שאלה! (או אולי בעצם דיון ארוך(הלוואי))פשוט יהודייי
כידוע, כולנו כאן בפורום הזה או לפחות ממש הרוב אוהבים את *ארץ* ישראל! גאים בה! שמחים בה! וממש ממש כוספים לשלמותה....
השאלה היא כזו, מה באמת אנחנו עושים בשבילה? בשביל לקדם אותה? בשביל להתחבר אליה? הרי אנחנו באמת מאוד אוהבים אותה! וכידוע "אנחנו הנוער" וכו וכו. השאלה היא מה אנחנו באמת עושים בשבילה ובשביל לקדם אותה מעבר ללייק מדי פעם בפייסבוק? (או שלצדיקים פה ב"ה אין פייסבוק?)
באמת מה אנחנו עושים מעבר לחיצוניות הקטנה שבדבר ש"אוהבים" וזהו. פה זה נגמר. (אני מקבל תשובה של "מטיילים בה" אבל זה כרוך מינימום בשביל ישראל... סתם לא...)
אשריכם! מקוה לקבל תגובות טובות! חזקות! שמחברות באמת!
היי צדיק ,א"י לעמ'י
זו שאלה ממש טובה
והיא מעוררת המון שאלות אחרות. וואלה, אם אנחנו ככ אוהבים את א"י וכל הזמן מדברים עליה ופשוט חיים אותה אז מה אנחנו עושים למענה ?
דבר ראשון, לחיות בה זה כבר משו ענק.
להיות חלק ממנה, חלק בקדושה שפה, זה ענק.
זה לא רק לעשות ולעשות .. 'מחשבה יוצרת מציאות'
שלום צדיקה!פשוט יהודייי
אני משתדל באמת לעשות בשבילה!
אני פשוט רוצה לשמוע מה אנשים אחרים אומרים וחושבים...
ולא אפרט כרגע מה בדיוק אני עושהפשוט יהודייי
כי אני דווקא רוצה לשמוע מה אחרים חושבים, אם הם עושים/לא עושים מספיק ומה הם מציעים וכו'...
שאלה לי אליך.א"י לעמ'י
איך אתה חושב שזה יעזור?
שמה יעזור?פשוט יהודייי
כל הדברים שאתה פועל למען א"יא"י לעמ'י
איך זה יקדם ?א"י לעמ'י
מזתומרת? את לא חושבת שיש דרכים לקדם את כיבוש הארץ וכו'?פשוט יהודייי
זה בטוח לא מה שהרב כהנא חשב...פשוט יהודייי
החתימה שלי זה על הימנים כלפיו. לא קשור לזה.א"י לעמ'י
לא הבנתי😷פשוט יהודייי
יותר מאוחר באישי.א"י לעמ'י
כל הכבוד שאתה חושב על זה!עמירם

הכל תלוי איזה סוג נוער. הר"מ שלי שנה שעברה היה תמיד אומר בתקופת הפיגועים שאנחנו נוער יבש, שהוא בתור תיכוניסט היה יורד כל פיגוע לכניסה לירושלים עם דגלים ושלטים. שגם אנחנו צריכים, אבל היינו גרים בעיר. עכשיו שאני גר בישוב זה שונה. דבר ראשון חיים את ארץ ישראל יומיומי, כשנוסעים בכבישים בין ערבים מבינים שאם לא היינו פה מזה לא היה שלנו, זה מסירות נפש גדולה. כשאני רואה חברים מהישיבה מוותרים על דברים חשובים ונוסעים לפינוי עמונה אני רואה שהם עושים משהו. שכאני רואה את חברי בגבעות אני רואה מסירות עצומה, למרות שעם רובם אני לא מסכים על הדרך. מי שזה באמת בוער לו עושה הרבה.

בהצלחה!

זה נכון שלחיות בה זה כבר משהופשוט יהודייי
אבל אם פשוט נחיה בה אז סביר שהמצב לא ישתנה והכל ישאר כרגיל ולא נגיע לשומקום
..נגרינסקי
*התיישבות ביו"ש או בפריפריות (נגב, ערבה וכו'...)
*תמיכה בעליה לארץ ובעולים עצמם...
*פעולות להגברת המודעות בארץ ובעולם על חשיבות ההתיישבות (כמו סרטוני הסברה, הצטרפות לארגונים שונים וכו'...)
*גם הדברים הקטנים (טיולים לדוג') נחשבים...
כל אלה אתה עושה? פששש אשריך!פשוט יהודייי
לא... עושה חלק...נגרינסקי
אבל אלה רעיונות לדברים שאפשר לעשות למען הארץ...
יפה!פשוט יהודייי
ממש חזק! אני שאלתי בעיקר מה כל אחד עושה... זה בגדול מה שיותר מעניין אותי...
אה...נגרינסקי
אז אני מתמקד בעיקר בראשון מהרשימה שהבאתי... השאר איכשהו באים לביטוי בדברים שאני עושה... יענו, אני לא מתמקד בהם ועושה אותם בהכרח בשביל מטרת ישוב הארץ, אבל קורה שאני פועל בהם...
אם יש לכם אנשים לתייג אשמח...פשוט יהודייי
אני אישיתמתגעגעת...

עדיין צעירה... משתדלת ללמוד-לחבר את הנשמה... להבין באמת באמת את החשיבות ומתוך כך לפעול...

אתה שואל במה אני פועלת יענו??

אני חברה בתנועה לעשייה בארץ... השבת בעזרתו אני אהיה בגבעה ובר"ח בדוכנים... לצערי עשייה סטנדרטית כזאת לא משו מפוצץ...לא מספיק משתדלתעצוב

ואשרייך לגמרי-כי נראה לי עליתי עליך ואני יודעת שאתה פועל (נראה ליחצי חיוך)

יש לך שתי נסיונות בפרטי!פשוט יהודייי
בעצם 1, ושישאר חסוי...
צריך להתחזק...נער גבעות מצוי

כמו שאתה לא מצפה שאנחנו לומדים 12 שעות ביממה למרות שאנחנו אוהבים את התורה ואנחנו לא מתפללים שעות למרות שאנחנו רוצים ואוהבים את רבש"ע ככה אנחנו לא עושים (לא שזה טוב) את המקסימום בשביל ארץ ישראל.

אבל בהחלט מתפללים, מבקשים. וגם לגור בה זה כבר סיוע רציני לעניין. לבקר במקומות שצריכים חיזוק.

פשש יפה!פשוט יהודייי
אשריך!
שנזכה שכוייח שהערתנער גבעות מצוי

אהבהתפוז סיני
פשוט לאהוב אותה.

אדם שאוהב את אשתו זה יכול להתבטאות בזרי פרחים וכדו', אבל ברור שהכי חשוב זה פשוט להראות אהבה, לאהוב ולרצות כל הזמן בטובתה וכו'

כנל א"י פשוט לאהוב. הבניה וכדו' זה חשוב וביטוי טוב לאהבה, אבל העיקר זה פשוט באופן טבעי לאהוב ולרצות בטובתה. אנשים סה"כ אוהבים ב"ה
וואו ממש כל הכבוד שהערת! לצערי לא עושה מספיק. ממש אהבתי את האניייי

רשימה של @נגרינסקי

*התיישבות ביו"ש או בפריפריות (נגב, ערבה וכו'...)
*תמיכה בעליה לארץ ובעולים עצמם...
*פעולות להגברת המודעות בארץ ובעולם על חשיבות ההתיישבות (כמו סרטוני הסברה, הצטרפות לארגונים שונים וכו'...)
*גם הדברים הקטנים (טיולים לדוג') נחשבים...

ממש מתחברת לשני- ממש אבל ממש חשוב לעשות! אתם לא קולטים אפילו כמה..

לדעתי זו המשימה העיקרית שחשובה עכשיו.

שכל העם-

א. יגיע לארץ, יחזור מהגלות,

ב-יקלט כאן בשמחה מצדנו     נק למחשבה! פירוט למטה

ג- ויהיו תושבים מאושרים בארץ

בטוח כמעט כל אחד כאן מכיר איזה עול/ה חדש/ה או בן/בת לעולים חדשים שעדיין מרגישים שונה. ממש חשוב לא לצחוק עליהם ולא לתת להם להרגיש שונים .  משתדלת מאוד! בעז'ה בעקבות ההערה שלך אשתדל עוד ולראות מה אפשר לעשות בעניין, אבל לדעתי זו השליחות שלי בעניין הזה, יותר מאשר ישוב הארץ וכאלה.. כמובן שלא מזלזלת בזה אבל עדין חוושבת שכרגע יותר חשוב לקבל את העולים יפה ולעזור להם לעלות ולהשתלב.

השאר חלק זכיתי  חלק בעז'ה בקרוב מאוד וחלק בעתיד הרחוק אי"ה

אבל ממש תודה שהערת את הנושא- באמת שזה חשוב לעצור מידי פעם ולעשות חשבון נפש בנושא. אשריך!

אהלן. דבר ראשון אתה תותחקשה זה טוב :-)
עצם זה שאתה שואל את השאלה בעניי זה מדהים
אני מרגישה שיש בי רצון עצום לארץ ישראל. א. אני רוצה מאוד לטייל המון ולהכיר כל חלק בארץ (מתחילה להגשים את זה )
ב. נגיד נכנסים למעיין או חוף שכולו מלוכלך אז מחליטים לנקות קצת..
אני אישית גם מתלהבת מכל דבר שיש בארץ. נגיד נסיעה ויש עדר של גמלים אז אני יתלהב כזה
זה פשוט לאהוב את הארץ
מקווה שהייתי מובנת
מוזמן אם צריך משו מכיף

תחשוב שעצם החשיבה שלך על ארץ ישראל מחברת אותך
שמח ממש מהתשובות! אם יש לכם עוד אנשיםפשוט יהודייי
שנראה לכם ישמחו לראות את זה תתייגו אותם וכו'!
בא לי לשמוע עוד!!
קודם כל לומדים.לב סדוק

כדי להתחבר באמת.

אחר כך זה מה שאבא ואמא מסכימים

לצערי זה לא הרבהבוכה

לא כתבת אתזה בצורה של דיון...😌תורה מעל הכל!
הייתי פעילה של נחלה,
פעילה של גאולצ, כשיחליטו לחדש את הגרעין בצפון...😕
לומדת, מתדיינת, תורמת, מתרימה, מתפללת...
הכל בהשתדלות ועם המטרה מול העיניים:
גאולה!!!
הרבהאני121

נכון, אולי לא מספיק.. אבל יש דברים שאנחנו לא יכולים לעשות דוקא כי אנחנו נוער

וכן, הרבה!! אפילו עצם העניין שאתה גר כאן זה כבר משהו.. אבל תצמיד יש לאן לשאוף ומה לעשות

איזה נושא חשוב!!! שמחה שהעלית אותו...בוערת לא"י!!!
באמת שדבר ראשון, לחיות בה זה מאד חשוב.
וכמובן שבפריפריה- יו"ש, נגב, גולן, חשוב אפילו עוד יותר.
אני משתדלת ללמוד, כדי לדעת מה זה באמת ארץ ישראל. להתחבר.
זה שאני גרה ביהודה ושומרון זה גם משהו, למרות שזו לא ממש בחירה שלי... אבל לא הייתי משנה את זה.
אני כמובן רוצה לעשות עוד, אבל כיבוד הורים יקר לי. ולצערי ההורים לא מסכימים הכל. אז משתדלים
באמת שנורא נורא חשוב, קודם כל זה שזה עולה לתודעה שלנו, שיש פה משהו קדוש שאנחנו אוהבים אותו, רוצים אותו בשלימותו, מתפללים ומייחלים אליו. זה השלב הראשון. ואחר כך כמובן מי שבידו לסייע יבורך. מי שיש בידו לפעול למען הארץ הקדושה שלנו, זו שליחות עצומה, ומעריכה ממש את אלו.
לצערי לא ממש יכולה להיות כזו
וכמובן לחיות את ארץ ישראל מהרגליים, עד כמה שמתאפשר. להכיר איזורים חדשים שלא הכרתי. לראות כל דבר בארץ הקדושה ופשוט להגיד: "מה רבו מעשיך ה'!" כל דבר פה פשוט יפה, פשוט קדוש, פשוט נפלאות הבריאה! באמת, תסתכלו יש לנו את כל הנופים הכי יפים בארץ, גם מדבר, גם חרמון, גם ים תיכון, גם כנרת, וגם ים המלח. איזה פלא הבריאה!
כל יום צריך להגיד לה' תודה על הארץ הטובה שלנו ובאותה נשימה להתפלל לביאת המשיח, בניין בית המקדש וכיבוש ארץ ישראל השלימה.
בשטח עוזרים ומחזקים!בוערת

אני אישית הולכת פעם בשבוע לכפר התימנים- מתחמים שמפוזרים בלב הכפר הערבי- הזמני סילוואן.

זה להיכנס בליווי בגי'פ ואז ללכת רגלית עם מאבטחים ומג"ב. זה לחכות הרבה זמן עד שיהיה אבטחה- ותוכלי לצאת אות להיכנס ( כל כניזה ויציאה לוקחת הרבה זמן) זה להיכנס בלילה בחושך רגלית ולחטוף בלוק- קרה לי בליל ט' באב!!!!!!!!!! זה להיות בגי'פ שזורקים עלו בקבוקי תבערה ואבנים! מסירות נפש של ממש! וזה גם להיות עם קהילה ומשפחות שכולם בה מצדיעים לא"י ברגלים, מראים כמה עמ"י וא"י חשובה להם! זה להרגיש את החוזק והעוצמה של- העם והארץ בחוש!

רכב אבטחה הוצת, המציתים נעצרו - כך זה!

וואו! חזק ביותר!!פשוט יהודייי
שאלה מענינתכוסף

נראה לי שבמצב הנוכחי אין לנו יותר מידי מה לעשות.

אני מנסה פשוט להתאהב בה אם זה בטיולים אם זה בלימוד עליה אבל לא נראה שיש עוד דברים מעבר לזה ואני חושב שזה מספיק

עוד כמה דברים שאפשר לעשות ( נראים קטנים- אבל משמעותיים!!!!):בוערת

א. לשים גדל ישראל על התיק, ולכול מקום שאתה הולך- תילך איתו בגאווהחיוך

ב. וגם תתפלאו- אבל גם לערים לכלוך מהריצפה של א"י הקדושה זה עזרה, וזה עושה קידוש ה' עצום!!! 

ג. להתנהג פה בקדושה. להתנהג ברחוב בצורה יפה- וצנועה לעשות חשק למי שפה להישאר פה. ולהראות את הפנים היפות של ישראל. להראות לתיירים ועולים- שזה לא מקום כ"כ גרוע, לעזור להם ברחוב וכו'... זה משאיר רושם טוב, ועושה חשק להישאר כאן בקדושה.

זה לדעתי לא קשורלדגל לא כולם ממלכתיםאוהב אותך האחרונה

ואהבתי את הליכלוך זה פשוט נכון

שבוע טובאוהב אותך ה

1.הולכים לגבעות

2.הפגנות

3.נוכחות ברובע המוסלמי ומקומות כאלה

4.מתפלל 

5.לומד עם אהבת הארץ ובניה בה

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך