אז שלום לכולם.
ראשית אציין שמקריאה חיצונית, התרשמתי שיש כאן אנשים ממש חכמים ומכילים, אז אשמח להתייעץ איתכם, או יותר נכון לשתף בשני נושאים שקצת מטרידים אותי. יש מצב שזה יצא לי ארוך.. תודה מראש למי שיש לו סבלנות לקרוא - לא ברור מאליו. (סליחה על כל ההקדמות
)
הדבר הראשון שרציתי לשתף הוא בנוגע לדימוי עצמי בהקשר של פגישות.
ב"ה בסה"כ אני נראית טוב (:
מה שקצת מפריע לי (או הרבה) לדימוי העצמי, זה שאני לא רזה. אולי אף קצת מלאה בקטנה.
לי אישית תחום היופי מאד חשוב, ואני ממש אנינת טעם בכל מה שקשור לאסתטיקה וטיפוח. אני גם מאד מקפידה עם עצמי בהקשר של מראה. לכן, אני מרגישה שהנתון של אי הרזון מפריע לי. הרבה אומרים לי "אם היית רזה היית פצצה/ יפה מאד" או "אם היית רזה, כמעט לא סביר שמישהו היה מוריד אותך על מראה" וכו.
כל פעם כשיש משהו שמעורר את הנושא (כמו דייט כושל), וחברות אומרות לי "די, ירדן!! את ממש יפה! מה יש לך?! אז נכון שאת קצת מלאה, אבל את עדיין יפה"... אז אני חושבת שמנסים לנחם אותי, ולא באמת מצליחה להאמין באמירות האלו כשאומרים לי את זה בהקשרים כאלו (למרות שהן אומרות את זה מכל הלב).
(לאחרונה, אני ממש משתדלת לעבוד על עצמי לדעת לקבל מחמאות בתחום בלי לדחות אותן.)
בקיצור, בגלל כל מה שסיפרתי עכשיו - מסתמא הבנתם שאני מכוונת על זה שקשה לי להיות משוחררת בדייטים ואני אכולת סרטים. גם אם הבחור פחות נאה ממני - עדיין אני בסטרס על הנושא הזה... ובפרט שאני יודעת שבתרבויות מסויימות, כל מי שהיא קילו מעל הרגיל, כבר נחשבת למלאה/ שמנה (כמובן קצת הקצנתי)
אבל קשה לי לשמוע כל הזמן "יש לי בחור להציע לך... אה שכחתי, הוא רוצה רק רזה מקל"
ומשפטים דומים.
למדתי לנסות לשחרר, לא להתעצבן כמו פעם, ולנסות לראות איך אני פועלת במציאות הנוכחית עם העובדות בשטח. (פעם הייתי מתעצבנת ממש "איזה שטחיים!! אז מה שבחורה לא רזה?! זה לא שאני שמנה או מלאה עד עכד כדי שיפסלו על זה בלי להכיר אותי בכלל". היום אני מנסה בכלל לא להכנס למקום הזה. חבל לי על עצבים מיותרים
)
אז החלטתי, שאם אחד מהקריטריונים שהבחור, על ההתחלה, רואה לנכון לציין שהוא מחפש "לא מלאה" או רזה וכו, אני מתעקשת על זה שהוא ידע מראשמה אני (ולא משנה אם הוא התלהב מהבירורים. אני רוצה שהוא ידע את זה!) ואני מדגישה למי שמציע - תשאלו אותו בבקשה אם הוא מחפש רק רזה. אם כן - אין על מה לדבר. לא יתאים.
לא מתחשק לי שתהיה כאן עוגמת נפש. עוגמת הנפש לא שווה לי את הסיכוי הקטן שאולי זה לא יפריע לו למרות שהוא מקובע על רזון.
היום בת דודה הציעה לי בחור שמעוניין לנסות להכיר אותי עפ"י מה ששמע עליי, ואחד מהקריטריונים שהוא ביקש למסור זה... כן, ניחשתם נכון. הוא לא רוצה מלאה.
אמרתי לה - בבקשה תבררי איתו היטב נקודה זו. תגידי לו מפורשות שאני קצת מלאה. כי אם זה משהו שמפריע לו מלכתחילה - אני לא מוכנה להתאמץ על זה. היא ניסתה לשכנע אותי שלא כדאי לומר לו את זה, כי אולי תהיה מציאת חן וזה לא יפריע לו כבר, והוא כבר כן מעוניין לנסות להפגש... וכו.
ואז, היא אמרה לי משפט שהייתי מגדירה כחסר טקט, שלא היה לי נעים לשמוע: "אם אגיד לבחורים שאני מציעה לך, שאת קצת מלאה/ לא רזה - אף אחד לא ירצה להפגש איתך."
למרות שצרם לי המשפט, עמדתי על זה שהוא ידע מכך מראש. והשתדלתי לא לקחת את זה ללב.
אבל הנקודה הזו צפה לי שוב ושוב, וכל פעם דבר אחר מעלה אותה.
אמא שלי תמיד אומרת לי "ירדן, תאמיני במי שאת!! אל תחפשי אישורים מהסביבה".
ואני יודעת שהיא צודקת, אבל זה פשוט לא הולך לי! לא מצליחה. ניסיתי כבר המון טיפים בנושא (לכתוב על עצמי דברים שאני אוהבת בי, להסתכל במראה וכו וכו. אז אמנם ב"ה יש שיפור בקטנה, אבל באופן כללי - זה לא עובד.).
אחותי דיברה איתי בנושא ואמרה לי - ירדן, אל תיכנסי יותר מידי לחישובים האלו של "מלאה או לא מלאה, יאהב את זה או לא... את תעשי את שלך, תגידי מה שיש לך לומר, ותני לה' לנהל את השאר, כפי שהוא רואה לנכון".
זה קצת עזר לי, אבל עדיין לא פשוט לי.
ולמי שיגיד לרזות בשביל עצמי - אני עושה מאמצים. אבל אני רוצה לאהוב את המראה שלי כמו שאני עכשיו, כי ב"ה יש לי במה לשמוח.
עוד דבר, אני מאד לא ממהרת לפסול בחור על מראה חיצוני. בעיני יש דברים חשובים פי מאה לפני. ומראה? אם לא דוחה - יתכן בהחלט שיהיה חיבור לזה בהמשך. אני לא באה לשפוט מי שפוסל מראש על חיצוניות (פסלו אותי אפילו בלי תמונה, רק מעצם השמיעה שהבחורה לא רזה/ בהירה מידי/ כהה מידי וכו), אבל קצת קשה לי עם זה. אני מבינה מאיפה זה נובע, אבל לא ממש מסכימה.
למה אני אומרת את כל זה? לא יודעת, סוג של שיתוף. הרגשתי צורך לשתף אנשים.
אשמח מאד לשמוע דעתכם ולהחכים, כי הנושא טעון אצלי 
[למרות שעד היום, חוץ מאחד שאמר לי בפירוש, לא ידוע לי על בחור שהוריד אותי על מראה (למרות שבהחלט יתכן שהיו עוד שכן ולא אמרו לי, וטוב שכך.)]
אם יש בנות שמתמודדות עם אותו עניין, ויש להן תובנות לחלוק איתי במסר - גם מאד אשמח.
ובנים - בבקשה בבקשה תגידו לי שיש הרבה בחורים שמעניין אותם הרבה מעבר ל5 או 10 קילו העודפים.. כי לאחרונה נתקלתי כמעט רק בכאלו שמורידים על הקטע של הרזון. זה מתסכל לפעמים.
אז מה אם אני לא רזה? אני חושבת שיש בי ב"ה הרבה דברים אחרים טובים מעבר לנושא הזה שבגללם נחמד להכיר אותי.
וברור לי שבעלי המדהים יאהב אותי איך שאני, אבל אשמח בינתיים - עד שהוא יבוא, לשמוע קצת חיזוקים בנושא.
יש לי עוד נושא לשאול עליו אבל אני מרגישה שהארכתי כבר מידי להפעם, אז אולי בהזדמנות אחרת 
סליחה ממש על האורך, לא שמתי לב!!
מי שהחזיק מעמד עד פה ויוכל להגיב - אשמח מאד.
המשך ערב טוב ותודה,
ירדן