צריכה את עזרתכם.. מבולבלת נורא. בבקשה תקראו למרות האורך..הילושש

היי לכולם! 

כבר הרבה זמן אני מתלבטת אם לכתוב פה את כל הסיפור שעברתי לא מזמן, זה ממש מציק לי ואני לא מצליחה כל כך לשחרר.. החלטתי שאכתוב ומי שירצה, אני יותר מאשמח שתגיבו מה דעתכם... 

זה יהיה קצת ארוך, מתנצלת מראש.. 

לפני יותר משנתיים הייתי בחתונה של חברה ושם הציעו לי בחור שלפי מה שסיפרו לי לא כ"כ מצא חן בעיני (לא ראיתי אותו), הייתי ואולי אפילו עדיין בחורה סטיגמטית מאוד. רציתי רק בחור משכיל, ובחור שפתח עסק עצמאי (מצליח יש לומר) לא בא בחשבון. והמשפחה לא כ"כ אי איי איי וכו' וכו' סטיגמות כאלה ואחרות. דחיתי את ההצעה בטענה שכרגע אני לא פנויה. לאחר שנתיים ההצעה הגיעה שוב, מ 5 מקורות שונים ומפתיעים בטירוף באותו זמן(!!), יום אחד, לפני שהחזרנו להם תשובה,טיילתי עם אחותי באותו אזור שבה נמצא העסק של אותו בחור (בלי שידעתי מזה) ונכנסנו למקום כי רצינו לקנות משהו, בלי שום קשר אליו. כשראיתי אותו, פתאום הנתונים התחברו לי ומיד הבנתי שזה הוא, מאותו  רגע הבנתי שאני רוצה לפגוש את הבחור, מאוד. הוא מצא חן בעיני, הזריזות שלו, המראה החיצוני, אופן הדיבור שלו עם הלקוח ועם העובדים.. משהו בו סיקרן אותי. לא הייתי צריכה להתאמץ הרבה בשביל שזה יצא לפועל. אני אקצר לכם.. 

נפגשנו בפעם הראשונה, הפגישה היתה מוצלחת מאוד. וכן פגישה שניה וכו'. 

פגישה שלישית, הוא שאל אם אני אוהבת את האזור שבו אני גרה ואמרתי שלא. שיתפתי אותו בחלום שלי לגור בירושלים. הוא לא התלהב. ואמר שהוא מאוד רוצה לגור בשכונה שבה הוא גר כיום. הייתי בהלם. זו לא שכונה לגור בה זוגות צעירים, זו לא שכונה לגדל בה ילדים. אני לא רוצה. כמובן שהבעתי את הפתעתי אבל לא ידעתי עד כמה שהוא רציני לגבי זה. הייתי בטוחה ש'יעבור לו'. 

אני חייבת להדגיש נק' מאוד חשובה- השכונה הזאת לא רק שלא מצאה חן בעיני באופן כללי, אלא הוא מגיע ממשפחה מרובת ילדים וכל המשפחה כולל נשואים, כולם דודים דודות כולםםם גרים באותה שכונה!! והשכונה היא לא מאוד גדולה. 

המשכנו להיפגש, דיברתי על זה עם הקרובים לי, חלק אמרו שממש לא כדאי וחלק אמרו שכל עוד הוא לא מבקש ממני לגור עם ההורים שלו באותו בית- זה לא נורא בכלל. ואני, אני לא הייתי מוכנה להתפשר, לא הייתי מוכנה לזה. 

כל פגישה דיברנו על זה, בין אם בציניות, בהומור, או ברצינות. אפילו פעם אחת דיברנו רק על זה כל הפגישה, שבה הוא אמר לי שהוא לא מוכן לצאת מהמקום הזה והוא גם הסביר מדוע..אמא שלו חלתה במחלה ל"ע והוא מאוד מאוד מאוד קשור ומחובר אליה בפרט ולכל המשפחה בכלל. והוא הסביר לי מאוחר יותר ש"הוא לא יסלח לעצמו אם יקרה משהו והוא לא יהיה שם". המשפחה שלו מאוד סומכת עליו, בכל דבר פונים אליו.. 

בקיצור, הפגישות המשיכו להתקדם ואני תקועה שם.. הגענו עד פגישה 12 והוא כבר הספיק להכיר את המשפחה שלי, והזמין אותי לשלו. 

וכל החששות שלי היו נראים לי נכונים כשראיתי את המשפחה שלו. אמרו לי שאמא שלו שטלתנית (ח"ו לא שופטת אותה), האחים אמנם מאוד מאוחדים ודואגים אחד לשני, אבל מדברים אחד לשני בחוסר כבוד- מפגרת סטומה.., 

אחותו ואמא שלו הן רואות חשבון, ואני לומדת כרגע ראיית חשבון, ואמא שלו- "אני לא חושבת שאישה צריכה ללמוד את זה, אשה צריכה להיות או אחות או מורה". הייתי בהלם. 

עלו שאלות מקצועיות בתחום, הן ציפו שאענה.. מהלחץ התחלתי לגמגם, הובכתי נורא. 

אבל בסה"כ הם משפחה עם המון אמת, תורה, משפחה עם שמחה, מסתפקים במועט ואנשים פשוטים צנועים. דווקא על זה לא ידעתי להסתכל אז..וחבל. 

פחדתי, פחדתי שלא אסתדר שם, כולם פלפלים ושהם "יטרפו אותי חיה", נלחצתי, היום אני מבינה שזה היה מאוד מאוד לגיטימי מצידי להלחץ. 

אחרי שחזרתי קצת בהלם ממה שראיתי, החלטתי שנעשה עוד פגישה ואני אסביר לו מה הם באמת החששות שלי, וכך היה, הסברתי לו שאני מגיל 0 חיה עם סבא סבתא באותה דירה. שזה קשה, שאמא שלי סבלה מה'חמולות' האלה הרבה, שאנחנו- אחים שלי ואני,סבלנו וסובלים מזה המון, לא רוצה לחיות ככה, אני רוצה שהקשר שלי עם המשפחה של בעלי יהיה קשר טוב, לא רוצה שזה יהרס. ושאנחנו סתם מכניסים את עצמנו פה לניסיון בזוגיות. וביקשתי שלפחות לשנה הראשונה, לפחות, נתפוס מרחק של מינימום 15 דק' הליכה (ולא כמו שזה- 5 דק' בקושי). באמת בשביל הזוגיות. ביקשתי משהו בשמיים? מידי מטורף? אני באמת באמת רוצה לשמוע מה דעתכם על הבקשה שלי בהתחשב בנסיבות שלי ובנסיבות שלו. 

הפגישה הזו היתה ביום רביעי, ומאז הבחור נעלם, אפילו לא שבת שלום, רק במוצש הוא התקשר ואמר ש"זה גדול עליו, הוא לא יכול לעזוב את אמא שלו". (אבל לא ביקשתי לעזוב את אמא!!) וזהו, שם זה נגמר. 

מה בסה"כ הרגשתי בפגישות איתו? היתה מציאת חן, רציתי אותו.. כלומר, היו לנו שאיפות דומות, רצונות, הסתכלות על החיים, הרבה מאוד דברים משותפים. אני נהניתי בפגישות והיה נראה ונשמע שגם הוא, ממש חשבתי שאוטוטו אני עומדת להתחתן, כי חוץ מהעניין הזה של איזור המגורים הכל היה פשוט מושלם. . מסתבר שלא מספיק. 

דיברתי עם מישהי שמאוד מבינה בשידוכים ויש לה ניסיון רב עם בחורים ובחורות , היא עצמה גם שדכנית, כשסיפרתי לה את כל הסיפור היא אמרה לי שממה שאני מספרת לה זה נשמע שהבחור אמנם ראה בחורה עם נתונים טובים, כלומר מידות והשכלה ושאיפות וכו' וכו' ובמהלך כל הפגישות איתי הוא חיפש את החיבור, את הקליק, וכנראה לא מצא, ובגלל זה היה לו קל יחסית לוותר עליי ועל כל ההתאמה שכן היתה שם. 

השתכנעתי לזמן מה.. 

לא עברו חודשיים מאז שהקשר נותק, החלטתי שאני לא מוותרת ואני מחזירה את ההצעה הזו, ואני מוותרת על ההתעקשות המטופשת שלי לא לגור בשכונה שלו, ואז כשדיברו איתו על להחזיר את ההצעה הוא אמר שהוא מאורס כבר... הבחור מאורס!

הרגשתי שחרב עליי עולמי.. 

הרגשתי שעשיתי טעות, טעות חיי. הרבה ממה שביקשתי מאלוקים על הזיווג שלי- היה בבחור הזה! איך יכולתי לוותר, איך התעקשתי על כזה דבר?! הרגשי הכי מושפלת, מובכת, מטומטמת שויתרתי עליו!

אני לא יודעת מה לחשוב, האם פספסתי פה את הזיווג שלי? כי עכשיו כשאני מסתכלת אחורה אני מבינה שזו הייתה התעקשות כ"כ כ"כ מיותרת וטיפשית. הייתי מוצאת דרכים להסתדר עם המשפחה שלו, לא? 

אני רוצה לציין עוד דבר, הוא לא ניסה אף פעם לשכנע אותי, הוא רק הציב לי עובדה- "אני רוצה לגור שם." 

הוא אמר לי פעם אחת שהוא בעצמו לא יודע איך הוא יסתדר שם, אולי הוא עצמו לא יהיה לו טוב שם והוא יבחר לצאת משם. לא היה שיח מצידו עלינו, על הביחד, איך אני אסתדר שם. 

הוא לא ניסה לשכנע אותי ש.. טוב, בואי נראה איך נסתדר שם ביחד, נתחיל שם, ואם נראה שזה לא הולך טוב כמובן שנשקול הצעות אחרות.. לא היה משהו כזה. 

אני כבר מבולבלת.. רוצה להיות שלמה עם ההחלטה ההיא. רוצה להרגיש שלא החמצתי כלום. שעשיתי את הדבר הנכון.

אולי בעזרתכם זה יקרה.. 

סליחה שזה כזה ארוך, פרקתי...

תודה לקוראים ולעונים! 

וואו.. לא פשוט...כי בשמחה תצאו.

אבל דווקא האירוסין שלו עושים לך טוב.

אנשים לא מתארסים סתם, זה מלמעלה.

גם אלה שמבטלים אח"כ, וגם אלה שמתגרשים.

אם הוא מאורס - זה קיר. הוא פשוט לא שלך.

אפשר (ואולי רצוי) לבכות קצת, לעכל כמה ימים,

ואח"כ להמשיך הלאה מתוך שמחה ונחת,

ובע"ה גם את תבשרי בשורות טובות במהרה!!

המון המון הצלחה!!

אני חושבתטוב בסדר

שממבט מרחוק נראה לך כאילו ההתעקשות על מגורים מרוחקים היית הטיפשית ולא נכונה. אבל כנראה שאצלך רק זה היה ואצלו היו עוד כמה דברים שגרמו לו להתלבט.

את מזכירה לי חברה שלי שהתגרשה כי היה לה כ"כ רע ואח"כ היא הייתה מספרת לי שהיא בוכה מגעגוע ומרגישה מפגרת.

את נמצאת עכשיו במצב לא נעים שכאילו הוא הסתדר ואת נשארת תקועה במקום. אבל זה לא נכון. הוא פשוט לא שלך ולא מיועד לך כנראה. ואל תזלזלי בקטע של המגורים. ותזכרי שזה לא את הורדת אלא בסופו של דבר הוא הוריד ואפילו עשה את זה בצורה קצת מגעילה הייתי אומרת.

אז אל תצטערי. ה' יביא לך מישהו יותר טוב!!! הרבה יותר!!!

הי. אני אפלוש לפורוםאודי-ה
רק כדי להגיד לך שאני חושבת שנראה שהקב"ה ממש עזר לך להבין שתמצאי מישהו שיותר טוב לך.
נקשרת אליו כבר וזה ממש קשה לחשוב על מישהו אחר אבל זה שהוא התארס עזר לך. עכשיו כבר ברור שאת צריכה להמשיך הלאה.
לא קל בכלל אבל אני בטוחה שבע"ה תמצאי את המושלם בשבילך.
קראתיתפוח יונתן

תזכרי מה שהשדכנית אמרה לך, הוא כנראה לא ממש ראה בך בתור אישתו לעתיד.

הבקשה שלך לגור במרחק מה מבית הוריו היא בקשה מאוד לגיטימית. אבל הוא כנראה לא חשב שיש לו בשביל מה ללכת לקראתך.

"על כן יעזב איש את אביו ואת אמו ודבק באשתו". ואם בחור לא מרגיש את זה, זה סימן שזאת לא אישתו.

וכמו ש"טוב בסדר" כתבה, היו לו כנראה עוד סיבות נוספות.

וזה שהוא התארס עוד יותר מוכיח שאתם לא נועדתם אחד לשני.

תחשבי שעוד יבוא לך בחור בעתיד שירצה לעבור איתך לאי בודד כי ירגיש שהוא לא צריך שום דבר בעולם הזה חוץ ממך.

מחילהבסדר גמור
לא קראתי הכל אבל ממה שכן קראתי - נשמע שעשית את הדבר הנכון לך!! אין לך על מה להצטער, בפעלת כראוי, ניסית באמת. אז מה עם יש חיבה?! הבחור לא מתאים לך!
אם הוא לא מבין שכדי לבנות בית צריך "על כן יעזב איש את אביו ואת אמו ודבק באשתו..." אז הוא עדין ילד.
חמולה זה דבר מסויים מאוד שצריך לרצות בו ולהיות בנוי לו. לא לכל אחד זה מתאים.

חזקי ואימצי, האחד שלך עוד לפנייך, ב"הצלחה
מכל מה שכתבת נשמע שהבחירה שלך הייתה שקולה והגיוניתהדוכס מירוסלב

ואם לא יכלת להתמודד איתה אז לא יכלת. לא חושב שהפסדת משהו, ויכול להיות שאם הייתם ממשיכים היית באמת סובלת ממה שהפריע לך.

לכן, לדעתי, את יכולה להיות רגועה ושלמה עם ההחלטה שלך ולהתקדם הלאה בע"ה.

ותזכי למצוא את שלך במהרה ולשמוח, וה' יקיים בך "הרופא לשבורי לב" במהרה.

וואו!! איזה כיף לקרוא את התגובות שלכם! תודה רבה רבה לכל אחד!הילושש

והלוואי וכל הברכות יחולו בע"ה על כל המחפשים את זיווגם! 

אני גם הייתי פוסל על בחור שקשור לאמא שלואושרקה
יותר מידי אפילו שהיא חולה הוא לא המטפל שלה ולא חייב לגור לידה יש לו עוד אחים ...בכל אופן אני זוכרת לפני כמה שנים גם אני פסלתי על בחור שהיה קשור לאמא שלו ולא מוכן להתפשר על מקום מגורים ובטח שאת לא רוצה לגור שם אני מסכימה איתך ואין לך מה לחשוש שפספסתי בהצלחה
ולפי מה שסיפרת זה נשמע שאמא שלו היית יותר חשובה לו מהקשראושרקה
לי נשמע שפעלת כמו שצריך.איוושה

לא דרשת שום דבר אלא העלית הצעה; לא ביקשת לעבור לעיר אחרת, או למדינה אחרת חלילה - ביקשת להגדיל לא בהרבה את המרחק ביניכם לבינם, ונימקת את הבקשה שלך בהסבר הגיוני לכל הדעות! זה לגיטימי לגמרי, ואם הבחור היה מעוניין בך כמו שאת היית מעוניינת בו, הוא היה שוקל את זה בכובד ראש ולא זורק אותך (ועוד בצורה כזאת... סלחי לי אבל זו לא דרך).

אני ממש מבינה את הכאב שאת מרגישה... את תחושת הפספוס וההחמצה... אבל אסור לך לגרום לזה להשפיע עלייך ולחשוב שמה שקרה לא היה צריך לקרות. טוב שזה קרה. תחשבי על זה לעומק - אם יש ספק אין ספק - היית בתוככי המשפחה שלו, ומה שראית הלחיץ אותך ממש. בחור שמושפע ככה מהמשפחה שלו וצמוד אליהם בחבל הטבור, לא ישחרר אחרי החתונה וזה יקרין על חיי הנישואים שלכם. באמת היית רוצה לחיות ככה?

כנראה שהוא מצא מישהי שלה זה לא אכפת... או מישהי חלשת אופי יותר ממך, והעניין הזה הסתדר איכשהו. אבל בראייה אובייקטיבית לגמרי - של מישהי שנחשפה לסיפור שלך מהצד ולא לוקחת בו חלק, אני מזדהה לגמרי עם הצד שלך! רוב מוחלט של הסיכויים שגם אני הייתי מקבלת את אותה ההחלטה בדיוק. זה לא בריא להיצמד כל כך למשפחה, בטח לא כשהיא משפיעה על ההתנהלות ואין יכולת להפריד בין החיים הפרטיים שלכם ובין חיי המשפחה המורחבת. זה לא בריא, ולעומת זאת האינסטינקט שלך שהתנגד לזה היה בריא מאוד

תכניסי לעצמך לראש שטוב שכך קרה! ייסורי המצפון שלך הם פשוט היצר הרע שמכניס לך ספקות לראש וללב. אני מניחה שכשהכל כל כך טרי, קשה לראות את הדברים בפרופורציה הנכונה. רק כשחולף הזמן זה אפשרי... והייתי במקום שלך, אז אני מבינה משהו מהחיים שלי...

לא לא לא עשית את טעות חייך, פעלת בשכל ולפי מה שמתאים לך! והאחד שלך בוא יבוא, אחד שלמענך יהיה מוכן להתרחק מההורים שלו גם 500 ק"מ חיוך גדול

מוזמנת לכתוב לי לפרטי, אני פה בשבילך!

ממש ממש תודה רבה!! הרגעת אותי מאוד,הילושש

שמחה לראות שאכן עשיתי את הדבר הנכון בעזרת ה'!

תודה רבה על החיזוק, 

בקרוב אצלך בקלות בע"ה! 

אתאר מה חשבתי לאורך הקריאהלא נולדתי
עד פסקה 1- (הארוכה)- אני גם לא הייתי מסכימה. זה חשוב לך והבקשה שלך ממש הגיונית.
עד פסקה 3- נשמע ממש הגיוני. אז לא הפסד גדול
עד הפיסקה האחרונה- מפתיע, אבל הגיוני.

תראי, לדעתי את לא צריכה להתחרט על הבקשה שלך. היא מאד לגיטימית. תחשבי שאם היית מתארסת איתו תוך ויתור על הפרטיות שלכם היית כועסת על זה לאורך זמן, וזה היה עלול לפגוע בזוגיות שלכם. הגיוני שאת מרגישה פגועה ונבגדת ובעיקר- שהתעקשת על שטויות, אבל המקרה ההפוך גם הוא בכלל בכלל לא מושלם.
תמצאי בע"ה בקרוב בחור מדהים מדהים!
את צודקת..מאוד.. תודה!!הילושש

מזכיר לי ממש..אליסרטן
עברתי גם חוויה כזאת מטלטלת.. שונה אבל דומה. ומה שאני יכול לומר.. כשמציבים אולטימטום משהו פה דפוק..

לא משנה מה הדרישה ולא משנה מה הרצונות. אין בעיה עם כל בקשה ועצה ורצון שלא יהיה העיקר שזה יהיה בשיתוף.. חיי זוגיות *לא* יכולות לעבור באולטימטומים. ואם אחרי 5 שנים הוא פתאום יחליט משהו אחר. ולא מעניין אותו כלום?

היה לי מקרה שגם אני רציתי והציבו לי אולטימטום.. לצערי לא הייתי מספיק חכם כדי לראות שזה לא הגיוני ככה. ונגמר בצורה כמו שתארת.. באתי לקראת. ניסיתי. אבל היא לא רצתה.

מברור.. זה קצה הקרחון.. זה רק אומר שזה לא התאים. זה אומר שההתעקשות הייתה בגלל חוסר התאמה. ככה אני מפרש את זה היום..

מזדהה מאוד. בהצלחה.
כנראה שזה לא באמת התאים. תודה רבה על התגובה!הילושש

אני חושבת שאתה צודק לגמרי.. 

מרגישים מהתגובה שמדובר במישהו שחווה משהו דומה באמת.. 

תודה, הצלחה רבה!

ממממנעדן ירושלים
תראי הקדוש ברוך הוא הוא זה שמזיז הכל בעולם..כל העניינים זזים בדיוק לפי איך שהוא רוצה- והוא תמיד רוצה בטובתך.
אם זה הוא משמיים זה הוא ואם לא אז לא..
אין מה לנסות בכח עכשיו...הקב"ה אירס אותו כי ככה נגזר משמיים שיהיה עכשיו..אולי יתבטל תתחתנו ואולי תבוא הישועה ממקום אחר.
במקום כזה צריך לתת ביטחון בריבונו של עולם לדעת שהוא ורק הוא היחיד שמזווג זיווגים. ומה עלינו לעשות? מקסימום השתדלות (אבל מקסימום!!) ואז- להשליך על השם וחסמוך עליו. בהצלחה
יש לי מה לענות לך מישהי=)
תמיד כשנפגשים אומרים שהמשפחה היא לא העיקר
ומתחתנים עם הבן אדם ולא עם המשפחה
באתי להפריך לך את הטענה הזאת.
מתחתנים עם המשפחה.
המשפחה תקלוט אתכם לשבתות תהיה באירועים ,
האמא שלו תהיה הסבתא לנכדים שלך וכו וכו.
ואמא שמתערבת, ולגור ליד המשפחה של ההורים
במיוחד בשנה ראשונה- זה לא חיובי.
לא חיובי שכולם נכנסים ואין לכם את הזוגיות
לחיות את חייכם כפי שנוח לכם כזוג
ולא תחת עיניים בוחנות של חמות או גיסה.
במיוחד כמו חמות שהייתה יכולה להיות לך..
עם האמירות הנחרצות שלה וכו'
מעבר לזה-
כאשר את מתחתנת את הופכת להיות האישה מס' 1 של בעלך.
לפני אמא שלו ולפני אחיות שלו לא משנה באיזה מצב הן!
תארי לך בערב עם הילד שאת רוצה אותו בבית
ועזרה עם הילד
ואת מותשת. ואין לך כוח
ואז אמא שלו קוראת לו.
מה יקרה? האם אדם כזה יעזוב אותך כי "אמא שלו צריכה אותו"?
כשאת לא מקום ראשון בכל מקום בחייו
זה כבר לא.
מניסיון.
גם אני יצאתי והתארסתי עם בחור שאמו הייתה החלק המשמעותי בחייו לפניי. וסבלתי מזה.
ביטלנו.. ב"ה. אבל שתדעי שהמון סבלתי לפני ההחלטה הברוכה הזאת ודווקא מהסיבה הזאת.
דברים לא הגיוניים שהיא ביקשה וכו'.

אז אני לא אגיד לך טוב מאוד תשמחי שזה לא מה שקרה לך
כי עכשיו קשה לך
אבל אני מאחלת לך לראות את הטוב הזה
אם לא עכשיו, בהמשך.
קבלי חיבוק חם.
ותבכי תכאבי כי זה כואב! זה קשה!
ועוד שהוא התארס.
אבל גם תלכי תסתכלי בפורום נשואים טריים
כמה זוגות סובלים מקרבת יתר להורים..
בהצלחה!
ופה בפרטי אם את רוצה
^^^ ממש מסכיםמתן תורה
^^^^^^מסכים גם....עומק
לענ"ד, הרושם הוא שזה לא מתאים באמתלכל איש יש פצלש
לא נראה שהבחור התאמץ בשבילך גם כן.
זה שיש הרבה דברים משותפים זה טוב והכרחי אבל לא מספיק.
הרושם שעולה ממה שסיפרת, שהוא היה די אדיש לרצונות ולתחושות שלך. למה הוא לא מתאמץ לשכנע אותך? למה הוא קובע לך עובדה? כאילו את כלי או חפץ שלו, נטול רצונות. כאילו הוא משתמש בך. חויתי דבר דומה מהצד השני, רק אח"כ הבנתי את זה. כשנמצאים בפנים קשה לראות את זה.

אבל בכל זאת היה לכם טוב ביחד? אולי הוא הרגיש איתך על תקן חבר שכיף לבלות איתו אך לא כבת זוג שהוא אמור להתאמץ למענה. זה מישור אחר לגמרי.

ובקשר למשפחה. שימי לב שהמשפחה של הצד השני זה נושא חשוב מאוד. אם את לא מרגישה טוב אצלם, הם לא נותנים תחושה טובה, זה הזמן לברוח משם. ק"ו בן בנו של ק"ו, אם הבחור היה מחובר מאוד למשפחה שלו. לדעתי היית נכנסת לסיוט מתמשך. הדברים שראית בבית שלו לא היו משתנים באופן מהותי, אולי באופן כמותי, ואולי קצת היית מתרגלת. אבל עדיין היית מרגישה לא טוב שם. זה שהם משפחה של תורה, אמת, ופשוטים, לא מעניין אותך (תראי איך הם התנהגו אלייך..). מעניין אותך היחס שהם נתנו לך. זה מה שרלוונטי לגבייך בעיקר. לכי תדעי גם כמה הצגות אולי עשו לך. ואני מכיר מקרים...

בקיצור, עשית נכון מאוד. התארס? שיערב לו.הוא לא מתאים לך. אני יודע שזה מצב קשה, אבל זה בעיקר קשה רגשית. תוכלי לפמפם לעצמך (כשזה צף ועולה לך בראש) למה מבחינה הגיונית זה לא מתאים. כל עוד פעלת מהשכל ולא מהרגש, זה מצויין. הרגש ידעך עם הזמן (הרבה או קצת, תלוי בהרבה גורמים).

עם הזמן, תפגשי גם בחורים אחרים ותראי את הקשר ההוא באור אחר, מבט כללי ומנוסה יותר.

בנוסף, תשאלי את עצמך, מה למדת מהקשר הזה? במה הוא קידם אותך? הקב"ה לא העביר אותך את המסלול הזה סתם...

את תצאי מהסיפור הזה יותר חזקה ובוגרת. שיהיה הרבה בהצלחה בהמשך

...שריקה

הי יקרה,

קודם כל

באמת כואב ולא קל!!

קחי לעצמך את הזמן שלך לכאוב ולבכות..

ובנוגע למה ששאלת-

ממש לא נראה שפספסת את הזיווג שלך.

אני לא אחזור על כל מה שכתבו פה על ההתנהלות שלו, שבאמת היא ממש ממש לא תקינה.

אבל משהו נוסף שבלט לי-

הוא התארס חדשיים (או פחות) אחרי שנפרדתם. אחרי קשר ארוך.

אולי זה מעיד שהקשר היה בשבילו פחות משמעותי ממה שהיה עבורך..

את גם כותבת שהוא לא ניסה לשכנע אותך. כאילו, לא רוצה- לא צריך.

כמה שזה כואב,

כנראה שבאמת הוא היה פחות מחובר ממך.

וזה לא כיף לדעת שאת רצית מישהו כשהוא לא רצה.

אבל את גם לא רוצה להתחתן עם מישהו שלא באמת רצה.

את ראויה להרבה יותר.

בעז"ה יגיע גבר שיאהב אותך מכל הלב!!

וירצה אותך!

ולא יציב לך כל מיני אולטימטומים...

שיתן את כל כולו לקשר ולזוגיות.

בהצלחה יקרה!

שולחת לך כוחות!!

תודה לכל המגיבים! עזרתם לי מאוד. ידעתי שזה המקום הנכון לפרוקהילושש

היה ונגמר, תמשיכי הלאהים...

לטובתך, תפסיקי להתעסק בזה

לא נשמע שהיה כל כך בעיניין מההתחלה

הבחירה שלך הגיונית לגמרי, את לא צריכה לוותר על מה שחשוב לך בשביל מישהו אחר. את ההחלטות החשובות אתם צריכים לקבל ביחד ולא שהוא יקבע לך מה יהיה.

והדשא של השכן לא תמיד ירוק יותר

תלמדי את מה שיש לך ללמוד מזה ובע"ה יגיע הנכון במהרה

אכן כן.. צריך להמשיך הלאה. אמן. ותודה!! הילושש

היישקט רועם
לא קראתי את אלה שמעליי אז סליחה אם אני חוזר על דברים...

אני חושב שחלק מהעניין של השגחה פרטית זה שהקב"ה מכוון אותנו גם דרך התחושות והאינסטינקטים (אגב, אצל נשים זה לדעתי אפילו נכון יותר כי הרגש שלהן "טהור" יותר באופן טבעי משל גברים). ואם אז עשית את החשיבה והמאמץ מבחינתך, וזה מה שיצא, אז אין על מה להתבאס. כנראה שכך הקב"ה כיוון אותך.
לגבי השאלה האם פספסת את הזיווג שלך. אז זו שאלה שצריך להיות מינימום נביא כדי לענות עליה, אבל אביא לך משהו שכתב הגר"א. הגר"א אומר על הפסוק "בכל דרכך דעהו והוא יישר אורחותיך", שאדם יעשה מה שהוא יכול ומבין, לפי מה שהוא רואה במציאות, והקב"ה כבר ידאג שזה יסתדר עם כל ה"חשבונות" שצריכים להסתדר. גם צריך לזכור, לאחר מעשה, שהקב"ה באמת באמת מגלגל הכל לטובה.
עכשיו אולי ההסתכלות צריכה להיות מה ללמוד מזה. הפקת תובנות חשובות, והם ילוו אותך בהמשך דרכך בחיים בכלל, ובמציאת הזיווג בפרט. קשה קצת (הרבה) לעשות את המעבר מ"שוק" של חוויה שלילית לחוויה שמלמדת אותך ומוסיפה לך, אבל זה יקרה. גם עם הזמן גם עם המאמץ שתשקיעי.
בינתיים? יש כל מיני דרכי תגובה. יש שיעדיפו מיד להתקדם הלאה וככה לצאת מזה. יש שיעדיפו קצת שקט לעיכול העניין. אבל כך או כך חייבים חייבים(!!!) להאמין שזה יעבור ויהיה אפשר להמשיך הלאה. אנשים עוברים דברים מסעירים, ואפילו טראגיים בחיים. אבל אח"כ ממשיכים. ואז דברים תופסים פרופורציות וההתעסקות חוזרת להיות בטוב ובקיים, ולא במה שחסר.

מאחל לך המון הצלחה ונחת, ושתבשרי לנו בשורות טובות בעיתו ובזמנו בעז"ה..
בהצלחה!
וואו, זה בדיוק מה שאני מנסה לשכנע את עצמי להביןהילושש

שההתעקשות שלי אז לא הייתה סתם, היא הייתה מאת ה' שהרי עובדה שעכשיו זה נראה לי נורא בהרבה פחות.. 

אז כן, צודק לגמרי התחושות שלנו הן לא סתם, 

מה שהמסקנה הזו מביאה אותי להבין זה שגם זה שהוא מצא חן בעיני וההרגשה שאולי אוטוטו... גם זה היה מה' וכנראה שהייתי צריכה לעבור את זה ולא סתם.. כתבתי בהתחלה שהייתי בחורה עם מלא סטיגמות ולפני שנתיים מיד פסלתי את ההצעה הזו, אז.. לאחר שנתיים בדרך לא דרך ה' פוצץ לי כל אחת מהסטיגמות שלי. וטוב שכך, תודה לה'!

תודה על התגובה! 

אמן, שנתבשר כולנו במהרה בע"ה ובקלות.. העיקר בקלות. 

לא הפסדת. הקב"ה מכין לך משהו אחר מתאים יותרנפש חיה.
אמן.. תודה!!הילושש

רק רוצה לומר שכיף לראות את הכרת הטוב שלך פה.נקדש את שמך..
חוזרת ומגיבה ואומרת תודה. ושוב תודה. ושוב...

בטוחה שזה יוסיף ברכה רבה בבית שתבני בע״ה עם האיש המיוחד והמתאים לך.

(אם נתעלם לרגע מהעובדה הטוטלית שהבחור התארס ב״ה, האינטואיציה אומרת שהקב״ה חסך לך הרבה התמודדויות בזוגיות מעבר לאלו שיש לכל זוג בשוטף. אז כל שנותר לך זה לפנות גם לקב״ה ולומר לו תודה. ושוב תודה. ושוב.. )
לגמרי תודה לה'! ו..שוב תודה, על הפרגון והתגובה ;)הילוששאחרונה

עד כמה להקפיד על הכלל של להציע לבן קודם.אנונימי 14

משהי מעבודה נראית לי מתאימה לחבר שלי.

הבעיה:

אני לא מספיק יודע לספר לו עליה..

אני צריך מס' של חברה שלה שהיא תוכל לספר לו עליה..

אבל אם אבקש ממנה מספא שך חברה היא כמובן תבין שיש לי הצעה, ואם לא אחזור אליה עם ההצעה היא תבין שנפל..

מלעשות??

מה הבעיה שתבין שהוריד?אני:)))))

אל תיקח את זה יותר קשה ממנה..

ואולי כדאי שתציע לשניהם בו זמנית? ותעביר מספרים של בירורים ושיחליטו לבד.

זה כזה נורא אם היא תבין שנפל?advfb
זה בכלל לא אישיו.לגיטימי?

א. אין שום בעיה להציע לאישה לפני הגבר.

ב. בעיני, אנשים שבוגרים מספיק בשביל להתחתן - מקבלים את זה בהבנה. 

ג. עד כמה תסריט כזה נשמע לך מוזר?

שלום חברה מהעבודה, האם את במקרה פנויה?

מעוניינת לשמוע הצעה?

יש לי חבר מאוד X, וחשבתי שאולי הוא מתאים לך, אבל לא דיברתי איתו עדיין. אם זה מעניין אותך, אני יכול לשאול אותו קודם (ואשמח לקבל פרטים מסודרים שלך\מס' של חברה), או אולי הפוך, אני אספר לך עליו ותראי אם זה בכלל הכיוון? 

אצלךבחור עצוב
מכיר לא מעט שרוצות שיציעו לגבר לפניהן. 
עדיין, יש הרבה שבמצבים מסויימים יקבלו בהבנהadvfbאחרונה

שיציעו להן קודם

מסכיםארץ השוקולד

אבל אני לא אישה.

עקרונית, באלגוריתם גייל ושפלי של שידוכים יש יתרון להיות זה שמציעים לו ראשון.

שידוך יציב – ויקיפדיה

אפשר פשוטאשר ברא

לבקש בכללי את הפרטים.. ולהגיד שיש לך אולי רעיון וכו'..

לא לפתח כ"כ ציפיות, אבל כן להשיג את מה שצריך.

להציע לה קודםברוקולי
מתנות בשלב הדייטיםיובללל

אני יוצא עם מישהי משהו כמו חודש וחצי, והולך ממש טוב ב"ה. נחמד לשנינו בקשר וסהכ ממשיכים להתקדם בנחת.

העניין הוא שבא לי לעשות לה איזה משהו נחמד שיחבר ביננו עוד. לדוג חשבתי להביא לה משהו קטן סימלי, כמו פרח או איזה ספר עם הקדשה (או רעיונות אחרים שאני ממש ממש אשמח לקבל) ואני קצת מתלבט האם זה ילחיץ אותה. ובנוסף זה אולי קצת מוזר חחחח, אבל פרקטית, איך זה יהיה לה נוח לקבל זר פרחים ולהיתקע איתו כל הדייט?😂

קיצר, מתי לדעתכם מקובל/מצופה לתת מתנות בדייטים? האם לדעתכם הבנות מצפות לזה? זה מלחיץ?

ואם כן - מה הדברים שהייתם מביאים כדי לעשות שמח על הלב לצד השני?(:

דעתי האובייקטיבית:חתול זמני

– חודש וחצי מוקדם מאוד בשביל מתנות (יש לי משלוחים שלקח להם יותר משלושה חודשים להגיע...)

– אל תביא פרחים אין איך להסתובב עם זה בדייט והיא לא חברה שלך (היא תהיה אחרי החתונה)

– בשלב זה אל תהיה רומנטי מדי ואל תגזים זה יכול להיות נורא מלחיץ וקרינג'

– מה שכן אתה יכול לעשות זה להביא דברים ידידותיים זולים ומתכלים, או נייטרליים לחתולין

– כי אם עוד שבוע זה לא יסתדר לכם מה תעשו עם כל הדברים האלה? מביך

הסבר: אני למשל בתור חתול זמני אוהב דובוני גומי. אם הייתי מזכיר זאת בפגישה, ומישהי הייתה מביאה לי דובוני גומי, זה היה נפלא ולא קרינג' בכלל. מישהי עשתה לי את זה עם מרשמלו וזה היה נורא חמוד.

אפשרות ב': נניח היא אוהבת ציור. אפשר לתת לה אריזה קטנה של עפרונות פחם / צבע או וואטאבר ממה שהיא אוהבת להשתמש בו.

תחשוב בכיוון של: "אם הייתי בחורה–" או נכון יותר: "אם הייתי הבחורה הספציפית הזאת, מה הייתי רוצַה לקבל ושלא יהיה קרינג'?"

זה אחלה שלב לדברים מתכליםחושבת בקופסא

בהחלט מתנות זו דרך להביע עליית מדרגה בקשר, וקשר של חודש וחצי זה לא משהו שיכול להיגמר בלי התרעה תוך שבוע.

זה יופי של שלב לעוגה, פרחים וכדומה. (אתה יכול להחזיק לה את הזר באבירות במשך הדיט, ולתת לה אותו בסוף. רק תחשוב לאן היא חוזרת אחר כך, ולמי היא צריכה להסביר מאיפה היא קבלה את הזר)

ספר עם הקדשה לדעתי זה יותר מתקדם.

מה לגבי להצטלם ביחד? זה יכול להיות מאוד נחמד כשבעז"ה בהמשך יהיו לכם תמונות ביחד משלב הדייטים, ואם לא יסתדר מאוד קל למחוק אותן.

אני לא חושבת שיש מקובל\מצופה כללילגיטימי?

יש מי שמצפה לזה,

יש מי שלא.

יש מי שזה ילחיץ אותה,

יש מי שלא.

מכיר "5 שפות של אהבה"?

מתנות זה שפה, ולא כל אחת דוברת אותה.

לדעתי,

יש משהו נחמד ויפה לתת משהו למי שיוצאים איתו.

בשלב מוקדם, כשיש עוד סימן שאלה - דברים מתכלים\בעלות נמוכה (נניח מחזיק מפתחות, ספל).

ככל שהזמן עובר, ובטוחים יותר בקשר, יפה להראות את הבטחון הזה גם במתנות -

אבל כן עם כוכבית: אם הקשר הזה ייגמר, שלא תתחרט על מה שהשקעת בו מבחינה כספית, ותקבל בהבנה אם היא לא תשמור את הדברים אצלה  - יכול להיות שזה ישאיר אצלה משקעים.

לשים לב לאורך הקשר אבל גם לאיכות הקשרברוקולי

אפשר להביא דברים מתכלים 

ואם בוחים להביא משהו אחר אז לכתוב הקדשה בנפרד

נחמד. מאוד.נחלתאחרונה

זר פרחים - לא יודעת. תלוי. אותי זה היה מביך. (חושב להביא גם אגרטל?....)

אבל פרח אחד, לענ"ד זה מקסים. גם תשומת לב, וגם לא יותר מדי מלחיץ, מעיק, מביך (ואין צורך להביא אגרטל...כוס ח"פ

אפילו של המלון, אם אתם נפגשים שם, יהיה מספיק. וגם אם הפגישה בחוץ, היא יכולה להכניס אותו לתיק ואפילו להחזיק

אותו ביד עד תום הפגישה. אתם יכולים לעשות רוטציה בעניין....לא חושבת שיבול עד הסוף וגם זה לא מאוד חשוב.

(מלבד לפרח...). 

חרצית, מה שקרוי כריזנטמה, הוא פרח עמיד. במיוחד בחורף. אלא שהוא מגיע בענף עם כמה

חברים כמוהו וזה כבר לא נראה כל כך טוב. כמעט כמו זר.  מה עם גארבארה? יש בכל מיני צבעים יפים. אולי תבחר

לבן או צהוב. בקש מהמוכר לכרוך סביב הגבעול חוט ברזל, אחרת ראשו שח על גבעולו. 

גם ורד ארוך גבעול בא בחשבון. 

מה עם חטיף נחמד?  טורטית לך ולה? (זה לא אישי מדי וחושבת שזה נחמד).

כל כך מרגשת אותי השאלה שלך. כל כך יפה. אתה, אין ספק, שתהיה בעל טוב!

לאחר החתונה, תוכל להביא כל שבת, זר פרחים נחמד. רק אל תשכח!

בהצלחה! 

נראה לי כלו כל הקיצים, הראשונה שפונה אליחסדי הים
שהיא צנועה וצדיקה, אני אמור לה שהיא אשתי.😂😂
כן כן כןןמחפש שם
שתף אותנו איך היה😋
מנה אותי שליח ואצא אקדש לך אישה בשוקחתול זמני
עדיף שתקדש לו אישה מעזרת נשים בבית כנסתLavender

נשמע לי יותר מתאים בשבילו

חבל שרק עכשיו מגיע למסקנה כזאתעַלְמָה
לא בטוחה שזו האסטרטגיה הכי חכמה. אני נגידלגיטימי?

הייתי בורחת...

בהצלחה!

לא בטוחהנחלת

שזה רעיון כל כך טוב; ואם אחר כך, למרות שהיא צדיקה וצנועה (ואתה בטוח שהיא צדיקה וצנועה כמו שאתה

אוהב ומעריך), יהיו דברים נוספים חשובים שלא תסתדר איתם?

חושבת שכדאי וצריך לברר מה היה עד עכשיו עם פגישות; היו פגישות?  מדוע הסתיימו?

מצידן? מצידך? מה הפריע לך? מה הפריע לה? אולי אתה "תקוע" עם איזו דרישה,

כיוון הסתכלות, ציפיות, ואינך מוכן להתגמש או משהו כזה?

כמובן שלא מכירה אותך בכלל, סתם הצעה.

ועל זה הדרך. 

הוא כתב בצחוק...הרמוניה

אבל תגובה יפה

כל יאוש הוא פתח לתקווהזיויקאחרונה
מקומות טובים לדייטים בתל אביב?נו, ההוא מהזה

בשעות הערב אז אמור להיות יחסית סבבה

לא דייט ראשון אבל גם לא קשר יותר מדי מתקדם

רעיונות?

נמל תל אביב, הירקון, גני יהושעבחור עצוב
רידינגרקאני
חוף היםשפוי

הטיילת על חוף הים ממש נחמדה, אוויר טוב, רעש של גלים ויש כמה חנויות כשרות שאפשר להיכנס אם רוצים

פארק וולפסון - פארק לא גדול וממש חמודריבוזום
אבל גם שאר המקומות שהמליצו מעולים
נווה צדק יפהריבוזום
ויש שם מקומות מעניינים, אפשר לסייר לפי מסלולים באתרי טיולים
באוניברסיטהלגיטימי?אחרונה
פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊

לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender

ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,

מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏

טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender

במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender

לא חתול זמני😸

הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני

סתם, אני לא ממש בשל.

כזו?פ.א.

אופסLavender

@חתול זמני פספס את אהבת חייו

אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י

לא בכל שרשור זה מתאים.

סורי, קיבלתי.חתול זמני
מיאוגזם!חתול זמני
😹😹😹Lavender
נצלו"ש = ניצול שרשור?נחלת
מדויק.חתול זמניאחרונה

או במקרה של השרשור הזה... מיאודויק.

אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוח

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

אתה מספיק טוב!עַלְמָהאחרונה

ועוד תבוא האחת שמספיק טובה לך.

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
את לא טועה בכלל יש לי חבר כזה, שדברים שהיו מפריעים לו בעבר-היום גם אם מפריעים לו, כל מה שהוא רוצה זה רק להתחתן
..אני:)))))אחרונה

אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.

נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
מזל טובבבבבב!!!עַלְמָהאחרונה

אולי יעניין אותך