עבר עריכה על ידי ע מ בתאריך כ"ב באב תשע"ז 15:39
א. לא יודע.
ב. פוקוס ידני זה אומר שאתה מכוון איזה חלק בתמונה יהיה מפוקס. בוא נעשה סדר:
בכל מצלמה יש צמצם. הצמצם יכול להיות יותר סגור או יותר פתוח. ככל שהצמצם יותר סגור - יותר מישורים בתמונה יכולים להיות בחדות גבוהה. ככל שהוא יותר פתוח פחות מישורים יהיו חדים. שאר התמונה, במישורים שלא מפוקסים, תהיה מטושטשת. לפעמים נרצה להשיג תמונות חדות (נוף וכדו'), ולפעמים תמונות שרק חלק מהן חד והרקע מטושטש (צילומי תקריב של כל מיני דברים וכדו').
השלכה נוספת של צמצם סגור וצמצם פתוח: כמות האור שנכנסת לחיישן ויוצרת את התמונה. צמצם פתוח יכניס הרבה אור וצמצם סגור יותר יכניס פחות אור. (כמות האור שנקלט בחיישן מורכבת מעוד פרמטרים, כמו מהירות התריס והISO, כך שבתאורה סבירה, כשהצמצם פתוח נגדיל את מהירות התריס כדי לאזן את האור כדי שהתמונה לא תישרף, וכשהוא סגור נאט את מהירות התריס כדי לאזן את האור כדי שהתמונה לא תהיה חשוכה. סוף הערה)
אז הסברנו מה ההבדל בין צמצם סגור יותר לפתוח יותר - יותר אזורי חדות או פחות אזורי חדות. אז מה שאתה צריך בשביל לצלם פרפר על רקע מטושטש ואח"כ נוף חד זה שליטה על הצמצם ולא על הפוקוס. פוקוס ידני זה לכוון איזה אזורים בתמונה יהיו מפוקסים ולא כמה אזורים.
אתה צריך שליטה על הצמצם ואת זה אפשר לעשות במצב הידני של המצלמה. למען האמת אני לא זוכר מה הפונקציות שיש למצלמות חצי מקצועיות במצב הידני, אבל בכל אופן ניתן פשוט להחליף בין מצבים אוטומטיים שונים כמו נוף ותקריב, כדי לקבל אותה תוצאה.
ג. לא מתמצא ממש בחברות השונות. לי יש קנון כבר כ5 שנים ואני מרוצה ממנה, והיא מחזיקה טוב. אמנם לא השתמשתי בה המון, אבל היא לא נחה כל ה5 שנים האלה.