אל תזלזלו בכלל בעדשות הקיט 18-55
הן לא העדשות הכי חדשות בעולם אבל הם נותנות תמונות מאוד איכותיות
תסתכלו על התמונות שאני פרסמתי כל התמונות הראשונות שפרסמתי הן מעדשת הקיט
הבעיה שאנשים משקיעים הרבה כסף מבלי להבין מה הצרכים שלך בצילום
המצלמה הטובה ביותר שאת יכולה לקנות היא זאת שיהיה לך נוח להסתובב איתה הכי הרבה ושתהיה הכי קלה בעבורך לתפעול.
אם אני אתן לכם את המצלמה של צלמים מפורסמים כגון אנסל אדמס או אנרי קרטייה ברסון או אירווניג פן ועוד מצלמות מצויינות כגון מצלמות medium format - פורמט בינוני או עדשות Tilt–shift ועוד דברים לא יהיה לכם מושג מה לעשות עם הציוד ולא תגיעו ליכולות האלה שאותם מומחים הצליחו גם אם יראו לכם איך בדיוק הם עשו. עליכם להבין קודם את היסודות ממש את היסודות.
אחזור על זה עוד מליון פעמים אם צריך ואף יותר מכך קודם כל תתחילו להבין בכלל מה זה צילום ולא איזה כלי.
כמו שתשאלו איזה מכונית טובה יותר פורמולה 1 או מייבאך כאשר אין לכם בכלל את ההבנה כיצד לנהוג בצורה טובה וגם אם כן אין לכם אפשרות להפיק את המירב ממצלמות כאלה כרגע.
על מנת שתתחילו קצת להבין את היסודות:
שאלה שעליכם לענות לעצמכם ומי שרוצה שיפנה אלי ואתן לו את התשובה
תגדירו בכלל מה זה תמונה או צילום או ציור?
ברגע שתגדירו נכון מה זה תמונה/צילום אז תוכלו להתחיל ולהבין את ההגדרות שיש במצלמה וכיצד המצלמה פעולת ומה ההשפעות השונות של הדברים האלה.
לגבי בדיקת איכות עדשה:
יש אתרים מתמחים בבדיקת איכות האופטית של העדשה.
דרך קלה יותר זה לקחת תמונות שצילמתם ברזולוציה הכי גבוהה שיש ולהגדיל את זה או על מסך טלוויזיה כמה שיותר גדול או לעשות הגדלה של פי 50 ואז לראות את איכות החדות, איכות הצבעים, ובריחת הצבע ומריחת הצבעים ועוד מושגים שהם לא רלוונטיים למתחילים כרגע יותר חשוב זה היסודות ההתחלתיים שמשם אפשר להתקדם ולצורך כך דרושה מצלמה פשוטה שעושה את העבודה לא צריך מצלמות באלפי שקלים מספיקה אפילו מצלמת כיס פשוטה ב450 שקל+- והיא תלמד אותכם יפה מאוד את הבסיס.
קישור לאנסל אדמס
קישור לאנרי קרטייה ברסון
קישור לאירווינג פן
קישור לmedium format פורמט בינוני
קישור לעדשות Tilt–shift מצטער מצאתי רק באנגלית
Tilt–shift photography - Wikipedia
למעוניינים בהרחבה אשמח להסביר ולתת המלצות אשיות בפרטי בלבד
אינני מעוניין ליצור שרשורי חפירות ועצות מאנשים שאינם מומחים מספיק
אפילו שאני יודע הרבה עומק שיש לי וגם הבנה מעמיקה בצדדים הטכניים אני עדיין שולח לעוד חוות דעת בחנויות צילום שונות שאני סומך עליהם כי ללמוד ולבדוק מניסיון של מומחים זה תמיד טוב ומרחיב אבל להתייעץ עם לא מומחים זה לרוץ במקום ולפעמים להתחפר במקום.
בהצלחה ואהבה לכולם
לצלם לצלם לצלם כל הזמן להסתובב עם המצלמה ולצלם
עדשת קיט היא זולה טובה חדה ברוב המקרים ומאפשרת נוחות וחוסר חשש במידה והיא תיהרס.
אשמח להתכתב בפרטי ומי שרוצה להקים קבוצת לימוד אשמח לדבר איתו על כך בפרטי.