות בטבע שלו שמח? השיגרה הפכה לכך שהבני-אדם עם פנים די נפולות ושיש מישהו שקצת מעלה חיוך על פניו זה כבר כאילו הוא הבנאדם הכי מאושר בעולם...

די הקצנתי ת'דברים,אבל באמת,תחשבו על זה שניה,שאוליי אנשים מרשים לעצמם ליפול לעצבויות בגלל שזה הפך ליהיות השגרה..

עד כה,זה הדיעה שלי בעיניין,אשמח לתגובות..

מסכימה איתך לחלוטין..פעימה

בס"ד

[אבל כמו שאמרת- די הקצנת..]

בכ"מ- צריך לראות מה בנאדם יכול לעשות נגד זה.
נגד ההתפסות לשגרה.

מסכים איתך 100%אנונימי (פותח)
את צודקת גם מעבר לזה!!!נצח לנצח!!!

למה להיות עצוב???

אני באמת לא מבינה???!!!

החיים כ"כ יפים!

כשאדם שמח הוא באמת מקרין רק 'טוב'... וכשהוא עצוב.. כל הסביבה שלו 'סובלת' מיזה!

לא ממש מסכיםהרועה
אנשים היום באמת חסרי משמעות פעם לא היה למה ליפול לשם והיה יצר הישרדות שידע שאם תיפול לשם לא תוכל להתקיים ולכן היום זה נפוץ יותר.
וואי! ברוך מחיה מתים!רחלקה
כבר מותר בשם ומלכות? ;)
[אני אחפש כמה הודעות שלך יש שהן לא ניצלו"ש.]פעימה

בס"ד

כדי שאנל'א אנצל"ש כמו גדוליממני-

לא הבנתי ולו מילה אחת ממה ש'הרועה' כתב. אשמח להסברים בעברית..

ממאנונימי (פותח)

כשאני עצובה..זה לא בכוונה...מה את חושבת? שכשמישהו אומר שהוא בדיכאון הוא רוצה את זה?

אני אישית כל היום במאבקים לנסות לשמוח...אבל לא הולך...

אוליי...אנונימי (פותח)
אוליי המשמעות של המילה עצמה זה לא מה שאנחנו מכנים "דיכאון" אבל באמת אני חושבת שאים אנשים משחררים את הרגשות שלהם זכותם.  באמת לא מבינה ממה נמאס לך???
מסכימה איתך.~~אני~~
ול-הי: תזכרי שלא כולם אופטימיים וקלילים כמוך. יש אנשים שהרבה יותר קשה להם להתגבר על כל מיני קשיים. ולעמים יש אנשים שמה שלהם קשה, לך נראה כמו שטויות. לכל אחד יש את שק הצרות שלו שאיתו הוא צריך להתמודד, ולכל אחד יש גם כוחות. יש דברים שאנשים אחרים יכנסו מזה לדיכאון ואת תצחקי מזה.. מה שאני מנסה להגיד זה, שאת לא יכולה להגיד שהאנשים לא אמורים להיות עצובים, כי אין מה לעשות, יש גם דברים קשים בחיים. ו "אל תדון אדם, עד שתגיע למקומו". אינך יכולה לדעת מה עובר על כל אדם.

דברי נצח לנצח:
למה להיות עצוב???

אני באמת לא מבינה???!!!

החיים כ"כ יפים!

כשאדם שמח הוא באמת מקרין רק 'טוב'... וכשהוא עצוב.. כל הסביבה שלו 'סובלת' מיזה!

למה להיות עצוב? שאלה טובה.
הצחקת אותי.
החיים יפים? נכון, אבל אדם במצב של דיכאון מאוד קשה לו לחשוב על זה. ואת לא יכולה לצפות מאנשים לחשוב ככה, כי את לא יכולה לדעת מה עובר עליהם.
התכוונתי שאני מסכימה עם 'הלב השקט'. אי אפשר לדון א~~אני~~
תמצאי גם תמצאי.רחלקה
יש פורומים שמותר לנצל"ש בהם, ויש כאלה שאסור.
מעניין איפה אסור..פעימה
חצופה!!רחלקה

זה לא נכון.

תלוי אם הפורום חברתי או ענייני.

אני חושב...שכונדי

בס"ד

יש אנשים שאומרים שהם בדיכאון, אולי זה המקום היחיד שבו הם יכולים לפתוח את הפה ולהגיד?, אולי הם בכוונה אומרים את זה כאן בפורום, כדי לקבל יחס, ואז לקבל חום ואהבה מהאנשים שנמצאים כאן בפורום, ואח"כ אנשים כאלה חוזרים לעצמם או לפחות לחלק ממה שהם היו. לכן אני חושב שמי שרע לו באמת שיקום ויאמר ויקבל מה שמגיע לו, הרי אני מאמין שאין כאן אחד בפורום הרי שמפריע לו לעזור לחבר שלו (או לפחות עוד אדם מישראל), לא יקרה כלום גם אם באמת לא מגיע לו..

נ.ב:לאלה שרוצים צומי אז תגידו שהם רוצים צומי. כי כמו ש'הי' כתבה זה הפך לכמו סלנג כזה שכל אחד אומר את ז וזה משפיע על אחרים, אז אולי גם אלה שכותבים תחשבו באמת מה לכתוב שכך תעזרו לכם וגם תעזרו לאחרים שלא יושפעו מזה..

בהצלחה!!

השאלה היא-פעימה

בס"ד

למה הדרך שלהם למשיכת צומי, חום ואהבה וגו' זה ע"י להכנס לעצבות/דכאון וכד'..?

למה אם הם רוצים תשומת לב- הם לא יכולים לכתוב איזה משהו יפה וכולם יגידו 'איזה יופי'?
הרי לכל אחד יש את הכשרון שלו שבעזרתו הוא מושך את הצומי שלו..
אם זה כתיבה/ציור/חשיבה וכד'..

למה פתאום, בזמן האחרון, כולם[בעולם הכללי. לאוו דווקא כאן-בפורום] התחילו להתלבש על העצבות כשיטה לצומי??

או במילים אחרות:פעימה

בס"ד

תלוי איפה ישלי כוח לחשוב ולהיות רצינית..

;)

איזה שחיתויות הולכות עם המנהלים כאן.. זה משו!

הסברהרועה

אנשים היום מדוכאים יותר בגלל שתי סיבות:

א. החיים היום הם בלי משמעות, המטרה שלנו מסתכמת בלהרויח כסף או\ו להתפרסם יש אנשים שנמאס להם מזה ואז או שהם חופרים מתחת לאדמה למצוא משמעות משהו כמו "להציל את הצ'יוואווה הדרום קוראנית" שכלנו מסכימים שזה מטרה נעלה ויש אנשים שנשארים בלי מטרה ואז נופלים לדיכאון (כל זה באנשים בלי המטרה הגדולה של "ה' ימלוך לעולם ועד").

ב. לאנשים יש זמן להיות מדוכאים, פעם אם מישהו היה בדיכאון הוא היה מת מרעב או מקור ולכן הגוף לא נתן לא להיות בדיכאון ולמעט האנשים שכן הם פשוט מתו ואז הם כבר לא היו בדיכאון אלא לא היו בכללן. 

אם לא הובנתי אשמח לפרט יותר.

עדין לא..הרועה
כשאני אפסיק לקדוח מחום חובה לברך בשם ומלכות.
הרועה- הפעם אתה טועה!נצח לנצח!!!

אנשים היום ממש אבל ממש לא חסרי משמעות!

דווקא היום לאנשים.. יש המון תפקיד.. רק צריך למצוא אותו ולמצות אותו עד הסוף!

נראלי, שאין ביניכם ויכוח כ"כ...אחד מאלף

בס"ד

יש לאנשים תפקיד. לכל דבר בעולם יש מטרה. ק"ו שלאדם, נזר הבריאה, יש אחת כזאת.

הבעיה היא, שהיום אנשים חדלו מלחפש את המטרה האמיתית לחיים.

נצח, את אומרת שיש מטרה. והרועה אומר שהיא לא מעניינת את האנשים היום.

---

האמת היא, שאפשר להתווכח על זה. מומחים למיניהם ידברו על "פוסט מודרניזם" ודומיו...

טוב.. יש מצב.. אתה צודק!נצח לנצח!!!

אני מסכימה שאנשים היום פשוט לא מנסים למצוא את המטרות.. הם חיים בשביל הנאה..

לא בשביל התקדמות..

הם חיים כי.. "הם קמו שוב בבוקר"

TNT- זה לא כולם- שהמצב רע..

חבר'ה פה פשוט מכניסים בכוח לדיכאון!! למה שוב ושוב לדבר על עצבות?!

כי זה הכי in..פעימה

בס"ד

נו, ב'מת, כמה זמרים[לדוג'] היום מדברים על שמחה[ולא מדובר על המוזיקה הדתית, טוב?]

0. [אלא אם כן מחשיבים את השיר 'שמחה' של הלהקת בנים הזאת{איך קורימלהם?}..]

וכל השירה שנכתבת היא דכאונית ועצובה..
אז אם כולם עושים ככה למה לא להיות כמו כולם ולא לדבר על עצבות, דכאון, כמה רע לי?!

מאוד לגיטימי, לא?

אחד מאלף אני חושש שאתה קצת טועה..הרועה

כלל ראשון אני תמיד טועה ונצח לנצח צריכה רק להסביר לי את זה.

בקשר להסבר שלך אתה בהחלט צודק.

בוא'נה אני כזה מסכים איתך<^TNT^>

למה אצל כולם המצב הטיבעי זה רע

למה זה לא כמו שמצב רוח רע זה חד פעמי  

למה לא כולם במצב רוח רגיל של או דיכאון או באמצע...

וואלה זה נכון!!knight
לא מסכימה איתך ש'זה המצב הטבעי שלנו'.פעימה

בס"ד

המצב הטבעי של זה שמחה[ראו תינוקות- מודל הטבעיות- שמחים ומאושרים.].

העניין הוא שהעולם הכניס את עצמו לעצבות.

יש מצביםננסי
לצערנו, שמחה לא באה בקלות לכל אחד.  לפעמים יש מצב קשה בבית.  לפעמים יש קשיים בלימודים.  לפעמים יש בעיות בחברה, שכול במשפחה,  דמוי עצמי נמוך וכל מיני דברים אחרים שמעציבים את האדם.  אנשים שמתמודדים עם דברים כאלה צריכים לעבוד קצת יותר בכדי לשמוח.  מי שהחיים לא מציקים לו באופן מיוחד קשה להם להבין שמישהוא יכול להיות באמת עצוב.  תנסו לקבל גם את האנשים העצובים ולסייע להם כמו שבדרך כלל אתם עושים.
לא מדוייקשלומיbn

ברור שאנשים נופלים היום לעצבות יותר מהר אבל לדעתי זה בעיקר בגלל שהם לא מוציאים את הכוחות שלהם זאת אומרת נגיד בן אדם מתאים לו לנגן וקצת ללמוד אבל בגלל הבגרויות הוא לא מנגן והכוחות נפש שלו כלואים ואז הוא ניהייה  בבאסה (וגם לא לומד) או שהוא כל היום על המחשב ולא מתרענן ולא עושה מה שבאמת צריך לעשות אלא סתם נגרר לשטויות.חוצמזהואין ספק שכשדבר הופך לנורמה אנשים מרשים לעצמם לעשות את זה בקלות אבל איך זה הפך לנורמה דווקא עכשיו זה מה שאמרתי לעיל

יש חוברות בנושא שמחה לחודשאדרgross
של "בשביל הנשמה"- ניתן להשיג ב'מרכז הרב' או בישל"צ
..להבת-כוח
אפשר גם לקנות בתחנה המרכזית
ויש גם באולפנות ובישיבות..יעל =)אחרונה

בע"ה

בקשר לנושא השרשור:
יש אנשים שצריכים לפרוק את מה שהם רגישים בזמן האחרון ובגלל שהפורום הזה הוא מקום שפורקים בו את הרגשות ומבקשים עזרה - הם כותבים את זה כאן...
למרות שיש כאן הרבה שרשורים שמתארים בדיוק את מה שהם מרגישים, הם רוצים גם לתאר את התחושה שלהם, לפרוק ולקבל עצה דווקא בשירשור שלהם כי הם רוצים תשומת לב אליהם, להרגיש שאנשים רוצים לעזור להם, שאיכפת לאנשים מהם.. זה נותן הרגשה טובה.. אז למה לדכא את האנשם שרוצים יחס אישי..? אם הם רוצים לפרוק, רוצים שנעזור להם - בכיף! יכול להיות שאתם רואים בבעיות של כולם אותו הדבר, אבל מי שפותח שרשור חדש רואה את הבעי'ה שלו שונה מהבעי'ה של קודמו ורוצה יחס שונה לבעי'ה שלו..

נראלי שהדור שלנו בעצבות:
א'.  בגלל כל הטכנולוגי'ה המפותחת שיש, מעדיפים להסתגר בבית במקום לצאת, לתרום ולפעול ואז מרגישים שלחי'ים אן ערך. ש'אני בכל מקרה לא תורמ\ת בעולם, אז מה הבעי'ה שאני לא אהי'ה פה? זה בכ"מ לא יש כלום לאף אחד'. ואז נכנסים לדיכאון...

ב'. בגלל שזה עכשיו באופנה להרגיש כאילו הכל רע וליפול לעצבות, אנשים מסכימים לעצמם ליפול לעצבות בגלל כל דבר קטן שקורה להם.. בזמן האחרון אנחנו נותנים חשיבות גדולה מדי לדברים הרעים (גם אם יש כ"כ הרבה טוב, רואים דווקא את הרע..), וככה יוצרים לעצמנו את הבאסה..

ג'. העצבות שואבת לתוכה כ"כ חזק.. לפעמים אנחנו מסכימים לעצמנו להיות עצובים רק קצת ומוצאים את עצמנו אחרי שבוע שקועים כ"כ עמוק בתוך העצב עד שלא רואים את האור שבקצה המנהרה... אז תעשו לעצמכם טובה - כשאתם מרגישים כאילו אתם קצת בבאסה, אל תתנו לזה להמשיך. תנסו בכל דרך לשמוח קצת. עדיף להפגש עם חברים, להשתגע ולהתחרפן קצת ופשוט לעשות כל דבר שישכיח ממך את הבאסה...

'משנכנס אדר מרבין בשמחה', חברים!!! הגיע הזמן לנסות להיות קצת יותר שמחים.. נכון, זה לפעמים ממש קשה, אבל לפחות לנסות.. ב"הצלחה!

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך