מכשיר נייד בישיבהשמעון1

שלום

כותבת כאן, כי רק מכאן אקבל תשובה אמיתית.

בני עולה לכיתה ט לישיבה עם פנימיה. הוא בני בכורי. קיבלנו הודעה מהישיבה שמותר מכשיר סלולרי lg או samsung  עם תוכנת סינון וללא גלישה. הוא מבואס ומסרב. מה דעתכם? מה קורה אצלכם? הישיבה נמצאת בירושלים ודי נחשבת. תודה על התשובות

שלום וברכה...נגרינסקי

כל עניין הטלפונים החכמים הוא עסק רציני מאוד וקשה להציב באמת גבול ברור אצל קהל יעד צעיר בגילאי תיכון בנוסף אם מדברים על קבוצה גדולה כישיבה תיכונית שמסתמא מונה באיזור 200 בחורים עד כמה לקבל את המכשירים האלה ואיך לשתמש בהם...
כתוצאה מכך אפשר לראות הבדלים בישיבות השונות היכן הגבול נמצא... יש שיאפשרו כל מכשיר חכם, יש שיאפשרו רק מכשיר "טיפש" ויש שיציבו גבול בין לבין ברמה מסוימת...
איך מתייחסים לזה? אני חושב שצריך להתייחס לזה כמו כל גבול אחר שקיים בישיבה... כמו שיתכן שישיבה תאפשר יציאה כמעט חופשית מהישיבה כדי לפרוק לחצים ומנגד ישיבה אחרת תמעט ביותר... אלה חוקי הישיבה ואלה הערכים שבהם היא דוגלת, אפשר להסכים איתם ואפשר שלא... בסופו שלדבר, הם המוסד והם קובעים (אם מרגישים שממש אין קשר לערכי הישיבה, אפשר לזכור שלא חייבים להיות שם דווקא בכלל)... הגיוני לתבאס, אבל צריך לקבל בלית ברירה...
לפי התגובה שלו אני מניח שכבר קיים אצלו מכשיר חכם עם אינטרנט... ממליץ בזמן הזה עד שיתחיל זמן הלימודים לעבוד בינתיים על העסק הזה כדי לתרגל לאט לאט לכך שרמת השימוש במכשיר תרד... כמובן שאם שייך אז לדבר איתו על זה...
שאלת מה קורה אצלינו... אצלינו בישיבה מותר שימוש במכשירים חכמים בתנאי שיש להם סינון של'נטספארק'...
בהצלחה לבחור...
ערב טוב...יחידי
אצלנו גם (ישיבה באזור ירושלים) יש חובה להתקין נטספארק דרך הישיבה או שההורים יתקינו דרכם.
כשזה התחיל לפני שנתיים וגם כשהחמישית נכנסת יש סביב זה מהומות וויכוחים בין הצוות לחבר'ה אבל בסוף (מאוד מהר) העניין מסתדר.
רמת הסינון שדורשת הישיבה שבה בנך ילמד לא מאפשרת בכלל כניסה לאינטרנט?
דעתי היא שצריך לחייב סינון אבל ברמה שתתן לתלמידים כניסה לאינטרנט. חוץ מזה, משמח מאוד לראות שבהרבה מקומות יש חבורות בתוך הישיבה כמו 'עזים בקדושה' שבוחרות להגביר את הסינון או להפחית את השימוש. העניין הוא שצריך להשאיר מקום לבחירה ולתת חירות, שאינה הפקרות, לתלמידים.
ולמקרה הספציפי... אם כל מי שלומד בישיבה הזו נמצא במצב הזה, מה יש לעשות? לדעתי כדאי להבהיר כמה זה נחוץ ולמה זה בא מדאגה אמיתית לכל ילד. להסביר שבמצב של היום האינטרנט הוא באמת מקום שמלא בדברים הרסניים. הסכנות באינטרנט פוגעות ברכות ובשלווה הפנימית שחשוב מאוד שתהיה לבחור/ה (מניסיון). וזה לא רק סרטים מזעזעים שגורמים לזה, זה סדרות ואתרי חדשות. וכמו שאמרתי, לענ"ד זה ממש קריטי להסביר שזו לא איזושהי הנחייה מגבוה של חינוך אכזרי אלא שזה דבר שבא מהבנה מושכלת של המצב העגום והדאגה לכל נפש של נער.
שלום וברכה!פשוט יהודייי
אם את שואלת אותי צריך לגרום לו לשים סינון מעצמו, כמובן שזה לא פשוט וכו וכו. זה אחד הנסיונות הכי קשים של הדור... ממש!
אגב, אני לא יודע כמה אתה מהדור הישן או החדש אבל כדאי לדעת שכיום נחשפים לתכנים בגילאים ממש צעירים לתכנים נוראיים ואין מה לעשות ואמרו חז"ל "אין אפוטרופוס לעריות" בתור מדריך גם בתנועת נוער (מדריך של גדולים) וגם בלי קשר בתור מישהו שגם למד בישיבה שנחשבת "פחות דוסית" אפשר לומר שלתערנו יש מצבים ממש נוראיים.
אז כמובן שאין לי חשדות על בינך שהרי "ועמך כולם צדיקים לעולם יירשו ארץ" אבל ממש חשוב להתקין סינון ועוד יותר אם הישיבה דורשת ואין להתבאס מזה אלא לשמוח! אני אישית ביום שקניתי סמארטפון התקנתי חסימה ב"ה ונכון, לפעמים זה מבאס כי זה חוסם דברים חשובים/מעניינים אחרים שממש לא היה צורך לחסום אבל צריך לשמוח בזה שבזכות זה לא קפצה פרסומת ולא שום דבר! אני חפרתי לעצמי שביום שאקנה סמארטפון אתקין חסימה גם מצד עצמי וגם מצד של איך שזה נראה ושזה ממש מחזק את עצמי ואחרים וזהו בגדול! יישר כח!! (אם אתה שואל אותי אתה יכול להראות לו את התגובה הזו😁)
הערה:יצא לי ממש בין ביינישי לברסלבר ב"ה אז עכשיו תכלס! חסימה זה דבר חשוב!! ואם אתה רוצה ממש להתעמק בנושא חפש מה שקשור לרב יהושע שפירא בנושא... ושוב- יישר כח!
סליחה שבהתחלה כתבתי בלשון נקבה😁פשוט יהודייי
שלום!ה' חייני כדברך
אני חושב שצריך לדבר איתו ולהסביר שחייב מכשיר מסונן ולא מתפשרים על פחות. זה אולי לא נעים, כי מה אתם חושדים בי?! אבל אין מה לעשות. המצב נורא. נורא נורא נורא. החשיפה לפורנוגרפיה מתחילה לעיתים ביסודי במיוחד אצל ילדים עם סמארטפונים. תאמינו לי שאתם ממש תצילו את הילד שלכם מנסיונות קשים.

בהצלחה רבה!
שכחתי משהוה' חייני כדברך
אצלינו בישיבה התיכונית היה מותר סמארטופנים רגילים גם בלי חסימה. והחשיפה לתכנים כאלה הייתה גבוהה.. כולם ידעו על זה
תסבירי לו שזה החוקים ואין מה לעשות,יאירוש

תסבירי לו שיהיו עוד חוקים בישיבה (נוכחות בשעורים, בתפילות, למידה טובה) ואין מה לעשות. לחוקים האלה יש מטרה ואם הוא בחר ללכת לישיבה הזאת כנראה שהוא רוצה לעלות בתורה וכו' ובדרך החינוכית של הישיבה עושים את זה עם החוקים האלה. אם הוא לא מוכן הוא יכול לעזוב, הוא בתחילת דרכו בישיבה. אבל אני לא חושב שזה פתרון טוב

שלום לךתכלית הכוסף

אני חושב שברוב הישיבות ככה זה. אצלנו בישיבה בערך לחצי אין סמרטפונים ולחצי השני הישיבה מחייבת להתקין תוכנת סינון-ההתקנה מתבצעת בצורה מרוכזת ע"י הישיבה וברמת הסינון שהנהלת הישיבה החליטה.

את צריכה להסביר לו שככה זה בישיבה. יש חוקים. כמו שהוא חייב להיכנס לשיעורים וכו' כך גם הוא חייב להתקין תוכנת סינון על המכשיר שלו וזה אחד מהתנאים של הלימוד בישיבה.

אני גם חושב שכדאי להסביר לו את החשיבות של הדבר מעבר לחובה מצד הישיבה, כלומר להסביר לו כמה זה חשוב ובמיוחד בגיל כזה...לאט לאט הוא יבין בעז"ה. אבל העיקר שהכל יהיה בנחת ובאהבה.

בהצלחה רבה 

אין לו הרבה ברירות..נער גבעות מצוי

כמו שהוא מקבל את זה שיש פנימייה גם אם הוא לא רוצה ויש סדר, ככה הוא גם צריך להבין את דרישות הישיבה.

אצלנו בכלל, אסור ווצאפ או אינטרנט, ובכלל פלאפון חכם.

בהצלחה גדולה!

חבל שרק אלו הדרישות.אנו_נימי (G+)

לדעתי כדי להתגבר ביראת שמים צריך פלאפון אפילו פחות חכם מאלו.

אצלנו האופציות הן רק פלאפונים מסדרות של נוקיה ללא אינטרנט באופן הרשמי.

איזו ישיבה אם אפשר לשאול.

תודהשמעון1
תודה על התגובות של כולם
זה עוזר לי להתמודד עם הילד.
מדובר בישיבת נתיב מאיר י-ם.
מישהו יודע מהם נהלי הישיבה ביחס לנייד?
שתי דברים לא הבנתי....בוערת

א. הוא מבואס מזה שיש סינון/ מזה שאן גלישה/ משתיהם?

ב. את אמרת כבר את הנהלים למעלה...

האמת שלמדתי שם לפני 4 שנים.אני77

לגבי עצם הימצאות של סינון, אז כמו שכבר אמרו לפני זה באמת דבר ממש חשוב ומבורך.

לגבי זה שאין אינטרנט, האמת שלפי מה שהבנתי (בשבת מחזור שהיתה לנו בתחילת השנה) זה גם בגלל ההשפעה החברתית של הפלאפון. ואני יכול לספר לך שאני זוכר שכשאני הייתי בכיתה ט', היינו כל הזמן כל החבר'ה ביחד, ואפילו אם היה למישהו סמארטפון- אז היינו עשרה על סמארטפון אחד, ככה שנשארנו ביחד... ולעומת זאת בכיתות מתחתינו מי שהיו יותר צעירים כבר היו יותר "עסוקים". (אני גם חושב שזה מה שהתחיל בישיבה את הענין עם ההוצאה של הפלאפונים. זה התחיל כשהייתי שמיניסט ועבר כמה שלבים.)

גם שמעתי מאחד מאנשי הצוות שהיו אפילו כמה תלמידים בשנה שעברה שהודו על זה שהגבילו את הפלאפונים, כי זה גרם למצב החברתי להשתפר.

אה, וסתם ככה- אחלה ישיבה והרבה בהצלחה!

אני יכול להגיד לך שבישיבה בה אני למדתי שנתיים כמעטנחמיה17

היה מותר רק "כשר" זה אומר בלי SMS אפי' וכולם שם חיים ב"ה. זה עניין של הרגל עכשיו אני עם SMS והגדרים בישיבה שלי עכשיו- בלי סרטונים ובלי אפשרות גישה לאינטרנט.

אני לא אדבר על תרבות בישיבה, שזה עניין אחר, קצת. אבל אני חושב שאם כחברה בישיבה מכבדים את זה - אין בזה שום רע ושום הרגשת חוסר.

שוב, זה עניין של הרגל.

ושל קוד חברתי...

אני אישית גאה במדבקה שיש לי על הפלא' (עזים בקדושה)

וזה דבר מאוד מובן.

(איפה אפשר להשיג תמדבקה?)פוסעת

שלוםאוהב אותך האחרונה

אצלנו בישיבה אסור .בקושיc2.

בכל זאת איך להתיחס לזה ...לדעתי הדבר הכי חשוב הוא להבין למה הישיבה הספציפית נותנת גבולות מסוימות .אם אני מבין למה אז יהיה לי יותר קל עם זה ...חוץ מזה צריך לסמוך על הישיבה ,היא המקום שלו בעבודת ה' ואם הישיבה אומרת אז יש בזה עינין ...זה בידיוק כמו גבולות של שיחרורים מהישיבה יש יותר ויש פחות אבל בסוף הישיבה היא חבילה שלמה ודרך מסוימת בעבודת ה' שאם הוא החליט שזה הדרך אז צריך ללכת על הכל כי זה הדרך

מקווה שעזרתי...בהצלחה

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך