יש לי התלבטות ואשמח לשמוע את דעתכם ומניסיונכם:
האם צריך/ חייבים/ מקובל/ מנומס לתת למורים, גננות ומטפלות של הילדים משלוח מנות? אצלנו זה עדיין רק גננות, סייעות ומטפלות, אבל בסה"כ זה יוצא 10 משלוחים! כולל כל ממלאות המקום הקבועות, המבשלת ומנהלת המעון. עם כולם אנחנו בקשרים טובים או לפחות משתדלים. אבל זה יוצא המון עבודה והמון כסף. וזה חוץ מהמשלוחים בפורים עצמו שזה בעצם המצווה. והרי בעצם בכלל לא יוצאים ידי המצווה בזה, זה רק בשביל הכרת הטוב והכרת תודה. אבל זה לא קצת מגוחך ומזויף כל הקטע הזה? אם ככה, אז למה רק בפורים? למה לא לתת שי קטן בכל חג? ובמילא מעניקים שי בסוף שנה, ועל כך אין עוררין. זה מוצדק מאוד. אבל איפה עובר הגבול? עד כמה הגננות והמטפלות מצפות לזה? האם הן ממש יעלבו אם אני לא אתן? האם אני חייבת ללכת בתלם ולתת, אם אני יודעת שאחרים נתנו ויתנו, או לפחות חלקם, או לא? בשנים קודמות ועד ההורים אסף כסף למשלוח משותף, אבל משום מה לא אוספים כסף לזה כל שנה ולא בכל מקום. והרי גם הילדים צריכים לתת לחברים בגן/בי"ס עוד לפני פורים. ומה עושות משפחות ברוכות ילדים? הרי אצלם זה יכול להסתכם בכמה עשרות משלוחי מנות בכלל לא בפורים עצמו! אז מה הקטע? זה בלי סוף! ואם לדעתכם כן ראוי לתת, אז מה לתת? איך לצאת מזה בכבוד ובלי לפשוט יד ורגל ולהתמוטט מרוב משלוחים? תודה על כל תגובה.