חלק ממה ש@משיחנאו , פתחתי פשוט חדש, במחילה כי אף אחד לא ענה שם על זה![]()
את\ה מגדיר את עצמך בתור:
א. דתי\ה
ב. מוסרתי\ת
ג. חרדי\ת
ד. דתי\ה לאומי\ת
ה. אחר.
א"י שלנו לעדחלק ממה ש@משיחנאו , פתחתי פשוט חדש, במחילה כי אף אחד לא ענה שם על זה![]()
את\ה מגדיר את עצמך בתור:
א. דתי\ה
ב. מוסרתי\ת
ג. חרדי\ת
ד. דתי\ה לאומי\ת
ה. אחר.
דתיה לאומיה ב"ה
לכן מי שדתי רגיל ולא לאומי- אז הוא כמו החרדים שמתנגדים למגדינה וכו'.. נראלי זה ככה, אם למישו יש תיקון- שיתקן אותי![]()
ועכשו לקטע הרציני:!
מה זה דתי?~!!!!!
מה זה חילוני????
מה זה מסורתי??
מה זה חרדי????
מה זה ליטאי?????
מה זה חסידי????
מה זה ספרדי??????
מה זה אשכנזי?????
מה זה כל ההגדרות האלו?????????
ב"ה עמ"י הגיע לא"י- נהינו עם אחד, יחיד ומאוחד. מי צריך בכלל את כל ההגדרות האלו??!!!!!! כולנו צאצאים של האבות הקדושים, של אדם וחווה. כולנו יראי אלוקים ונהיה יראי אלוקים בעז"ה. כולנו עובדים ומשתדלים לעבוד את ה' יתברך!!!
בואו נהיה פשוט ( לא פשוט להיות יהודי פשוט- ר' זושא
) יהודים, יראי עובדי אלוקים, חרדים לדבר ה', ויהודים!!!!!!!!!! שבאו לארצם- ארץ ישראל. והם חלק מעמ"י!!!!!!!!![]()
צודקת כ"כ!!
אם מתעקשים- אני שייכת לציבור החרדי-לאומי.
א"י לעמ'י
יהדות=דרך חייםומשתדלת מאוד גם לא להגדיר אף אחד.
באופן כללי אני נגד הגדרות.
אולי זה בגלל שכרגע אני בשלב שאם תתעקש איתי, אני יגדיר את עצמי לפי ההורים והבית, ולא לפי ההשקפה שלי, למה עדיין אין לי כזאת
וחוץ מזה לגבי הגדרות- אני חושבת שזה אחד הדברים הכי מכלילים ולא משקפים שיש..
כי גם אם אני יגדיר את עצמי בתור דתיה לאומית נגיד , זאת הגדרה ככ כוללת ולא ממצה. בתוך מגזר הדתי לאומי יש המון אנשים עם המון השקפות ומחשבות ומחלוקות, שלהגדרה כבר אין משמעות..
אבל היום, בן אדם שמוגדר כחרדי, לא בהכרח שהוא נגד המדינה, ולא בהכרח שהוא בעד.
יכול להיות שהוא אפילו משרת בצבא.
אבל ברגע שהבנאדם מוגדר כחרדי, אוטומטית יעלו לנו כל מיני סטיגמות, שבימינו כבר כ"כ לא נכונות.
וכנ"ל לגבי כל המגזרים. (והרבה התקשורת גורמת לזה.)
אבל כן, אתה צודק שזאת המציאות שאנחנו חיים בה היום, וההגדרות הן חלק מהחיים בעולם הזה כרגע.
וזה לא מצב אידיאלי.
אז אולי בגלל זה העבודה שאנחנו צריכים לעשות היא בכיוון ההפוך.
וכשאנחנו רואים בנאדם שמוגדר או לבוש בצורה מסויימת, לא ישר לסטגמט ולמיין, ולהבין שיש הרבה מעבר למה שאנחנו רואים.
(ושלא תבין לא נכון- גם אני עמוק בתוך הסיפור הזה.. לצערי
)
אגב, יש מצב שאתה משיג לי את השרשור שדיברת עליו?
אהבת עולם!
קופקליפטוסלא אכפת לי דתי או חרדי.
מאמין שהמדינה היא חלק ניכר בגאולת ישראל.
אז לאומי.
דברתי על זה לא מזמן עם סבא שלי (הוא לא מגדיר את עצמו דתי, בא נאמר. גם אף אחד לא מגדיר אותו כך..)

הימים עוברים
נוגהאדר22אחרי זה כל כך מסובך שקשה להכניס לתוך מילה בודדת
אבל גם בתוך ההגדרה דתי לאומי/ציוני דתי/כיפה סרוגה יש הרבה תת מגזרים...אז זה כבר הופך להיות מסובך ממש
חרדי לאומי ב"ה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים