וגם אני נרתעתי מפנימיות בכל גיל (דווקא ההורים שלי לא).
קודם כל, פנימיה זה לגמרי עניין של מנטליות.
אצל משפחה אחת זה המשך טבעי ונורמאלי. הסבא והסבתא היו בפנימיה, ההורים היו וגם הנכדים ממשיכים.....
לפעמים זה עוד המשך לבית ילדים של הקיבוץ....

במשפחה אחרת אין מצב לפנימיה, זה נשמע יותר כמו בית יתומים ומתאים רק למקרי רווחה (שאגב בציבור החילוני זו המנטליות ברב מוחלט של המשפחות).
אם הורייך משתייכים לסוג השני, הייתי מרפה מעניין הפנימיה אבל כן מנסה להסביר בנועם על הרצון למעבר לאולפנה אחרת שיותר מתאימה חברתית.
אגב, אני עצמי למדתי גם במקום שנשמע דומה מה שכן, לא הייתי דוסית יחידה אבל רב מוחלט של הבנות היו מסורתיות ובאמת הייתי שונה חברתית . מה שכן לא הייתי לבד והיו עוד בנות שדומות לי ובמילא האוכלוסיה הייתה מגוונת.
כך שאני יכולה ממש להבין אותך.....
מה שחשוב זה לעשות את השיחה בנועם. לא רק לדבר אלא גם להקשיב ולשמוע את ההורים.
מה שכן, תחשבי אם באמת יש אולפנה בסביבה שתהיה טובה חך יותר משמעותית. אם לא, לא כדאי להתווכח על זה לדעתי.
אגב, לי, מבחינה חברתית דווקא היה הרבה הרבה יותר קל מכיתה י' בערך (כבר היה שיפור ב-ט').
בחברת בנות (בניגוד לבנים) בכיתה ט' לרב יש יותר קבלה והכלה והלחץ החברתי יורד מה שמאד מאד מקל. בכיתה י' זה כבר ממש משמעותי.
בתקופתי, נקודתית, היה עוד עניין, כניסת האינטרנט לבתים, עם כל השלילי שבזה יאמר לזכותו של האינטרנט שהוא הכניס מאד את התרבות יהודית ועזר מאד בפיתוחה ובהפצתה.
חברתית זה עזר לי מאד, כבר הייתי הרבה פחות עוף מוזר, כבר נהייתה גישה נוחה ל"חברה" ול"תרבות" שלי. גם עם גישה "דרך מסך".
אני עוד זוכרת שבסוף יסודי- ששם היינו רק 2 דוסיות בכיתה, הרבה פחות מבחטיבה/ תיכון (לפני עידן האינטרנט בכל בית) בנות בכיתה ניסו להבין אם אני חרדית או דתית או מה בכלל ענייני בעולם (ואני והמשפחה שלי הכי דתיים לאומיים קלאסיים שיש).
עוד נקודה משמעותית, זה העניין הכספי, פנימיה זה סיפור יקר מאד אבל מ--א--ד. לכן לדעתי כדאי לרדת מהעניין אם משפחתך מהסוג השני.
מה שכן, גם ברגע שמוציאים מהאזור רישום (אם הבנתי נכון את עכשיו בעירוני- אזור הרישום שלך) ושולחים לאולפנה שהיא פרטית חלקית או אפילו לא פרטית אבל ברשות אחרת זה עולה לא מעט אבל סביר יותר (יש גם הוצאה על הנסיעות שאין עליהן החזר).
לכן, לדעתי כדאי לשקול אם יש אולפנה בסביבתך שבה המצב ישתנה משמעותית, אם לא- לדעתי כדאי לרדת מהעניין. אם כן- כדאי לעשות שיחה עם ההורים בנועם ולהסביר בצורה מסודרת למה את רוצה לעבור. כדאי לא להגזים, אלא פשוט לתאר מצב.
בהצלחה.......
אגב, ממבט של גיל 30, אם כל הקושי, זה מצב שלומדים ממנו הרבה והוא נותן המון כלים משמעותיים לחיים. זה מלמד עמידה על עקרונות, התמודדות במצבים חברתיים וכד'. .. (ולעמוד על שלי זה לא הצד החזק שלי גם היום. . .....).
אפשר גם לנסות למצוא חברה בסניף (אני הייתי בסניף יחסית דוס מה ש"פיצה" על בי"ס), בשכבות מעל ומתחת וכד'... זה מאד מקל.