סכמשcookie_monster
סתם כי כזה יש לי נסיעה ומשעמם לי והאוזניות נשארו בתא מטען

-יום גיוס. לבוא עם ההורים וסבא, כזה לחוצים משהו, מתרגשים משהו. להתייבש שם שעות עד שקוראים לך, ואז לנסוע מאתיים שנה לבקום. בבקום עצמו, יום מקסים. כל המערכות הממוחשבות קרסו. תורים אינסופיים, לשבת חמש שעות בשמש ולחכות לכלום. נגדים בקבע שמחזיקים מעצמם צועקים על מלשבים שיישבו מסודר ויענו להם בכן המפקד. איזה שטויות.
-יוצאים מהבקום לניצנים לקראת תשע בערב. גמורים, החצאית לא מאפשרת לזוז. חברה שלי יושבת לידי באוטובוס. המכית נכנסת ומשליטה טרור. אסור לישון אסור לזוז אסור לישון כן המפקדת. זורמים איתה ועם ההצגה. למה לבנים יש כומתות מודיעין ואנחנו עם כומתות בקום?
-מגיעים לניצנים. שוקיסטים לגמרי. ממלאים טפסים, אוכלים ארוחת ערב. מתזזים אותנו קצת ושולחים אותנו לישון בשתיים בלילה.
-למחרת, מסדר בוקר על אזרחי. מקציבים לנו זמן לעלות על מדים, אף אחד לא עומד בו כי אף אחד לא זוכר איך סוגרים את החגורה או הנעליים. צחוקים רצח אבל המכים ממשיכים לתזז אותנו כי למה לא. מערבבים מחלקות (עד עכשיו הייתי עם חברים שלי, לאאאא) ומחלקים מחדש. בסהכ יוצא לי סבבה, אבל כמה חברים נותרו מאחור במחלקה שלוש או ארבע. מחלקים גם לכיתות. מזל טוב, אני ענאל מפלוגת גולן מחלקה אחת כיתה ד. המכ שלי עושה שיחת פתיחה, מכ חמוד ואיכותי נורא. מתחילים להכיר קצת את החבר'ה מהכיתה. מקבלים ציוד ב, מתייבשים בשמש שעות. מה זה חצאית ב? הסמל נחמד ומבטיח לדאוג לי.
-למחרת עושים מאתיים שיחות פתיחה. משקית תש, חופל, משק דת, ממ, סמל, סמפ, מי לא. מנסים להשליט משמעת, לא משהו אנחנו בתור מחלקה. אבל צחוקים. צריך להסתובב כל הזמן עם מימיות, בדוק שאני מפקירה אותן כל כמה דקות ונזכרת רק אחרי שהמפקד שם לב. לומדים לשפצר ויש זמן שפצורים איזה ארבע שעות במקביל לשיחות אישיות עם הממ והמכ. הרבה זמן, הספקתי כלום. אבל היה כיף כי התגבשנו עם הכיתה.
-למחרת, יום עבודות רסר. כולם משובצים לכל מיני עבודות מעיפות באפסנאות ובנשקייה ורק ענאל וליאור בתורנות שקם. ניקינו קצת את השקם בבוקר ואז פשוט ישבנו במזגן ודיברנו משמונה וחצי בבוקר עד שבע וחצי בערב, עם שתי הפסקות של שעה לארוחות ולבקר את המחלקה שלנו בפלוגה. תכלס, פשוט קנינו כל כמה זמן אוכל אחר וקישקשנו בזמן שהרספ משגיח עלינו בחצי עין שלא נזוז מהשקם. בחיי, תש לגמרי. אחר כך מדס בערב, אני לא רצה כלכך גרוע, אבל עושה לעצמי פדיחות עם השכיבות סמיכה. פנאן.
-שישי הביתה, בחיים לא ראיתי את המחלקה שלי מאושרת יותר.

תכלס טירונות זה בינתיים די קייטנה עם טיפה נהלים קשוחים יותר, אבל קייטנה. הכל תלוי בהסתכלות. קיצר היה כיף, לא לקחת ברצינות מדי וכל זה. ויאללה לבסיס בחזרה. שבוע טוב שיהיה לכם חברים
אוהבים אותך ענאלריעות.

קייטנת 02 כבר אמרנו?⁦חולות
אני עושה 03, נודניקיםםcookie_monster
יחי ההבדל...חולות
אז תוכלי כאילו לשים את המזגן על 16 מעלות?
שווה
<צ>
בהצלחה רבה!נחלאחרונה
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך