גברים ממאדים..דוס אבל פתוח
היי. אני יודע שזה נושא נדוש, אבל בכלזאת:
אני רוצה להתחיל לצאת ואשמח למספר עצות איך להתנהג/לא להתנהג עם בנות בדייטים.
בחייאת, תכתבו רק דברים רלוונטיים ולא לחפור
נ. ב-אשמח לעצות משני צידי המפה..
הו זוהרת בטורקיז

1.לבקש ממנה שתשלח הודעה כשהיא הגיעה הביתה.לא משנה גם אם יש לה רכב.או אוטבוס ישיר.

2.לא להשאיר אותה לבד ב1 בלילה בירושלים ולהגיד לה את תסתדרי נכון?כשאתה יודע שהיא פספסה תאוטבוס.(אמיתי)

מענייןצריך עיון
התגובה האוטומטית שלי ל-1 היתה שהיא לא ילדה קטנה וכשקראתי את 2 לא הבנתי איך בנאדם יכול להיות כ"כ *#@&

אני גם לא הבנתי..זוהרת בטורקיז

זה לא עניין של ילדה קטנה,זה להראות אכפתיות לדעתי.

כשבעז'ה תיהיה אבא והבת שלך תתחיל לצאת,אתה תרצה שהבחור ידאג לה לא?שהוא יודע שיש לה איך לחזור,שהיא חזרה..(בהתחשב בזה שזה בשעות הערב המאוחרות)

לי אישית זה חשוב

ומוסיף המון.

אבל אולי כי עברצי טראומה כמו שסיפרתי ;)

סתם שאלה. מה אשם הבחור שהבחורה נתקעה בלי אוטובוס?כוס ברוח
כאילו נניח שהוא בלי רכב .(אם יש רכב אז וודאי שיקח אותה לאנשהו שיש אוטובוס או אפילו עד הבית).
מה הוא טכנית יכול לעשות?
באסה למי שנתקע(כאילו כנל הבחור...) אבל זה כמו שיוצאים לקניות ונתקעים. בסדר. אז מחפשים חברה לישון אצלה/אבא שיבא לקחת/לישון ספסל
אבל לא נראה לי שהייתי מצפה ממישו במיוחד בדייטים ראשונים שישב איתי וינסה לעזור בכלים שאין לו או שחלילה יפספס את האוטובוס שלו בגללי. לכל אחד יש אחריות על עצמו.
לחשוב על זה לפניפאי פקאן
ולהתחשב כשקובעים את המקום והזמן לדייט (ובעיקר את זמן הסיום שלו)
האחריות והדאגה שמוטלת עלינו כבני אדםאיזדרכת
גם אם אין לו ממש איך לעזור זה אגואיסטי ומצומצם להשאיר ככה בחורה.
דאגה כנה ורצון לעזור יועילו גם אם בפועל אין לו אמצעים
זה נכון, מה שצריך בעיקר זה לב טוב וקצת קומון סנס.מוטיבציה
ואי ואיהפי
לי אישית 1 לא הכרחי בכלל בכלל..לב אוהב

^^^כנפיים לעוף
בעיקר 1, משדר אכפתיות
מממ... בשליפה מהשרוול...איוושה

1. תפגין יוזמה. לא במידה שתלטנית כמובן, בטעם. זה התפקיד של הבחור בתחילת הקשר, לדעתי. לא שתהיה לי התנגדות במקרה הפוך, אבל זה כי אני זו אני.. יש בנות שיכולות פחות לקבל את זה.

2. תהיה מנומס וג'נטלמן (בתקווה שהג'נטלמניות עדיין לא פגה מהעולם). תתעניין בשלומה, תציע לבוא אליה כדי לחסוך לה טרחה, תוודא שהגיעה הביתה בשלום אחר כך. אה, והקולמוס כבר נשבר בגלל דיונים שנוגעים לסוגיית התשלום בדייט ראשון; לדעתי זה מתבקש מאוד.

3. אל תדבר את עצמך לדעת. יש הרבה שנופלים בזה כשהם מפרשים את ההתעניינות של הבחורה כהזמנה לדבר על עצמם מפה ועד מחר (ותכל'ס יוצא שהם פשוט מנהלים מונולוג). ממש לא. זהו כביש דו סטרי, תשאל אותה שאלות בדיוק כמו שהיא שואלת אותך, אם לא יותר. תביע עניין בה ובאישיות שלה.

4. הכי חשוב - גם אם לא נראה לך שזה זה, תהיה בנאדם במהלך הפגישה! אפילו אם זה אומר להעמיד פנים.

בהצלחה רבה, שיילך מהר ובקלות

מה שעולה לילב טהור:)

בס"ד

1. לשלוח הודעה לפני הטלפון הראשון, לכתוב- "שלום, שמי *** רציתי לדעת מתי יהיה לך נוח שאתקשר?" ואז גם אחרי הדייט הראשון לשלוח הודעה מתי אפשר להתקשר.

זה כדי לא להלחיץ אותה ולתת לה להתכונן.

2. תמיד תתעניין קודם בשלומה, איך עבר היום שלה, מה עשתה וכו'.. 

3. תיזום ותוביל, זה ממש חשוב לפחות בהתחלה. ויחד עם זאת, אל תשתלט אלא תתחשב בדעתה... תשאל אותה איפה נוח לה להיפגש (באיזה אזור.. נגיד תגיד י-ם) ואז תגיד לה שאתה תחשוב על מקום להיפגש שם. אם אתה מתלבט על משהו, אל תנחש מה היא תעדיף אלא תשאל אותה! (לדוגמא- אם היא מעדיפה מקום פתוח או סגור...)

4. המון אי הבנות נפתרות מזה שמדברים ושואלים- ולא מנחשים מה הצד השני מעדיף או חושב....

ב"הצלחה רבה!

נכון! 1 חשוב ממשזוהרת בטורקיז

1.. ושאין תמונהרחפת..
שלך בגוגל+ קופצת לה על המסך..
דברים עיקריים:אופטימיות
1. כמו שכתבו פה, לסמס לפני שמתקשרים כדי לקבוע פגישה.

2. בפגישה הראשונה - חשוב לא להעלות נושאים רגישים . פשוט לדבר על מה שזורם, כדי לשבור את הקרח..אבל תגיע עם כמה נקודות בודדות בראש, למקרה שיראה לך בזמן המתאים שאפשר להשחיל שאלה בנושא שחשוב לך. כך תוכלו לפתח אותן וזה יתן לך מעט כיוון לגבי הבחורה.
בכללי, טוב לחשוב איזה שאלה מתאימה לתחילת קשר. איזה שאלה לא היית רוצה שישאלו אותך על ההתחלה!
שבחורה לא תרגיש שאתה מגזים.

4. לסמס אחרי יום הפגישה שתשמח לדבר בטלפון, בכדי לראות לאן הרוח נושבת- ממשיכים/לא , ואם כן קובעים פגישה נוספת. טיפ: תמיד עדיף לתת צ'אנס נוסף לכל אחד, אא"כ היא מ-מ-ש לא נראת לך.

5. בגלל הדעות שבפורום, ומפני שאני לא יודעת מה דעתך בנידון- לא לומר לה חצי חצי על תשלום, נשמע לא אדיב לפגישה ראשונה שבה עדיין היא לא מכירה את האישיות שלך.

6. לא להתרגש מידי, היא בעצמה מתרגשת
ולזכור לא לשחק משחקים כדי לנסות להרשים אותה.
תהיה מי שאתה! ככה אשתך תאהב אותך.

לגבי הג'נטלמניות- האם הגעת לבית?
זה פשוט אנושיות.
לדאוג לאנשים אחרי יום לימודים/עבודה בדרך חזרה לבית בשעה מאוחרת- זה בסיסי ביותר.
ויותר מזה, זה לא מופנה רק לבנות בעיני.

אשתף אתכם, היות והבחור הגיע עד אלי (בערך) בכל הפגישות, סיימנו את הפגישות לא ככ מוקדם והחזיר אותי לבית בכל פעם. גם אני דאגתי שיגיע לבית בביטחה, בכל זאת נסיעה ב 2 בלילה בכבישים אחרי דייט איתי אז אני יצאתי ג'נטלמנית? לא חושבת.
(אבל אולי אמא פולניה😅)
אמרתי לו שיעדכן כשמגיע לבית. פשוט אנושי.
הייתה גם פעם(פגישה 3 נראה לי) שדיברתי איתו בדרך חזרה כדי שלא ירדם על ההגה(טוב, זה כבר קיטשי שלנו). הוא מאוד אהב את זה, שהיה אכפת לי.
זה מקרה ספציפי,שבו שני הצדדים מעוניינים בקשר.

בהנחה ואתה לא מבין מה בדיוק אתה מרגיש בנוגע לקשר, כלומר לא נוטה לחשוב שבטוח אתה ממשיך בו ולא נוטה לשלול את המשך קיום הקשר(בקיצור,חצי רגל פה וחצי רגל פה), צריך להשתמש בכל מילות הדאגה כמו "מה שלומך?"
"האם הגעת?
"איך עבר היום שלך" וכו' -במשנה זהירות...
כלומר מצד אחד, לדעתי זה אנושי לשאול מה שלומך? איך מרגישה? ועוד. מצד שני, אם לא נוטים לכיוון חיובי בקשר ויש הבעת דאגה זה יכול אולי (וזה תלוי במתי וכמה שואלים זאת) לטשטש את התמונה מצד הבחור, שהוא לא בהכרח מעוניין בקשר והקשר טעון בירור מבחינתו. אז פשוט צריך לדעת לעשות את זה במינון ובתזמון נכון. לא חושבת שנכון לחסום רגשות אם אתה באמת מתעניין, אבל לעשות את זה בתבונה כדאי.

ב"הצלחה ענקית!!
תצא בראש טוב- ויהיה בעז"ה רק טוב !!
תתנהג יפה תעשה כבודכי בשמחה תצאו.

תתקלח לפני (פשוט, אבל היו דברים...) ותגיע ערני ורענן.

אולי זאת אשתך... תן לה את הכבוד הראוי!

תהיה רגיש, אל תיכנס למקומות שלא שלך,

אל תהיה ציני, לא ביחס אליה ולא בכלל,

(ואם היא לא מבינה שנינות - גם זה לא).

תשדר ביטחון, תיקח אחריות על הקשר.

כלומר, אל תחכה לה אלא תיזום.

תתקשר, תשלח SMSים, וואצאפים, פתקים,

תפנק בשטויות קטנות (גומי, או מה שהיא אוהבת),

פעם בכמה פגישות תדאג שתהיה שיחה פתוחה יותר,

שלשניכם יהיה ברור איפה כל אחד נמצא ביחס לקשר.

זה התפקיד שלך בעיקרון, אתה הגבר.

אל תשחק אותה, זה לא יעיל.

תהיה מי שאתה ותגיד את האמת עליך ועל השאיפות שלך.

מקסימום, זה לא בשביל הגברת הנוכחית,

ותבוא חדשה, מתאימה יותר.

תעריך כל דבר קטן שהיא עושה בשבילך.

אין מובן מאליו, ודאי לא בקשר זוגי.

כל שיחה או הודעה שהיא יזמה עלתה לה בהרבה כוחות נפש

כל גילוי לב אישי שלה כלפיך הוא הבעת אמון בך. תעריך את זה.

יש עוד הרבה, אבל תתחיל בזה ובדברים הנפלאים שאמרו בנות הפורום מעליי.

הלוואי תסיים את זה מהר,

ותגיע לעבודה האמיתית,

המתישה אבל כ"כ משמחת.

המון המון הצלחה!!

תרשו לי לא להסכים איתכםאליסרטן
אין חוקים! תהיה אתה תכיר אותה ואת עצמך. ותחליט נכון. והכי חשוב שוב.. בלי חוקים.
אלה חוקי חיים לומדים אותם עם הרגליים. איפה שלא היית לא תכיר.

הרבה בהצלחה!
אז הטיפים שלי;עץ ובית
(ולמי שכתבו כאן שהם לא מסכימים עם השירשור הזה... רק מדייקת, אני לא חושבת שזה שרשור כללים. בעיני זה שרשור טיפים ועצות טובות. שכל אחד יקח את הדברים בערבון מוגבל, תוך התאמה שלהם לעצמו ולמדוייטת שתחיה).

בעיני, אחד הדברים הכי חשובים בקשר (מעבר לעצה הבסיסית של 'תהיה אתה בעצמך' ) זה כבוד.

תכבד את בת הזוג שלך לדייט ותכבד את עצמך.

לכבד אותה זה אומר להתעניין בה, להיות קשוב, אכפתי, מתעניין (מלהתעניין בשלומה, איך עבר היום, דרך לזכור דברים שהיא מספרת לך ועד הדברים הקטנים של התעניינות אם קר לה/ חם לה וכאלה), לדאוג לה (לא בצורה מציקה. אבל גם לא להשאיר אותה באמצע הלילה בלי להתעניין איך תחזור הביתה או כשהיא אומרת שקר לה להגיד "לי דווקא נעים") וכל שאר הטיפים הנהדרים שכתבו לך.

לכבד את עצמך- תבוא מקולח (לא תמיד בנים מודעים לזה, אבל לנשים מבחינה ביולוגית יש חוש ריח יותר מפותח משל גברים. לא נעים לשבת בדייט עם מישהו שמדיף ריח של זיעה כאילו הרגע סיים מרוץ אולימפי [מבוסס על סיפור אמיתי]) נקי, מגולח אם אתה בקטע..
אל תשאל שאלות אישיות מדי בדייטים ראשונים, אל תאחר בלי לעדכן באיזה הודעה (זה לגטימי בעיני אם בטעות מאחרים.. אבל תעדכן. אל תתן לבחורה להתייבש שעה וחצי בלי לענות לטלפון אפילו), תספר על עצמך דברים טובים (זה הגיוני לדבר בקשר מתקדם גם על קשיים וחסרונות.. אבל אם תספר כמה אתה דפוק בדייט ראשון וכמה מגרעות יש לך, זה לא יעשה חשק להמשיך ושוב, מבוסס על סיפור אמיתי), וכו'

בקלות ובהצלחה!
מעצם השאלה שלך נשמע שאתה בחור רגיש ועם הרבה מודעות. זה רק ישחק לטובתך בעולם הדייטים

תפסת מרובה לא תפסת, אז כלל אחדע מ
תהיה טבעי, ושהטבעיות שלך תהיה טובה, אנושית, נורמלית ובריאה.
עוד טיפ קצרעברית
לי יותר נעים שבזמן הפגישות פשוט מדברים וכל אחד מספר על עצמו , אבל פחות דרך שאלות של ראיון- "לא כזה סיפרו לי עלייך- אז איך קוראים לך? במה ההורים שלך עובדים? באיזה בית חולים נולדת? וכן הלאה ..
דווקא דרך סיפורים מכירים הכי טוב לדעתי וגם יש אוירה נעימה ולא אוירה חוקרת..
^^לכל איש יש פצלש
ככה גם ניתן לקלוט ניואנסים קטנים שהמספר לא שם לב אליהם, ודווקא מי ששומע "מבחוץ" יכול לקלוט, ולהסיק במקרה הצורך...
לפעמים קשה לדבר סתםקוד אבל פתוחאחרונה
זה הגיוני שלא יהיה על מה לדבר. במיוחד אצל שתקנים....

אז מדברים על נושאים טכניים.
לא למרוח!שפרינצה
החלטת שכן או שלא- תתקשר! ב24 שעות שאחרי הדייט ולא מאוחר יותר (לפחות בדייטים ראשונים, עד שממשיכים בטבעי). אנחנו יושבות וכוססות ציפורניים!!
למהדרין- קובעים בערב מתי נוח לדבר מחר
בסיסי- לשלוח הודעה בבוקר/צהריים מתי יהיה נוח להתקשר במהלך היום
טיפיםאושרקה
אל תדבר יותר מידי על עצמך ..רצוי להקשיב גם לצד השני, לא הרשים יותר מידי זה כל כך פתתי בעיני (חרוז)😁 לא לבוא אם ציפורנים ארוכות לפגישה ופשוט להיות אתה
עצתי..חג'דומט

הרבה דברים חכמים מאד נאמרו כאן לכן לא אחזור אליהם.

רק היתי רוצה להוסיף שמאד יעזור לכל התהליך הזה אם תגיע למצב שבו התשובה שלך על השאלה "האם היית מתחתן עם עצמך" תהיה חיובית.

בחורה תרצה להתחתן איתך כאשר תדע אתה שזה באמת שווה להקורץ

יפה, זה נראה לי תקף גם ההיפך, לא?רחפת..
גם לבנות, בטח.חג'דומט

חשוב לציין שזה לא שאתה מנוטרל עד שהבטחון העצמי שלך פיקס..רק העיקרון.

כן.. מעורר מחשבה..רחפת..
הענווה היא לא להמעיט בערכי אלא להכיר בערך שלי.. לא יותר, לא פחות..
לא להיות דוס מידיי. זה לא בריא.נפש חיה.
נסחי את זה אחרת אולי.. אני בטוח שאני יכול להסכים עם זה.חג'דומט

לא להיות צדיק הרבה על חשבון בן אדם לחברו. פשוט וקל.נפש חיה.
טוב מעט בכוונה-מהרבות בלא כוונה.נפש חיה.
את בטח מתכוונת שצריך אינטילגנציה כדי לדעתחג'דומט

לקחת את התורה מבית המדרש אל ההתנהגות המעשית בעולם שבחוץ באופן אליו התורה התכוונה באמת.

אני מתכוונת למימרא "לעולם יהא אדם ירא שמיים"נפש חיה.
קודם יהא אדם. בנאדם.

אחר כך ירא שמיים ומתמיד כמה שירצה.
תחשבי רגע על הניסוח שלי. נראה לי שתסכימי איתו.חג'דומט

תנסה לפשט את המשפט שלךנפש חיה.
תנסה לפשט את המשפט שלך..נפש חיה.
אנסה לפשט-חג'דומט

התורה מלמדת אותנו את האמת המוחלטת בכל תחום.

יש צורך בחכמה ומיומנות מיוחדת כדי לדעת איך להוריד את זה לפרטים הקטנים של החיים.

אני לא אסתכל על אישה לא צנועה. אבל היא שואלת אותי מה השעה אני לא אתעלם ממנה, לדוג'.

לשאול איך היא רואה את שולחן השבת שלה​​​​​​​גרי

קורץ​​​​​​​

חחח!לב טהור:)
בס"ד

יש לי רב שאומר לנומשזו שאלה ממש חשובה... ולראות אם הבחור מזכיר שירי שבת כי זה משהו מאוד חשוב..
אם בחורה תשאל אותי את זהצריך עיון
אני פשוט אתפקע לה מצחוק בפנים, לא נעים...
זה גם חשובברגוע

לבדוק אם יש לה חוש הומור...

חח.. על מה?לב טהור:)

קרה לי..גרי

נתתי תיאור פיזי של השולחן (החומר ממנו מורכבות הרגליים וכו'), היא צחקה, אמרה שהיא צריכה "פסק זמן" (לא החטיף) והסתיים הקשר.

אתה אומר שזה קרה בגלל זה?

היא אמרה את זה מיד אחרי הסיטואציה?ע מ
לא מיד. למחרת או משהו כזה.גרי

אה, אז לא בטוח שזה בגלל זהע מ
אז להחזיק פסק זמן בכיס?אחיתופל
לא כדאיגרי

זה עלול לימס בכיס

אלא-אם-כן הקפאת מראש..

תודה על הטיפאחיתופל
אני לא יודע אם זה לבד גרם לזהים חי מיה"ך

אבל יכול להיות שזה נתפס אצלה כ"בדיחת קרש" (ברצינות אני אומר, למרות הבדיחה של כפל משמעות...)

חיזוק שהיה ומצאתי...לב טהור:)

בס"ד

גַּם בְּעֵת שֶׁהָיָה מַרְבֶּה לְהוֹכִיחַ אוֹתִי עַל-זֶה, לִהְיוֹת שָׂמֵחַ בְּשַׁבָּת, אָז עָנִיתִי וְאָמַרְתִּי: אֲנִי חָפֵץ וְרוֹצֶה מְאֹד לִהְיוֹת בְּשִׂמְחָה בְּשַׁבָּת (וְכַוָּנָתִי הָיָה, אִם אֵינִי זוֹכֶה לְשִׂמְחָה בְּשַׁבָּת - עַל-כָּל-פָּנִים אֲנִי רוֹצֶה מְאֹד לִהְיוֹת בְּשִׂמְחָה; וּכְבָר שָׁמַעְתִּי הַרְבֵּה מִמֶּנּוּ מִגֹּדֶל מַעֲלַת הָרָצוֹן וְהַכִּסּוּפִין וְכוּ'). עָנָה וְאָמַר לְהָעוֹלָם: הַשְׁמַעְתֶּם מַה שֶּׁהוּא אוֹמֵר? הֵיטִיב אֲשֶׁר דִּבֵּר. גַּם הוֹכִיחַ אוֹתָנוּ אָז לְזַמֵּר זְמִירוֹת בְּשַׁבָּת הַרְבֵּה, וְלִבְלִי לְהִסְתַּכֵּל עַל-שׁוּם מוֹנֵעַ מֵאֵיזֶה בְּנֵי-אָדָם הַיּוֹשְׁבִים עַל-הַשֻּׁלְחָן שֶׁנִּדְמֶה לוֹ שֶׁאֵין רְצוֹנָם בָּזֶה, רַק לְהִתְחַזֵּק לְזַמֵּר זְמִירוֹת בְּשִׂמְחָה וּלְהַנְהִיג הַשֻּׁלְחָן וְכָל יוֹם הַשַּׁבָּת בְּשִׂמְחָה גְדוֹלָה, כִּי עִקָּר הוּא הַשִּׂמְחָה בְּשַׁבָּת. 
(שיחות הר"ן, קנ"ה)

לי היה בחור ששר לי יה אכסוף. היה פדיחת עלנפש חיה.
בשבילו יותר מבשבילי.....
רחפת..
את כל הבתים??
כןןןן!!!!!נפש חיה.
וואוו. באמת קיצוני.רחפת..
הרב שלי במדרשה אמרפסיפלורה1

שאם הוא שואל איך נראה שולחן השבת, אז לענות לו- בלעדייך

ועכשיו ברצינות, לאו דווקא מסכימה איתו לגמרי כי זו שאלה שמראה על סוג של השקפה ואידיאלים מסויימים

אבל הוא בהחלט מצחיק.. 

חשוב ביותר!ג'ודן

תתקלח לפני. ותצחצח שיניים. כמה שזה לא נעים לשבת מול מישהו שלא מריח משהו...

תהיה עצמךאני והגיטרה

קודם כל תהיה עצמך.ומה לעשות שהבעלים שלנו הם גם גברים, וחלק מהסטיגמות של גברים יהיו קיימים בהם. אז אל תנסה להילחם בעצמך.
עם זה, אם אתה בכל זאת רוצה טיפים, אז הייתי ממליצה לך לחשוב על דברים שאתה עושה/אומר שמעצבנים את את אחותך...
בין בנות יכולים להיות הרבה דברים דומים בהיבט הזה...

אוקייעזיהו
1.אל תקנה לה.שהיא תקנה לעצמה או שתגרום לה לקנות לך.אתה מתחיל?אז אל תקנה.צריך לצאת יותר בשביל לדעת מתי לקנות ואיך
2.אל תחמיא לה סתם ככה,תן לה להרוויח את זה
3.עשה לה מבחני זרימה(כמו בואי שבי קרוב יותר) זה מגביר את המשיכה.
4.דבר בביטחון עצמי גבוה(לא יותר מדי)
5.תן לה להרגיש שהיא מתחילה אתך,אתה בודק אם היא מספיק טובה בשביל לזכות בתשומת הלב שלך
6.אם מבחן הזרימה נכשל,הענש אותה בחוסר תשומת לב(אם אתם בשלב בניית הנוחות, לאחר שנוצרה כבר משיכה).
7.היא נותנת לך סימני עניין כגון:מצחקקת,לא מונעת קרבה פיזית ביניכם אף אם המרחק ממש קטן וגמול לה בחזרה לסימני העניין בסימן עניין קטן(לא לקפוץ עליה,סימן עניין לא אומר שהיא שלך).כל פעם שהיא עושה משהו ששווה סימן עניין שדר סימן עניין
8.אל תנסה להתחבב עליה. אם תראה שאתה מנסה לרצות אותה היא לא תימשך אליך.תהיה כנה.אל תתקן לעצמך בראש שרצית להגיד(כמובן שלא כל דבר אומרים, אם אתה מעניש אותה כשהיא לא עושה לך בעיות אז אתה יוצר מומנטום שלילי
זה הבסיס בעיקרון.
אני משוכנע שוודאי יצאו נגדי, אבל לפני שמתפרעים עליי בתגובות זועמות הכינו הוכחות שאותם דברים שכתבתי פה אלו טעויות.כתב את זה אדם שחקר במשך 7 שנים את העניין לגבי בחורות,והוא ממש מצליח עם בחורות.
אמרת דברים אמיתיים ונכונים אבל,חג'דומט

יש צד גדול שהכל צריך להיות הרבה יותר טבעי והרבה פחות מחושבן ממה שתיארת. 

באמת?עזיהו
אתה יודע שכאשר אתה יוצא לדייט עם מישהי,עובר אצלה במוח משהו שאומר לה האם אתה יכול להוליד לה צאצאים חזקים ולהגן עליה ועל הצאצאים שלה?
אתה יודע שבחורות בוחנות גברים, אפילו באופן לא מודע ואם הוא עובר את הבחינה אז המשיכה שלה כלפיך תגבר?דוגמאות.
אני מכיר את התפיסה הזאת ומתנגד לה.חג'דומט

זאת תפיסה שמקורה בפרויד אם אני לא טועה.

מה שעובר לה בראש באמת זה דברים אידאליים כמו יצירת מרחב משפחתי עם ילדים שיתמלא בתוכן אמיתי בע"ה. אלו בדיוק אותן מחשבות, אלא שאתה מפרש אותם כמו אצל בעלי החיים.  

אני לא חושב שהחיים שלנו מתחילים מהצד הנמוך שלהם. אני חושב שהחיים שמתחילים מהצד הגבוה שלהם ומסגולים להכיל גם את הצד הנמוך, ולא להפך. גם הזוגיות לא מתחילה מהצד החייתי, הבהמי. למרות שפרויד אומר אחרת ולפעמים מי אומר אחרת יסקלו אותו במקום.

פרויד?עזיהו
בטוח?הייתי משוכנע שזה אלעד יגל.
לעניין, כתבת שאתה לא מסכים עם הדרך והצגת את דעתך.הוכחות, יש?
לדעתי ההוכחה הברורה ביותר היאחג'דומט

שסגנון החיים שרואה עצמו כמתחיל מלמטה למעלה פשוט נכשל בכל העולם המערבי, למרת חוסר רצון להבאת ילדים. סגנון החיים הזה אוכל את עצמו.

אני מכיר סגנון חיים אידאלי בהרבה שמצמיח חיים נפלאים מפותחים ותמימים.

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחעזיהו
הרגע כתבת שהשיטות האלו שקריות?
כנס לכרטיס האישי שלי, כתבתי לא מזמן על מקרה קיצוני שקרה לי עם בחורה שנהנתה להתעלל בי.השתמשתי בהמון שיטות שוודאי תחשיב כפסולות ותקרא כיצד הבחורה הופכת אובססיבית לגביי.
אלעד יגל הוא מקצוען בתחום והוא מדגים בשטח איך הבחורה כותבת לו את המספר שלה, יש מדריכים בשטח כמו אלעד יגל שמראים איך עושים את זה. אני משתמש בשיטות האלו על האמת בחיי היומיום אני מבין כמה זה נכון.התאמנתי על משפטי פתיחה(לא מסרטים, אלא מהשיטות.קיבלתי משפט פתיחה מאמן מקצוען וכל הפעמים שניסיתי אתו, הוא מעולם לא נכשל, ברוך השם)
לא הבנתי מה אתה רוצה.חג'דומט

אני חושב שהשיטות שלך יעילות מאד בעולם המערבי הכושל מבחינה נפשית ורוחנית.

אני מאמין בחיים תמימים ותקינים.

אם זה מה שהתכוונת - מחילה.עזיהו
אני חושבת שהשאלה היאלפניו ברננה!

אם אתה רוצה להצליח עם בחורות באופן כללי, או רוצה להצליח עם בחורה אחת מסויימת שתאהב אותך כמו שאתה וכמו שטבעי לך ותתחתן איתך בזכות מי שאתה.

השאלה היא לגבי קשר והיכרות עמוקה ולא לגבי הצלחה. חוץ מזה, איך אתה מגדיר הצלחה?

השתמשת במילים "הבחורה הופכת אובססיבית לגביי". לא יודעת בכמה זמן מדובר, אך אם זה קורה באופן מיידי זה לדעתי לא בריא. וגם לא מבינה מה האינטרס שלך להיות בקשר עם בחורה שמתעללת בך. פשוט לנתק קשר יהיה הרבה יותר נוח.

אני אורחת מפורום שכן, ורק רוצה להגיד שיש צד של אמת וצדק בשיטות האלו אך כשהן כתובות ביחד וזו ההתנהגות הכוללת של הבחור זה רק היה מרתיע אותי, ואולי אפילו פוגע בי. אם בעלי היה מתנהג ככה אני חושבת שלא הייתי מתחתנת איתו, ויש דברים מהרשימה שכשהוא עושה (לא באופן עקבי, מדי פעם מזדמן לו...) זה רק גורם לי להתעצבן עליו.

(אגב, הפסקה האחרונה היא הוכחת מעדות אישית)

אמנם פתוח, אבל גם דוס.דוס אבל פתוח
אנחנו מעונינים בקשר עמוק ואמיתי ולא באבה רומנטית וזולה! בטח לא דברים שנוגדים את ההלכה!! וגם אם 'הולך לך אחלה עם בנות', זה לא מה שאנחנו מחפשים. אל תשכח שאתה בערוץ 7..
בכלל כל היחס לבחורה שנושב מדבריך נשמע כמו אילוף ולא יחס לאשתך בעתיד.
סבבהעזיהו
צא לדייטים.לך תעשה הפוך ממה שכתבתי לך.אם בסופו של דבר תתחתן עם הבחורה, אז תבוא לפה ותרשום לי שהתחתנתם כי לא הקשבת לי ועשית הפוך ממה שכתבתי לך.אם התהליך הזה באמת יקרה, בעזרת השם אכתוב הודעה בפורום שהשיטות האלו הן שטויות ושהייתי מטומטם
שוב, צריך להדגיש את ההבדל.חג'דומט

כולם מתחתנים גם בלי זה.

יכול להיות שאם הם היו מתחשבנים הם היו יוצרים משיכה לפני. 

משיכה זה לא זוגיות, זה קצה מסויים שלה.

אני מאמין בחיים תמימים הרבה יותר ובזוגיות תמימה הרבה יותר.

זוגיות לא תמימה ופשוטה לא הוכיחה את עצמה.

ע"ע.

"כולם מתחתנים גם בלי זה"עזיהו
נקודה יפה העלית.
התשובה לכך היא:
בחורה בעלת ערך ש"ר נמוך פוגשת גבר.
הגבר בעצמו בעל ש"ר נמוך.הבחורה תתפשר להיות אתו כי היא מאמינה שהיא לא יכולה למצוא גבר שיש לו ערך ש"ר גבוה יותר.זאת התשובה - פחות או יותר.
השערה מעניינת, לדעתי זה תירוץ.חג'דומט

צריך להכיר בזה שיש סגנון חיים תמים שמצליח, נקודה.

וואלה?עזיהו
לך תוכיח שדברים שהוכחו כנכונים שגויים.
וואלה.חג'דומט

כל השיטות שאמרת פועלות. רק בעולם בו האוויר מזוהם כמו העולם המערבי.

לפני כמה דקות אמרה לך כאן בחורה שהיא היתה זורקת מישהו כזה תוך שניה. אנחנו משתדלים להתרגל בע"ה לסגנון חיים בריא תמימים וטבעי יותר.

אחיעזיהו
אולי אני פוגע בך, אבל אתה מגלה בורות(לא אשמתך, התחנכת על גישות שקריות,חלקן).
הבחורה לא היתה זורקת אותי, הבחורה היתה זורמת בשיחה וכנראה היתה משאירה לי את המספר שלה.
כלל חשוב:
מה שבחורה חושבת ואומרת לעצמה, הוא לא בהכרח מה שהיא תעשה.
זה כמו שאם תדמיין בראש שפתאום יבוא מחבל אתה תעשה כך וכך...אבל אם חס ושלום יגיע מחבל ותקפא במקום?
מנגנונים רגשיים של בחורה לא משתנים על פי החברה שבה היא חיה.
התכוונתי לכתוב לך בדיוק את השורה הראשונה שכתבת .חג'דומט

טוב, מסתבר שיש לחיים עומק אחר.

יש הרבה דברים שהיו יכולים למשוך אנשים שנמצאים בעולם המערבי ודוחים אנשים בעולם בריא ומתוקן. כמו התנהגות כוחנית למשל. 

התנהגות כוחנית לא מושכתעזיהו

ואם זה מה שהבנת ממני אני ממש מתנצל על שהטעתי אותך או שהבנת לא נכון.

מה שהצגת פה כ''התנהגות כוחנית'' הצגתי כ''גישת הפרס''.ואם התכוונת לזה שהגבר ''מתנהג בכוחניות'' על ידי זה שהוא מוביל, אני מבטיח לך שבזה גם הרבה בחורות יכולות לתקן אותך. הבחורה רוצה שגבר יוביל.

ובינתיים, אתה כותב וכותב...איפה הוכחות?תן לי מחקר אחת שלנסות להתחבב על בחורה יגרום לה להימשך אליך.תן לי הוכחה אחת שסותרת את הדברים שלי.

רוצה לדעת מציאות?

אני משתמש בשיטות האלו

השיטות האלו עובדות, אני מצליח עם בחורות הרבה יותר מאשר הצלחתי לפני כן, ברוך השם.בהתחלה נפלתי בזה המון כי הייתי מתחיל, אבל עם הזמן מתחילים להיות טובים בזה, בעזרת השם.

אני אסביר את זה בתמצות.חג'דומט

א. יש התנהגות כוחנית מסויימת, לא של לדפוק למישהו פטיש בראש, אלא דברים יותר עדינים שיכולים להראות על גבריות וכח שיכולים למשוך בעולם המערבי ובעולם המתוקן לא.

ב. ברור שבחורה רוצה שתוביל באופן זה או אחר, משתנה על פי הבחור והבחורה.

ג. אני חושב, כמו שאמרו לך לפני זה, שההגדרה שלנו להצלחה היא אחרת. ההגדרה שלי להצלחה היא לבנות קשר תמים ויפה, שברור שתהיה בו גם משיכה, אבל זה קצה.

ד. גישת הפרס בעצמה היא מטריאליסטית ששמה את ההנאה החושית במרכז, ובעצם את כל אחד משני הפרטים במרכז. מה שמחריב שליש מהבתים במדינת ישראל היום. ומצבנו טוב לעומת העולם המערבי.  

ולגבי ההוכחות,חג'דומט

המציאות היא המחקר הטוב ביותר. הגישה הזאת החריבה את מוסד המשפחה. כמו שכתבתי כבר.

יש אנשים שרוצים לפרש את המציאות על פי הנחות היסוד שלהם וקוראים לזה מחקר. בעצם אולי כל מחקר הוא כזה.

לכל מחקר יש הנחות יסוד נפשיות.

גם לפרשנות שלי למציאות, אלא שאני משתדל שהנחת היסוד שלי תהיה הגישה הנפשית שהתורה מלמדת אותנו, כי היא האמת המוחלטת.

סבבה.עזיהו

לך תעשה הפוך ממה שכתבתי.

בינתיים, אני עובד במציאות ורואה דברים שקורים.הדברים עובדים, ברוך השם.

מאחל לך בהצלחה רבה בחיים אחי, ושהגישות המוטעות שלך במוח יתוקנו, בעזרת השם בדרכי נעם.

חיים טובים, בעזרת השם .

אני אנסה להסביר את זה בפעם האחרונה.חג'דומט

ההישג שאני רוצה להשיג הוא לא ההישג שהכלב של השכנים רוצה להשיג.

סגור?

עזובעזיהו
אנחנו לא מסכימים.אין פה כבר קשר לעובדות.
אוקייעזיהו

אני מבין שהתעלמת לגמרי מהטענות שלי.

הבנתי שאתה מסכים איתי שהדרכים שלי צודקות, אבל שיש עוד דרכים.

כאשר אתה עושה הפוך מגישת הפרס ולא הופך את עצמך לפרס, הבחורה תעשה זאת בעצמה.

אתה בקשר עם בנות?תתחיל לחשוב על דברים שהיא אמרה לך/כתבה לך.האם לא פעם שמת לב שהיא הופכת להיות הפרס?במילים עדינות שבקושי מרגישים שמעבירים את התחושה שהיא הפרס? ''אני לא חושבת שזה ילך בינינו'' ''אתה צעיר מדי'' ''אתה מבוגר מדי'' ''אני לא מוכנה להתחתן עם אדם ש...''. ''אני לא יכולה לדבר עכשיו,נדבר ב20:30''.

העניין הוא:

היא קובעת את הדברים, ואתה כמו כלב אוכל אותם.לך תמיד יש זמן בשבילה,לה אין בשבילך.זאת הגישה שהיא נותנת כשאתה לא הופך את עצמך להיות הפרס...וכל זמן איתה...לא מובן מאליו.

תעיין במה שכתבתי בערך שמונה פעמיםחג'דומט

ותראה תשובות לכל מה שכתבת.

חיים מאושרים ותמימים לך!

חיים מאושריםעזיהו
זה מה שאתה רוצה? הוכחה מזוגות שהצליחו בלי להקשיב לך?שריקה

חבל לחכות למישהו ספציפי..

לך לנשואים טריים או לצמ"ע

אני בטוחה שאם תשאל, אתה תמצא שם כמה וכמה זוגות שהתחתנו כי עשו הפוך מעצותיך,

ואז תוכל לפרסם בפורום הודעה שהשיטות האלו הן שטויות ושהיית מטומטם.. (לא אני אמרתי את זה עליך, מצטטת אותך)

המשךדוס אבל פתוח
אמנם חשוב שהיא תהיה אחלה, אבל חשוב יותר שהיא תהיה חסודה..
עברתי אחד אחד וחשבתי איך הייתי מגיבה.רחפת..
הייתי מעיפה אותך על טיל.
אני בספק אם זה יקרהעזיהו
חזל'ש!דוס אבל פתוח
די, בא נעלה ת'שרשור לרמה שהוא היה (שהיתה עד עכשיו אחלה, תודה לכל המגיבות והמגיבים, אשמח להמשך שיתוף פעולה)
שתיקת כל שאר הבנות כמוה כהודאה?!פולאריס
שמא יש בזה ממש? מחשיש, חברים
אין לי בעיה לתייג.רחפת..
רק לא נראלי שזה ישמח את @דוס אבל פתוח
אדם לאדם-אדםדוס אבל פתוח
בוא נעלה חזרה ת'רמה של השרשור, זה לא הכיוון.
המשךדוס אבל פתוח
השרשור עוסק בטיפים לדייט ראשון ולא בפסיכולוגיה. (וואלה אפשר לפתוח שרשור חדש על הנושא אם עדיין לא מיציתם)
בפסיכולגיה יש משהו עמוקפולאריס
וגם הדיון המקורי מוכר ומוצה.
ממש לא, אף אחת פה לא מסכימה עם עוזיהושריקה

זה פשוט דיון לעוס שמיצה את עצמו..

חחחח אם מישהו לא קונה לך דברים בדייט את מעיפה על טיל? הדוכס מירוסלב

בארור!!שריקה

הרי ידוע שבדייטים רק הגברים משלמים,

אז הולכים איתם לקניון...

בחור שמתקמצן על נעליים\שמלה\בושם\תיק-

אחת דינו לפרידה!!

הוא דיבר על לקנות לא לשלם, יש הבדלהדוכס מירוסלב

את צוחקת???? ראיתי שאלה באיזה אתר ששלחו לאיזה דרשן אחד שעונה "הרבבבבב הוא לא קונה לי מתנות בפגישות :(((((( מה אני עושה????".

הוא ענה לה שתבדוק אם הוא לא קמצן.

כאילו יש את זה ביותר חי בסרט? מה הוא ערבי שמנסה לפתות אותה להתחתן איתו ולעבור לגור בכפר?

מה עוזר מישהו שקונה בלי לשלם? זה לא נקרא שהוא קונה!שריקה

היו שם כאלה וכאלה

כדי שתבין שאני צוחקת..

אבל מה אני אעשה שגברים לא מבינים בדיחות ? |נאנח|

הבנתי. הוספתי תרעומת.הדוכס מירוסלב

אבל מה אעשה שנשים לא מבינות איך שיחה מתנהלת?!?!

נשים מבינות טוב מאד!! הכל!!שריקה

*אתה* שאלת אם אני צוחקת, לא אני..

ברור לך מרוב סימני השאלה שזה לא נכתב ברצינות, כן?הדוכס מירוסלב

נשים לא מבינות כלום חושף שיניים

ריבוי סימני שאלה מראה על הבעת תמיהה גדולה מאדשריקה

ולא על חוסר רצינות.

ברור לך, כן?

גברים לא מבינים כלום!!

ולא יודעים להשתמש בסימני פיסוק!!

תיכף אכתוב לך מסה פילוסופית בעניין סימן השאלה לאור ההיסטוריההדוכס מירוסלב

נראה לך?! מגניב

תכתוב תכתובשריקה

לא מבטיחה לקרוא

אבל אל תרמה,

אתה צריך לכתוב בעצמך ולא לקשר אותי לאיזה מאמר או להעתיק אותו לכאן,

זה לא נקרא!

חחחחח מה פתאום זה ביטול תורה גמורהדוכס מירוסלב

אצלנו אין סימני פיסוק במקורות ואדם צריך להבין לבד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111111111111111

גם רמזים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????????!!!!!!!!!!

אמאמאמ אז אולי תלך ללמוד במקום להתבטל כאן?שריקה

ותלך בדרך התורה ותפסיק כבר עם כל ה! וה ?

חחחחח חוצפההדוכס מירוסלב

אם הוא לא קונה שנינו מתוך מניפולציה. ברור שכן.רחפת..
אני מחפשת איש עם רצון לתת לי, ממש כמו שאני רוצה לתת לו.
אז שהוא יעיף אותך אם לא קנית לו מסטיק בפגישה?הדוכס מירוסלב

נתינה לא מסתכמת בכסף, אגב.

יא חמדניות @שריקהליקוק

תחסוך לי כוחות נפש.רחפת..
...הדוכס מירוסלב

זה ערך שאפילו אצל חילונים לא קיים. לא יודע מאיפה המציאו את זה הדתיות

איזה ערך?רחפת..
שאלה קטנהאחיתופל
ה"ל
כמה זמן אתה חושב שזה יחזיק?
יישר כח על העלאת הדברים ופירוטם.יוסף חיים17
אני מסכים איתך שזה עובד מן הסתם וכמו ברוב התחומים בחיים מי שיש לו נסיון והכשרה פחות טועה ויותר מצליח.

הבעיה היא שהמטרה שונה, אם המטרה היא למשוך בחורות בשלב הראשוני ולהיראות אחלה השיטות שלך מעולות.
לאחר כמה חודשים (אולי פחות) הבחורה תכיר את האופי שלך בלי הטכניקות ואז זה מן הסתם ידעך, ותוכל לחפש בחורה חדשה לריגוש נוסף.

המטרה כאן כפי שאני מבין היא לבנות קשר ארוך טווח ועם בחורה אחת בלבד, כך שצריך לדעת לנהוג נכון ולהצליח בקשר הראשוני, אך העיקר יבוא לאחר מכן וגם אחרי החתונה (ומומלץ לדעת שיטות ודרכים לשמר את הזוגיות ולתחזק אותה)

אם השיטה שלך מאוד מצליחה אתה כבר התחתנת?
הרי מספיק בחורה אחת שתצליח איתה ותגיעו יחד לחתונה ואז כבר אין צורך בשיטות הללו לכאורה.

אגב לצערנו הרבה ערבים מומחים בשיטות שכתבת, ומצליחים למשוך בחורות יהודיות ולפתות אותן, כשהמטרה לכבוש בחורה הדרך הקצרה ביותר (ולא תמיד כנה ותמימה) היא כמו שציינת.
אמרת בחצי דקה את מה שניסיתי לומר בחצי שעהחג'דומט

שכוייח

חושף שיניים

תיקונים לעוזיהופיזיקה
1. תקנה לה. בדייטים ראשונים לא מדובר על דירה ומשכנתא בשבילה. מחשבות צרות אופקים ימנעו ממך להכיר את עצמך כלפיה. אתה משלם עליה כדי להכיר את עצמך - רק אחרי שאתה משלם אתה יכול לשאול את עצמך האם אני ראוי להעניק לה או שלא.

2. תהיה עם לשון דביקה והרבה רוק, ותחמיא לכל מי שמסביבך. מחמאות זה דלק. אם עוזיהו היה מבין בהורמונים הוא היה מבין מה מחמאות חום ואהבה עושים לצד השני.

3. תן לה לזרום

4. תהיה אתה ותזרום

5. תן לה להרגיש שאתה מחזר אחריה - אתה גורם לה להרגיש נאהבת.. ומגביר/יוצר את המשיכה בינכם.

6. תן לה לזרום ותזרום. בלי שטויות.

7. הדרך לגרום למשיכה - זה לתת לה להבין שהיא מושכת ומחוזרת. יש הרבה דרכים לגרום לכך אבל אל תהיה פסיבי כמו עוזיהו שמצליח בבחורות ומחכה 7 שנים לאותה אחת שתגלה עניין.

8.החלק הראשון נכון. תהיה כנה. תהיה אתה. ושוב תזרום בלי לחשוב שיש שטיח ודברים מתחתיו. להעניש וכל השטויות האלה..

וזהו..

@עזיהו
@דוס אבל פתוח
אתה שם לב שיש מלא סעיפים פה שהם איסור גמור, כן?הדוכס מירוסלב

לא קראתי את הטיפים.... אבל קח פה 2 טיפים חשובים..פיזיקה
1. תהיה כנה ואותנטי - אל תפחד ואל תחשוב על השאלה - אם אני אעשה ככה או אספר על עצמי ככה היא תאהב אותי או לא תאהב אותי... זה אתה! מי שלא טוב לה יום טוב לה.. (כמובן מלא טקט ורגישות ואמפתיה ובלה בלה בלה זה ברור!! וכ'ו..)

2. תדאג תמיד שהיא תדבר לפחות כפול ממך. ככה שאם דיברת 5 דקות היה לך נחמד והכל טוב ויפה.. אתה חייב לה לפחות 10 דקות. וכן על זה הדרך. תזכור שאם היא שומעת אותך בקשב רב ומהנהנת זה לא אומר שאתה חייב לשים גז ולרסק את הבלמים, תדע שהיא מחכה לתורה, תדע מתי ללחוץ על הבלמים ומתי על הגז, אתה על תפקיד המדובב. תזכור שבאת לשמוע ולהכיר.

@דוס אבל פתוח
2. נכון בהחלט רחפת..
למרות שאני שתקתי כפול.. יש טיפים לשתקניות?
את יוצאת מנקודת הנחה מסויימת...פיזיקה
ממחשבה מסויימת על עצמך.. על האינטרקציה שלך עם הסובב..
"אני ביישנית"
"אני שתקנית"
אם תשני את החשיבה את יכולה להשתנות ב180!
זה הטיפ היחידי היעיל שאני מכיר.

אם הגבר מדובב טוב.. אין סיבה שהבחורה לא תזרום עם הדיבור..
אתה יוצא מנקודת הנחה שהגבר יודע לדובב..רחפת..
מי הסביר לו איך לדובב?

(אתייג אותך כשאפתח שירשור טיפים בשבילי)
נכון..פיזיקה
צודקת.. לא כל גבר יודע לדובב.. כמו שלא כל גבר יודע שזה חשוב להקשיב מאשר לדרוש קשב
אבל זה ממש לא בעיה לעשות את זה..
אני מבן אדם שלא מכיר ופגשתי רק עכשיו יכול להוציא שעתיים של שיחה קולחת.. אין לזה כללים.. פשוט.. זה זורם..
חח ממש לא מסכימה עם 2סוסה אדומה
אני אף פעם לא מדברת כפול... ואם כן, סימן שמשעמם לי ממש.
אבל מסכימה שלא לעוף על זה שהיא מקשיבה לך. שיהיה שיח שווה הכי טוב לדעתי...
את לא הבנת...פיזיקה
הדוגמא שלי גרועה. אין לזה כללים של חישובי זמן.. ואיך וכמה.. זה אמור להיות הדבר הכי זורם ואותנטי בעולם.. שהגישה הכללית זה שבחורה מדברת כפול מגבר.

לא מדובר פה עכשיו על מונולוגים שלמים שאת מדברת והבחור שותק.. אלא בשיחת דיבוב.. (אם היתי מראה לך איך זה הית מסכימה איתי לכל מילה)
בלהקשיב לשאול תוך כדי להעיר ולשאול שוב ולשתף קצת ושוב לשאול ושוב להקשיב ולגלות עניין ולקפוץ לעוד עניין... וזה זורם זורם.. ואת לא אמורה להרגיש מצד אחד את הנטל של יזמות השיחה, ולא את הנטל של ההקשבה האינסופית. ושבמבחן התוצאה היא דיברה יותר. כי קשר בנוי הרבה מההקשבה של הגבר לאשה יותר מהדיבור שלו.. תרצי או שלא תרצי זאת המציאות!

בדרך כלל את לא אמורה לשים לב כמה דיברת.. זה אמור להיות רק בראש של הגבר.

חחחח ואם היית מראה לי את זהסוסה אדומה
ולא הייתי מסכימה לכל מילה, מה היה קורה?
נניח אם היתי עושה את זה לך ספציפיתפיזיקה
עבר עריכה על ידי פיזיקה בתאריך כ"ד באב תשע"ז 01:14
לא היתי אומר לך את מה שכתבתי כאן
זה אמור להיות רק בראש של הגבר!!!
כי אז זה לא אינטואיטיבי ולא זורם.. את כל הזמן תחשבי מחשבות חונקות ולא תזרמי.

זה צריך לבוא בלי שאת יודעת..
כן.. לפעמים גם מותר... לא לדעת הכל.....

ואני יכול להבטיח בעד כל דבר שבעולם שזה אפשרי. זה לא תלוי בהסכמה שלך למה שאני אומר.. ככה שלא הבנתי מה אמרת שלא היתי מסכימה לכל מילה.. זה תלוי במעשים. אם אדם יודע מה לומר ואיך -- פשוט זה מה שהיה קורה.

את לא מסכימה שזה צורך של אישה שהגבר יקשיב.. (כי אם את לא מסכימה.. אני לא מבין מה גורם לך להכחשה העצמית הזו)

@סוסה אדומה
חיבבתי את טיפ מס' 2.הייזל
בחור שמדבר יותר מדי זה כל כך לא...
תשמעמתוסבכת..
תחייך תהייה נינוח הכל טוב אל תהיה בלחץ משתיקות מביכות זה סתם מביך יותר ..אם יש שתיקה תנצל את השקט ותחשוב ..תהייה ג'נטלמן תקשיב לה תראה לה שמה שהיא אומרת מעניין אותך ובאלך פשוט לשבת ולדבר איתה כל הזמן . קראתי פה תגובות על סמסים יום לפני לקבוע מתי להתקשר.. זה נשמע סתם רשמי ומלחיץ. בשביל מה ? נגיד קובעים להיפגש אז תסמס לה זורם לך חמישי בקפה קפה ? ככה אני חושבת.. בזרימה, בנחת.. אם באלך ספר לי איך היה בדייט ממש ממש מעניין אותי איך הלך לך..
משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמיאחרונה

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפיאחרונה
המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?אחרונה

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.
מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע

מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..

והרהרתי בשאלה  האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!

כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.

לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!! 

שזה הבסיס.מוקי_2020

-דעתי-.

המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.

ניקח את שוק הרכב.

אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,

אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.

עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.

אבל קודם הבסיס.

ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.

במה הוא עובד ? 
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ? 

כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)

בהצלחה.

..שפלות רוח

אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"

חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥

זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה
אוקי חברים לא חשבתי שאי פם אשתף את זה כאןכְּקֶדֶם

~אני אוהב מזרחית~

ספק אשכנתוז שתמיד עלתה לו בחילה מהשירים האלה ותמיד שמע בעיקר לועזי ולא ירד לפשוטי העם

פתאום חולה על מזרחית. נו טוב כנראה אחרי מי יודע כמה פרידות ולב שרוף שרוט ושבור לחתיכות, ימים ולילות במ'חנה עשו את שלהם

@צדיק יסוד עולם

סלח לי, אנא

זה המחנההרמוניה

השפעה חיובית;)

כתבת בפורום הנכון?

את חושבת? כע גמלי נראה שזה בעיקר זהכְּקֶדֶם
כל פורום שאני נמצא בו הןא הפורןם הנכון
מבולבלת מאדדדד
בהצלחה רבה!

אל תתייאש. בע"ה שלך תבוא כמה שיותר מהר🙏

פפפפפכְּקֶדֶם
לפעמים אצ מדיי מבוגרת
ימח שם עראפת
כמה חפרת לי ברחוב יפו, שאיזו חנות שם הפעילה מזרחית, שאתה לא מסוגל לשמוע מזרחית, שזה משגע אותך
נ.ב. סליחה על חוסר הטאקט🙈ימח שם עראפת
חחחחחחחח אכןכְּקֶדֶם
איך נפלו גיבורים אייי

אוח ישע למתולתל ואני יש דודא אליך 

חחחחח, הגיע הזמן שתבואו לבקרימח שם עראפת
אתה? חחח אוקי. אצלי זה דווקא הפוך לאחרונה.בנות רבות עלי

סליחה @הרמוניה 

לטובת מההרמוניה

בגדת ככה בשירי נשמה? (כן, ככה אני קוראת למזרחית😛) 

אהה אליסיה משהו מה שמה

כן?

חח כן לטובת אליסיהבנות רבות עלי

נהייתי קצת אובססיבי לשירים שלה ולאחרונה התחלתי לשמוע את כל האלבומים שלה מהעבר, אפילו נרשמתי לTIDAL רק בשבילה.

היא ממש מיוחדת. למען האמת זה בעיקר בגלל הפרסונה... יש לה לב טוב והפרסום לא גרם לה לאבד את זה.

האמת שמאז הנערות לא שמעתי מזרחית קלאסית רק מזרח חסידי חח .. האייל גולן זה היה יותר נוסטלגיה בשבילי אז שמעתי תקופה מסוימת.

מה שאני שומע עכשיו זה בעיקר את אליסיה וחסידי קלאסי. (חח רק אני מסוגל לעשות את השילובים האלה 🤣🤣)

מה זה TIDAL?הרמוניה

לבריאות

למה, זה הגיוני. אתה גם: יהודי, גם ישראלי, גם מזרחי, גם בן אדם בעולם, גם ילד לשעבר, גם .... הרבה זהויות.

בואי.. אין לי כל כך הרבה פצלשים..בנות רבות עלי

TIDAL זה כמו ספוטייפי רק באיכות גבוהה יותר ...HiFi .. אני משלם רק 20 ומשהו שקל בחודש..

חחח וואלה תודה לא הכרתיהרמוניה
אני אוהבת את פאר טסיהפי
וזה מוזר כי רוב השירים שלי זה של ארץ ישראל של פעם
בסדר נוכְּקֶדֶם
מביך....צדיק יסוד עלום

אשכול פריקה חושפני ופוטוגני לא יעזור לך לשחזר את הכבוד האבוד שלך. יש דברים שקשה מאוד לתקן. אפילו הייתי אומר ביזיון...

אני אחזור לי למוזיקה החביבה עלי ואתענג על החברה שאני מארח לעצמי

אפ ששהרמוניה

יום אחד גם אתה תחזור בתשובה

כְּקֶדֶם
מקווה שאתה מתמוגג לך בתענוגים
ברבורים ושליו ודגיםצדיק יסוד עלום
אתה מתכוון לשירי עגבים?אני:)))))
ואי ואי ואי....בנות רבות עלי

🍿

..הרמוניה

זה לא יפה אם את אומרת שמזרחית= שירי עגבים...

יש הרבה שירי עגבים וגם סתם שירים מטומטמים שהם לא מזרחיים

לא אמרתי את זהאני:)))))
שאלתי ספציפית אותו 
השיר הראשון לא מוגדר עקרונית כמזרחית לדעתינוגע, לא נוגע

ולצערנו רוב המוזיקה היום (בין הפופ הרגיל ובין הפופ המזרחי) היא מטומטמת. בזכותה אתה מעריך יותר מוזיקה איכותית ונהנה ממנה...

השוני שיש בין הפופ המזרחי של היום לבין ימי תחילת ואמצע הז'אנר הזה- לפני עשרים שלושים שנה, בולט מאוד. כבר אין זכר היום למוזיקה שהיו עושים אז.

אבל גם היום מדי פעם יש הבלחות, אפילו מדהימות.

נניח פאר טסי הוא מאוד מוכשר, ומי שיסתכל מהצד לא יכול להבין איך מי שכתב והלחין את "מה יהיה מחר" מבזבז את הכשרון שלו על שירים טיפשיים.

אבל שמה הדור נמצא. תרבות רדודה ואנשים שנמצאים בבוץ רגשי, שצמאים לצאת משם ולהגיע לעומקים רגשיים ולקשר אמיתי, אבל הרבה פעמים לא באמת יודעים מה זה כי הם לא חוו את זה או לא מאמינים שיגיעו לזה.

..הרמוניה

השיר הראשון חסום לי🤭 והשני לא

נכון

חחנוגע, לא נוגעאחרונה
לא הפסדת הרבה

אולי יעניין אותך